Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Waar blijft de PvdA ?

Job Cohen danst de polonaise bij Omroep MAX

NRC 28.02.2011 In de categorie ‘bijzondere momenten in de Provinciale  verkiezingscampagne’: Job Cohen die op de muziek van Arie – Polonaise Hollandaise – Ribbens door presentator Myrna Goossen wordt uitgenodigd mee te hossen. Zie daar als oppositieleider in de studio van KoffieMAX maar eens onderuit te komen (vanaf minuut 34). 

De Partij van de Arbeid bestaat onder het leiderschap van Job Cohen bij de gratie van het tegen het kabinet-Rutte zijn. Zelf heeft Cohen geen alternatief. Wat is de PvdA eigenlijk opgeschoten met de leiderswisseling Bos-Cohen?

Treurig
Wat heeft de PvdA zelf eigenlijk te bieden? Die vraag werd – in het Vara-programma Pauw & Witteman – voorgelegd aan PvdA-kamerlid Frans Timmermans. Waarop Timmermans bedeesd toegaf dat het alleen maar tegen het kabinet zijn wel wat weinig is en dat er na de Statenverkiezingen snel nagedacht moet worden over wat eigenlijk het PvdA-alternatief voor Nederland is.

Zo treurig is het dus gesteld met de grootste oppositiepartij.

Lees ook het Elsevier-commentaar van Syp Wynia: De PvdA van Job Cohen heeft niets te bieden Een jaar geleden lanceerde Job Cohen zichzelf als de leider van de PvdA die de boel in Nederland bij elkaar ging houden en Geert Wilders buitenspel zou zetten.

Zijn missie mislukte totaal. Cohen haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni 2010 minder zetels dan Wouter Bos bij de door de PvdA ook al verloren Kamerverkiezingen van 2006.

Samenwerking op links voor verkiezingen niet gelukt

VK 11.02.2011 DEN HAAG – PvdA en GroenLinks zijn er niet in geslaagd een gezamenlijk programma te maken voor de Statenverkiezingen. Het bleek onmogelijk vijf …

Samenwerking Job Cohen en Jolande Sap mislukt

Elsevier 11.02.2011 Het is de PvdA en GroenLinks niet gelukt om tot een gezamenlijk programma te komen voor de Statenverkiezingen die op 2 maart worden gehouden. Dat meldt de Volkskrant.

Volledig eens
De twee partijen blijken niet in staat om vijf standpunten te formuleren waarover ze het volledig eens zijn.

Eind 2010 spraken GroenLinks en PvdA nog af dat ze gezamenlijk de kiezers tegemoet wilden treden.

Job Cohen: een fusie is niet uitgesloten

Metro 10.02.2011 PvdA bestaat 65 jaar, maar de idealen staan volgens partijleider Job Cohen nog recht overeind • Partij nog lang niet met…

De PvdA heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. De partij kan ‘van Drees gaan trekken’, zoals de arbeiders vroeger zeiden als iemand voor het eerst een AOW-uitkering kreeg.

Dat is natuurlijk flauwekul. De PvdA gaat niet met pensioen. Maar de PvdA moet wel op zoek naar nieuwe vitaliteit. Weer een trotse volkspartij worden, met open oog voor Europa én het Noord-Atlantisch bondgenootschap.

Alleen juiste keuze maakt 65-jarige PvdA vitaal

Elsevier 09.02.2011 De PvdA heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Maar als de partij weer de trotse volkspartij wil worden die zij ooit was, zal de koers flink gewijzigd moeten worden

PvdA bestaat 65 jaar

AD 09.02.2011 AMSTERDAM – De PvdA bestaat vandaag 65 jaar. Op 9 februari 1946 ontstond de Partij voor de Arbeid uit de SDAP, de Vrijzinnig Democratische Bond, de Christelijk Democratische Unie en een aantal uit andere partijen afkomstige katholieken en …

Pensioen
De rechterhand van PVV-leider Geert Wilders loopt naar eigen zeggen de polonaise. ‘Want wat doe je als je 65 wordt? Dan ga je met pensioen.’

‘Ik vind de PvdA een soort AVRO. Ze bestaan alletwee al heel lang, maar niemand weet eigenlijk nog waaróm ze bestaan, wat hun verhaal is. Als de PvdA en de AVRO niet zouden bestaan vandaag, dan zou niemand ze oprichten,’ Bosma heeft dat gezegd op Radio 1.

Oud-PvdA-stemmer Bosma: Partij kan worden opgeheven

Elsevier 09.02.2011 De PvdA bestaat woensdag 65 jaar, wat voor PVV-Kamerlid Martin Bosma aanleiding is om hard uit te halen naar…

Zie ook:

 

Waar blijven die rooie rakkers nou ???

Column: Iets goeds

De Pers 31.01.2011 Zaterdagmiddag stonden we in de Grote Zaal van de Oosterpoort in Groningen, voor het podium, bij de gordijnen. Het PvdA-congres was afgelopen, het borrelen begonnen.

PvdA-stemmers in Amsterdam lopen weg bij de partij

Elsevier 31.01.2011 De PvdA in Amsterdam blijkt een maand voor de Provinciale Statenverkiezingen bijna een derde van haar aanhang te zijn kwijtgeraakt. De socialisten halen in een opiniepeiling 24,1 procent van de stemmen, bij de verkiezingen in de Tweede Kamer vorig jaar was dat nog 35,3 procent. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau O+S in opdracht van AT5.

Zie ook:

 PvdA verliest fors in Amsterdam

Trouw 31.01.3011 De PvdA is de afgelopen maanden een derde van haar Amsterdamse kiezers kwijtgeraakt. Van de Amsterdammers zou nu nog 24,1 procent op de partij van de voormalige Amsterdamse burgemeester Job Cohen stemmen. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in juni wist de PvdA nog 35,3 procent van de Amsterdamse stemmen binnen te halen.

Amsterdammers dumpen PvdA

Telegraaf 31.01.2011 De PvdA is in Amsterdam een maand voor de Provinciale Statenverkiezingen bijna een derde van haar aanhang kwijtgeraakt.

 

Het moet eerlijker!

Klik hier om de toespraak van Job Cohen op het congres in Groningen terug te lezen of te kijken.

Toespraak

Toespraak

Toespraak

PvdA strijkt neer in Groningen  Foto’s

Linkse samenwerking is ver weg

Trouw 31.01.2011 Ineke van Gent (GroenLinks) spreekt van een niet-aanvalsverdrag tussen de linkse partijen. Bert Koenders (PvdA) wil het Des Indes-beraad nieuw leven in plaatsen.

Cohen: Rutte bedondert Nederland

NRC 29.01.2011 Het kabinet bedondert Nederland en voert een oneerlijk beleid. Dat was de boodschap van PvdA-leider Cohen vandaag in zijn toespraak tot het PvdA-congres in Groningen. Hij richtte zich rechtstreeks tot de premier en zei: “Mark, je kunt sommige mensen een… Lees verder›

Ploumen: We gaan nieuw rechts onder de mat vegen

AD 29.01.2011 GRONINGEN – PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen heeft zaterdag op het congres van haar partij uitgehaald naar de kabinetspartijen VVD en CDA en Geert Wilders van gedoogpartij PVV. Volgens haar is nieuw rechts opgestaan.

‘PvdA gaat nieuw rechts onder mat vegen’

Trouw 29.01.2011 PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen heeft vandaag op het congres van haar partij uitgehaald naar de kabinetspartijen VVD en CDA en Geert Wilders van gedoogpartij PVV.

PvdA maakt zich op voor strijd tegen kabinet

VK 29.01.2011 Binnenland DEN HAAG – De PvdA maakt zich op voor een strijd tegen het minderheidskabinet van VVD en CDA en de gedoogpartij PVV. Op het partijcongres van de …

PvdA valt kabinet aan en is klaar voor de strijd

Parool 20.01.2011 GRONINGEN – De PvdA maakt zich op voor een strijd tegen het minderheidskabinet van VVD en CDA en de gedoogpartij PVV. Op het partijcongres van de sociaaldemocraten zaterdag in Groningen haalden partijleider Job Cohen en partijvoorzitter Lilianne …

PvdA klaar voor de strijd

Telegraaf 28.01.2011 De PvdA maakt zich op voor een strijd tegen het minderheidskabinet van VVD en CDA en de gedoogpartij PVV. Op het partijcongres van de sociaaldemocraten zaterdag in Groningen haalden partijleider Job Cohen en partijvoorzitter Lilianne Ploumen hard uit naar het beleid van premier Mark Rutte. Dat is niet recht of eerlijk, maar krom in de echte wereld, zei Cohen.

PvdA luistert naar hart

Telegraaf 29.01.2011 De toekomstige PvdA-fractie in de Eerste Kamer zal komende wetsvoorstellen niet alleen op kwaliteit maar ook „politiek gaan toetsen”. Dat zei Marleen Barth zaterdag op het PvdA-congres in Groningen, nadat zij officieel was gekozen tot lijsttrekker van de Eerste Kamerfractie van de sociaaldemocraten.

PvdA wil rood en links hart gebruiken

Spits 29.01.2011 De toekomstige PvdA-fractie in de Eerste Kamer zal komende wetsvoorstellen niet alleen op kwaliteit maar ook “politiek gaan toetsen”. Dat zei Marleen Barth zaterdag op het PvdA-congres in Groningen, nadat zij officieel was gekozen tot lijsttrekker van de Eerste Kamerfractie van de sociaaldemocraten. LEES VERDER…

Door het felle debat over een nieuwe missie naar Kunduz liep de spanning tussen de PvdA en GroenLinks de afgelopen week op. Van Gent zei dat juist dit belangrijke onderwerp zich niet leent om elkaar de maat te nemen. Ze riep op vooral vooruit te kijken. Samenwerking kan goed, op veel concrete punten, maar een fusie is wat haar betreft niet aan de orde.

Van Gent zei dat zaterdag op het PvdA-congres waar zij kwam discussiëren over linkse samenwerking. De aanwezigheid van de parlementariër van GroenLinks was pikant, omdat zij afgelopen week als enige van haar fractie tegen de missie in het Afghaanse Kunduz stemde en daarmee de lijn van de PvdA volgde.

Van Gent: niet-aanvalsverdrag links is nodig

De pers 29.01.2011 GroenLinks-Tweede Kamerlid Ineke van Gent vindt dat de linkse partijen snel een niet-aanvalsverdrag moeten sluiten. ,,We moeten ons eigenbelang opzij zetten voor het algemeen belang. Ik roep de linkse partijen op over hun schaduw heen te stappen, zoals ik zelf heb gedaan, om een gezamenlijk doel te kunnen realiseren: het kabinet dat naar huis moet.”

‘Niet-aanvalsverdrag links is nodig’

Trouw 29.01.2011 GroenLinks-Tweede Kamerlid Ineke van Gent vindt dat de linkse partijen snel een niet-aanvalsverdrag moeten sluiten. “We moeten ons eigenbelang opzij zetten voor het algemeen belang.”

Van Gent: niet-aanvalsverdrag links is nodig

VK 29.01.2011 Binnenland GRONINGEN – GroenLinks-Tweede Kamerlid Ineke van Gent vindt dat de linkse partijen snel een niet-aanvalsverdrag moeten sluiten. ‘We moeten ons …

 

Van Gent: niet-aanvalsverdrag links is nodig

Parool 29.01.2011 GroenLinks-Tweede Kamerlid Ineke van Gent vindt dat de linkse partijen snel een niet-aanvalsverdrag moeten sluiten. ”We moeten ons eigenbelang opzij zetten voor het algemeen belang. Ik roep de linkse partijen op over hun schaduw heen te stappen, zoals ik zelf heb gedaan, om een gezamenlijk doel te kunnen realiseren: het kabinet dat naar huis moet.”

Van Gent zei dat zaterdag op het PvdA-congres waar zij kwam discussiëren over linkse samenwerking. De aanwezigheid van de parlementariër van GroenLinks was pikant, omdat zij afgelopen week als enige van haar fractie tegen de missie in het Afghaanse Kunduz stemde en daarmee de lijn van de PvdA volgde.

Van Gent pleit voor niet-aanvalsverdrag links

NU 29.01.2011 GRONINGEN – GroenLinks-Tweede Kamerlid Ineke van Gent vindt dat de linkse partijen snel een niet-aanvalsverdrag moeten sluiten.  

GroenLinkser Van Gent op PvdA-congres

Trouw 29.01.2011 Tweede Kamerlid Ineke van Gent van GroenLinks is zaterdagmiddag op het PvdA-congres in Groningen om deel te nemen aan een forum over linkse samenwerking. De aanwezigheid van Van Gent is pikant, omdat zij als enige van de GroenLinks-fractie afgelopen week tegen de missie naar het Afghaanse Kunduz was en daarmee de lijn van de PvdA volgde.

Van Gent op PvdA-congres

Telegraaf 29.01.2011 Tweede Kamerlid Ineke van Gent van GroenLinks is zaterdagmiddag op het PvdA-congres in Groningen om deel te nemen aan een forum over linkse samenwerking. De aanwezigheid van Van Gent is pikant, omdat zij als enige van de GroenLinks-fractie afgelopen week tegen de missie naar het Afghaanse Kunduz was en daarmee de lijn van de PvdA volgde. 

GroenLinkser Van Gent op PvdA-congres

Metro 29.01.2011 GRONINGEN (ANP) – Tweede Kamerlid Ineke van Gent van GroenLinks is zaterdagmiddag op het PvdA-congres in Groningen om deel…

GroenLinkser Van Gent op PvdA-congres

De Pers 29.01.2011 Tweede Kamerlid Ineke van Gent van GroenLinks is zaterdagmiddag op het PvdA-congres in Groningen om deel te nemen aan een forum over linkse samenwerking. De aanwezigheid van Van Gent is pikant, omdat zij als enige van de GroenLinks-fractie afgelopen week tegen de missie naar het Afghaanse Kunduz was en daarmee de lijn van de PvdA volgde.

Ploumen: we gaan nieuw rechts onder mat vegen

Telegraaf 29.01.2011 GRONINGEN –  PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen heeft zaterdag op het congres van haar partij uitgehaald naar de kabinetspartijen VVD en CDA en Geert Wilders van gedoogpartij PVV. Volgens haar is nieuw rechts opgestaan. Het CDA heeft afscheid genomen van zijn sociale gezichten en is opgeschoven naar de VVD en bovendien hebben de conservatieve krachten binnen beide partijen gewonnen, zei Ploumen in Groningen.

Volgens haar is nieuw rechts opgestaan. Het CDA heeft afscheid genomen van zijn sociale gezichten en is opgeschoven naar de VVD en bovendien hebben de conservatieve krachten binnen beide partijen gewonnen, zei Ploumen in Groningen.

Ploumen schoot haar pijlen bij het CDA vooral af op Hans Hillen, nu minister van Defensie, die afstand neemt van de sociale flank en daarbij spreekt over de christen-radicalen. 

Onder mat vegen

Telegraaf 29.01.2011 PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen heeft zaterdag op het congres van haar partij uitgehaald naar de kabinetspartijen VVD en CDA en Geert Wilders van gedoogpartij PVV. Volgens haar is nieuw rechts opgestaan. Het CDA heeft afscheid genomen van zijn sociale gezichten en is opgeschoven naar de VVD en bovendien hebben de conservatieve krachten binnen beide partijen gewonnen, zei Ploumen in Groningen.

‘PvdA gaat nieuw rechts onder de mat vegen’

NU 29.01.2011 GRONINGEN – PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen heeft zaterdag op het congres van haar partij uitgehaald naar de kabinetspartijen VVD en CDA en Geert Wilders van gedoogpartij PVV.

‘We gaan nieuw rechts onder mat vegen’

De Pers 29.01.2011 PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen heeft zaterdag op het congres van haar partij uitgehaald naar de kabinetspartijen VVD en CDA en Geert Wilders van gedoogpartij PVV. Volgens haar is nieuw rechts opgestaan. Het CDA heeft afscheid genomen van zijn sociale gezichten en is opgeschoven naar de VVD en bovendien hebben de conservatieve krachten binnen beide partijen gewonnen, zei Ploumen in Groningen.

Cohen zou zich schamen voor kabinetsbesluiten

Trouw 29.01.2011 PvdA-leider Job Cohen noemt de besluiten die het kabinet vrijdag heeft genomen over de bezuiniging op passend onderwijs en de belastingverlaging voor mensen met een huis met een waarde van meer dan 1 miljoen euro schandelijk. ,,Ik zou me er diep voor schamen.”

Cohen: Ik zou me schamen voor Rutte en Wilders

Elsevier 29.01.2011 PvdA-leider Job Cohen noemt de besluiten die het kabinet vrijdag heeft genomen over de bezuiniging op passend onderwijs en de belastingverlaging voor mensen met een huis met een waarde van meer dan 1 miljoen euro schandelijk.

‘Ik zou me er diep voor schamen,’ zo liet Cohen weten tijdens een PvdA-congres  in Groningen.

Hij gaf in zijn toespraak vooral af op premier Mark Rutte (VVD)en Geert Wilders (PVV), de leider van gedoogpartij PVV.

Zie ook:

Cohen zou zich schamen voor besluiten

De Pers 29.01.2011 PvdA-leider Job Cohen noemt de besluiten die het kabinet vrijdag heeft genomen over de bezuiniging op passend onderwijs en de belastingverlaging voor mensen met een huis met een waarde van meer dan 1 miljoen euro schandelijk. ,,Ik zou me er diep voor schamen.”

Cohen zou zich schamen voor kabinetsbesluiten

Metro 28.01.2011 GRONINGEN (ANP) – PvdA-leider Job Cohen noemt de besluiten die het kabinet vrijdag heeft genomen over de bezuiniging op…

Cohen zou zich schamen voor kabinetsbesluiten

NU 29.01.2011 GRONINGEN – PvdA-leider Job Cohen noemt de besluiten die het kabinet vrijdag heeft genomen over de bezuiniging op passend onderwijs en de verzachting van de belastingmaatregelen voor mensen met een huis met een waarde van meer dan 1 miljoen euro schandelijk.

De scheidslijn loopt nu dwars door de oppositie en voorlopig zijn alle praatjes over linkse samenwerking uit de lucht. GroenLinks en D66 hebben – elk met tien zetels – meer bereikt dan PvdA en SP die, althans op papier, ruim twee keer sterker zijn.

De stemming over de politiemissie naar Kunduz bevestigde vannacht de sleutelpositie van Jolande Sap (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66).

GroenLinks en D66 geven PvdA het nakijken

Elsevier 28.01.2011 GroenLinks-leider Jolande Sap voerde de afgelopen week een bikkelhard machtsspel uit, maar presenteerde het met de onbevangenheid van een nieuwkomer. PvdA en SP tuinden er met open ogen in.  

Het zou toch – na regeringsdeelname – het ideale scenario voor de PvdA moeten zijn: de oppositie leiden tegen het meest rechtse kabinet dat Nederland sinds de invoering van het algemeen kiesrecht heeft gehad.

In de huidige verhoudingen zou de sociaal-democratie toch vrijwel achteroverleunend de antisentimenten tegen het kabinetsbeleid moeten kunnen mobiliseren. Zou. De werkelijkheid ziet er heel anders uit. In de peilingen staat de PvdA op een verlies van zo’n tien tot twaalf zetels. Een marginalisering dreigt.

Marginalisering dreigt voor PvdA

Trouw 28.01.2011 De PvdA zit met de verkeerde leider. Het gaat er nu niet om ’de boel bij elkaar te houden’, maar juist om het kabinet uit elkaar te spelen. Maar er is meer: de partij heeft geen goed verhaal., zegt politiek analist Peter van der Heiden.

Achtergrond;

Zie: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Lijstverbinding PvdA GroenLinks

Zie: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA, SP en ook D66 Samen ?

Zie: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA en D66 Samen

Zie: Provinciale verkiezing 2 maart 2011 – Maxime Verhagen CDA versus Job Cohen PvdA

Zie: Job Cohen PvdA – We zullen doorgaan tot aan het gaatje

Zie: Een Links Den Haag – samenwerking SP, Groenlinks en PvdA

Zie: Peilingen 02.01.2010 Maurice de Hond – Weinig animo bij de kiezer voor samenwerking PvdA, GL en D66

Zie: Enquête raadsleden – Fusie SP, GL en/of PvdA !!??

Zie ook: Geen Samenwerking PvdA, Groenlinks, SP en D66 ?

En zie ook: Guusje ter Horst en Jolande Sap – PvdA, Groenlinks en D66 samen

En ook: PvdA mobiliseert Nederland in strijd tegen het Rechtse Kabinet Rutte 1- deel 3

En ook: PvdA mobiliseert Nederland in strijd tegen het Rechtse Kabinet Rutte 1- deel 2

En verder ook: De PvdA mobiliseert Nederland in strijd tegen het Rechtse Kabinet Rutte 1 deel 1

januari 29, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 reacties

 1. […] Waar blijft de PvdA ? […]

  Pingback door Job Cohen PvdA – Einde verhaal ? « Debat in de Digitale Hofstad | juni 1, 2011

 2. […] Waar blijft de PvdA ? […]

  Pingback door Een heet en een rood Voorjaar komt eraan « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012

 3. […] Waar blijft de PvdA ? […]

  Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is « Debat in de Digitale Hofstad | februari 17, 2013

 4. […] Waar blijft de PvdA ? […]

  Pingback door The return van Ad Melkert PvdA !!! deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 22, 2013

 5. […] zie ook: Waar blijft de PvdA ? […]

  Pingback door PvdA versus Code Rood « Debat in de Digitale Hofstad | juli 4, 2014

 6. […] zie ook: Waar blijft de PvdA ? […]

  Pingback door Wethouder Rabin Baldewsingh PvdA luidt de noodklok | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | augustus 30, 2014

 7. […] zie ook: Waar blijft de PvdA ? […]

  Pingback door Wethouder Rabin Baldewsingh PvdA luidt de noodklok « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 30, 2014

 8. […] Waar blijft de PvdA ? […]

  Pingback door Lijstverbinding PvdA, GroenLinks, SP ?? « Debat in de Digitale Hofstad | september 21, 2014

 9. […] zie ook: Waar blijft de PvdA ? […]

  Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 14, 2014

 10. […] zie ook: Waar blijft de PvdA ? […]

  Pingback door Het einde van de PvdA ?? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | november 18, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: