Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – Toespraak 05.12.2010 in Tel Aviv deel 2

De twee politici spraken in vriendschappelijke sfeer over internationale zaken en partijpolitieke kwesties, aldus Wilders.

Wilders blijft nog even in het Midden-Oosten, waar hij zondag een toespraak zal houden in Tel Aviv. Hij zal daarin zijn standpunt toelichten dat Jordanië ‘de enige Palestijnse staat is die er ooit zal komen’. De “internationale zaken en partijpolitieke kwesties” betreffen vermoedelijk zoals gewoonlijk de “strijd tegen de islam met Israël als front” (PVV programma blz 47).

Wilders wordt op zijn reis vergezeld door PVV parlementariërs Wim Kortenoeven en Raymond de Roon. Wim Kortenoeven kennen wij als een oorlogszuchtige religieuze fundamentalist, Raymond de Roon kwam eerder in het nieuws vanwege zijn lidmaatschap van een extreemrechtse club welke in Nederland een staatsgreep wilde plegen.

Of Wilders tijdens zijn bezoek aan Israël opnieuw zijn kopvod zal dragen, zoals op bijgaande afbeelding, is op dit moment nog niet bekend.

Morgen bij zijn bezoek aan Tel Aviv zal een demonstratie plaatsvinden.

Niet zo blij
Geert Wilders en zijn geestverwanten steunen Israël. Veel Israëliërs zijn daar helemaal niet zo blij mee. Lieberman אביגדור ליברמן staat in Israël bekend om zijn harde lijn ten opzichte van Palestijnen.

Time
In 2009 werd Avigdor Lieberman door het tijdschrift Time opgenomen in de lijst van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld.
Veel commentatoren beschuldigen Lieberman van anti-Arabisch racisme, zoals Christoph Schult in Der Spiegel. Auteur MJ Rosenberg kenmerkte Lieberman’s verkiezingscampagne in LA Times als “ronduit anti-Arabisch’

Zie ook: Geert Wilders PVV – Toespraak 05.12.2010 in Tel Avivdeel 1

Geert Wilders volgende toespraak is in Israël

De Toespraak:

De Nederlandse politicus weet wel waarom Palestijnen een probleem vormen in Israël. „Omdat ze na de vorming van het huidige Israël niet werden verwelkomd in de Arabische buurlanden”, stelde hij zondag. „Ze leven nu gedwongen in kampen en krottenwijken, waar velen tot op de dag van vandaag lijden.”

De Verenigde Naties (VN) gaan in de optiek van Wilders, die met zijn PVV geldt als gedoogpartner van het huidige kabinet, niet goed met de situatie om. „In tegenstelling tot andere gebieden in de wereld rekent de VN ook nakomelingen van de eerste generatie Palestijnen in Israël onder de Palestijnse vluchtelingen. Op die manier kon het aantal vluchtelingen oplopen van 711.000 in 1950 tot 4,7 miljoen in 2010. Deze vluchtelingen worden gebruikt als demografisch wapen tegen Israël.”

Wilders zei dat de Joden een nieuw leven voor zichzelf hebben gecreëerd in Israël. Volgens hem moeten de Palestijnen dat doen in Jordanië. De situatie zou dan kunnen normaliseren, al waarschuwde Wilders dat de islam ervoor zorgt dat de moslims de Joden blijven haten.

Dat meldt de Israëlische krant Ha’aretz.

Wilders pleit ervoor dat Palestijnen het recht krijgen om zich in Jordanië te vestigen, om daar dan hun eigen regering te kiezen. Lees HIER de volledige speech (in Engels)

Uri Rosenthal distantieert zich van Geert Wilders. De regering van VVD en CDA streeft naar een tweestatenoplossing voor Israël en het Palestijnse volk, zo staat dit in het Regeerakkoord.

‘Nederland wil verder investeren in de band met de staat Israël,’ staat in het Regeerakkoord (pdf). ‘Nederland blijft daarbij voorstander van een alomvattend vredesakkoord (…). Een tweestatenoplossing, met als uitgangspunt de grenzen van 1967, vormt hierbij het uitgangspunt.’

Dat zegt minister Uri Rosenthal (VVD, Buitenlandse Zaken) zaterdag in een
interview met de Volkskrant.

Wilders
Hij vindt het ‘een misverstand’ om te denken dat een pro-Israëlische opstelling zijn bewegingsvrijheid in de Arabische wereld zou beperken.

‘Wij zijn voor een tweestatenoplossing in het Midden-Oosten, en Europa moet de Amerikanen niet voor de voeten lopen in het vredesproces. Dat is een heel andere lijn dan Geert Wilders (PVV) heeft.’

”Als je dit soort dingen zegt en beweert dat nederzettingen van strategisch belang zijn voor Israël, dan vraag ik wel af wat diezelfde Wilders die zegt bezorgd te zijn over de radicale islam eigenlijk wil.”

“Het is koren op de molen van Bin Laden en al die radicale moslims die kunnen zeggen: zie je wel, het Westen wil helemaal geen oplossing, het Westen is een kruistocht tegen ons begonnen. Dat soort opmerkingen helpt niet bepaald”, aldus Serry.

Kritiek Rosenthal op Serry

Telegraaf 21.12.2010 Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft kritiek op de uitspraken van de Nederlandse diplomaat Robert Serry, gezant van de Verenigde Naties voor het Midden-Oosten, over PVV-leider Geert Wilders. De minister vindt dat diplomaten voorzichtig moeten zijn en geen uitlatingen moeten doen die verkeerde gedachten kunnen opwekken. 

Kritiek Rosenthal op VN-gezant

De Pers 21.12.2010 Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft kritiek op de uitspraken van de Nederlandse diplomaat Robert Serry, gezant van de Verenigde Naties voor het Midden-Oosten, over PVV-leider Geert Wilders. De minister vindt dat diplomaten voorzichtig moeten zijn en geen uitlatingen moeten doen die verkeerde gedachten kunnen opwekken.

‘Tekst Wilders koren op molen Bin Laden’  

Nu 20.12.2010 TEL AVIV – De uitspraken van Geert Wilders eerder deze maand in Israël over het Israëlisch-Palestijnse conflict zijn koren op de molen van onder anderen Osama Bin Laden. Dat zei de Nederlandse diplomaat Robert Serry zondag. Wilders legde in Israël de zwarte piet voor de problemen in het Midden-Oosten bij de islam. Er wordt volgens hem ten onrechte veel te veel naar Israël gewezen.

Minister Rosenthal heeft genoeg van ‘Israël-bashing’

Elsevier 11.12.2010 Het kabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV wil het verschijnsel ‘Israël-bashing’ – het voortdurend negatief bejegenen van de Joodse staat – zoveel als mogelijk bestrijden.

Rosenthal heeft de regering van Jordanië meegedeeld dat Nederland de opvattingen van Wilders niet deelt, zei de minister in een overleg met de Tweede Kamer. PvdA-Kamerlid Frans Timmermans riep Rosenthal op om zich te distantiëren van Wilders’ uitspraken. ‘De minister moet deze onzin onzin durven te noemen.’

‘De opvattingen van de PVV, of ze onzin zijn of zinnig, deelt de Nederlandse regering niet. Daar mag ook geen enkel misverstand over bestaan,’ zei Rosenthal.

 

Rosenthal neemt afstand van PVV-standpunt Palestina

NU 09.12.2010 Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft donderdag afstand genomen van het pleidooi van de PVV dat Jordanië de Palestijnse staat moet worden. Hij heeft de regering van Jordanië ook duidelijk gemaakt dat de Nederlandse regering deze opvattingen niet deelt. 

Rosenthal neemt afstand van Palestina-toespraak Wilders

Elsevier 09.12.2010  Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) neemt afstand van de uitspraken die PVV-leider Geert Wilders dit weekend deed tijdens zijn bezoek aan Israël. Wilders zei daar onder andere dat ‘Jordanië de enige Palestijnse staat is die er ooit zal komen’.

Rosenthal neemt afstand van PVV

Telegraaf 09.12.2010 Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft donderdag afstand genomen van het pleidooi van de PVV dat Jordanië de Palestijnse staat moet worden. Hij heeft de regering van Jordanië uit eigen beweging ook duidelijk gemaakt dat de Nederlandse regering deze opvattingen niet deelt.

Geert Wilders in Israël  – foto’s

 

Geert Wilders spreekt in Tel Aviv

VK 06.12.2010 TEL AVIV – ‘Geert Wilders in Tel Aviv? Alsof we al niet genoeg problemen hebben.’ De tekst op het spandoek is klip en klaar, de demonstrant in Tel Aviv is geen fan van de Nederlandse politicus, die op uitnodiging van de rechtse Hatikva-partij Israël weer eens aandoet. ‘Wilders is gevaarlijk. Hij geeft de kolonisten op de Westbank politieke steun met zijn denkbeelden. En dat is een kwalijke ontwikkeling.’

Wilders: Palestijnen kunnen naar Jordanië

’Als Israël valt, dan valt het Westen ook’ 

AD 05.12.2010 TEL AVIV – Palestijnen moeten het recht krijgen om zich vrijwillig in Jordanië te huisvesten. Dat land zou zich dan kunnen omvormen tot Palestina en de Palestijnen kunnen daar dan in vrijheid hun eigen regering kiezen.  

Lees ook: Wilders: Jordanië de enige Palestijnse staat 

Wilders: Palestijnen naar Jordanië

Telegraaf 05.12.2010 Palestijnen moeten het recht krijgen om zich vrijwillig in Jordanië te huisvesten. Dat zei Geert Wilders zondag in de Israëlische stad Tel Aviv. 

Wilders in Israël: Problemen Midden-Oosten komen door islam

Elsevier 05.12.2010 Zowel Israëliërs die in Nederland zijn geboren als mensenrechtenactivisten uit de westelijke Jordaanoever hebben gedemonstreerd bij de toespraak die PVV-leider Geert Wilders vandaag in Tel Aviv hield. Wilders zette hier zijn mening uiteen dat ‘Jordanië de enige Palestijnse staat is die er ooit zal komen’.

Zie ook:

‘Palestijnen moeten zich in Jordanië kunnen huisvesten’

NU 15.12.2010 TEL AVIV – Palestijnen moeten het recht krijgen om zich vrijwillig in Jordanië te huisvesten. Dat land zou zich dan kunnen omvormen tot Palestina en de Palestijnen kunnen daar dan in vrijheid hun eigen

Wilders: Palestijnen naar Jordanië

Metro 05.12.2010 Palestijnen moeten het recht krijgen om zich vrijwillig in Jordanië te huisvesten. Dat land zou zich dan kunnen omvormen tot Palestina en de Palestijnen kunnen daar dan in vrijheid hun eigen regering kiezen. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders zondag in de Israëlische stad Tel Aviv gezegd in een toespraak.

Wilders: Palestijnen naar Jordanië

De Pers 15.12.2010  Palestijnen moeten het recht krijgen om zich vrijwillig in Jordanië te huisvesten. Dat land zou zich dan kunnen omvormen tot Palestina en de Palestijnen kunnen daar dan in vrijheid hun eigen regering kiezen.

Wilders: Palestijnen naar Jordanië

Trouw 05.12.2010 Palestijnen moeten het recht krijgen om zich vrijwillig in Jordanië te huisvesten. Dat land zou zich dan kunnen omvormen tot Palestina en de Palestijnen kunnen daar dan in vrijheid hun eigen regering kiezen. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders zondag in de Israëlische stad Tel Aviv gezegd in een toespraak.

Wilders: Palestijnen naar Jordanië

Parool 05.12.2010 Palestijnen moeten het recht krijgen om zich vrijwillig in Jordanië te huisvesten. Dat land zou zich dan kunnen omvormen tot Palestina en de Palestijnen kunnen daar dan in vrijheid hun eigen regering kiezen. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders zondag in de Israëlische stad Tel Aviv gezegd in een toespraak.

Palestijnen naar Jordanië’

05.12.2010 Tijdens een toespraak in de Israëlische stad Tel Aviv heeft PVV-leider Geert Wilders gezegd dat Palestijnen het recht moeten krijgen om zich vrijwillig in Jordanië te vestigen. Volgens de Nederlandse politicus zou het land zich om kunnen vormen tot Palestina. Palestijnen kunnen dan daar in vrijheid hun eigen regering kiezen. 

Geert Wilders volgende toespraak is in Israël

Toespraak Wilders

Telegraaf 05.12.2010 DEN HAAG –  PVV-leider Geert Wilders houdt zondag in de Israëlische stad Tel Aviv een toespraak. Hij zal daarin zijn standpunt toelichten dat Jordanië „de enige Palestijnse staat is die er ooit zal komen”.

Wilders houdt toespraak in Tel Aviv

De Pers 05.12.2010 PVV-leider Geert Wilders houdt zondag in de Israëlische stad Tel Aviv een toespraak. Hij zal daarin zijn standpunt toelichten dat Jordanië ,,de enige Palestijnse staat is die er ooit zal komen”.

Wilders houdt toespraak in Tel Aviv

RTVWEST 05.12.2010 DEN HAAG (ANP) – PVV-leider Geert Wilders houdt zondag in de Israëlische stad Tel Aviv een toespraak. Hij zal daarin zijn standpunt toelichten dat Jordanië ,,de enige Palestijnse staat is die er ooit zal komen”. 

Wilders spreekt met Lieberman  

AD 04.12.2010  JERUZALEM – PVV-leider Geert Wilders heeft vanmiddag in Jeruzalem een “lang en goed gesprek” gehad met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman.

Wilders overlegt met Israëlische minister Lieberman

Elsevier 04.12.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdagmiddag in Jeruzalem een ‘lang en goed gesprek’ gehad met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman, die in Israël niet onomstreden is.

Zie ook:

Wilders spreekt met Lieberman

NRC 04.12.2010  PVV-leider Geert Wilders heeft vanmiddag in Jeruzalem een „lang en goed gesprek” gehad met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. De politici spraken in vriendschappelijke sfeer over internationale zaken en partijpolitieke kwesties, zo meldde Wilders.

Wilders spreekt met Lieberman

Parool 04.12.2010 JERUZALEM – PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdagmiddag in Jeruzalem een ”lang en goed gesprek” gehad met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. De politici spraken in vriendschappelijke sfeer over …  

Wilders praat met Lieberman

Telegraaf 04.12.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdagmiddag in Jeruzalem een „lang en goed gesprek” gehad met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. De politici spraken in vriendschappelijke sfeer over internationale zaken en partijpolitieke kwesties, zo meldde Wilders.  

Wilders spreekt met Lieberman

Spits 04.12.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdagmiddag in Jeruzalem een ,,lang en goed gesprek” gehad met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. De politici spraken in vriendschappelijke sfeer over internationale zaken en partijpolitieke kwesties, zo meldde Wilders. LEES VERDER…

Wilders spreekt met Lieberman

Metro 04.12.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdagmiddag in Jeruzalem een ,,lang en goed gesprek” gehad met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. De politici spraken in vriendschappelijke sfeer over internationale zaken en partijpolitieke kwesties, zo meldde Wilders.

Wilders spreekt Lieberman

De Pers 04.12.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdagmiddag in Jeruzalem een ,,lang en goed gesprek” gehad met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman.

Wilders spreekt met Lieberman

Trouw 04.12.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdagmiddag in Jeruzalem een ,,lang en goed gesprek” gehad met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. De politici spraken in vriendschappelijke sfeer over internationale zaken en partijpolitieke kwesties, zo meldde Wilders.

Wilders spreekt met Lieberman

Nu 04.12.2010 JERUZALEM – PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdagmiddag in Jeruzalem een ”lang en goed gesprek” gehad met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman

Wilders spreekt met Lieberman

04.12.2010 JERUZALEM (ANP) – Geert Wilders heeft zaterdagmiddag in Jeruzalem een ,,lang en goed gesprek” gehad met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. De politici spraken in vriendschappelijke sfeer over internationale zaken en partijpolitieke kwesties, zo meldde Wilders.  

Blog;

december 5, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 reacties

  1. […] Geert Wilders PVV – Toespraak 05.12.2010 in Tel Aviv deel 2 […]

    Pingback door Geert Wilders PVV – De geest van Allah is uit de fles « Debat in de Digitale Hofstad | februari 28, 2011

  2. […] heeft kennelijk nogal wat losgemaakt in Nederland. Echter ook in het Buitenland: Berlijn, Tel Aviv, New York, USA  etc.  En zelfs Griekenland en Turkije moesten het […]

    Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 8 – Vrijspraak « Debat in de Digitale Hofstad | juni 24, 2011

  3. […] heeft kennelijk nogal wat losgemaakt in Nederland. Echter ook in het Buitenland: Berlijn, Tel Aviv, New York, USA  etc.  En zelfs Griekenland en Turkije moesten het […]

    Pingback door Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen « Debat in de Digitale Hofstad | maart 28, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: