Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Femke Halsema Groenlinks – Draaikont Moslimknuffelaar – deel 2

Mag een politicus zijn mening soms niet herzien?

Femke Halsema  is hooguit een twijfelkontje dat haar neiging tot ideologische zelfcensuur nu heeft afgeslingerd. Is ook onzinnig  het verwijt dat Femke met haar uitspraken stemmen van Geert probeert af te snoepen ?  Daar zijn PvdA, CDA, VVD, SP en TON al mee bezig en GroenLinks kan hooguit op een paar PVV-kruimeltjes hopen.

Zie ook: Femke Halsema Groenlinks – Draaikont Moslimknuffelaar – deel 1 

Ook GroenLinks doet aan Draaikontenpolitiek

Al eerder deed Femke van zich horen over de hoofddoek. Echter deze keer gaat ze een stapje verder. En lijkt te zijn aangestoken door het Wilderiaanse Islamvirus.

Een schoolvoorbeeld van botsing tussen alledaagse praktijk en stugge partijideologie. In een  lezing maakt ze wel een karikatuur van de actuele situatie door ’moslimknuffelaars’ tegenover ’islamhaters’ te zetten. Wel is dit een comfortabele uitgangspositie om haar geestverwanten op te roepen een ’ Derde weg ’ te bewandelen.

Het is notabene GL die scheiding tussen mannen en vrouwen in een theater mogelijk maakte, evenals stemmen in een moskee of een orthodoxe moslim als Tariq Ramadan als gemeenteadviseur aanstelde. Om maar een paar voorbeelden uit het verleden te noemen. 

Halsema zei eerder in een interview als feministe moeite te hebben met ‘allerlei gesluierde vrouwen’ die zij op de school van haar kinderen tegenkomt. Ook viel het haar op dat islamitische meisjes vaak niet bij haar thuis mochten spelen als haar vriend ’s middags de kinderen opvangt.  Volgens de GroenLinks-aanvoerster heeft de stap niets te maken met het grote aantal moslimkinderen op de oude basisschool in de Transvaalbuurt.

 Halsema haalt kinderen van zwarte school

Telegraaf 27.11.2010 De GroenLinks fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Femke Halsema, heeft haar twee kinderen van de zwarte school in Amsterdam-Oost gehaald, waarop zij tot afgelopen zomer zaten.

Femke Halsema haalt kinderen van zwarte school 

AD 27.11.2010 AMSTERDAM – Femke Halsema heeft haar kinderen van de zwarte school afgehaald in de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost. De tweeling zat op school met een groot aantal islamitische kinderen.

november 28, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] Femke Halsema Groenlinks – Draaikont Moslimknuffelaar – deel 2 […]

  Pingback door Jeanine Hennis-Plasschaert VVD – 2e kamerdebat Hoofddoekverbod Stadhuis « Debat in de Digitale Hofstad | maart 16, 2011

 2. […] Femke Halsema Groenlinks – Draaikont Moslimknuffelaar – deel 2 […]

  Pingback door Weer gedonder in de Amsterdamse gemeenteraad « Debat in de Digitale Hofstad | maart 18, 2011

 3. […] Femke Halsema Groenlinks – Draaikont Moslimknuffelaar – deel 2 […]

  Pingback door Het hoofddoekverbod ook in Den Haag ? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 20, 2011

 4. […] Femke Halsema Groenlinks – Draaikont Moslimknuffelaar – deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – weer in de draaimolen « Debat in de Digitale Hofstad | september 13, 2011


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: