Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Handje schudden Ja/Nee !!

Dit is Staphorst in het kwadraat.

Het is verbijsterend dat het college van bestuur dit grove onderscheid in behandeling tussen mannen en vrouwen toelaat. Dit is in strijd met artikel 1 van de Grondwet.  

Terug naar de middeleeuwen

”Wij staan open voor alle religies en dan is acceptatie van wat afwijkt van de norm een groot goed,” zegt Karel van der Toorn, bestuursvoorzitter van de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam. ”Terug naar de middeleeuwen,” klinkt het evenwel in de reacties op de website van studentenblad Havanna.  Aldus Astrid de Jager, voorzitter van de Centrale Medezeggenschapsraad.

En Eberhard van der Laan zei donderdag dat de docent geen wettelijke regels overtreedt. Maar, zo stelde hij: ‘Het is niet wenselijk om in een publieke functie geen hand te willen geven aan vrouwen. Het stadsbestuur staat hier dus anders in dan het bestuur.’

Job Cohen
Enkele jaren geleden ontstond een enigszins vergelijkbare discussie in Amsterdam toen bleek dat een aantal islamitische straatcoaches in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart vrouwen geen hand gaf.

De vorige burgemeester van de hoofdstad, Job Cohen, stelde toen dat handen schudden weliswaar de norm is, maar dat het in deze specifieke situatie geen probleem was dat dat niet gebeurde. Dat leverde hem veel kritiek op.

Handen schudden – Video

Schud hand Video

  Handen schudden tot je er bij neervalt – foto’s

D66-raadslid van Leidschendam-Voorburg boos over weigeren hand geven

RTVWEST 10.09.2013 LEIDSCHENDAM-VOORBURG – D66-raadslid Philippine Hohage van Leidschendam-Voorburg is ‘zwaar geërgerd’ door een medewerker van de islamitische Stichting Eenheid die weigerde haar een hand te geven. Het incident gebeurde tijdens een … Lees verder

De leraar bedrijfseconomie zit sinds november thuis. Na een bedevaart naar Mekka besloot hij vrouwen niet langer een hand te geven.

HvA-docent blijft weg

Telegraaf 10.05.2011 De omstreden HvA-docent Nourdin Belhadi, die na een bedevaart naar Mekka vrouwen geen hand meer wil geven, keert definitief niet terug bij de onderwijsinstelling. Afgelopen weekend meldden verschillende media dat er sprake van was dat de man toch weer aan het werk zou gaan.

‘Docent heeft voorbeeldfunctie’

Telegraaf 29.03.2011 Onderwijsgevend personeel dat bij begroetingen onderscheid maakt tussen mannen en vrouwen, kan een verkeerd voorbeeld geven. Dat stelt het kabinet naar aanleiding van de kwestie met een docent van de Hogeschool in Amsterdam (HvA), die na een reis naar Mekka geen vrouw meer de hand wil drukken. 

‘Geen hand geven verkeerd’

De Pers 29.03.2011 Leraren die bij begroetingen onderscheid maken tussen mannen en vrouwen geven een verkeerd voorbeeld. Dat stelt het kabinet naar aanleiding van de docent in Amsterdam,die vrouwen geen hand wil geven.

Docent die geen hand geeft, stopt er mee

AD 17.03.2011 AMSTERDAM – De docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die wegens zijn islamitische geloof vrouwen geen hand wil geven, gaat niet meer aan het werk. Het bestuur van de onderwijsinstelling heeft geconcludeerd dat terugkeer geen realistische optie meer is.

Handweigerende moslimdocent HvA keert niet terug

Elsevier 17.03.2011 De docent Nourdin Belhadi van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die vrouwen geen hand wil geven, gaat niet meer aan het werk op de school. Volgens het bestuur van de onderwijsinstelling is een terugkeer van de Belhadi geen ‘reële optie’ meer.

Dat heeft de HvA donderdag bekendgemaakt. Belhadi weigert vrouwen vanwege zijn islamitische geloof de hand te schudden.

Zie ook:

Docent die weigerde hand te geven weg bij Hogeschool Amsterdam

VK 17.03.2011 AMSTERDAM – De docent van de Hogeschool van Amsterdam die wegens zijn islamitische geloof vrouwen geen hand wil geven, gaat niet meer aan het werk.

Handweigeraar niet terug

De Pers 17.03.2011 De docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die wegens zijn islamitische geloof vrouwen geen hand wil geven, gaat niet meer aan het werk. Het bestuur van de onderwijsinstelling heeft geconcludeerd dat terugkeer geen realistische optie meer is. Dat maakte een woordvoerder donderdag bekend.

Handenschudweigeraar weg van HvA

Spits 17.03.2011 Handenschudweigeraar Nourdin Belhadi stapt op als docent aan de Hogeschool van Amsterdam. Dat meldt Powned zojuist. Belhadi raakte in opspraak nadat de voorzitter van de centrale medezeggenschapsraad de kwestie aankaartte. LEES VERDER…

Handenweigeraar niet terug

Telegraaf 17.03.2011 De docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die wegens zijn islamitische geloof vrouwen geen hand wil geven, gaat niet meer aan het werk. Het bestuur van de onderwijsinstelling heeft geconcludeerd dat terugkeer geen realistische optie meer is. Dat maakte een woordvoerder donderdag bekend.

Handenweigeraar niet terug op HvA

NU 17.03.2011 AMSTERDAM – De islamitische docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die opeens geen handen meer wilde schudden van vrouwen, keert niet meer terug op de hogeschool. Na beraad ziet het bestuur van de school geen andere optie dan afscheid te nemen van de leraar.

Handenweigeraar keert niet terug op hogeschool

17.03.2011 De islamitische docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die opeens geen handen meer wilde schudden van vrouwen, keert niet meer terug op de hogeschool. Na beraad ziet het bestuur van de school geen andere optie dan afscheid te nemen van de leraar.

Begeleider HvA-docent stapt op

Parool 16.03.2011 AMSTERDAM – De begeleider van Nourdin Belhadi, de docent aan de Hogeschool van Amsterdam die weigert vrouwen de hand te schudden, is opgestapt. Bedrijfseconomie opleidingsmanager Gerbrand de Lange was direct betrokken bij de reïntegratie …

Stichting handenweigeraar HvA kreeg twee ton subsidie

Elsevier 09.03.2011 Nourdin Belhadi, de docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die in opspraak kwam omdat hij vrouwen geen hand wil geven, blijkt aan het hoofd te staan van een integratiestichting die vorig jaar 200.000 euro subsidie van de gemeente Utrecht heeft gekregen.

 Dat meldt De Telegraaf. De stichting heeft Belhadi inmiddels vervangen, meldt RTV Utrecht.

Zie ook:

Subsidie voor docent die vrouwen geen hand geeft

AD 09.03.2011  UTRECHT – Nourdin Belhadi, de docent aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die in opspraak kwam omdat hij vrouwen weigert de hand te schudden, blijkt voorzitter/penningmeester te zijn van een stichting die vorig jaar 200.000 euro ontving van ..

Subsidie voor HvA-docent

Telegraaf 09.03.2011 De Amsterdamse HvA-docent Nourdin Belhadi, die na een bedevaart naar Mekka nog langer weigert zijn vrouwelijke collega’s de hand te schudden, blijkt voorzitter te zijn van een stichting die 200.000 euro ontvangt van de gemeente Utrecht. 

Handenweigeraar mogelijk weer aan het werk

Metro 09.03.2011  Het is de bedoeling dat de docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), die vrouwen wegens zijn islamitische geloof geen…

HvA wil docent weer aan het werk

Telegraaf 08.03.2011 Het is de bedoeling dat de docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die vrouwen wegens zijn islamitische geloof geen hand wil geven, weer aan het werk gaat. De onderwijsinstelling wil hem herplaatsen en heeft hier ook een adviseur voor ingehuurd. Dat zei een woordvoerder dinsdag.

Handenweigeraar weer aan het werk

Spits 08.03.2011 De handenweigeraar van de Hogeschool van Amsterdam gaat binnenkort weer aan het werk. De onderwijsinstelling wil hem herplaatsen en heeft hier een adviseur voor ingehuurd. Dat heeft een woordvoerder vandaag gemeld. LEES VERDER…

Handweigerende docent weer aan de slag

De Pers 08.03.2011 Het is de bedoeling dat de docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die vrouwen wegens zijn islamitische geloof geen hand wil geven, weer aan het werk gaat. De onderwijsinstelling wil hem herplaatsen en heeft hier ook een adviseur voor ingehuurd. Dat zei een woordvoerder dinsdag.

Docent HvA mogelijk weer aan het werk

Metro 08.03.2011 AMSTERDAM (ANP) – Het is de bedoeling dat de docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die vrouwen wegens zijn…

 

Brief handen- weigeraar gelekt

Telegraaf 07.02.2011 De brief waarin de handenweigerende HvA-docent aan zijn collega’s uitlegt hoe hij tot zijn beslissing kwam, is op internet gezet.  In de brief, die op GeenStijl staat, is te lezen hoe de man zich als herboren voelt na een reis naar Mekka. Hij wil zich meer dan ooit inzetten voor de opleiding, maar tegelijkertijd meer naar de voorschriften van Mohammed wil gaan leven, schrijft hij.  

Debat over handen schudden

Telegraaf 07.02.2011 De Hogeschool van Amsterdam (HvA) wil in discussie over de docent die geen handen van vrouwen meer wil schudden. „Wij willen onze kop niet in het zand steken en hem zomaar ontslaan. We organiseren daarom op korte termijn een reeks gesprekken en debatten binnen de hogeschool over dit thema”, liet een woordvoerder maandag weten. 

PVV wil in debat met de HvA

Telegraaf 07.02.2011 De PVV is verbaasd over het besluit van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) om debatten te gaan voeren over de docent die geen handen van vrouwen wil schudden. Tegelijkertijd is de PVV nieuwsgierig naar de insteek van die debatten. Daarom heeft Harm Beertema, woordvoerder Onderwijs, vandaag een verzoek voor een uitnodiging naar de HvA gestuurd.

Van der Laan: Docent moet handen schudden  

Elsevier  03.02.2011 Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan (PvdA) vindt het ‘een onwenselijke situatie’ dat een docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) vrouwen geen hand wil geven. 

Van der Laan: schudweigering onwenselijk

Spits 03.02.2011 Burgemeester Eberhard van der Laan gooit ook nog maar eens zijn mening op tafel in de handengate. Hij vindt het “een onwenselijke situatie” dat een docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) vrouwen geen hand wil geven. LEES VERDER…

Van der Laan: docent moet handen schudden

VK 03.02.2011 Burgemeester Eberhard van der Laan vindt het ‘een onwenselijke situatie’ dat een docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) vrouwen geen hand wil geven. Dat zei hij donderdag tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Het college van bestuur van de onderwijsinstelling heeft de man hier juist wel toestemming voor gegeven. 

Van der Laan wil dat docent wel handen schudt

NU 03.02.2011 AMSTERDAM – Burgemeester Eberhard van der Laan vindt het ”een onwenselijke situatie” dat een docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) vrouwen geen hand wil geven.

‘Docent moet hand geven’

Telegraaf 03.02.2011 Burgemeester Eberhard van der Laan vindt het ongewenst dat een docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) vrouwen geen hand meer wil geven. Dat heeft de burgemeester donderdag gezegd in de gemeenteraad. 

Docent moet handen schudden

De Pers 03.02.2011 Burgemeester Eberhard van der Laan vindt het ,,een onwenselijke situatie’’ dat een docent van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) vrouwen geen hand wil geven. Dat zei hij donderdag tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Het college van bestuur van de onderwijsinstelling heeft de man hier juist wel toestemming voor gegeven. 

Handweigeren is middeleeuws en onfatsoenlijk

Metro 02.02.2011 Discussie over docent die handen weigert is lang niet verstomd op Hogeschool van Amsterdam • Docenten en studenten zijn…

Jongeren: docent moet hand schudden

Spits 02.02.2011 Zeven op de tien jongeren keuren het af dat een docent wegens zijn geloof geen hand wil geven aan vrouwelijke studentes. Dat blijkt uit onderzoek van TopX, het jongerenpanel van EenVandaag, onder duizend jongeren.Jongens (73 procent) hebben er meer problemen mee dan meisjes (67 procent). LEES VERDER…

Afschuw na aanblijven docent die vrouwen hand weigert

AD 01.02.2011 ‘Stuitend, het college van bestuur vindt het kennelijk goed vrouwen als onrein te beschouwen,” aldus De Jager in het AD. ”Ik heb me in jaren niet zo verraden gevoeld. De volgende vraag is: wat gaat meneer doen met homostudenten?”

Woede om handenweigeraar HvA

Telegraaf 01.02.2011 Op de Hogeschool van Amsterdam wordt met afschuw gereageerd op een docent die na zijn bedevaart naar Mekka weigert vrouwelijke collega’s nog langer de hand te schudden en daarvoor toestemming krijgt van het schoolbestuur. “Staphorst in het kwadraat”, zo klinkt het. De medezeggenschapsraad laat weten dat er ‘zeker een protest komt’.

HvA: vrouwen hand weigeren moet kunnen

Metro 01.02.2011  Docent Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam wil vrouwen geen hand meer geven na bedevaart naar Mekka • Geen…

Reacties op handenweigeraar  Video

Spits 01.02.2011 Een docent bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) weigert zijn vrouwelijke studenten en collega’s de hand te schudden. Na een bedevaart naar Mekka is de docent tot deze inkeer gekomen. LEES VERDER…

Islamitische docent HvA wil vrouwen geen hand geven

Parool 01.02.2011 AMSTERDAM – De islamitische docent bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) die weigert vrouwen een hand te geven, moet worden verboden mannen een hand te geven.
Dit is volgens Astrid de Jager, voorzitter van de Centrale …

‘Mekka-docent hoeft geen handen te schudden’

Telegraaf 31.02.2011 Een docent bedrijfseconomie van de Hogeschool van Amsterdam hoeft van het bestuur zijn vrouwelijke collega’s geen hand te geven. De man weigerde na een bedevaart naar Mekka contact met vrouwelijke collega’s. “Over buigingen van Japanners wordt toch ook niet moeilijk gedaan.” 

Reacties op handenweigeraar

Spits 31.02.2011 Een docent bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) weigert zijn vrouwelijke studenten en collega’s de hand te schudden. Na een bedevaart naar Mekka is de docent tot deze inkeer gekomen.  LEES VERDER… 

HvA-docent hoeft geen hand te schudden

NU 31.01.2011 De docent bedrijfseconomie weigerde na een bedevaart naar Mekka nog handen te schudden en de hogeschool heeft besloten hem die vrijheid te gunnen, zegt bestuursvoorzitter Karel van der Toorn in HvA-blad Havana.

Advertenties

februari 1, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

1 reactie »

  1. […] Zie ook: Handje schudden Ja/Nee !! […]

    Pingback door Geen handje schudden met de PVV in Drenthe ? « Debat in de Digitale Hofstad | maart 30, 2011 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: