Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 6

Is het een samenzwering of is er sprake van een heus Complot ??

Wie het weet mag het zeggen !!

De rechters in de zaak van verdachte Geert Wilders PVV bleven zitten, dus kan politicus Wilders ze lekker verdacht maken. Voor Geert Wilders zijn het win-winsituaties, de tussenbeslissingen in zijn proces. Score nu: twee keer niet gelukt, één keer wél. Maar Wilders had een glimlach en een wuifgebaar over voor de publieke tribune.

Wilders kreeg zelf het laatste woord. Hij riep de rechters op hem vrij te spreken om zo de vrijheid van meningsuiting te beschermen. De PVV-leider zei geen eerlijk proces te hebben gekregen, omdat hij in de beschikking van het Hof al veroordeeld werd. Volgens Wilders staat het aanzien van de rechterlijke macht op het spel.

Uiteindelijk is de volgende stap in het proces: Moszkowicz zal betogen dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk is, dat Wilders dus niet mag worden vervolgd. Wie weet komen de rechters daarna nog toe aan de vraag die eigenlijk centraal staat: mag Wilders over de islam, moslims en allochtonen zeggen wat hij zegt?

De rechters doen op 23 mei om 09.00 uur uitspraak. Als de rechtbank besluit dat het OM niet ontvankelijk is, is het proces ten einde.

Dossier Het proces tegen Wilders   

Meer over

Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 5

Bram Moszkowicz: het deugt niet

De Pers 02.05.2011 Raadsheer Schalken heeft bij aanvang van Geert Wilders’ strafzaak in een vakblad betoogd dat politici vaker moeten worden vervolgd.

Het Openbaar Ministerie is te terughoudend bij het vervolgen van politici. Publieke functionarissen moeten worden vervolgd opdat zij verantwoording afleggen. En als het OM seponeert, moet het hof de gronden uitgebreid toetsen.

Het artikel dat Tom Schalken najaar 2009 – rond het moment dat de zaak-Wilders begon – publiceerde in Strafblad, publicatie van de Universiteit Leiden, leest als een vurige verdediging van het bevel om PVV-leider Geert Wilders te vervolgen. Schalken schreef het als emeritus hoogleraar strafrecht aan de VU. Maar hij was óók een van de raadsheren geweest die tegen de zin van het OM tot de vervolging van Wilders had besloten.

 

„Bizar. Aangifte meineed aan mijn broek. Die Wilders en zijn joodse loopjongen weten niet waar ze aan beginnen. Ik lust ze rauw.” 

Aangifte Hendriks over valse twitteraccount

Telegraaf 18.05.2011 AMSTERDAM –  Bertus Hendriks, Midden-Oostendeskundige en een van de getuigen in de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders, heeft aangifte gedaan met betrekking tot een vals twitteraccount op zijn naam. Dat liet Hendriks woensdag weten. Volgens hem werd het fake account, waarbij een foto van Hendriks stond, misbruikt om hem woorden met een antisemitische ondertoon in de mond te leggen.

Recht op vervolging stond weer ter discussie

Telegraaf 02.05.2011 Opnieuw heeft Bram Moszkowicz maandag de ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie (OM) in de strafzaak tegen Geert Wilders ter discussie gesteld. Het was al duidelijk dat Wilders graag zou zien dat het proces wegens onder meer aanzetten tot haat wordt gestopt en zijn advocaat had daar nu weer de gelegenheid voor. De rechtbank beslist op 23 mei of Moszkowicz gelijk krijgt. 

‘OM niet straffen voor gedrag anderen’

VK 02.05.2011 Het Openbaar Ministerie (OM) vindt dat het niet gestraft moet worden voor gedrag van anderen dat eventueel schadelijk zou kunnen zijn voor de strafzaak tegen Geert Wilders. Officier van justitie Birgit van Roessel zei in een reactie op een betoog van advocaat Bram Moszkowicz dat een niet-ontvankelijkheidsverklaring buiten proportie zou zijn.

Wilders: ‘Ik ben geen vrij man meer’

Spits 02.05.2011 PVV-leider Geert Wilders heeft zich op vandaag op een nieuwe procesdag mateloos gestoord aan de Voorzitter van de rechtbank die durfde te beweren dat Wilders een “vrij man” is. Wilders bestrijdt dat. “U had er niet verder naast kunnen zitten”, zo sprak Wilders vanmiddag in de rechtszaal. “Ik ben mijn vrijheid in 2004 kwijtgeraakt.

Ik ben al lang een bewaakte gevangene zonder dat u mij heeft veroordeeld. Zonder beveiliging ben ik mijn leven nog minder zeker dan nu al het geval is. Meneer de Voorzitter, u zou de woorden ‘een vrij man’ niet in de mond nemen als u een keer één week met mij zou ruilen.” LEES VERDER…

Moszkowicz wil dat proces-Wilders stopt

NRC 02.05.2011 De vervolging van Geert Wilders moet onmiddellijk worden stopgezet. Dat betoogde Wilders’ advocaat Moszkowicz vandaag in de rechtbank in Amsterdam.

Moszkowicz hield zijn niet-ontvankelijkheidsverweer, waarin hij opnieuw aangaf dat het Openbaar Ministerie niet het recht heeft om Wilders te vervolgen.

Wilders: Maak een einde aan dit oneerlijke proces

Elsevier 02.05.2011 PVV-leider Geert Wilders riep de rechtbank op een einde te maken ‘aan dit oneerlijke proces’. Dit deed hij tijdens de behandeling van het preliminair verweer om het Openbaar Ministerie (OM) niet ontvankelijk te verklaren. Wilders kreeg het laatste woord.

Moszkowicz: Wilders is slachtoffer van juridisch complot

Elsevier 02.05.2011  Advocaat Bram Moszkowicz verdenkt diverse personen binnen de rechterlijke macht ervan een juridisch complot tegen zijn cliënt PVV-leider Geert Wilders te hebben gesmeed. Vooral raadsheer Tom Schalken zou hier schuldig aan zijn, betoogde Moszkowicz. De advocaat hield vandaag zijn betoog waarin hij bepleitte dat het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk is om Wilders te vervolgen.

Zie ook:

Moszkowicz schetst complot tegen Wilders

NU 02.05.2011 AMSTERDAM – Advocaat Bram Moszkowicz heeft maandag voor de rechtbank in Amsterdam uitgebreid verhaald van een juridisch complot dat volgens hem tegen zijn cliënt Geert Wilders is gesmeed.

Zie ook:

 

 

30/03/2011 Strafzaak tegen Wilders gaat door
 

 

14/03/2011 Weer pleidooi voor stopzetten zaak-Wilders
 

 

07/02/2011 OM wil hele nieuwe behandeling zaak-Wilders
 

 

07/02/2011 Wilders wil inhoudelijk proces voorkomen

Moszkowicz schetst complot tegen Wilders

AD 02.05.2011 Advocaat Bram Moszkowicz heeft maandag voor de rechtbank in Amsterdam uitgebreid verhaald van een juridisch complot dat volgens hem tegen zijn cliënt Geert Wilders is gesmeed.

Moszkowicz schetst complot tegen Wilders

VK 02.05.2011 Advocaat Bram Moszkowicz heeft vandaag voor de rechtbank in Amsterdam uitgebreid verhaald van een juridisch complot dat volgens hem tegen zijn cliënt Geert Wilders is gesmeed. Rode draad in het betoog was dat diverse personen uit de rechterlijke macht zich niet hebben gehouden aan de gouden regel dat een verdachte onschuldig is tot het tegendeel is bewezen en zich met de zaak hebben bemoeid.

Moszkowicz schetst complot tegen Wilders

Trouw 02.05.2011 AMSTERDAM – Advocaat Bram Moszkowicz heeft maandag voor de rechtbank in Amsterdam uitgebreid verhaald van een juridisch complot. Rode draad in het betoog was dat diverse personen uit de rechterlijke macht zich niet hebben gehouden aan de gouden regel dat een verdachte onschuldig is tot het tegendeel is bewezen en zich met de zaak hebben bemoeid. Alles bij elkaar geeft het ”een weinig verheffend beeld”, aldus Moszkowicz.

 
Moszkowicz schetst complot

Telegraaf 02.05.2011 Advocaat Bram Moszkowicz heeft maandag voor de rechtbank in Amsterdam uitgebreid verhaald van een juridisch complot dat volgens hem tegen zijn cliënt Geert Wilders is gesmeed. Rode draad in het betoog was dat diverse personen uit de rechterlijke macht zich niet hebben gehouden aan de gouden regel dat een verdachte onschuldig is tot het tegendeel is bewezen en zich met de zaak hebben bemoeid. Alles bij elkaar geeft het „een weinig verheffend beeld”, aldus Moszkowicz.

‘Complot tegen Wilders’

De Pers 02.05.2011 Advocaat Bram Moszkowicz heeft maandag voor de rechtbank in Amsterdam uitgebreid verhaald van een juridisch complot dat volgens hem tegen zijn cliënt Geert Wilders is gesmeed. Rode draad in het betoog was dat diverse personen uit de rechterlijke macht zich niet hebben gehouden aan de gouden regel dat een verdachte onschuldig is tot het tegendeel is bewezen en zich met de zaak hebben bemoeid. Alles bij elkaar geeft het ,,een weinig verheffend beeld”, aldus Moszkowicz.

Moszkowicz schetst complot tegen Wilders

Parool 02.05.2011 Advocaat Bram Moszkowicz heeft voor de rechtbank in Amsterdam uitgebreid gesproken over een juridisch complot dat volgens hem tegen zijn cliënt Geert Wilders is gesmeed. Rode draad in het betoog was dat diverse personen uit de rechterlijke …

Moszkowicz schetst complot tegen Wilders

Metro 02.05.2011 AMSTERDAM (ANP) – Advocaat Bram Moszkowicz heeft maandag voor de rechtbank in Amsterdam uitgebreid verhaald van een juridisch complot dat volgens hem tegen zijn cliënt Geert Wilders is gesmeed.

Rode draad in het betoog was dat diverse personen uit de rechterlijke macht zich niet hebben gehouden aan de gouden regel dat een verdachte onschuldig is tot het tegendeel is bewezen en zich met de zaak hebben bemoeid. Alles bij elkaar geeft het ,,een weinig verheffend beeld”, aldus Moszkowicz.

‘OM niet-ontvankelijk’

Telegraaf 02.05.2011 In de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders komt maandag de ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie (OM) aan bod. Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz zal de verklaringen van de drie getuigen Hans Jansen, Bertus Hendriks en Tom Schalken gebruiken voor zijn betoog, waarin hij stelt dat het OM Wilders niet had mogen vervolgen.

Moszkowicz bepleit niet-ontvankelijkheid OM

De Pers 02.05.2011 In de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders komt maandag de ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie (OM) aan bod. Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz zal de verklaringen van de drie getuigen Hans Jansen, Bertus Hendriks en Tom Schalken gebruiken voor zijn betoog, waarin hij stelt dat het OM Wilders niet had mogen vervolgen.

Wilders vandaag weer voor rechter

NRC 02.05.2011 Wilders staat vanmorgen weer voor de rechter voor het aanzetten tot discriminatie en haat. De wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam bepaalde twee weken geleden dat de rechters in het proces niet opnieuw worden vervangen.

Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz had om andere rechters gevraagd, omdat de rechtbank had geweigerd een onderzoek in te stellen naar meineed door Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks, die in het proces optrad als getuige. Volgens Moszkowicz had Hendriks daarbij gelogen. Wilders noemde de afwijzing van het wrakingsverzoek teleurstellend.

Moszkowicz bepleit niet-ontvankelijkheid OM

Parool 02.05.2011  In de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders komt maandag de ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie (OM) aan bod. Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz zal de verklaringen van de drie getuigen Hans Jansen, Bertus Hendriks en Tom Schalken gebruiken voor zijn betoog, waarin hij stelt dat het OM Wilders niet had mogen vervolgen.

mei 2, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 reacties

 1. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 6 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 21, 2011

 2. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 6  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV zit in fase 2 van het fascisme « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012

 3. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 6 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Rechtzaak van de eeuw – afwijzing cassatie definitief « Debat in de Digitale Hofstad | januari 27, 2014

 4. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 6 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV rommelt met Euro’s van het haatzaaiproces « Debat in de Digitale Hofstad | december 27, 2014

 5. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 6 […]

  Pingback door Rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder minder – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 26, 2015

 6. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 6 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder Marokkanen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 10, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: