Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – De vlag halfstok op school

De PVV heeft blijkbaar iets met de Nederlandse vlag alleen zijn er twijfels of er nu een rood of oranje vlak in moet.

Eigenlijk niet vreemd dus. Vrij recent was er in Den Haag notabene die kwestie met de NSB-vlag in de Fractiekamer van de 2e kamerleden van de PVV.

Omstreden ‘NSB-vlag’ bij PVV

PVV’er: trots op Prinsenvlag

Zie ook: Geert Wilders PVV – De vlag halfstok

Achtergrond. 

De nationale driekleur van Nederland is de oudste driekleur ter wereld. De vlag komt het eerst voor als de Prinsenvlag in 1572 in de kleuren oranje-wit-blauw, maar al snel komt de meer bekende en huidige rood-wit-blauw ten tonele. Waarom deze verandering van kleur opkwam is nog altijd niet bekend. Na 1630 is het rood-wit-blauw algemeen. De Nederlandse driekleur heeft vele vlaggen geïnspireerd waaronder die van Rusland, New York City en de vlag van Zuid-Afrika van tussen 1928 en 1994.

Het is bekend dat in de Romeinse tijd vlaggen werden gebruikt voor het doorgeven van signalen, dus als semafoor. In de Middeleeuwen werden vlaggen gebruikt als identificatie van de leider. Omdat de veldslagen complexer werden, gingen leiders vlaggen met eigen symbolen gebruiken. Heden ten dage worden vlaggen nog steeds voor dat doel gebruikt. Dergelijke vlaggen worden standaards genoemd.

Vlak voor de kruistochten ontstond in Vlaanderen de gewoonte de symbolen ook op het schild te voeren. Hieruit is de heraldiek voortgekomen, waarin de wapenschilden een soortgelijke functie hebben. Landen, provincies, staten, steden, dorpen, bedrijven en organisaties hebben heden ten dage hun eigen vlag om hun geschiedenis of hun doelstellingen te symboliseren.

En dus strijdt Fryslan nog steeds voor de onafhankelijkheid met een eigen vlag en een eigen taal. Ze hebben zelfs 2-talige plaatsnamen.  En ook het provinciaal bestuur is zelfs 2-talig dit getuige hun website. En zelfs bieden zij subsidiemogelijkheden voor de instandhouding van de Friese taal!!

En daar komt de PVV weer;

“Laten we het mooie rood, wit en blauw weer tevoorschijn halen. Iedere school zou onze driekleur moeten dragen. Tegenwoordig schrik je er bijna van als je de Nederlandse vlag tegenkomt, zo weinig zie je hem. Het moet voor jonge allochtonen klip en klaar zijn: d¡t is nou de Nederlandse cultuur.”

De kotsgedachte van de PVV ‘Ik ben een Hollander’ zal er wel achter zitten. Er wordt nogal eens onder valse vlag gevaren en daar willen ze kennelijk van af.

Een tip voor de PVV.

Kunnen jullie je niet beter bezig houden met het stoppen van geweld op scholen ?? De keren dat de vlag werd uitgehangen, hing hij namelijk halfstok !!

Om te voorkomen dat er binnenkort weer een groot Drama uitbreekt plaats ik alvast een bord als waarschuwing !!

‘Wees nou eens tróts op dit land’

De Echo 08.07.2011 ROTTERDAM – In de Tweede Kamer strijdt PVV’er Harm Beertema voor beter onderwijs. Als docent op een mbo school in Rotterdam-Zuid zag hij met eigen ogen hoe veel leraren de Nederlandse cultuur ‘proberen weg te moffelen.’ Maar als het aan Beertema ligt komt daar een einde aan. ‘Scholen moeten allochtonen inwijden in onze westerse cultuur.’

‘Nederlandse vlag op alle scholen’ …

De Gelderlander 08.07.2011 Kamerlid voor de PVV Harm Beertema wil dat de Nederlandse vlag op elke school wappert. Hij zette een eerdere motie van hem daartoe vrijdag kracht bij in Rotterdam Zuid Dichtbij/Weekblad De Echo.

PVV: Nederlandse vlag moet wapperen op scholen

Parool 08.07.2011 Kamerlid voor de PVV Harm Beertema wil dat de Nederlandse vlag op elke school wappert. Hij zette een eerdere motie van hem daartoe vandaag kracht bij in Rotterdam Zuid Dichtbij/Weekblad De Echo.

‘NL-vlag op elke school’

Telegraaf 08.07.2011 PVV-Kamerlid Harm Beertema wil dat de Nederlandse vlag op iedere school komt te hangen om allochtone leerlingen beter in te wijden in de onze cultuur. Beertema, die als docent werkte op een mbo-school in Rotterdam-Zuid, zegt in het Rotterdamse huis-aan-huisblad de Echo dat veel leraren de Nederlandse cultuur ‘proberen weg te moffelen.’

‘Nederlandse vlag op alle scholen’

NU 08.07.2011 DEN HAAG – Kamerlid voor de PVV Harm Beertema wil dat de Nederlandse vlag op elke school wappert.

PVV: Nederlandse driekleur op elke school

Spits 08.07.2011 Kamerlid Harm Beertema (PVV) ziet graag op elke school een Nederlandse vlag zien hangen. Zo kunnen allochtone kindertjes beter worden ingewijd in onze cultuur, vindt de voormalige mbo-docent. In het Rotterdamse huis-aan-huisblad de Echo zegt hij dat veel leraren de vaderlandse cultuur “proberen weg te moffelen”.

juli 9, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , ,

1 reactie

  1. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – De vlag halfstok op school […]

    Pingback door Geert Wilders PVV – De vlag halfstok « Debat in de Digitale Hofstad | september 27, 2013


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: