Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Ayaan Hirsi Ali – Geen vervolg op Submission

Hirsi Ali zei dat Van Gogh er destijds op had gestaan dat zijn naam op de film Submission kwam.

Je ziet wat er van gekomen is, zei ze. Een fanatieke moslim stak Van Gogh dood in november 2004. Ayaan zelf leefde toen al met beveiliging vanwege bedreigingen uit de radicaal-islamitische hoek.

Deel II van Submission ging over de onderdukking van homoseksuelen door de islam en in deel III had god zelf aan het woord moeten komen, aldus de voormalige Somalische. Bekijk video

Zie: Geert Wilders zegt; ‘elite’ van Nederland heeft Theo van Gogh in hemd gezet

Van Gogh: 5 jaar na de moord, deel 4

Van Gogh: 5 jaar na de moord, deel 3

Van Gogh: 5 jaar na de moord, deel 2

Van Gogh: 5 jaar na de moord, deel 1

De Verlichting bereikt de islam toch nog

Trouw 26.04.2015 Je hebt moslims in drie soorten: islamisten, moslims die leven in ‘cognitieve dissonantie’ en dissidenten. Ayaan Hirsi Ali dacht ooit dat die laatste groep weinig voor elkaar kon krijgen. Maar nu is ze daar optimistischer over.

Wat ik binnen de islamitische wereld nu zie, en destijds niet, is een groep dissidenten die groeit en groeit en groeit !!!!

Haar stem is nog net zo zacht en vastberaden als voorheen. Maar de boodschap van Ayaan Hirsi Ali (45) is wel gewijzigd. Ze is hoopvoller.
In de nadagen van 11 september 2001 maakte Hirsi Ali haar bedenkingen bij de islam voor het eerst publiek in Letter&Geest. Toen nog als gelovige (‘wij moslims’). Niet eerder had een Nederlandse moslima zulke scherpe kritiek geuit op de islam. Doodsbedreigingen volgden, van moslims die het opnamen voor hun God. In de borst van Theo van Gogh prikte zijn moordenaar de zoveelste doodsbedreiging voor haar vast met een dolk.

Verwant nieuws;

‘Als IS toen had bestaan, zat ik er vast bij’

AD 18.04.2015 Ja, ze heeft zich vergist. De islam is wel degelijk te veranderen. Ayaan Hirsi Ali weet ook hoe. In haar nieuwe boek, ‘Ketters’, pleit zij voor een hervorming van de islam. Van binnenuit en met westerse steun. Ze legt de lat wel erg hoog.

Ik heb me vergist. In 2010 dacht ik nog dat de islam nooit zou veranderen, aldus Ayaan Hirsi Ali..

Twee dagen in Nederland en ze voelt zich alsof ze nooit is weggeweest. ,,Het lijkt alleen wat drukker”, zegt Ayaan Hirsi Ali (45). ,,Maar sommige dingen veranderen niet.” Nederland beleeft weer eens een politieke crisis. Dit keer over uitgeprocedeerde asielzoekers. Een probleem dat moeilijk is op te lossen en waar ze nu liever haar vingers niet aan brandt.

Die terughoudendheid verdwijnt als het gaat over haar kruistocht tegen de politieke islam die de wereld opzadelt met totalitaire regimes die geen genade kennen voor andersdenkenden. Deze vijand zal ze altijd bestrijden, ook al levert dat haar tot de allerlaatste levensdag een doodsbedreiging op van fundamentalisten. ,,Als je eenmaal op de lijst van Al-Qaeda staat kom je er nooit meer van af”, zegt Ayaan Hirsi Ali.

Lees de rest van het interview vandaag in het AD

Lees ook;

Dit vinden critici van het boek van Ayaan Hirsi Ali: ‘Scherp en hoopvol’

VK 07.04.2015 Hoe wordt het nieuwe boek van Ayaan Hirsi Ali,  Ketters – Pleidooi voor een hervorming van de islam, ontvangen door nationale en internationale pers?

NRC Handelsblad (vier van de vijf sterren)

Ketters is behalve scherp en hoopvol ook een boek vol compassie, aldus NRC Handelsblad

‘Eigenlijk vraagt Ayaan Hirsi Ali heel gewone, redelijke dingen in haar nieuwe boek Ketters. Bijvoorbeeld dat je als vrouw wettelijk even veel rechten zou moeten hebben als een man, en niet slechts de helft. Dat je niet opgepakt en onthoofd wordt als je zegt dat je niet langer gelooft in God. Want: is een boek, een heilige tekst, belangrijker dan een mensenleven? Nee, zegt Ayaan Hirsi Ali in Ketters: ‘Een mensenleven, vrijheid, menselijke waardigheid zijn allemaal belangrijker dan welke heilige tekst ook.’ Dat moet volgens haar ook het antwoord zijn aan moslims die zeggen: ‘Ik ben beledigd, ik ben gekwetst’, door een boek, een spotprent, een blasfemische uiting, en daarom iemand willen vermoorden. ‘Christenen hebben dit [proces van hervorming] doorgemaakt. Joden ook. Het is tijd dat nu moslims dit doormaken.

Stewart valt Hirsi Ali aan: is de islam zo anders dan het christendom?

NRC 24.03.2015 Het ongemak was zichtbaar bij Ayaan Hirsi Ali, gisteren tijdens het interview met Jon Stewart. De presentator van het satirische programma The Daily Show viel dan ook de centrale these aan van haar nieuwe boek: de islam heeft per direct een reformatie nodig. “Is die reformatie niet al aan de gang”, vroeg Stewart.

In haar nieuwe boek Heretic: Why Islam Needs a Reformation Now (dat morgen in Nederlandse vertaling verschijnt) schrijft Hirsi Ali dat een islamitische Reformatie de enige manier is om een einde te maken aan terrorisme, vrouwenonderdrukking en sektarisch geweld. Stewart wijst tijdens het interview op een parallel met de Reformatie van de Duitse theoloog Maarten Luther.

Bajes-imam wil doodstraf voor Hirsi Ali

Telegraaf 20.03.2015 Een Amerikaanse bajesimam die ’religieuze lessen’ geeft aan gevangenen, blijkt een groot voorstander van de doodstraf voor islamcriticus Ayaan Hirsi Ali. Deze Egyptisch-Amerikaanse prediker Fouad al-B. wordt betaald door de Amerikaanse overheid, staat in documenten die door het Amerikaans nieuwsblog Clarion Project zijn ontdekt. Volgens de bajes imam „verdient” Ayaan de doodstraf omdat zij een ’afvallige’ is.

Ayaan Hirsi Ali: hervorming islam is tóch mogelijk

VK 20.03.2015 Ayaan Hirsi Ali zegt in haar nieuwe boek ‘Ketters’ Heretic, Why Islam Needs a Reformation Now dat de islam wel vatbaar is voor hervorming. Maar: ‘Mensen die weigeren te erkennen dat IS islamitisch is, zouden zich moeten schamen.’

Ayaan Hirsi Ali heeft haar eerste tweet de wereld ingestuurd en daarin meteen aangekondigd dat volgende week haar nieuwe boek ‘Heretic’ verschijnt. De Nederlandse vertaling, ‘Ketters’ (uitgeverij Atlas), komt iets later uit dan de Amerikaanse uitgave, op donderdag 26 maart.

Dit nieuwe geloof in hervorming van de islam betekent niet dat Hirsi Ali haar oude scherpte is kwijtgeraakt. In een interview met The New York Times van 19 maart zegt ze dat George Orwell, als hij nog zou leven, ons zou zeggen dat Islamitische Staat (IS) islamitisch is en dat degenen die een zo glasheldere waarheid weigeren te erkennen zich zouden moeten schamen.

Als het Westen een gematigde islam wil bevorderen, moet het vooral geen concessies doen, ‘want de islam is geen vredelievende religie’. Niet degenen die tegen de vrijheid van meningsuiting zijn, maar hervormingsgezinde moslims verdienen onze steun.

In een interview met American Libraries zegt ze dat wie denkt dat mensen die terreur plegen uit naam van de islam een marginaal verschijnsel vormen en een verkeerde uitleg geven aan islamitische teksten, in een staat van ontkenning verkeert: ‘De islam zelf schrijft moslims voor zich zo te gedragen.’

Hirsi Ali gelooft toch dat islam kan hervormen

Trouw 19.03.2015  Ayaan Hirsi Ali keert enigszins terug op haar schreden. In haar nieuwe boek, dat volgende week verschijnt, stelt de islamcritica dat de islam wel degelijk kan hervormen. Eerder zou ze te pessimistisch zijn geweest.

In een interview met een Britse krant in 2007 vergeleek ze de godsdienst met nazisme en noemde ze geweld ‘inherent aan de islam’. De ‘destructieve, nihilistische doodscultus’ zou moord en doodslag goedpraten. De islam moest ‘verslagen worden’, stelde ze kort daarna. “Pas als het is verslagen, kan het veranderen in iets vreedzaams. Nu is het zelfs erg lastig om over vrede te praten. Daar zijn ze niet in geïnteresseerd.”


Arabische Lente was voor Hirsi Ali een kantelpunt
Volgens haar uitgever Atlas Contact laat ze in haar nieuwe boek ‘Ketters, pleidooi voor een hervorming van de islam‘ een hoopgevender geluid horen. “Vroeger was ik van mening dat de islam niet vatbaar was voor hervorming”, schrijft ze onder meer. “Toen kwam de Arabische lente. En ik dacht alleen maar: ik had het mis. Gewone moslims zijn wel bereid tot verandering.”

Het verschijnen van ‘Ketters’ (op 26 maart) wordt twee dagen eerder voorafgegaan door de publicatie van de Engelstalige versie van het boek. Hirsi Ali is ‘verrassend optimistisch’, meldt de Amerikaanse uitgever Harper Collins op zijn website. “Ze gelooft dat een islamitische ‘hervorming’ – een herziening van de islamitische geloofsleer, met als doel om het te verenigen met de moderniteit – op handen is. Mogelijk is hij zelfs al begonnen.”

Verwant nieuws;

Nieuw boek Hirsi Ali over hervorming islam volgende week uit›

NRC 18.03.2015 Het nieuwe boek van Ayaan Hirsi Ali dat een programma voor hervorming van de islam bevat, komt volgende week donderdag 26 maart uit in het Nederlands. De titel is Ketters, Pleidooi voor een hervorming van de islam. Dat meldt haar uitgever Atlas Contact.

De Engelstalige editie van haar boek Heretic, Why Islam Needs a Reformation Now verschijnt twee dagen eerder in de VS, op 24 maart. De Amerikaanse uitgever Harper Collins heeft de publicatie van Hirsi Ali’s boek vervroegd, omdat het aansluit bij actuele ontwikkelingen – zoals de jihadistische aanslag op Charlie Hebdo in Parijs en de terroristische daden van Boko Haram en IS, waarover Hirsi Ali ook schrijft.

JIHADISTEN AANPAKKEN

Hirsi Ali vindt dat het Westen jihadisten keihard moet aanpakken, maar hervormingsgezinde moslims steunen moet. Ze komt zelf met punten waarop de islam zich kan hervormen. Op die manier kunnen moslims hun religie van de 7de naar de 21ste eeuw tillen, aldus Atlas Contact.
Hirsi Ali sprak in februari in een Amerikaanse bibliotheek over haar leven en haar nieuwe boek.

Lees meer;

2012 Ayaan, Aafia – en Allah

2006 De stelling van Irshad Manji: islam is gebaat bij keiharde religiekritiek

2004   Ze zullen zien dat ik gelijk heb ›

2004 Hirsi Ali werkt aan vervolg op Submission ›

2006 Noren voelen zich ongemakkelijk met bezoek Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali: geen nieuwe versies Submission

VK 06.01.2011 DEN HAAG – Voormalig politica Ayaan Hirsi Ali is niet meer van plan om twee nieuwe versies te maken van Submission, haar kritische film over de film Submission.

Geen vervolg op Submission

Telegraaf 06.01.2011 Voormalig politica Ayaan Hirsi Ali is niet meer van plan om twee nieuwe versies te maken van Submission, haar kritische film over de islam uit 2004. Ze had het script voor het tweede deel al jaren klaar en ook het derde deel had ze al lang geleden aangekondigd. Maar Submission II en III komen er niet vanwege de verantwoordelijkheid die zij voelt voor mensen die zouden meedoen aan de film. Het is volgens haar moeilijk, zo niet onmogelijk om als bijvoorbeeld producent of acteur anoniem mee te werken.

Ayaan Hirsi Ali maakt geen vervolg Submission

NU 06.01.2011 DEN HAAG – Voormalig politica Ayaan Hirsi Ali is niet meer van plan om twee nieuwe versies te maken van Submission, haar kritische film over de islam uit 2004. Ze had het script voor het tweede deel al jaren klaar en ook het derde deel had ze al lang geleden aangekondigd.   Bekijk video

ZIE OOK: 

Autobiografie Hirsi Ali bestormt bestsellerlijst

Ayaan Hirsi Ali – Nomade

En ook:

Nadat de Führer zelfmoord had gepleegd, doodde zijn vrouw hun 6 kinderen en daarna hebben zij zelf in de nabijheid van Hitlers bunker zelfmoord gepleegd. Met hem vergeleek Geert Mak de makers van Submission, Kamerlid Ayaan Hirsi Ali en de cineast Theo van Gogh.

Filmpje
Nogmaals voor de jongeren onder ons: Submission was een filmpje van 15 minuten waarin de vrouwenonderdrukking in de islam aan de orde werd gesteld.

Geert Maks nazificatie van andersdenkenden

Elsevier 10.01.2011 Geert Mak populariseerde de nazificatie van andersdenkenden. In zijn beruchte pamflet, ‘Gedoemd tot kwetsbaarheid’ vergeleek hij het filmpje Submission met ‘de Eeuwige Jood’ van Joseph Goebbels.

Voor de jongeren onder ons: Goebbels was de minister voor propaganda en een sleutelfiguur van het naziregime.

Advertenties

januari 7, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , ,

2 reacties

  1. […] Ayaan Hirsi Ali – Geen vervolg op Submission […]

    Pingback door Ayaan Hirsi Ali – Geert Wilders moet naar het politieke midden « Debat in de Digitale Hofstad | januari 16, 2012

  2. […] Ayaan Hirsi Ali – Geen vervolg op Submission […]

    Pingback door Ayaan Hirsi Ali ex-VVD geen eredoctoraat Amerikaanse Brandeis University « Debat in de Digitale Hofstad | april 9, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: