Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3

Hervatting strafproces-Wilders

foto’s

Wilders drinkt weer glaasjes water in de rechtbank – foto’s

Volg de laatste ontwikkelingen in de rechtzaal via de Twitterfeed van De Telegraaf-verslaggeefster Saskia Belleman.

Moszkowicz verzoekt proces tegen Wilders niet tot inhoudelijke behandeling te laten komen • Klager vraagt om arrestatie Wilders.

Moszkowicz legt de rechtbank vandaag opnieuw uit waarom het OM niet het recht heeft de PVV-leider te vervolgen. De raadsman vindt het OM niet-ontvankelijk. Daarnaast acht hij de rechtbank in Amsterdam niet bevoegd. De rechtbank in Den Haag is dat volgens hem wel. Dit is de woonplaats van Wilders en hier heeft hij veel van zijn uitspraken gedaan.

Of de nieuwe zaak uiteindelijk zal doorgaan, maakt de rechtbank eind maart bekend.

Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2

Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 1

Het Proces tegen Geert Wilders is een klucht geworden  

Corstens wekt volgens Advocaat Gerard Spong met het arrest de indruk dat hij ”via de achterdeur” een rekening met Wilders heeft willen vereffenen. Het Combat 18-arrest, gewezen op 23 november, biedt volgens Spong een handvat om Wilders wegens haatzaaien te kunnen veroordelen.

Onlangs tekende Wilders bezwaar aan tegen de benoeming van Ybo Burumu tot rechter bij de Hoge Raad, omdat de hoogleraar zich eerder negatief had uitgelaten over de PVV. Ook in de zaak tegen Wilders zelf is de neutraliteit van de rechters meermalen onderwerp van discussie geweest. Vorig jaar kwam het tot een wraking van de rechtbank Amsterdam.

Mohamed Rabbae is een van de zogenaamde ‘benadeelden’ in het proces tegen Geert Wilders. Hij was in 1994 voor GroenLinks lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen. Tot 2002 zat hij voor die partij in de Kamer. Vorig jaar zei hij zijn lidmaatschap van GroenLinks op na kritiek uit die partij op zijn rol in het proces-Wilders. Kijk hier naar het interview

Lees ook de weblog van Afshin Ellian: Mohamed Rabbae, de komische, boze moslim

Mohamed Rabbae: Wilders is instrument van Israël

Elsevier 23.03.2011 Mohamed Rabbae, een van de aanklagers van PVV-leider Geert Wilders, ziet in de politiek van de PVV een groot Israëlisch complot. ‘Wilders voert de strategie van Israël uit om alle moslims uit Europa weg te krijgen,’ zegt de voormalige lijsttrekker van GroenLinks.

Zie ook:

‘Wilders is racist in dienst van Israël’

Telegraaf 23.03.2011 Mohamed Rabbae, voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen, noemt PVV-leider Geert Wilders een “racist in dienst van Israël”. 

Rabbae deed zijn uitspraak zaterdag in een interview tijdens een demonstratie tegen discriminatie in Amsterdam. De beelden zijn woensdag op de site vimeo.com geplaatst door ene Abdel Ali namens de site ‘Wilders onder de loep’.

Gerelateerde artikelen

15-11: Kort geding benadeelden Wilders

04-11: Rabbae weg bij GroenLinks 

GERELATEERDE BLOGS

Mohamed Video: Mohamed Rabbae is een haatzaaier die de weg kwijt is

Wilders pareert kritiek op plan tijdelijke benoeming rechters

NRC 18.03.2011 De scheiding der machten is niet absoluut, want de wetgevende, uitvoerende en rechtsprekende macht moeten elkaar controleren. Daartoe behoort ook het functioneren van een rechter. Levenslange benoeming staat controle daarop in de weg.

Dat betogen PVV-leider Geert Wilders en PVV-Kamerlid Lilian Helder (tevens oud-advocaat) vandaag op de opiniepagina van NRC Handelsblad. Zij willen dat rechters daarom maximaal voor vijf á zes jaar benoemd worden en niet voor het leven, zoals nu gebruikelijk. Daarvoor is een grondwetswijziging nodig.

‘Haatzaai-arrest handvat voor veroordeling’

NU16.03.2011 Het arrest dat de Hoge Raad heeft gewezen in een zaak over een T-shirt met een omstreden en volgens de raad haatzaaiende tekst (Combat 18), is mogelijk van invloed op de lopende strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders.

ZIE OOK:

16/03/2011 ‘OM mag Wilders wel vervolgen’

14/03/2011 Weer pleidooi voor stopzetten zaak-Wilders

01/03/2011 Ex-terreurverdachten dreigen aangifte Wilders

14/02/2011 Zaak-Wilders half maart verder

‘OM mag Wilders wel vervolgen’ foto’s

NU 16.03.2011 Het Openbaar Ministerie (OM) mag PVV-leider Geert Wilders wel degelijk vervolgen voor haatzaaien, aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging.  De officieren van justitie Birgit van Roessel en Paul Velleman veegden woensdag bij de rechtbank in Amsterdam de bezwaren van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz tegen de vervolging van tafel.

OM vindt dat het Wilders wel mag vervolgen in Amsterdam

NRC 16.03.2011 Het Openbaar Ministerie vindt dat het politicus Geert Wilders wel mag vervolgen. Ook moet die vervolging voor de rechtbank in Amsterdam plaatsvinden, waar het OM de zaak heeft aangebracht.

Dat betoogden officieren van justitie Birgit van Roessel en Paul Velleman vanmorgen in de rechtbank Amsterdam. Zij reageerden op het zogeheten preliminair verweer van advocaat Bram Moszkowicz gisteren.

Openbaar Ministerie: Wij mogen Wilders wel vervolgen

Elsevier 16.03.2011 Het Openbaar Ministerie (OM) vindt dat het PVV-leider Geert Wilders wel degelijk mag vervolgen voor haatzaaien, aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging. De officieren van justitie Birgit van Roessel en Paul Velleman veegden woensdag bij de rechtbank in Amsterdam de bezwaren van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz tegen de vervolging van tafel.

Zie ook:

OM: wij mogen Wilders wel vervolgen

AD 16.03.2011 AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie (OM) mag PVV-leider Geert Wilders wel degelijk vervolgen voor haatzaaien, aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging. De officieren van justitie Birgit van Roessel en Paul Velleman veegden vandaag bij de …

OM: Wilders vervolgen mag gewoon

Spits 16.03.2011 De bezwaren van Geert Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz, tegen vervolging van zijn cliënt, zijn door het Openbaar Ministerie (OM) van tafel geveegd. Officieren van justitie Birgit van Roessel en Paul Velleman vinden dat Wilders wel degelijk terecht mag staan voor haatzaaien, aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging. LEES VERDER…

Zaak-Wilders: Openbaar Ministerie verwerpt bezwaren Moszkowicz

VK 16.03.2011 AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie mag PVV-leider Geert Wilders wel degelijk vervolgen voor haatzaaien, aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging.

OM: Wilders mag vervolgd

Telegraaf 16.03.2011 Het Openbaar Ministerie (OM) mag PVV-leider Geert Wilders wel degelijk vervolgen voor haatzaaien, aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging. De officieren van justitie Birgit van Roessel en Paul Velleman veegden woensdag bij de rechtbank in Amsterdam de bezwaren van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz tegen de vervolging van tafel. 

OM reageert op Moszkowicz

Telegraaf 16.03.2011 Het Openbaar Ministerie (OM) reageert woensdag op de inleidende verweren die de advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, maandag bij de rechtbank Amsterdam heeft gehouden. Aanklagers Birgit van Roessel en Paul Velleman zullen onder meer ingaan op de stelling van de raadsman dat het OM niet het recht heeft de PVV-leider te vervolgen. 

OM veegt bezwaren Moskowicz van tafel

Metro 16.03.2011  AMSTERDAM (ANP) – Het Openbaar Ministerie (OM) mag PVV-leider Geert Wilders wel degelijk vervolgen voor haatzaaien,…

‘OM mag Wilders wel vervolgen’

De Pers 16.03.2011 Het Openbaar Ministerie (OM) mag PVV-leider Geert Wilders wel degelijk vervolgen voor haatzaaien, aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging. De officieren van justitie Birgit van Roessel en Paul Velleman veegden woensdag bij de rechtbank in Amsterdam de bezwaren van Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz tegen de vervolging van tafel.

‘Is de ene idioot de andere niet?’

Telegraaf 16.03.2011 Waarom zou Geert Wilders strafrechtgeleerde Ybo Buruma ongestraft een „idioot” mogen noemen, als meneer X voor het gebruik van exact hetzelfde woord in de richting van een politieagent voor de rechter moet verschijnen?

Waarom mag Wilders wel ‘idioot’ roepen en een ander niet?

AD 16.03.2011 AMSTERDAM – Waarom zou Geert Wilders strafrechtgeleerde Ybo Buruma ongestraft een ,,idioot” mogen noemen, als meneer X voor het gebruik van exact hetzelfde woord in de richting van een politieagent voor de rechter moet verschijnen?

‘Is de ene idioot de andere niet?’

Spits 16.03.2011 Wilders scoort in de rechtszaal. Want: Waarom zou Geert Wilders strafrechtgeleerde Ybo Buruma ongestraft een ‘idioot’ mogen noemen, als meneer X voor het gebruik van exact hetzelfde woord in de richting van een politieagent voor de rechter moet verschijnen? LEES VERDER…

‘Is de ene idioot de andere niet?’

De pers 16.03.2011 Waarom zou Geert Wilders strafrechtgeleerde Ybo Buruma een ,,idioot” mogen noemen, als meneer X voor het gebruik van dat woord tegen een agent voor de rechter moet verschijnen?  Die vraag legde de Amsterdamse advocaat Sander Janssen woensdag voor aan het Openbaar Ministerie in de hoofdstad.

Janssen staat een meneer X bij en hoorde Wilders, die fel tegen Buruma’s aanstaande benoeming tot raadsheer in de Hoge Raad is, woensdagmorgen op de NOS-radio zeggen: ,,Zo’n idioot hoort niet thuis in de Hoge Raad.” 

 

‘Jodenhater’ vs. Wilders

Spits 15.03.2011 Geert Wilders moet ‘ambtshalve’ gevangen worden gezet. Dat opmerkelijke verzoek diende Jeroen de Kreek, een van de benadeelden in het proces, gisteren schriftelijk in bij de rechtbank in Amsterdam. Maar, wie is De Kreek? Zijn beruchtste wapenfeit is het stalken en bedreigen van Jan Peter Balkenende; feiten waarvoor hij in 2007 is veroordeeld. LEES VERDER…

“Wilders direct gevangen nemen”

Metro 15.03.2011 Moszkowicz verzoekt proces tegen Wilders niet tot inhoudelijke behandeling te laten komen. Geert Wilders moet per direct achter de tralies. Met die opvallende eis kwam Jeroen de K., klager in het strafproces tegen de PVV-politicus..

Moszkowicz bepleit opnieuw stopzetten zaak-Wilders

VK 14.03.2011 AMSTERDAM – De Amsterdamse rechtbank is niet bevoegd om de rechtszaak tegen Geert Wilders te behandelen, en het Openbaar Ministerie moet niet-ontvankelijk worden verklaard. Dat heeft Bram Moszkowicz, de advocaat van Wilders, vandaag opnieuw betoogd tegenover de rechtbank in Amsterdam.

Gerelateerd nieuws

Moszkowicz eist stopzetten Wilders-proces

Elsevier 14.03.2011 Advocaat Bram Moszkowicz heeft maandag in de rechtbank in Amsterdam zijn inleidend verweer gehouden waarin hij pleit voor het stoppen van de strafzaak tegen Geert Wilders. Hij vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) niet het recht heeft de PVV-leider te vervolgen en dat de rechtbank in Amsterdam niet bevoegd is.

Zie ook:

Vandaag opnieuw pleidooi voor stopzetten proces-Wilders

NRC 14.03.2011 In de Amsterdamse rechtbank werd vandaag het proces tegen Geert Wilders hervat. De zitting is zojuist geschorst tot woensdagochtend negen uur. Advocaat Bram Moszkowicz heeft zijn preliminaire verweren gevoerd, waarin hij probeerde te voorkomen dat de rechtszaak inhoudelijk wordt behandeld.

Moszkowicz bepleit weer stoppen zaak-Wilders

AD 14.03.2011 AMSTERDAM – Advocaat Bram Moszkowicz van Geert Wilders is vandaag opnieuw een betoog begonnen waarin hij opnieuw aan de rechtbank in Amsterdam vraagt de strafzaak tegen zijn cliënt te stoppen. Hij vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) niet …

Moszkowicz pleit voor stopzetten zaak-Wilders

Trouw 14.03.2011 AMSTERDAM – De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, heeft de rechtbank in Amsterdam maandag opnieuw uitgelegd waarom het proces tegen de …

Moszkowicz houdt opnieuw inleidend verweer

AD 14.03.2011 Advocaat Bram Moszkowicz zal de rechtbank in Amsterdam vandaag opnieuw vertellen waarom hij vindt dat de strafzaak tegen Geert Wilders moet worden gestopt. Hij vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) niet het recht heeft de PVV-leider te vervolgen en dat de rechtbank in Amsterdam niet bevoegd is. 

Weer pleidooi voor stopzetten zaak-Wilders

Trouw 14.03.2011 De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, heeft de rechtbank in Amsterdam maandag opnieuw uitgelegd waarom het proces tegen de PVV-leider stopgezet moet worden. Hij gaf net als bij de eerste rechtszaak, die in oktober werd onderbroken omdat er nieuwe rechters moesten komen, diverse redenen waarom het Openbaar Ministerie volgens hem het recht niet heeft Wilders te vervolgen. Ook vindt hij dat de rechtbank niet bevoegd is.

Pleidooi voor stop zaak-Wilders

Telegraaf 14.03.2011 De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, heeft de rechtbank in Amsterdam maandag opnieuw uitgelegd waarom het proces tegen de PVV-leider stopgezet moet worden. Hij gaf net als bij de eerste rechtszaak, die in oktober werd onderbroken omdat er nieuwe rechters moesten komen, diverse redenen waarom het Openbaar Ministerie volgens hem het recht niet heeft Wilders te vervolgen. Ook vindt hij dat de rechtbank niet bevoegd is.

Weer pleidooi voor stopzetten zaak-Wilders

NU 14.03.2011 De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, heeft de rechtbank in Amsterdam maandag opnieuw uitgelegd waarom het proces tegen de PVV-leider stopgezet moet worden. Hij gaf net als bij de eerste rechtszaak, die in oktober werd onderbroken omdat er nieuwe rechters moesten komen, diverse redenen waarom het Openbaar Ministerie volgens hem het recht niet heeft Wilders te vervolgen.  Ook vindt hij dat de rechtbank niet bevoegd is.

Zie ook: 

Zaak-Wilders half maart verder

Getuigen mogen gehoord in rechtszaak Wilders

OM wil hele nieuwe behandeling zaak-Wilders

Wilders wil inhoudelijk proces voorkomen

Turbulent Wilders-proces gaat verder

Moszkowicz verzoekt proces tegen Wilders niet tot inhoudelijke behandeling te laten komen • Klager vraagt om arrestatie Wilders

“Wilders direct gevangen nemen”

Metro 14.03.2011 Geert Wilders moet per direct achter de tralies. Met die opvallende eis kwam Jeroen de K., klager in het strafproces tegen de PVV-politicus.

Moszkowicz houdt opnieuw inleidend verweer

Telegraaf 14.03.2011 De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, heeft de rechtbank in Amsterdam maandag opnieuw uitgelegd waarom het proces tegen de PVV-leider stopgezet moet worden.

Hij gaf net als bij de eerste rechtszaak, die in oktober werd onderbroken omdat er nieuwe rechters moesten komen, diverse redenen waarom het Openbaar Ministerie volgens hem het recht niet heeft Wilders te vervolgen. Ook vindt hij dat de rechtbank niet bevoegd is.

Proces Wilders; tweede ronde

Metro 14.03.2011 Geert Wilders meldt zich vandaag weer in de Amsterdamse rechtbank voor de hervatting van zijn strafproces. Het Openbaar Ministerie vervolgt de politicus wegens haatzaaien en discriminatie. De vervolging is gebaseerd op uitlatingen die Wilders deed in interviews, opiniestukken en zijn film Fitna.

maart 15, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 reacties

 1. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 30, 2011

 2. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | april 13, 2011

 3. Mijn mening:

  Iedereen draagt verantwoordelijkheid voor zijn woorden. Wilders zegt wat veel mensen niet durven te zeggen maar wel wat mensen denken wordt wel eens gezegd. Veel mensen zeggen niet wat hij zegt, omdat zij weten dat het gevaarlijk en dom kan zijn om uitspraken te doen die mensen pijn doen. Dat zijn manieren, om jezelf te beschermen tegen de mensen die geen manieren hebben. Deze mensen, die het niet doen, weten naar mijn idee wat respect is, respect voor elkaars persoonlijke ruimte.

  Wilders heeft gezegd dat wij dagelijks in de straten zien waar het allemaal toe leidt, maar ik zag Wilders dagelijks op de televisie en zag waar dat toe geleden heeft. Natuurlijk waren er wel eens problemen in de straten maar die zijn er ook met niet gelovige en andersdenkende. Wilders stopt zijn gedachten in de hoofden van mensen door ze te herhalen. Het gaat niet om de losse zinnen of woorden maar om de context die hij geleidelijk de maatschappij in heeft geschoven.

  Roodkapje werd ook niet echt opgegeten door een wolf, dus wij hoeven ook niet alle sprookjes de prullenbak in te stoppen.

  Ik zeg niet dat Wilders dom is, ik zeg ook niet dat zijn kiezers dat zijn. Dat de kiezers op hem stemmen zegt wel iets over de kiezer zelf. Het is niet sterk om te zeggen hoe die andere zijn, het is sterk om te met elkaar te praten en te zoeken naar een oplossing en die ander te accepteren zoals die is. Deze wereld is van ons allen, en je zou maar een buitenstaander zijn.

  Wilders heeft verantwoordelijkheid voor wat hij uitdraagt en de kiezers hebben verantwoordelijkheid hoe zij ermee omgaan. Meldpunt discriminatie zag een stijging van de meldingen. Als je de pvv aanvalt heb je het gedaan bij zijn stemmers. Ik ben niet voor de pvv en niet tegen de pvv.

  Ik heb niets tegen Wilders, een rechtzaak is zinloos want of hij nu verliest of wint, winnen doet hij toch. Wat vandaag gewonnen is kan morgen weer verloren zijn. Wereldvrede begint bij innerlijke vrede.

  Tot slot, het is en blijven de gedachten van Geert Wilders en gedachten zijn geen feiten. En winnen op basis van alleen gedachten is in deze een verloren zaak.

  Reactie door Jos | mei 17, 2011

 4. l

  Reactie door l | mei 17, 2011

 5. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV zit in fase 2 van het fascisme « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012

 6. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Rechtzaak van de eeuw – afwijzing cassatie definitief « Debat in de Digitale Hofstad | januari 27, 2014

 7. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV rommelt met Euro’s van het haatzaaiproces « Debat in de Digitale Hofstad | december 27, 2014

 8. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3 […]

  Pingback door Rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder minder – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 26, 2015

 9. […] zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder Marokkanen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 10, 2016

 10. […] zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 26, 2017

 11. […] zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 9 « Debat in de Digitale Hofstad | november 9, 2017

 12. […] zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 17, 2018

 13. […] zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Haatzaaiend op weg naar 21.03.2018 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 17, 2018

 14. […] zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3 […]

  Pingback door Haagse Islam Democraten doen aangifte tegen Haatzaaier Geert Wilders PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 17, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: