Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun

Document | Affaires Kamerleden schaden PVV

Terugblik: 

Geert Wilders zit plots in een rol die hem niet op het lijf is geschreven: hij moet de boel bij elkaar houden. Tegelijkertijd moet hij op zoek naar zo’n tweehonderd PVV’ers voor de Statenverkiezingen van 2 maart.

Wilders wil te veel

De stroom onthullingen over de PVV houdt aan. Sharpe viel een atleet aan en De Mos blijkt geen schooldirecteur. Wat ging er mis?

Vertrouwen
PVV-stemmers blijven Geert Wilders en de PVV steunen nu een aantal fractieleden in opspraak is geraakt. Dat blijkt uit een onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel onder ruim 2600 mensen die bij de Tweede Kamerverkiezingen in juni op de PVV hebben gestemd. De resultaten werden woensdag bekend. 

Mishandeling
James Sharpe zou eind jaren ’80 een atleet hebben mishandeld met een spike. Daarvoor zou hij een half jaar zijn geschorst door de atletiekbond, melden het Eindhovens Dagblad en de Volkskrant woensdagmorgen.

Boete
Met de affaire rond Tweede Kamerlid James Sharpe is er dinsdag weer een PVV’er in opspraak gekomen. Een bedrijf waarvan hij de baas was, is in 2008 in Hongarije bestraft voor het misleiden met sms-berichten van klanten. Het bedrijf Digitania kreeg een boete van ongeveer 256.000 euro. De hoogst mogelijke straf werd opgelegd door de Hongaarse mededingingsautoriteit.

De Mos
PVV-Kamerlid Richard de Mos blijkt nooit schooldirecteur te zijn geweest, bericht de Volkskrant woensdag.

Geert is net als de anderen
Geert Wilders wilde van Eric Lucassen af, maar dat lukte niet. Als een doodgewone Haagse politicus draait hij om die hete brij heen. Tot opluchting van het kabinet.

Ontucht is ontucht
Niet eerder hadden we iemand gezien die in zo korte tijd zo weinig van zichzelf intact had gelaten. Wilders zelf ook niet.

Zie ook:

Van Gedoogsteun, Minderheidskabinet en Gatenkaas.

Richard de Mos PVV – de Firma Gluup en Bedrog

Geert Wilders PVV – en de volgende is James Sharpe – deel 2

Geert Wilders PVV – en de volgende is James Sharpe – deel 1

Eric Lucassen PVV versus De partij van de Vrijheid van geweld – deel 2

PVV versus De partij van de Vrijheid van geweld

Marcial Hernandez PVV – Was het een klap of een Kopstoot ?

Zie ook:

Hero Brinkman van de PVV slaat weer door 

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 3

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ! – deel 2

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent !!!!! – deel 1

“Ik voorspel dat binnen de kortste keren de boel a la de LPF uit elkaar gaat vallen”, staat in een acht pagina’s tellende notitie van Brinkman. 

En uiteindelijk wordt de PVV geen partij met leden, zoals Kamerlid Hero Brinkman dat zo graag had gewild. Dat heeft de PVV-Kamerfractie dinsdag besloten tijdens een beraad. PVV-leider Geert Wilders heeft de uitkomst zojuist bekendgemaakt, meldt ANP.

Verworpen

Dat heeft PVV-leider Geert Wilders zelf laten weten. Volgens hem is uitgebreid, ‘inhoudelijk en respectvol’ met elkaar over het plan gediscussieerd, maar is het voorstel verworpen.

Hero Brinkman is een van de voorvechters van meer democratie, maar kwam daarover in botsing met Martin Bosma. Ook vreest Brinkman dat de PVV, als er niets verandert, te veel als een one-issuepartij (anti-islam) wordt gezien.

Brinkman stelde dat de kwestie voor hem geen breekpunt was. ”Ik ben een democraat in hart en nieren. De fractie heeft besloten en daar conformeer ik me aan”, zei hij. Volgens Brinkman is het nu zaak dat de PVV ”als eenheid en gesterkt” campagne gaat voeren voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart 2011.

Zie ook:

Wilders wil te veel zelf doen
Alles glijdt van Wilders af 

PVV democratiseert niet – Video 

 

PVV-fractie verwerpt voorstel voor meer democratie – Video

PVV-leider Geert Wilders vindt dat de berichtgeving over het verleden van zijn fractiegenoten ‘op een ordinaire heksenjacht begint te lijken’, zijn vertrouweling Martin Bosma vindt dat de PVV’ers ‘de laatsten zijn die hierover moeten piepen’. En nadat Wilders jaren op rechters heeft ingehakt, zegt zijn nummer drie Lilian Helder dat ‘de rechterlijke macht te hard wordt aangepakt’. En waar de islam volgens Wilders ‘het kwaad zelf’, is nieuwkomer Ino van den Besselaar ‘niet tegen de islam’. 

De ene PVV’er is heus de andere niet 

De Pers 29.11.2010 Geert Wilders’ beweging mag het imago hebben van een blok uit één stuk, Kamerleden verschillen best wel eens openlijk van opvatting.

„Het Haagse tumult heeft absoluut voor vertraging gezorgd”, zegt Harry Broere, een van de ‘kandidaat-kandidaten’ voor de Provinciale Staten in Noord-Brabant. „Als dat tumult er niet was geweest, hadden we allang met onze lijst naar buiten kunnen treden”, aldus de Bredase ondernemer in kantoorinrichting.

Tumult rond PVV-Kamerleden vertraagt rekrutering

NRC 27.11.2010 De onthullingen over het verleden van enkele PVV-Kamerleden hebben vertraging en complicaties veroorzaakt bij de voorbereiding van de PVV-deelname aan de verkiezingen voor Provinciale Staten van maart.

Incidentjes

Trouw 27.11.2010 Mediahypes die te lang voortsudderen hebben op hun afnemers vaak hetzelfde effect: eerst is er nieuwsgierigheid die ook met verontwaardiging gepaard kan gaan, dan volgt gewenning en uiteindelijk wordt irritatie gewekt. Ik vermoed dat in de saga der foute PVV’ers, nu de laatste fase in zicht komt.

Wilders is het zat

Spits 26.11.2010 PVV-leider Geert Wilders verwijt de media dat ze zich schuldig maken aan een “ordinaire heksenjacht” bij het graven in het verleden van zijn Tweede Kamerleden. Wilders is het spuugzat, meldde hij vrijdag.

Twitteraars uitgesproken over Wilders

Telegraaf 26.11.2010 Twitteraars zijn losgegaan na uitspraken van Geert Wilders. De opmerking van de PVV-voorman, dat hij het ‘spuugzat’ is dat de media in het verleden van zijn PVV-collega’s graaft, ontlokte veel reacties op de internetdienst.

PVV-relletjes? Laten we het bij de feiten houden

Elsevier 26.11.2010 Stapelen de zorgen voor Geert Wilders zich op of nemen de problemen juist af? Elke dag is er wel een nieuw bericht dat een van zijn fractieleden in opspraak brengt. Maar het kaliber van de beschuldigingen neemt ook langzaam af. Het is allemaal niet fraai, maar de PVV-fractie was natuurlijk ook geen heel oude adel. Dat zit gewoon in het karakter van een protestpartij

Wilders is wroetende media spuugzat

Parool 26.11.2010 Geert Wilders is het ‘spuugzat’: de media die maar in het verleden van zijn partijgenoten zitten te snuffelen. Dat liet hij vrijdagmorgen weten aan het ANP.

‘Media kunnen de diepvries in’

Geert Wilders is ’gewroet spuugzat’

 

AD 26.11.2010 DEN HAAG – Geert Wilders is ze ‘spuugzat’, de media die maar in het verleden van zijn partijgenoten zitten te snuffelen. Dat liet hij vanmorgen weten aan het ANP.

Wilders: media kunnen de diepvries in

NRC 26.11.2010 Geert Wilders is ze ‘spuugzat’, de media die maar in het verleden van zijn partijgenoten zitten te snuffelen. Dat liet hij vanmorgen per sms aan verschillende media weten. 

Wilders baalt van de media

Telegraaf 26.11.2010 Geert Wilders is ze ‘spuugzat’, de media die maar in het verleden van zijn partijgenoten zitten te snuffelen. Dat liet hij vrijdagmorgen weten aan het ANP.

Ministers zien geen heksen

Telegraaf 26.11.2010 Verscheidene ministers reageerden vrijdag laconiek op de beschuldiging van PVV-leider Geert Wilders aan de media dat er sprake is van een heksenjacht op PVV-Kamerleden. 

Ministers zien geen heksen

Spits 26.11.2010 Verscheidene ministers reageerden vrijdag laconiek op de beschuldiging van PVV-leider Geert Wilders aan de media dat er sprake is van een heksenjacht op PVV-Kamerleden. 

Wilders: ordinaire heksenjacht op PVV

VK 26.11.2010 Geert Wilders is het ‘spuugzat’: de media die maar in het verleden van zijn partijgenoten zitten te snuffelen. Dat liet hij vrijdagmorgen weten aan het ANP.

Wilders is media ‘spuugzat’ en wil rust

Trouw 26.11.2010 Geert Wilders laat vrijdag weten dat hij genoeg heeft van ‘het gewroet van de media in het verleden van PVV’ers’. De PVV-leider spreekt van ‘een ordinaire heksenjacht’.

Wilders is wroetende media spuugzat

Metro 26.11.2010 DEN HAAG (ANP) – Geert Wilders is het ‘spuugzat’: de media die maar in het verleden van zijn partijgenoten zitten te

Wilders is ‘heksenjacht’ spuugzat en zwijgt

26.11.2010 Geert Wilders wil niet reageren op de nieuwste affaires rondom zijn Kamerleden. “Ik ben het inmiddels spuugzat”, laat de PVV-leider per sms weten. “Het gewroet van de media in het verleden van PVV’ers begint nu op een ordinaire heksenjacht te lijken. Ik werk daar niet meer aan mee.”

Wilders is wroetende media spuugzat

De Pers 26.11.2010 Geert Wilders is het ‘spuugzat’: de media die maar in het verleden van zijn partijgenoten zitten te snuffelen. Dat liet hij vrijdagmorgen weten aan het ANP

 

Leedvermaak over PVV terecht, maar…

VK 25.11.2010 We mogen de onderliggende oorzaak van Wilders’ succes niet negeren – en dat gebeurt feitelijk nog te veel. En weer is een Wilderspaladijn een deel van zijn portefeuille kwijt geraakt, zodat we hier een fractie met Kamerleden Eerste en Tweede Klasse krijgen. Een interessante gang van zaken, juist voor een club die voor de zwoegende belastingbetaler zegt op te komen: wie niet deugt mag gaan luieren, wie nog niet door de mand is gevallen moet nog harder werken.

Met overgrote meerderheid (waarschijnlijk, we krijgen het niet te horen, Feind hört mit!) wees de PVV-fractie de plannen af van Hero Brinkman om zoiets als ‘PVV-leden’ in het leven te roepen. Gaat niet door. Geert beslist alles, altijd. En wonder boven wonder: na afloop van de vergadering bleek dat Hero zijn eige plan ook ineens een slecht idee vond! Hij is nu óók tegen leden, want de meerderheid is tegen leden. Een fraai voorbeeld van het ooit door Lenin zo enthousiast gepropageerde ‘democratisch centralisme’. Geen meerderheid? Dan verder je bek houden!

Wie heeft medelijden met Bosma?

De Pers 25.11.2010 Geert is geen volksvertegenwoordiger – hij wìl helemaal geen volk vertegenwoordigen, zo bleek dinsdagmiddag.  

Bosma heeft geen goed alternatief voor ledenpartij  

Trouw 24.11.2010 Volgens Martin Bosma, het PVV-Kamerlid dat zich steeds meer opwerpt als de ideoloog achter de beweging van Geert Wilders, is de partijdemocratie op sterven na dood, zo niet al lang overleden.

Ondemocratische PVV

NRC 23.11.2010 De PVV wordt niet gedemocratiseerd. Het blijft een partij van één lid, Geert Wilders, die zichzelf tot partijleider benoemt en uitmaakt wie hij als fractieleden om zich heen duldt. Ook kan dat ene lid bepalen wie de twaalf lijsttrekkers bij de provinciale statenverkiezingen worden en wie er nog meer namens de PVV (maar niet als lid van die partij) op de lijsten komen. De Tweede Kamerfractie van de PVV zal daar mogelijk invloed op uitoefenen – maar niet meer dan de leider goeddunkt. —->Lees verder »

Brinkman legt zich neer bij besluit fractie

VK 23.11.2010 PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman legt zich neer bij het besluit van zijn fractie om van de PVV geen ledenpartij te maken. ‘Ik heb mijn uiterste best gedaan’, zei hij dinsdag nadat de fractie zijn voorstel voor democratisering van de PVV had verworpen. 

Brinkman legt zich neer bij besluit

Telegraaf  23.11.2010 PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman legt zich neer bij het besluit van zijn fractie om van de PVV geen ledenpartij te maken. Ik heb mijn uiterste best gedaan, zei hij dinsdag nadat de fractie zijn voorstel voor democratisering van de PVV had verworpen.

Hero Brinkman te gast bij Matthijs van Nieuwkerk

23.11.2010 PVV-Kamerlid Hero Brinkman heeft al heel wat controversiële media-optredens op zijn naam staan. Wellicht wordt er vanavond nog zo een optreden aan dat rijtje toegevoegd, want dan zit Brinkman aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De PVV’er is te gast om te vertellen over de democratisering van zijn partij.

Brinkman legt zich neer bij besluit fractie 

AD 23.11.2010 PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman legt zich neer bij het besluit van zijn fractie om van de PVV geen ledenpartij te maken. ”Ik heb mijn uiterste best gedaan”, zei hij vandaag nadat de fractie zijn voorstel voor democratisering van de PVV had verworpen.

PVV-fractie tegen meer democratie

Spits 23.11.2010 Zoals verwacht blijft Wilders de touwtjes binnen de PVV stevig in handen houden. Het voorstel van Hero Brinkman voor meer democratie binnen de partij werd vandaag door de PVV-fractie verworpen. LEES VERDER…

PVV-fractie verwerpt voorstel ledenpartij

VK 23.11.2010 DEN HAAG – De PVV-fractie verwerpt het voorstel van Kamerlid Hero Brinkman om van de PVV een democratische ledenpartij te maken. De partij blijft bestaan uit één lid: Geert Wilders.

PVV-fractie verwerpt plan voor ledenpartij

Metro 23.11.2010 De PVV wordt geen partij waar mensen lid van kunnen worden. De PVV-fractie heeft een voorstel daartoe van…

PVV wil geen leden

De pers 23.11.2010 De PVV wordt geen partij waar mensen lid van kunnen worden. De PVV-fractie heeft een voorstel daartoe van fractiegenoot Hero Brinkman dinsdag verworpen.

Lek maakt PVV doodgewone partij
Hero mag zeggen wat hij wil
Brinkman wil democratische partij
Brinkman tegen gedogen

PVV wordt geen ledenpartij
Telegraaf  23.11.2010 De PVV wordt geen partij waarvan mensen lid kunnen worden. De PVV-fractie heeft een voorstel daartoe van fractiegenoot Hero Brinkman dinsdag verworpen in een urenlange vergadering. 

PVV democratiseert niet Video  De pers 23.11.2010 

PVV bespreekt democratisering
Telegraaf  23.11.2010 De Tweede Kamerleden van de PVV bespreken dinsdag een gevoelig onderwerp in hun wekelijkse vergadering. Onder leiding van voorzitter Geert Wilders zal de fractie praten over de voorstellen van collega Hero Brinkman om de partij te democratiseren. 

PVV-fractie verwerpt voorstel Brinkman voor ledenpartij

Elsevier 23.11.2010 De PVV wordt geen partij met leden, zoals Kamerlid Hero Brinkman wil. Dat heeft de PVV-Kamerfractie dinsdag besloten tijdens een beraad. PVV-leider Geert Wilders heeft de uitkomst zojuist bekendgemaakt, meldt ANP.

Zie ook:

PVV-fractie verwerpt plan voor ledenpartij  

NRC 23.11.2010 NIEUWS – De PVV wordt geen partij waarvan mensen lid kunnen worden. De PVV-fractie heeft een voorstel daartoe van fractiegenoot Hero Brinkman dinsdag verworpen in een urenlange vergadering.

PVV-fractie verwerpt voorstel voor meer democratie – Video

AD 23.11.2010 DEN HAAG – De PVV wordt geen partij waarvan mensen lid kunnen worden. De PVV-fractie heeft een voorstel daartoe van fractiegenoot Hero Brinkman verworpen in een urenlange vergadering.

PVV-fractie verwerpt plan voor ledenpartij

Trouw 23.11.2010 Het blijft onmogelijk om lid te worden van de PVV van Geert Wilders. De PVV-fractie heeft een voorstel daartoe van fractiegenoot Hero Brinkman dinsdag verworpen. 

PVV vergadert over plannen Brinkman

VK 23.11.2010 De PVV-fractie vergadert vandaag in Den Haag over de democratiseringsvoorstellen van Tweede Kamer-lid Hero Brinkman. Hij is voorstander van een ledenstructuur binnen de partij, en wil graag een jongerenafdeling oprichten. Ook vindt Brinkman dat de partij minder ‘een one-man party’ moet zijn, maar een partij van alle 24 fractieleden.

PVV bespreekt democratisering

Spits 23.11.2010 Zou het dan toch..? De Tweede Kamerleden van de PVV bespreken vandaag, tijdens hun wekelijkse vergadering, de eventuele democratisering van de partij. Een voorstel van PVV’er Hero Brinkman. LEES VERDER…

Lange lul, kort lontje

De pers 22.11.2010  Een klein beetje leedvermaak is de Vlamingen niet vreemd, blijkt uit de kranten van dit weekend. De Hollandse politiek piept en kraakt. ‘Het mag dan technisch werkeloos zijn, wij hebben wel een fatsoenlijk parlement.’ 

Het is fijn om als waarnemer van de politiek voorspellingen te doen, die ook nog bewaarheid worden. Al in mei schreef ik hier over tragedie in het politieke theater van de PVV. En dat schreef ik naar aanleiding van de muiterij van Hero Brinkman.

Ik kwam tot deze conclusie: ‘Maar Brinkman wil toch democratiseren en de scherpe kantjes van de islamstandpunten verzachten? Wat is dan een gedemocratiseerde, minder scherpe PVV? Dat is gewoon de VVD. Een partij die al een paar decennia bestaat. Sektarische figuren helpen niet alleen hun beweging, maar ook zichzelf om zeep. Zo kwam er een einde aan de LPF en alle sektarische figuren die in de illusie verkeerden dat ze een nieuwe Pim Fortuyn waren.’  

Wilders moet fitna binnen PVV beslechten

Elsevier 22.11.2010 ‘De PVV kampt, zoals alle andere partijen, met een interne strijd om het leiderschap. De gedoogsteun aan het Nederlandse kabinet is de reden dat deze strijd nu losbarst.’

‘Rutte, Verhagen en Wilders praten over PVV-problemen’

Elsevier 22.11.2010 Premier Mark Rutte (VVD), vicepremier Maxime Verhagen (CDA) en gedoogpartner Geert Wilders (PVV) overleggen iedere maandag over hun samenwerking. Vandaag staat het rumoer binnen de PVV op de agenda. Het was al bekend dat de drie politici wekelijks overleggen, maar volgens de Volkskrant zijn nu ook de locatie en de dag bekend.

De verwachting was, niet in het minst bij PVV-voorman Geert Wilders zelf, dat het rechtse verhaal bij de nieuwe lichting nieuwsmakers niet meteen ter discussie zou worden gesteld. De afgelopen weken bewijzen echter dat rechtse politici in de nieuwe media niet worden ontzien.

Bij de onthullingen over de PVV-Kamerleden Lucassen, De Mos en Sharpe namen de ’rechtse’ media zelfs het voortouw. Een uitzending van ’Uitgesproken WNL’ zette de onderzoeksmolen in beweging met het verhaal over ’buurtterrorist’ Lucassen. WNL mag dan sympathie voor de rechtse zaak hebben, het verhaal deed de nieuwe centrum-rechtse regering van Rutte geen goed. ’PowNews’ en GeenStijl waren er als eerste bij om ook Sharpe aan het mediakruis te nagelen.

Rechtse media ontzien rechtse politici niet

Trouw 22.11.2010 Het medialandschap is sterk veranderd. Maar juist de nieuwe ’rechtse’ omroepen jagen op de PVV-schandalen. 

Mark Rutte, Maxime Verhagen en Geert Wilders vergaderen vandaag op het ministerie van Economische Zaken onder meer over de politieke situatie die die is ontstaan na alle ophef van vorige over de PVV-Kamerleden Lucassen, Sharpe en Hernandez.

Ingewijden verwachten dat Rutte en Verhagen van Wilders willen weten of hij nog meer problemen in zijn fractie voorziet, en wat hij daaraan gaat doen.

De partijleiders bespreken tevens de dossiers die tot wrijving kunnen leiden tussen de coalitiepartijen VVD en CDA, en gedoogpartner PVV. Er zijn verder geen ambtenaren bij de gesprekken aanwezig.

Gedoogpartners bespreken PVV-rumoer

VK 22.11.2010 Binnenland DEN HAAG – Mark Rutte, Maxime Verhagen en Geert Wilders vergaderen vandaag op het ministerie van Economische Zaken onder meer over de politieke …

Madlener rekent op gezond verstand Brinkman

AD 20.11.2010 HILVERSUM – De hele fractie van de PVV in de Tweede Kamer zal zich scharen achter het besluit over hoe het verder moet met de PVV als partij.

 

Ik vertrouw op gezond verstand

Telegraaf 20.11.2010 HILVERSUM –  De hele fractie van de PVV in de Tweede Kamer zal zich scharen achter het besluit over hoe het verder moet met de PVV als partij. De fractie komt naar buiten met een meerderheidsstandpunt waar iedereen zich bij neerlegt, zei PVV-Europarlementariër Barry Madlener zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Ik vertrouw op het gezond verstand van Hero Brinkman.

Wilders is afhankelijk van de bereidheid van de betrokkene zelf om de Tweede Kamer te verlaten. In dat geval kan hij een Kamerlid vervangen door een volgende kandidaat. Wil iemand niet vertrekken, dan kan hij hem hoogstens uit de fractie zetten, maar daarmee verliest de coalitie haar meerderheid.

Affaires, maar nog geen LPF-taferelen

Trouw 19.11.2010 De voorbeelden geven de gijzeling aan waarin PVV-leider Geert Wilders is beland. Alles draait om die ene zetel – die de coalitie met de VVD en CDA nodig heeft om een meerderheid te behouden.

”De irritaties lopen snel op. Ik weet vooraf hoe ver ik kan gaan in een debat. Maar PVV’ers moeten voor alles terug naar Geert,” zegt een CDA-Kamerlid. Doet een PVV’er een toezegging in een debat, dan bestaat de kans dat Wilders die later terugdraait.” ”Als Wilders zijn controledrift niet opgeeft, klapt de boel,” zegt de CDA’er.

Iedereen moet eerst langs Geert

Parool 19.11.2010 Tweede Kamerleden van CDA en VVD hekelen de moeizame samenwerking met collega’s van de PVV. Alles moet langs Geert Wilders, anders mogen ze geen standpunt innemen. Dat vertraagt het overleg enorm, zeggen CDA- en VVD-Kamerleden die niet met naam willen worden genoemd; zeker omdat Wilders de laatste tijd razend druk is met fractieleden die in opspraak zijn.

Coalitiepartijen balen van onbereikbare PVV-Kamerleden

Elsevier 19.11.2010 Verschillende Kamerleden van regeringspartijen CDA en VVD zijn ontevreden over de moeizame samenwerking met PVV-collega’s. Partijleider Geert Wilders zou de touwtjes te strak in handen hebben. ‘Als Geert Wilders niet opgeeft, klapt de boel.’ Dat zegt een anoniem CDA-Kamerlid in Het Parool.

Zie ook:

Brinkman wil plan PVV-jongeren doorzetten

NRC 19.11.2010 PVV-Kamerlid Hero Brinkman zet zijn initiatief voor een jongerenorganisatie door, ook als zijn fractie hier niet mee instemt. Hij zet daarmee de verhoudingen binnen de PVV-Kamerfractie op scherp. Daar wordt over twee weken gesproken over een jongerenorganisatie.

Brinkman gaat voor jongerenafdeling PVV

AD 19.10.2010 DEN HAAG – PVV’er Hero Brinkman zet zijn plannen voor een jongerenafdeling van zijn partij door, ook al is de fractie daar op tegen. Dat kondigt hij vrijdag aan in NRC Handelsblad. “Ik wil binding houden met de groep jongeren met wie ik contact heb.”

Brinkman: sowieso jongerenbeweging

VK 19.11.2010 PVV-Kamerlid Hero Brinkman is vastbesloten. Er moet en zal een jongerenbeweging bij de PVV komen. Zelfs als de rest van de fractie dit niet wil. ‘Bij wijze van spreken organiseer ik de bijeenkomsten in mijn huiskamer’.  Dit zegt Brinkman vandaag in een interview met NRC Handelsblad. ‘Ik zie het als mijn plicht om binding te houden met mijn achterban. De fractie kán daar niet tegen zijn.’

Brinkman gaat door jongerenafdeling  

Trouw 19.11.2010 PVV’er Hero Brinkman zet zijn plannen voor een jongerenafdeling van zijn partij door, ook al is de fractie daar op tegen. “Ik wil binding houden met de groep jongeren met wie ik contact heb.”

De paniek is groot bij de PVV

VK 19/11/10 Geert Wilders zit plots in een rol die hem niet op het lijf is geschreven: hij moet de boel bij elkaar houden. Tegelijkertijd moet hij op zoek naar zo’n tweehonderd PVV’ers voor de Statenverkiezingen van 2 maart.

Wilders schiet terug  

19.11.2010 telegraaf  Genoeg is genoeg, moet Geert Wilders hebben gedacht toen hij gisteren in de Haagse wandelgangen opnieuw massaal door de pers werd belaagd.

Wilders moet werken aan geloofwaardigheid

Elsevier 18.11.2010 Het blijft krom dat PVV’er Sharpe wel opstapt als Kamerlid en Lucassen niet. Wilders heeft nog een hele kluif aan het eerherstel van zijn partij.

Affaires, maar nog geen LPF-taferelen

Trouw 18.11.2010 PVV-Kamerlid Sharpe besloot gisteren uit de politiek te stappen, maar PVV-collega Lucassen die toch heel wat meer op zijn kerfstof lijkt te hebben blijft wel. De twee voorbeelden geven de gijzeling aan waarin Geert Wilders is beland.

‘Richtingenstrijd binnen PVV’ 

Trouw 18.11.2010 Binnen de PVV is een richtingenstrijd ontstaan. Fractielid Hero Brinkman wil een discussie over de koers van de partij en wil af van het ‘ronduit knechtende’ mediabeleid van de partij.  

Nieuwe kritiek Brinkman op functioneren van PVV

AD 18.11.2010 DEN HAAG – PVV-Kamerlid Hero Brinkman heeft opnieuw forse kritiek op het functioneren van zijn eigen partij. De kritiek staat in een door hem geschreven discussiestuk, dat uitlekte via het tv-programma Eenvandaag.

Meer ellende voor PVV: Kritisch stuk Brinkman lekt uit

Elsevier 18.11.2010 Een notitie van PVV-Kamerlid Hero Brinkman over het democratiseren van de partij is uitgelekt. In de notitie is Brinkman ongekend kritisch over de koers van de PVV. TROS en Avro-programma Een Vandaag heeft het kritische stuk van Brinkman, en ook een kritische tegennotitie van zijn collega Martin Bosma, in handen. (pdf).

Zie ook:

Discussiestukken PVV-koers uitgelekt

Spits 18.11.2010 Discussiestukken over de inhoudelijke koers van de PVV zijn uitgelekt. EenVandaag heeft de hand weten te leggen op een acht pagina’s tellende notitie van Hero Brinkman. Daarin eist het fractielid een discussie over de richting van de partij. Die wordt nu alleen bepaald door Geert Wilders. -> LEES VERDER…

Weer kritiek Brinkman op PVV

Telegraaf 18.11.2010 PVV-Kamerlid Hero Brinkman heeft opnieuw forse kritiek geleverd op het functioneren van zijn eigen partij. In een discussiestuk, dat uitlekte via EenVandaag, spreekt hij onder meer de vrees uit, dat de PVV een one-issuepartij wordt, die alleen tegen de islam is gericht.

Brinkman en Bosma: oneens over te volgen koers PVV

VK 18.11.2010 Binnenland AMSTERDAM – De prominente PVV-Kamerleden Hero Brinkman en Martin Bosma zijn het fundamenteel oneens over de toekomst van de PVV. Brinkman wil …

Brinkman spuit nieuwe kritiek op functioneren PVV

Trouw 18.11.2010 PVV-Kamerlid Hero Brinkman heeft opnieuw forse kritiek op het functioneren van zijn eigen partij. De kritiek staat in een door hem geschreven discussiestuk, dat donderdag uitlekte via het tv-programma Eenvandaag.

Brinkman spuit nieuwe kritiek op functioneren PVV

18.11.2010 PVV-Kamerlid Hero Brinkman heeft opnieuw forse kritiek op het functioneren van zijn eigen partij. De kritiek staat in een door hem geschreven discussiestuk, dat donderdag uitlekte via het tv-programma Eenvandaag. Brinkman zet in het stuk zijn ideeën uiteen over de PVV, die volgens hem democratischer zou moeten worden.

Nieuwe kritiek Brinkman op PVV

NU 18.11.2010 AMSTERDAM – PVV-Kamerlid Hero Brinkman heeft opnieuw forse kritiek op het functioneren van zijn eigen partij. De kritiek staat in een door hem geschreven discussiestuk, dat donderdag uitlekte via het tv-programma Eenvandaag.

november 19, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 reacties

 1. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun […]

  Pingback door Hero Brinkman PVV – Ook geen jongerenafdeling ? « Debat in de Digitale Hofstad | december 1, 2010

 2. […] Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | december 10, 2010

 3. […] Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 27, 2011

 4. […] Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 « Debat in de Digitale Hofstad | december 12, 2011

 5. […] Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun  […]

  Pingback door Explosiegevaar in de fractiekamer van de Haagse PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 20, 2011

 6. […] Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun  […]

  Pingback door Gedonder bij de PVV in Den Haag « Debat in de Digitale Hofstad | december 20, 2011

 7. […] Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | april 8, 2012

 8. […] Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 8, 2012

 9. […] Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 9 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 30, 2012

 10. […] Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 12 « Debat in de Digitale Hofstad | december 14, 2013

 11. […] Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 8, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: