Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2

De Rechtzaak.

De Grondwet … The Movie

De Grondwet  vertelt zelf zijn levensverhaal te beginnen in 1814 tot nu.

Alles over vervolging van de PVV-politicus

De strafzaak tegen de politicus vanwege ‘groepsbelediging’ en aanzetten tot haat en discriminatie was bijna afgerond toen er op 22 oktober 2010 plotseling een einde aan kwam.

Zie ook: ‘Proces moet volledig opnieuw’

Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 1

Wilders mag proberen proces in kiem te smoren Video

Wilders: ‘Complimenten voor rechtbank’ Video

Wilders mag proberen proces in kiem te smoren Video

Video   Proces Wilders

De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, houdt op 14 maart opnieuw zijn inleidende (preliminaire) verweren voor de rechtbank in Amsterdam.

 

”Onlangs heeft de heer Wilders in de strafzaak tegen hem gezegd dat als hij niet zou worden vrijgesproken, miljoenen mensen terecht geen vertrouwen meer zouden hebben in de rechterlijke macht. En nu zouden mensen geen vertrouwen meer hebben vanwege de vermeende lage straffen? Met andere woorden: rechters moeten doen wat de politiek wil? Het is de heer Wilders zélf die met zijn uitspraken het vertrouwen in de rechtspraak schaadt.”

De achtergrond van de twijfel bij  de PVV is dat Buruma vier jaar geleden fundamentele kritiek leverde  op het pleidooi van fractieleider  Wilders voor een Koranverbod.In het Nederlands Juristenblad vergeleek hij dat met het motto van de  Italiaanse dictator Mussolini: ‘Alles binnen de staat, niets buiten de  staat, een woeste totalitaire wil’. Buruma trok deze vergelijking, omdat  in zijn ogen Wilders met zijn pleidooi eigenlijkzegt ‘dat er geen gemeenschap van mensen mag zijn die de zin van hun leven ontlenen  aan de Koran’.

Niet Buruma, maar Wilders maakt de rechter verdacht

Trouw 12.03.2011 Oud-minister van justitie Ernst Hirsch Ballin omschreef de rechtsstaat deze week in het tv-programma Profiel als ‘een ankerplaats van vertrouwen’. Hij bedoelde daarmee dat de staat macht uitoefent, maar dat die macht niet absoluut is.

Stel dat Wilders niet verder wordt vervolgd…

Elsevier 18.02.2011 Het proces tegen Kamerlid Geert Wilders wordt voor onbepaalde tijd aangehouden. De rechter heeft het verzoek van de verdediging aangaande preliminaire verweren gehonoreerd. Ook heeft de rechter ingestemd met het openbaar verhoor van rechter Tom Schalken,

Wilders valt rechters aan

Parool 17.02.2011 AMSTERDAM – Met verbijstering wordt gereageerd op uitspraken van Geert Wilders dat rechters niet langer voor het leven moeten worden benoemd. Na ‘vijf of zes jaar’ moet volgens de PVV-leider worden bekeken of rechters te veel voorwaardelijke en …

Wilders mag proberen proces in kiem te smoren

Parool 14.02.2011 De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, mag de strafzaak tegen Geert Wilders in de kiem proberen te smoren. De rechters gaven aan dat Moszkowicz voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling een verweer mag houden, waarin hij motiveert waarom hij denkt dat het Openbaar Ministerie (OM) het recht heeft verspeeld om de PVV-voorman te vervolgen. 

Wilders mag proberen proces in kiem te smoren Video

AD 14.02.2011 De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, mag de strafzaak tegen Geert Wilders in de kiem proberen te smoren. De rechters gaven aan dat Moszkowicz voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling een verweer mag houden, waarin hij motiveert waarom hij denkt dat het Openbaar Ministerie (OM) het recht heeft verspeeld om de PVV-voorman te vervolgen.

Verdediging Wilders mag verweren herhalen

Parool 14.02.2011 Advocaat Bram Moszkowicz van Geert Wilders mag zijn verweren tijdens het nieuwe proces opnieuw voeren. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam maandag besloten.

De rechters hebben een week nagedacht over onderzoekswensen van vooral de verdediging. Die wil weer bij het begin beginnen, zodat Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz inleidende verweren kan houden, waarin hij zegt dat de rechtszaak gestopt zou moeten worden.

Verdediging Wilders mag verweren herhalen

De Pers 14.02.2011 Advocaat Bram Moszkowicz van Geert Wilders mag zijn verweren tijdens het nieuwe proces opnieuw voeren. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam maandag besloten. De rechters hebben een week nagedacht over onderzoekswensen van vooral de verdediging. Die wil weer bij het begin beginnen, zodat Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz inleidende verweren kan houden, waarin hij zegt dat de rechtszaak gestopt zou moeten worden.

Zaak-Wilders half maart verder

AD 14.02.2011 AMSTERDAM – De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, houdt op 14 maart opnieuw zijn inleidende (preliminaire) verweren voor de rechtbank in Amsterdam. Dat heeft de rechtbank vandaag laten weten.

http://www.volkskrant.nl/static/FOTO/pe/11/10/13/media_s_533113.jpg?20110214163121

Zaak-Wilders half maart verder

VK 14.02.2011 Binnenland AMSTERDAM – De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, houdt op 14 maart opnieuw zijn inleidende (preliminaire) verweren voor de rechtbank …

Zaak-Wilders half maart verder

De Pers 14.02.2011 De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, houdt op 14 maart opnieuw zijn inleidende (preliminaire) verweren voor de rechtbank in Amsterdam. Dat heeft de rechtbank maandag laten weten. Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt twee dagen later de gelegenheid te reageren op het verhaal van de raadsman. De rechtbank beslist naar verwachting op 30 maart of de strafzaak tegen de PVV-leider wordt voortgezet of stilgelegd naar aanleiding van het verweer van Moszkowicz.

Zie ook:

Zaak-Wilders half maart verder

Telegraaf 14.02.2011 De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, houdt op 14 maart opnieuw zijn inleidende (preliminaire) verweren voor de rechtbank in Amsterdam. Dat heeft de rechtbank maandag laten weten.

Zaak-Wilders half maart verder

Metro 14.02.2011 AMSTERDAM (ANP) – De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, houdt op 14 maart opnieuw zijn inleidende (preliminaire)…

Proces Wilders half maart verder

Parool 14.02.2011 AMSTERDAM – De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, houdt op 14 maart opnieuw zijn inleidende (preliminaire) verweren voor de rechtbank in Amsterdam. Dat heeft de rechtbank maandag laten weten.
Het Openbaar Ministerie (OM) krijgt twee …

Zaak-Wilders half maart verder

NU 14.02.2011 AMSTERDAM – De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, houdt op 14 maart opnieuw zijn inleidende (preliminaire) verweren voor de rechtbank in Amsterdam. Dat heeft de rechtbank maandag laten weten.

Wilders tevreden met horen getuigen

VK 14.02.2011 PVV-leider Geert Wilders is blij met de drie getuigen die de rechtbank Amsterdam zal oproepen en ondervragen over het inmiddels bekende etentje. Daarbij waren in mei zowel raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof Amsterdam als getuige arabist Hans Jansen aanwezig. De rechtbank wil deze twee mannen horen, evenals Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks, die het etentje organiseerde.

Wilders tevreden met horen getuigen

Parool 14.02.2011 PVV-leider Geert Wilders is blij met de drie getuigen die de rechtbank Amsterdam zal oproepen en ondervragen over het inmiddels bekende etentje. Daarbij waren in mei zowel raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof Amsterdam als getuige arabist Hans Jansen aanwezig.

Wilders tevreden over getuigen

Spits 14.02.2011 PVV-aanvoerder Geert Wilders heeft laten weten blij te zijn met de drie getuigen die de rechtbank Amsterdam zal oproepen en ondervragen over het etentje waar zowel raadsheer Tom Schalken als getuige arabist Hans Jansen aanwezig waren. LEES VERDER…

‘Eetclub’ gaat getuigen bij proces Wilders

Metro 14.02.2011 De Amsterdamse rechtbank staat toe dat arabist Hans Jansen, Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks en rechter Ton Schalken…

Schalken en Jansen gehoord

Telegraaf 14.02.2011  De rechtbank in Amsterdam wil raadsheer Tom Schalken, arabist Hans Jansen en Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks als getuigen horen in het proces tegen Geert Wilders. Hendriks was gastheer bij het etentje in mei, waar de raadsheer van het gerechtshof in Amsterdam en Jansen beiden aanwezig waren. Volgens Jansen, getuige voor Wilders, heeft Schalken hem er die avond van willen overtuigen dat de beslissing Wilders te vervolgen, juist was.

Schalken en Jansen gehoord

De pers 14.02.2011 De rechtbank in Amsterdam wil raadsheer Tom Schalken, arabist Hans Jansen en Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks als getuigen horen in het proces tegen Geert Wilders. Hendriks was gastheer bij het etentje in mei, waar de raadsheer van het gerechtshof in Amsterdam en Jansen beiden aanwezig waren. 

Lees ook:

Raadsheer Tom Schalken moet getuigen in zaak Wilders

NRC 14.02.2011 De rechtbank in Amsterdam wil raadsheer Tom Schalken oproepen op de openbare zitting in het proces tegen Geert Wilders. Dat heeft rechtbankvoorzitter Marcel van Oosten vanochtend gezegd. De rechtbank “kan gevolgen verbinden” aan zaken die in de verhoren aan het licht kunnen komen, zo legde hij zijn beslissing uit.

Wilders mag Schalken en Jansen horen

Trouw 14.02.2011 De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, mag de strafzaak tegen Geert Wilders in de kiem proberen te smoren.

Wilders mag Schalken en Jansen horen over ‘het diner’

VK 14.02.2011 Advocaat Bram Moszkowicz van Geert Wilders mag zijn verweren tijdens het nieuwe proces opnieuw voeren. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam maandag besloten.

In die verweren zal Moszkowicz opnieuw betogen dat het OM niet-ontvankelijk moet worden verklaard. Slaagt Wilders’ advocaat erin de rechtbank daarvan te overtuigen, dan is de rechtszaak ten einde. Het OM kan dan alleen nog tegen deze beslissing in hoger beroep gaan.

Geert Wilders gaat raadsheer Tom Schalken zelf verhoren

Elsevier 14.02.2011 De rechters in het proces-Wilders willen raadsheer Tom Schalken, arabist Hans Jansen en Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks horen over het diner waar Schalken Jansen zou hebben geprobeerd te beïnvloeden. Het Amsterdams gerechtshof, waar Schalken voor werkt, heeft ervoor gezorgd dat het Openbaar Ministerie de zaak tegen Wilders oppakte.

Zie ook:

Getuigen mogen gehoord in rechtszaak Wilders

NU 14.02.2011 De rechtbank in Amsterdam wil raadsheer Tom Schalken, arabist Hans Jansen en Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks als getuigen horen in het proces tegen Geert Wilders. 

Rechter beslist over voortgang proces tegen Wilders

Elsevier 14.02.2011  De rechtbank in Amsterdam bepaalt maandag naar verwachting hoe en wanneer de zaak tegen PVV-leider Geert Wilders wordt vervolgd. De rechtbank heeft een week nagedacht over onderzoekswensen van vooral de verdediging. Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz wil weer opnieuw beginnen, zodat hij de inleidende verweren weer kan houden.

Hierin zegt hij dat de rechtszaak moeten worden gestopt.
Zie ook: ‘Proces moet volledig opnieuw’

februari 15, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , ,

14 reacties

 1. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 15, 2011

 2. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 30, 2011

 3. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | april 13, 2011

 4. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV zit in fase 2 van het fascisme « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012

 5. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Rechtzaak van de eeuw – afwijzing cassatie definitief « Debat in de Digitale Hofstad | januari 27, 2014

 6. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV rommelt met Euro’s van het haatzaaiproces « Debat in de Digitale Hofstad | december 27, 2014

 7. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 […]

  Pingback door Rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder minder – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 26, 2015

 8. […] zie ook:  Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder Marokkanen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 10, 2016

 9. […] zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 26, 2017

 10. […] zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 9 « Debat in de Digitale Hofstad | november 9, 2017

 11. […] zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 17, 2018

 12. […] zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Haatzaaiend op weg naar 21.03.2018 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 17, 2018

 13. […] zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 […]

  Pingback door Haagse Islam Democraten doen aangifte tegen Geert Wilders PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 17, 2018

 14. […] zie ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 […]

  Pingback door Haagse Islam Democraten doen aangifte tegen Haatzaaier Geert Wilders PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 17, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: