Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Peilingen 1e kamer 03.04.2011 Maurice de Hond – PVV zakt vanwege het FITNA 2 effect

Het FITNA-4 effect

Het aandeel PVV-stemmers dat zegt opnieuw PVV te stemmen is gedaald naar een dieptepunt dat sinds 2006 niet meer is voorgekomen, namelijk 79 procent. Dat blijkt zondag uit een peiling van peil.nl

De PVV staat nu weer op 24 zetels. Dat is net zoveel als de partij daadwerkelijk in de Tweede Kamer heeft.

Regeringspartij het CDA blijft in de peiling op een verlies van vier staan ten opzichte van de verkiezingen van vorig jaar juni. Het samenwerkingsverband van VVD, CDA en PVV staat daarmee op 75 zetels, één minder dan in werkelijkheid in de Kamer.

De PvdA verliest ten opzichte van vorig jaar juni het meest: vijf zetels. SP en D66 staan op drie zetels winst, GroenLinks op twee verlies. 50Plus zou volgens De Hond met twee zetels in de Kamer komen als er nu verkiezingen zouden zijn.

Achttien procent van de PVV-stemmers vindt dat de film FITNA 2 zijn doel voorbij schiet. Ongeveer evenveel PVV-stemmers vinden het niet goed dat de film er komt. Niet-PVV’ers zijn nog kritischer over de film.

Twee derde van de Nederlanders vindt het niet goed dat PVV-leider Geert Wilders met een vervolg op zijn film Fitna komt. Volgens 58 procent schaadt Wilders zo de internationale positie van Nederland, blijkt uit de peiling van Maurice de Hond.

De stand per 03.04.2011;

VVD: In de Tweede Kamer: 31 (Volgens De Hond: 34)
PVV: 24 (24)
CDA: 21 (17)
PvdA: 30 (25)
SP: 15 (18)
D66: 10 (13)
GL: 10 (8)
CU: 5 (5)
SGP: 2 (2)
PvdD: 2 (2)
50+: 0 (2)

03-04-2011: Na aankondiging Fitna2 gaan 2 zetels van PVV naar VVD Maurice de Hond

03-04-2011: Oordeel over aankondiging Fitna2 door Wilders

Fitna (dossiers)

Zie ook: Geert Wilders PVV – Fitna-2 is onderweg

en ook: Geert Wilders PVV – Knettergek ?

Peiling: PVV verliest twee zetels, VVD wint twee

Elsevier 03.04.2011 De PVV verliest deze week twee zetels aan de VVD in de peiling van Maurice de Hond. De peiling is afgenomen na de aankondiging van PVV-leider Geert Wilders dat hij met een vervolg op zijn Fitnafilm komt. Volgens De Hond is er minder enthousiasme bij PVV-kiezers voor Fitna dan doorgaans voor voorstellen en acties van Wilders.

In de peiling betekent dat dat de PVV met twee zetels daalt naar 24, gelijk aan wat de partij nu in de Kamer heeft. De VVD stijgt twee zetels, drie meer dan in werkelijkheid in de Kamer.

PVV verliest in peiling twee zetels aan VVD

AD 03.04.2011 De PVV verliest deze week twee zetels aan de VVD in de peiling van Maurice de Hond. De peiling is afgenomen na de aankondiging van PVV-leider Geert Wilders dat hij met een vervolg op zijn Fitnafilm komt.

PVV verliest in peiling twee zetels aan VVD

VK 03.04.2011 De PVV verliest deze week twee zetels aan de VVD in de peiling van Maurice de Hond. Volgens De Hond is er minder enthousiasme bij PVV-kiezers voor Fitna dan doorgaans voor voorstellen en acties van Wilders. Het aandeel PVV-kiezers dat aangeeft nu weer PVV te zullen stemmen, daalt naar 79 procent, het laagste punt dat sinds 2006 is gemeten.

PVV verliest in peiling twee zetels aan VVD

Trouw 03.04.2011 DEN HAAG – De PVV verliest deze week twee zetels aan de VVD in de peiling van Maurice de Hond. In de peiling betekent dat dat de PVV met twee zetels daalt naar 24, gelijk aan wat de partij nu in de Kamer heeft. De VVD stijgt twee zetels, drie meer dan in werkelijkheid in de Kamer. Andere verschuivingen ten opzichte van vorige week zijn er niet.

Fitna 2 brengt VVD twee zetels

Spits 03.04.2011 De PVV verliest deze week twee zetels aan de VVD in de peiling van Maurice de Hond. De peiling is afgenomen na de aankondiging van PVV-leider Geert Wilders van zijn Fitna 2 plannen. LEES VERDER…

‘Twee PVV-zetels naar VVD’

Telegraaf 03.04.2011 De PVV verliest deze week twee zetels aan de VVD in de peiling van Maurice de Hond. De peiling is afgenomen na de aankondiging van PVV-leider Geert Wilders dat hij met een vervolg op zijn Fitnafilm komt.

PVV verliest in peiling twee zetels aan VVD

Parool 03.04.2011 De PVV verliest deze week twee zetels aan de VVD in de peiling van Maurice de Hond. De peiling is afgenomen na de aankondiging van PVV-leider Geert Wilders dat hij met een vervolg op zijn Fitnafilm komt. Volgens De Hond is er minder enthousiasme …

‘Fitna 2 schaadt Nederland’

Telegraaf 03.04.2011  Het vervolg op Fitna van PVV-leider Geert Wilders wordt door tweederde van de Nederlanders afgekeurd. Opvallend is dat ook achttien procent van de PVV-stemmers vindt dat de film zijn doel voorbij schiet. Ongeveer evenveel PVV-stemmers vinden het niet goed dat de film er komt.

PVV verliest in peiling twee zetels aan VVD

Metro 03.04.2011 In de peiling betekent dat dat de PVV met twee zetels daalt naar 24, gelijk aan wat de partij nu in de Kamer heeft. De VVD stijgt twee zetels, drie meer dan in werkelijkheid in de Kamer. Andere verschuivingen ten opzichte van vorige week zijn er niet.

PVV daalt in peiling na aankondiging Fitna 2

Nieuws 03.04.2011  De PVV is twee zetels in de peiling gedaald nadat Geert Wilders deze week een vervolg op zijn film Fitna had aangekondigd. Het aandeel PVV-stemmers dat zegt opnieuw PVV te stemmen is gedaald naar een dieptepunt dat sinds 2006 niet meer is voorgekomen, namelijk 79 procent. Dat blijkt zondag uit een peiling van peil.nl

PVV verliest in peiling twee zetels

De Pers 03.04.2011 De PVV verliest deze week twee zetels aan de VVD in de peiling van Maurice de Hond. De peiling is afgenomen na de aankondiging van PVV-leider Geert Wilders dat hij met een vervolg op zijn Fitnafilm komt.

Nederland kritisch op Fitna 2

De Pers 03.04.2011 Twee derde van de Nederlanders vindt het niet goed dat PVV-leider Geert Wilders met een vervolg op zijn film Fitna komt. Volgens 58 procent schaadt Wilders zo de internationale positie van Nederland, blijkt zondag uit een peiling van peil.nl.

‘Enthousiasme voor Fitna 2 minder dan normaal bij voorstellen Wilders’

PVV verliest in peiling twee zetels aan VVD

NU 03.04.2011 DEN HAAG – De PVV verliest deze week twee zetels aan de VVD in de peiling van Maurice de Hond. De peiling is afgenomen na de aankondiging van PVV-leider Geert Wilders dat hij met een vervolg op zijn Fitnafilm komt.

Nederland kritisch op aankondiging Fitna 2

NU 03.04.2011  AMSTERDAM – Twee derde van de Nederlanders vindt het niet goed dat PVV-leider Geert Wilders met een vervolg op zijn film Fitna komt. Volgens 58 procent schaadt Wilders zo de internationale positie van Nederland.

PVV daalt in peiling na aankondiging Fitna 2

03.04.2011 De PVV is twee zetels in de peiling gedaald nadat Geert Wilders deze week een vervolg op zijn film Fitna had aangekondigd. Het aandeel PVV-stemmers dat zegt opnieuw PVV te stemmen is gedaald naar een dieptepunt dat sinds 2006 niet meer is voorgekomen, namelijk 79 procent. Dat blijkt zondag uit een peiling van peil.nl

Advertenties

april 3, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 reacties »

  1. […] Peilingen 1e kamer 03.04.2011 Maurice de Hond – PVV zakt vanwege het FITNA 2 effect […]

    Pingback door Geert Wilders PVV – AIVD en FITNA checken « Debat in de Digitale Hofstad | december 4, 2011 | Beantwoorden

  2. […] zie ook: Peilingen 1e kamer 03.04.2011 Maurice de Hond – PVV zakt vanwege het FITNA 2 effect […]

    Pingback door Geert Wilders PVV – The return of Fitna – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | april 10, 2017 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: