Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Kandidatenlijsten stromen binnen de campagne barst los

Provinciale Statenverkiezingen barsten los.

Voor het voortbestaan van de coalitie van VVD, CDA en PVV is het van cruciaal belang dat zij via deze verkiezingen tenminste een meerderheid van 38 zetels in de Eerste Kamer behaalt.

De leden van de provinciale staten, die op 2 maart 2011 door de kiezers worden aangewezen, kiezen op hun beurt op 23 mei 2011 de nieuwe Eerste Kamer. Daar heeft de coalitie nu geen meerderheid. Volgens de opiniepeilingen wordt het spannend of de coalitiepartijen VVD-CDA(+ PVV gedoogsteun) een meerderheid gaan halen.

Zie ook: 1e kamer/provincie 2011 (kandidatenlijst)

Foto’s  Video

CDA betreurt ophef rond Zuid-Hollands statenlid

RTVWEST 26.02.2011 REGIO – Het CDA in Zuid-Holland betreurt de ophef rondom statenlid Yaser Vural uit Maassluis. Die doet op zijn website een indirecte oproep om bij de provinciale verkiezingen niet op zijn eigen CDA te stemmen.

Op zijn website zegt Vural dat het kabinet Rutte 1 wordt ‘gegijzeld door een ondemocratische en haatzaaiende’ PVV. Verder noemt hij Geert Wilders een ‘zieke geest, die kwade doelen nastreeft’.
 
Fractievoorzitter Hans Démoed heeft Vural vrijdagavond in een telefoongesprek op de vingers getikt. Dat zal verder geen gevolgen hebben, want Vural is niet herkiesbaar voor de Provinciale Staten. 

Spies ‘verdrietig’

Telegraaf 26.02.2011 Oproepen van kritische CDA’ers om bij de komende Provinciale Statenverkiezingen geen stem uit te brengen op de PVV of zelfs op het eigen CDA doen CDA-prominent Liesbeth Spies „verdriet”. De waarnemend voorzitter van de christendemocraten en lijsttrekker in Zuid-Holland zei dit zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed. 

Spies ‘verdrietig’ over erg kritische CDA’ers

De Pers 26.02.2011 Oproepen van kritische CDA’ers om bij de komende Provinciale Statenverkiezingen geen stem uit te brengen op de PVV of zelfs op het eigen CDA doen CDA-prominent Liesbeth Spies ,,verdriet”. De waarnemend voorzitter van de christendemocraten en lijsttrekker in Zuid-Holland zei dit zaterdag bij het radio-programma Tros Kamerbreed.

Spies ‘verdrietig’ over erg kritische CDA’ers  

NU 26.02.2011 DEN HAAG – Oproepen van kritische CDA’ers om bij de komende Provinciale Statenverkiezingen geen stem uit te brengen op de PVV of zelfs op het eigen CDA doen CDA-prominent Liesbeth Spies ”verdriet”.

CDA’er: Stem op de oppositie!

Yasar Vural, die namens het CDA zetelt in de Provinciale Staten van Zuid-Holland, roept kiezers op om te stemmen op oppositiepartijen. Vural vindt dat het kabinet-Rutte wordt gegijzeld door de partij Geert Wilders. Zo valt te lezen op de website van de NOS. LEES VERDER… 

CDA’er roept op tot stem oppositie

NU 26.02.2011 Het Zuid-Hollandse CDA-Statenlid Yasar Vural roept op internet op tot een stem op de oppositie om het kabinet te verlossen van ‘een ondemocratische en haatzaaiende PVV’.  Hij trekt op zijn website fel van leer tegen de PVV en Geert Wilders die hij een ‘zieke geest ‘ noemt die ‘kwade doelen’ nastreeft door ‘chaos en verwoesting te scheppen’.

CDA’er roept op tot stem oppositie

26.02.2011 Het Zuid-Hollandse CDA-Statenlid Yasar Vural roept op internet op tot een stem op de oppositie om het kabinet te verlossen van ‘een ondemocratische en haatzaaiende PVV’. Hij trekt op zijn website fel van leer tegen de PVV en Geert Wilders die hij een ‘zieke geest ‘ noemt die ‘kwade doelen’ nastreeft door ‘chaos en verwoesting te scheppen’.

Volgens Vural wordt het kabinet van premier Mark Rutte gegijzeld door de PVV. Onder het motto ‘Hans en Hasan gaan samen aan de slag om Nederland van de Ondergang te redden’ hoopt hij zijn Turkse en Nederlandse achterban te bewegen een stem uit te brengen op een andere partij dan CDA, VVD of PVV.

CDA Limburg niet met PVV

Telegraaf 25.02.2011 Het CDA in Limburg vormt geen coalitie met de PVV als de partij van Geert Wilders vasthoudt aan het verbod om nieuwe moskeeën te bouwen. Dat zegt de Limburgse CDA-lijsttrekker Martijn van Helvert in het lijsttrekkersdebat dat vrijdagavond op de regionale omroep L1 wordt uitgezonden. 

CDA niet met PVV om moskee

De Pers 25.02.2011 Het CDA in Limburg vormt geen coalitie met de PVV als de partij van Geert Wilders vasthoudt aan het verbod om nieuwe moskeeën te bouwen. Dat zegt de Limburgse CDA-lijsttrekker Martijn van Helvert in het lijsttrekkersdebat dat vrijdagavond op de regionale omroep L1 wordt uitgezonden.

50PLUS dreigt NOS met kort geding  

NU 17.02.2011 AMSTERDAM – De politieke partij 50PLUS van Jan Nagel overweegt een kort geding aan te spannen tegen de NOS omdat die de partij tot nog toe geen plekje heeft gegund in de debatten in de aanloop naar de provinciale statenverkiezingen op 2 maart.  

VVD vermijdt debat met D66  

NU 17.02.2011 AMSTERDAM – De VVD gaat in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen niet in debat met de liberale concurrent D66. Alle een-op-een-debatten met D66’ers worden geweigerd, zegt hoofd voorlichting Henri Kruithof in dagblad De Pers.

VVD vermijdt debat met D66

17.02.2011 De VVD heeft geconcludeerd dat de eigen boodschap beter over het voetlicht kan worden gebracht in debatten met de SP of de PvdA. Onder meer een debat bij Buitenhof tussen Loek Hermans (VVD), Roger van Boxtel (D66) en Tof Thissen (GroenLinks) zou afgeblazen zijn door de VVD.

Lijsttrekkers senaat opnieuw onder vuur in debat

17.02.2011 De lijsttrekkers voor de Eerste Kamer van coalitiepartijen VVD en CDA kwamen woensdag opnieuw flink onder vuur te liggen in het verkiezingsdebat dat op Nederland 1 werd uitgezonden. Loek Hermans van de VVD en CDA’er Elco Brinkman werden door de partijleiders van de oppositie stevig aan de tand gevoeld over het kabinetsbeleid. D66-leider Alexander Pechtold poneerde de stelling dat het kabinet minder moet praten en meer moet doen.

Wilders en Rutte positief gezind over verkiezingen

NU 16.02.2011 HILVERSUM – Als de huidige coalitiepartijen en gedoogpartner PVV bij de Provinciale Statenverkiezingen geen meerderheid in de Eerste Kamer weten te verwerven, zal dat geen reden zijn voor een kabinetscrisis.

PvdA verwijt CDA gezin te laten vallen

NU 16.02.2011 Het CDA en de PvdA hebben elkaar woensdag in een verkiezingsdebat op televisie harde verwijten gemaakt over de verdeling van de lasten van de economische crisis. 

Partijleiders en lijsttrekkers in debat

NU 16.02.2011 Partijleiders en lijsttrekkers voor de Eerste Kamerverkiezingen treffen elkaar woensdagavond voor een verkiezingsdebat onder leiding van de presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman. 

Zie ook: Politiek leiders naar RTLZ en EenVandaag

Eerste Kamer verkiezingsdebat spitst zich toe op kabinet Rutte

NRC 14.02.2011 In de vergaderzaal van de Eerste Kamer houdt de NOS vanavond het verkiezingsdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart.

De lijsttrekkers van de VVD, PvdA, PVV, CDA, D66, SP, GroenLinks en de ChristenUnie gaan onder leiding van Ferry… Lees verder›    

Tv-debat voor Provinciale Statenverkiezingen

13.02.2011 De verkiezingen voor de Provinciale Staten staan deze keer meer dan ooit in het teken van de landelijke politiek. Burgers bepalen met hun stem op 2 maart niet alleen de samenstelling van de twaalf provinciebesturen, maar ook van de Eerste Kamer. Immers, het zijn de nieuw gekozen leden van de Provinciale Staten die op 23 mei de leden van de Eerste Kamer kiezen.

 

Eerste debat vooral over landelijke politiek

13 februari 2011  Het radio 1-debat voor de Provinciale Statenverkiezingen. Hierin zitten discussies met landelijke kopstukken van verschillende partijen. Nieuw voor de PVV is Machiel de Graaf. Hij werd deze week gepresenteerd als PVV-lijstrekker voor de Eerste … LEES MEER

Verkiezingen komen op gang

Telegraaf 13.02.2011 Politici in drukke winkelcentra, verkiezingsdebatten en campagnebijeenkomsten. Afgelopen weekeinde waren deze fenomenen niet van de lucht, dus het verkiezingscircus in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart kwam de afgelopen dagen flink op gang. Omdat deze stembusgang ook bepalend is voor de toekomstige samenstelling van de Eerste Kamer, waren het meestal niet de provinciale, maar landelijke politici die de meest prominente schijnwerpers opzochten.

‘Onduidelijk debat, Pechtold en Thieme sterk’

Parool 13.02.2011 HILVERSUM – Het eerste debat voor de Provinciale Statenverkiezingen, dat zondagmiddag plaatsvond, kende geen duidelijke winnaar. Dat stelt het Nederlands Debat Instituut (NDI) zondag na een analyse van de eerste confrontatie van lijsttrekkers en …

Pechtold en Thieme sterk in debat

AD 13.02.2011 HILVERSUM – Het eerste debat voor de Provinciale Statenverkiezingen, dat vanmiddag plaatsvond, kende geen duidelijke winnaar. Dat stelt het Nederlands Debat Instituut (NDI) na een analyse van de eerste confrontatie van lijsttrekkers en …

‘Onduidelijk debat, Pechtold en Thieme sterk’

Metro 13.02.2011 HILVERSUM (ANP) – Het eerste debat voor de Provinciale Statenverkiezingen, dat zondagmiddag plaatsvond, kende geen duidelijke winnaar.

‘Pechtold sterk in debat’

Telegraaf 13.02.2011 Het eerste debat voor de Provinciale Statenverkiezingen, dat zondagmiddag plaatsvond, kende geen duidelijke winnaar. Dat stelt het Nederlands Debat Instituut (NDI) zondag na een analyse van de eerste confrontatie van lijsttrekkers en partijleiders van de grootste partijen.

Oppositie valt VVD aan op onderwijs

Spits 13.02.2011 SP en D66 hebben vandaag in een verkiezingsdebat van het Radio 1-Journaal coalitiepartij VVD onder vuur genomen vanwege bezuinigingen in het onderwijs. LEES VERDER…

Oppositie valt VVD aan

Telegraaf 13.02.2011 SP en D66 hebben zondag in een verkiezingsdebat van het Radio 1-Journaal coalitiepartij VVD onder vuur genomen vanwege bezuinigingen in het onderwijs. Volgens partijleiders Emile Roemer (SP) en Alexander Pechtold (D66) strooit de VVD „mensen zand in de ogen” door uit te dragen dat het onderwijs verbeterd moet worden, maar ondertussen met flinke bezuinigingen de rekening bij instellingen en vooral studenten legt.  

Oppositie valt VVD aan om onderwijsbeleid

Metro 13.02.2011 HILVERSUM (ANP) – SP en D66 hebben zondag in een verkiezingsdebat van het Radio 1-Journaal coalitiepartij VVD onder vuur…

VVD aangevallen om onderwijs

De Pers 13.02.2011 SP en D66 hebben zondag in een verkiezingsdebat van het Radio 1-Journaal coalitiepartij VVD onder vuur genomen vanwege bezuinigingen in het onderwijs.

Volgens partijleiders Emile Roemer (SP) en Alexander Pechtold (D66) strooit de VVD ,,mensen zand in de ogen” door uit te dragen dat het onderwijs verbeterd moet worden, maar ondertussen met flinke bezuinigingen de rekening bij instellingen en vooral studenten legt.

Debat: Cohen verwijt PVV breken verkiezingsbeloften

Elsevier 13.02.2011 PvdA-leider Job Cohen beschuldigde PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Machiel de Graaf in een fel debat voor Radio 1 dat de PVV bijna al zijn verkiezingsbeloften heeft gebroken. Dat bleek tijdens het Radio 1 debat met lijsttrekkers van de Eerste en de Tweede Kamer, dat wordt gehouden voor de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart.

Cohen: PVV laat buschauffeurs vallen

Trouw 13.02.2011 PvdA-leider Job Cohen is zeer kritisch tegen PVV’er Machiel de Graaf over de privatisering van het openbaar vervoer en de hypotheekrenteaftrek. Cohen verweet De Graaf dat diens partij meerdere verkiezingsbeloftes heeft gebroken.

Cohen haalt uit naar PVV

Telegraaf 13.02.2011 PvdA-leider Job Cohen heeft zondag in het NOS-Radio1-verkiezingsdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart vooral PVV’er Machiel de Graaf op de korrel genomen. Cohen verweet De Graaf, PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, dat diens partij meerdere verkiezingsbeloftes heeft gebroken.

Verkiezingsdebat: PvdA en PVV clashen

VK 13.02.2011 PvdA-leider Job Cohen heeft zondag in het NOS-Radio1-verkiezingsdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart vooral PVV’er Machiel de Graaf op de korrel genomen. Cohen verweet De Graaf, PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, dat diens partij meerdere verkiezingsbeloftes heeft gebroken.

Cohen opent de jacht op de PVV

Spits 13.02.2011 Job Cohen (PvdA) lijkt door te krijgen dat de aanval soms de beste verdediging is. Tijdens het NOS-Radio1-verkiezingsdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart is vooral Machiel de Graaf, de PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, het mikpunt van zijn spot geworden. Het belangrijkste verwijt: de PVV breekt verkiezingsbeloftes. LEES VERDER…

Cohen haalt uit naar PVV-lijsttrekker

De pers 13.02.2011 PvdA-leider Job Cohen heeft zondag in het NOS-Radio1-verkiezingsdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart vooral PVV’er Machiel de Graaf op de korrel genomen. Cohen verweet De Graaf, PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, dat diens partij meerdere verkiezingsbeloftes heeft gebroken.

‘Onduidelijk debat, Pechtold en Thieme sterk’

De Pers 13.02.2011 Het eerste debat voor de Provinciale Statenverkiezingen, dat zondagmiddag plaatsvond, kende geen duidelijke winnaar. Dat stelt het Nederlands Debat Instituut (NDI) zondag na een analyse van de eerste confrontatie van lijsttrekkers en partijleiders van de grootste partijen.

‘Onduidelijk debat, Pechtold en Thieme sterk’

NU 13.02.2011 Het eerste debat voor de Provinciale Statenverkiezingen, dat zondagmiddag plaatsvond, kende geen duidelijke winnaar. Dat stelt het Nederlands Debat Instituut (NDI) zondag na een analyse van de eerste confrontatie van lijsttrekkers en partijleiders van de grootste partijen.

Kopstukken in debat

Telegraaf 13.02.2011 Lijsttrekkers en partijleiders gaan zondagmiddag bij het NOS Radio 1-Journaal met elkaar in debat in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. De coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartij PVV sturen hun lijsttrekkers voor de Eerste Kamerverkiezingen, respectievelijk Loek Hermans, Elco Brinkman en Machiel de Graaf.

Partijen trappen dit weekend verkiezingscampagnes af

VK 13.02.2011 Een groot aantal landelijke kopstukken begint dit weekeinde zijn campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. De VVD doet dat zaterdag met premier Mark Rutte, bewindslieden en Tweede Kamerleden. Hoe die start eruit ziet en waar die plaatsvindt, wil de VVD nog als een verrassing houden.   

’De minister-president wil klapvee’

Trouw 12.02.2011 SP en GroenLinks zijn helemaal niet van plan ’rare dingen’ te doen in de Eerste Kamer als VVD, CDA en PVV ook na de verkiezingen geen meerderheid hebben in de senaat.

Eerste Kamer: Haagse of provinciale staatsgreep?

NRC 12.02.2011 De stemming begint er een beetje in te komen. Nederlanders hoeven niet weken op een plein te staan roepen om de regering een signaal te geven. Wij houden verkiezingen. Zondag en maandag zijn hier lijsttrekkersdebatten. Voor welke verkiezingen ook al weer? Voor de Provinciale Staten. Maar de lijsttrekkers in Middelburg en Leeuwarden zullen we nooit […]  

Partijen trappen dit weekend verkiezingscampagnes af

VK 13.02.2011 Een groot aantal landelijke kopstukken begint dit weekeinde zijn campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. De VVD doet dat zaterdag met premier Mark Rutte, bewindslieden en Tweede Kamerleden. Hoe die start eruit ziet en waar die plaatsvindt, wil de VVD nog als een verrassing houden.  

Partijen trappen dit weekend verkiezingscampagnes af

VK 12.02.2011 DEN HAAG – Een groot aantal landelijke kopstukken begint dit weekeinde zijn campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. De VVD doet dat …

Campagnes beginnen

Telegraaf 12.02.2011 Een groot aantal landelijke kopstukken begint dit weekeinde zijn campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. De VVD doet dat zaterdag met premier Mark Rutte, bewindslieden en Tweede Kamerleden. Hoe die start eruit ziet en waar die plaatsvindt, wil de VVD nog als een verrassing houden.  

Partijen beginnen verkiezingscampagne  

NU 12.02.2011  DEN HAAG – Een groot aantal landelijke kopstukken begint dit weekeinde zijn campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen.

VVD kijkt met ‘angst en beven’ naar ‘maatje’ CDA

AD 10.02.2011 De VVD heeft eenzijdig een niet-aanvalsverdrag gesloten met het CDA. De liberalen vrezen dat het CDA zo slecht uit de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart komt dat het voortbestaan van het kabinet wordt bedreigd.

Dat schrijft het NRC Handelsblad vandaag op basis van diverse bronnen binnen de VVD.

VVD gaat CDA tijdens campagne ontzien

NRC 10.02.2011 VVD’ers zullen het CDA in de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen ontzien. Dat heeft de partij intern afgesproken, schrijven politiek redacteuren Freek Staps en Barbara Rijlaarsdam vanmiddag in NRC Handelsblad. De liberalen vrezen dat het CDA bij de verkiezingen op 2 maart opnieuw een grote nederlaag te verwerken krijgt. De stabiliteit van het kabinet kan daarmee in het gedrang komen.

Vijf Tweede Kamerleden van de VVD zeggen tegen NRC dat binnen de partij „met angst en beven” naar de ontwikkelingen bij regeringspartner CDA wordt gekeken. Volgens de laatste peilingen zakt het CDA, dat bij de landelijke verkiezingen vorig jaar 20 van de 41 zetels moest inleveren, bij de Provinciale Statenverkiezingen nog verder weg.

Niet-aanvalsverdrag VVD en CDA

Trouw 10.02.2011 De VVD heeft eenzijdig een niet-aanvalsverdrag gesloten met het CDA. De liberalen vrezen dat het CDA zo slecht uit de Provinciale Statenverkiezingen komt dat het voortbestaan van het kabinet wordt bedreigd.

Feest van democratie? Nee, een opiniepeiling

Trouw 05.02.2011 De inzet van deze verkiezingen is de vraag of Nederland voortvarend en stabiel kan worden bestuurd dan wel ten prooi valt aan bestuurlijke instabiliteit, zo niet chaos. Deze woorden zijn niet afkomstig van een politicus van VVD, CDA of PVV, maar van PvdA-senator Han Noten (1e kamer).

‘Weinig sympathie voor strategie links’

Trouw 04.02.2011 CU-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Roel Kuiper vindt de opstelling van PvdA en GroenLinks niet getuigen van serieuze politiek. Beide partijen willen via de senaat het kabinet Rutte het werken onmogelijk maken.

ChristenUnie hekelt ‘dreigement’ Schippers

VK 03.02.2011 Binnenland DEN HAAG – ChristenUnie-senator Roel Kuiper hekelt het ‘dreigement’ van VVD-minister Edith Schippers. Die zei donderdag in de Volkskrant dat ze …

Schippers vreest Senaat

Telegraaf 03.02.2011 VVD-minister Edith Schippers (Volksgezondheid) voorziet problemen als het kabinet na de verkiezingen voor Provinciale Staten geen meerderheid haalt in de Eerste Kamer. Als de Senaat zich politieker op gaat stellen en degelijke wetsvoorstellen toch wegstemt, dan ontstaat een „onwerkbare situatie”, aldus Schippers donderdag.  

ChristenUnie hekelt ‘dreigement’ Schippers

De Pers 03.02.2011 ChristenUnie-senator Roel Kuiper hekelt het ‘dreigement’ van VVD-minister Edith Schippers. Die zei donderdag in de Volkskrant dat ze een ,,onwerkbare situatie” voorziet als VVD, CDA en PVV bij de provinciale Statenverkiezingen geen meerderheid zouden halen in de Senaat en de senatoren zouden besluiten om degelijke wetsvoorstellen weg te stemmen.  

Schippers (VVD) zet boel op scherp

Spits 03.02.2011 Mochten VVD, CDA en PVV er niet in slagen om bij de Provinciale Statenverkiezingen geen meerderheid te behalen, dan heeft minister Edith Schippers (Volksgezondheid, VVD) het er niet gemakkelijker op gemaakt voor het kabinet. In De Volkskrant zegt ze dat er dan een “onwerkbare situatie” zou kunnen ontstaan. LEES VERDER…  

,,Het is niet sterk als een kabinet de kiezer dreigt dat ze het moeilijk krijgt in de Eerste Kamer”, zegt hij donderdag in een toespraak in Barneveld. Volgens Kuiper is het zo dat ook de regeringspartijen VVD en CDA zich in de Senaat de afgelopen maanden tegen kabinetsvoorstellen keerden. ,,Men kan de Eerste Kamer niet verwijten dat zij niet degelijk haar werk doet.”

Kuiper vindt dat de Senaat weg moet blijven van ,,partijpolitiek kortetermijndenken”. Een minderheidskabinet moet volgens hem gewoon zaken doen met de Eerste Kamer.  

ChristenUnie hekelt ‘dreigement’ Schippers  

NU 03.02.2011 DEN HAAG – ChristenUnie-senator Roel Kuiper hekelt het ‘dreigement’ van VVD-minister Edith Schippers.

‘Situatie onwerkbaar zonder meerderheid in Senaat’

Elsevier 03.02.2011 Als het kabinet-Rutte na de Provinciale Statenverkiezingen geen meerderheid haalt in de Eerste Kamer, bestaat de kans op een ‘onwerkbare situatie’. Nieuwe verkiezingen zijn echter geen optie. Dat zegt minister Edith Schippers (VVD, Volksgezondheid) donderdag in een interview met de Volkskrant. Schippers is de eerste minister die dit publiekelijk uitspreekt.

Campagne
‘We kunnen doen alsof de Eerste Kamer alleen maar kijkt naar de kwaliteit van wetgeving, maar dat is gewoon niet zo,’ zegt de VVD-minister.

Zie ook:

Schippers vreest onwerkbare situatie bij verlies Senaat

VK 03.02.2011 DEN HAAG – Het kabinet komt in grote problemen als het na de provinciale statenverkiezingen van 2 maart geen meerderheid in de Eerste Kamer …

VVD voert een landelijke campagne

Trouw 02.02.2011 Bij belangrijke debatten wordt de lijsttrekker voor de Eerste Kamer Loek Hermans naar voren geschoven. “Voor ons zijn het landelijke verkiezingen”, zegt campagneleider Aptroot.

VVD ziet Statenverkiezingen als ‘landelijk’

VK 02.02.2011 De Provinciale Statenverkiezingen zijn zo essentieel voor de landelijke politiek dat de VVD ze beschouwt als landelijke verkiezingen. Dat zei VVD-campagneleider Charlie Aptroot woensdag.

De statenverkiezingen van 2 maart bepalen ook de samenstelling van de Eerste Kamer. Daar hebben de regeringspartijen VVD en CDA nu geen meerderheid. De PVV, die in de Tweede Kamer gedoogsteun geeft aan het minderheidskabinet, is nog niet vertegenwoordigd in de Senaat.  

VVD ziet Statenverkiezingen als ‘landelijke verkiezingen’

Telegraaf 02.02.2011 De Provinciale Statenverkiezingen zijn zo essentieel voor de landelijke politiek dat de VVD ze beschouwt als landelijke verkiezingen. Dat zei VVD-campagneleider Charlie Aptroot woensdag.

Kandidaat-senatoren in de schijnwerpers

Trouw 01.02.2011 „Het kabinet-Rutte wil vooral laten zien dat ze stoere jongens zijn door 18 miljard te bezuinigen”, aldus de SP. „Die bezuinigingen zijn nodig om orde op zaken te stellen in de overheidsfinanciën”, reageert de VVD. „Het kabinet-Rutte knijpt studenten af door langstudeerders een boete op te leggen”, vindt de PvdA. „Die boete is juist een stimulans voor studenten om zich op tijd af te vragen of er nog perspectief in een studie zit”, zegt het CDA.

Landelijk stempel op de Statenverkiezingen valt niet te voorkomen

Trouw 01.02.2011 De campagne voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 2 maart begint langzaam op stoom te komen. Of moeten we spreken van de campagne voor de verkiezing van de Eerste Kamer, die uiteindelijk pas in de tweede helft van mei plaatsvindt?

Het worden de belangrijkste statenverkiezingen ooit

VK 18.01.2011 De campagneteams zijn op volle sterkte, de partijleiders vegen hun agenda’s schoon en de oorlogskassen worden tot op de bodem leeggeschraapt: politiek Den Haag maakt zich op voor de belangrijkste statenverkiezingen aller tijden. De toekomst van het kabinet-Rutte staat op het spel.

D66

Doet het met Poep.

Klik hier voor foto’s.

Poep op auto lijsttrekker

Telegraaf 24.01.2011  De Zeeuwse D66-lijsttrekker Alex Hijgenaar is naar de politie gestapt omdat zijn huis is besmeurd met nat toiletpapier. Ook vond hij een zak hondenpoep op zijn auto. Hijgenaar vermoedt dat de acties verband houden met zijn plannen voor het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee dat hij bij Zeeland wil betrekken.

Zakje poep op auto politicus

Spits 24.01.2011 De Zeeuwse D66-lijsttrekker Alex Hijgenaar is naar de politie gestapt omdat zijn huis is besmeurd met nat toiletpapier. Ook heeft de politicus uit Bruinisse een een zakje hondenpoep op zijn auto aangetroffen. LEES VERDER…

 

PvdA

‘Cohen-posters moeten weg’

Spits 02.02.2011 CDA-gedeputeerde voor Overijssel Theo Rietkerk ergert zich aan de campagneposters van de PvdA met Job Cohen erop afgebeeld. Hij legt uit: “Het wekt de indruk dat we straks naar de stembus gaan om de Tweede Kamer te kiezen.” Zulke posters voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart hangen vooral in de Randstad. LEES VERDER…

Campagne PvdA “Halal en Zuurvlees”.

‘Halal en zuurvlees gaan prima samen’ 

Spits 23.01.2011 ‘Geen halal maar zuurvlees’ is één van de slogans van de PVV Limburg bij de presentatie van hun kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen. De slogan moet onderstrepen dat de PVV de Limburgse identiteit heel belangrijk vindt. PvdA-raadslid Selçuk Öztürk uit Roermond vindt dat deze slogan mensen juist uit elkaar drijft. LEES VERDER…

PVV

En ook in Brabant gaan ze de boel opschudden.

 

‘PVV gaat de boel wakker schudden’

De Pers 26.01.2011 De Partij voor de Vrijheid heeft haar programma voor de verkiezingen voor Provinciale Staten in Brabant gepresenteerd. De PVV mikt op tien zetels. Lijsttrekker is Mariëtte Frijters uit Bergen op Zoom.

De PVV is in Zuid Holland reeds op campagne want de kandidatenlijst is klaar:

Zie: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – PVV doet in alle provincies mee

Provinciale verkiezing 02.03.2011 – PVV hoofddoekjesverbod in Provinciehuis

Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Hero Brinkman lijsttrekker PVV Noord-Holland

Zie ook: Aftrap PVV-campagne Provinciale verkiezingen ZH

 

CU

Ook de ChristenUnie breekt los.

Christenunie begint campagne in Den Haag 

RTVWEST 22.01.2011 DEN HAAG – De Christenunie begint zaterdag met een campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen in het centrum van Den Haag.

De lijsttrekker Chris Schaapman en kandidaten presenteren zich in het gebouw van de Tweede Kamer. Er is ook een debat met jongeren over de muliticulturele samenleving. 

De Christenunie viert in Den Haag de jaarlijkse Vriendendag, met rondleidingen in de gebouwen rond het Binnenhof. De partij heeft nu met de SGP een fractie in Provinciale Staten van zes zetels. De Christenunie en SGP gaan gescheiden van elkaar de campagne in, maar willen na de verkieizingen weer samenwerken.

januari 19, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] Zie ook: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Kandidatenlijsten stromen binnen de campagne barst los […]

  Pingback door Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Bel voor de laatste ronde « Debat in de Digitale Hofstad | maart 1, 2011

 2. […] Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Kandidatenlijsten stromen binnen de campagne barst los […]

  Pingback door Provinciale staten Limburg – Coalitie VVD, CDA en PVV rond « Debat in de Digitale Hofstad | mei 4, 2011

 3. […] staten Limburg – Coalitie VVD, CDA en PVV rond « Debat in de Digitale Hofstad op Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Kandidatenlijsten stromen binnen de campagne barst …Provinciale staten Limburg – Coalitie VVD, CDA en PVV rond « Debat in de Digitale Hofstad op […]

  Pingback door Eindstand Coalitievorming Provinciale Staten 2011 « Debat in de Digitale Hofstad | mei 6, 2011

 4. […] Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Kandidatenlijsten stromen binnen de campagne barst los […]

  Pingback door Weer gedonder bij de Provinciale staten Limburg – PVV uit de Coalitie gedonderd « Debat in de Digitale Hofstad | april 20, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: