Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA en D66 Samen

De combinatie van PvdA, GroenLinks en D66 zou de regeringspartijen VVD en CDA en hun gedoogpartner PVV van een meerderheid in de Eerste Kamer kunnen afhouden.

“We hebben een zware verantwoordelijkheid om een alternatief tegenover het rechtse kabinet te zetten.” Dit zegt PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen.

De nieuwe leider van GroenLinks, Jolande Sap, ziet in samenwerking dé manier om te komen tot een progressieve meerderheid in de Eerste Kamer. ‘Kies voor de toekomst’. Dat wordt de leus voor de statenverkiezingen. We willen bij die verkiezingen samenwerken met D66 en de PvdA. Met lijstverbindingen, elke provincie op zijn eigen manier, maar ook met gezamenlijke programmapunten.

Zie ook: Guusje ter Horst en Jolande Sap – PvdA, Groenlinks en D66 samen

En ook: De campagne voor de Statenverkiezingen 02.03.2011 komt eraan

Volgens de Belgische partij Vlaams Belang hoort het faciliteren van politieke manifestaties niet tot de taken van De Brakke Grond.

Hierdoor wordt de missie van het cultuurhuis ‘overschaduwd en negatief beïnvloed’ door de geplande betoging van PvdA-leider Job Cohen. Dat heeft de Vlaamse partij dinsdag laten weten.

‘Op die manier kan de indruk ontstaan dat Vlaanderen of de Vlaamse regering betrokken is bij het protest van de Nederlandse linkerzijde tegen het oordeel van de kiezers,’ staat te lezen op de website van de partij.

Vlaams Belang: Geen PvdA-betoging in De Brakke Grond

Elsevier 28.12.2010 De Belgische partij Vlaams Belang wil niet dat het Vlaams cultureel centrum De Brakke Grond in Amsterdam wordt gebruikt voor een manifestatie van PvdA-leider Job Cohen tegen het kabinetsbeleid.

Lees meer…

Protest tegen ‘linkse manifestatie’ in Brakke Grond

AD 28.12.2010 BRUSSEL – De rechts-nationalistische partij Vlaams Belang is tegen het gebruik van het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam voor een manifestatie van de PvdA tegen het kabinetsbeleid. Dat heeft de kleine Vlaamse partij dinsdag laten weten.  

De D66-leider ziet CDA en VVD eerder fuseren dan dat zijn partij samengaat met linkse partijen.

“Nou, ik vraag me eerder af of VVD en CDA niet een partij willen vormen. Gezellig samen onder het juk van Wilders.”

Dat zegt de fractievoorzitter van D66 in een interview met NRC Handelsblad.

‘VVD en CDA samen gezellig onder juk PVV’

Trouw 28.12.2010 Alexander Pechtold heeft in de Tweede Kamer meer moeite met ‘al die meewaaiende VVD’ers en CDA’ers dan met de PVV’ers’.

D66 wil ook niet deelnemen aan de linkse manifestatie die PvdA-voorman Job Cohen in januari organiseert.

‘De gedachte dat als drie partijen een meerderheid hebben, de overige partijen moeten samengaan, vind ik getuigen van intellectuele armoede.’ Volgens Pechtold is zowel de regering als een deel van de oppositie behoorlijk conservatief, en bevindt D66 zich eenzaam in het politieke midden. Dat zegt Pechtold in een interview met NRC Handelsblad.

Lees ook: Linkse samenwerking is sterfhuisconstructie PvdA

Pechtold ziet niets in fusie met PvdA, GroenLinks en SP

Elsevier 28.12.2010 D66-leider Alexander Pechtold ziet zijn partij niet samengaan met de andere linkse oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en SP. ‘Samenwerken waar mogelijk: natuurlijk. Samenklonteren? Nee.’

Zie ook:

Pechtold: ‘eenzame’ D66 niet samen met GL, PvdA en SP›

NRC 28.12.2010  Fractievoorzitter Alexander Pechtold van D66 ziet zijn partij niet fuseren met GroenLinks, PvdA en SP. Eerder nog zullen CDA en VVD “onder het juk van Wilders” samengaan, zegt hij vanmiddag in een groot interview met NRC Handelsblad.

Pechtold zegt in het vraaggesprek met politiek-redacteur Pieter van Os dat hij in de Kamer meer moeite heeft met “al die meewaaiende VVD’ers en CDA’ers dan met de PVV’ers”.  

In het zicht van de manifestatie haken organisaties als de ouderenbond ANBO en D66 af. De vakbonden FNV en CNV moeten er volgend jaar nog over vergaderen.

De PvdA wil op 16 januari 2011 met partijen en organisaties in de Amsterdamse Brakke Grond laten zien dat er een breed front tegen het rechtse kabinetsbeleid is. Cohen maandag in de Volkskrant: ‘We willen samen de schouders zetten onder een ander Nederland dan dat waar we nu op afstevenen.’ 

Amper support voor breed links front van Cohen

VK 28.12.2010 DEN HAAG – PvdA-leider Job Cohen slaagt er nog niet in veel enthousiasme los te maken voor zijn brede linkse front tegen het rechtse kabinetsbeleid van VVD, CDA en gedoogpartner PVV. 

gerelateerd nieuws

http://www.spitsnieuws.nl/archives/images/brakkegrond28dec_gr.jpg

Weinig animo demonstratie.

Eerder had ChristenUnie-voorman André Rouvoet zich al van de actie gedistantieerd. Naast de SP, waar men altijd wel in is voor een mieterse protestactie, heeft ook D66 zich gematigd enthousiast getoond.

Dat is pijnlijk voor Cohen, omdat hij opschepte over de ‘welwillendheid’ van de ouderenbond ten opzichte van de demonstratie. ANBO ontkent dit ten stelligste. “Wij hebben nooit iets toegezegd. Wij zijn een neutrale organisatie. We willen niet als een linkse organisatie worden neergezet tegen rechts Nederland.”  

Overigens leek Job Cohen al rekening te houden met een bescheiden enthousiasme. De locatie van de festiviteiten, De Brakke Grond te Amsterdam, kan namelijk slechts 450 man ontvangen.

Weinig animo voor demonstratie PvdA

De demonstratie tegen het rechtse kabinet die Job Cohen gisteren in De Volkskrant aankondigde, kan op weinig animo rekenen in het linkse kamp. Ondermeer ouderenbond ANBO wil niets met het protest te maken hebben. LEES VERDER…

Ouderenbond ANBO, die volgens Cohen ‘welwillend’ stond tegenover de manifestatie op 16 januari, laat weten dat ze niets met het protest te maken wil hebben.

‘Het is een beetje pijnlijk,’ zegt een woordvoerder dinsdag tegen de Volkskrant. ‘Wij hebben nooit iets toegezegd. Wij zijn een neutrale organisatie. We willen niet als een linkse organisatie worden neergezet tegen rechts Nederland.’

Daarnaast meldt vakbond FNV dat er, in tegenstelling tot wat de PvdA-leider beweert, nog geen steun aan de betoging is toegezegd. ‘Er moet nog een besluit over worden genomen.’

Organisaties nemen afstand van linkse Cohen-betoging

Elsevier 28.12.2010 De brede manifestatie die PvdA-leider Job Cohen wil organiseren tegen het kabinetsbeleid, lijkt al bij voorbaat te mislukken. Nadat ChristenUnie-voorman André Rouvoet maandag afstand nam van de betoging, trekken nu ook andere organisaties zich terug.

Zie ook:

Protestmanifestatie van Job Cohen lijkt niet aan te slaan

Parool 28.12.2010 Het duurde even, maar PvdA-leider Job Cohen maakt een vuist tegen de door Geert Wilders gesteunde kabinetsplannen van VVD en CDA. Alleen haken zijn oppositievrienden één voor één af.

PvdA zoekt verdere samenwerking.

‘Naast een aantal gezamenlijke bezwaren tegen dit rechtse kabinet, waarbij we samen optrekken, zijn er genoeg thema’s waarin partijen als de PvdA en de ChristenUnie stevig van mening verschillen,’ aldus Rouvoet. Hij zegt zowel met oppositie- als met regeringspartijen te kunnen samenwerken.

Ook D66 is niet enthousiast over het plan van Cohen. Er zal waarschijnlijk iemand uit de partij en iemand uit de fractie naar de manifestatie gaan om te luisteren, maar de partij neemt niet actief deel. D66 weigerde eerder ook een voorstel van PvdA en GroenLinks om samen een verkiezingsprogramma te schrijven.

SP-leider Emile Roemer en GroenLinks-voorzitter Jolande Sap hebben hun medewerking aan het evenement wel toegezegd.

Anders
Cohen wil de manifestatie samen met linkse partijen, vakbonden, kerkelijke organisaties en ontwikkelingshulpclubs houden om te laten zien dat er ‘een ander Nederland’ mogelijk is dan wat het huidige kabinet voor ogen heeft.

Hij hoopt ermee te bewerkstelligen dat de VVD, CDA en PVV bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart geen meerderheid halen. 

PvdA op zoek naar progressieve samenwerking›

NRC 27.12.2010  De PvdA wil 2011 beginnen met een brede progressieve manifestatie. Een nieuw jaar, een ander Nederland, is het motto. GroenLinks, SP en D66 hebben al aangegeven te komen. De ChristenUnie slaat de uitnodiging af, omdat het op zondag is. 

‘Het kabinet moet weten dat er een breed front is tegen dat beleid,’ zegt Cohen maandag in de Volkskrant. ‘Zo doen we dat niet in Nederland. Het kan anders.’

Hoe de organisaties dat ‘anders’ op 16 januari precies gaan invullen, is niet bekend. Cohen wil alleen zeggen dat de clubs streven naar ‘een ander Nederland dan waar we nu op afstevenen‘.

Naast de PvdA zullen volgens Cohen ook de SP, GroenLinks en D66 meedoen aan de demonstratie. De ChristenUnie wilde ook komen, maar zegde af omdat de bijeenkomst op zondag plaatsheeft.

Cohen: Linkse manifestatie tegen VVD, CDA en PVV

Elsevier 27.12.2010  PvdA-leider Job Cohen organiseert zondag 16 januari een grote manifestatie tegen het kabinetsbeleid. Vakbonden, ontwikkelingshulpclubs, kerkelijke organisaties en linkse politieke partijen zullen aanwezig zijn.

Zie ook:

Wilders: Cohen kan beter demonstreren dan debatteren

AD 27.12.2010  PVV-leider Geert Wilders trekt zich niets aan van de kritiek die Job Cohen de afgelopen dagen op hem heeft geuit. De PvdA-leider is kritisch over Wilders’ reactie op de kersttoespraak van koningin Beatrix en hij kondigt een manifestatie aan van links tegen het kabinet-Rutte.

‘Laat hem maar lekker gaan demonstreren met zijn linkse vriendjes van Cordaid tot GroenLinks op 16 januari, misschien kan hij dat wel beter dan zoutloos debatteren in de Kamer,’ laat Wilders weten aan elsevier.nl.

Wilders: Cohen kan beter demonstreren dan debatteren

Elsevier 27.12.2010  PVV-leider Geert Wilders trekt zich niets aan van de kritiek die Job Cohen de afgelopen dagen op hem heeft geuit. De PvdA-leider is kritisch over Wilders’ reactie op de kersttoespraak van koningin Beatrix en hij kondigt een manifestatie aan van links tegen het kabinet-Rutte.

Zie ook: Cohen: Linkse manifestatie tegen VVD, CDA en PVV

‘Laat Cohen maar lekker demonstreren’

Spits 27.12.2010 Geert Wilders is niet onder de indruk van de demonstratie die Job Cohen heeft aangekondigd. “Laat hem maar lekker gaan demonstreren met zijn linkse vriendjes”, zo reageert de PVV-voorman desgevraagd. LEES VERDER…

Job Cohen probeert het nog een keer

Spits 27.12.2010 Job Cohen gaat een uiterste poging doen om zijn geloofwaardigheid terug te krijgen. De PvdA-leider wil op 16 januari gaan demonstreren tegen het kabinetsbeleid. Het doel: laten zien dat het ‘anders’ kan. LEES VERDER… 

Rouvoet wil zich niet “laten inlijven in links-progressieve blok”

NRC 27.12.2010 André Rouvoet heeft laten weten niet in te gaan op de uitnodiging mee te doen aan de manifestatie die Job Cohen op 16 januari organiseert tegen het kabinetsbeleid. “Ik wil me niet laten inlijven in het links-progressieve blok.” Lees verder›

Rouvoet distantieert zich van linkse Cohen-manifestatie

Elsevier 27.121.2010 De ChristenUnie zal op 16 januari niet deelnemen aan de linkse manifestatie die PvdA-leider Job Cohen wil organiseren. ‘Zeker niet alleen omdat het op zondag is, maar vooral omdat we ons niet willen laten inlijven in het links-progressieve blok,’ zegt ChristenUnie-leider André Rouvoet. 

ChristenUnie mijdt PvdA-manifestatie

Parool 27.121.2010 DEN HAAG – De ChristenUnie doet op 16 januari niet mee aan de manifestatie van de PvdA tegen het kabinetsbeleid. Fractievoorzitter André Rouvoet van de christelijke oppositiepartij heeft de uitnodiging van zijn PvdA-collega Job Cohen.

Rouvoet: Protest? Mij niet gezien

Spits 27.12.2010 PvdA-fractievoorzitter Job Cohen heeft zijn ChristenUnie-collega André Rouvoet uitgenodigd mee te doen aan zijn partijmanifestatie op 16 januari tegen het beleid van dit kabinet. Maar Rouvoet slaat deze uitnodiging vandaag af. LEES VERDER…

 

GroenLinks en PvdA gaan samenwerken, D66 houdt boot af›

NRC 20.12.2010  De PvdA bevestigt vandaag dat het nauw gaat samenwerken met GroenLinks in de aanloop naar de Statenverkiezingen. Nieuwe GroenLinks-leider Jolande Sap wil niet alleen met PvdA een pact vormen, maar ook met D66. Dat zei ze zaterdagavond in Nieuwsuur. D66 reageert terughoudend op de plannen.

PvdA bevestigt samenwerking met GroenLinks

NU 20.12.2010 De PvdA bevestigt dat het nauw gaat samenwerken met GroenLinks. “We hebben een zware verantwoordelijkheid om een alternatief tegenover het rechtse kabinet te zetten.”

Dit zegt PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen maandag in de Volkskrant. De nieuwe leidster van GroenLinks, Jolande Sap, maakte afgelopen weekeinde al bekend vergaand te willen samenwerken met D66 en PvdA. 

Sap zoekt samenwerking bij Statenverkiezingen

Parool 20.12.2010 GroenLinks wil voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 2 maart gaan samenwerken met PvdA en D66. In elke provincie moeten er lijstverbindingen komen, maar de partijen zouden ook gezamenlijke programmapunten af kunnen spreken.

GroenLinks en PvdA gaan samenwerken

VK 20.12.2010 In de aanloop naar de verkiezingen voor de provinciale staten en de Eerste Kamer gaan de Partij van de Arbeid en GroenLinks voor het eerst over tot concrete samenwerking. Ze gaan lijstverbindingen aan in vrijwel alle provincies en hopen binnenkort met enkele gezamenlijke programmapunten te komen.

Sap zoekt samenwerking

Telegraaf 20.12.2010 GroenLinks wil voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 2 maart gaan samenwerken met PvdA en D66. In elke provincie moeten er lijstverbindingen komen, maar de partijen zouden ook gezamenlijke programmapunten kunnen afspreken.

Jolande Sap: Fusie? Wij sluiten niets uit wat betreft D66 en PvdA

VK 20.12.2010 Voor de partij waarvan zij sinds vrijdag het gezicht is, is het nu echt tijd om door te stoten, zegt Jolande Sap. Daarvoor is samenwerking nodig met de andere progressieve partijen.

december 20, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 reacties

 1. […] Zie: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA en D66 Samen  […]

  Pingback door Job Cohen PvdA – We zullen doorgaan tot aan het gaatje « Debat in de Digitale Hofstad | december 30, 2010

 2. […] Zie: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA en D66 Samen […]

  Pingback door Peilingen 02.01.2010 Maurice de Hond – Weinig animo bij de kiezer voor samenwerking PvdA, GL en D66 « Debat in de Digitale Hofstad | januari 2, 2011

 3. […] Zie ook: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA en D66 Samen […]

  Pingback door Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA, SP en ook D66 Samen ? « Debat in de Digitale Hofstad | januari 17, 2011

 4. […] Zie: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA en D66 Samen […]

  Pingback door Waar blijft de PvdA ? « Debat in de Digitale Hofstad | januari 29, 2011

 5. […] Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA en D66 Samen […]

  Pingback door Een heet en een rood Voorjaar komt eraan « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012

 6. […] Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA en D66 Samen […]

  Pingback door Lijstverbinding PvdA, GroenLinks, SP ?? « Debat in de Digitale Hofstad | september 21, 2014

 7. […] Zie ook: Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Groenlinks, PvdA en D66 Samen […]

  Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is – deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | april 11, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: