Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 4

Vervolg rechtzaak Geert Wilders

Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz kreeg van de rechtbank op één onderdeel van zijn bezwaren tegen de rechtszaak gelijk, maar dat bleek niet voldoende het proces te stoppen. Het OM mag Wilders van de rechtbank alleen niet vervolgen voor vergelijkingen die hij heeft gemaakt tussen de islam en het fascisme.

Fitna
De rechtbank heeft verder onder meer bepaald dat dat het OM de film Fitna in zijn geheel op de tenlastelegging mocht zetten. Ook de beschuldiging van groepsbelediging wegens ras mag van de rechtbank.

Voor wat betreft de vergelijking tussen de islam en het fascisme is het OM volgens de rechtbank buiten het vervolgingsbevel van het gerechtshof getreden. In de aanklacht tegen Wilders is de zinsnede ‘Ik heb genoeg van de Koran in Nederland: verbied dat fascistische boek’ opgenomen. Voor dat deel van de tenlastelegging verklaarde de rechtbank het OM niet-ontvankelijk.

Het proces wordt op 13 april voortgezet. Dan zal de rechtbank de getuigen Hans Jansen, Tom Schalken en Bertus Hendriks horen. Die verhoren zullen zich toespitsen op het diner waarbij deze drie heren vorig jaar hebben aangezeten. Schalken was een van de raadsheren van de kamer van het gerechtshof die de opdracht tot vervolging van Wilders heeft gegeven. Het vermoeden bestaat dat hij tijdens het diner arabist Jansen, kort voordat die als getuige in de zaak-Wilders zou worden gehoord, zou hebben willen beïnvloeden.

Strafzaak tegen Wilders gaat door Video

 

Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3

Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2

Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 1

Het Proces tegen Geert Wilders is een klucht geworden   

Geert Wilders in de rechtbank – Foto

Hij heeft de rechtbank aan de Parnassusweg nou wel gezien, vertelde Martin Bosma vlak voor de heropening van de zaak tegen Geert, afgelopen woensdag. Hoe eerder de rechtszaak werd stopgezet, hoe beter. Dan hoefde hij tenminste niet meer, in het kielzog van de grote leider, alsmaar op te draven. En smerige koffie te drinken.

Maar helaas. De Amsterdamse rechtbank had woensdag poep aan het pleidooi van Bram Moszkowicz. De rechters achtten zich volkomen bevoegd en de rechtszaak volstrekt legitiem – en dus gaat het circus Wilders binnenkort gewoon door. En dus moeten de PVV-Kamerleden, inclusief Bosma, de komende maanden weer braaf in het gelid aantreden wanneer Geert weer aan de Parnassusweg moet verschijnen. Zitten. Koffie drinken. En net zo boos proberen te kijken als Geert. 

De brave kuikentjes van de PVV

De Pers 01.04.2011 Ziedaar de PVV in de lente van 2011. Een bosje lafbekjes in volle bloei. Bange radertjes in de vertrouwde, grauwe consensus. Als eendenkuikens lopen ze de komende maanden weer keurig in de pas achter moeder Geert over de Parnassusweg. Want wegblijven is niet leuk voor Geert, en dus Verboten. De eerste die verstek laat gaan, zet zich te kijk als ‘afvallige’.

En dus verschijnen ze braaf.

Als aanhangend vocht.

Advocaat klagers blij

Telegraaf 30.03.2011 Ties Prakken, advocaat van een aantal benadeelde partijen in het proces-Wilders, is tevreden met het feit dat het proces niet vroegtijdig wordt gestaakt. „Ik had eigenlijk niet anders verwacht”, aldus Prakken woensdag direct na de uitspraak van de rechtbank.

Verweer Wilders grotendeels verworpen; proces gaat door

VK 30.03.2011 Het proces-Wilders De strafzaak tegen Geert Wilders gaat door, heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag beslist. Het Openbaar Ministerie (OM) is volgens de …

Proces gaat door, maar Wilders zwijgt niet

Parool 30.03.2011 AMSTERDAM – De rechtbank in Amsterdam had woensdag een teleurstellende mededeling voor PVV-leider Geert Wilders: de strafzaak tegen hem gaat door. Op één punt na stelde de rechtbank Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz in het …

Wilders teleurgesteld over doorgaan strafzaak

Parool 30.03.2011 PVV-leider Geert Wilders is teleurgesteld dat de rechtbank in Amsterdam de strafzaak tegen hem wil laten doorgaan, meldt hij woensdag via Twitter. Hij is ervan overtuigd dat hij uiteindelijk wordt vrijgesproken.

Wilders teleurgesteld over doorgaan strafzaak

Trouw 30.03.2011 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders is teleurgesteld dat de rechtbank in Amsterdam de strafzaak tegen hem wil laten doorgaan, meldt hij woensdag …

Wilders teleurgesteld over doorgaan strafzaak

Metro 30.03.2011 DEN HAAG (ANP) – PVV-leider Geert Wilders is teleurgesteld dat de rechtbank in Amsterdam de strafzaak tegen hem wil laten doorgaan, meldt hij woensdag via Twitter. Hij is ervan overtuigd dat hij uiteindelijk wordt vrijgesproken.

Wilders teleurgesteld over doorgaan strafzaak

De Pers 30.03.2011  PVV-leider Geert Wilders is teleurgesteld dat de rechtbank in Amsterdam de strafzaak tegen hem wil laten doorgaan, meldt hij woensdag via Twitter. Hij is ervan overtuigd dat hij uiteindelijk wordt vrijgesproken.

De rechtszaak gaat op 13 april verder met getuigenverhoren. De rechtbank wil arabist Hans Jansen, raadsheer van het gerechtshof Amsterdam Tom Schalken en Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks horen over een etentje waarbij zij alle drie aanwezig waren. Schalken zou daar Jansen, die al getuige-deskundige was voor Wilders, hebben geprobeerd te beïnvloeden.

Rechtbank: licht op groen voor zaak-Wilders

AD 30.03.2011 De strafzaak tegen Geert Wilders gaat door. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag beslist. Het Openbaar Ministerie (OM) is volgens de rechtbank ontvankelijk in de vervolging van de PVV-leider en de rechtbank is bevoegd de zaak te behandelen. 

Moszkowicz krijgt ongelijk, proces Wilders voortgezet

Elsevier 30.03.2011 De rechtbank van Amsterdam heeft besloten het proces tegen PVV-leider Geert Wilders wel door te zetten. Advocaat Bram Moszkowicz heeft in zijn inleidende verweren betoogd dat het Openbaar Ministerie en de rechtbank de zaak niet mogen behandelen.

De rechter ging in op het verzoek van Bram Moszkowicz. Hij wilde dat de zaak niet inhoudelijk behandeld zou worden.

Zie ook:

Rechtszaak tegen Wilders gaat door

Parool 30.03.2011 De strafzaak tegen Geert Wilders gaat door, heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag beslist. Het Openbaar Ministerie (OM) is volgens de rechtbank ontvankelijk in de vervolging van de PVV-leider en de rechtbank is bevoegd de zaak te behandelen. 

Zaak-Wilders gaat door

Trouw 30.03.2011 De strafzaak tegen Geert Wilders gaat door, heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag beslist. Het Openbaar Ministerie (OM) is volgens de rechtbank ontvankelijk in de vervolging van de PVV-leider en de rechtbank is bevoegd de zaak te behandelen.

Zaak-Wilders gaat door

Metro 30.03.2011 De strafzaak tegen Geert Wilders gaat door, heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag beslist. Het Openbaar Ministerie (OM) is volgens de rechtbank ontvankelijk in de vervolging van de PVV-leider en de rechtbank is bevoegd de zaak te behandelen.

Rechtbank beslist over voortgang zaak-Wilders

Trouw 30.03.2011 AMSTERDAM – Woensdag is een beslissende dag in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders. De rechtbank in Amsterdam beslist dan of de zaak voor …

Rechtszaak Wilders gaat door

Telegraaf 30.03.2011 De strafzaak tegen Geert Wilders gaat door. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag beslist. Het Openbaar Ministerie (OM) is volgens de rechtbank ontvankelijk in de vervolging van de PVV-leider en de rechtbank is bevoegd de zaak te behandelen.

Wildersproces gaat door

Spits 30.03.2011 Het Wildersproces gaat door. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam zojuist bekend gemaakt. Het Openbaar Ministerie (OM) is volgens de rechtbank ontvankelijk in de vervolging van de PVV-leider en de rechtbank is bevoegd de zaak te behandelen. LEES VERDER…

Strafzaak Wilders gaat door

De Pers 30.03.2011 De strafzaak tegen Geert Wilders gaat door, heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag beslist. Het Openbaar Ministerie (OM) is volgens de rechtbank ontvankelijk in de vervolging van de PVV-leider en de rechtbank is bevoegd de zaak te behandelen.

Strafzaak tegen Wilders gaat door

NU 30.03.2011  De strafzaak tegen Geert Wilders gaat door, heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag beslist. Het Openbaar Ministerie (OM) is volgens de rechtbank ontvankelijk in de vervolging van de PVV-leider en de rechtbank is bevoegd de zaak te behandelen.

ZIE OOK: Volg dit nieuws op Twitter via NUlive

Zaak-Wilders half maart verder

OM wil hele nieuwe behandeling zaak-Wilders

Wilders wil inhoudelijk proces voorkomen

Beslissende dag voor Wilders

De Pers 30.03.2011 Woensdag is een beslissende dag in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders. De rechtbank in Amsterdam beslist dan of de zaak voor de tweede keer inhoudelijk wordt behandeld of dat er een einde komt aan de vervolging van de politicus.

Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz betoogde twee maanden geleden dat het OM niet-ontvankelijk moet worden verklaard. Ook zou de rechtbank niet bevoegd zijn de zaak te behandelen.

De zaak-Wilders: Moszkowicz wilde wel zijn vliegtuig halen

VK 30.03.2011 Het proces tegen Geert Wilders gaat door. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald. De rechtbank acht zichzelf bevoegd om de zaak te behandelen, en acht het Openbaar Ministerie (OM) op de meeste punten ontvankelijk.

Rechtbank beslist of proces-Wilders over moet

VK 30.03.2011 Vandaag is een beslissende dag in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders. De rechtbank in Amsterdam beslist dan of de zaak voor de tweede keer inhoudelijk wordt behandeld of dat er een einde komt aan de vervolging van de politicus. Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz betoogde twee weken geleden dat het OM niet-ontvankelijk moet worden verklaard. Ook zou de rechtbank niet bevoegd zijn de zaak te behandelen.

Beslissende dag in Wildersproces

Spits 30.03.2011 Vandaag is een beslissende dag in het #Wildersproces. Vandaag wordt bekend of Geert Wilders voor de tweede keer inhoudelijk wordt behandeld of niet. Beslist de rechtbank in Amsterdam dat dit niet gebeurt, dan is het proces ten einde. LEES VERDER…

maart 30, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 reacties

 1. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 4 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | april 13, 2011

 2. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 4 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV zit in fase 2 van het fascisme « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012

 3. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 4 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Rechtzaak van de eeuw – afwijzing cassatie definitief « Debat in de Digitale Hofstad | januari 27, 2014

 4. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 4 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV rommelt met Euro’s van het haatzaaiproces « Debat in de Digitale Hofstad | december 27, 2014

 5. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 4 […]

  Pingback door Rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder minder – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 26, 2015

 6. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 4 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder Marokkanen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 10, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: