Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Het verbod op de Burka en de Integratienota van kabinet VVD-CDA-PVV

Boerka’s in de ban

Boerka’s en andere gezichtsbedekkende kleding worden verboden. Politieagenten en rechters mogen geen hoofddoek dragen. Dat staat in het regeerakkoord van CDA en VVD. 

De allesbedekkende gezichtssluier ! De krachtigste uitdrukking van de gedachte dat de openbare ruimte het vrouwelijk wezen niet toebehoort? Waardoor zij die slechts volledig ingepakt mag betreden, opdat het mannelijk wezen niet in verzoeking raakt?  

19-06-2011 Steun voor integratienota.  Maurice de Hond –> Burka

Lees de Integratienota van minister Donner, ‘Immigratie, binding, burgerschap’ en verder.

Zie ook: Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 2

Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen deel 1 

Geen boerkaverbod in dorp zonder boerka’s – Video 

Geert Wilders PVV – (Kop)VoddenTaks alsnog in Nederland ???? deel 2

Geert Wilders PVV – (Kop)VoddenTaks alsnog in Nederland ???? deel 1

“Een boerka dragen is niet heel anders dan in je blootje de straat op gaan”, Dat stelt minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken vandaag tijdens een debat over zijn integratienota.

Toch is ook Donner bereid over Nederlandse waarden – bijvoorbeeld godsdienstvrijheid – heen te stappen als dat nodig is om een ‘uitwas’ van pluriforme samenleving aan te pakken, zo kritiseerde CU-Kamerlid Ortega minister Donner. Want volgens haar is het plan om de boerka te verbieden in strijd met de vrijheid van godsdienst.

PVV-leider Geert Wilders zou niet zo moeten mekkeren over de boerkini, maar tegen Nederlanders die op stranden ‘beslist onzedelijk gekleed gaan’. Het liefst zou de stichting ook het gemengd zwemmen aangepakt zien, daar deed men vroeger namelijk ook niet aan…

‘Boerkini’s zijn zo slecht nog niet’

Spits 20.07.2011  Gereformeerden kunnen nog heel wat leren van moslims wanneer het gaat om zedelijkheid in het zwembad. Dat stelt de Landelijke Stichting ter Bevordering van de Staatkundig Gereformeerde Beginselen (LSBSGB), aldus het Nederlands Dagblad vandaag.

‘Zelfs’ onder bevindelijk gereformeerden (orthodox-protestanten) zou de badmode nog maar weinig van het lichaam verhullen, terwijl moslima’s zich kuis kleden in boerkini (die netjes het hele lichaam bedekt). In het LSBSGB-blad In het spoor noemt de redactie het ‘beschamend’ dat deze ‘afgodendienaars’ het zevende gebod beter begrijpen en in de praktijk brengen.

Waarom heeft Donner liever pluriform dan multicultureel Nederland?

Trouw 30.06.2011 Minister Donner schaft per ‘decreet’ de multiculturele samenleving af, maar looft tegelijkertijd de pluriformiteit van Nederland. De Tweede Kamer …

Donner vergelijkt boerka dragen met naaktlopen

Parool 29.06.2011 ‘Je mag ook niet zonder kleren over straat. Dat is het gevolg van onze normen op het gebied van goede zeden. Nederland heeft ook normen die het raadzaam maken gezichtsbedekkende kleding, met name de boerka, te verbieden.’ Dat stelt minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken vandaag tijdens een debat over zijn integratienota.

Boerka zoiets als naaktlopen

Telegraaf 29.06.2011 Je mag ook niet zonder kleren over straat. Dat is het gevolg van onze normen op het gebied van ‘goede zeden’. Nederland heeft ook normen die het raadzaam maken gezichtsbedekkende kleding, met name de boerka, te verbieden.

Donner: Boerka is hetzelfde als naaktlopen

Spits 29.06.2011 Een boerka dragen is niet heel anders dan in je blootje de straat op gaan, vindt minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken). Je mag niet naaktlopen, zo dicteren onze normen wat betreft de ‘goede zeden’. Datzelfde moet gelden voor gezichtsbedekkende kleding.

Minister Donner vergelijkt burqa met naaktlopen

Elsevier 29.06.2011 Minister Piet Hein Donner (CDA, Binnenlandse Zaken) vergelijkt het dragen van een burqa met naaktlopen op straat. Dat mag ook niet in Nederland en dat is het gevolg van onze normen op het gebied van ‘goede zeden’. Het verbod is een van de punten uit de nieuwe integratienota van het kabinet-Rutte.

Minister Donner: Boerka is zoiets als naaktlopen

Metro 29.06.2011 Je mag ook niet zonder kleren over straat. Dat is het gevolg van onze normen op het gebied van ‘goede zeden’. Nederland heeft ook normen die het raadzaam maken gezichtsbedekkende kleding, met name de boerka, te verbieden.

‘Boerka is als naakt lopen’

De Pers 29.06.2011  Je mag ook niet zonder kleren over straat. Dat is het gevolg van onze normen op het gebied van ‘goede zeden’. Nederland heeft ook normen die het raadzaam maken gezichtsbedekkende kleding, met name de boerka, te verbieden.

Donner vergelijkt dragen boerka met naaktlopen

NU 29.06.2011 Je mag niet zonder kleren over straat. Dat is het gevolg van onze normen op het gebied van ‘goede zeden’. Nederland heeft ook normen die het raadzaam maken gezichtsbedekkende kleding, met name de boerka, te verbieden.

En ook het ritueel slachten moet maar stoppen !!!

PvdA-leden tegen verbod op rituele slacht

19.06.2011 De ledenraad van de PvdA heeft zich zondag uitgesproken tegen een verbod op onverdoofd ritueel slachten. Van de driehonderd leden die aanwezig waren op de bijeenkomst in Utrecht, stemde 57 procent voor een motie om het wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren te verwerpen.

De Tweede Kamerfractie van de PvdA is voorstander van het verbod. Lokale afdelingen van de sociaaldemocraten spraken zich al eerder uit tegen het verbod. Woensdag debatteert de Kamer over het wetsvoorstel, dat vooral joden en moslims treft, die hun dieren volgens hun geloof niet mogen verdoven voor de slacht.

Verbod op ritueel slachten…  Dossier

Cohen: Emoties zijn ook argumenten

PvdA-fractie hoort geen nieuwe argumenten

Leden tegen verbod rituele slacht

PvdA-ledenraad wijst verbod onverdoofd ritueel slachten af

Cohen erkent fouten

PvdA Limburg keert zich tegen standpunt rituele slacht

Joden in het allochtonenbankje

De Pers 18.06.2011 De nota van minister Donner, ‘Immigratie, binding, burgerschap’, laat er geen twijfel over bestaan. Een beetje de taal spreken en een baan hebben, dat is niet meer genoeg.

De nota van minister Donner, ‘Immigratie, binding, burgerschap’, laat er geen twijfel over bestaan. Een beetje de taal spreken en een baan hebben, dat is niet meer genoeg. Allochtonen moeten ‘de kernwaarden’ van de Nederlandse rechtsstaat onderschrijven, En dat zijn volgens Donner: vrijheid, verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid, tolerantie en solidariteit.

Ritueel slachten
Het gaat in het debat over onverdoofd slachten niet alleen om dierenwelzijn, maar ook over de rechten van mensen: godsdienstvrijheid is een grondrecht. De Rotterdamse student Youssef el Hachioui had die boodschap bij de fikse stapel handtekeningen die hij Tweede Kamerleden dinsdag aanbood.

En …

Mensen behoren respectvol met elkaar om te gaan, ongeacht kleur of geur. Het kabinet zou daartoe moeten inspireren. Opmerkingen als “Keer op keer blijkt dat veel Nederlanders de etnische en culturele diversiteit als een bedreiging ervaren”, voegen onnodige emotie-ballast toe aan de, ook door mij gedeelde opvatting dat ‘meedoen’ – zonodig via sancties – verplicht is.

Teleurstellend is dat het kabinet de aanwezigheid van migranten problematiseert, ook van hen die het wel gelukt is om hun weg in de samenleving te vinden en op een enthousiaste manier hun bijdrage leveren aan de welvaart in brede zin van dit land.

Kabinet problematiseert de aanwezigheid van migranten

Trouw 21.07.2011  De samenleving is en blijft gekleurd. Het kabinet moet inspireren tot respect voor iedereen, niet krampachtig straffen en corrigeren.

Met het kabinet vind ik dat migranten zelf verantwoordelijk zijn voor het succes van hun inburgering. Kiezen voor Nederland als land van permanent verblijf, betekent ook de consequenties van die keuze aanvaarden.

‘Donner doet te veel alsof problemen door vreemdeling komen’

NRC 19.07.2011 Piet Hein Donner doet te veel of problemen waarmee Nederland kampt worden veroorzaakt door vreemdelingen. Dat zegt zijn CDA-partijgenoot en oud-minister Ernst Hirsch Ballin over de huidige minister van Binnenlandse Zaken in een interview met dagblad De Pers.

Hirsch Ballin: Donner doet alsof alle problemen van immigranten komen

VK 19.07.2011 Minister Piet Hein Donner van Integratie zet migranten te veel weg als groep waar de problemen in Nederland vandaag komen, vindt oud-minister en partijgenoot van Donner Ernst Hirsch Ballin.

Hirsch Ballin – minister van Justitie in het vierde kabinet-Balkenende en verklaard tegenstander van de samenwerking van het CDA met gedoogpartner PVV – reageert in een interview met Dagblad De Pers op de integratienota van Donner, zoals die onlangs werd gepresenteerd.

Gerelateerd nieuws

v      ‘Vreemdeling zonder goed verhaal moet echt weg’ – 07/07/11

v      Verhagen noemt angst voor buitenlandse invloeden terecht – 28/06/11

v      Minister Leers: Nederland kan niet alle vluchtelingen aan – 20/06/11

Hirsch Ballin bekritiseert Donner

Telegraaf 19.07.2011 Minister Piet Hein Donner (Integratie) doet te zeer of de problemen van vreemdelingen komen. Dat zegt zijn partijgenoot en oud-minister Ernst Hirsch Ballin maandag in een interview met dagblad De Pers.

Hirsch Ballin, tegenwoordig hoogleraar, vindt dat ontevreden burgers een zondebok hebben gevonden in moslims. Van ‘de uitsluiting en minachting die daarbij horen’ zit volgens hem ‘veel verborgen in de manier waarop nu over integratie wordt gesproken’.

Zie ook:

‘Donner legt schuld bij vreemdeling’

NU 19.07.2011 AMSTERDAM – Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) doet te veel of problemen waarmee Nederland kampt worden veroorzaakt door vreemdelingen.

‘Donner vindt vreemde probleem’

De Pers 19.07.2011 Minister Donner van Integratie doet te zeer of de problemen van vreemdelingen komen, vindt zijn partijgenoot en oud-minister Ernst Hirsch Ballin. 

Hirsch Ballin, minister van Justitie in het vorige kabinet en nu hoogleraar, zegt in een interview met Dagblad De Pers dat mensen door ongenoegen en gebrek aan herkenning een zondebok zoeken in moslims.

Uitsluiting en minachting

Van ‘de uitsluiting en minachting die daarbij horen’ zit volgens hem ‘veel verborgen in de manier waarop nu over integratie wordt gesproken’ en volgens hem ‘treedt in de politiek daaraan een verregaande gewenning op’.

Integratienota

Hij bekritiseert in dat kader de onlangs gepresenteerde integratienota van minister Piet Hein Donner: ‘Die bevat passages waar een redelijk mens het mee eens moet zijn maar ook passages waarin het vreemdeling zijn, het uit een ander land komen, te veel in de hoek wordt gezet van: en daar komen de problemen vandaan.’

Hirsch Ballin: CDA te negatief over allochtonen en islam

Elsevier 19.07.2011 CDA-ministers Piet Hein Donner en Maxime Verhagen doen te veel alsof of alle problemen in de Nederlandse samenleving van allochtonen komen.

Zie ook:

Kritiek CDA-prominent Hirsch Ballin op integratienota Donner

Trouw 19.07.2011  Oud-minister van Justitie en CDA-prominent Ernst Hirsch Ballin heeft kritiek op de integratienota van minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken. Hirsch Ballin stelt dat in het stuk van zijn partijgenoot ,,het vreemdeling zijn, het uit een ander land komen, te veel in de hoek wordt gezet van: en daar komen de problemen vandaan.”

Dat zegt de oud-bewindspersoon dinsdag in een interview met De Pers. De CDA’er vreest voor uitsluiting, minachting en een wij-zij-denken in de samenleving.

Zie: Minister Donner over nieuw integratiebeleid

En verder:

Identiteit is anders-zijn’. Heldring overziet de politieke implicatie van zijn notie in één volzin:

‘Tussen ons denken over eigen identiteit en een vijand­denken bestaat geen onoverwinbare barrière’. Subtiel voegt hij daaraan toe: ‘Velen springen er al te gemakkelijk overheen’.

Het is een tikkeltje ironisch dat Tjeenk Willink zichzelf afvraagt of de politiek die positie ooit heeft gehad. In een eerdere beschouwing constateerde hij al dat het grote voordeel van de verzuiling, de kunst om met verschillen om te gaan, met de ontzuiling is verdwenen, terwijl het grote nadeel, de onmacht om een politiek-inhoudelijk debat te voeren, is gebleven. Met J.L. Heldring verzucht hij in zijn zwanenzang dan ook ‘dat Nederland geen politiek denkende natie is’.

Onderkoning laat een politiek hard testament na

Trouw 09.07.2011 Politieke partijen en politici hebben zich in de afgelopen jaren in een hoekje laten drukken, constateert Herman Tjeenk Willink, de vertrekkende vicepresident van de Raad van State.

Hij bedoelt dat niet letterlijk, maar in de zin dat de politiek het laat afweten in het formuleren van een visie op het algemeen belang. Politici trekken nog altijd veel publieke aandacht, maar in werkelijkheid hebben zij zich de kaas van het brood laten eten door de markt met haar eigen wetten, de bureaucratie met haar eigen ratio en de onuitroeibare neiging tot bestuurlijk denken.

De waarneming is dramatischer dan het lijkt. Tjeenk Willink legt haarscherp de vinger bij de frictie in de verhouding tussen de politiek en de samenleving. Met de veelbesproken kloof heeft dat niets te maken, integendeel. Tjeenk Willink roept de politieke partijen en hun vertegenwoordigers juist op hun authentieke plaats te heroveren, zodat zij de verbroken verbinding met de burgers kunnen herstellen en het democratisch proces weer inhoud kunnen geven. Dat is wat anders dan de schijn ophouden dat zij naar de burgers luisteren en beslissende invloed uitoefenen op de bestemming van de natie.

Nederland? Een kruitvat dat nat moet blijven

Trouw 18.06.2011 Volgens Heldring is het geen wonder dat deze vraag is opgekomen nadat de Nederlandse samenleving werd geconfronteerd met steeds meer allochtonen die zich hier kwamen vestigen. ‘Een identiteit valt niet in een luchtledig te bepalen. Daarvoor is een tegenstelling met een ander nodig.

‘Kiezers behagen is doel op zich’

Trouw 07.07.2011 Rode draad is de angst van VVD en CDA om kiezers kwijt te raken aan de PVV. Deze kiezers behagen, is doel op zich geworden. Eigen beginselen – bijvoorbeeld liberale opvattingen over het omroepbestel – worden daarbij klakkeloos overboord gezet. En dan ga ik nog voorbij aan meer fundamentele zaken als het begrip dat minister Verhagen toont voor de angst voor alles dat ooit uit het buitenland kwam, inclusief ons voedsel. Of aan de integratienota van minister Donner.

‘Subprime politics’

Trouw 07.07.2011 Natuurlijk, er moest bezuinigd worden, en de onstuimige groei van passend onderwijs en persoonsgebondenbudgetten kon zo niet doorgaan. Maar het is opmerkelijk hoe weinig er is veranderd aan de in de haast van een regeerakkoord gemaakte plannen. Niet de mensen, maar het bezuinigingsdoel was het ijkpunt. 

Luxe van twijfel
Het is politiek in tijden van populisme. In een gefragmenteerd en snel verschuivend politiek landschap kunnen de machthebbers zich de luxe van de twijfel niet veroorloven. Het motto is: overleven door te behagen, door stelselmatig de schaduwzijde van het beleid te ontkennen. Dat werkt, maar de teleurstelling is ingebakken. Maar met één oog op de laatste peilingen en één oog op een rellende gedoogpartner kan de blik nu eenmaal niet ook nog eens op de toekomst gericht zijn.

CDA-groepen: immigratiebeleid van partij ‘naïef’ en ‘provinciaals’

NRC 05.07.2011 Met ongewoon scherpe kritiek hebben twee CDA-partijorganisaties de aanhoudende interne discussie over de multiculturele samenleving verder aangewakkerd.

CDA Vrouwen (brief) en CDA Kleurrijk (brief) wijzen cruciale elementen van het immigratie- en integratiebeleid af. Dit beleid wordt gesteund door de eigen Tweede Kamerfractie en uitgevoerd door CDA-ministers. De organisaties noemen het beleid in twee brieven “naïef” en “provinciaals”. Ook kan het “in de praktijk zeer ongewenste gevolgen hebben” omdat het de integratie van nieuwkomers eerder tegengaat dan bevordert.

Een week nadat vicepremier Maxime Verhagen, de facto partijleider, zei dat de multiculturele samenleving is “mislukt”, speelden CDA’ers de brieven door naar NRC-redacteuren Freek Staps en Derk Stokmans. CDA Kleurrijk vindt het afwijzen van multiculturalisme kortzichtig. “Die samenleving is in werkelijkheid een onontkenbaar feit.”

19-06-2011 Steun voor integratienota.  Maurice de Hond –> Burka

Bas Heijne: Hollandse waarden – NRC 18.06.2011

Meerderheid Nederlanders steunt nieuw integratiebeleid

Elsevier 19.06.2011 Bovendien steunt 83 procent van de Nederlanders plannen voor een burqaverbod in openbare ruimte. Vooral PVV’ers (99 procent) zijn het eens met dit plan.

Driekwart van de Nederlanders steunt het nieuwe integratiebeleid dat immigranten binnen drie jaar in Nederland moeten inburgeren. Het overgrote deel van kiezers van coalitiepartijen VVD, CDA en PVV zijn het hiermee eens. Ook een groot deel van de achterban van oppositiepartijen schaart zich achter het plan.

Dat blijkt uit het nieuwe kiezersonderzoek van Maurice de Hond. Tweederde van de SP-stemmers en de helft van kiezers van de PvdA, D66 en GroenLinks steunen het nieuwe beleid.

Oplossingen
Van de aanhangers van de PvdA is 73 procent het eens met de kritiek dat de nieuwe integratienota alleen problemen signaleert en geen oplossingen biedt. Van de SP’ers is 69 procent het hiermee eens.

Zie ook:

Integratiebeleid kabinet krijgt brede steun bevolking

AD 19.06.2011 83 procent steunt de plannen van het huidige kabinet voor een boerkaverbod in de openbare ruimte.

Driekwart van de Nederlanders steunt het nieuwe kabinetsbeleid dat mensen die naar Nederland komen zich moeten aanpassen aan de Nederlandse samenleving en de waarden ervan. Het overgrote deel van de kiezers van PVV, VVD en CDA is het daarmee eens.

Integratiebeleid kabinet krijgt brede steun bevolking

Trouw 19.06.2011 Het overgrote deel van de kiezers van PVV, VVD en CDA is het daarmee eens, maar ook tweederde van de SP-kiezers en de helft van de kiezers van de PvdA, D66 en GroenLinks.

Dat blijkt vandaag uit kiezersonderzoek van Maurice de Hond. 58 procent is negatief over het Nederlandse integratiebeleid tijdens verschillende kabinetten-Balkenende in de afgelopen tien jaar. 83 procent steunt de plannen van het huidige kabinet voor een boerkaverbod in de openbare ruimte.

Steun voor integratiebeleid kabinet

Telegraaf 19.06.2011 83 procent steunt de plannen van het huidige kabinet voor een boerkaverbod in de openbare ruimte.

‘Vier op vijf is vóór boerkaverbod’

De Pers 19.06.2011 – Acht van de tien Nederlanders zijn voor een boerkaverbod. Vijftien procent is tegen, blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

Integratiebeleid kabinet krijgt brede steun bevolking

Parool 19.06.2011 58 procent is negatief over het Nederlandse integratiebeleid tijdens verschillende kabinetten-Balkenende in de afgelopen tien jaar. 83 procent steunt de plannen van het huidige kabinet voor een boerkaverbod in de openbare ruimte.

Driekwart van de Nederlanders steunt het nieuwe kabinetsbeleid dat mensen die naar Nederland komen zich moeten aanpassen aan de Nederlandse samenleving en de waarden ervan. Het overgrote deel van de kiezers van PVV, VVD en CDA is het daarmee  eens.

Acht op tien Nederlanders voor boerkaverbod

NU 19.06.2011 AMSTERDAM – Acht van de tien Nederlanders zijn voor een boerkaverbod. Vijftien procent is tegen, blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

Acht op tien voor boerkaverbod

19.06.2011 Acht van de tien Nederlanders zijn voor een boerkaverbod. Vijftien procent is tegen, blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond. In de donderdag verschenen integratienota kondigde minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) aan een nieuwe poging te zullen doen het verbod in te voeren.

Integratiebeleid kabinet krijgt brede steun bevolking

VK 19.06.2011 Driekwart van de Nederlanders steunt het nieuwe kabinetsbeleid dat mensen die naar Nederland komen zich moeten aanpassen aan de Nederlandse maatschappij.  83 procent steunt de plannen van het huidige kabinet voor een boerkaverbod in de openbare ruimte….

Steun voor integratiebeleid kabinet

De Pers 19.06.2011 83 procent steunt de plannen van het huidige kabinet voor een boerkaverbod in de openbare ruimte.

Driekwart van de Nederlanders steunt het nieuwe kabinetsbeleid dat mensen die naar Nederland komen zich moeten aanpassen aan de Nederlandse samenleving en de waarden ervan. Het overgrote deel van de kiezers van PVV, VVD en CDA is het daarmee eens, maar ook tweederde van de SP-kiezers en de helft van de kiezers van de PvdA, D66 en GroenLinks.

Integratienota in regentenstijl

De pers 17.06.2011 Andere maatregelen, zoals een verbod op gezichtsbedekkende kleding en een strenge aanpak van huwelijksdwang werden al door vorige kabinetten overwogen of ingezet.

Blijft de toon over. Ja, de islam komt aan bod, maar dan vooral de ‘zorg’ en ‘onzekerheid’ over de islam.

‘Boerkaverbod invoeren’

16.06.2011 Het kabinet neemt afstand van de multiculturele samenleving. Het integratiebeleid gaat op de schop en wordt strenger. Dat schrijft minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) in een donderdag verschenen integratienota.

Huwelijksdwang wordt aangepakt en er komt per 1 januari 2013 een burqaverbod. Mensen die door gedrag of kleding hun kansen op de arbeidsmarkt belemmeren, moeten worden aangepakt.

Hij spreekt van een ‘koerswijziging’ waarmee het kabinet ‘afstand neemt van het relativisme dat besloten ligt in het model van de multiculturele samenleving’. De samenleving verandert, ook door de komst van migranten, maar mag ‘niet uitwisselbaar zijn voor welke andere samenleving dan ook’.

Donner: Afscheid van multiculturele samenleving Nederland

Elsevier 16.06.2011  Minister Piet Hein Donner (CDA, Binnenlandse Zaken) wil een radicale wijziging van het Nederlandse integratiebeleid. Zo moet in de toekomst niet de Nederlandse samenleving verantwoordelijk zijn voor integratie, maar de migrant zelf.

Een meer verplichtend integratiebeleid is nodig om te voorkomen dat de samenleving uit elkaar groeit. Het integratiebeleid zal niet meer zijn toegesneden op verschillende groepen.

Eerder spraken ook premier Mark Rutte (VVD) en minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) zich al uit tegen de multiculturele samenleving. Rutte noemde dit ‘een begraven experiment’. Lees meer

Multiculti moet wijken voor Hollandse waarden

Donner wil verbod op gelaatsbedekkende kleding in openbare ruimte

NU 16.06.2011 DEN HAAG – De Nederlandse samenleving en de ‘waarden waarop deze berust’ moeten in ons land centraal staan. Dat schrijft minister Piet Hein Donner ( Binnenlandse Zaken) in vervolg op het Regeerakkoord in zijn donderdagavond verschenen Integratienota.

Multiculti moet wijken voor Hollandse waarden

VK 16.06.2011 De Nederlandse samenleving en de ‘waarden waarop deze berust’ moeten in ons land centraal staan. Dat schrijft minister Piet Hein Donner ( Binnenlandse Zaken) in vervolg op het Regeerakkoord in zijn Integratienota.

Multiculti moet wijken voor Hollandse waarden

AD 16.06.2011 De Nederlandse samenleving en de ‘waarden waarop deze berust’ moeten in ons land centraal staan. Dat schrijft minister Piet Hein Donner ( Binnenlandse Zaken) in vervolg op het Regeerakkoord in zijn Integratienota. Zo wordt gelaatsbedekkende …

Kabinet neemt afstand van de multiculturele samenleving

NRC 16.06.2011 Het kabinet neemt afstand van de multiculturele samenleving, het integratiebeleid gaat op de schop en wordt strenger.

Kabinet wil geen multiculti meer

De Pers 16.06.2011 – De Nederlandse samenleving en de ‘waarden waarop deze berust’ moeten in ons land centraal staan. Zo schrijft minister Piet Hein Donner in vervolg op het Regeerakkoord.

juni 19, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 reacties

 1. […] Het verbod op de Burka en de Integratienota van kabinet VVD-CDA-PVV  […]

  Pingback door Agent mag geen hoofddoek dragen « Debat in de Digitale Hofstad | juli 14, 2011

 2. […] Het verbod op de Burka en de Integratienota van kabinet VVD-CDA-PVV […]

  Pingback door Het Boerkaverbod nu ook in Nederland « Debat in de Digitale Hofstad | september 16, 2011

 3. […] verbod op de Burka is een plan uit het regeerakkoord van het […]

  Pingback door Boerka-verbod weer de kast in ?? « Debat in de Digitale Hofstad | mei 8, 2012

 4. […] verbod op de Burka is een plan uit het regeerakkoord van het kabinet-Rutte. Na Frankrijk en België zou Nederland het […]

  Pingback door Boerkaverbod weer uit de kast ?? « Debat in de Digitale Hofstad | mei 23, 2012

 5. […] Zie ook: Het verbod op de Burka en de Integratienota van kabinet VVD-CDA-PVV […]

  Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | mei 23, 2015

 6. […] Zie ook: Het verbod op de Burka en de Integratienota van kabinet VVD-CDA-PVV […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 23, 2015

 7. […] Zie ook: Het verbod op de Burka en de Integratienota van kabinet VVD-CDA-PVV […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s, kruizen en Boerkini’s – deel 6 « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 18, 2016

 8. […] Zie ook: Het verbod op de Burka en de Integratienota van kabinet VVD-CDA-PVV […]

  Pingback door Haagse PVV wil verbod op Boerkini ook in Den Haag !! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 18, 2016

 9. […] Zie ook: Het verbod op de Burka en de Integratienota van kabinet VVD-CDA-PVV […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s, kruizen en Boerkini’s – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | november 23, 2016

 10. […] Zie ook: Het verbod op de Burka en de Integratienota van kabinet VVD-CDA-PVV […]

  Pingback door Van Hoofddoekjes, Burka’s, kruizen en Boerkini’s – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | november 21, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: