Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Hero Brinkman lijsttrekker PVV Noord-Holland

 

Zie ook: De campagne voor de Statenverkiezingen komt eraan

Brinkman belooft daadwerkelijk actief te zijn in de Provinciale Staten als hij wordt gekozen. PVV-Kamerleden Geert Wilders en Sietse Fritsma, gekozen voor de gemeenteraad van Den Haag, gaven hun zetel al snel op omdat de taken niet te combineren waren met het Kamerlidmaatschap. ‘Zo gaan wij dat niet doen, wij nemen onze verantwoordelijkheid,’ zegt Brinkman en aldus meldt RTV Noord-Holland.

PVV: Geen hoofddoekjes in provinciehuis – Video

Hero Brinkman: Hoofddoekjes geen breekpunt Video

Brinkman: ‘Hoofddoekje geen breekpunt’ – Video 

 

Hero Brinkman liegt voor de camera en wil de totale dictatuur in de Noord-Hollandse Statenfractie van de PVV.

“Er is van alles gebeurd de afgelopen maanden”, zegt Boer. “Een van de punten was ook dat de lijsttrekker begon over hoofddoekjes in de bus. Dat staat niet in ons programma. Wij moesten ons daarvoor verantwoorden. Er is nooit overleg over geweest.” Boer keerde zich tegen het voorstel omdat hij het hoofddoekjesverbod ‘grote onzin’ vond. Dat zegt de nummer acht op de Noord-Hollandse PVV-lijst en fractieleider van Leefbaar Purmerend Arie-Wim Boer.

Tegenover provinciale omroep RTV N-H zei Boer dat Brinkman per e-mail een spreekverbod had uitgevaardigd voor alle kandidaten. Alleen Brinkman zelf mocht met de pers praten. Omdat de e-mail Boer niet bereikte, stond hij voor de camera’s een verslaggever van RTV N-H te woord. Tot woede van Brinkman die ‘enorm tekeer’ ging. “Dat accepteer ik zelfs niet van mijn kinderen, laat staan van Hero Brinkman. Maar ja, hij wil graag de totale dictatuur hebben in de fractie.”

Kandidaat PVV verklaart Hero oorlog

Spits 05.03.2011 PVV-Statenkandidaat Arie-Wim Boer heeft partijkopstuk Hero Brinkman de oorlog verklaard. De nummer acht op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland noemt Brinkman een “dictator die de rest van de PVV-Statenfractie onder de plak wil houden”.

LEES VERDER…

‘Hero Brinkman wil dictatuur PVV Noord-Holland’

Trouw 04.03.2011 Nederland Hero Brinkman liegt voor de camera en wil de totale dictatuur in de Noord-Hollandse Statenfractie van de PVV. Dat zegt de nummer acht op de …

”We moeten maar kijken hoe en of het ooit uitgevoerd kan worden”, zei De Graaf. Zijn partijgenoot Hero Brinkman had als lijsttrekker in Noord-Holland eerder een verbod op hoofddoekjes in de bus geopperd.

Hero Brinkman ‘koopt tijd’ als lijsttrekker PVV Noord-Holland

NRC 17.12.2010 Hero Brinkman wordt de lijsttrekker van de PVV voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland. Dat maakte hij bekend tijdens de presentatie van het Noord-Hollandse verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Wat voor gevolgen heeft dat voor de positie van Brinkman binnen zijn…  Lees verder›

Brinkman lijsttrekker PVV Noord-Holland

NU 17.12.2010 PURMEREND – Hero Brinkman wordt de lijsttrekker van de PVV voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland.

Hero Brinkman lijsttrekker voor PVV in Noord-Holland

Elsevier 17.12.2010 Tweede Kamerlid Hero Brinkman (PVV) wordt de lijsttrekker van zijn partij voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland. Dat heeft Brinkman vrijdag bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kandidatenlijst en het Noord-Hollandse PVV-verkiezingsprogramma.

Zie ook:

Brinkman lijsttrekker PVV Noord-Holland 

Trouw 17.12.2010 Hero Brinkman wordt de PVV-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland. Het kamerlid presenteerde vrijdag het Noord-Hollandse verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst.

Brinkman lijsttrekker PVV Noord-Holland

VK 17.12.2010 PURMEREND – Hero Brinkman wordt de lijsttrekker van de PVV voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland. Dat maakte het Kamerlid …

Brinkman lijsttrekker PVV Noord-Holland

Telegraaf 17.12.2010 Hero Brinkman wordt de lijsttrekker van de PVV voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland. Dat maakte het Kamerlid vrijdag bekend tijdens de presentatie van het Noord-Hollandse verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst.

Hero Brinkman lijsttrekker Noord-Holland

17.12.2010 Hero Brinkman wordt lijsttrekker van de PVV voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland. De Tweede Kamerfractie heeft Brinkman gekozen als lijsttrekker voor de provincie waar hij zelf woonachtig is.

Zie ook:

PVV elders in Holland

Horeca-ondernemer lijsttrekker PVV in Noord-Brabant

VK 13.12.2010 Binnenland GILZE – De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft maandagavond in Gilze haar kandidaten voor de provinciale verkiezingen in Noord-Brabant …

Kandidaten PVV N-Brabant

Telegraaf 13.12.2010 De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft maandagavond in Gilze haar kandidaten voor de provinciale verkiezingen in Noord-Brabant gepresenteerd. Met de onbekende lijsttrekker horeca-ondernemer Ronald Dol gaat de partij voor tien zetels in de Brabantse Provinciale Staten, zei samensteller van de kandidatenlijst en Tweede Kamerlid Richard de Mos.

PVV presenteert kandidaten voor Brabant

De Pers 13.12.2010 De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft maandagavond in Gilze haar kandidaten voor de provinciale verkiezingen in Brabant gepresenteerd. Met de onbekende lijsttrekker horeca-ondernemer Ronald Dol gaat de partij voor tien zetels in de Brabantse Provinciale Staten, zei samensteller van de kandidatenlijst en Tweede Kamerlid Richard de Mos.

PVV wil in Limburg meebesturen -Video

Wilders liet verder weten in alle provincies mee te doen met zeker tien tot vijftien kandidaten. „CDA, VVD en PVV moeten ook in de Eerste Kamer een meerderheid halen”, zei Wilders.

PVV wil meebesturen

Telegraaf 10.12.2010 De PVV wil in Limburg na de komende verkiezingen voor het Limburgs parlement (Provinciale Staten) een gedeputeerde leveren. Dat zei PVV-leider Geert Wilders vrijdag in Roermond tijdens de presentatie van vijf Limburgse kandidaten voor de Statenverkiezingen. 

Stassen lijsttrekker PVV Limburg

VK 10.12.2010 De PVV heeft vandaag haar kandidatenlijst voor de verkiezingen van de Provinciale Staten in Limburg gepresenteerd. Lijsttrekker wordt de 39-jarige Laurence Stassen. Momenteel zit Stassen voor de PVV in het Europees Parlement.

PVV wil in Limburg meebesturen

De Pers 10.12.2010  De PVV wil in Limburg na de komende verkiezingen voor het Limburgs parlement (Provinciale Staten) een gedeputeerde leveren.

PVV wil in Limburg meebesturen

Metro 10.12.2010 De PVV wil in Limburg na de komende verkiezingen voor het Limburgs parlement (Provinciale Staten) een gedeputeerde leveren. Dat zei PVV-leider Geert Wilders vrijdag in Roermond tijdens de presentatie van vijf Limburgse kandidaten voor de Statenverkiezingen.

De PVV heeft een ‘war room’ ingericht waar alle provinciale kandidaten nog eens extra worden gescreend. Aanleiding is de ophef rond PVV-Kamerleden.

De PVV wil in alle provincies meedoen, en heeft daarvoor tientallen kandidaten nodig. Naar aanleiding van de recente ophef over het verleden van diverse PVV-Kamerleden wordt van alle kandidaten alsnog een verklaring omtrent het gedrag gevraagd. In de ‘war room’ zijn PVV-medewerkers fulltime bezig de antecedenten van de kandidaten na te trekken, vooral via Google.

Volgens Van Vliet heeft een aantal mensen zichzelf teruggetrokken als kandidaat. “Omdat ze de PVV geen schade wilden berokkenen of omdat ze in de gaten hadden dat ze anders door de mand zouden vallen.”

Van Vliet zei verder dat de PVV in Limburg de grootste partij wil worden. Partijleider Wilders presenteert de Limburgse kandidatenlijst vrijdag. Er staan ruim twintig mensen op.

PVV screent kandidaten in ‘war room’

AD 04.12.2010 DEN HAAG – De PVV van Geert Wilders heeft in Den Haag een ‘war room’ ingericht waar alle kandidaten voor de provinciale verkiezingen van maart volgend jaar nog eens extra worden gescreend.

PVV wil 12 zetels

Spits 04.12.2010 De PVV in Limburg verwacht bij de Provinciale Statenverkiezingen 12 zetels te halen. De partij wil de grootste partij in het Limburgse parlement worden. Dat zegt PVV-Kamerlid Ronald van Vliet. 

PVV screent kandidaten in ‘war room’

04.12.2010 (Novum) – De PVV van Geert Wilders heeft in Den Haag een ‘war room’ ingericht waar alle kandidaten voor de provinciale verkiezingen van maart volgend jaar nog eens extra worden gescreend. Dat heeft PVV-Kamerlid Ronald van Vliet gezegd tegen de Limburgse omroep L1.

PVV screent kandidaten in ‘war room’

Trouw 04.12.2010 De PVV van Geert Wilders heeft in Den Haag een ‘war room’ ingericht waar alle kandidaten voor de provinciale verkiezingen van maart volgend jaar nog eens extra worden gescreend. Dat heeft PVV-Kamerlid Ronald van Vliet gezegd tegen de Limburgse omroep L1.

PVV-Kamerleden overladen met politieke functies

VK 06.11.2010  De PVV overweegt Kamerleden ook zitting te laten nemen in diverse fracties van de Provinciale Staten. Deze ‘stapeling’ van functies leidt elders in de Tweede Kamer tot opgetrokken wenkbrauwen. Geert Wilders denkt met dit stapelen nog enige controle te houden over de groei van zijn partij.

Woning PVV’er beklad

Telegraaf 05.11.2010 De woning van het Friese PVV-lid Jan Lautenbach uit Oudwoude is in de nacht van donderdag op vrijdag beklad met hakenkruisen. Dat heeft de politie Friesland gemeld. Lautenbach is kandidaat voor de komende Provinciale Statenverkiezingen.

Woning PVV-er beklad met hakenkruis – HvNL 05.11.2010 De woning van het Friese PVV-lid Jan Lautenbach uit Oudwoude is in de nacht van donderdag op vrijdag beklad met hakenkruizen. Dat heeft de politie Friesland gemeld. Lautenbach is kandidaat voor de komende Provinciale Statenverkiezingen. De PVV-er deed vrijdagochtend aangifte.

Er zijn volgens de politie hakenkruisen in en rondom de woning van Lautenbach aangebracht. Ook werden vernielingen aangericht. PVV-leider Geert Wilders vindt het incident ”totaal onaanvaardbaar”. Hij sprak van ”vreselijke acties tegen een kandidaat van ons”. Wilders rekent op een snelle reactie van politie en justitie, zo liet hij weten. De PVV doet in maart in alle provincies mee aan de Provinciale Statenverkiezingen, aldus Wilders. Het is de eerste keer dat een van de kandidaten met dit soort acties te maken heeft gekregen.

PVV doet mee aan statenverkiezingen

Telegraaf 01.10.2010 De PVV doet mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten. Dat zei PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus vrijdagavond voor de Limburgse regionale omroep L1.

Provinciale Verkiezingen 03.03.2011- PVV doet mee in Flevoland

Door mee te doen aan de Provinciale Statenverkiezingen wil de PVV zoveel mogelijk leden voor de Eerste Kamer krijgen.

Die worden namelijk door de leden van de Provinciale Staten gekozen. Momenteel zitten er nog geen PVV’ers in de senaat.

PVV gaat in Flevoland met verkiezingen meedoen

Trouw 11.08.2010 De PVV gaat in Flevoland meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen. Dat liet een PVV-Kamerlid Joram van Klaveren dinsdag weten. Tegen Omroep Flevoland zei hij dat er nog geen verkiezingsprogramma is, maar wel voldoende kandidaten om een lijst op te stellen voor de verkiezingen van 3 maart volgend jaar. 

PVV doet in Flevoland mee met verkiezingen

VK 11.08.2010 De PVV gaat in Flevoland meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen. Dat liet een PVV-Kamerlid Joram van Klaveren dinsdag weten. Tegen Omroep Flevoland zei hij dat er nog geen verkiezingsprogramma is, maar wel voldoende kandidaten om een lijst op te stellen voor de verkiezingen van 3 maart volgend jaar.

PVV wil zetel in Provinciale Staten Flevoland

DePers 11.08.2010 De Partij voor de Vrijheid (PVV) doet volgend jaar mee met de Provinciale Statenverkiezingen in Flevoland. Dat heeft een woordvoerder van de partij woensdag laten weten.

Joram van Klaveren, Tweede Kamerlid voor de PVV, vertelde woensdag in een radio-interview met Omroep Flevoland dat de partij hoopt zo veel mogelijk PVV’ers in het provinciale pluche te krijgen, omdat de leden van de Provinciale Staten de Eerste Kamer kiezen.

PVV gaat in Flevoland met verkiezingen meedoen

11.08.2010 De PVV gaat in Flevoland meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen. Dat liet een PVV-Kamerlid Joram van Klaveren dinsdag weten. Tegen Omroep Flevoland zei hij dat er nog geen verkiezingsprogramma is, maar wel voldoende kandidaten om een lijst op te stellen voor de verkiezingen van 3 maart volgend jaar.

december 18, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , ,

7 reacties

 1. […] Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Hero Brinkman lijsttrekker PVV Noord-Holland […]

  Pingback door Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – PVV doet in alle provincies mee « Debat in de Digitale Hofstad | januari 23, 2011

 2. […] Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Hero Brinkman lijsttrekker PVV Noord-Holland […]

  Pingback door Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Kandidatenlijsten stromen binnen de campagne barst los « Debat in de Digitale Hofstad | januari 23, 2011

 3. […] Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Hero Brinkman lijsttrekker PVV Noord-Holland […]

  Pingback door Peiling Maurice de Hond 28.02.2011 – provinciale verkiezing 02.03.2011 Noord Holland – PVV 9 zetels « Debat in de Digitale Hofstad | maart 1, 2011

 4. […] Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Hero Brinkman lijsttrekker PVV Noord-Holland […]

  Pingback door Provinciale verkiezing 02.03.2011 – Noord Holland zonder de PVV « Debat in de Digitale Hofstad | maart 10, 2011

 5. […] Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Hero Brinkman lijsttrekker PVV Noord-Holland […]

  Pingback door Weinig kans PVV in provinciale colleges « Debat in de Digitale Hofstad | maart 25, 2011

 6. […] Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Hero Brinkman lijsttrekker PVV Noord-Holland […]

  Pingback door Coalitie Provinciale staten Noord Holland rond – VVD, PvdA, D66 en CDA. « Debat in de Digitale Hofstad | april 11, 2011

 7. […] Provinciale verkiezingen 02.03.2011 – Hero Brinkman lijsttrekker PVV Noord-Holland […]

  Pingback door Hoofddoekverbod PVV Provincie Noord Holland afgewezen « Debat in de Digitale Hofstad | april 18, 2011


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: