Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV versus Farid Azarkan SMN – Geert Wilders PVV excuustruus ???

Geert Wilders PVV excuustruus ???

In de rol van Dader versus Slachtoffer.

De uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders over de islam dragen mede bij aan bekladdingen en bedreigingen van moskeeën. De SMN-directeur heeft het idee dat ‘de rem eraf is’. ‘De beschaafde manier van met elkaar omgaan is verdwenen. Dat touwtje dat ons bond.

Ik denk dat als we later terugkijken, we zullen zeggen dat dit een tijd is waarin we belangrijke kernwaarden verloren zijn. Een daarvan is dat de politiek een verantwoordelijkheid en een voorbeeldrol heeft voor hoe mensen op straat met elkaar omgaan.’

Dat zegt voorzitter Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders in een interview.

Azarkan: het nieuwe kind van verontwaardiging

Elsevier 20,.07.2011 Ook hij wilde dat Geert Wilders strafrechtelijk werd aangepakt. Hij is de woordvoerder van een imaginaire gemeenschap, en slachtoffer van een imaginaire misdaad.

Meneer is het perfecte slachtoffer in een imperfecte imaginaire wereld. De verbeeldingskracht werkt hier genadeloos: misdaad en straf in een denkbeeldige wereld. Utopie heeft altijd iets onmenselijks. Het is niet van deze wereld.

Farid Azarkan is de opvolger van Mohammed Rabbae

Azarkan gebruikt Wilders als excuustruus

Elsevier 17.07.2011 De woorden van PVV-leider GeertWilders leiden tot het bekladden van moskeeën. Althans volgens de heer Farid Azarkan, voorman van het SMN. Nou, als dat het ergste is…Want laat ik nu eens niet gelijk de gedachtegang van deze Azarkan afkappen, maar deze – hoe gedachtekronkelig ook – volgen, maar dan de andere kant op.

Overlast
We weten allemaal, Azarkan bestrijdt dit ook niet, dat Marokkaanse jongeren nogal bovenmatig voorkomen in statistieken van crimineel, overlastgevend en zelfs terroristisch gedrag. Volgens Azarkan nu, gaan aan daden in de regel woorden vooraf.

Wiens woorden? Die van Wilders? Dat lijkt me niet. Die daden waren er immers al ruim voor Wilders’ optreden. Bovendien, hoe aannemelijk en logisch is het dat als Wilders iets onaangenaams zegt over de islam, de reactie is dat een jonge Marokkaan een juwelier berooft, om maar eens iets te noemen? Dan is Wilders slechts excuustruus.

Slachtofferrol
In plaats van reacties als die van Wilders te veroordelen, zou Azarkan eens met zijn ene, schuine oog naar de opvoedcapaciteiten van z’n eigen achterban moeten kijken. Een slachtofferrol past daders immers slecht. Oprah en Bill Cosby hadden in de Verenigde Staten wél de moed om afro-Amerikanen een spiegel voor te houden.

Pas als eenoog Azarkan eerst zijn ‘lichtgetinte’ (nieuw eufemisme voor Marokkaanse Nederlanders in ‘Opsporing Verzocht’) achterban met één tong durft aan te spreken, verdient hij onze beide oren.

‘Uitspraken Wilders dragen bij aan bedreigen moskeeën’

VK 17.07.2011 De uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders over de islam dragen mede bij aan bekladdingen en bedreigingen van moskeeën. Azarkan: ‘Je ziet wat het doet met mensen als hun denkbeelden vertegenwoordigd worden in de politiek. Ze voelen zich gesterkt door wat de PVV roept. Dat uit zich in het roepen op straat tot het bekladden van moskeeën met leuzen die exact uit Wilders’ mond komen.’

‘Uitspraken Wilders dragen bij aan bedreigen moskeeën’

AD 17.07.2011 De uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders over de islam dragen mede bij aan bekladdingen en bedreigingen van moskeeën. Dat zegt voorzitter Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders in een interview.

‘Link tussen uitspraken Wilders en vandalisme moskee’

Elsevier 17.07.2011 Volgens Farid Azarkan, voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) is er een verband tussen de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders en het bekladden van van moskeeën.

Dat zegt Azarkan in een interview met persbureau ANP.

Volgens Azarkan voelen mensen zich gesterkt in hun anti-islamopvattingen als zij zien dat deze in de politiek worden vertegenwoordigd. Volgens de SMN-voorzitter worden moskeeën beklad met leuzen die direct uit Wilders’ mond komen. ‘Ik zie absoluut een verband.

‘Wilders mede oorzaak van bedreigingen moskeeën’

Trouw 17.07.2011 De uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders over de islam zijn mede de oorzaak van bekladdingen en bedreigingen van moskeeën. “Je ziet wat het doet met mensen als hun denkbeelden vertegenwoordigd worden in de politiek.

Ze voelen zich gesterkt door wat de PVV roept. Dat uit zich in het roepen op straat tot het bekladden van moskeeën met leuzen die exact uit Wilders’ mond komen.”

‘Uitspraken Wilders dragen bij aan bedreigen moskeeën’

Parool 17.07.2011 De uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders over de islam dragen mede bij aan bekladdingen en bedreigingen van moskeeën. De SMN-directeur heeft het idee dat ‘de rem eraf is’. ‘De beschaafde manier van met elkaar omgaan is verdwenen. Dat touwtje dat ons bond.

Ik denk dat als we later terugkijken, we zullen zeggen dat dit een tijd is waarin we belangrijke kernwaarden verloren zijn. Een daarvan is dat de politiek een verantwoordelijkheid en een voorbeeldrol heeft voor hoe mensen op straat met elkaar omgaan.’Dat zegt voorzitter Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders in een interview.

‘Link uitspraak Wilders en incident moskee’

Telegraaf 17.07.2011 De uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders over de islam dragen mede bij aan bekladdingen en bedreigingen van moskeeën. Dat zegt voorzitter Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders in een interview met het ANP. „Ik zie daar absoluut een link.”

‘Link uitspraak Wilders en incident moskee’

NU 17.07.2011 AMSTERDAM – De uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders over de islam dragen mede bij aan bekladdingen en bedreigingen van moskeeën.  Dat zegt voorzitter Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders. ”Ik zie daar absoluut een link.’’

Azarkan: ” Je ziet wat het doet met mensen als hun denkbeelden vertegenwoordigd worden in de politiek. Ze voelen zich gesterkt door wat de PVV roept. Dat uit zich in het roepen op straat tot het bekladden van moskeeën met leuzen die exact uit Wilders’

Wilders zorgt voor bekladden moskeeën

Spits 17.07.2011 De uitspattingen van PVV-baas Geert Wilders over de islam dragen mede bij aan bekladdingen en bedreigingen van moskeeën. Dat zegt voorzitter Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders in een interview met het ANP. “Ik zie daar absoluut een link.”

‘Wilders draagt bij aan bekladding’

De pers 17.07.2011 De uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders over de islam dragen mede bij aan bekladdingen en bedreigingen van moskeeën. Dat zegt voorzitter Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders in een interview met het ANP. ,,Ik zie daar absoluut een link.’’

‘Piek integratiedebat is bereikt’

De Pers 17.07.2011 De vorming van een door de PVV gesteund kabinet en geweld tegen moskeeën. Het zijn ontwikkelingen die voorzitter Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) somber stemmen.

Toch denkt hij dat het integratiedebat zijn piek heeft bereikt.

Wat schokte u vorig jaar het meest: de grote verkiezingswinst van de PVV of de vorming van het kabinet?
De vorming van het kabinet. Ik vind het heel moeilijk te accepteren dat een liberale partij als de VVD en een christelijke partij als het CDA met onfatsoenlijke partijen samenwerken ten koste van minderheden. Dat vind ik onrechtvaardig.

U luidde vorig jaar de noodklok over geweld tegen moskeeën. Hoe groot is dat probleem?
Vrij groot. Je ziet wat het doet met mensen als hun denkbeelden vertegenwoordigd worden in de politiek. Ze voelen zich gesterkt door wat de PVV roept. Dat uit zich in het roepen op straat tot het bekladden van moskeeën met leuzen die exact uit Wilders’ mond komen. Daar zie ik absoluut een link. Ik heb het idee dat de rem eraf is.

juli 17, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 reacties

  1. […] Zie ook: Geert Wilders PVV versus Farid Azarkan SMN – Geert Wilders PVV excuustruus ??? […]

    Pingback door 11 jaar bedreiging Geert Wilders PVV « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 24, 2015

  2. […] Zie ook: Geert Wilders PVV versus Farid Azarkan SMN – Geert Wilders PVV excuustruus ??? […]

    Pingback door Nog steeds vreest Geert Wilders voor zijn leven ! « Debat in de Digitale Hofstad | november 12, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: