Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Einde Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afganistan ? deel 2

Rutte hekelt uitspraken Wilders Video

Zie ook: Wikileaks – Het Afganistan-lek en verder nieuws

Einde Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afganistan ? deel 1

Vervroegde 2e Kamerverkiezingen 2010 – Kabinet Balkenende IV in Onvrede ter ziele gegaan

Nog steeds houdt de val van het kabinet de gemoederen verhit.  

‘Generaal’ ontmoet collega’s Foto’s

De demonstrant, die al een tijd in een generaalsuniform stond te wacht, kreeg de kans de Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm en zijn collega’s aan te spreken en de grieven kenbaar te maken. De ontmoeting verliep in gemoedelijke sfeer. Er was geen beveiliger in de buurt, wel fotograaf Igo Corbière.

Hoe effectief is politiemissie Kunduz? 

NOS 23.01.2011 De Tweede Kamer beslist deze week of er steun komt voor een nieuwe missie naar Afghanistan. De bedoeling is dat er 545 politietrainers en militairen naar de noordelijke provincie Kunduz gaan om politieagenten op te leiden. De Kamer is daarover op dit moment sterk verdeeld. Uit de WikiLeaks documenten, die in handen zijn van de NOS, blijkt dat de problemen rond de politieopleiding in Afghanistan zo groot zijn, dat het maar de vraag is of Nederland daar echt iets kan betekenen. 

Omstreden politiemissie Kunduz niet zonder gevaar

‘Het is hier oorlog’

RTL 23.01.2011 Nederland moet er rekening mee houden dat de politietrainingsmissie in Afghanistan mensenlevens gaat kosten. Dat zegt een hoge Afghaanse politiecommandant tegen RTL Nieuws.  

‘Politiemissie Kunduz gaat levens kosten’

AD 23.01.2011 HILVERSUM – Nederland moet er rekening mee houden dat een Nederlandse politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz mensenlevens gaat kosten.

‘Politiemissie Kunduz gaat levens kosten’

Trouw 23.01.2011 Nederland moet er rekening mee houden dat een Nederlandse politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz mensenlevens gaat kosten. Daarvoor waarschuwde een hoge politiefunctionaris uit Kunduz zondag tegenover RTL Nieuws. 

‘Missie ontbeert rechtvaardiging’

Trouw 23.01.2011 De Tweede Kamer houdt maandag een hoorzitting over de trainingsmissie in Afghanistan. De ChristenUnie zou deze missie niet moeten steunen als zij zich laat leiden door ‘de leer van de rechtvaardigde oorlog’.

De tweede en derde partij in de Tweede Kamer, de PvdA en de PVV, zijn vooralsnog tegen een politiemissie in Afghanistan. Een ongemakkelijke combinatie, want beide partijen zijn zo’n beetje elkaars tegenpool.

Provincialisme
De PVV verwijt de PvdA ongeveer alles wat is misgegaan in Nederland. En vanuit de PvdA worden Geert Wilders en de PVV, als het om buitenlands beleid gaat, vaak beschuldigd van ‘provincialisme’ en ‘verschansen achter de dijken’. En nu kiest de PvdA zelf voor thuisblijven. Rara. 

PvdA en PVV samen tegen politiemissie. Vreemd

Elsevier 22.01.2011 Net als een jaar geleden splijt een ver land, Afghanistan, de binnenlandse politiek. Het kabinet-Rutte van VVD en CDA wil een kleine missie naar dat land sturen om lokale politieagenten op te leiden. Daarmee kan de ontluikende rechtsstaat ietsepietsie op het goede spoor worden gezet

Rouvoet: Heel serieus

Telegraaf 22.01.2011 ChristenUnie-leider André Rouvoet neemt een peiling waaruit blijkt dat twee derde van de ChristenUnie-kiezers tegen een nieuwe missie in Afghanistan is, „heel serieus”. Rouvoet zei dat zaterdag naar aanleiding van een onderzoek door het Nederlands Dagblad. 

‘Veel kritische vragen van achterban bij bijeenkomst’

ChristenUnie worstelt met missie Afghanistan

NU 22.01.2011 DEN HAAG – De ChristenUnie maakt een ”worsteling” door over de vraag of Nederland moet meedoen aan een nieuwe missie in Afghanistan.

‘Veel ChristenUnie-stemmers tegen missie’

Parool 22.01.2011 Een meerderheid van de achterban van de ChristenUnie ziet weinig tot niets in het kabinetsvoorstel voor een politietrainingsmissie in Afghanistan. Dat blijkt uit een zaterdag gepubliceerd onderzoek van het Nederlands Dagblad onder ruim 1850 lezers die op die partij stemmen. 

‘Veel ChristenUnie-stemmers tegen missie’  

NU 22.01.2011 DEN HAAG – Een meerderheid van de achterban van de ChristenUnie ziet weinig tot niets in het kabinetsvoorstel voor een politietrainingsmissie in Afghanistan

‘Veel ChristenUnie-stemmers tegen missie’

AD 22.01.2011 DEN HAAG – Een meerderheid van de achterban van de ChristenUnie ziet weinig tot niets in het kabinetsvoorstel voor een politietrainingsmissie in Afghanistan. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van het Nederlands Dagblad onder ruim …  

‘Veel ChristenUnie-stemmers tegen missie’

Metro 22.01.2011  DEN HAAG (ANP) – Een meerderheid van de achterban van de ChristenUnie ziet weinig tot niets in het kabinetsvoorstel voor… 

‘Veel ChristenUnie-stemmers tegen missie’

De Pers 22.01.2011 Een meerderheid van de achterban van de ChristenUnie ziet weinig tot niets in het kabinetsvoorstel voor een politietrainingsmissie in Afghanistan. Dat blijkt uit een zaterdag gepubliceerd onderzoek van het Nederlands Dagblad onder ruim 1850 lezers die op die partij stemmen.

ChristenUnie worstelt met Afghanistan

Trouw 22.01.2011 De ChristenUnie maakt een „worsteling” door over de vraag of Nederland moet meedoen aan een nieuwe missie in Afghanistan. 

ChristenUnie worstelt

Telegraaf 22.01.2011 De ChristenUnie maakt een „worsteling” door over de vraag of Nederland moet meedoen aan een nieuwe missie in Afghanistan. ChristenUnie-leider André Rouvoet zei dat zaterdag na een bijeenkomst waar de eigen achterban hem en ChristenUnie-Tweede Kamerlid Joël Voordewind vragen kon stellen.

ChristenUnie worstelt met ‘Afghanistan’

De Pers 22.01.2011 De ChristenUnie maakt een ,,worsteling” door over de vraag of Nederland moet meedoen aan een nieuwe missie in Afghanistan. 

Rouvoet neemt afwijzing missie door stemmers serieus

Elsevier 22.01.2011 Tweederde van de ChristenUnie-stemmers is tegen een nieuwe politietrainingsmissie in Afghanistan. De meesten hebben er weinig vertrouwen in dat Nederland echt een verschil kan maken, sommigen vinden dat Nederland al genoeg voor het land heeft gedaan. Dat meldt het Nederlands Dagblad na een rondgang onder 1.850 mensen die zeggen op de ChristenUnie te stemmen.

Partijleider André Rouvoet neemt de peiling heel serieus, zegt hij in een reactie.

Zie ook:

Rouvoet neemt peiling missie ‘serieus’

De pers 22.01.2011 ChristenUnie-leider André Rouvoet neemt een peiling waaruit blijkt dat twee derde van de ChristenUnie-kiezers tegen een nieuwe missie in Afghanistan is, ,,heel serieus’’.

Kabinet wil al in maart naar Kunduz

Spits 22.01.2011 Als de Tweede Kamer akkoord gaat, wil het kabinet al medio maart de eerste politietrainers naar Noord-Afghanistan sturen. In antwoord op Kamervragen meldt het kabinet dat 60 personen dan naar de provincie Kunduz gaan en 30 naar Mazar- e-Sharif, waar vier Nederlandse F-16’s worden gestationeerd.

LEES VERDER…

Eventuele politiemissie Afghanistan begint half maart

Elsevier 21.01.2011 Als het kabinet de plannen voor een politietrainingsmissie in Afghanistan doorzet, beginnen de eerste Nederlandse strijdmachten al over twee maanden met voorbereidingen. Dat bleek uit de antwoorden van het kabinet op honderden Kamervragen.

Zie ook:

‘Half maart 90 Nederlanders naar Afghanistan’

AD 21.10.2011 DEN HAAG – Als het kabinet de politietrainingsmissie doorzet, zullen al half maart negentig Nederlanders in Afghanistan aan de slag gaan om voorbereidingen te treffen. Ongeveer zestig man begint dan in de provincie Kunduz, de anderen doen dat op …

‘In maart start opbouw van missie in Kunduz’  

VK 21.01.2011 Buitenland DEN HAAG – Als het kabinet de politietrainingsmissie doorzet, zullen al half maart negentig Nederlanders in Afghanistan aan de slag gaan om …

Planning: missie vanaf half maart opbouwen

Metro 21.01.2011 DEN HAAG (ANP) – Als het kabinet de politietrainingsmissie doorzet, zullen al half maart negentig Nederlanders in…

Planning: missie vanaf half maart opbouwen

Parool 21.01.2011 DEN HAAG – Als het kabinet de politietrainingsmissie doorzet, zullen al half maart negentig Nederlanders in Afghanistan aan de slag gaan om voorbereidingen te treffen. Ongeveer zestig man begint dan in de provincie Kunduz, de anderen doen dat op …

Missie vanaf maart voorbereiden

Telegraaf 21.01.2011 Als het kabinet de politietrainingsmissie doorzet, zullen al half maart negentig Nederlanders in Afghanistan aan de slag gaan om voorbereidingen te treffen. Ongeveer zestig man begint dan in de provincie Kunduz, de anderen doen dat op het kamp in de stad Mazar-e-Sharif.

Negentig mensen moeten missie Afghanistan gaan voorbereiden

NRC 21.01.2011 Als het parlement instemt met de politiemissie in Afghanistan, dan moeten half maart al circa negentig Nederlanders naar Afghanistan om voorbereidingen te treffen. Dat blijkt uit antwoorden van de regering op vragen uit de Tweede Kamer over de nieuwe missie.…

Lees verder›  

Indien doorgaat, begint trainingsmissie in mei

Opbouw missie Kunduz vanaf half maart

NU 21.01.2011 DEN HAAG – Als het kabinet de politietrainingsmissie doorzet, zullen al half maart negentig Nederlanders in Afghanistan aan de slag gaan om voorbereidingen te treffen.

Zorgen GroenLinks over Kunduz niet weggenomen

Trouw 21.01.2011 De bezorgdheid van de Kamerfractie van GroenLinks over een nieuwe missie in Afghanistan zijn vrijdag niet weggenomen. Vrijdag kregen de Kamerfracties een technische briefing over de door het kabinet voorgestelde politietrainingsmissie in Kunduz. Het stelde GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap niet gerust.

Kunduz-missie: GroenLinks nog niet veel wijzer na briefing

VK 21.01.2011 DEN HAAG – GroenLinksfractievoorzitter Jolande Sap heeft vrijdag ‘nog niet op alle punten een bevredigend antwoord’ gekregen tijdens een briefing …

GroenLinks: nog een hoop open einden

De Pers 21.01.2011 GroenLinksfractievoorzitter Jolande Sap heeft vrijdag ,,nog niet op alle punten een bevredigend antwoord” gekregen tijdens een briefing over het kabinetsplan om een politietrainingsmissie naar de Afghaanse provincie Kunduz te sturen.

GroenLinks ziet nog een hoop open einden
NU 21.01.2011 DEN HAAG – GroenLinksfractievoorzitter Jolande Sap heeft vrijdag ”nog niet op alle punten een bevredigend antwoord” gekregen tijdens een briefing over het kabinetsplan om een politietrainingsmissie naar de Afghaanse provincie Kunduz te sturen.

‘Politie verricht toch mogelijk oorlogshandelingen’

AD 21.01.2011 DEN HAAG – GroenLinksfractievoorzitter Jolande Sap heeft vrijdag , “nog niet op alle punten een bevredigend antwoord” gekregen tijdens een briefing over het kabinetsplan om een politietrainingsmissie naar de Afghaanse provincie Kunduz te sturen.

Militaire top licht Kamer in over missie

Trouw 21.01.2011 Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm benadrukte vrijdag in de Kamer dat Nederlanders zich in Afghanistan niet zullen mengen in gevechten. GroenLinks is nog niet gerustgesteld.

‘Politietrainers mengen zich niet in gevecht’

De Pers 21.01.2011 De militaire top heeft de Tweede Kamer vrijdag proberen duidelijk te maken dat Nederlanders zich bij een trainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz niet zullen mengen in gevechten.

‘Niet vechten in Afghanistan’

Telegraaf 21.01.2011 De militaire top heeft de Tweede Kamer vrijdag proberen duidelijk te maken dat Nederlanders zich bij een trainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz niet zullen mengen in gevechten. Bovendien benadrukte Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm dat het in Kunduz een stuk veiliger is dan in Uruzgan, waar Nederlandse militairen de afgelopen jaren actief waren.  

‘Nederlanders mengen zich niet in gevechten’

De Pers 21.01.2011 Nederlandse eenheden zullen zich tijdens de trainingsmissie in Afghanistan niet mengen in gevechten die kunnen ontstaan. Als de Nederlanders hiermee buiten de poort worden geconfronteerd, zullen ze zichzelf beschermen en zich uit het gevecht terug proberen te trekken.  

Militairen vragen bij aanval steun aan Duitse militairen

‘Nederlanders mengen zich in Afghanistan niet in gevechten’

NU 21.01.2011 DEN HAAG – Nederlandse eenheden zullen zich tijdens de trainingsmissie in Afghanistan niet mengen in gevechten die kunnen ontstaan.

CDA heeft ‘inhoudelijke vragen’

De Pers 21.01.2011 De CDA-fractie in de Tweede Kamer heeft nog tal van ,,inhoudelijke vragen” over de beoogde politietrainingsmissie in Afghanistan. Dat zei Kamerlid Henk Jan Ormel van de regeringspartij vrijdag voorafgaande aan een bijeenkomst voor parlementariërs waar hoge militairen uitleg geven over de missie.

Ook binnen CDA twijfels over nieuwe missie Afghanistan

Elsevier 21.01.2011 Niet alleen D66 en GroenLinks twijfelen over het instemmen met de de door het kabinet aangekondigde politiemissie in Afghanistan. Ook binnen het CDA wordt er getwijfeld. De partij organiseerde afgelopen week een extra fractieberaad over de kwestie, waarbij ook minister Hans Hillen (Defensie) aanwezig was.

Een aantal CDA-Kamerleden zou grote moeite hebben met de missie, bericht nu.nl. Volgens een anoniem Kamerlid staan diverse fractieleden er ‘geharnast’ in, oftewel zijn fel tegen een nieuwe missie.

Zie ook:

Aantal fractieleden zit er ‘geharnast’ in

CDA twijfelt nog over Afghanistan

NU 21.01.2011 DEN HAAG – Ook bij het CDA is het nog onduidelijk of steun zal worden gegeven voor de door het kabinet aangekondigde missie.  

CDA twijfelt over Afghanistan

21.01.2011  Sommige Kamerleden zouden grote moeite hebben met de missie in Afghanistan. Binnen de CDA-fractie is er verdeeldheid over steun aan missie in Afghanistan. Een aantal Kamerleden zou grote moeite hebben met de politietrainingsmissie in Kunduz. Sommige fractieleden staan er ‘geharnast in’, meldt nu.nl vrijdag.

Woordvoerder Henk Jan Ormel erkent tegenover de nieuwssite dat het nog maar zeer de vraag is of de fractie uiteindelijk goedkeuring aan de missie zal geven. Er zijn vooral twijfels over de veiligheid in Afghanistan.

Van Rompuy verwelkomt bijdrage politiemissie  

NU 20.01.2011 DEN HAAG – President van de Europese Unie Herman Van Rompuy is verheugd over het plan van het Nederlandse kabinet om bij te dragen aan de Europese politiemissie (Eupol) in Afghanistan.

Topmilitairen lichten Kamer in over missie Afghanistan  

NU 20.01.2011 DEN HAAG – Commandant der strijdkrachten Peter van Uhm is een van de hoge militairen die de Tweede Kamer vrijdag nadere uitleg zal geven over de beoogde politietrainingsmissie in Afghanistan.  

Topmilitairen lichten Kamer in over missie

Parool 20.01.2011 Commandant der strijdkrachten Peter van Uhm is een van de hoge militairen die de Tweede Kamer vrijdag nadere uitleg geven over de beoogde politietrainingsmissie in Afghanistan. Minister Hans Hillen van Defensie heeft toestemming gegeven voor deze technische briefing, zo meldde hij donderdag aan de Kamer.

Topmilitairen lichten Kamer in over missie

De pers 20.01.2011 Commandant der strijdkrachten Peter van Uhm is een van de hoge militairen die de Tweede Kamer vrijdag nadere uitleg geven over de beoogde politietrainingsmissie in Afghanistan. Minister Hans Hillen van Defensie heeft toestemming gegeven voor deze technische briefing, zo meldde hij donderdag aan de Kamer.

Missie op losse schroeven

Spits 17.01.2011 Een politietrainingsmissie in Afghanistan is uiterst onzeker geworden. Een Kamermeerderheid lijkt na dit weekend ver weg, omdat GroenLinks niets blijkt te voelen voor de huidige plannen. LEES VERDER…

CU raadpleegt leden over missie

Telegraaf 17.01.2011 De ChristenUnie geeft de achterban zaterdag de kans zich uit te spreken en vragen te stellen over het kabinetsvoorstel voor een politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz. 

ChristenUnie raadpleegt leden over missie

NU 17.01.2011 De ChristenUnie geeft de achterban zaterdag de kans zich uit te spreken en vragen te stellen over het kabinetsvoorstel voor een politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz.

Steun CU aan Afghanistan ‘geen uitgemaakte zaak’

17.01.2011 De ChristenUnie gaat zaterdag met haar achterban in gesprek over de nieuwe missie in Afghanistan. Tijdens de jaarlijkse Vriendendag, waarbij leden en sympathisanten van de ChristenUnie bijeenkomen in het Kamergebouw, wil de partij vooral luisteren naar de verschillende meningen over de politietrainingsmissie in de provincie Kunduz. 

Gezag van Rutte staat op het spel in Afghanistan-debat  

Trouw 16.01.2011 Premier Rutte stond vorige week op zijn persconferentie nog druk uit te leggen waarom het kabinet een missie naar Afghanistan wil zenden om politieagenten op te leiden, toen bij verscheidene aanwezige journalisten hoorbaar een sms’je binnenkwam. 

Rutte hoopt nog steeds op PVV voor steun missie Afghanistan

NRC 16.01.2011  Mark Rutte hoopt nog steeds dat de PVV de plannen om een politietrainingsmissie naar Afghanistan te sturen gaat steunen. Juist die partij moet volgens hem achter de missie staan, omdat de PVV staat voor bestrijding van het islamitisch extremisme. “De frontlijn van die strijd ligt in Afghanistan”, zei Rutte vandaag in het televisieprogramma Buitenhof.

De premier noemde het “heel merkwaardig” dat de partij van Geert Wilders de missie niet steunt. Rutte zei dat hij blijft proberen de PVV en de PvdA over te halen. Ook vond hij het vreemd dat die partijen en de SP niet bereid zijn goed naar de plannen voor de missie te kijken. 

Rutte: juist PVV moet Afghanistan-missie steunen

VK 16.01.2011 Binnenland AMSTERDAM – Premier Mark Rutte (VVD) heeft gedoogpartij PVV opgeroepen de plannen om een politietrainingsmissie naar Afghanistan te sturen te …

Rutte: Rare uitspraak Wilders

AD 16.01.2011 AMSTERDAM – Premier Mark Rutte vindt dat PVV-leider Geert Wilders ‘oude politiek’ bedrijft door het voorstel voor een nieuwe missie naar Afghanistan ‘de grootste blunder tot nu toe van het kabinet’ te noemen.

Kritiek Rutte op Wilders

Telegraaf 16.01.2011 Premier Mark Rutte vindt dat PVV-leider Geert Wilders „oude politiek” bedrijft door het voorstel voor een nieuwe missie naar Afghanistan ‘de grootste blunder tot nu toe van het kabinet’ te noemen. Rutte zei zondag in tv-programma Buitenhof zich te verbazen over uitspraken van Wilders een dag eerder in het AD. De gedoogpartner van het minderheidskabinet van VVD en CDA suggereerde in dat gesprek dat het beter was het Afghanistanbesluit over de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart heen te tillen. 

Rutte hekelt uitspraken Wilders

Metro 16.01.2011 AMSTERDAM (ANP) – Premier Mark Rutte vindt dat PVV-leider Geert Wilders ,,oude politiek” bedrijft door het voorstel voor een nieuwe missie naar Afghanistan ‘de grootste blunder tot nu toe van het kabinet’ te noemen.

Premier Rutte: Geert Wilders bedrijft oude politiek

Elsevier 16.01.2011 Dat PVV-leider Geert Wilders de beslissing over de missie naar Afghanistan wilde uitstellen tot na de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart, is een voorbeeld van oude politiek. Dat zei premier Mark Rutte (VVD) zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

Dat PVV-leider Geert Wilders de beslissing over de missie naar Afghanistan wilde uitstellen tot na de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart, is een voorbeeld van oude politiek. Dat zei premier Mark Rutte (VVD) zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

Zie ook:

Rutte vindt Wilders oude politicus

Spits 16.01.2011 Premier Mark Rutte vindt dat PVV-leider Geert Wilders ‘oude politiek’ bedrijft omdat hij het voorstel voor een nieuwe missie naar Afghanistan ‘de grootste blunder tot nu toe van het kabinet’ noemde.

Rutte sprak zondag zijn verbazing uit in het tv-programma Buitenhof over uitspraking van Wilders een dag eerder in het AD. De gedoogpartner van het minderheidskabinet van VVD en CDA suggereerde in dat gesprek dat het beter was het Afghanistanbesluit over de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart heen te tillen. LEES VERDER… 

Rutte bespeurt oude politiek bij Wilders 

Trouw 16.01.2011 Premier Mark Rutte vindt dat PVV-leider Geert Wilders „oude politiek” bedrijft door het voorstel voor een nieuwe missie naar Afghanistan ’de grootste blunder tot nu toe van het kabinet’ te noemen.

Wilders bedrijft ‘oude politiek’

De pers  16.01.2011 Premier Mark Rutte vindt dat PVV-leider Geert Wilders ,,oude politiek” bedrijft door het voorstel voor een nieuwe missie naar Afghanistan ‘de grootste blunder tot nu toe van het kabinet’ te noemen.

Rutte roept PVV op Afghanistan-missie te steunen

NU 16.01.2011 Premier Mark Rutte (VVD) heeft gedoogpartij PVV opgeroepen de plannen om een politietrainingsmissie naar Afghanistan te sturen te steunen. Juist de PVV moet volgens hem achter de missie staan, omdat de partij staat voor bestrijding van het islamitisch extremisme.

‘Nieuwe missie Afghanistan grote blunder van kabinet’

Elsevier 16.01.2011 Met het voorstel voor een politiemissie naar Afghanistan begaat het kabinet van VVD en CDA ‘de grootste blunder tot nu toe’. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders zaterdag in een interview met het AD.

Wilders’ partij is gedoogpartner van het minderheidskabinet. ‘Het besluit op zich al, maar dan ook nog eens zes weken voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten,’ zegt hij. ‘Niemand wil het. Een meerderheid van de Nederlanders wijst het af.’

‘Afghanistan-missie blunder’

De Pers 15.01.2011 Met het voorstel voor een nieuwe missie naar Afghanistan begaat het minderheidskabinet van VVD en CDA in de ogen van PVV-leider Geert Wilders de grootste blunder tot nu toe. Dat heeft Wilders, leider van de gedoogpartner van het minderheidskabinet, zaterdag gezegd in een interview met het AD.

‘Nieuwe missie Afghanistan blunder’

Trouw 16.01.2011 Met het voorstel voor een nieuwe missie naar Afghanistan begaat het minderheidskabinet van VVD en CDA in de ogen van PVV-leider Geert Wilders de grootste blunder tot nu toe.

Wilders: nieuwe missie grote blunder

Spits 15.01.2011 Met het voorstel voor een nieuwe missie naar Afghanistan begaat het minderheidskabinet van VVD en CDA in de ogen van PVV-leider Geert Wilders de grootste blunder tot nu toe. Dat heeft Wilders zaterdag gezegd. LEES VERDER… 

‘Nieuwe missie Afghanistan blunder’

NU 15.01.2011 Met het voorstel voor een nieuwe missie naar Afghanistan begaat het minderheidskabinet van VVD en CDA in de ogen van PVV-leider Geert Wilders de grootste blunder tot nu toe. Dat heeft Wilders, leider van de gedoogpartner van het minderheidskabinet, zaterdag gezegd in een interview met het AD.

Nieuwe missie blunder

Telegraaf 16.01.2011 Met het voorstel voor een nieuwe missie naar Afghanistan begaat het minderheidskabinet van VVD en CDA in de ogen van PVV-leider Geert Wilders de grootste blunder tot nu toe. Dat heeft Wilders, leider van de gedoogpartner van het minderheidskabinet, zaterdag gezegd in een interview met het AD.

Ook partijraad GroenLinks voelt niets voor Afghanistan

Elsevier 15.01.2011 Een overgrote meerderheid van de partijraad van GroenLinks heeft zich zaterdag in Utrecht uitgesproken tegen een nieuwe missie in Afghanistan.

Eerder deze de week lieten GroenLinks-leden zich op een partijavond al kritisch uit over de plannen. De weerstand van de achterban maakt het voor de Kamerfractie moeilijker om in te stemmen met de plannen van het kabinet.

Partijraad GroenLinks tegen nieuwe missie Afghanistan

VK16.01.2011 UTRECHT – De partijraad van GroenLinks heeft zaterdag duidelijk gemaakt niets te voelen voor het kabinetsvoorstel voor een nieuw missie in …  

Partijraad tegen missie

Telegraaf 16.01.2011 De partijraad van GroenLinks heeft zaterdag duidelijk gemaakt niets te voelen voor het kabinetsvoorstel voor een nieuw missie in Afghanistan om politiemensen aldaar te trainen.

Volgens fractieleider Jolande Sap van de oppositiepartij in de Tweede Kamer is het nu aan de fractie om een zorgvuldig besluit te nemen. Volgens haar is de hoofdvraag: „Kunnen we op dit moment in de geschiedenis een verschil maken met een missie, maar ook Afghanistan niet helemaal in de steek laten en zorgen voor een alternatief?“ 

Partijraad GroenLinks tegen missie

De Pers 16.01.2011 De partijraad van GroenLinks heeft zaterdag duidelijk gemaakt niets te voelen voor het kabinetsvoorstel voor een nieuw missie in Afghanistan om politiemensen aldaar te trainen. Sap benadrukte dat ze nu in de partijraad dezelfde zorgen, kritische geluiden en vragen heeft gehoord als er leven bij GroenLinks-Kamerleden, en zoals ze eerder woensdag heeft vernomen tijdens een ledenberaad. Zo bestaat er vooral vrees binnen de partij dat de politietrainingsmissie een militaire missie kan worden.

GroenLinks dubt over nieuwe missie

Trouw 16.01.2011 De partijraad van GroenLinks heeft zaterdag duidelijk gemaakt niets te voelen voor het kabinetsvoorstel voor een nieuw missie in Afghanistan om politiemensen aldaar te trainen. 

GroenLinks wikt en weegt over nieuwe missie

NU 15.01.2011 De partijraad van GroenLinks heeft zaterdag duidelijk gemaakt niets te voelen voor het kabinetsvoorstel voor een nieuw missie in Afghanistan om politiemensen aldaar te trainen. 

Rutte wil zorg rond missie wegnemen

Telegraaf 14.01.2011 Premier Mark Rutte denkt veel zorgen die er binnen de Tweede Kamer leven over de beoogde nieuwe missie in Afghanistan, te kunnen wegnemen. Ook de argumenten die PvdA-leider Job Cohen aanvoert om tegen het kabinetsvoorstel te gaan stemmen, denkt hij „stuk voor stuk” te kunnen weerleggen. 

Rutte open voor argumenten Kamer over Afghanistan  

NU 14.01.2011 DEN HAAG – Premier Mark Rutte is niet doof voor de argumenten van critici van de nieuwe missie

Rutte: argumenten PvdA tegen missie weerleggen

De Pers 14.01.2011 Premier Mark Rutte denkt veel zorgen die er binnen de Tweede Kamer leven over de beoogde nieuwe missie in Afghanistan, te kunnen wegnemen. Ook de argumenten die PvdA-leider Job Cohen aanvoert om tegen het kabinetsvoorstel te gaan stemmen, denkt hij ,,stuk voor stuk” te kunnen weerleggen.  

Cruciale stem ChristenUnie vóór Afghanistan niet zeker

VK 14.01.2011 DEN HAAG – Het kabinet kan niet bij voorbaat uitgaan van de steun van de ChristenUnie aan de Afghaanse politietrainingsmissie. `Tegen het kabinet zeg ik: reken je niet rijk. Ik zeg niet dat we instemmen.’ Dit stelt ChristenUnie-fractievoorzitter André Rouvoet vandaag in een interview met de Volkskrant. Lees het hele interview in de Volkskrant van vandaag.

januari 17, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 reacties

 1. […] Zie ook: Einde Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afganistan ? deel 2 […]

  Pingback door Einde Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afganistan ? deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 26, 2011

 2. […] Zie ook: Einde Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afganistan ? deel 2 […]

  Pingback door Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afganistan deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 28, 2011

 3. […] Einde Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afganistan ? deel 2 […]

  Pingback door Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afghanistan – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 30, 2011

 4. […] Einde Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afganistan ? deel 2 […]

  Pingback door Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afghanistan – deel 6 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 2, 2012

 5. […] Einde Kabinet Rutte 1 – versus troepenmacht Afganistan ? deel 2 […]

  Pingback door Kabinet Rutte II – versus troepenmacht Afghanistan « Debat in de Digitale Hofstad | december 2, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: