Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

SP Dongen stapt op

SP Dongen.

SP-wethouder René Roovers ziet zich hiertoe genoodzaakt vanwege de personele problemen in zijn politieke partij. De SP slaagt er niet in de vier zetels in de raad opgevuld te krijgen, zo meldt de gemeente. De wethouder vindt dat hierdoor de basis om een plek in het college te bekleden wegvalt.

De socialisten bekleden al een kwart eeuw een prominente plek in de Dongense politiek. „Na Oss is dit eigenlijk de tweede bakermat van de partij”, stelt burgemeester Dirven.

Begin deze week stapte een SP-wethouder in Dongen uit het college van burgemeesters en wethouders omdat er geen SP-fractie meer was. Vrijwel alle 25 kandidaten op de kieslijst zagen af van een zetel in de raad. 

Problemen zoals in Dongen zijn symptomatisch voor de SP, stelde Boogers in het blad Binnenlands Bestuur. Volgens hem staat ‘de SP er organisatorisch steeds zwakker voor’. Dat zou mede door het afdrachtsysteem komen. “De top van de partij maakt er geen serieus punt van, maar het raadslidmaatschap betaalt al niet goed. Als je dan ook nog eens een deel moet afstaan en soms bij de partij moet aankloppen voor extra geld, dan is dat voor sommige kandidaten een te hoge drempel.”

‘Raadsleden SP lopen niet weg voor afdracht aan partijkas’

Trouw 01.04.2011 De interne partijcultuur en de regel dat 50 tot 75 procent van de politieke vergoeding moet worden afgedragen aan de partij zorgen ervoor dat de SP steeds meer moeite heeft om kandidaten te vinden voor de gemeenteraden, zegt politicoloog Marcel Boogers van de Universiteit Tilburg. Volgens de SP is het echter precies omgekeerd: Die afdrachtregeling is juist een van de redenen waarom mensen voor de SP de politiek in gaan, meent Hans van Heijningen, algemeen secretaris van het SP-partijbestuur.

SP-wethouder weg om tekort raadsleden

Spits 29.03.2011  De SP in het Brabantse Dongen gaat lekker wachtgeld vangen en steekt de middenvinger op naar de kiezer. Wethouder René Roovers stopt ermee omdat zijn partij de vier zetels in de Gemeenteraad niet opgevuld krijgt. Roovers vindt dat er nu te weinig basis is om zijn functie te vervullen. LEES VERDER…

SP-wethouder weg wegens gebrek aan raadsleden

AD 28.03.2011 De Dongense SP-wethouder René Roovers heeft burgemeester Simone Dirven gemeld dat hij met onmiddellijke ingang zijn functie in het college neerlegt. Roovers ziet zich hiertoe genoodzaakt vanwege de personele problemen in zijn politieke partij.

‘Probleem in Dongen symptomatisch voor SP’

AD 28.03.2011 De SP heeft steeds meer problemen om kandidaten te vinden om zetels in gemeenteraden te bekleden. Dat stelt politicoloog Marcel Boogers van de Universiteit van Tilburg in reactie op het verdwijnen van de voltallige SP-fractie in de gemeenteraad …

SP-wethouder stapt op wegens gebrek aan SP-raadsleden

Trouw28.03.2011 Nederland De Dongense SP-wethouder René Roovers stapt per direct op omdat zijn partij geen vier mensen bereid vindt om in de gemeenteraad te gaan zitten.

SP-wethouder weg wegens gebrek aan raadsleden

Telegraaf 28.03.2011 De Dongense SP-wethouder René Roovers heeft maandag gezegd dat hij met onmiddellijke ingang zijn functie in het college neerlegt.  

Wethouder weg om gebrek

Telegraaf 28.03.2011 De Dongense SP-wethouder René Roovers heeft maandag burgemeester Simone Dirven gemeld dat hij met onmiddellijke ingang zijn functie in het college neerlegt.

SP Dongen kan geen leden vinden

De Pers 28.03.2011 De Dongense SP-wethouder René Roovers heeft maandag burgemeester Simone Dirven gemeld dat hij met onmiddellijke ingang zijn functie in het college neerlegt.

Advertenties

maart 28, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

7 reacties

 1. […] SP Dongen stapt op […]

  Pingback door SP – Afdrachtregeling ten einde ? – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 20, 2012

 2. […] SP Dongen stapt op […]

  Pingback door Emile Roemer SP – Afdrachtregeling ook voor Ministers « Debat in de Digitale Hofstad | juli 14, 2012

 3. […] zie ook: SP Dongen stapt op […]

  Pingback door Gedonder met de SP in de gemeente Rijswijk « Debat in de Digitale Hofstad | december 7, 2016

 4. […] zie: SP Dongen stapt op […]

  Pingback door SP op weg naar 2017 en 2018 weer in een dip « Debat in de Digitale Hofstad | december 14, 2016

 5. […] zie ook: SP Dongen stapt op […]

  Pingback door SP – Afdrachtregeling ten einde ? – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 3, 2017

 6. […] zie ook: SP Dongen stapt op […]

  Pingback door SP – De afdrachtregeling versus het scheefwonen « Debat in de Digitale Hofstad | juni 16, 2017

 7. […] zie: SP Dongen stapt op […]

  Pingback door SP nu op weg naar 2018 en weer in een dip ! « Debat in de Digitale Hofstad | september 1, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: