Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA, SP en ook D66 Samen ?

Zie ook: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA en D66 Samen

Linkse partijen voor ‘Een ander Nederland’ foto’s

Bekijk hier live de manifestatie

,Natuurlijk zijn er verschillen, maar die moeten we niet uitventen en in de etalage zetten.

“We moeten de handen ineenslaan”, zei Roemer zondag op een door de PvdA georganiseerde linkse manifestatie in De Brakke Grond in Amsterdam.

Nooit eerder kwamen deze drie partijen die veel ideeën delen samen, zei Cohen. “Mark, here we come”, zeiden Roemer en Sap eensgezind in de Brakke Grond. Het gaat niet om kortetermijncoalities, zei Cohen, maar om de toekomst van ons mooie Nederland

SP, GroenLinks en PvdA waren vandaag in Amsterdam bijeen op uitnodiging van PvdA-leider Job Cohen om te laten zien dat ze veel delen in de oppositie.Vorige maand kondigden GroenLinks en PvdA aan dat ze de samenwerking gaan versterken in de aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 2 maart. 

 

Linkse partijen voor ‘Een ander Nederland’ vorige | foto 1 van 8 | volgende  Foto’s  

De scheidslijn loopt nu dwars door de oppositie en voorlopig zijn alle praatjes over linkse samenwerking uit de lucht. GroenLinks en D66 hebben – elk met tien zetels – meer bereikt dan PvdA en SP die, althans op papier, ruim twee keer sterker zijn.

De stemming over de politiemissie naar Kunduz bevestigde vannacht de sleutelpositie van Jolande Sap (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66).

GroenLinks en D66 geven PvdA het nakijken

Elsevier 28.01.2011 GroenLinks-leider Jolande Sap voerde de afgelopen week een bikkelhard machtsspel uit, maar presenteerde het met de onbevangenheid van een nieuwkomer. PvdA en SP tuinden er met open ogen in.  

Marginalisering dreigt voor PvdA

Trouw 28.01.2011 De PvdA zit met de verkeerde leider. Het gaat er nu niet om ’de boel bij elkaar te houden’, maar juist om het kabinet uit elkaar te spelen. Maar er is meer: de partij heeft geen goed verhaal., zegt politiek analist Peter van der Heiden.

Liever géén kabinet dan dit kabinet 

De Pers 17.01.2011 PvdA, SP en GroenLinks mikken na de Statenverkiezingen op een periode van impasse, de val van het kabinet, nieuwe Tweede Kamerverkiezingen én een nieuwe formatie.

Linkse poppenkast

Telegraaf 17.01.2011 De drie linkse partijen PvdA, SP en GroenLinks willen de handen ineenslaan om samen te vechten tegen het kabinet Rutte. Gisteren kwamen de drie, op uitnodiging van de PvdA, bijeen met talloze kopstukken uit de culturele-, zorg- en onderwijswereld. De „historische dag” aldus PvdA-leider Cohen moest hun aanhang opwarmen voor de Provinciale Statenverkiezingen.

‘Linkse manifestatie historisch moment’

Trouw 16.01.2011 De PvdA, de SP en GroenLinks hopen dat de linkse manifestatie Een ander Nederland, zondag in Amsterdam, het begin van het einde wordt van hun gemeenschappelijke vijand, het kabinet-Rutte.

Links hoopt dat ‘historische dag’ keerpunt blijkt

VK 16.01.2011 Politiek AMSTERDAM – De PvdA, de SP en GroenLinks hopen dat de linkse manifestatie Een ander Nederland, zondag in Amsterdam, het begin van het einde wordt …

Links hoopt dat ‘historische dag’ keerpunt is

Parool 16.01.2011 AMSTERDAM – De PvdA, de SP en GroenLinks hopen dat de linkse manifestatie Een ander Nederland, zondag in Amsterdam, het begin van het einde wordt van hun gemeenschappelijke vijand, het kabinet-Rutte. De overeenkomsten tussen de drie en de …

Links: ‘historische dag’

Telegraaf 16.01.2011 De PvdA, de SP en GroenLinks hopen dat de linkse manifestatie Een ander Nederland, zondag in Amsterdam, het begin van het einde wordt van hun gemeenschappelijke vijand, het kabinet-Rutte. De overeenkomsten tussen de drie en de noodzaak samen te werken werden voortdurend benadrukt op wat door PvdA-leider Job Cohen „een historische dag” werd genoemd.

Sap: linkse manifestatie historisch moment

Metro 16.01.2011  AMSTERDAM (ANP) – Fractievoorzitter Jolande Sap van GroenLinks heeft het idee dat de linkse manifestatie in Amsterdam een historisch moment kan blijken te zijn. Ze ziet met de PvdA en de SP een gezamenlijke ambitie om het kabinet van VVD en CDA, dat regeert met gedoogsteun van de PVV, zo snel mogelijk naar huis te sturen.

Roemer: Mark, here we come. Sap: een historisch moment

VK 16.01.2011  AMSTERDAM – SP-leider Emile Roemer wil meer samenwerken met de PvdA en GroenLinks om het ‘meest vreselijke rechtse kabinet sinds de Tweede …

Roemer: Naar huis met dit kabinet

AD 16.01.2011 AMSTERDAM – SP-leider Emile Roemer wil meer samenwerken met de PvdA en GroenLinks om het ,,meest vreselijke rechtse kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog” naar huis te sturen.

Links hekelt kabinet-Rutte op manifestatie Cohen

NRC 16.01.2011 SP-leider Emile Roemer wil “schouder aan schouder” optrekken met de PvdA en andere politieke en maatschappelijke organisaties om het kabinet-Rutte ten val te brengen. Dat zei hij zondag op de PvdA-bijeenkomst ‘Een ander Nederland’ in de Brakke Grond in Amsterdam.

Roemer slaat brug naar PvdA

Telegraaf 16.01.2011 SP-leider Emile Roemer wil meer samenwerken met de PvdA en GroenLinks om het „meest vreselijke rechtse kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog” naar huis te sturen. „Natuurlijk zijn er verschillen, maar die moeten we niet uitventen en in de etalage zetten. We moeten de handen ineenslaan”, zei Roemer zondag op een door de PvdA georganiseerde linkse manifestatie in De Brakke Grond in Amsterdam.

Roemer slaat brug naar PvdA

Metro 16.01.2011 AMSTERDAM (ANP) – SP-leider Emile Roemer wil meer samenwerken met de PvdA en GroenLinks om het ,,meest vreselijke rechtse…

Roemer: ‘Mark, here we come!’

Spits 16.01.2011 SP-leider Emile Roemer wil meer samenwerken met de PvdA en GroenLinks om het ‘meest vreselijke rechtse kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog’ aan te pakken. “Natuurlijk zijn er verschillen, maar die moeten we niet uitventen en in de etalage zetten. We moeten de handen ineenslaan”, zei Roemer zondag op een door de PvdA georganiseerde linkse manifestatie in De Brakke Grond in Amsterdam. LEES VERDER…

SP-leider Roemer wil meer samenwerking met PvdA

Elsevier 16.01.2011 SP-leider Emile Roemer wil meer samenwerken met de PvdA en GroenLinks om het ‘meest vreselijke rechtse kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog’ naar huis te sturen.‘Natuurlijk zijn er verschillen, maar die moeten we niet uitventen en in de etalage zetten. We moeten de handen ineenslaan,’ zei Roemer zondag op een door de PvdA georganiseerde linkse manifestatie in De Brakke Grond in Amsterdam.

SP slaat brug naar PvdA

De pers 16.01.2011 SP-leider Emile Roemer wil meer samenwerken met de PvdA en GroenLinks om het ,,meest vreselijke rechtse kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog’’ naar huis te sturen.

,,Natuurlijk zijn er verschillen, maar die moeten we niet uitventen en in de etalage zetten. We moeten de handen ineenslaan’’, zei Roemer zondag op een door de PvdA georganiseerde linkse manifestatie in De Brakke Grond in Amsterdam.

‘Liever géén kabinet dan dit kabinet’

De Pers 16.01.2011 PvdA, SP en GroenLinks mikken na de Statenverkiezingen op een periode van impasse, de val van het kabinet, nieuwe Tweede Kamerverkiezingen én een nieuwe formatie.

Het klinkt makkelijk als PvdA, SP en GroenLinks het zeggen: zorg dat het rechtse kabinet bij de Provinciale Statenverkiezingen geen meerderheid krijgt, dan moet het kabinet naar huis. De Staten kiezen immers de Eerste Kamer en die moet wetten van het kabinet goedkeuren. Maar werkt het zo?

SP-Kamerlid Paul Ulenbelt snapt niet helemaal waar Cohen heen wil. “Waarom spreekt Cohen over een pact met Rutte voor beter onderwijs en niet over een pact met Roemer en Sap voor een ander Nederland?”, twitterde hij. “Wil de PvdA wel?”

Nooit eerder kwamen deze drie partijen die veel ideeën delen samen, zei Cohen. “Mark, here we come”, zeiden Roemer en Sap eensgezind in de Brakke Grond. Het gaat niet om kortetermijncoalities, zei Cohen, maar om de toekomst van ons mooie Nederland

Cohen roept Rutte op tot onderwijspact

16.01.2011 PvdA-partijleider Job Cohen heeft Mark Rutte (VVD) zondag in Amsterdam opgeroepen tot een pact op het gebied van onderwijs. Hij riep de premier op netto te investeren in onderwijs, zoals dat ook in het VVD-programma staat verwoord.

Cohen wil ‘onderwijspact’ met Rutte 

VK 16.01.2011 Binnenland AMSTERDAM – PvdA-leider Job Cohen wil een ‘onderwijspact’ sluiten met premier Mark Rutte. Doel daarvan moet zijn dat er meer geld naar onderwijs gaat.

Cohen wil ‘onderwijspact’ met Rutte

Telegraaf 16.01.2011 PvdA-leider Job Cohen wil een ‘onderwijspact’ sluiten met premier Mark Rutte. Doel daarvan moet zijn dat er meer geld naar onderwijs gaat.

Cohen wil ‘onderwijspact’ met Rutte

Parool 16.01.2011 AMSTERDAM – PvdA-leider Job Cohen wil een ‘onderwijspact’ sluiten met premier Mark Rutte. Doel daarvan moet zijn dat er meer geld naar onderwijs gaat.

Job Cohen wil pact over onderwijs met Rutte

Elsevier 16.01.2011 PvdA-leider Job Cohen wil een ‘onderwijspact’ sluiten met premier Mark Rutte. Doel daarvan moet zijn dat er meer geld naar onderwijs gaat.

Tijdens een door de PvdA georganiseerde linkse manifestatie zondag in de Brakke Grond in Amsterdam riep Cohen Rutte op ‘te investeren in onderwijs in plaats van geld weg te halen. Investeren in mensen is investeren in dit land’.

Zie ook:

Cohen: ‘Ik wil onderwijspact met Rutte’

Spits 16.01.2011 Het doel van de PvdA is dat er meer geld in het onderwijs wordt gestoken. Het middel: partijleider Job Cohen wil een zogenoemd ‘onderwijspact’ sluiten met premier Mark Rutte (VVD). Dat zei hij vandaag tijdens de door PvdA georganiseerde linkse manifestatie in de Brakke Grond te Amsterdam. LEES VERDER…  

Cohen wil ‘onderwijspact’ met Rutte

Metro 16.01.2011  AMSTERDAM (ANP) – PvdA-leider Job Cohen wil een ‘onderwijspact’ sluiten met premier Mark Rutte. Doel daarvan moet zijn dat… 

Cohen wil ‘onderwijspact’ met Rutte

De Pers 16.01.2011  PvdA-leider Job Cohen wil een ‘onderwijspact’ sluiten met premier Mark Rutte. Doel daarvan moet zijn dat er meer geld naar onderwijs gaat.

PvdA organiseert linkse manifestatie ->Cohen wil ‘onderwijspact’ met Rutte

NU 16.01.2011 AMSTERDAM – PvdA-leider Job Cohen wil een ‘onderwijspact’ sluiten met premier Mark Rutte. Doel daarvan moet zijn dat er meer geld naar onderwijs gaat.

Links Nederland bijeen

Telegraaf 16.01.2011 In de Brakke Grond in Amsterdam gaat links Nederland zondagmiddag op zoek naar een gemeenschappelijk antwoord op het beleid van het rechtse minderheidskabinet van VVD en CDA, dat regeert met gedoogsteun van de PVV. De manifestatie is een initiatief van de PvdA.

Links bijeen in Amsterdam

Parool 16.01.2011 In de Brakke Grond in Amsterdam gaat links Nederland zondagmiddag op zoek naar een gemeenschappelijk antwoord op het beleid van het rechtse minderheidskabinet van VVD en CDA, dat regeert met gedoogsteun van de PVV. De manifestatie is een initiatief van de PvdA. 

Links poogt zich te organiseren, maar soepel gaat het nog niet

VK 15.01.2011 DEN HAAG – ‘We zitten vol!’ Aanmelden is niet meer mogelijk bij De Brakke Grond in Amsterdam, waar de PvdA zondag samen met andere progressieve …

PvdA nodig voor links antwoord op Rutte

Trouw 14.01.2011 De progressieve verschillen uitvergroten is contraproductief. Samenwerking kan alleen wanneer de inhoud centraal staat.  De PvdA houdt zondag in Amsterdam een manifestatie tegen het beleid van het kabinet-Rutte, waarop andere progressieve partijen en organisaties welkom zijn. Op de eigen nieuwjaarsbijeenkomst nodigde partijleider Job Cohen onlangs „alle andere partijen uit om samen oppositie te voeren”, maar liet zich niet uit over nauwere progressieve samenwerking.

januari 17, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

8 reacties

 1. […] Zie: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA, SP en ook D66 Samen ? […]

  Pingback door Waar blijft de PvdA ? « Debat in de Digitale Hofstad | januari 29, 2011

 2. […] Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA, SP en ook D66 Samen ? […]

  Pingback door Manifest Linkse oppositie SP, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en de FNV « Debat in de Digitale Hofstad | maart 1, 2011

 3. […] Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA, SP en ook D66 Samen ? […]

  Pingback door Een heet en een rood Voorjaar komt eraan « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012

 4. […] Zie ook: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA, SP en ook D66 Samen ? […]

  Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | april 11, 2015

 5. […] Zie ook: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA, SP en ook D66 Samen ? […]

  Pingback door Linkse Samenwerking = PvdA + Groenlinks + SP + D66 !!! « Debat in de Digitale Hofstad | december 12, 2016

 6. […] Zie ook: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA, SP en ook D66 Samen ? […]

  Pingback door Fusie PvdA, GroenLinks, SP ?? « Debat in de Digitale Hofstad | maart 20, 2017

 7. […] Zie ook: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA, SP en ook D66 Samen ? […]

  Pingback door Eindelijk de Linkse samenwerking PvdA + Groenlinks + SP !!! « Debat in de Digitale Hofstad | november 1, 2017

 8. […] Zie ook: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA, SP en ook D66 Samen ? […]

  Pingback door Het linkse Manifest van de PvdA, SP en GroenLinks | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 5, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: