Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Richard de Mos PVV – de Firma Gluup en Bedrog

PVV-Tweede Kamerlid Richard de Mos deed in Delft een tweejarige opleiding tot schoolleider in het basisonderwijs.

Hij erkent dat er een verschil is tussen het zijn van een schoolleider en het hebben van de juiste papieren om schoolleider te worden.

Op de site van de Volkskrant zegt hij dat hij wel schoolhoofd zou kunnen zijn als hij dat wil. “Ik heb met bloed, zweet en tranen al mijn diploma’s gehaald. Als ergens staat dat ik schooldirecteur ben geweest, dan is dat verkeerd overgenomen.”

Afgelopen vrijdag nog verscheen op de site www.dejongejournalist.com een geautoriseerd interview met De Mos waarin hij zegt: ‘Ik ben schooldirecteur geweest en heb altijd voor de klas gestaan.’ Het citaat is correct weergegeven.

De Volkskrant zegt een video van een interview te hebben gezien waarin De Mos zegt: “Ik ben schooldirecteur geweest en heb altijd voor de klas gestaan.” Dat zei De Mos in een interview met een student journalistiek.

Op de website van de PVV stond ook vanochtend nog in het overzicht van kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni bij de foto van De Mos (nummer 10): ‘Voormalig onderwijzer en schoolhoofd in de moeilijkste wijken van Den Haag’.

PVV’er De Mos liegt over werk als schoolhoofd

AD 17.11.2010 DEN HAAG – PVV-Kamerlid Richard de Mos heeft zich uitgegeven als schooldirecteur terwijl hij dat nooit is geweest. In zijn cv op de PVV-site stond tot voor kort dat hij ervaring heeft als schooldirecteur. Een foutje, zegt hij. In een interview stelde hij zich echter onlangs nog voor als voormalig schooldirecteur, schrijft de Volkskrant vandaag op zijn website.   

PVV-er De Mos onterecht schoolhoofd genoemd

Den Haag FM 17 november 2010 – PVV-Kamerlid Richard de Mos is op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen onterecht aangekondigd als ‘voormalig onderwijzer en schoolhoofd in de moeilijkste wijken van Den Haag’. Dat schrijft de Volkskrant.

Volgens de openbare basissschool De Spoorzoeker (Spoorwijk) waar De Mos les gaf heeft hij wel een opleiding tot schoolleider gevolgd, maar is hij het nooit geweest.  Ook in andere publicaties werd het Kamerlid opgevoerd als schooldirecteur…Lees meer  

PVV-Kamerlid was geen schoolhoofd

Parool 17.11.2010 De PVV heeft Tweede Kamerlid Richard de Mos ten onrechte gepresenteerd als voormalig schoolhoofd. De Mos zegt dat hij wel een diploma voor schooldirecteur heeft gehaald. Maar hij is het nooit geweest.

PVV’er De Mos liegt over werk als schoolhoofd

Trouw 17.11.2010 PVV-Kamerlid Richard de Mos heeft zich uitgegeven als schooldirecteur terwijl hij dat nooit is geweest. In zijn cv op de PVV-site stond tot voor kort dat hij ervaring heeft als schooldirecteur. Een foutje, zegt hij. In een interview stelde hij zich echter onlangs nog voor als voormalig schooldirecteur, schrijft de Volkskrant woensdag op zijn website.

PVV’er ten onrechte vermeld als schoolhoofd

VK 17.11.2010 Politiek DEN HAAG Recent nog herhaalde PVV-kamerlid Richard de Mos (34) in een interview wat zijn partij al jaren over hem beweert: dat hij behalve …

In opspraak Richard de Mos

NRC 17.11.2010 Meer PVV’ers zijn in opspraak geraakt: James Sharpe en Richard de Mos. PVV-Kamerlid Richard de Mos presenteert zich als ‘voormalig schoolhoofd’, terwijl hij dat nooit is geweest, meldt de Volkskrant.  

PVV’er De Mos liegt over werk als schoolhoofd

17.11.2010 PVV-Kamerlid Richard de Mos heeft zich uitgegeven als schooldirecteur terwijl hij dat nooit is geweest. In zijn cv op de PVV-site stond tot voor kort dat hij ervaring heeft als schooldirecteur. Een foutje, zegt hij. In een interview stelde hij zich echter onlangs nog voor als voormalig schooldirecteur, schrijft de Volkskrant woensdag op zijn website.

‘En collega Richard de Mos liegt op cv’

Telegraaf  17.11.2010 PVV’er Richard de Mos heeft ten onrechte meerdere malen beweerd dat hij behalve onderwijzer ook schooldirecteur is geweest.   

Blog:  

Het lijken wel Dominosteentjes

Krapuul.nl

november 17, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , ,

5 reacties

 1. […] Richard de Mos PVV – de Firma Gluup en Bedrog […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun « Debat in de Digitale Hofstad | november 19, 2010

 2. […] Richard de Mos PVV – de Firma Gluup en Bedrog […]

  Pingback door Die Richard de Mos van de PVV toch !!!! | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | mei 16, 2011

 3. […] Richard de Mos PVV – de Firma Gluup en Bedrog […]

  Pingback door 2e kamerlid Richard de Mos PVV aan het woord « Debat in de Digitale Hofstad | mei 16, 2011

 4. […] Richard de Mos PVV – de Firma Gluup en Bedrog […]

  Pingback door Richard de Mos PVV – De strijd barst los om een plek in de 2e kamer na 12.09.2012 « Debat in de Digitale Hofstad | juli 12, 2012

 5. […] Richard de Mos PVV – de Firma Gluup en Bedrog […]

  Pingback door Richard de Mos PVV zegt de Haagse gemeenteraad gedag ???? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juli 12, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: