Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 4

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft moeite met het “Verwilderende” Holland.

Erdogan: radicalisme is schadelijkVideo

NOS 11.06.2011 In zijn verkiezingscampagne kijkt de Turkse premier Erdogan ruim tien jaar vooruit. Aan het NOS Journaal legde hij uit waarom.

Zie ook: Van Geert Wilders en Turks Fruit – deel 3

en: Van Geert Wilders en Turks Fruit – deel 2

en: Van Geert Wilders en Turks Fruit – deel 1

Geert Wilders; ”Erdogan is een gevaarlijke islamist van het ergste soort. Als hij de verkiezingen wint, neemt Turkije definitief afscheid van Europa. Wat ons betreft komen ze sowieso nooit bij de EU, maar met hem worden normale relaties ook gecompliceerder. Een gevaarlijke man dus die zelf een islamitische radicaal is”, reageert PVV-leider Geert Wilders.

Wilders
Erdogan doelt op de opkomst van de PVV en steun die de partij van Geert Wilders biedt aan het kabinet-Rutte. Wilders is al jaren fel tegenstander van een eventuele toetreding van Turkije tot de Europese Unie.

De verhoudingen tussen Wilders en Turkije zijn al jaren slecht. Vorig jaar noemde de PVV-leider de Turkse premier een ‘mafkees’. In 2009 beschuldigde de Turkse regering Wilders van racisme.

Radicale politiek

SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut laat via Twitter weten: ”De Turkse premier Erdogan maakt zich zorgen over radicalisering in de Nederlandse politiek. Ik maak mij zorgen om de radicale politiek van Erdogan.”

Erdogan bezorgd over radicalisering Nederlandse politiek

Elsevier 11.06.2011 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft zich voor het eerst uitgelaten over de gedoogsteun van de PVV aan de coalitie van VVD en CDA. Erdogan maakt zich zorgen over wat hij noemt ‘de radicalisering in de Nederlandse politiek’.

Erdogan wil zich eigenlijk niet uitlaten over interne Nederlandse aangelegenheden. ‘Maar in de politiek sta ik lijnrecht tegenover radicalisering.

Zie ook:

Zorgen Erdogan

Telegraaf 11.06.2011 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maakt zich zorgen over de gedoogsteun van de PVV en „radicalisering” van de Nederlandse politiek.

Zorgen Erdogan over ‘radicalisering’ Nederland

AD 11.06.2011 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maakt zich zorgen over de gedoogsteun van de PVV en ‘radicalisering’ van de Nederlandse politiek.

Zorgen Erdogan over ‘radicalisering’ Nederland

NU 11.06.2011 DEN HAAG – De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maakt zich zorgen over de gedoogsteun van de PVV en ”radicalisering” van de Nederlandse politiek.

Zorgen Erdogan over Nederland

Metro 11.06.2011 DEN HAAG (ANP) – De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maakt zich zorgen over de gedoogsteun van de PVV. Erdogan zegt dat zaterdag in NRC Handelsblad en tegen de NOS dat het niet goed zou zijn als hij zich zou uitlaten over interne Nederlandse aangelegenheden. ,,Maar in de politiek sta ik lijnrecht tegenover radicalisering. De juiste weg is de middenweg. Van radicalisme komt ellende voor de mensen en het land.

Premier Turkije bezorgd om Nederland

Spits 11.06.2011 De Turkse premier Erdogan maakt zich zorgen over de gedoogsteun van de PVV en ”radicalisering” van het Nederlandse politieke bestel. Dat zegt hij in een interview met het NRC Handelsblad.  Lees meer >

Zorgen Erdogan over ‘radicalisering’ Nederland

Parool 11.06.2011 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maakt zich zorgen over de gedoogsteun van de PVV en ‘radicalisering’ van de Nederlandse politiek.

Zorgen om ‘radicalisering’

De Pers 11.06.2011 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maakt zich zorgen over de ‘radicalisering’ van Nederland. “In de politiek sta ik lijnrecht tegenover radicalisering. Zijn bezorgdheid geldt met name de invloed van de PVV in de gedoogconstructie met de VVD en het CDA. Erdogan zegt ervoor te waken zich te mengen in interne aangelegenheden, maar neemt duidelijk stelling tegen radicalisme. “Van radicalisme komt ellende voor de mensen en het land.”

Erdogan uit zorgen over ‘radicalisering’ van Nederland

NRC 11.06.2011 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maakt zich zorgen om de ‘radicalisering’ van Nederland. Hij zegt dat vandaag in NRC Handelsblad. Met name de invloed van de PVV in de huidige gedoogconstructie zorgt bij Erdogan voor bezorgdheid.

Zorgen Erdogan over ‘radicalisering’ Nederland

VK 11.06.2011 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maakt zich zorgen over de gedoogsteun van de PVV en ‘radicalisering’ van de Nederlandse politiek.

Zorgen Erdogan over ‘radicalisering’ Nederland

Trouw 11.06.2011 Buitenland De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maakt zich zorgen over de gedoogsteun van de PVV en ‘radicalisering’ van de Nederlandse politiek.

Erdogan bezorgd om ‘radicalisering’ Nederland

11.06.2011 De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maakt zich zorgen over de ‘radicalisering’ van de Nederland. “In de politiek sta ik lijnrecht tegenover radicalisering. De juiste weg is de middenweg”, zegt de politicus in een interview met NRC Handelsblad en het NOS Journaal. Zijn bezorgdheid geldt met name de invloed van de PVV in de gedoogconstructie met de VVD en het CDA.

juni 12, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 reacties

 1. […] Echter ook in het Buitenland: Berlijn, Tel Aviv, New York, USA  etc.  En zelfs Griekenland en Turkije moesten het […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 8 – Vrijspraak « Debat in de Digitale Hofstad | juni 24, 2011

 2. […] Echter ook in het Buitenland: Berlijn, Tel Aviv, New York, USA  etc.  En zelfs Griekenland en Turkije moesten het […]

  Pingback door Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen « Debat in de Digitale Hofstad | maart 28, 2012

 3. […] Zie: Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 4 […]

  Pingback door Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | april 14, 2012

 4. […] Zie: Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 4 […]

  Pingback door Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 6 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 17, 2013

 5. […] Zie: Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 4 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV is het maatje geworden van de Turkse president Erdogan « Debat in de Digitale Hofstad | juni 29, 2013

 6. […] Zie: Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 4 […]

  Pingback door Occupy 4 Taksim – demonstratie Beursplein Amsterdam 02.06.2013 « Debat in de Digitale Hofstad | april 6, 2014

 7. […] Zie: Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 4 […]

  Pingback door Turkse demonstratie tegen Erdogan op Haagse Malieveld | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | april 6, 2014

 8. […] Zie: Van Geert Wilders PVV en Turks Fruit – deel 4 […]

  Pingback door Het gedonder tussen Turkije en Nederland « Debat in de Digitale Hofstad | november 28, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: