Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Hoofddoekverbod in alle gebouwen van de EU

Hoofddoekverbod EU.

“Welnu, de hoofddoek is het directe symbool van de ongelijkheid van vrouwen en mannen in de islam.” De hoofddoek zou vrouwenonderdrukking symboliseren en indruisen tegen de vrijheid van vrouwen, aldus PVV-europarlementariërs Daniël van der Stoep en Barry Madlener.

Ze verwijzen naar artikel 2 van het verdrag van de Europese Unie, waarin wordt verwezen naar de gelijkheid tussen man en vrouw.

PVV wil hoofddoekverbod in EU-gebouwen

AD 10.05.2011 De PVV wil dat de EU in al haar gebouwen het dragen van een hoofddoek verbiedt. Europarlementariër Daniël van der Stoep heeft dat dinsdag in een schriftelijke oproep voorgesteld.

Volgens hem is de hoofddoek het directe symbool van de ondergeschikte positie van de vrouw in de islam. Hij acht het dragen van een hoofddoek daarom in strijd met de gelijkheid van man en vrouw, zoals die is neergelegd in het EU-verdrag.

‘Geen hoofd-doek in EU-gebouw’

Telegraaf 10.05.2011 De PVV wil dat de EU in al haar gebouwen het dragen van een hoofddoek verbiedt. Europarlementariër Daniël van der Stoep heeft dat dinsdag in een schriftelijke oproep voorgesteld. Volgens hem is de hoofddoek het directe symbool van de ondergeschikte positie van de vrouw in de islam. Hij acht het dragen van een hoofddoek daarom in strijd met de gelijkheid van man en vrouw, zoals die is neergelegd in het EU-verdrag.

PVV wil hoofddoekverbod in EU-instellingen

Parool 10.05.2011 ‘Welnu, de hoofddoek is het directe symbool van de ongelijkheid van vrouwen en mannen in de islam.’ De hoofddoek zou vrouwenonderdrukking symboliseren en indruisen tegen de vrijheid van vrouwen.

De europarlementariërs halen ook nog enkele teksten uit de koran aan om hun stelling te onderbouwen. Om de Europese waarden ‘deugdelijk’ uit te dragen zou de EU een hoofddoekverbod in al haar instellingen moeten invoeren, stellen de PVV’ers.

PVV wil hoofddoekverbod in EU-instellingen

NU 10.05.2011 AMSTERDAM – De PVV wil een hoofddoekverbod in alle instellingen van de Europese Unie. De hoofddoek is in strijd met de waarden van de Europese Unie, stellen PVV-europarlementariërs Daniël van der Stoep en Barry Madlener in een brief aan Europese instellingen en het Europees Parlement.

PVV: hoofddoekverbod in gebouwen EU

Spits 10.05.2011 De PVV wil dat de EU in al haar gebouwen het dragen van een hoofddoek verbiedt. Europarlementariër Daniël van der Stoep heeft dat vandaag in een schriftelijke oproep voorgesteld.

Volgens hem is de hoofddoek het directe symbool van de ondergeschikte positie van de vrouw in de islam.

mei 10, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

1 reactie

  1. […] Hoofddoekverbod in alle gebouwen van de EU […]

    Pingback door Het Boerkaverbod nu ook in Nederland « Debat in de Digitale Hofstad | september 16, 2011


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: