Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Weinig kans PVV in provinciale colleges

Gesloten deur.

Nadat ze besloten overal mee te doen lukt het maar niet in de provinciale colleges te komen.

Dat blijkt uit een inventarisatie van het blad Binnenlands Bestuur van de adviezen van de diverse informateurs in de provincies. Alleen in Limburg lijkt de PVV kans te maken in het college te komen.

Ook in Overijssel, Zuid-Holland en Limburg maakt de PVV nog een klene kans om deel te nemen aan de coalitieonderhandelingen. In Limburg onderhandelen de PVV, CDA en de VVD over een nieuw college.  

Politicoloog Julien van Ostaaijen van de Universiteit van Tilburg verwacht dat de PVV ook in Overijssel en Zuid-Holland afvalt. Dan zou alleen Limburg overblijven, de provincie waar de partij als grootste uit de bus kwam. 

Van Ostaaijen zegt in het ND dat het Wilders waarschijnlijk niet slecht uitkomt als de partij in slechts een provincie mag meebesturen. “Dat zou een volgende stap zijn in het proces dat de partij doormaakt: van buitenstaander, naar gedoogpartner en naar het leveren van een bestuurder. De VVD is in elf van de twaalf provincies kandidaat voor het college en maakt daarmee van alle partijen in de meeste provincies kans. Het CDA doet dat in tien provincies en de PvdA in zeven.

Stand van zaken (in)formatie provincies BB 25.03.2011

“Erg teleurstellend dat we door de gevestigde partijen in veel provincies buitenspel worden gezet”  

”Waar het niet lukt gaan we keihard oppositie voeren en de volgende keer nog groter worden”, aldus Geert Wilders.

Zie ook: Provinciale verkiezing 02.03.2011 Limburg – PVV Winnaar

Provinciale verkiezing 02.03.2011 – Noord Holland zonder de PVV

Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Hero Brinkman lijsttrekker PVV Noord-Holland

Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – PVV doet in alle provincies mee 

In de provincie heeft CDA geen trek in PVV

Trouw 26.03.2011  Landelijk is het CDA positief over de samenwerking met de PVV. Maar in de provincie voelen CDA’ers er weinig voor om met de PVV te gaan besturen. Door de opstelling van het CDA komt er alleen in Limburg vermoedelijk een coalitie met de PVV.

PVV maakt weinig kans in colleges

Trouw 25.03.2011 DEN HAAG – De PVV lijkt weinig kans te maken op deelname aan colleges van Gedeputeerde Staten in de provincies. Dat blijkt uit een inventarisatie van het blad Binnenlands Bestuur van de adviezen van de diverse informateurs in de provincies. Alleen in Limburg lijkt de PVV kans te maken in het college te komen.

PVV kansloos in de provincies

Spits 25.03.2011 De PVV lijkt weinig kans te maken op deelname aan colleges van Gedeputeerde Staten in de provincies, ondanks de grote winst die de partij behaalde bij de verkiezingen op 2 maart. Dat blijkt uit een inventarisatie van het blad Binnenlands Bestuur van de adviezen van de diverse informateurs in de provincies. Alleen in Limburg lijkt de PVV kans te maken in het college te komen. LEES VERDER…

PVV maakt weinig kans in colleges

Telegraaf 25.03.2011   De PVV lijkt weinig kans te maken op deelname aan colleges van Gedeputeerde Staten in de provincies. Dat blijkt uit een inventarisatie van het blad Binnenlands Bestuur van de adviezen van de diverse informateurs in de provincies. Alleen in Limburg lijkt de PVV kans te maken in het college te komen.

PVV maakt weinig kans in colleges

De pers 25.03.2011 De PVV lijkt weinig kans te maken op deelname aan colleges van Gedeputeerde Staten in de provincies. Dat blijkt uit een inventarisatie van het blad Binnenlands Bestuur van de adviezen van de diverse informateurs in de provincies. Alleen in Limburg lijkt de PVV kans te maken in het college te komen.

PVV maakt weinig kans in colleges

VK 25.03.2011 DEN HAAG – De PVV lijkt weinig kans te maken op deelname aan colleges van Gedeputeerde Staten in de provincies. Dat blijkt uit een inventarisatie van het blad Binnenlands Bestuur van de adviezen van de diverse informateurs in de provincies. Alleen in Limburg lijkt de PVV kans te maken in het college te komen.

PVV weet verkiezingswinst niet te verzilveren

Trouw 25.03.2011 Het is de PVV nog niet gelukt de winst bij de Provinciale Statenverkiezingen om te zetten in bestuursverantwoordelijkheid. Uit een rondgang van het Nederlands Dagblad blijkt dat de PVV in negen van de twaalf provincies niet meedoet bij de vorming van een nieuw provinciebestuur.

PVV maakt weinig kans in colleges

AD 25.03.2011 De PVV lijkt weinig kans te maken op deelname aan colleges van Gedeputeerde Staten in de provincies. Dat blijkt uit een inventarisatie van het blad Binnenlands Bestuur van de adviezen van de diverse informateurs in de provincies.

PVV maakt weinig kans in colleges

Metro 25.03.2011 DEN HAAG (ANP) – De PVV lijkt weinig kans te maken op deelname aan colleges van Gedeputeerde Staten in de provincies. Dat blijkt uit een inventarisatie van het blad Binnenlands Bestuur van de adviezen van de diverse informateurs in de provincies. Alleen in Limburg lijkt de PVV kans te maken in het college te komen.  

PVV maakt weinig kans in colleges

NU 25.03.2011 De PVV lijkt weinig kans te maken op deelname aan colleges van Gedeputeerde Staten in de provincies.

maart 25, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , ,

7 reacties

 1. […] Weinig kans PVV in provinciale colleges […]

  Pingback door In de provincie Zuid Holland doet de PVV niet mee | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 29, 2011

 2. […] Weinig kans PVV in provinciale colleges […]

  Pingback door Ook in de Provincie Zuid Holland doet de PVV niet mee « Debat in de Digitale Hofstad | maart 29, 2011

 3. […] Weinig kans PVV in provinciale colleges […]

  Pingback door Coalitie Provinciale staten Noord Holland rond – VVD, PvdA, D66 en CDA. « Debat in de Digitale Hofstad | april 11, 2011

 4. […] is duidelijk dat in de komende jaren de PVV samen met andere partijen niet de dienst gaat uitmaken in de meeste […]

  Pingback door Tussenstand Coalitievorming Provinciale Staten « Debat in de Digitale Hofstad | april 17, 2011

 5. […] Weinig kans PVV in provinciale colleges […]

  Pingback door Provinciale staten Limburg – Coalitie VVD, CDA en PVV rond « Debat in de Digitale Hofstad | mei 4, 2011

 6. […] Weinig kans PVV in provinciale colleges […]

  Pingback door Eindstand Coalitievorming Provinciale Staten 2011 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 6, 2011

 7. […] Weinig kans PVV in provinciale colleges […]

  Pingback door Weer gedonder bij de Provinciale staten Limburg – PVV uit de Coalitie gedonderd « Debat in de Digitale Hofstad | april 20, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: