Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Louis Bontes PVV – Terug met die Polen, Roemenen en Bulgaren

PVV wil werkloze Polen het land uitzetten

AD 02.02.2011 DEN HAAG – Oost-Europeanen die zonder inkomsten in Nederland verblijven moeten het land worden uitgezet. Volgens Kamerlid Louis Bontes (PVV) zorgen de Polen, Roemenen en Bulgaren op veel plaatsen voor overlast.

PVV wil werkloze Polen Nederland uitzetten

Elsevier 02.02.2011 PVV-Kamerlid Louis Bontes richt zijn pijlen op werkloze Oost-Europeanen: Polen, Roemenen en Bulgaren zonder werk moeten Nederland worden uitgezet.

‘Ze zijn vaak dronken en maken zich schuldig aan kleine criminaliteit. Mensen in de wijken storen zich daar aan, dat hoor ik ook van de politie,’ zegt de PVV’er tegen Nu.nl.

PVV wil werkloze Polen het land uit 

NU 02.02.2011 Oost-Europeanen die zonder inkomsten in Nederland verblijven moeten het land worden uitgezet. Daarvoor pleit PVV-Kamerlid Louis Bontes tegenover NU.nl. 

PVV: zet werkloze Oost-Europeanen uit

Spits 02.02.2011 Louis Bontes (PVV) vindt dat Polen, Roemenen en Bulgaren die geen bron van inkomsten hebben het land uit moeten worden gezet. Hij licht toe op NU.nl: “Ze zijn vaak dronken en maken zich schuldig aan kleine criminaliteit. Mensen in de wijken storen zich daar aan, dat hoor ik ook van de politie.” LEES VERDER…

‘Werkloze Polen het land uit’

Telegraaf 02.02.2011 PVV’er Louis Bontes wil dat Oost-Europeanen zonder werk het land worden uitgezet. Volgens het Kamerlid zorgen de Polen, Roemenen en Bulgaren op veel plaatsen voor overlast.

Zie:

‘Nederland mag werkloze Polen niet terugsturen’

AD 25.02.2011 Eurocommissaris Viviane Reding (Justitie) heeft Nederland gewaarschuwd dat het de EU-richtlijn over het vrije verkeer van personen moet respecteren. Ze doelde op plannen van minister Henk Kamp van Sociale Zaken om werkloze Polen die …

Brussel waarschuwt Nederland over uitzetten Polen

Telegraaf 25.02.2011 Eurocommissaris Viviane Reding (Justitie) heeft Nederland vrijdag gewaarschuwd dat het de EU-richtlijn over het vrije verkeer van personen moet respecteren. Reding doelt op het plan van minister Henk Kamp (VVD, Sociale Zaken) om Polen terug te sturen naar hun land.

EU: Polen mag je niet terugsturen

Spits 25.02.2011 De opmerkingen over het terugsturen van Polen vallen niet goed bij de EU. Eurocommissaris Viviane Reding van Justitie heeft Nederland op de vingers getikt. Ze waarschuwt dat we de EU-richtlijn over het vrije verkeer van personen moet respecteren. LEES VERDER…    

Brussel waarschuwt Nederland over Polen

Metro 25.02.2011 BRUSSEL (ANP) – Eurocommissaris Viviane Reding (Justitie) heeft Nederland vrijdag gewaarschuwd dat het de EU-richtlijn…  

Brussel waarschuwt Nederland over Polen  

NU 25.02.2011 BRUSSEL – Eurocommissaris Viviane Reding (Justitie) heeft Nederland vrijdag gewaarschuwd dat het de EU-richtlijn over het vrije verkeer van personen moet respecteren.

Schoonmaakbedrijf verdacht van uitbuiting

AD 21.02.2011 ROTTERDAM – Een schoonmaakbedrijf in Rotterdam wordt verdacht van onderbetaling en mogelijk uitbuiting van Poolse werknemers. De Arbeidsinspectie, de Belastingdienst en uitkeringsinstantie UWV stellen een onderzoek in naar het bedrijf.

Snel groeiende trend: het Polenhotel

VK 12.02.2011 WEEZE/WATERINGEN – Nederlandse uitzendbureaus met veel Oost-Europese werknemers ontwikkelen in hoog tempo grootschalige ‘Polenhotels’, vaak …

Groot onderzoek naar Polen in Nederland 

RTVWEST 02.02.2011 DEN HAAG / LEIDEN – De Campus Den Haag van de Universiteit Leiden is een onderzoek gestart naar de Polen in ons land.

Het onderzoek wordt gehouden omdat de Poolse gemeenschap in Den Haag en op andere plekken door de jaren heen steeds belangrijker is geworden. Professor Wim Willems leidt het project ‘Geef de Polen een gezicht’. Volgens hem willen de onderzoekers een beeld krijgen van wat de Poolse nieuwkomers hebben toegevoegd aan de Nederlandse samenleving.

De onderzoekers gaan een jaar lang op zoek naar de sporen van de aanwezigheid van Polen. Mensen die foto’s, documenten en verhalen uit de periode van 1900 hebben wordt gevraagd zich te melden. Dat kan via de website www.vijfeeuwenmigratie.nl. De informatie zal gebundeld worden in een boek.

Deel met anderen

Wim Willems, onderzoeksleider van het project, licht een en ander toe

‘Polen slachtoffer van moderne slavernij’

AD 02.02.2011 Circa honderdduizend, vooral Poolse, werknemers zijn slachtoffer van moderne slavernij door uitzendbureaus. Ze maken teveel uren, worden onderbetaald, mogen niet ziek zijn en betalen teveel voor huisvesting.  

Zie ook:

De Haagse Autochtonen-ASO-Tokkies-in-container-taal van de VVD

Den Haag luidt de noodklok over de ‘Tsunami van Oost-Europeanen’ – deel 3

Den Haag luidt de noodklok over de ‘Tsunami van Oost-Europeanen’ – deel 2

Haagse PvdA-Wethouder faciliteert commerciele uitbuiting Poolse gastarbeiders

Herhaling Migrantendrama in Den Haag ?

Den Haag luidt de noodklok over de ‘Tsunami van Oost-Europeanen’ – deel 1

februari 3, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] Louis Bontes PVV – Terug met die Polen, Roemenen en Bulgaren […]

  Pingback door De Haagse Autochtonen-ASO-Tokkies-in-container-taal van de VVD | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | februari 3, 2011

 2. Zo is het Lou,weg ermee!
  Het wordt hoog tijd om de bezem eens door nederland te halen!

  Reactie door Nel Putters | februari 12, 2011

 3. sowiso als het ze niet bevalt blijven ze toch lekker daar!!.. hoeven ze hier in NL ook weer minder te bezuinigen omdat onze NLse werkloze weer aan het werk kunnen..

  Hoe moeilijk kan ut zijn.!!

  Reactie door nicky | april 12, 2011

 4. […] en ook: Louis Bontes PVV – Terug met die Polen, Roemenen en Bulgaren […]

  Pingback door Zijn de SP en PVV vriendjes geworden ??? « Debat in de Digitale Hofstad | december 6, 2013


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: