Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 5

Rechtzaak Wilders

Geert Wilders

Proces Wilders

Lees alles over de Rechtszaak tegen —> Geert Wilders in het Elsevier-dossier <— 

Het fameuze etentje
Aanleiding van het vervolg op de procesgang op 13.04.2011 is het etentje van vriendenclub Vertigo, waarvoor Jansen eenmalig was uitgenodigd. Het diner had op 3 mei 2010 plaats in restaurant Vertigo, in het Amsterdamse Vondelpark. Centraal tijdens het diner stond de vervolging van Wilders.

De verhoren van arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken van het hof Amsterdam, hebben veel tijd in beslag genomen. Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks zal op vrijdag 15 april 2011 aan de beurt komen, zo heeft de rechtbank Amsterdam woensdag besloten.

De rechters hadden vervolgens om uitstel tot ‘ruim na het weekeinde’ gevraagd om zich beter voor te kunnen bereiden, maar de wrakingskamer wilde haast maken. De uitspraak is maandag 18.04.2011 om 16.00 uur.

Hierna zal het echte proces-Wilders weer doorgaan. De eerst volgende zittingsdag is 2 mei 2011.

Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 4

Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3

Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2

Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 1

Het Proces tegen Geert Wilders is een klucht geworden   

Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 5 (Rechtzaak). 

Rechtzaak Live:

Proces live Volg het verhoor live op nos.nl/politiek24

Volg de rechtszaak rechtstreeks op Journaal24 

Volg het proces rechtstreeks op Journaal24 

Volg het proces rechtstreeks op Journaal24 

Liveblog Proces-Wilders: Wrakingsverzoek afgewezen

VK 18.04.2011 Het proces-Wilders In Amsterdam doet de wrakingskamer vandaag uitspraak over het wrakingsverzoek van Bram Moszkowicz, de advocaat van Geert Wilders. Vk.nl volgt de …

Het proces-Wilders van minuut tot minuut – 15/04/11

LIVE: Vervolg Wildersproces

Spits 13.04.2011 Vandaag weer een nieuw hoofdstuk in het proces tegen PVV-voorman Geert Wilders. De rechtbank in Amsterdam hoort drie getuigen: arabist Hans Jansen, raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof Amsterdam en Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks. LEES VERDER…

Het proces-Wilders van minuut tot minuut

VK 13.04.2011 Het was een spannende dag vandaag in het proces-Wilders in Amsterdam. De rechtbank hoorde vandaag de hoofdrolspelers van het inmiddels beruchte diner, waarvoor Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken uitnodigde.

Schalken was een van de raadsheren van de kamer van het gerechtshof die de opdracht tot vervolging van Wilders heeft gegeven.

Het vermoeden bestaat dat hij tijdens het diner arabist Jansen, kort voordat die als getuige in de zaak-Wilders zou worden gehoord, zou hebben willen beïnvloeden. Tijdens de verhoren vandaag moest duidelijk worden wat er precies is gebeurd. VK.nl volgde de zaak vandaag op de voet.

…en verder:

Wilders doet aangifte tegen Hendriks  Video

 

Aangifte Wilders tegen Hendriks lijkt niet kansrijk

NRC 20.04.2011 Wilders heeft vanmiddag in Amsterdam aangifte gedaan tegen Bertus Hendriks wegens meineed. De Midden-Oostendeskundige, die getuige is in het proces-Wilders, heeft volgens de PVV-leider gelogen over het beruchte etentje bij hem thuis.

Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz beschuldigde Hendriks vrijdag al van meineed en wraakte de rechtbank omdat die geen onderzoek naar de beschuldiging wilde instellen.

Wilders heeft aangifte gedaan tegen Hendriks

Trouw 20.04.2011 AMSTERDAM – Geert Wilders heeft woensdag aangifte gedaan tegen Bertus Hendriks wegens meineed. Dat zegt Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz. Hendriks zou in de strafzaak tegen de PVV-leider hebben gelogen over de reden om arabist Hans Jansen uit te nodigen voor een etentje, waarbij ook raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam aanwezig was.

Wilders doet aangifte tegen Hendriks wegens meineed

VK 20.04.2011 Geert Wilders heeft woensdag aangifte gedaan tegen Bertus Hendriks wegens meineed. Dat zegt Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz.

Hendriks zou in de strafzaak tegen de PVV-leider hebben gelogen over de reden om arabist Hans Jansen uit te nodigen voor een etentje, waarbij ook raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam aanwezig was.

Wilders doet aangifte

Telegraaf 20.04.2011 Geert Wilders heeft woensdag aangifte gedaan tegen Bertus Hendriks wegens meineed. Dat zegt Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz. Hendriks zou in de strafzaak tegen de PVV-leider hebben gelogen over de reden om arabist Hans Jansen uit te nodigen voor een etentje, waarbij ook raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam aanwezig was.

Wilders heeft aangifte gedaan tegen Hendriks

Metro 20.04.2011 Geert Wilders heeft woensdag aangifte gedaan tegen Bertus Hendriks wegens meineed. Dat zegt Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz. Hendriks zou in de strafzaak tegen de PVV-leider hebben gelogen over de reden om arabist Hans Jansen uit te nodigen voor een etentje, waarbij ook raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam aanwezig was.

Wilders doet aangifte tegen Hendriks Video

Nu 20.04.2011 Geert Wilders heeft woensdag aangifte gedaan tegen Bertus Hendriks wegens meineed. Dat zegt Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz.  Hendriks zou in de strafzaak tegen de PVV-leider hebben gelogen over de reden om arabist Hans Jansen uit te nodigen voor een etentje, waarbij ook raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam aanwezig was.

Wrakingsverzoek Wilders belandt in prullenmand

Metro 19.04.2011 Het proces tegen Geert Wilders gaat verder met de rechters Van Oosten, Jansse en Boeree. De wrakingskamer van de Amsterdamse rechtbank verwees het wrakingsverzoek van advocaat Bram Moszkowicz naar de prullenbak.

Criticus Wilders nu zelf voor rechter wegens haatzaaien

AD 18.04.2011 Voormalig advocaat Jeroen de Kreek, één van de benadeelde partijen in het proces tegen Geert Wilders, moet zich volgende week zelf voor de Amsterdamse rechter verantwoorden. Hij staat terecht wegens het beledigen van Joden en het …

Proces-Wilders: gaat de soap een derde seizoen beleven?

VK 18.04.2011 Het draait niet meer om haatzaaien en groepsbelediging, maar om etenjes en intriges, zo lijkt het. Je zou het een soap kunnen noemen, het proces tegen Geert Wilders. Vandaag weten we of er een derde seizoen komt.

Vanmiddag om 16:00 uur maakt de wrakingskamer duidelijk of het wrakingsverzoek van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz wordt toegewezen. Zo ja, dan moeten er nieuwe rechters komen en is het proces zo goed als terug bij af. Voor de tweede keer.  

Rechter mag Bertus Hendriks niet beschermen

Elsevier 18.04.2011 In het recht zijn vorm en inhoud niet van elkaar te scheiden. De waarheid moet volgens bepaalde formaliteiten worden vastgesteld. Hoe de waarheid wordt vastgesteld, is even belangrijk als die waarheid zelf. Geen waarheid zonder een eerlijk proces.

Rechtbank – Wilders: 2-1

Spots 18.04.2011 De wrakingskamer van de rechtbank van Amsterdam heeft het derde wrakingsverzoek van Wilders-advocaat Bram Moszkowicz afgewezen. De topadvocaat meende dat de rechtbank zich partijdig had opgesteld door geen proces-verbaal op te stellen tegen getuige Bertus Hendriks. LEES VERDER…

Aangifte tegen Hendriks

Telegraaf 18.04.2011 Ondanks de voor Geert Wilders negatieve beslissing van de wrakingskamer, gaat de PVV-leider later deze week alsnog bij de politie aangifte doen tegen Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks wegens meineed.  

Wilders gaat aangifte doen tegen Hendriks

18.04.2011 PVV-leider Geert Wilders gaat later deze week aangifte doen tegen Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks wegens meineed. Dat heeft hij maandag aangekondigd. Wilders noemde het teleurstellend dat de wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam het verzoek om andere rechters heeft afgewezen. “De hoge heren houden elkaar de hand weer eens boven het hoofd. Het circus gaat nu weer verder”, liet Wilders per sms weten.

Muizengaatje
Het was niet verrassend dat de rechtbank het verzoek afwees. Wél verrassend was de motivatie. In plaats van er eenvoudig op te wijzen dat er niet zulke verschillen zitten tussen de antwoorden van Hendriks als Moszkowicz suggereert, gooide de rechtbank het er op dat Hendriks in De Pers had gesproken over de réden om Jansen uit te nodigen en het op de zitting had gehad over de thematíek van de avond. Dáárom had hij niet ‘verschillende reacties gegeven op een en dezelfde vraag’.

Gekunsteld
En dáár kreeg Moszkowicz het muizengaatje dat hij nodig had. Want de rechters gaan mee in de opvatting van Moszkowicz dat Hendriks ‘verschillende reacties’ heeft gegeven. Ze zeggen alleen: op verschillende vragen. En het onderscheid dat zij daarbij maken – ‘thematiek van de avond’ vs. ‘reden voor de uitnodiging’ – kan Moszkowicz makkelijk als ‘gekunsteld’ afdoen.

Afgang
Dit is het proces-Moszkowicz. Moszkowicz moet en zal dit proces tot zinken brengen. Niet voor Geert, maar voor zijn eigen geloofwaardigheid. Op zich een nobel streven, dat proces killen, alleen wordt hij nu zelf door zijn eigen domme fouten meegesleurd.

Wrakingsverzoek afgewezen; Wilders doet aangifte

Elsevier 18.04.2011 Het wrakingsverzoek van advocaat Bram Moszkowicz in de zaak tegen PVV-leider Geert Wilders is afgewezen. Volgens de rechters is er geen sprake van partijdigheid en is het normaal dat geen meineed-procedure is gestart tegen Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks. Wilders heeft aangekondigd dat hij aangifte doet tegen Hendriks, vanwege meineed.

Zie ook:

Wilders teleurgesteld na afwijzing wraking

Metro 18.04.2011 AMSTERDAM (ANP) – Geert Wilders is teleurgesteld dat de wrakingskamer zijn verzoek om nieuwe rechters heeft afgewezen. Dat laat hij maandag weten via Twitter. ,,De hoge heren houden elkaar weer eens de hand boven het hoofd”, schrijft de PVV-voorman, die in Amsterdam terechtstaat voor aanzetten tot haat en tot discriminatie en wegens groepsbelediging.

Wraking afgewezen, zaak-Wilders gaat door

Metro 18.04.2011 De strafzaak tegen Geert Wilders gaat door. De rechters die een wrakingsverzoek van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz moesten beoordelen, hebben dit maandag afgewezen. De raadsman wraakte de rechtbank vrijdag omdat deze weigerde een meineedprocedure op te starten tegen getuige Bertus Hendriks.

Wilders teleurgesteld na afwijzing wraking

18.04.2011 Geert Wilders is teleurgesteld dat de wrakingskamer zijn verzoek om nieuwe rechters heeft afgewezen. Dat laat hij maandag weten via …

Rechtbank niet gewraakt

De Pers 18.04.2011 De strafzaak tegen Geert Wilders gaat door. De rechters die een wrakingsverzoek van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz moesten beoordelen, hebben dit maandag afgewezen. De raadsman wraakte de rechtbank vrijdag omdat deze weigerde een meineedprocedure op te starten tegen getuige Bertus Hendriks.

Wrakingsverzoek Moszkowicz afgewezen

VK 18.04.2011 Het proces tegen PVV-leider Geert Wilders gaat gewoon door. De wrakingskamer heeft vandaag het wrakingsverzoek dat advocaat Bram Moszkowicz vrijdag indiende afgewezen. Volgens de wrakingskamer is de schijn van partijdigheid door het optreden van de rechtbank niet gewekt.

Uitspraak over wraking rechtbank in zaak-Wilders

Elsevier 18.04.2011 De wrakingskamer van de rechtbank Amsterdam doet vanmiddag uitspraak op het wrakingsverzoek van Bram Moszkowicz, de avocaat van PVV-leider Geert Wilders. De vraag is of de rechters partijdig zijn geweest tijdens de getuigenis van Bertus Hendriks. De uitspraak is om 16.00 uur.

Zie ook:

Wraking rechter afgewezen, zaak Wilders gaat door

VK 18.04.2011  De strafzaak tegen Geert Wilders gaat door. De rechters die een wrakingsverzoek van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz moesten beoordelen, hebben dit maandag afgewezen. De raadsman wraakte de rechtbank vrijdag omdat deze weigerde een meineedprocedure op te starten tegen getuige Bertus Hendriks.

Wraking afgewezen, zaak-Wilders gaat door

AD 18.04.2011  De strafzaak tegen Geert Wilders gaat door. De rechters die een wrakingsverzoek van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz moesten beoordelen, hebben dit maandag afgewezen. De raadsman wraakte de rechtbank vrijdag omdat deze weigerde een meineedprocedure op te starten tegen getuige Bertus Hendriks.

Wraking afgewezen, zaak-Wilders gaat door

VK 18.04.2011 AMSTERDAM – De strafzaak tegen Geert Wilders gaat door. De rechters die een wrakingsverzoek van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz moesten beoordelen, hebben dit maandag afgewezen. De raadsman wraakte de rechtbank vrijdag omdat deze weigerde een meineedprocedure op te starten tegen getuige Bertus Hendriks.

Wrakingsverzoek Wilders afgewezen

NRC 18.04.2011 De rechters in het proces-Wilders worden niet vervangen. Dat heeft de wrakingskamer in Amsterdam vanmiddag besloten in de wrakingszaak tegen de rechters in het proces. PVV-leider Wilders gaat later deze week bij de politie aangifte doen tegen Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks wegens meineed.

Wilders noemde het teleurstellend dat de wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam het verzoek om andere rechters heeft afgewezen.

Wrakingsverzoek in proces Wilders afgewezen

18.04.2011 AMSTERDAM – De wrakingskamer heeft maandag het verzoek van advocaat Bram Moszkowicz om de drie rechters in het proces tegen Geert Wilders te vervangen afgewezen.  Bekijk video. De raadsman wraakte de rechtbank vrijdag omdat deze weigerde een meineedprocedure op te starten tegen getuige Bertus Hendriks.

Wilders houdt zelfde rechters

Telegraaf 18.04.2011 De strafzaak tegen Geert Wilders gaat door. De rechters die een wrakingsverzoek van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz moesten beoordelen, hebben dit maandag afgewezen. De raadsman wraakte de rechtbank vrijdag omdat deze weigerde een meineedprocedure op te starten tegen getuige Bertus Hendriks. 

Uitspraak wrakingskamer zaak-Wilders

Telegraaf 18.04.2011 De wrakingskamer doet maandagmiddag om vier uur uitspraak in het verzoek van advocaat Bram Moszkowicz om de huidige drie Amsterdamse rechters die zijn belast met de behandeling van de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders te vervangen. Moszkowicz wraakte het drietal vrijdag. De rechters waren tegen de zin van de raadsman in niet bereid een proces-verbaal van meineed op te maken tegen Midden-Oostenkenner Bertus Hendriks, getuige in het proces.

Oordeel over wraking in zaak Wilders

NU 18.04.2011 De wrakingskamer besluit maandagmiddag of de rechters in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders opnieuw moeten worden vervangen. Vrijdag diende advocaat Bram Moszkowicz een wrakingsverzoek in omdat de rechters in het proces weigeren een onderzoek te starten naar meineed door Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks. 

Rechters in zaak-Wilders mogen blijven

18.04.2011 De rechters in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders worden niet vervangen. Dat heeft de wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam maandag bepaald.

Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz vroeg vrijdag om andere rechters, omdat de rechtbank had geweigerd een onderzoek in te stellen naar meineed door Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks, die in het proces optrad als getuige. Volgens Moszkowicz heeft Hendriks daarbij gelogen.

De afgang van een topadvocaat

De pers 16.04.2011 Nee, het ging niet om een heggetje of een hekje, de aanleiding was veel lulliger: Bram Moszkowicz had de rechters weer eens gewraakt!  Afijn, de heren kwamen, gingen op de stoelen der gewraakte rechters zitten, en constateerden dat ze wel wat beters te doen hadden. Maandagmiddag, dan doen ze uitspraak. Eerst vissen.

Seizoen 2

Trouw 15.04.2011 Hoogst vermakelijk, met spectaculaire incidenten en onverwachte wendingen schreef ik eergisteren over Het proces Wilders, seizoen 2. En het moet gezegd: ieder bedrijf van deze nieuwe reeks lijkt wel op een aflevering van de tv-serie ’24’.

Met Bram Moszkowicz in de rol van een doorgeslagen Jack Bauer, de CTU-geheimagent die in de tv-serie alweer een atoombom onschadelijk moet maken of het leven van zijn president moet redden.

Raadsheer Schalken, zeg nou eens eerlijk…

Elsevier 15.04.2011 Een adembenemend proces. Rechtenstudenten moeten goed kijken naar de manier waarop advocaat Bram Moskowicz de getuigen ondervraagt in de zaak tegen Geert Wilders. Telkens sprak rechter Schalken over de wetenschap. Alsof de beschikking aangaande vervolging van Kamerlid Wilders een wetenschappelijke aangelegenheid is. Schalken is een rechter. Rechters nemen beslissingen, en dat is geen wetenschap.

Rechter Schalken heeft niet alleen de rechterlijke macht in verlegenheid gebracht, maar hij heeft met zijn optreden ook de rechtswetenschap in diskrediet gebracht.

Alsof rechtswetenschappers bezig zijn met het nemen van beslissingen die het lot van burgers al dan niet negatief kunnen bepalen.

Tom Schalken heeft de bange vermoedens van strenge wetenschappers bevestigd dat hij weinig weet van de wetenschap en in het bijzonder de rechtswetenschap.

Zaak Wilders verzandt in procedures

Spits 15.04.2011 De strafzaak tegen Geert Wilders ligt weer even stil. In ieder geval tot maandag duidelijk wordt of een nieuw wrakingsverzoek van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz wordt toegewezen.

Moszkowicz ging vandaag opnieuw over tot wraking, omdat een beslissing van de rechtbank “de schijn van partijdigheid heeft opgeroepen bij zijn cliënt”. Deze keer ging het om de weigering van de rechtbank een meineedprocedure te beginnen tegen getuige Bertus Hendriks, die werd gehoord over het etentje op 3 mei 2010 waar ook arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken waren. LEES VERDER…

Maandag besluit over wraking in zaak-Wilders

15.04.2011 Maandagmiddag wordt duidelijk of de rechters in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders opnieuw worden vervangen. Dan doet de wrakingskamer uitspraak over het wrakingsverzoek dat Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz vrijdag indiende.

De rechters hadden om uitstel tot ‘ruim na het weekeinde’ gevraagd om zich beter voor te kunnen bereiden, maar de wrakingskamer wilde haast maken. De uitspraak is maandag om 16.00 uur.

Uitspraak wrakingskamer Wilders maandag

Parool 15.04.2011 De wrakingskamer van de rechtbank Amsterdam doet maandagmiddag om 16.00 uur uitspraak op het wrakingsverzoek van Bram Moszkowicz, raadsman van PVV-leider Geert Wilders. Moszkowicz lichtte zijn verzoek tot wraking vrijdag uitvoerig toe.

Uitspraak wrakingskamer Wilders maandag

Trouw 15.04.2011 AMSTERDAM – De wrakingskamer van de rechtbank Amsterdam doet maandagmiddag om 16.00 uur uitspraak op het wrakingsverzoek van Bram Moszkowicz, …

Uitspraak wrakingskamer Wilders maandag

Metro 15.04.2011 AMSTERDAM (ANP) – De wrakingskamer van de rechtbank Amsterdam doet maandagmiddag om 16.00 uur uitspraak op het wrakingsverzoek van Bram Moszkowicz, raadsman van PVV-leider Geert Wilders.

Moszkowicz lichtte zijn verzoek tot wraking vrijdag uitvoerig toe. De voorzitter van de gewraakte rechtbank, Marcel van Oosten, verklaarde tegenover de wrakingsrechters dat hij en zijn collega’s het niet eens zijn met het verzoek en er dus niet in berusten.

Gewraakte rechters bij behandeling

Telegraaf 15.04.2011 De drie rechters van de rechtbank Amsterdam die vrijdag door Bram Moszkowicz is gewraakt, zijn bij de behandeling van het wrakingsverzoek aanwezig. Vrijdag rond half zeven is de wrakingskamer, bestaande uit rechters van de rechtbank Haarlem, aan de behandeling begonnen.

Maandag uitspraak wraking

De Pers 15.04.2011  – De wrakingskamer van de rechtbank Amsterdam doet maandagmiddag om 16.00 uur uitspraak op het wrakingsverzoek van Bram Moszkowicz, raadsman van PVV-leider Geert Wilders.

OM ziet geen reden tot wraking; uitspraak blijft uit

Elsevier 15.04.2011 De wrakingskamer doet na het weekend uitspraak over het wrakingsverzoek van advocaat Bram Moszkowicz in de zaak tegen PVV-leider Geert Wilders. De uitspraak zal maandag plaatshebben om 16.00 uur. Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven geen reden tot wraking te zien.

Bram Moszkowicz wraakt rechtbank in Wilders-proces

Elsevier 15.04.2011 Advocaat Bram Moszkowicz van PVV-leider Geert Wilders heeft vrijdag de rechtbank gewraakt. Volgens de advocaat wekken de rechters de schijn van partijdigheid, omdat zij zijn verzoek voor een procesverbaal tegen Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks niet inwilligen.

Zie ook:

Moszkowicz wraakt Wilders-rechtbank opnieuw

De Pers 15.04.2011 Bram Moszkowicz, de advocaat van Geert Wilders, heeft opnieuw de rechtbank in Amsterdam gewraakt. De raadsman is het er niet mee eens dat de rechtbank geenmeineedprocedure wil beginnen tegen getuige Bertus Hendriks.

Moszkowicz wraakt rechtbank opnieuw

Telegraaf 15.04.2011 Advocaat Bram Moszkowicz heeft opnieuw de rechtbank gewraakt in het proces tegen zijn cliënt Geert Wilders. De advocaat deed dit nadat de rechtbank een meineedonderzoek tegen Bertus Hendriks had afgewezen.

Volgens Moszkowicz is het argument van de rechtbank om geen onderzoek in te stellen naar meineed van Hendriks niet deugdelijk en onbegrijpelijk. Daarmee wekt de rechtbank de schijn van partijdigheid.

Advocaat Wilders wil opnieuw andere rechters

Trouw 15.04.2011 Bram Moszkowicz, advocaat van PVV-leider Geert Wilders, is het niet eens met de beslissing van het rechtscollege om geen meineedprocedure te starten tegen Midden-Oostenkenner Bertus Hendriks. Daarom heeft hij opnieuw de rechtbank gewraakt.

Moszko wraakt rechtbank opnieuw

Spits 15.04.2011 In het proces tegen Geert Wilders heeft zijn advocaat Abraham Moszkowicz opnieuw, voor de derde maal in het proces, de rechtbank gewraakt. De rechtbank heeft een verzoek van de advocaat om getuige Bertus Hendriks te vervolgen, afgewezen. Daarop wraakte Moszkowicz de rechters. Die hebben zich teruggetrokken voor overleg. LEES VERDER…

Moszkowicz wraakt Wilders-rechtbank opnieuw

Metro 15.04.2011 AMSTERDAM (ANP) – Bram Moszkowicz, de advocaat van Geert Wilders, heeft opnieuw de rechtbank in Amsterdam gewraakt. De raadsman is het er niet mee eens dat de rechtbank geenmeineedprocedure wil beginnen tegen getuige Bertus Hendriks.

Moszkowicz wraakt rechtbank opnieuw

AD 15.04.2011 Bram Moszkowicz, de advocaat van Geert Wilders, heeft opnieuw de rechtbank in Amsterdam gewraakt. De raadsman is het er niet mee eens dat de rechtbank geen meineedprocedure wil beginnen tegen getuige Bertus Hendriks.

Moszkowicz wraakt rechtbank opnieuw

VK 15.04.2011  Het proces-Wilders De wrakingskamer maakt aanstaande maandag om 16:00 uur bekend of het wrakingsverzoek van Wilders’ advocaat Moszkowicz jegens de rechtbank in …

Moszkowicz wraakt Wilders-rechtbank opnieuw

Trouw 15.04.2011 AMSTERDAM – Bram Moszkowicz, de advocaat van Geert Wilders, heeft opnieuw de rechtbank in Amsterdam gewraakt. De raadsman is het er niet mee eens dat de rechtbank geenmeineedprocedure wil beginnen tegen getuige Bertus Hendriks.

Moszkowicz wraakt opnieuw rechtbank in Wilders-proces

NRC 15.04.2011 Advocaat Bram Moszkowicz heeft opnieuw de rechtbank in het proces tegen Geert Wilders gewraakt. Hij deed dit na het afwijzen van een verzoek tot een meineedonderzoek naar Bertus Hendriks.

Moszkowicz wraakt rechtbank opnieuw

NU 15.04.2011 Bram Moszkowicz, advocaat van Geert Wilders, heeft de rechtbank in het proces rond de PVV-leider opnieuw gewraakt.  Bekijk video Moszkowicz meent dat Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks als getuige in de zaak-Wilders heeft gelogen.

Rechtbank wijst meineedprocedure tegen Hendriks af

NRC 15.04.2011 De Amsterdamse rechtbank heeft vanmiddag het starten van een meineedprocedure tegen getuige Bertus Hendriks afgewezen. Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz had daar eerder vanmiddag om gevraagd omdat Hendriks tegenstrijdige verklaringen zou hebben afgelegd.

Bram Moszkowicz heeft opnieuw de rechtbank gewraakt. Volgens de advocaat heeft de rechtbank geen deugdelijk argument om het onderzoek naar meineed van Hendriks af te wijzen.

Rechtbank: Geen meineed Hendriks in Wilders-proces

Elsevier 15.04.2011 De rechtbank heeft het onderzoek naar meineed van Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks in het Wilders-proces afgewezen. Bram Moszkowicz meende dat Hendriks als getuige in de zaak-Wilders heeft gelogen.

De advocaat van Geert Wilders meldde de rechtbank in Amsterdam vrijdag dat hij wil dat een proces-verbaal wegens meineed tegen Hendriks wordt opgemaakt.

Rechtbank: geen meineedprocedure Hendriks

Trouw 15.04.2011 De rechtbank in Amsterdam gaat geen meineedprocedure instellen tegen getuige Bertus Hendriks in de strafzaak tegen Geert Wilders. De rechtbank wijst een verzoek daartoe van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz af.

Rechtbank: geen meineedprocedure Hendriks

Telegraaf 15.04.2011 De rechtbank in Amsterdam gaat geen meineedprocedure instellen tegen getuige Bertus Hendriks in de strafzaak tegen Geert Wilders. De rechtbank wijst een verzoek daartoe van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz af.

Geen meineedprocedure Hendriks

De pers 15.04.2011 De rechtbank in Amsterdam gaat geen meineedprocedure instellen tegen getuige Bertus Hendriks in de strafzaak tegen Geert Wilders. De rechtbank wijst een verzoek daartoe van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz af. Bram Moszkowicz meent dat Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks als getuige in de zaak-Wilders heeft gelogen.

De advocaat van Geert Wilders meldde de rechtbank in Amsterdam vrijdag dat hij wil dat een proces-verbaal wegens meineed tegen Hendriks wordt opgemaakt. Hendriks heeft volgens de raadsman vrijdag niet de waarheid verteld over de precieze reden waarom arabist Hans Jansen werd uitgenodigd voor het inmiddels bekende etentje op 3 mei 2010.

Hendriks: Meineed-procedure Moszkowicz ongeloofwaardig

Elsevier 15.04.2011 Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks noemt het verzoek tot een meineed-procedure tegen hem van advocaat Bram Moszkowicz …

Zie ook:

Moszkowicz beschuldigt Hendriks van meineed  

NRC 15.04.2011 Bram Moszkowicz heeft de rechter gevraagd om een proces-verbaal op te maken tegen getuige Bertus Hendriks wegens meineed. Dat zei de advocaat zojuist in de Amsterdamse rechtbank.

Hendriks, de gastheer van het beruchte etentje waarbij getuige-deskundige Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken aanwezig waren, zou zichzelf vanochtend hebben tegengesproken over de aanleiding om Jansen uit te nodigen voor het diner. Moszkowicz citeerde vanochtend een interview met Hendriks in De Pers waarin hij vorig jaar zei:

“Dat hij (Jansen, red) getuige-deskundige was in het proces, leek ons wel interessant”.

Moszkowicz beschuldigt Hendriks van meineed

NU 15.04.2011 Bram Moszkowicz meent dat Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks als getuige in de zaak-Wilders heeft gelogen. De advocaat van Geert Wilders meldde de rechtbank in Amsterdam vrijdag dat hij wil dat een proces-verbaal wegens meineed tegen Hendriks wordt opgemaakt.  De rechtbank heeft besloten het verzoek af te wijzen. Moszkowicz wil zich beraden op volgende stappen.

Moszkowicz: Hendriks pleegt meineed

Trouw 15.04.2011 AMSTERDAM – Bram Moszkowicz meent dat Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks als getuige in de zaak-Wilders heeft gelogen. De advocaat van Geert …

‘Hendriks pleegt meineed’

De Pers 15.04.2011 Bram Moszkowicz meent dat Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks als getuige in de zaak-Wilders heeft gelogen. De advocaat van Geert Wilders meldde de rechtbank in Amsterdam vrijdag dat hij wil dat een proces-verbaal wegens meineed tegen Hendriks wordt opgemaakt.

Hendriks heeft volgens de raadsman vrijdag niet de waarheid verteld over de precieze reden waarom arabist Hans Jansen werd uitgenodigd voor het inmiddels bekende etentje op 3 mei 2010.

Hendriks in Wilders-proces: Jansen verzint het ter plekke

Elsevier 15.04.2011 Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks, organisator van het etentje waar raadsheer Tom Schalken en arabist Hans Jansen elkaar troffen, ‘stond werkelijk paf’ van de verklaring van Jansen in het Wilders-proces. Jansen verklaarde deze week dat hij zich geïntimideerd voelde door Schalken.

Getuige Hendriks ‘staat paf’ over verhoren etentje

AD 15.04.2011 Bertus Hendriks, de gastheer van het veelbesproken etentje met arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam, ‘stond paf’ toen hij woensdag kennis nam van de verklaringen die deze twee mannen afgelegden.

Getuige ‘staat paf’ over verhoren etentje

Parool 15.04.2011 Bertus Hendriks, de gastheer van het veelbesproken etentje met arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam, ‘stond paf’ toen hij woensdag kennis nam van de verklaringen die deze twee mannen afgelegden.

Hendriks zei vrijdag tegen de rechtbank in Amsterdam dat de verklaringen van zowel Jansen als Schalken niet kloppen. ‘Ik dacht: hij verzint het ter plekke’, zei Hendriks over uitlatingen van Jansen over de raadsheer, die hem ervan zou hebben willen overtuigen dat de beslissing om Wilders te vervolgen juist was.

‘Arabist Hans Jansen spreekt zichzelf tegen in proces-Wilders’

VK 15.04.2011 Arabist Hans Jansen heeft in de rechtbank onder ede verklaringen gedaan die strijdig zijn met een verslag van de gebeurtenissen van zijn eigen hand. In de rechtbank zei Jansen woensdag meermaals dat rechter Tom Schalken geprobeerd zou hebben hem te beïnvloeden.

Wilders-getuige spreekt zichzelf tegen

Spits 15.04.2011 De verklaring die arabist Hans Jansen aflegde in het Wildersproces strookt niet met uitlatingen van hem in het boek De onzichtbare Ayatollah van Carel Brendel. Jansen verklaarde afgelopen woensdag voor de rechter dat raadsheer Tom Schalken, die betrokken was bij de zaak-Wilders, hem tijdens een diner probeerde van mening te laten veranderen over de zaak. Daarover bericht De PersLEES VERDER…

Getuige ‘staat paf’ over verhoren

Telegraaf 15.04.2011 Bertus Hendriks, de gastheer van het veelbesproken etentje met arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam, „stond paf” toen hij woensdag kennis nam van de verklaringen die deze twee mannen afgelegden.

Hendriks zei vrijdag tegen de rechtbank in Amsterdam dat de verklaringen van zowel Jansen als Schalken niet kloppen. „Ik dacht: hij verzint het ter plekke”, zei Hendriks over uitlatingen van Jansen over de raadsheer, die hem ervan zou hebben willen overtuigen dat de beslissing om Wilders te vervolgen juist was.

Getuige Hendriks ‘staat paf’ over verhoren etentje

AD 15.04.2011 Bertus Hendriks, de gastheer van het veelbesproken etentje met arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam, ‘stond paf’ toen hij woensdag kennis nam van de verklaringen die deze twee mannen afgelegden.

Getuige ‘staat paf’ over verhoren etentje

Trouw 15.04.2011 AMSTERDAM – Bertus Hendriks, de gastheer van het veelbesproken etentje met arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in …

‘Arabist Hans Jansen spreekt zichzelf tegen in proces-Wilders’

VK 15.04.2011 Arabist Hans Jansen heeft in de rechtbank onder ede verklaringen gedaan die strijdig zijn met een verslag van de gebeurtenissen van zijn eigen hand.

In de rechtbank zei Jansen woensdag meermaals dat rechter Tom Schalken geprobeerd zou hebben hem te beïnvloeden. Schalken en Jansen waren beide bij een etentje aanwezig, drie dagen voordat Jansen door Geert Wilders en zijn advocaat Bram Moszkowicz  werd gehoord over de islam, als getuige-deskundige.

Gastheer ‘staat paf’ over verhoor Hans Jansen

NU 15.04.2011 Bertus Hendriks, de gastheer van het veelbesproken etentje met arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam, ”stond paf” toen hij woensdag kennis nam van de verklaringen die deze twee mannen afgelegden. Hendriks zei vrijdag tegen de rechtbank in Amsterdam dat de verklaringen van zowel Jansen als Schalken niet kloppen.

”Ik dacht: hij verzint het ter plekke”, zei Hendriks over uitlatingen van Jansen over de raadsheer, die hem ervan zou hebben willen overtuigen dat de beslissing om Wilders te vervolgen juist was.

‘Lezing etentje klopt niet’

De Pers 15.04.2011 De derde en laatste getuige over het etentje dat centraal is komen te staan in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders, heeft zich verbaasd over de verklaringen van de twee eerdere getuigen. Dat heeft de getuige, Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks, vrijdag gezegd voor de rechtbank in Amsterdam.

Hendriks heeft zich met name ‘buitengewoon verbaasd’ over de uitlatingen van de arabist Hans Jansen. Die verklaarde woensdag dat een andere dinergast, raadsheer Tom Schalken, op hem had ingepraat om hem ervan te overtuigen dat het terecht was dat Wilders werd vervolgd.

Hendriks: getuigenis ‘Wilders-etentje’ klopt niet

15.04.2011 De derde en laatste getuige over het etentje dat centraal is komen te staan in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders, heeft zich verbaasd over de verklaringen van de twee eerdere getuigen. Dat heeft de getuige, Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks, vrijdag gezegd voor de rechtbank in Amsterdam.

Derde bedrijf ‘dinerverhoren’

Telegraaf 15.04.2011 De rechtbank in Amsterdam hoort vrijdag de derde getuige over het inmiddels geruchtmakende diner waarbij arabist Hans Jansen en Tom Schalken, raadsheer bij het Amsterdamse gerechtshof, op 3 mei vorig jaar aanwezig waren. De derde getuige is de gastheer van die avond, Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks.

Derde getuige over ‘Wilders-etentje’

15.04.2011 De rechtbank in Amsterdam hoort vrijdag de derde en laatste getuige over het omstreden etentje dat centraal is komen te staan in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders. De getuige is Bertus Hendriks, Midden-Oostendeskundige en de gastheer van het etentje.

Haatzaaien

Trouw 14.04.2011 column Van mij mag het proces tegen Geert Wilders nog een paar decennia duren. Het schouwspel is hoogst vermakelijk, met spectaculaire incidenten en …

Proces tegen Wilders: waar gáát het over?

Metro 14.04.2011 Rechter gehoord als getuige in proces-Wilders • Dat is zeer uitzonderlijk, maar waar ging dat ook alweer over? • Zes vragen

Jansen spreekt zichzelf tegen

De Pers 14.04.2011  – Arabist Hans Jansen heeft in het Wildersproces een verklaring afgelegd die tegengesteld is aan wat hij in een boek schrijft. Voor de rechter heeft arabist Hans Jansen gezegd dat een raadsheer die betrokken was bij de zaak-Wilders heeft geprobeerd hem over de zaak van mening te laten veranderen, maar in een boek schrijft Jansen juist van niet. Terwijl dit een essentieel onderdeel is van Wilders’ verdediging.

Getuigenverhoren vrijdag afgemaakt

De pers 13.04.2011 De rechtbank komt er niet aan toe alle drie de getuigen in de zaak-Wilders woensdag te horen. De verhoren van arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken van het hof Amsterdam, hebben veel tijd in beslag genomen. Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks zal vrijdag aan de beurt komen, zo heeft de rechtbank Amsterdam woensdag besloten.

Getuigenverhoren vrijdag afgemaakt

Trouw 13.04.2011 AMSTERDAM -De rechtbank komt er niet aan toe alle drie de getuigen in de zaak-Wilders woensdag te horen. De verhoren van arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken van het hof Amsterdam, hebben veel tijd in beslag genomen. Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks zal vrijdag aan de beurt komen, zo heeft de rechtbank Amsterdam woensdag besloten.

Getuigenverhoren vrijdag afgemaakt

Metro 13.04.2011 De rechtbank komt er niet aan toe alle drie de getuigen in de zaak-Wilders woensdag te horen. De verhoren van arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken van het hof Amsterdam, hebben veel tijd in beslag genomen. Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks zal vrijdag aan de beurt komen, zo heeft de rechtbank Amsterdam woensdag besloten.

Getuige Wilders voelt zich bedreigd

Trouw 13.04.2011 Arabist Hans Jansen, die vandaag bij de rechtbank in Amsterdam als getuige optreedt in de zaak tegen Geert Wilders, voelt zich bedreigd door Jeroen de Kreek, een van de personen die zich als benadeelde partij heeft gevoegd in het proces. Omdat Jansen niet wilde verklaren zolang De Kreek in de rechtszaal zat, moest die op verzoek van de rechtbank de zaal uit.

Getuige Wilders voelt zich bedreigd

Parool 13.04.2011 Arabist Hans Jansen, die woensdag bij de rechtbank in Amsterdam als getuige optreedt in de zaak tegen Geert Wilders, voelt zich bedreigd door Jeroen de Kreek, een van de personen die zich als benadeelde partij heeft gevoegd in het proces. Omdat Jansen niet wilde verklaren zolang De Kreek in de rechstzaal zat, moest die op verzoek van de rechtbank de zaal uit. 

Getuige Wilders voelt zich bedreigd

NU 13.04.2011 Arabist Hans Jansen, die woensdag bij de rechtbank in Amsterdam als getuige optreedt in de zaak tegen Geert Wilders, voelt zich bedreigd door Jeroen de Kreek, een van de personen die zich als benadeelde partij heeft gevoegd in het proces.

Getuige Wilders voelt zich bedreigd

AD 13.04.2011 Arabist Hans Jansen, die vandaag bij de rechtbank in Amsterdam als getuige optreedt in de zaak tegen Geert Wilders, voelt zich bedreigd door Jeroen de Kreek, een van de personen die zich als benadeelde partij heeft gevoegd in het proces.  

Getuige Wildersproces bedreigd

Spits 13.04.2011 Arabist Hans Jansen heeft vandaag in de rechtbank verklaard zich bedreigd te voelen door Jeroen de Kreek, één van de “benadeelden” in het Wildersproces. Jansen, die getuige is in hetzelfde proces, stelt meerdere dreigbrieven van De Kreek te hebben ontvangen. LEES VERDER…

Jansen voelt zich bedreigd

Telegraaf 13.04.2011 Arabist Hans Jansen, die woensdag bij de rechtbank in Amsterdam als getuige optreedt in de zaak tegen Geert Wilders, voelt zich bedreigd door Jeroen de Kreek, een van de personen die zich als benadeelde partij heeft gevoegd in het proces. Omdat Jansen niet wilde verklaren zolang De Kreek in de rechtzaal zat, moest die op verzoek van de rechtbank de zaal uit.

Zaak-Wilders: Jansen noemt gedrag Schalken ‘heel naar’

Elsevier 13.04.2011 De rechtbank in Amsterdam hoort woensdag in de zaak-Wilders de drie getuigen die aanwezig waren bij het intussen beruchte etentje: arabist Hans Jansen, raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof Amsterdam en Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks.

Uit de verhoren moest duidelijk worden wat er precies is gebeurd tijdens een etentje in mei vorig jaar van vriendenclub Vertigo, waarvoor Hendriks de andere twee had uitgenodigd.

Zie ook:

 

Raadsheer Schalken: arabist Jansen begon over proces-Wilders

NRC 13.04.2011 Arabist Hans Jansen, getuige in het Wilders-proces, is tijdens het diner waar hij te spreken kwam met raadsheer Tom Schalken als eerste over het proces tegen de PVV-leider begonnen. Dat zei Schalken vandaag tijdens de zitting in de rechtbank van Amsterdam waarin het contact tussen de twee centraal staat. Hij getuigde vanochtend dat Schalken zich tijdens het diner geringschattend uitliet over zijn rol in het proces en dat Schalken hem probeerde te overtuigen van de juistheid van de vervolgbeschikking.

Gezellig was het diner in elk geval niet

De Pers 13.04.2011 Dat het een onaangename avond is geweest, op 3 mei vorig jaar ten huize van gastheer Bertus Hendriks, dat is zo ongeveer het enige waarover Hans Jansen en Tom Schalken het woensdag eens waren.  

Schalken voorbereid op discussie

De pers 13.04.2011 – Raadsheer Tom Schalken was erop voorbereid dat het tijdens het inmiddels beruchte etentje bij Bertus Hendriks tot een discussie over de zaak-Wilders zou komen.

‘Mening Jansen veranderen was niet mijn doel’

Trouw 13.04.2011 Het was ”in het geheel niet de bedoeling” Hans Jansen van mening te doen veranderen over het proces tegen Geert Wilders. De raadsheer van het gerechtshof in Amsterdam, die woensdag als getuige werd gehoord, antwoordde op vragen van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz dat hij de arabist slechts wilde informeren en inzicht wilde geven in de beweegredenen van het hof om de PVV-leider te vervolgen. ”Zodat hij een gefundeerd oordeel zou kunnen hebben”, aldus Schalken.

‘Mening Jansen veranderen was niet mijn doel’

De Pers 13.04.2011 Het was ,,in het geheel niet de bedoeling” Hans Jansen van mening te doen veranderen over het proces tegen Geert Wilders. De raadsheer van het gerechtshof in Amsterdam, die woensdag als getuige werd gehoord, antwoordde op vragen van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz dat hij de arabist slechts wilde informeren en inzicht wilde geven in de beweegredenen van het hof om de PVV-leider te vervolgen. ,,Zodat hij een gefundeerd oordeel zou kunnen hebben”, aldus Schalken.

Arabist Jansen: raadsheer Schalken spotte met mijn rol in Wildersproces

NRC 13.04.2011 Raadsheer Tom Schalken heeft tegen Hans Jansen gezegd het vreemd te vinden dat de arabist, tevens getuige in het proces-Wilders, zich ‘als intellectueel inlaat met zo’n mannetje’, doelend op Geert Wilders.

Dat verklaarde Jansen vanochtend onder ede voor de rechtbank in Amsterdam. Hij bevestigde dat de raadsheer van het Amsterdamse gerechtshof aanwezig was bij een diner vorig jaar en met hem gesproken heeft. 

‘Raadsheer Schalken praatte op me in’

Parool 13.04.2011 Tom Schalken, raadsheer bij het Amsterdamse gerechtshof, heeft tijdens het veelbesproken diner bij Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks duidelijk geprobeerd arabist Hans Jansen te beïnvloeden. Schalken probeerde het tafelgesprek bij herhaling in de richting van het proces tegen Geert Wilders te sturen.

‘Raadsheer Schalken praatte op me in’

Trouw 13.04.2011 AMSTERDAM – Tom Schalken, raadsheer bij het Amsterdamse gerechtshof, heeft tijdens het veelbesproken diner bij Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks duidelijk geprobeerd arabist Hans Jansen te beïnvloeden. Schalken probeerde het tafelgesprek bij herhaling in de richting van het proces tegen Geert Wilders te sturen.

‘Schalken praatte op me in’

Telegraaf 13.04.2011 Tom Schalken, raadsheer bij het Amsterdamse gerechtshof, heeft tijdens het veelbesproken diner bij Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks duidelijk geprobeerd arabist Hans Jansen te beïnvloeden. Schalken probeerde het tafelgesprek bij herhaling in de richting van het proces tegen Geert Wilders te sturen.

‘Raadsheer Schalken praatte op me in’

Metro 13.04.2011 Tom Schalken, raadsheer bij het Amsterdamse gerechtshof, heeft tijdens het veelbesproken diner bij Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks duidelijk geprobeerd arabist Hans Jansen te beïnvloeden. Schalken probeerde het tafelgesprek bij herhaling in de richting van het proces tegen Geert Wilders te sturen.

Schalken wilde tijdens etentje uitleg geven over Wilders

NU 13.04.2011 AMSTERDAM – Raadsheer Tom Schalken heeft tijdens een omstreden etentje in mei vorig jaar niet geprobeerd de arabist Hans Jansen ervan te overtuigen dat de vervolging van PVV-leider Geert Wilders terecht was.

‘Mening Jansen veranderen was niet mijn doel’

Metro 13.04.2011 Het was ,,in het geheel niet de bedoeling” Hans Jansen van mening te doen veranderen over het proces tegen Geert Wilders. De raadsheer van het gerechtshof in Amsterdam, die woensdag als getuige werd gehoord, antwoordde op vragen van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz dat hij de arabist slechts wilde informeren en inzicht wilde geven in de beweegredenen van het hof om de PVV-leider te vervolgen. ,,Zodat hij een gefundeerd oordeel zou kunnen hebben”, aldus Schalken.

Schalken ontkent nogmaals Jansen te hebben beïnvloed

Elsevier 13.04.2011 Raadsheer Tom Schalken ontkent nogmaals dat hij getuige Hans Jansen heeft geprobeerd te beïnvloeden in zijn mening over het proces-Wilders. ‘Ik wilde hem alleen informeren en inzicht geven in de beweegredenen van het Hof om Geert Wilders te vervolgen.’ Dat blijkt uit het urenlange verhoor van Schalken door de advocaat van Wilders, Bram Moszkzowicz.

Onmogelijk
Jansen heeft verklaard dat Schalken hem heeft geprobeerd te overtuigen van de noodzaak Wilders te vervolgen. Schalken ontkent dat. ‘Het doel was niet om Jansen te overtuigen, Dat was bij voorbaat onmogelijk gezien de persoonlijkheid van Hans Jansen.’

Zie ook:

‘Ik wilde Jansen niet beïnvloeden’

Telegraaf 13.04.2011 Het was „in het geheel niet de bedoeling” Hans Jansen van mening te doen veranderen over het proces tegen Geert Wilders. De raadsheer van het gerechtshof in Amsterdam, die woensdag als getuige werd gehoord, antwoordde op vragen van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz dat hij de arabist slechts wilde informeren en inzicht wilde geven in de beweegredenen van het hof om de PVV-leider te vervolgen. „Zodat hij een gefundeerd oordeel zou kunnen hebben”, aldus Schalken.

Schalken nam Wilders-aanklacht mee naar etentje

Elsevier 13.04.2011 Na de getuigenis van arabist Hans Jansen in het Wilders-proces is het nu de beurt aan raadsheer Tom Schalken. Hij beweert dat Jansen tijdens het beruchte etentje zelf over de zaak begon, maar Schalken lijkt zich wel degelijk te hebben voorbereid op een confrontatie met Jansen.

Zie ook:

Schalken: optreden was achteraf ongelukkig

13.04.2011 Raadsheer Tom Schalken van het Amsterdamse gerechtshof erkent dat hij ongelukkig heeft gehandeld door in mei vorig jaar een diner bij te wonen waar ook de arabist Hans Jansen bij was. “Dat was achteraf ongelukkig”, zei Schalken woensdag voor de rechtbank in Amsterdam.

Schalken wilde uitleg geven over vervolging Wilders

13.04.2011 – Raadsheer Tom Schalken heeft tijdens een omstreden etentje in mei vorig jaar niet geprobeerd de arabist Hans Jansen ervan te overtuigen dat de vervolging van PVV-leider Geert Wilders terecht was. Dat heeft Schalken woensdag verklaard voor de rechtbank in Amsterdam.

Aan tafel in de rechtszaal

De Pers 13.04.2011 Hij lijkt niet veel in handen te hebben. Toch probeert advocaat Moszkowicz aan te tonen dat in het Wildersproces een getuige onoirbaar is beïnvloed tijdens een etentje.

Het ‘Vertigo-gezelschap’ komt vandaag naar de rechtszaal. Nu ja, een klein deel: Tom Schalken, hoogleraar en plaatsvervangend raadsheer bij het gerechtshof in Amsterdam. En Bertus Hendriks, Midden-Oostenkenner. Normaal zitten zij met hun eetclub – negen vrienden die al twintig jaar bij elkaar komen – aan een mooie tafel, met wijn en goede gesprekken. Vandaag in de troosteloze Borgerhoff Mulderzaal, waar het Wildersproces zich voortsleept.

april 13, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 reacties

 1. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 5 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV in tabel met Adolf Hitler « Debat in de Digitale Hofstad | april 25, 2011

 2. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 5 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 6 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 3, 2011

 3. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 5 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV zit in fase 2 van het fascisme « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012

 4. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 5 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Rechtzaak van de eeuw – afwijzing cassatie definitief « Debat in de Digitale Hofstad | januari 27, 2014

 5. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 5 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV rommelt met Euro’s van het haatzaaiproces « Debat in de Digitale Hofstad | december 27, 2014

 6. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 5 […]

  Pingback door Rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder minder – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 26, 2015

 7. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 5 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder Marokkanen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 10, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: