Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Job Cohen, PvdA – Einde verhaal ?

Het rommelt hoorbaar binnen de gelederen van de PvdA.

Welke kant moet het op met de partij?

PvdA op sterven na dood !

Zij noemen Job Cohen een aardige, beminnelijke man, die echter niet geschikt is voor zijn huidige rol. Alleen lijkt niemand Cohens val op zijn geweten te willen hebben.

Een collega-fractievoorzitter stelt dat Cohen is gecast voor een andere rol. “Maar die film ging niet door en nu zit hij hier in een andere rol. Cohen ging immers naar Den Haag om premier te worden. Niemand hield er rekening mee dat hij in de oppositiebanken zou belanden.”

Volgens de niet nader genoemde fractievoorzitter is Cohen te veel een bestuurder en te weinig politicus. “In zijn huidige rol regelt iemand anders het en moet je een beetje een straatvechter zijn, zeker in deze snelle tijden. Daar is hij veel te beschaafd voor en te intellectueel. Soms heb ik met hem te doen.”  (Zie bericht HP)

Ex-voorzitter Michiel van Hulten heeft weinig vertrouwen in Job Cohen. „Ik zie het niet meer goedkomen met hem”, zegt hij in het AD. Volgens Van Hulten zijn ook andere PvdA’ers ontevreden over hun partijleider. „Maar niemand durft het hardop te zeggen.” Cohen zou geen ambitie uitstralen. „Hij mist de drive. Als je hem ziet heb je niet het idee dat hij het leuk vindt.”

Volgens hoogleraar Hans Crombag, een oude vriend van Cohen uit Maastricht, is hij in het verkeerde toneelstuk beland. “Hij wilde het tegengif zijn voor de agressie, de oppvervalkkigheid en de harde toon in de Nederlandse politiek. Daar heeft hij zich lelijk in vergist. Als premier had hij die rol kunnen spelen, maar niet als oppositieleider.”

Job Cohen is nu zijn laatste strohalm kwijt
De oppositie komt na de senaatsverkiezingen niet verder dan premier Mark Rutte (VVD) te honen omdat hij de steun van de SGP niet versmaadt. Het tekent de zwakte van vooral PvdA-leider Job Cohen. Lees het Elsevier-commentaar van Syp Wynia

Zie ook: Peilingen 12.06.2011 Maurice de Hond – De kwestie Job Cohen versus de PvdA

Echter ook:

‘Ook PvdA laat mensen in de steek’

Trouw 07.07.2011 In de concurrentieslag van de prestatiemaatschappij delven steeds meer mensen met beperkte vaardigheden het onderspit en kunnen niet meer meekomen. Die mensen worden, ook door de PvdA, in de steek gelaten. Dat kan ook moeilijk anders als je 29 miljard wilt bezuinigen om in de toekomst mensen die meer gaan verdienen, minder belasting te laten betalen.

De partij kent geen sterke figuren, dat is de zwakte van de PvdA. Het mist het kader en de rust van de VVD, of de aanspreekbaarheid van figuren als Rutte, Wilders, of Roemer.

Wil de PvdA er bovenop komen dan zal het zichzelf opnieuw moeten uitvinden en zal het afmoeten van het technocratische karakter dat de partij nu beheerst. Op naar de nul zetels hoeft voor mij niet, een zeteltje of acht is een mooi streven voor de fopsocialisten.  

De PvdA kiest voor eigen doelpunt met schot voor open doel

DS 12.06.2011 De PvdA. Wat kun je nu eigenlijk nog zeggen over die club. Weinig tot niets. Doen ze iets, dan dalen ze in de peilingen. Doen ze niets dan dalen ze ook in de peilingen.

Job moet hangen

Parool 10.06.2011 – THEODOR HOLMAN

‘Ben ik bij de beul?”

”Zeker.”

”Hoe weet ik dat u de beul bent?”

”Omdat ik Michiel van Hulten ben, prominent lid van de PvdA.”

”Ja, inderdaad, dan bent u de beul. Beul, ik heb een nieuwe klant voor u.”

”O ja, wie is het?”

”Kom kom, mijnheer Van Hulten, dat weet u best. Het is iemand die u heel graag wilt ophangen.”

”Eh… Geert Wilders, de hele PVV, Mark Rutte? Wie, wie, wie mag ik ophangen?”

”Mijnheer Van Hulten, beste beul, wie wilt u nu het liefste ophangen?”

De lawine van maatregelen die het kabinet de afgelopen weken bekendmaakte, lijkt Cohen het verhaal te bezorgen dat hij nodig had om zich opnieuw te profileren als oppositieleider. Hij somt de ‘stapeling van kortingen’ op die ‘neerslaan aan de onderkant van de samenleving’: bezuinigingen op de jongeren-wao Wajong, de sociale werkvoorziening WSW, het schrappen van zorg voor mensen met een IQ tussen 70 en 85, bezuinigingen op huurtoeslag, verhoging van eigen bijdragen in Jeugdzorg en GGZ.

Cohen grijpt kans op sociaal profiel

VK 10.06.2011 Laconiek gingen de regeringspartijen het debat over ‘de allerkwetsbaarsten’ in. Een misrekening. De oppositie, met een geïnspireerde Cohen, …

Het gaat niet zo goed met Job

Spits 10.06.2011 Een jaar na de nipt verloren verkiezingen groeit de kritiek op Job Cohen. Steeds openlijker wordt er getwijfeld aan de capaciteiten van de ex-burgemeester als oppositieleider. Is zijn slotakte begonnen?

Prominente PvdA’er: Het komt niet meer goed met Cohen

Elsevier 09.06.2011 De onvrede binnen de PvdA over het functioneren van Job Cohen als leider van de partij wordt steeds groter. ‘Ik zie het niet meer goed komen met hem.’

Dat zegt oud-PvdA-voorzitter Michiel van Hulten donderdag in het AD.

Zwakke leider
In 2010 werd Cohen nog binnengehaald om de PvdA terug naar grote hoogten te brengen, als een ‘Barack Obama in de polder’, maar daar kwam niets van terecht.

Niet alleen werd Cohen geen premier, hij toonde zich ook een zwakke leider. Een brekebeen werd hij ook genoemd. Voor het eerst spreekt een prominente PvdA’er zich nu ook uit over de het partijleiderschap van Cohen.

Zie ook:

PvdA-prominent: het komt niet meer goed met Cohen

NRC 09.06.2011 Voor het eerst is er door een PvdA-prominent openlijk kritiek geuit op partijleider Job Cohen. Oud-voorzitter Michiel van Hulten zegt vandaag in het AD: “Ik denk dat de PvdA op zoek moet naar een nieuwe leider.” Volgens oud-voorzitter Michiel van Hulten, tegenwoordig consultant, is het tijd dat Cohen opstapt.

Hij zou een prima premier zijn, werd vorig jaar gezegd. Maar je wordt premier omdat je een inhoudelijk idee hebt waar je naartoe wilt. Je moet prikkelen, provoceren, het opnemen tegen de gevestigde belangen. Ik geloof dat hij dat idee niet zo heeft. Dan zit je daar in het Torentje. Wat doe je dan met de macht? Ik denk dat de PvdA op zoek moet naar een nieuwe leider.

Oud-voorzitter Van Hulten: PvdA moet nieuwe leider zoeken

Trouw 09.06.2011 Oud-PvdA-voorzitter Michiel van Hulten twijfelt openlijk aan het leiderschap van partijleider Job Cohen. Wat betreft Van Hulten, die van eind 2005 tot april 2007 partijvoorzitter was, straalt de opvolger van Wouter Bos geen ambitie uit. ‘Inhoudelijk niet en ook qua presentatie niet. Een politicus moet inspireren en vergezichten schetsen. Wat wil Cohen met Nederland? Geen flauw idee.’

PvdA twijfelt openlijk over leiderschap Job Cohen

AD 09.06.2011   Binnen de PvdA groeit de onvrede over het functioneren van partijleider Job Cohen. Ex-voorzitter Michiel van Hulten spreekt zich als eerste PvdA-prominent tegen het AD openlijk uit voor het vertrek van Cohen. ‘Ik zie het niet meer goed komen …

Oud-voorzitter Van Hulten: PvdA moet nieuwe leider zoeken

VK 09.06.2011 Oud-PvdA-voorzitter Michiel van Hulten twijfelt openlijk aan het leiderschap van partijleider Job Cohen. Van Hulten denkt niet dat de oud-burgemeester van Amsterdam in staat is voor nieuw elan binnen de partij te zorgen.

‘Ik zie het niet meer goed komen met Cohen. Ik denk dat de PvdA op zoek moet naar een nieuwe leider’, stelt Van Hulten vandaag in het AD. Volgens hem hebben andere PvdA’ers ook twijfels over het functioneren van Cohen, maar durft niemand dat hardop te zeggen.

Onvrede over Cohen groeit

Telegraaf 09.06.2011 Binnen de PvdA groeit de onvrede over het functioneren van hun partijleider. “Niemand durft het hardop te zeggen”, aldus de oud-voorzitter. “Ik zie het niet meer goed komen met hem”, aldus Michiel van Hulten.

Gerelateerde artikelen

08-06: ‘Niet eerder zo’n clash’
01-06: ‘PvdA is Cohen zat’
14-05: Cohen hekelt immigratiebeleid
04-05: Job Cohen assisteert na ongeluk
26-04: Cohen: Rutte tast gezag aan

Ex-PvdA-voorzitter wil Cohen weg

Spits 09.06.2011 Oud-PvdA-voorzitter Michiel van Hulten twijfelt openlijk aan het leiderschap van partijleider Job Cohen. Van Hulten denkt niet dat de oud-burgemeester van Amsterdam in staat is voor nieuw elan te zorgen.

“Ik zie het niet meer goed komen met Cohen. Ik denk dat de PvdA op zoek moet naar een nieuwe leider”, stelt Van Hulten in het AD.

‘Onvrede in PvdA over partijleider Cohen’

NU 09.06.2011 Binnen de Partij van de Arbeid (PvdA) komt steeds meer kritiek op het optreden van fractieleider in de Tweede Kamer Job Cohen. Dat zegt voormalig voorzitter van de PvdA Michiel van Hulten donderdag in een interview in het AD. Volgens Van Hulten twijfelen veel PvdA-collega’s over de manier waarop Cohen zijn taak als oppositieleider in de Tweede Kamer invult.

PvdA’ers zijn klaar met ‘non-leider’ Cohen

02.06.2011 Meerdere Kamerleden en partij-ideologen hebben het gehad met PvdA-partijleider Job Cohen. Ze vinden de oud-burgemeester een aardige man, maar hij wordt beschouwd als de verkeerde persoon voor deze rol. Dat zeggen de anonieme criticasters in HP/De Tijd. Hij wordt een ‘non-leider’ genoemd.

Druk op Cohen neemt toe

Spits 02.06.2011 De druk op PvdA-leider Job Cohen binnen de partij neemt toe. De sociaal-democraten zouden vooral twijfels hebben bij zijn rol als oppositieleider. Cohen zou binnengehaald zijn voor het premierschap, maar dat lijkt er voorlopig niet in te zitten. LEES VERDER…

Lees ook:
Cohen: migrant teveel gepamperd
Cohen niet blij in ‘Rutteland’
PvdA bereikt pensioensleeftijd

‘PvdA’ers zijn klaar met ‘non-leider’ Cohen’

NU 02.06.2011 AMSTERDAM – Meerdere Kamerleden en partij-ideologen hebben het gehad met PvdA-partijleider Job Cohen. Ze vinden de oud-burgemeester een aardige man, maar hij wordt beschouwd als de verkeerde persoon voor deze rol. Dat zeggen de anonieme criticasters in HP/De Tijd. Hij wordt een ‘non-leider’ genoemd.

In HP/De Tijd werd hij omschreven als een acteur die in de verkeerde film is gecast, in het AD stelt emeritus hoogleraar Hans Crombag over zijn ‘oude vriend’ Cohen: ‘Hij is in het verkeerde toneelstuk beland.’ Volgens Crombag is de PvdA-leider ‘te fatsoenlijk’ om hard van zich af te slaan in het politieke debat. Cohen wilde een tegengif zijn voor ‘de agressie, oppervlakkigheid en harde toon’ in de politiek maar heeft zich daarin vergist. ‘Als premier had hij die rol kunnen spelen, maar niet als oppositieleider. De toon is niet omlaag maar juist omhoog gegaan’.

Getob om Job

Joop 01.06.2011 De kritiek op Job Cohen als leider van de Partij van de Arbeid groeit, schrijft het AD. Nadat HP/De Tijd vorige week met anonieme citaten uit de partijgelederen frontaal de aanval opende op het functioneren van de PvdA-leider heeft het AD een prominent gevonden die openlijk kritiek uit.

‘PvdA is Cohen zat’

Telegraaf 01.06.2011 De druk vanuit de PvdA op leider Job Cohen lijkt toe te nemen. De sociaal-democraten zouden grote twijfels hebben bij zijn rol als oppositieleider. Cohen was eigenlijk binnengehaald voor het premierschap, maar dat lijkt er voorlopig niet in te zitten.

PvdA’ers willen af van Job Cohen

Michael van der…  1 juni, 2011 –  Frontpage Dagelijkse Standaard

Nee. Neeee. Neehee! Job, blijf! Als-je-blieft!

HP de Tijd bericht dat steeds meer (anonieme en daarom laffe) PvdA’ers zich tegen Job Cohen keren. Ze hebben er gewoon geen vertrouwen meer in dat hij zich in de komende maanden – of zelfs jaren – zal ontwikkelen tot een echte leider van de oppositie.

“Als ik een oproep in de krant moest plaatsen,” probeert een vooraanstaande PvdA-ideoloog de problematiek samen te vatten, “dan luidde de tekst: partij zonder leider zoekt verhaal.” En een collega: “De Engelse sociaal-democraten hebben het na Blair en Brown ook moeilijk gehad, maar daar gebeurt nu weer wat. Er zijn allerlei Refounding Labour-projecten opgezet om de sociaal-democratie nieuw leven in te blazen. Maar bij ons gebeurt er niks. Is het stil. We hebben een non-leider in huis onder wie de partij verweest.”  Lees verder 

‘PvdA is klaar met Job Cohen’

AD 01.06.2011 Het lijkt niet langer de vraag ‘of’, maar eerder ‘wanneer’ PvdA-leider Job Cohen de pijp aan Maarten geeft. Binnen de partij gonst het van de geruchten. Eén van de partijbonzen zegt: ‘Als ik een oproep in de krant moest plaatsen, dan …

‘PvdA is klaar met Job Cohen’

Parool 01.06.2011 Het lijkt niet langer de vraag ‘of’, maar eerder ‘wanneer’ PvdA-leider Job Cohen de pijp aan Maarten geeft. Binnen de partij gonst het van de geruchten. Eén van de partijbonzen zegt: ‘Als ik een oproep in de krant moest plaatsen, dan luidde de tekst: partij zonder leider zoekt verhaal.’

Het rommelt hoorbaar binnen de gelederen van de PvdA. Welke kant moet het op met de partij?, zo vraagt HP de Tijd zich deze week af in het omslagartikel.

Exclusief: PvdA heeft het gehad met Job Cohen

HP De Tijd 01.05.2011 Job Cohen werd ingehaald als de Verlosser van zijn partij, maar na een knullig verlopen formatie loopt hij zielloos rond door Den Haag. Diverse Kamerleden en partij-ideologen bekritiseren zijn ‘non-leiderschap’ in een artikel in HP/De Tijd. “Als ik een oproep in de krant moest plaatsen, dan luidde de tekst: partij zonder leider zoekt verhaal.” Lees meer

Zie ook:

Is Cohen in deze rol de ideale man voor de PvdA?

“Ik vind dat hij het goed doet. Hij is inhoudelijk enorm gedreven en in de Haagse arena voelt hij zich inmiddels thuis. In de campagne zeiden mensen: is hij wel scherp genoeg? Ik vind van wel. Hij is natuurlijk een tijd burgemeester geweest. Dan is politiek leider en oppositieleider zijn wel even wat anders.”

‘Soms valt er niks meer te binden’

Voor de PvdA was het oppositievoeren weer even ‘wennen’, stelt partijvoorzitter Lilianne Ploumen. “Het aanloopje was nodig, maar nu zijn we er.” Onlangs brak in het islamitische en joodse smaldeel van de PvdA-achterban grote onrust uit toen de Tweede Kamerfractie schijnbaar achteloos liet weten het aangekondigde verbod op onverdoofd ritueel slachten te zullen steunen.

De PvdA geeft leden veel inspraak, maar een groot deel van de religieuze achterban klaagde dat zij op dit punt te weinig of zelfs helemaal niet zijn gehoord.

Zie: PvdA-voorzitter erkent fouten bij besluit rituele slacht

Zie ook: ‘PvdA had moslims moeten spreken over slacht’

En ook:

PvdA-leider Job Cohen is bezorgd over de toekomst van Kabinet Rutte 1

De PvdA is 65 geworden, gaat zij nu met pensioen ?

Peiling 2e kamer 01.05.2011 Maurice de Hond – PvdA blijft afzakken

Manifest Linkse oppositie SP, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en de FNV

Waar blijft de PvdA ?

PvdA mobiliseert Nederland in strijd tegen het Rechtse Kabinet Rutte 1- deel 3

PvdA doet Water bij de Wijn

En verder ook:

Monsterverbond in de strijd tegen Geert Wilders

Elsevier 12.06.2011 Drie nieuwe musketiers hebben zich gemeld in de voortdurende strijd tegen Geert Wilders. Wouter Bos heeft zichzelf weer eens in het harnas gehesen, nu hij ziet dat zijn opvolger Cohen niets klaarmaakt, voortdurend van zijn paard valt en in het stof bijt.

Afgaan
Maar de eens zo behendige Wouter, zij het vooral met de mond, komt nogal stroef uit de hoek en slecht uit de verf. Hij is wat roestig geworden, nu hij nog vooral te zien is om mee te praten over voetbal bij lieden als Derksen, Genee en Van der Gijp. En is nu misschien wel even lachwekkend geworden als Reneetje.

Zijn poging: ‘Wilders houdt kiezers dom’, gaat immers ver naast. Want dat is precies wat Bos zelf heeft gedaan in zijn eigen partij, de PvdA. De verheffing van het volk is bijvoorbeeld niet consequent toegepast. En soms zelfs consequent niét. Zei men daar vroeger dat religie mensen dom hield, dat punt is bewust niet aan de islamitische en soms zelfs islamistische achterban verteld. Deze ridder gaat af.

De PvdA heeft door Kok haar  eigen rode veren laten plukken, maar is nu ook bezig zichzelf de nek om te draaien:

1. Hoog ingezet de positie van de koningin in ons staatsbestel te veranderen. Terug in het hok na een keurige notitie van de regering, waarin overigens niets nieuws stond.

2. Bij de besluitvorming over de missie naar Afghanistan een koers gekozen die haaks staat op de sociaaldemocratische internationale politieke traditie.

3. En bij Europa de PVV rechts ingehaald. Opportunisme van de onderste plank. Ver weg van de Europese lijn zoals de PvdA die altijd heeft gekozen.

Het rode vaandel is onder ?Cohen geworden tot een grijs vaatdoekje.

Column: De oppositie

De pers 07.06.2011 Voor het goed functioneren van onze parlementaire democratie is een krachtige oppositie onontbeerlijk. Fel attaqueren als dat passend is, zwakke plekken in het kabinetsbeleid blootleggen, de coalitie proberen uit elkaar te spelen.

Volgens Duivesteijn is dit weliswaar niet onrechtmatig, maar moet wel de vraag worden gesteld wat PvdA-Statenleden ertoe brengt ‘om, samenspannend in achterkamertjes, een zorgvuldige selectieprocedure te doorkruisen en een door het PvdA-congres democratisch vastgestelde lijst te negeren’.

Achterkamertjes
De leden van de partij zouden dan het laatste oordeel moeten vellen, ‘in plaats van dat het wordt geveld in een achterkamertje door een handjevol Statenleden.’

Lees hier het opiniestuk van Adri Duivesteijn

PvdA’er Duivesteijn: de partij zou zo niet mogen functioneren

VK 07.06.2011  Prominent PvdA’er en wethouder in Almere Adri Duivesteijn uit in een opiniestuk in de Volkskrant vandaag harde kritiek op zijn partij. Duivesteijn stond op een verkiesbare plaats voor de Eerste Kamer, maar veroverde uiteindelijk geen zetel. De Statenleden uit de noordelijke provincies kozen met voorkeursstemmen Janny Vlietstra, pas nummer 15 op de lijst, in de Senaat. Duivesteijn: ‘De PvdA zou niet mogen functioneren in verschillende werkelijkheden, met onwaarachtige uitkomsten.’

PvdA, kies voor realisme, kies voor Dalrymple

VK 04.06.2011 De PvdA moet een debat gaan voeren over de vraag hoeveel mensen het echt niet alleen kunnen en moet zich alleen voor die ‘echte zwakken’ inzetten.

Een rechts kabinet en asociaal harde ingrepen. Dan kan het niet anders of de PvdA gaat groeien, toch? Niets daarvan, de partij staat op drie tot vier zetels verlies. Dat komt omdat de PvdA maar geen positie kan kiezen tussen naïef links en realistisch links. Tussen pakweg de zienswijze van Van Dam en die van Dalrymple, dus tussen Dam en Dal.

Realisme
Kom op PvdA, maak een eigentijdse definitie van zwakkeren! Kies voor een sociaal zakelijker opstelling, anders raakt de partij definitief de aansluiting met de kiezers kwijt. Ga het sociaal naïeve Dam-tijdperk voorbij en kies voor links realisme. Pas als de discussie over de definitie van zwakkeren afgerond is, zal de PvdA zich weer kunnen onderscheiden.

Want voor die ‘echte zwakken’ zal de PvdA zich actiever, ruimhartiger en met meer begeestering inzetten dan andere partijen. Dan staat er weer een bevlogen en geloofwaardige sociaal-democratische partij. Dat zal het moment zijn dat de partij weer gaat groeien. Aan de slag!

Sociaal-democratie moet juist nu nadenken over ideologie

VK 03.06.2011 De PvdA heeft geen goed antwoord op de eurocrisis. De Grieken én de Europese belastingbetalers betalen, terwijl de banken worden ontzien.

Enige maanden voor hij afscheid nam als partijleider van de PvdA, stond Wouter Bos in de jaarlijkse Den Uyl-lezing stil bij de economische ideologie van zijn partij. Met de schrik van de eerste signalen van de wereldwijde economische crisis nog in de benen sprak hij kritisch over de ‘derde weg’ die zijn partij vanaf de jaren tachtig is ingeslagen. In die tijd leidde een ‘herwaardering’ van markt- en kapitaalvriendelijke politiek tot steeds verdere marginalisering van socialistische perspectieven op de economie binnen sociaal-democratische partijen in heel Europa.

Omstreden
De steun aan Griekenland is omstreden binnen de Nederlandse coalitie van het kabinet van VVD en CDA en gedoogpartij PVV. Laatstgenoemde is fel tegen, terwijl het kabinet de steun noodzakelijk acht. Ook binnen het CDA zou verdeeldheid bestaan over de vraag of Nederland Griekenland met een nieuwe lening moet bijstaan.

juni 1, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 reacties

 1. […] Zie ook: Job Cohen, PvdA – Einde verhaal ? […]

  Pingback door Peilingen 12.06.2011 Maurice de Hond – De kwestie Job Cohen versus de PvdA « Debat in de Digitale Hofstad | juni 12, 2011

 2. […] PvdA – Einde verhaal ? […]

  Pingback door De PvdA heeft een Janushoofd « Debat in de Digitale Hofstad | juli 30, 2011

 3. […] Job Cohen, PvdA – Einde verhaal ? […]

  Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is « Debat in de Digitale Hofstad | februari 17, 2013

 4. […] Job Cohen, PvdA – Einde verhaal ? […]

  Pingback door PvdA in een Najaarsdip ??? « Debat in de Digitale Hofstad | september 1, 2013

 5. […] Job Cohen, PvdA – Einde verhaal ? […]

  Pingback door The return van Ad Melkert PvdA !!! deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 22, 2013

 6. […] zie ook: Job Cohen, PvdA – Einde verhaal ? […]

  Pingback door PvdA versus Code Rood « Debat in de Digitale Hofstad | juli 4, 2014

 7. […] zie ook: Job Cohen, PvdA – Einde verhaal ? […]

  Pingback door PvdA, GroenLinks en CDA – De neveneffecten van de slechte verkiezingsresultaten « Debat in de Digitale Hofstad | juli 7, 2014

 8. […] zie ook: Job Cohen, PvdA – Einde verhaal ? […]

  Pingback door Wethouder Rabin Baldewsingh PvdA luidt de noodklok | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 30, 2014

 9. […] zie ook: Job Cohen, PvdA – Einde verhaal ? […]

  Pingback door Wethouder Rabin Baldewsingh PvdA luidt de noodklok « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 30, 2014

 10. […] zie ook: Job Cohen, PvdA – Einde verhaal ? […]

  Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 14, 2014

 11. […] zie ook: Job Cohen, PvdA – Einde verhaal ? […]

  Pingback door Het einde van de PvdA ?? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | november 18, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: