Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – Fitna-2 is onderweg

Wilders had gehoopt nog in 2010 klaar te komen met Fitna II, waarin hij de consequenties van massa-immigratie uit moslimlanden laat zien.

Het gaat wat langer duren met Fitna 2.

Geert Wilders vervaardigde al eerder  Fitna 1. Dit eerste deel van Fitna was vooral een uiteenzetting van de gevaren van de Koran en de islamitische ideologie en  islamgerelateerd geweld zoals de aanslagen van 11 september 2001 en de bomaanslagen in Madrid, in combinatie met Koranteksten.

Hij zette de film in 2008 op internet. Fitna 2 was eerder aangekondigd voor 2010, maar mede door de vervroegde verkiezingen na de val van het kabinet lukte dat niet meer.

Ook gaf Wilders eerder deze week in HP/De Tijd al aan dat hij een publieke discussie wil over de profeet Mohammed. Het debat kan volgens hem inzicht en steun bieden aan moslims wereldwijd om de islam te verlaten.

Wilders stelde dat de islam levensgevaarlijk is en volgens hem wordt dat duidelijk door de Koran te lezen en door naar het karakter van Mohammed te kijken. De film FITNA 2 zal dan ook vooral gaan over ,,het barbaarse leven van de zieke geest van Mohammed”.

De tweede film van Geert Wilders gaat volgens de leider van de PVV over wat in zijn ogen de gevolgen zijn van ‘de massa-immigratie’ uit moslimlanden. (BVDL)

PVV-aanhanger vrijgesproken voor beledigen moslims in film

NU 09.03.2016 Een 37-jarige aanhanger van de PVV is woensdag door het gerechtshof in Amsterdam vrijgesproken voor het beledigen van moslims. De man deed zijn uitspraken in de film Wilders the movie uit 2010. Net als de rechtbank besliste de rechter in hoger beroep om de man vrij te spreken.

Na het verschijnen van de documentaire over Wilders onderzocht het Openbaar Ministerie of de PVV-leider en enkele van zijn aanhangers strafrechtelijk konden worden vervolgd. Volgens het OM konden enkele uitspraken van de verdachte als beledigend worden opgevat, omdat hij zich expliciet richtte tot moslims. Justitie eiste een boete van 500 euro.

Het gerechtshof is van mening dat de man zijn uitspraken deed in het kader van een maatschappelijk debat, omdat hij werd geïnterviewd voorafgaand aan een anti-islamdemonstratie. In dit kader zijn de uitspraken geoorloofd en de man zette niet aan tot haat, geweld, discriminatie of onverdraagzaamheid.

Geert Wilders

Wilders werd in 2010 zelf ook vervolgd voor onder andere zijn film Fitna en uitspraken die hij deed in de Volkskrant. Onder meer de organisaties Nederland Bekent Kleur, het Landelijk Beraad Marokkanen en de Turkse Arbeidersvereniging Nederland daagden Wilders voor de rechter wegens haatzaaien en het aanzetten tot discriminatie. In 2011 werd hij vrijgesproken.

Het OM vervolgt de PVV-leider ook voor zijn uitspraken tegen Marokkanen, na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. De politie kreeg daarvoor ruim 6.400 aangiften binnen.

Lees meer over: Fitna Geert Wilders

Gerelateerde artikelen;

PVV hoeft imam niet te betalen

Uitleg over ‘bespioneren’ Wilders geëist

‘Verhagen wilde Wilders bespioneren om Fitna’

Vrijspraak na beledigen moslims

Telegraaf 09.03.2016 Het gerechtshof van Amsterdam heeft woensdag een 37-jarige PVV-aanhanger in hoger beroep vrijgesproken van het beledigen van moslims. Het Openbaar Ministerie had een boete geëist van 500 euro tegen de man. De rechtbank had de verdachte eerder vrijgesproken.

De verdachte kwam in 2010 aan het woord in een documentaire over PVV-leider Wilders. De documentairemakers onderzochten daarin de drijfveren van Wilders en zijn aanhang. De man sprak in de docu onder meer over Arabieren als ‘fervent kontenbonkers’ die ook ‘kleine jongens neuken’, ‘dat is normaal in hun cultuur’.

Debat

Het hof oordeelde woensdag dat de 37-jarige man moslims heeft bedoeld toen hij over Arabieren sprak. Ook zegt het hof dat de uitlatingen die de man deed zonder meer als beledigend aan te merken zijn wegens het geloof van moslims. Maar, zo stelt het hof, het is bij de beoordeling van belang dat de uitlatingen zijn gedaan in het kader van het maatschappelijk debat. De verdachte deed zijn uitspraken namelijk tijdens een interview voorafgaand aan een anti-islamdemonstratie in Berlijn.

Verder geeft het hof aan dat iemand in een politieke context zaken van (in zijn ogen) algemeen belang aan de orde moet kunnen stellen, ook als zijn uitlatingen kunnen kwetsen, choqueren of verontrusten. Het gaat volgens het hof in deze zaak niet om onderbouwde stellingen over moslims in het algemeen in onsmakelijke bewoordignen, maar het maatschappelijke debat kenmerkt zich wel vaker door dat soort taalgebruik.

Vrijheid van meningstuiting

Het hof stelt verder: ,,Mogelijk wordt de verdachte door zijn uitlatingen door velen als een niet serieus te nemen gesprekspartner beschouwd, maar zijn uitlatingen zijn niet zodanig kwetsend dat deze moeten worden beschouwd als aanzettend tot haat, geweld, discriminatie of onverdraagzaamheid. De uitlatingen zijn niet onnodig grievend te noemen. De verdachte heeft de grenzen van zijn recht op vrijheid van meningsuiting niet overschreden.”

PVV’er vrijgesproken van beledigen moslims

AD 09.03.2016 Een 37-jarige aanhanger van de PVV is woensdag door het gerechtshof in Amsterdam vrijgesproken van het beledigen van moslims. Het Openbaar Ministerie had een boete van 500 euro geëist. De verdachte werd eerder dit jaar ook vrijgesproken door de rechtbank.

De PVV’er kwam in 2010 aan het woord in de documentaire Wilders the movie over partijleider Wilders. De documentairemakers onderzochten daarin de drijfveren van Wilders en zijn aanhang. De man sprak in de docu onder meer over Arabieren als ‘fervent kontenbonkers’ die ook ‘kleine jongens neuken’, ‘dat is normaal in hun cultuur’.

Het hof oordeelde woensdag dat de man moslims heeft bedoeld toen hij over Arabieren sprak. Ook zegt het hof dat de uitlatingen die de man deed beledigend zijn gezien het geloof van moslims.

Maar, zo stelt het hof, het is bij de beoordeling van belang dat de uitlatingen zijn gedaan in het kader van het maatschappelijk debat. De verdachte deed zijn uitspraken namelijk tijdens een interview voorafgaand aan een anti-islamdemonstratie in Berlijn.

Taalgebruik
Verder geeft het hof aan dat iemand in een politieke context zaken van algemeen belang aan de orde moet kunnen stellen, ook als zijn uitlatingen kunnen kwetsen, choqueren of verontrusten. Volgens het hof kenmerkt het maatschappelijk debat over dit onderwerp zich door dat soort taalgebruik.

,,Mogelijk wordt de verdachte door zijn uitlatingen door velen als een niet serieus te nemen gesprekspartner beschouwd”, stelt het hof, ,,maar zijn uitlatingen zijn niet zodanig kwetsend dat die aanzetten tot haat, geweld, discriminatie of onverdraagzaamheid.”

GERELATEERD NIEUWS;

Wilders bijt van zich af na bekend worden aanklachten

Haagse islamraadsleden doen aangifte tegen PVV’ers

PVV boos over kritiek hoogleraar op Wilders

Wilders: Vervolg op Fitna komt niet eerder dan 2014

Trouw 10.03.2013 Het duurt nog zeker een jaar voordat PVV-leider Geert Wilders zijn vervolg op de ant-koranfilm Fitna kan laten zien. Dat zei Wilders zondag in het tv-programma Eva Jinek op zondag.

Het vervolg op Fitna, dat Wilders in 2008 op internet zette, was eerder aangekondigd voor 2010, en vervolgens voor 2012. Wilders zei zondag nog bezig te zijn met de financiering. ‘Dat is niet makkelijk, maar het lukt wel, de film gaat er komen.’

Vevolg op Fitna niet eerder dan 2014

NU 10.03.2013 Het duurt nog zeker een jaar voordat PVV-leider Geert Wilders zijn vervolg op de anti-koranfilm Fitna kan laten zien. Dat zei Wilders zondag in het tv-programma Eva Jinek op zondag.   Het vervolg op Fitna, dat Wilders in 2008 op internet zette, was eerder aangekondigd voor 2010, en vervolgens voor 2012.

Wilders zei zondag nog bezig te zijn met de financiering. ”Dat is niet makkelijk, maar het lukt wel, de film gaat er komen.”

Wilders op de bank bij Eva

Telegraaf  09.03.2013 Zondagmorgen 10 maart om 09.30 uur op Nederland 1 neemt PVV-leider Geert Wilders plaats op de paarse bank van Eva Jinek.  Voor een goed gesprek over de actuele politieke ontwikkelingen. Zo organiseert de PVV een ‘verzetstournee’ tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet.  Ook gaat  Geert Wilders in op de  vrouwenrechten in de islam en de doodsbedreigingen vanuit Al-Qaeda.

Moskee Tilburg: We nemen Wilders niet serieus

AD 03.04.2011 De Suleymaniye Moskee in Tilburg roept op haar website gelovigen op zich niet te laten provoceren nu PVV-leider Geert Wilders vrijdag Fitna 2 voor 2012 heeft aangekondigd

Rutte wil nog niet reageren op plannen Wilders voor Fitna II

AD 01.04.2011 Het vervolg van de anti-Koranfilm Fitna gaat vooral over ,,het barbaarse leven van de zieke geest van Mohammed”. PVV-leider Geert Wilders kondigt vrijdag aan dat de film in 2012 gereed moet zijn. Premier Mark Rutte had vandaag niet veel behoefte om te reageren.

Fitna II gaat over ‘de barbaarse Mohammed’

Trouw 01.04.2011  Het vervolg van de anti-Koranfilm Fitna gaat vooral over ,,het barbaarse leven van de zieke geest van Mohammed”. PVV-leider Geert Wilders kondigt vrijdag aan dat de film in 2012 gereed moet zijn.

Wilders komt volgend jaar met Fitna 2 over ‘zieke geest Mohammed’

NRC 01.04.2011 Geert Wilders komt volgend jaar met een vervolg op zijn anti-islamfilm Fitna. De PVV-leider twitterde zojuist dat de Fitna 2 over ‘het barbaarse leven van de zieke geest Mohammed’ gaat.

Wilders: vervolg Fitna

Telegraaf 01.04.2011  Het vervolg van de anti-Koranfilm Fitna gaat vooral over „het barbaarse leven van de zieke geest van Mohammed”. PVV-leider Geert Wilders kondigt vrijdag aan dat de film in 2012 gereed moet zijn.

Wilders maakt biografisch epos Mo

Spits 01.04.2011  Cineast, opiniemaker en politicus Geert Wilders heeft een datum geprikt voor het vervolg op zijn succesvolle debuutfilm Fitna. Hij is bezig met een biografisch epos over de islamitische profeet Mohammed, zo heeft hij via Twitter laten weten. LEES VERDER…

Wilders: Fitna 2 volgend jaar klaar

Metro 01.04.2011 Het vervolg op Geert Wilders’ veelbesproken anti-Koranfilm Fitna moet in 2012 af zijn. Dat heeft de PVV-leider vrijdag bekendgemaakt. De film zal vooral gaan over ,,het barbaarse leven van de zieke geest van Mohammed”.

Geen contact Rutte en Wilders over Fitna 2

NU 01.04.2011 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders krijgt vooralsnog de vrijheid om aan zijn film Fitna 2 te werken

Zie ook:

Fitna 2 volgend jaar in première

Fitna 2 pas na verkiezingen klaar

Kabinet niet onder de indruk van Fitna 2‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎

01.04.2011 (Novum) – Het kabinet is niet onder de indruk van de aankondiging van PVV-leider Geert Wilders dat hij volgend jaar met deel twee komt van zijn antikoranfilm Fitna. Dat bleek vrijdag na de ministerraad.

“Ik ben geneigd er nog even niet op te reageren”, zei premier Mark Rutte (VVD). “Ik wil de ontwikkelingen afwachten. Als er dingen gebeuren die mij te ver gaan, zal ik van me laten horen.” “We leven in een vrij land, waarin iedereen mag zeggen wat hij wil, binnen de grenzen van de wet”, zei minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD).

“Ik zal het dan maar verklappen: vervolg Fitna gaat vooral over het barbaarse leven van de zieke geest Mohammed en moet in 2012 gereed zijn!”, twitterde Geert Wilders.

Geen behoefte aan Fitna 2

De Pers 01.04.2011 Vol enthousiasme kondigde Geert Wilders vrijdag aan waar Fitna 2 over zal gaan. Maar als het aan de bezoekers van DePers.nl ligt kan hij zichzelf de moeite besparen.

Rapper Edin ‘weer Mohammed B.’

Telegraaf 01.04.2011 De aankondiging van Fitna 2 heeft ervoor gezorgd dat een foto van rapper Salah Edin voor een derde keer in verband wordt gebracht met de film van Geert Wilders.

Achtergrond:

Zie: Geert Wilders PVV – Knettergek ?

Geert Wilders PVV – nieuwe feestdag ‘International Leave Islam Day’

Geert Wilders PVV – Boek en nieuwe film Fitna-2

Geert Wilders PVV – The return of Fitna – deel 2

Geert Wilders PVV – The return of Fitna – deel 1

Geert Wilders PVV – van Fitna en Rappen

Geert Wilders PVV – Werpt het juk van u af “bevrijd u van de islam”

Film ‘Islam Rising: Geert Wilders PVV ’Warning to the West’

Geert Wilders PVV – FITNA en het Uur der waarheid

GERELATEERDE BLOGS

De politieke veroordeling van een vlaaienkoning

Wilders ambieert andere functie

Video: Wilders: vervolg Fitna over Mohammed. Bekijk Fitna hier nog een keer

Het nationalisme van de PVV is loyaal aan Israël, niet aan Nederland!

april 2, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 reacties

 1. […] zit Geert Wilders bijgenaamd de Martelaar uit Venlo niet mee in zijn strijd tegen de opkomst van het grote gevaar. Hij waarschuwt de mensheid tegen de Islamisering met gevaar voor zijn eigen […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 8 – Vrijspraak « Debat in de Digitale Hofstad | juni 24, 2011

 2. […] Geert Wilders PVV – Fitna-2 is onderweg […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – AIVD en FITNA checken « Debat in de Digitale Hofstad | december 4, 2011

 3. […] zit Geert Wilders,  bijgenaamd de Martelaar uit Venlo,  niet mee in zijn strijd tegen de opkomst van het grote gevaar. Hij waarschuwt de mensheid tegen de Islamisering met gevaar voor zijn eigen […]

  Pingback door Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen « Debat in de Digitale Hofstad | maart 28, 2012

 4. […] ook: Geert Wilders PVV – Fitna-2 is onderweg […]

  Pingback door Fitna-Schadeclaim Haagse imam Fawaz Jneid afgewezen – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 1, 2012

 5. […] ook: Geert Wilders PVV – Fitna-2 is onderweg […]

  Pingback door Fitna-Schadeclaim Haagse imam Fawaz Jneid afgewezen – deel 2 | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 1, 2012

 6. […] ook: Geert Wilders PVV – Fitna-2 is onderweg […]

  Pingback door Haagse imam Fawaz Jneid weer in de belangstelling | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | februari 20, 2013

 7. […] ook: Geert Wilders PVV – Fitna-2 is onderweg […]

  Pingback door Haagse imam Fawaz Jneid weer in de belangstelling « Debat in de Digitale Hofstad | februari 20, 2013

 8. […] Geert Wilders PVV – Fitna-2 is onderweg […]

  Pingback door Geert Wilders PVV alvast in de Kerststemming « Debat in de Digitale Hofstad | december 6, 2013

 9. […] zit Geert Wilders,  bijgenaamd de Martelaar uit Venlo,  niet mee in zijn strijd tegen de opkomst van het grote gevaar. Hij waarschuwt de mensheid tegen de Islamisering met gevaar voor zijn […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Rechtzaak van de eeuw – afwijzing cassatie definitief « Debat in de Digitale Hofstad | januari 27, 2014

 10. […] zie ook:  Geert Wilders PVV – Fitna-2 is onderweg […]

  Pingback door Onderzoek AIVD naar relatie Geert Wilders PVV en zijn vriendjes in Israël « Debat in de Digitale Hofstad | december 3, 2016

 11. […] zie ook: Geert Wilders PVV – Fitna-2 is onderweg […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – The return of Fitna – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | april 10, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: