Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw !

Maandag 7 februari  houdt de rechtbank in Amsterdam een regiezitting, waarin het verdere verloop van de strafzaak wordt bepaald.

Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz zal opnieuw proberen zijn reeks van zeventien getuigen toegelaten te krijgen.

De rechtbank besluit 14 februari over de verdere vorm van het proces,

De verdediging heeft als nieuwe wens dat de rechtbank ook raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof Amsterdam als getuige oproept. Wilders beschuldigde Schalken in oktober van maffiapraktijken toen bekend werd dat deze samen met getuige Hans Jansen bij een etentje was geweest. Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak is.

Lees het volledig dossier » VK

Hervatting Rechtzaak Wilders – Video

Hervatting strafzaak Wilders – Video

Lees alles over de Rechtszaak tegen —> Geert Wilders in het Elsevier-dossier <—

Proces-Wilders op 7 februari 2011 verder 

Bekijk video

Rechtbank onderschatte Wildersproces  – Video

Zie ook:

Het Proces tegen Geert Wilders is een klucht geworden

Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 5 

Geert Wilders PVV – Crime of the Century – deel 5

Wilders wil vervolging raadsheer SchalkenVideo

Wilders wil vervolging raadsheer SchalkenVideo

 

Alles over vervolging van de PVV-politicus 

Foto’s  Foto’s Foto’s

Proces tegen Wilders weer begonnen Video

 

Videodossier over het proces tegen Geert Wilders Video – Elsevier 08.02.2011 PVV-leider Geert Wilders is aangeklaagd wegens het aanzetten tot discriminatie en haat. Op woensdag 20 januari 2010 begon het proces tegen hem. Het Openbaar Ministerie heeft op alle punten vrijspraak geëist.

Rutte zwijgt over oorlogstaal

De Pers 11.02.2011 Premier Mark Rutte vindt het niet nodig om iets te stellen tegenover de uitspraak van PVV-leider Geert Wilders dat in Nederland een totale oorlog gaande is.

Mijnheer Rutte, Multiculturalistische elites schijnen in Nederland net als in de rest van Europa een totale oorlog uit te vechten tegen de bevolking. Deelt u die taxatie? Neemt het kabinet maatregelen om die oorlog te beëindigen of tenminste de bevolking te beschermen?

Kamervragen GroenLinks over ‘totale oorlog’

NU 09.02.2011 GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi vraagt het kabinet stelling te nemen tegen uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders dat Europa bezig is met een ‘totale oorlog’ tegen de eigen bevolking.

‘Poldertaliban’ 

De GroenLinks’er vindt dat de PVV zich als een ‘ware poldertaliban’ opstelt. “De PVV is steeds meer trekjes gaan vertonen van de radicale moslims die zij bestrijdt: dogmatisch opgesloten in het eigen gelijk, zonder enige vorm van twijfel en een gretigheid in het onderdrukken en verbieden van onwelgevallige overtuigingen.”  

ZIE OOK: Wilders wil inhoudelijk proces voorkomen

Rechters nemen heft stevig in handen

Trouw 08.02.2011 De nieuwe rechters in het Wilders-proces gaven op dag één een heldere boodschap af: hier in de rechtszaal voeren wíj de regie. Niet de advocaat, niet de verdachte en al helemaal niet de camera’s.


Humor werkt niet tegen bom onder zaak-Wilders

Elsevier 08.02.2011 Frisse opening met nieuwe rechters in ‘doorstart’ proces tegen Geert Wilders is nog maar het begin van lastige zaak. Humor als wapen in de rechtszaal: voorzitter Marcel van Oosten liet zich tijdens de eerste dag van het ‘nieuwe’ Wilders-proces’ van zijn beste kant zien. Alert, scherp, maar ook aangenaam relativerend.

Een wereld van verschil met zijn gewraakte collega Jan Moors. Vraag is of die houding hem redt als het er straks echt om gaat spannen, maar de toon is gezet. 

Column: Totale oorlog

De Pers 08.02.2011 Er is geen enkele reden waarom wij de woorden van Wilders niet serieus zouden moeten nemen – er wordt lang genoeg over nagedacht, door meerdere mensen, onder wie Martin Bosma – maar als wij dit doen, stuiten we op het probleem dat zij lastig serieus te nemen zijn. Er was een journalist die er niet overheen luisterde – in de rechtszaal zei Wilders maandag: ‘In heel Europa vechten de multiculturalistische elites een totale oorlog uit tegen hun bevolkingen.’  

Maakt de islam achterlijk zoals Geert Wilders zegt?

De Pers 08.02.2011 Mooimakerij, fabeltjes, halve waarheden, Pinokkio prikt ze door. Reacties en suggesties naar: pinokkio@depers.nl.

Mooimakerij, fabeltjes, halve waarheden, Pinokkio prikt ze door. Reacties en suggesties naar: pinokkio@depers.nl.

Wat is de bewering?

‘De islam leidt tot maatschappijen die achterlijk en verpauperd zijn.’

Wie zegt dat?

Geert Wilders.

Waar zei hij dat?

Tijdens de hervatte strafzaak tegen hem, eergisteren. Wilders wil aantonen voor de rechter dat zijn kritiek op de islam op feiten gebaseerd is. Daarvoor wil hij een groot aantal getuigen oproepen. Hierover doet de rechtbank maandag uitspraak

 

Liveblog – Wilders: overal in Europa gaan de lichten uit

VK 07.02.2011 AMSTERDAM – De rechtszaak tegen Geert Wilders moet helemaal over, en alle getuigen moeten, al dan niet opnieuw, worden gehoord. Dat heeft …

Peter R. de Vries vindt Wilders ‘kinderachtig’

AD 07.02.2011 AMSTERDAM – Journalist Peter R. de Vries vindt de opstelling van Geert Wilders bij zijn proces kinderachtig. De Vries was vandaag aanwezig bij het proces in Amsterdam.

Wilders wil dat zaak stopt

Telegraaf 07.02.2011 De insteek van Geert Wilders en zijn advocaat Bram Moszkowicz is de nieuwe rechtszaak tegen de PVV-leider de stoppen, voordat de rechtbank deze inhoudelijk behandelt. Daartoe wil de advocaat inleidende (preliminaire) verweren houden, net als in de oorspronkelijke rechtszaak die in oktober voor de rechter in Amsterdam is gehouden. Moszkowicz gaf maandag bij de rechtbank in de hoofdstad diverse redenen waarom de strafzaak niet behandeld zou moeten worden.

Moszkowicz en OM: Proces moet volledig opnieuw

Elsevier 07.02.2011 Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat het hele proces tegen PVV-leider Geert Wilders wordt overgedaan. Eigenlijk was het helemaal opnieuw doen van de zaak-Wilders volgens het OM niet nodig na het vervangen van de rechters. Maar omdat de verdediging wel een nieuw proces wil, is er vanwege de wetgeving geen andere keuze, concludeerde Van Roessel.

Geert Wilders wil de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen hem voorkomen. Daarom heeft zijn advocaat Bram Moszkowicz de rechtbank in Amsterdam maandag gevraagd om hiervoor een pleidooi voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling te mogen houden.

Zie ook:

OM wil nieuwe behandeling Wilders

Telegraaf 07.02.2011 Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat het hele proces tegen PVV-leider Geert Wilders wordt overgedaan. Dat zei aanklaagster Birgit van Roessel maandag voor de rechtbank in Amsterdam. Eigenlijk was het helemaal opnieuw doen van de zaak-Wilders volgens het OM niet nodig na het vervangen van de rechters. Maar omdat de verdediging wel een nieuw proces wil, is er vanwege de wetgeving geen andere keuze, concludeerde Van Roessel.

OM wil hele nieuwe behandeling zaak-Wilders

Metro 07.02.2011 AMSTERDAM (ANP) – Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat het hele proces tegen PVV-leider Geert Wilders wordt overgedaan…. 

En dit is het stuk dat Moszkowicz aanhaalde

NRC 07.02.2011 Zojuist voerde Bram Moszkowicz in de regiezitting in het proces-Wilders een artikel aan uit het katern Opinie & Debat van NRC Handelsblad afgelopen zaterdag onder de titel ‘Geert Wilders en zijn advocaat Bram Moszkowicz demoniseren de rechtsstaat‘. Hieronder de tekst van het opiniestuk van schrijver en filosoof Coen Simon.

In plaats van het spel van de rechtbank te spelen, blijven Moszkowicz en Wilders hun medespelers betichten van ‘vals spel’ en mobiliseren ze Nederlanders om de bijl te zetten aan de wortels van de rechtsstaat.

Moszkowicz: Wilders al veroordeeld door hof Amsterdam

NRC 07.02.2011 Advocaat Bram Moszkowicz wil met het verhoren van raadsheer Tom Schalken “aantonen dat Wilders met vooringenomenheid is bejegend door het hof in Amsterdam en dat de heer Wilders al is veroordeeld.” Dat zei hij vanochtend tijdens de regiezitting in het proces tegen Geert Wilders, dat vandaag opnieuw van start ging.

In oktober vorig jaar werd de rechtbank in Amsterdam gewraakt nadat de rechter niet toestond dat arabist en getuige à decharge Hans Jansen werd gehoord. Moszkowicz had dit verzocht omdat bekend was geworden dat raadsheer Tom Schalken tijdens een etentje Jansen zou hebben proberen te overtuigen van de juistheid van de vervolging van Wilders.

OM: horen Jansen en Schalken niet nodig

VK 07.02.2011 AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie (OM) vindt het niet nodig arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof Amsterdam als …

OM: geen bezwaar verhoor Jansen en ‘eventueel’ Schalken

NRC 07.02.2011 Dat bleek tijdens het vervolg van de regiezitting van het proces-Wilders, dat vandaag weer van start ging. De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, wil zowel Jansen als Schalken verhoren, in alle openbaarheid. De rechtbank besluit 14 februari over de verdere vorm van het proces, waarin Wilders wordt beschuldigd van belediging van moslims en het aanzetten tot haat en discriminatie. Het is ook de rechtbank die oordeelt over het toestaan van het verhoor van getuigen, onder wie Jansen en Schalken.

OM: beïnvloeden getuige geen effect op proces Wilders

Metro 07.02.2011 Het beïnvloeden van getuige Hans Jansen door raadsheer Tom Schalken belemmert justitie niet in de vervolging van Geert

‘Horen Jansen niet nodig’

Telegraaf 07.02.2011 Het Openbaar Ministerie (OM) vindt het niet nodig arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof Amsterdam als getuigen op te roepen in de strafzaak tegen Geert Wilders. De aanklagers hebben er echter ook geen bezwaar tegen als aan Jansen wordt gevraagd of Schalken hem als getuige in deze zaak heeft beïnvloed tijdens een etentje in mei. Als blijkt dat dit zo is, dan kan de rechtbank ook Schalken horen, aldus het OM.

‘Jansen en Schalken niet horen’

De Pers 07.02.2011 Het Openbaar Ministerie (OM) vindt het niet nodig arabist Hans Jansen en raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof Amsterdam als getuigen op te roepen in de strafzaak tegen Geert Wilders. De aanklagers hebben er echter ook geen bezwaar tegen als aan Jansen wordt gevraagd of Schalken hem als getuige in deze zaak heeft beïnvloed tijdens een etentje in mei. Als blijkt dat dit zo is, dan kan de rechtbank ook Schalken horen, aldus het OM.

Wilders: strijd tegen islam plicht

Telegraaf 07.02.2011 Geert Wilders voelt zich als parlementariër verplicht om te strijden tegen een ideologie die de vrijheid van meningsuiting in Nederland en Europa bedreigt. De islam is zo’n ideologie, meent de voorman van de PVV. „Het licht in heel Europa gaat langzaam uit”, zo verwees Wilders naar de vrijheid die volgens hem verdwijnt door toedoen van de islam.

Wilders: Strijd tegen islam is mijn plicht

’Het licht in heel Europa gaat langzaam uit’ 

AD 07.02.2011 AMSTERDAM – Geert Wilders voelt zich als parlementariër verplicht om te strijden tegen een ideologie die de vrijheid van meningsuiting in Nederland en Europa bedreigt. De islam is zo’n ideologie, meent de voorman van de PVV.

Wilders: plicht om te strijden tegen islam

Spits 07.02.2011 Geert Wilders heeft aan het eind van de regiezitting in het proces tegen hem het woord genomen en vertelt dat hij zich als parlementariër verplicht voelt om te strijden tegen een ideologie die de vrijheid van meningsuiting in Nederland en Europa bedreigt. De islam is zo’n ideologie, meent Wilders. LEES VERDER…

Wilders: Ik heb de plicht mij te verzetten tegen islam

Elsevier 07.02.2011 Bij de regiezitting van zijn zaak heeft PVV-leider Geert Wilders de rechters zelf ook kort toegesproken. In de toespraak benadrukte Wilders dat hij vindt dat zijn uitlatingen over de islam op waarheid berusten. Wilders zei te hopen op vrijspraak. De voorzitter van de rechtbank, Marcel van Oosten, vroeg de PVV-leider of hij wel beseft dat als het preliminair verweer van zijn advocaat Bram Moszkowicz wordt aangenomen, er geen rechtszaak en dus ook geen vrijspraak komt.

Zie ook:

Wilders: strijd tegen islam is mijn plicht

Metro 07.02.2011 AMSTERDAM (ANP) – Geert Wilders voelt zich als parlementariër verplicht om te strijden tegen een ideologie die de vrijheid…  

Wilders: strijd tegen islam is mijn plicht

De Pers 07.02.2011 Geert Wilders voelt zich als parlementariër verplicht om te strijden tegen een ideologie die de vrijheid van meningsuiting in Nederland en Europa bedreigt. De islam is zo’n ideologie, meent de voorman van de PVV.  

OM wil hele nieuwe behandeling zaak-Wilders

NU 07.02.2011 Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat het hele proces tegen PVV-leider Geert Wilders wordt overgedaan. Dat zei aanklaagster Birgit van Roessel maandag voor de rechtbank in Amsterdam.

Wilders wil zaak tegen hem stoppen

Trouw 07.02.2011 De insteek van Geert Wilders en zijn advocaat Bram Moszkowicz is de nieuwe rechtszaak tegen de PVV-leider de stoppen, voordat de rechtbank deze inhoudelijk behandelt.

Wilders wil rechtszaak stoppen

Parool 07.02.2011 AMSTERDAM – De insteek van Geert Wilders en zijn advocaat Bram Moszkowicz is de nieuwe rechtszaak tegen de PVV-leider de stoppen, voordat de rechtbank deze inhoudelijk behandelt. Daartoe wil de advocaat inleidende (preliminaire) verweren houden, …

Wilders wil inhoudelijk proces voorkomen

NU 07.02.2011 Geert Wilders wil dat zijn zaak opnieuw uitgebreid wordt behandeld. Zijn advocaat Bram Moszkowicz zei maandag bij aanvang van een regiezitting bij de rechtbank in Amsterdam dat hij zijn inleidende verweren opnieuw wil voeren.

Wilders wil zaak uitgebreid

Telegraaf 07.02.2011 Geert Wilders wil dat zijn zaak opnieuw uitgebreid wordt behandeld. Zijn advocaat Bram Moszkowicz zei maandag bij aanvang van een regiezitting bij de rechtbank in Amsterdam dat hij zijn inleidende verweren opnieuw wil voeren, zoals hij al eerder had laten weten. Ook wil hij wederom om getuigen vragen die in de eerdere zaak waren afgewezen.

Wilders rekent nog steeds op vrijspraak

07.02.2011 Geert Wilders gaat er nog steeds van uit dat hij wordt vrijgesproken. Dat bleek maandag aan het eind van de zogeheten regiezitting over het vervolg van het proces tegen de PVV-leider. “Ik hoop dat de vrijheid van meningsuiting in dit proces zal zegevieren.”

Wilders kreeg aan het eind van de zitting het woord. Die gelegenheid gebruikte hij om opnieuw te waarschuwen voor de gevaren van de islam en hekelde hij de ‘multiculturele elites’ die zich opwerpen als beschermers van dit geloof.

Proces Wilders hervat

Telegraaf 07.02.2011 Geert Wilders wil toch dat mr. Tom Schalken, raadsheer bij het gerechtshof in Amsterdam, wordt vervolgd. Zijn advocaat mr. Bram Moszkowicz spant een procedure aan bij het hof tegen de negatieve beslissing van het openbaar ministerie.

Het proces-Wilders wordt herstart: beginnen we weer van voor af aan?

VK 07.02.2011 – Na een abrupt einde, op 22 oktober vorig jaar, wordt vandaag het strafproces tegen Geert Wilders opnieuw opgestart.  

Proces-Wilders opnieuw van start

NRC 07.02.2011 Vandaag is de eerste zittingsdag van de rechtszaak tegen Geert Wilders. De zaak begint opnieuw, met nieuwe rechters. Waar gaat de zaak over, wat staat er op het spel en wat is de verwachte uitkomst? De rechtszaak tegen Wilders wordt opnieuw gedaan, nadat in oktober de rechters moesten worden vervangen. Het wrakingsverzoek van Wilders advocaat Bram Moszkowicz werd toegewezen. De rechters in het proces-Wilders zouden de schijn van partijdigheid hebben gewekt.  

Proces tegen PVV-leider Geert Wilders vandaag hervat

Elsevier 07.02.2011 Het proces rond PVV-leider Geert Wilders begint maandag opnieuw met een zogenoemde regiezitting. Rechtbank, Openbaar Ministerie (OM) en verdediging hebben het dan over het verdere verloop van de strafzaak.

Lees het hele Elsevier-commentaar: Snelle vrijspraak Wilders is enige optie van Gerlof Leistra

Rosenthal spreekt in Jordanië over proces tegen Wilders

Elsevier 07.02.2011 Minister Uri Rosenthal (VVD, Buitenlandse Zaken) heeft in een gesprek met de Jordaanse koning Abdullah II aandacht gevraagd voor de rechtszaak …

Proces tegen Wilders aangekaart in Jordanië

Metro 07.02.2011 AMMAN (ANP) – Minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) heeft maandag in een gesprek met de Jordaanse koning Abdullah II…

Proces tegen Wilders aangekaart in Jordanië   

NU 07.02.2011 AMMAN/JERUZALEM – Minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) heeft maandag in een gesprek met de Jordaanse koning Abdullah II aandacht gevraagd voor de rechtszaak die PVV-leider Geert Wilders daar nog boven het hoofd hangt.

Turbulent Wilders-proces gaat verder

NU 07.02.2011 Het proces tegen PVV-leider Geert Wilders is maandagochtend hervat voor de rechtbank in Amsterdam, met nieuwe rechters. Op een zogeheten regiezitting kunnen alle betrokkenen hun wensen kenbaar maken voor het verloop van het proces.  

Wilders aangekaart in Jordanië

De Pers 07.02.2011 Minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) heeft maandag in een gesprek met de Jordaanse koning Abdullah II aandacht gevraagd voor de rechtszaak die PVV-leider Geert Wilders daar nog boven het hoofd hangt. Hoe de koning daarop heeft gereageerd, wilde Rosenthal na afloop van de ontmoeting in het paleis in de hoofdstad Amman niet zeggen.  

Symposium zaak-Wilders voortijdig gestopt

AD 05.02.2011 ROTTERDAM – De hoofdvestiging van de Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat is zaterdagmiddag ontruimd na een anonieme melding dat er een handgranaat tot ontploffing zou worden gebracht. Dat zou gebeuren tijdens een symposium in het pand over …

Symposium zaak-Wilders stopt om bommelding

VK 05.02.2011 Binnenland ROTTERDAM – De hoofdvestiging van de Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat is zaterdagmiddag ontruimd na een anonieme melding dat er een …

Symposium zaak-Wilders voortijdig gestopt

Trouw 05.02.2011 De hoofdvestiging van de Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat is zaterdagmiddag ontruimd na een anonieme melding dat er een handgranaat tot ontploffing zou worden gebracht. Dat zou gebeuren tijdens een symposium in het pand over de rechtszaak tegen PVV-voorman Geert Wilders. De politie heeft dat bekendgemaakt.

Symposium Wilders gestopt

Telegraaf 05.02.2011 De hoofdvestiging van de Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat is zaterdagmiddag ontruimd na een anonieme melding dat er een handgranaat tot ontploffing zou worden gebracht. Dat zou gebeuren tijdens een symposium in het pand over de rechtszaak tegen PVV-voorman Geert Wilders.

Symposium zaak-Wilders voortijdig gestopt

Metro 05.02.2011 ROTTERDAM (ANP) – De hoofdvestiging van de Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat is zaterdagmiddag ontruimd na een…

Bibliotheek Rotterdam ontruimd na bommelding

NRC 05.02.2011 De centrale bibliotheek in Rotterdam is iets meer dan een uur ontruimd geweest vanwege een bommelding. Rond kwart over vier werd het gebouw weer vrijgegeven Dit schrijft RTV Rijnmond.

Op het moment van de bommelding was er een debat in de hal over strafrecht aan de gang, waarbij hoofdofficier Henk Korvinus van justitie, Wim van Veen van de rechtbank en andere rechtsgeleerden aanwezig waren. Ook het proces tegen Geert Wilders kwam aan de orde. Het is niet duidelijk of de bommelding iets met de bijeenkomst te maken heeft. Lees verder›

Wilders eist vervolging raadsheer Schalken

AD 05.02.2011 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders heeft besloten naar het gerechtshof te stappen om raadsheer Tom Schalken van het hof Amsterdam alsnog vervolgd te krijgen.

Geert Wilders wil vervolging raadsheer Tom Schalken

Elsevier 05.02.2011 PVV-leider Geert Wilders heeft besloten naar het gerechtshof te stappen om raadsheer Tom Schalken van het hof Amsterdam alsnog vervolgd te krijgen. Dat heeft Wilders zaterdag bekendgemaakt. Eerder deze week gaf zijn advocaat Bram Moszkowicz al aan een dergelijke procedure te overwegen.

Strafbare feiten
Volgens de PVV-leider heeft Schalken geprobeerd getuige Hans Jansen te beïnvloeden. De arabist Jansen was getuige in het strafproces tegen Wilders.

 Zie ook:

Wilders wil vervolging raadsheer Schalken

VK 05.02.2011 PVV-leider Geert Wilders heeft besloten naar het gerechtshof te stappen om raadsheer Tom Schalken van het hof Amsterdam alsnog vervolgd te krijgen.

Wilders maakte dat zaterdag bekend. Eerder deze week gaf zijn advocaat Bram Moszkowicz al aan zo’n procedure te overwegen. Volgens Wilders heeft Schalken geprobeerd getuige Hans Jansen te beïnvloeden. De arabist Jansen was getuige in het strafproces tegen Wilders.

Schalken vervolgen

Telegraaf 05.02. 2011 PVV-leider Geert Wilders heeft besloten naar het gerechtshof te stappen om raadsheer Tom Schalken van het hof Amsterdam alsnog vervolgd te krijgen.  Wilders maakte dat zaterdag bekend. Eerder deze week gaf zijn advocaat Bram Moszkowicz al aan zo’n procedure te overwegen. Volgens Wilders heeft Schalken geprobeerd getuige Hans Jansen te beïnvloeden. De arabist Jansen was getuige in het strafproces tegen Wilders.

Wilders wil raadsheer vervolgen

Spits 05.02.2011 PVV-leider Geert Wilders heeft besloten naar het gerechtshof te stappen om raadsheer Tom Schalken van het hof Amsterdam alsnog vervolgd te krijgen. Eerder deze week gaf zijn advocaat Bram Moszkowicz al aan zo’n procedure te overwegen. Volgens Wilders heeft Schalken geprobeerd getuige Hans Jansen te beïnvloeden. LEES VERDER…

Lees ook:
Recherche blundert met Wilders-getuige
Nieuwe rechters voor Wilders
Ophef over Zaak Wilders 

Wilders wil vervolging raadsheer Schalken

Metro 05.02.2011 DEN HAAG (ANP) – PVV-leider Geert Wilders heeft besloten naar het gerechtshof te stappen om raadsheer Tom Schalken van het…

Wilders wil vervolging raadsheer

De pers 05.02.2011 PVV-leider Geert Wilders heeft besloten naar het gerechtshof te stappen om raadsheer Tom Schalken van het hof Amsterdam alsnog vervolgd te krijgen.

Wilders maakte dat zaterdag bekend. Eerder deze week gaf zijn advocaat Bram Moszkowicz al aan zo’n procedure te overwegen. 

Wilders wil vervolging raadsheer Schalken

NU 05.02.2011 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders heeft besloten naar het gerechtshof te stappen om raadsheer Tom Schalken van het hof Amsterdam alsnog vervolgd te krijgen.  

Wilders eist vervolging raadsheer Schalken

05.02.2011 PVV-leider Geert Wilders stapt naar het gerechtshof om raadsheer Tom Schalken alsnog vervolgd te krijgen. Hij wil dat het gerechtshof het Openbaar Ministerie opdracht geeft de raadsheer alsnog te vervolgen, laat hij zaterdag weten.

In een identieke procedure gaf Schalken zelf eerder het OM de opdracht Wilders te vervolgen, nadat het OM had besloten van vervolging af te zien. Mede door Schalken moet het proces tegen Wilders opnieuw worden gevoerd.

Moszkowicz: ik wraakte met recht

VK 04.02.2011 Vanaf dag één stelde hij de partijdigheid van de rechters in het strafproces tegen Geert Wilders aan de kaak. Met succes. Op de valreep knakte de rechtszaak die maandag opnieuw begint. ‘Het zit allemaal zo scheef.

Gerechtshof: OM voldeed aan opdracht hof in Wilderszaak

VK 04.02.2011 AMSTERDAM – Het gerechtshof in Amsterdam vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) zich heeft gehouden aan de opdracht van het hof Geert Wilders te …  

‘OM voldeed wel aan opdracht hof in Wildersproces’

Elsevier 04.02.2011 Het gerechtshof in Amsterdam vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) zich heeft gehouden aan de opdracht van het hof Geert Wilders te dagvaarden voor aanzetten tot haat en discriminatie en groepsbelediging. Het OM en het hof in Amsterdam hebben vrijdag laten weten dat een aanvullende klacht van een van de benadeelde partijen in de zaak-Wilders is afgewezen.

Zie ook:

OM voldeed aan opdracht hof in Wilderszaak’

Parool 04.02.2011 AMSTERDAM – Het gerechtshof in Amsterdam vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) zich heeft gehouden aan de opdracht van het hof Geert Wilders te dagvaarden voor aanzetten tot haat en discriminatie en groepsbelediging. Het OM en het hof in …

‘OM voldeed aan opdracht’

Telegraaf 04.02.2011 Het gerechtshof in Amsterdam vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) zich heeft gehouden aan de opdracht van het hof Geert Wilders te dagvaarden voor aanzetten tot haat en discriminatie en groepsbelediging. Het OM en het hof in Amsterdam hebben vrijdag laten weten dat een aanvullende klacht van een van de benadeelde partijen in de zaak-Wilders is afgewezen.

‘OM voldeed aan opdracht’

De Pers 04.02.2011 Het gerechtshof in Amsterdam vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) zich heeft gehouden aan de opdracht van het hof Geert Wilders te dagvaarden voor aanzetten tot haat en discriminatie en groepsbelediging. Het OM en het hof in Amsterdam hebben vrijdag laten weten dat een aanvullende klacht van een van de benadeelde partijen in de zaak-Wilders is afgewezen.

Lees ook:
   Getuige niet onder druk gezet
   Rechtbank onderschatte proces
   OM onderzoekt aangifte Wilders 
   ‘Fout wrakingskamer Wilders’ 
   Wrakingsverzoek toegewezen 
   ‘Schalken heeft niet gepoogd te beïnvloeden’ 
   ‘Ik krijg nieuwe faire kans’ 
   Wraking bij vermoeden partijdigheid rechter 
   Wilders doet aangifte tegen raadsheer Schalken
   Raadsheer bij penibel diner

‘OM voldeed aan opdracht hof in Wilderszaak’

Metro 04.02.2011 AMSTERDAM (ANP) – Het gerechtshof in Amsterdam vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) zich heeft gehouden aan de opdracht…

Klacht in zaak Wilders

Telegraaf 03.02.2011 –  Advocaat Henri Sarolea, die een van de aangevers in de rechtszaak tegen Geert Wilders vertegenwoordigt, is naar het gerechtshof gestapt uit onvrede over het optreden van het Openbaar Ministerie (OM). „Het OM kan zich niet op het standpunt stellen dat Wilders niet strafbaar is”, aldus Sarolea woensdagavond in reactie op berichtgeving door de NOS.

Rechter Schalken heeft arabist Jansen niet beïnvloed

Elsevier 03.02.2011 Arabist Hans Jansen, getuige in de strafzaak tegen Geert Wilders, is niet onder druk gezet door raadsheer Tom Schalken. Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat er geen sprake is van een strafbaar feit door Schalken.

Dat concludeert de rijksrecherche na onderzoek, meldt het OM donderdag.

Mogelijk procedure vervolging Schalken

Telegraaf 03.02.2011 Geert Wilders overweegt naar het gerechtshof in Den Haag te stappen om raadsheer Tom Schalken van het hof Amsterdam alsnog vervolgd te krijgen. Dat zei Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz donderdag. Eerder op de dag maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag nog bekend dat er geen aanwijzingen zijn dat Schalken strafbare feiten heeft gepleegd. 

‘Getuige niet onder druk gezet’

Telegraaf 03.02.2011 Raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam, heeft arabist Hans Jansen, getuige in de strafzaak tegen Geert Wilders, niet onder druk gezet. Dat heeft de rijksrecherche geconcludeerd na onderzoek, zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag donderdag bekend.

Getuige zaak-Wilders niet onder druk gezet

Metro 03.02.2011 DEN HAAG (ANP) – Raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam, heeft arabist Hans Jansen, getuige in de…  

Getuige niet onder druk gezet

De pers 03.02.2011 – Raadsheer Tom Schalken van het gerechtshof in Amsterdam, heeft arabist Hans Jansen, getuige in de strafzaak tegen Geert Wilders, niet onder druk gezet. Dat heeft de rijksrecherche geconcludeerd na onderzoek, zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag donderdag bekend.

Lees ook:
   Rechtbank onderschatte proces
   OM onderzoekt aangifte Wilders 
   ‘Fout wrakingskamer Wilders’ 
   Wrakingsverzoek toegewezen 
   ‘Schalken heeft niet gepoogd te beïnvloeden’ 

Snelle vrijspraak Wilders is enige optie

Elsevier 02.02.2011 Doorstart van het proces-Wilders staat onder hoogspanning. Snelle vrijspraak lijkt de enige uitweg. Dat ook de hervatting van het proces-Wilders vuurwerk oplevert, laat zich raden. Bram Moszkowicz zal als advocaat van PVV-leider Geert Wilders niets nalaten om het de rechtbank – na de eerdere wraking bijeen in een nieuwe samenstelling – moeilijk te maken.

Zo wil hij raadsheer Tom Schalken oproepen als getuige. Die was betrokken bij de aanwijzing van het Hof aan het OM Wilders te vervolgen, maar opereerde daarna op zijn zachtst gezegd onhandig

Proces Wilders wordt mogelijk uitgsteld

AD 02.02.2011 De klagende partijen in het proces tegen Wilders willen dat het nieuwe proces wordt uitgesteld. Het proces zou maandag met nieuwe rechters beginnen, maar advocaat Ties Prakken is naar het hof gestapt uit onvrede over het OM, zo meldt de NOS.

Proces Wilders mogelijk uitgesteld

NRC 02.02.2011 De strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders wordt mogelijk uitgesteld. Advocaat Ties Prakken is naar het gerechtshof gestapt omdat zij het niet eens is met de eis tot vrijspraak die het Openbaar Ministerie vorig jaar formuleerde, meldt de NOS vanavond.…

Lees verder›

Uitstel van proces tegen Geert Wilders gevraagd

Elsevier 02.02.2011 De klagende partijen in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders willen uitstel van het nieuwe proces tegen de politicus. Het proces met nieuwe rechters zou komende maandag beginnen maar advocaat Ties Prakken heeft uitstel gevraagd aan het hof uit onvrede over het openbaar ministerie. Dat meldt de NOS woensdag.

Opdracht hof
Het OM vroeg om vrijspraak in het eerste proces tegen Wilders. Dat proces moet worden overgedaan omdat Wilders de rechters succesvol wraakte.

Wilders wil rechter Schalken laten getuigen

Elsevier 02.02.2011 Het proces tegen politicus Geert Wilders wordt volgende week hervat. De PVV-leider wil de omstreden rechter Tom Schalken, die het Openbaar Ministerie (OM) opdroeg Wilders te vervolgen, laten getuigen. Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz zal komende maandag tijdens een eerste regiezitting een verzoek hiertoe indienen, meldt De Telegraaf. 

Zie ook:

Proces Wilders mogelijk uitgesteld

Trouw 02.02.2011 De strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders wordt mogelijk uitgesteld. Advocaat Ties Prakken is naar het gerechtshof gestapt omdat zij het niet eens met de eis tot vrijspraak die het Openbaar Ministerie vorig jaar formuleerde, meldt de NOS woensdag.  

Proces Wilders mogelijk uitgesteld

VK 02.02.2011 Binnenland AMSTERDAM – De strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders wordt mogelijk uitgesteld. Advocaat Ties Prakken is naar het gerechtshof gestapt omdat …

Rechter als getuige

Telegraaf 02.02.20 Geert Wilders wil rechter Tom Schalken als getuige oproepen in zijn proces, dat volgende week wordt hervat. De advocaat van Wilders, Bram Moszkowicz, zal dit verzoek komende maandag doen tijdens een eerste regiezitting voor de rechtbank in Amsterdam. Daar wordt het verdere verloop van de strafzaak besproken, waaronder de toewijzing van getuigen. Het proces werd in oktober stilgelegd omdat de rechters de schijn van partijdigheid hadden gewekt. Er zijn inmiddels nieuwe rechters aangewezen. 

Planning zaak-Wilders centraal bij rechtbank

De  pers 02.02.2011 De herstart van de roerig verlopen strafzaak tegen PVV-voorman Geert Wilders gaat maandag vooral om de planning: wat moet er nog gedaan worden en wanneer gebeurt dat? De regiezitting van maandag is de eerste zitting sinds het proces op 22 oktober werd afgekapt doordat de advocaat van Wilders, Bram Moszkowicz, de rechtbank met succes wraakte.

Hervatting proces Wilders rechtstreeks op televisie

25.01.2011 De NOS doet op 7 en 14 februari live op televisie verslag van de hervatting van de rechtszaak tegen Geert Wilders. Dat heeft de NOS dinsdag laten weten.

Aanvankelijk vond het proces plaats in de herfst van 2010. De PVV-leider stond terecht voor het aanzetten tot haat en discriminatie en voor groepsbelediging. Dat proces eindigde met een wrakingsverzoek van advocaat Bram Moszkowicz. Het verzoek werd toegewezen, waardoor het he- le proces met nieuwe rechters opnieuw gedaan moet worden.

Het zwaarbeladen proces tegen Geert Wilders moet helemaal over omdat zijn advocaat Moszkowicz met succes de rechtbank wraakte.

‘Beoordeel wraking van buiten’

Telegraaf 25.01.2011 Het zou voor het imago van de rechtspraak goed zijn als wrakingsverzoeken voortaan door rechters van buitenaf zouden worden behandeld. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht, Majida Chrit en Rosa Venneman, adviseren dat. Het is nu zo dat deze verzoeken worden beoordeeld door een wrakingskamer, die bestaat uit directe collega’s van de rechter van wie de onpartijdigheid in twijfel wordt getrokken. Daardoor kan ook de wrakingskamer al vooringenomen lijken.

Wrakingssysteem mogelijk op de schop

25.01.2011 De advocaat van PVV-leider Geert Wilders wraakte onlangs met succes de Amsterdamse rechtbank, waardoor zijn strafproces helemaal opnieuw moet worden gevoerd, met andere rechters. Sindsdien zouden advocaten het middel vaker inzetten. 

De Raad voor de rechtspraak bekijkt of een wrakingsverzoek door rechters van een andere rechtbank kan worden beoordeeld. De raad meldt dinsdag dat momenteel wordt bekeken hoe de procedures rond het wraken van rechters anders kunnen worden ingericht.

Het rechtspraakorgaan reageert op een onderzoek van de Universiteit Utrecht, waaruit bleek dat het aantal wrakingszaken de afgelopen vijf jaar met 81 procent is gestegen. In 2005 werden 159 wrakingverzoeken bij de rechtbanken ingediend, in 2009 waren dat er 288. Het aantal toegewezen verzoeken is over die periode echter nagenoeg gelijk gebleven, op ongeveer vijftien per jaar.

Sinds de wraking in de zaak Wilders, eind oktober, zijn er volgens hem 89 wrakingsverzoeken gedaan, een nieuwe piek.

Rechters worden steeds vaker gewraakt

VK 24.01.2011 UTRECHT – Het aantal verzoeken om de rechters te vervangen in een proces, zogeheten wrakingsverzoeken, is tussen 2005 en 2009 met ruim 80 procent …

Moszkowicz: hele proces Wilders moet over

Parool 18.01.2011 Advocaat Bram Moszkowicz zal bij hervatting van het Wildersproces op 7 februari verlangen dat het gehele proces wordt overgedaan. Hij vindt dat in de eerste behandeling, afgebroken nadat hij met succes de strafkamer had gewraakt, teveel onjuiste beslissingen zijn genomen.  In het gisteren verschenen rapport van commissie Meijerink, die op verzoek van de rechtbank onderzoek deed naar de organisatie van het proces, wordt kritisch geoordeeld over de samenstelling van de tweede wrakingskamer. Die maakte op 22 oktober 2010 een voorlopig einde aan het proces. 

Rechtbankpresident faalt en kan beter opstappen 

Elsevier 18.01.2011 Het zou de Amsterdamse rechtbankpresident Carla Eradus sieren als ze haar verantwoordelijkheid neemt voor alle fouten. Dat de rechters in de zaak-Wilders niet goed waren voorbereid op een mediaproces, heeft iedereen met eigen ogen kunnen zien: de rechtszittingen werden direct op televisie uitgezonden.

Onderschatting afhandeling strafzaak.

Dat is de conclusie van de commissie-Meijerink, die de strafzaak tegen Wilders evalueerde (pdf), meldt Het Parool.

Geen begeleiding
Er was geen begeleiding voor de rechters die onder grote druk stonden. Zij werden aan het eind van het proces gewraakt door Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz, waardoor het hele proces nu opnieuw moet.

Onderzoek
Het volledige rapport van het onderzoek is terug te vinden op rechtspraak.nl.

Diner
Een ondermijnende factor bleek ook een raadsheer die de vervolging van Geert Wilders beval, en vervolgens heeft gepoogd een getuige in diens proces ervan te overtuigen dat dit terecht was. Tom Schalken, hoogleraar en een van de raadsheren die het Openbaar Ministerie dwong om PVV-leider Geert Wilders te vervolgen, heeft in mei gedineerd met arabist Hans Jansen, getuige-deskundige voor Wilders.

De PVV-leider wordt aangeklaagd voor haatzaaien, groepsbelediging en discriminatie. Op 7 februari wordt het proces hervat.

‘Wildersproces werd onderschat’

Telegraaf 17.01.2011  De rechtbank in Amsterdam heeft de gevolgen van de enorme media-aandacht voor het proces tegen Geert Wilders onderschat. Het bestuur van de rechtbank heeft „onvoldoende onderkend” dat de druk van die massale aandacht op de betrokken rechters „onevenredig groot zou kunnen zijn”.

Rechtbank onderschatte Wildersproces

NU 17.01.2011 AMSTERDAM – De rechtbank in Amsterdam heeft de gevolgen van de enorme media-aandacht voor het proces tegen Geert Wilders onderschat.

Wildersproces onderschat

Spits 17.01.2011 De media-aandacht voor het proces tegen Geert Wilders is door de Rechtbank van Amsterdam onderschat. Dat is vastgesteld door de commissie-Meijerink. LEES VERDER…

Rechtbank onderschatte proces

De Pers 17.01.2011 De rechtbank in Amsterdam heeft de gevolgen van de enorme media-aandacht voor het proces tegen Geert Wilders onderschat. Het bestuur van de rechtbank heeft ,,onvoldoende onderkend” dat de druk van die massale aandacht op de betrokken rechters ,,onevenredig groot zou kunnen zijn.”

Rechtbank onderschatte Wildersproces

VK 17.01.2011 AMSTERDAM – De rechtbank in Amsterdam heeft de gevolgen van de enorme media-aandacht voor het proces tegen Geert Wilders onderschat. Het bestuur …

Rechters Wilders-proces overvallen door media-aandacht

Elsevier  17.01.2011 De rechters van de rechtbank in Amsterdam die PVV-leider Geert Wilders berechtten, stonden onder grote druk door de aandacht van de media en de publieke opinie. Ze waren niet goed voorbereid op het feit dat hun optreden zeer kritisch zou worden bekeken op politieke vooringenomenheid.

Rechtbank onderschatte Wildersproces

Metro 17.01.2011 AMSTERDAM (ANP) – De rechtbank in Amsterdam heeft de gevolgen van de enorme media-aandacht voor het proces tegen Geert Wilders onderschat. Het bestuur van de rechtbank heeft ,,onvoldoende onderkend” dat de druk van die massale aandacht op de betrokken rechters ,,onevenredig groot zou kunnen zijn.”

Recherche blundert met Wilders-getuige

Spits 17.01.2011 Rechercheurs zijn erin geslaagd een dictafoon met een belangrijke verklaring in een vliegtuig achter te laten. De rechercheurs hadden in het buitenland arabist Hans Jansen verhoord, een belangrijke getuige in het proces tegen raadsheer Tom Schalken. LEES VERDER…

Verhoor arabist Jansen opgedoken in vliegtuig

AD 17.01.2011 AMSTERDAM – Opnameapparatuur met daarop een verhoor van arabist Hans Jansen is afgelopen weekend in een vliegtuig van de KLM op Schiphol gevonden. Rechercheurs van de rijksrecherche hebben het daar laten slingeren.

Verhoor Wildersproces opgedoken in vliegtuig 

NU 17.01.2011 Opnameapparatuur met daarop een verhoor van arabist Hans Jansen is afgelopen weekend in een vliegtuig van de KLM op Schiphol gevonden. Rechercheurs van de rijksrecherche hebben het daar laten slingeren.

Verhoor arabist Jansen opgedoken in vliegtuig

Metro 17.01.2011  AMSTERDAM (ANP) – Opnameapparatuur met daarop een verhoor van arabist Hans Jansen is afgelopen weekend in een vliegtuig van de KLM op Schiphol gevonden. Rechercheurs van de rijksrecherche hebben het daar laten slingeren. Dat bevestigde de vertegenwoordiger van Jansen maandag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Verhoor vergeten in vliegtuig

Telegraaf 17.01.2011 Rechercheurs hebben afgelopen weekeinde geblunderd door een dictafoon met daarop uitermate belangrijke informatie in de zaak Tom Schalken te laten slingeren in een vliegtuig van de KLM. De gespreksopname betreft het verhoor dat de twee hadden afgenomen van arabist prof. dr. Hans Jansen. Jansen, elders ondergedoken vanwege bedreigingen, werd afgelopen donderdag verhoord in een Nederlandse ambassade. 

Verhoor arabist Jansen opgedoken in vliegtuig

De pers 17.01.2011 Opnameapparatuur met daarop een verhoor van arabist Hans Jansen is afgelopen weekend in een vliegtuig van de KLM op Schiphol gevonden. Rechercheurs van de rijksrecherche hebben het daar laten slingeren. Dat bevestigde de vertegenwoordiger van Jansen maandag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Achtergrond.

Zie ook:

Mohamed Rabbae verlaat GroenLinks vanwege Geert Wilders PVV

Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 5 

Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 4

Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3

Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 2

Geert Wilders PVV – laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 1

Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2

The Geert Wilders International Freedom Alliance

Geert Wilders PVV – Werpt het juk van u af “bevrijd u van de islam”

Geert Wilders en de PVV – Nieuw Rechts Radicaal of Ridicuul ? 

Geert Wilders PVV – Crime of the Century – deel 5

Geert Wilders PVV – Crime of the Century – deel 4

Geert Wilders PVV – Crime of the Century ? deel 3

Geert Wilders PVV – The return of Fitna – deel 2

Geert Wilders PVV – The return of Fitna

Geert Wilders – Don Quichot in strijd tegen de Torentjes

februari 3, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , ,

15 reacties

 1. […] ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 15, 2011

 2. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 1 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 15, 2011

 3. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 1 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 30, 2011

 4. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 1 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | april 13, 2011

 5. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 1 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV zit in fase 2 van het fascisme « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012

 6. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 1 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Rechtzaak van de eeuw – afwijzing cassatie definitief « Debat in de Digitale Hofstad | januari 27, 2014

 7. […] Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 1 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV rommelt met Euro’s van het haatzaaiproces « Debat in de Digitale Hofstad | december 27, 2014

 8. […] ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel […]

  Pingback door Rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder minder – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 26, 2015

 9. […] ook:  Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder Marokkanen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 10, 2016

 10. […] ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 26, 2017

 11. […] ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 9 « Debat in de Digitale Hofstad | november 9, 2017

 12. […] ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 17, 2018

 13. […] ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Haatzaaiend op weg naar 21.03.2018 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 17, 2018

 14. […] ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel […]

  Pingback door Haagse Islam Democraten doen aangifte tegen Geert Wilders PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 17, 2018

 15. […] ook: Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel […]

  Pingback door Haagse Islam Democraten doen aangifte tegen Haatzaaier Geert Wilders PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 17, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: