Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

18.05.2011 Gehaktdag – Verantwoordingsdag – Debatdag 19.05.2011

Debat “gehaktdag” 19 mei 2011.

Zie ook: Jaarverslag – Alexander Pechtold D66, “Kabinet Rutte 1 legt een rookgordijn”.

Emile Roemer loopt boos weg om PVV Video

Het klits-klats-klander-kabinet surft op beelden en gevoelens

NRC 21.05.2011 Zo, dat was weer een verfrissend debat op Verantwoordingsdag. Niet dat kleffe coalitie-gedoe, geen verwijzingen naar geheime afspraken in het Torentje. Klits, klats, klander.

Kabinet en gedoogpartner PVV zeggen waar het op staat. ,,U verkwanselt de belangen van de Nederlandse kiezer.” En toch blijven ze even goede vrienden. Zeggen ze. Net als in een open huwelijk, waarin is afgesproken dat alles mag, het kan een tijd goed gaan. Zolang de deelnemers het over een aantal feiten en waarden eens zijn.

Scheuren in de coalitie of is alles weer pais en vree?

VK 20.05.2011 Het was niet de meest gezellige dag gisteren in de Tweede Kamer. Tijdens het verantwoordingsdebat kwam het tot een harde clash over de financiële steun aan Griekenland tussen de gedoogpartij van Geert Wilders en partners CDA en VVD. Zijn dit de eerste scheuren in de coalitie?

Spanning in coalitie door eurocrisis en verkiezingen

VK 20.05.2011 De eurocrisis en onzekerheid over de Eerste-Kamerverkiezingen veroorzaken snel oplopende spanningen binnen de gedoogcoalitie. Harde aanvallen van PVV-leider Wilders op het beleid van de coalitiepartijen VVD en CDA inzake Griekenland voeden bij vooral het CDA de angst dat de PVV aanstuurt op een vertrek uit de gedoogconstructie.

Omgekeerd kijkt de PVV met argusogen naar de uitslag van de Eerste Kamerverkiezingen. Maandag wordt de Eerste Kamer verkozen door de leden van de Provinciale Staten. Als de coalitie, zelfs met steun van de SGP, géén meerderheid haalt, kan het kabinet de wensen van de PVV rond immigratie op termijn niet honoreren.

“Ik ben niet geschrokken van de toon. Ook Wilders schrikt hier niet zo snel van”, aldus Rutte in zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

“Ik ben een parlementair politicus. Dat betekent dat je in het debat de tegenstellingen scherp zichtbaar maakt. Daar hoort bij dat je af en toe elkaar nieren proeft.”

Rutte niet onder de indruk van stevig debat

NU 20.05.2011 DEN HAAG – Premier Rutte denkt niet dat zijn zware botsing van donderdag met PVV-leider Geert Wilders voor scheve gezichten in de coalitie zorgt.

‘Rutte is net Hans Klok’

Telegraaf 20.05.2011 De oppositie broedt op een label om op het kabinet-Rutte te plakken. Jolande Sap vergeleek premier Mark Rutte met illusionist Hans Klok en noemde zijn coalitie een ‘goochelkabinet’.

Wie heeft de beste naam voor dit kibbelknibbelcrisiskabinet?

VK 20.05.2011 Het laatste kabinet van Balkenende werd al snel beroemd als kibbelkabinet, met dank aan de vele ruzietjes die de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie hadden. Het kabinet-Rutte bestaat nu zeven maanden, dus broedt de oppositie aan een mooie label om erop te plakken.

Rutte: ‘term stemvee ongepast’

Telegraaf 19.05.2011 Premier Mark Rutte vindt de typering „islamitisch stemvee” zoals PVV-leider Geert Wilders die donderdag in het Verantwoordingsdebat gebruikte een „zeer ongepaste term”.

Rutte tikt Wilders op de vingers om term ‘islamitisch stemvee’

VK 19.05.2011 Premier Rutte heeft zich vandaag tijdens het verantwoordingsdebat gedistantieerd van een opmerking van PVV-leider Geert Wilders. Die had eerder …    

Roemer boos weg uit debat

Telegraaf 19.05.2011 SP-leider Emile Roemer is donderdag weggelopen uit het verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer omdat hij boos is op PVV-leider Geert Wilders.

Roemer loopt boos weg uit debat met Wilders

Trouw 19.05.2011 SP-leider Emile Roemer is donderdag weggelopen uit het verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer omdat hij boos is op PVV-leider Geert Wilders. Die sprak over ”islamitisch stemvee” waarmee de PvdA Nederland volgens Wilders de afgelopen decennia zou hebben laten volstromen.

Roemer loopt boos weg uit debat om Wilders

NU 19.05.2011 DEN HAAG – SP-leider Emile Roemer is donderdag weggelopen uit het verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer omdat hij boos is op PVV-leider Geert Wilders.

Roemer loopt boos weg uit debat met Wilders

Parool 19.05.2011 SP-leider Emile Roemer is vandaag weggelopen uit het verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer omdat hij boos is op PVV-leider Geert Wilders.

Roemer loopt boos weg na islam-opmerking Wilders

Elsevier 19.05.2011 SP-leider Emile Roemer is donderdagmiddag weggelopen tijdens het verantwoordingsdebat na een opmerking van Geert Wilders. De PVV-leider maakte een opmerking die volgens Roemer beledigend was voor moslims. Wilders sprak tijdens het debat over ‘islamitisch stemvee’ waarmee de PvdA Nederland de afgelopen decennia zou hebben laten volstromen.

Zie ook:

Roemer loopt boos weg uit debat met Wilders

AD 19.05.2011 SP-leider Emile Roemer is vanmiddag boos weggelopen uit het verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer omdat PVV-leider Geert Wilders sprak van ‘islamitisch stemvee’.

Roemer loopt boos weg

De pers 19.05.2011 SP-leider Emile Roemer is donderdag weggelopen uit het verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer omdat hij boos is op PVV-leider Geert Wilders.

Roemer verlaat debat na belediging Wilders

19.05.2011 SP-leider Emile Roemer is donderdag tijdens de bijdrage van PVV-leider Geert Wilders op Verantwoordingsdag boos de zaal uitgelopen. De SP-leider nam aanstoot aan de uitspraak van Wilders over de achterban van links, die hij ‘islamitisch stemvee’ noemde. Hierop verliet Roemer de Kamer. Premier Mark Rutte (VVD) noemde de uitspraak van Wilders ‘zeer ongepast’.

Confrontatie Rutte en Wilders over islam en Griekenland

Elsevier 19.05.2011 Premier Mark Rutte (VVD) noemt de uitlating ‘islamitisch stemvee’ door Geert Wilders zeer ongepast. Ook over Griekenland kwamen de twee politici donderdag hard in aanvaring met elkaar.

Zie ook:

Financieel beleid PVV wekt van links tot rechts ergernis

Trouw 19.05.2011  De irritaties in CDA en VVD over de wijze waarop de PVV financieel beleid wil voeren, groeien met de dag. Gisteren leidden die irritaties tot een keiharde botsing tussen minister Jan Kees de Jager van financiën en de financieel woordvoerder van de PVV, Tony van Dijck.

De Jager was al tot het uiterste getergd door de oproep van Geert Wilders, ’s ochtends in de Telegraaf, om Griekenland uit de eurozone te gooien. De Jager loopt zich in Brussel het vuur uit de schoenen om de schuldencrisis in de eurozone beheersbaar te houden.

Stevige botsing Wilders met coalitiepartners

NU 19.05.2011 PVV-leider Geert Wilders is donderdag tijdens het verantwoordingsdebat in botsing gekomen met coalitiepartners VVD en CDA om de steun aan Griekenland.

PVV-leider dreigt kabinet om hulp aan Griekenland

Harde confrontatie Wilders met Rutte

Nu 19.05.2011 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders dreigt met een breuk in de politieke samenwerking als komende steunoperaties op het bordje van de belastingbetaler komen te liggen.

Oppositie hekelt Ruttes ‘kabinet van onheil’

Elsevier 19.05.2011 In de Tweede Kamer wordt donderdag het debat gehouden waarin het kabinet verantwoording aflegt over het afgelopen jaar. De oppositie krijgt tijdens ‘Gehaktdag’ uitgebreid de kans kritiek te uiten.

‘Dit is een kabinet van onheil.’ Een half jaar na zijn aantreden heeft het kabinet van VVD en CDA al veel van zijn aanvankelijke bravoure verloren, aldus SP-leider Emile Roemer donderdag tijdens zijn bijdrage aan het debat.  ‘130 op de snelweg, roken in kleine cafés, het was klein strooigoed.

Zie ook:

‘Kabinet van onheil’

Telegraaf 19.05.2011   Een half jaar na zijn aantreden heeft het kabinet van VVD en CDA al veel van zijn aanvankelijke bravoure verloren. Dat stelde SP-leider Emile Roemer donderdag in het debat in de Tweede Kamer waarin het kabinet verantwoording aflegt over de resultaten van afgelopen jaar.

BIJDRAGE EMILE ROEMER AAN VERANTWOORDINGSDEBAT 

SP 19.05.2011 ‘Dit is een kabinet van boekhouders zonder een inhoudelijke visie op een menswaardige samenleving. Geen visie op herstel, geen beeld voor álle Nederlanders.’ Dat zei SP-leider Emile Roemer in het debat met het kabinet over de verantwoording van haar beleid over 2010.

‘Rutte is illusionist’

Telegraaf 19.05.2011 Premier Mark Rutte doet GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap steeds meer denken aan illusionist Hans Klok. „Het ziet er gelikt uit, de pr is in orde, maar je weet dat het nep is”, typeerde Sap donderdag het kabinetsbeleid tijdens het Verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer.

‘Boulevard gebroken beloftes’

Telegraaf 19.05.2011 D66-leider Alexander Pechtold hekelt het gebrek aan verantwoording van het kabinet over de resultaten van zijn beleid. In het Verantwoordingsdebat zei Pechtold donderdag in de Tweede Kamer dat „vaagheid en vrijblijvendheid troef” zijn.

Cohen wil excuses Rutte

Telegraaf 19.05.2011 PvdA-fractievoorzitter Job Cohen wil excuses van premier Mark Rutte omdat het kabinet volgens hem in zijn informatie aan de Tweede Kamer foutieve cijfers heeft gebruikt over aantallen zorgleerlingen, om bezuinigingen op dat dossier te verantwoorden.

GroenLinks en D66 hekelen onduidelijkheid kabinet

19.05.2011 GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap vindt dat het kabinet beter inzicht moet geven in de effecten van de bezuinigingen. “Ik zie alleen maar grote bezuinigingen met grote onduidelijkheid”, zei zij donderdag tijdens het Verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer. Ook D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold laakt de schimmigheid waarmee het kabinetsbeleid in zijn ogen omringd is.

Verantwoording van kabinetsbeleid

Telegraaf 19.05.2011 Premier Mark Rutte zit donderdag in de Tweede Kamer voor het jaarlijkse verantwoordingsdebat met de fractievoorzitters. Het debat zal vooral gaan over actuele zaken en de bezuinigingen die het kabinet bezig is door te voeren.

Rutte in Tweede Kamer voor Verantwoordingsdag

NU 19.05.2011 Premier Mark Rutte zit donderdag in de Tweede Kamer voor het jaarlijkse verantwoordingsdebat met de fractievoorzitters. Het debat zal vooral gaan over actuele zaken en de bezuinigingen die het kabinet bezig is door te voeren.

Verantwoordingsdag: het kan best een leuk politiek dagje worden

VK 19.05.2011 Vandaag is dag twee van het verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer. Premier Rutte en minister de Jager van Financiën verdedigen hun beleid. …

mei 20, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

1 reactie

  1. […] Zie ook: 18.05.2011 Gehaktdag – Verantwoordingsdag – Debatdag 19.05.2011 […]

    Pingback door Prinsjesdag 2011 – miljoenennota versus rijksbegroting « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 10, 2011


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: