Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

PVV versus De partij van de Vrijheid van geweld

Het was even stil bij de PVV.

Echter wederom komt er een van de losse handjes uit de kast. Het is altijd weer  wat met die PVVérs !!! 

Een tijdje terug werd notabene nog bekend dat PVV’er Marcial Hernandez een nacht in de cel moest doorbrengen.

De oud-militair Hernandez had ruzie met een medewerker van een ministerie op Het Plein in Den Haag. De PVV-er zou hem daarbij een kopstoot hebben gegeven. En ook Marcial Hernandez beriept zich hierbij op zijn Zwijgrecht. Enfin, check het vogelaartje en zie ook  Aangifte tegen PVV’er Hernandez om kopstoot

En 2e kamerlid PVV Dion Graus zou in 2003 zijn zwangere vrouw hebben mishandeld, maar het OM kon dit niet bewijzen.

Zie ook:

Geert Wilders PVV, veel bier, leut en kopstoten

De losse handjes van Hero Brinkman PVV

2e kamerverkiezingen 2011 – nieuwe partij PvdAA (PVV Hero Brinkman) 

Dan is het deze keer de beurt aan ons inmiddels zeer bekende 2e kamerlid PVV Eric Lucassen. 

Het PVV-Kamerlid Eric Lucassen zou jarenlang zijn buurtgenoten hebben bedreigd en geïntimideerd. Dat meldt de website Crimesite, die beweert een aantal aangiften tegen Lucassen in handen te hebben.

Vertegenwoordigers van beide partijen hun verhaal gedaan in Uitgesproken WNL, het opinieprogramma van de omroep van De Telegraaf. PVV-leider Geert Wilders laat in een reactie weten de zaak ‘tot op de bodem’ te laten uitzoeken.

Uitschelden – Volgens Crimesite schold Lucassen buurtbewoners in de Badelochstraat in Haarlem-Noord uit als zij hun hond uitlieten, hun kinderen op straat lieten spelen of hun auto in zijn straat parkeerden. Een vrouw deed aangifte omdat Lucassen haar naar haar zeggen ‘dikke zeug’ en ‘kankerhoer’ had genoemd. 

Bedreiging – Ook deed een echtpaar aangifte omdat het Kamerlid volgens hen had gedreigd zoutzuur over hen heen te gooien. Een 72-jarige man deed vier keer aangifte tegen Lucassen, omdat deze volgens de man emmers water over hem heen gooide, zijn gehoorapparaat vernielde en hem bedreigde.

Een van de mensen die belaagd werden is Johan Veldmeijer (76). In november 2006 liep hij met zijn jack russell, een klein hondje, over straat toen hij Lucassen achter zich aan kreeg. Veldmeijer vertelt dat Lucassen hem bleef volgen. „Het is behoorlijk intimiderend als zo’n stevige, kale man twee kilometer heen en twee kilometer terug in je schaduw blijft lopen op precies een meter afstand.”

Volgens een buurtbewoner is Lucassen zelfs ‘twee of drie keer’ met handboeien om door de politie meegenomen

Maar nog meer heeft Eric Lucassen op zijn kerfstok. Lucassen werd namelijk in 2002 door de rechtbank van Arnhem veroordeeld tot twee weken detentie, in hoger beroep kreeg hij een week. Hij heeft toen hij sergeant bij de landmacht en instructeur bij het Schoolbataljon in Ermelo was, seks gehad met twee vrouwelijke soldaten in opleiding.  

Esther die destijds wel tegen Lucassen aangifte had gedaan, zegt ze nu tegen RTL Nieuws. ‘Ik was het eens met alles wat er gebeurde.’ Ze noemt Lucassen zelfs een ‘lieve en zorgzame man’. Maar ja ook ‘Hitler was zachtaardig’ op zijn tijd !! Esther was toen 18 jaar oud. Lucassen was destijds instructeur bij een militaire instantie. Dat meldt RTL Nieuws, dat de uitspraak van de rechter (pdf) in bezit heeft.

En als klap op de vuurpijl beschuldigt een medewerker van de Haarlemse coffeeshop Willie Wortel enkele jaren geleden te zijn mishandeld door het Kamerlid. “Ik keek blijkbaar een beetje verkeerd naar zijn vriendin en toen trok hij me met geweld over de bar heen” zegt wietverkoper  ‘Spencer’ in het AD.

Premier Mark Rutte (VVD) voorziet de komende tijd nog veel conflicten met de gedoogpartij PVV. De recente zaak Gerd Leers en de Uruzgan-kwestie (Afghanistan) zijn slechts details. Mark Rutte VVD wees erop dat zich binnen elke politieke partij weleens ‘moeilijke’ kwesties voordoen. ,,En dan helpt het niet als voorlieden van andere partijen commentaar leveren.”

“Over alles wat niet in het gedoogakkoord staat, zult u de komende tijd nog veel gedoe zien”, voorspelde Rutte vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie. ‘Ik heb er alle vertrouwen in,’ aldus premier Mark Rutte.

PVV-leider Geert Wilders beraadt zich sinds donderdagavond of de kwestie consequenties moet hebben voor Lucassen. Analisten gaan ervan uit dat Wilders Lucassen zal vragen zijn zetel op te geven.

Lucassen kan wel uit de partij, maar niet uit de Kamer worden gezet. Als Wilders hem wegstuurt, kan hij als eenmansfractie doorgaan. In dat geval heeft het kabinet van VVD en CDA, dat gedoogsteun krijgt van de PVV, geen meerderheid meer in de Kamer. Het kabinet heeft nu de krapste meerderheid met 76 van de 150 zetels. 

Wilders liet weten nog geen beslissing te hebben genomen over het lot van Tweede Kamerlid Lucassen. “Ik ga niet over één nacht ijs.” Dat deelde Geert Wilders vrijdagavond mee in een reactie voor de camera’s van RTL en NOS.

PVV-leider Geert Wilders hecht groot belang aan het screenen van kandidaten. “Maar we hebben geen geld om dat met dure bureaus allemaal te begeleiden”, zei de politicus tegen de NOS. Terwijl notabene Op de website van het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent het Gedrag (COVOG) staat vermeld dat er slechts een bedrag van 30,05 euro wordt gevraagd om een dergelijke verklaring aan te vragen !!!!

En tot overmaat van ramp zijn er stukken kwijtgeraakt. Een lid van het gerechtshof in Arnhem is kopieën van het arrest en enkele processtukken van de ontuchtzaak rond Lucassen kwijtgeraakt. De raadsheer had de stukken mee naar huis genomen, maar is ze onderweg verloren. Degene die de stukken op straat vond, heeft ze aan het tv-programma RTL Boulevard gegeven. ‘Een betreurenswaardige kwestie,’ aldus persraadsheer Mia Roessingh vrijdagavond. 

PVV kiezers willen Lucassen uit fractie – Maurice de Hond. Geert Wilders is er nog niet uit, maar ook volgens een peiling van het RTL-programma Wat vindt Nederland? is het duidelijk: Lucassen moet uit de fractie worden gezet.

PVV’er Lucassen opnieuw in opspraak 11 nov 2010 – Video

Lucassen moet zijn militaire eer redden

Elsevier 14.11.2010 Enorm leedvermaak bij de linkse media en bij de linkse opiniemakers. Ze zijn in de zevende hemel. Er is een wedstrijd gaande bij de linkse columnisten van de dagbladen rond de affaire Eric Lucassen.

Meerderheid wil dat Wilders Lucassen uit de PVV zet

Elsevier 14.11.2010 PVV-leider Geert Wilders moet Kamerlid Eric Lucassen uit de PVV zetten. Dat vindt 83 procent van alle Nederlanders. Van de PVV-stemmers wil 78 procent dat Wilders Lucassen uit de fractie zet.

Kwestie Lucassen kost PVV geen zetels

AD 14.11.2010 DEN HAAG – De ophef over het PVV-Kamerlid Eric Lucassen kost de partij geen zetels. Wel willen bijna acht op de tien PVV-stemmers dat hij de partij verlaat, goedschiks dan wel kwaadschiks.

‘Wilders moet Lucassen er uit zetten’   

Trouw 14.11.2010 De kiezer vindt in overgrote meerderheid dat PVV-leider Geert Wilders zijn in opspraak geraakte partijgenoot Eric Lucassen uit de Tweede Kamer-fractie moet zetten als hij niet uit zichzelf uit de Kamer stapt, zo blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Kiezer wil dat Wilders Lucassen wegstuurt

VK 14.11.2010 De kiezer vindt in overgrote meerderheid dat PVV-leider Geert Wilders zijn in opspraak geraakte partijgenoot Eric Lucassen uit de Tweede Kamer-fractie moet zetten als hij niet uit zichzelf uit de Kamer stapt. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 83 procent van de Nederlanders die mening is toegedaan.

‘Wilders moet Lucassen er uit zetten’

Spits 14.11.2010 De kiezer vindt in overgrote meerderheid dat PVV-leider Geert Wilders zijn in opspraak geraakte partijgenoot Eric Lucassen uit de Tweede Kamer-fractie moet zetten als hij niet uit zichzelf uit de Kamer stapt. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 83 procent van de Nederlanders die mening heeft. Van de PVV-kiezers vindt 78 procent dat Wilders hem uit de fractie moet zetten, 14 procent vindt van niet.

Kiezer wil dat Wilders Lucassen wegstuurt

Parool 14.11.2010 De kiezer vindt in overgrote meerderheid dat PVV-leider Geert Wilders zijn in opspraak geraakte partijgenoot Eric Lucassen uit de Tweede Kamer-fractie moet zetten als hij niet uit zichzelf uit de Kamer stapt. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 83 procent van de Nederlanders die mening is toegedaan.

‘Lucasssen wegsturen’

De Pers 14.11.2010 De kiezer vindt in overgrote meerderheid dat PVV-leider Geert Wilders zijn in opspraak geraakte partijgenoot Eric Lucassen uit de Tweede Kamer-fractie moet zetten als hij niet uit zichzelf uit de Kamer stapt. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 83 procent van de Nederlanders die mening is toegedaan. 

Lucassen eruit zetten

Telegraaf 14.11.2010 De kiezer vindt in overgrote meerderheid dat PVV-leider Geert Wilders zijn in opspraak geraakte partijgenoot Eric Lucassen uit de Tweede Kamer-fractie moet zetten als hij niet uit zichzelf uit de Kamer stapt. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 83 procent van de Nederlanders die mening is toegedaan. Van de PVV-kiezers vindt 78 procent dat Wilders hem uit de fractie moet zetten, 14 procent vindt van niet.

‘Eric Lucassen, een lieve en zorgzame man’ maar ook ‘Hitler was zachtaardig’ op zijn tijd !!

AD 14.11.2010  HILVERSUM – De vrouw waar PVV-Kamerlid Eric Lucassen een relatie mee had op het Schoolbataljon in Ermelo, vertelt in RTL Nieuws dat de verhouding tussen de twee met haar volledige instemming is geweest. Ze noemt Lucassen een ‘lieve en zorgzame man’.

‘Eric is lieve en zorgzame man’

Telegraaf 14.11.2010  Een van de twee soldates waarmee de in opsraak geraakte PVV’er Eric Lucassen een relatie had op het Schoolbataljon in Ermelo noemt het Kamerlid een ‘lieve en zorgzame man’.

„We kunnen zeggen dat Lucassen een gezonde Hollandse jongen is”, lacht Geert

Hoofddoekje voor het bloeden

NRC 13.11.2010 Dus die door twee vrouwen aangeklaagde dierenvriend Dion Graus, kopstootkoning Hernandez, bijlzwaaier en barmanbeuker Hero Brinkman plus onze bejaardenstalker, hondenpoephater en vrouwtjesbetaster Erik Lucassen zitten met zijn vieren te praten in de fractiekamer van de PVV.

Waar het over gaat? Over Marokkanen natuurlijk. Het moet nu maar eens afgelopen zijn met die criminele moslims. Het woord Gouda valt, het begrip scootertuig wordt gebezigd en Hero vertelt gierend van het lachen een racistisch getint mopje. Moet kunnen.

Straatterrorist

Trouw 13.11.2010 Als je op een groepje onaangepaste jochies van 8 tot 12 jaar, die in Gouda een clown met bloembollen hebben bekogeld, het leger zou moeten afsturen, wie blijft er dan over om tegen Eric Lucassen te worden ingezet? Een speciale eenheid die door Amerikaanse commando’s en taliban wordt gevormd?

PVV brengt net als LPF haar eigen mythe om

Trouw 13.11.2010 – 2010 zal volgens Wilders de geschiedenis ingaan als het jaar waarin een eind kwam aan ’de politieke macht van de linkse kerk over Nederland’. Die profetie, uitgesproken in het debat over de regeringsverklaring, zal niet uitkomen, eenvoudig omdat die linkse macht helemaal nooit heeft bestaan. 

Terwijl Wilders denkt, wacht Den Haag af  

NRC 13.11.2010 ANALYSE – De PVV speelt weer een hoofdrol door het in opspraak geraakte Kamerlid Lucassen.

Bij dit artikel

PVV’er Lucassen wil nog niet vertrekken

Trouw 13.11.2010 PVV’er Eric Lucassen wil vooralsnog geen afstand doen van zijn Kamerlidmaatschap. Dat zou zowel voor de PVV als voor het kabinet de beste oplossing zijn.

Rutte omringd door onzekerheid

VK 13.11.2010 Binnenland DEN HAAG – Zelden leunde een minister-president op zo’n wankele meerderheid in de Tweede Kamer als dezer dagen premier Mark Rutte. Waar hij in de …

Angst van Wilders voor ‘foute mensen’

VK 13.11.2010 Binnenland DEN HAAG – Hij wilde ‘geen LPF-achtige toestanden’, maar hij heeft ze toch. Geert Wilders kan er na de zaak-Eric Lucassen niet meer omheen: zijn …

Buurman Boordevol

Parool 13.11.2010  Ik geniet van ‘de zaak-Lucassen’. De Jack de Vries van de PVV. Zo staat op internet waar hij destijds van verdacht werd. Ik schrijf het even over: ‘Aan verdachte is ten laste gelegd dat hij (…) ontucht heeft gepleegd (…) welke ontucht bestond uit het (tong-) zoenen van met voornoemde

Instructeurs dwongen seks af

Spits 13.11.2010 De militaire instructeurs in de Ermelose ontuchtzaak dreigden geen diploma’s te geven aan meisjes die weigerden seks met hen te hebben. –> LEES VERDER… 

Lees ook:
Wilders weet het nog niet
PVV’er pleegde ook nog ontucht
Beerput PVV’er groter dan gedacht
PVV’er bedreigde buurtbewoners

‘Meisjes op kazerne Ermelo werden doorgegeven’

Elsevier 13.11.2010 Op de kazerne waar PVV’er Eric Lucassen werkte toen hij zich schuldig maakte aan ontucht, was het misbruik geen geheim. Wie geen seks met de instructeurs had, kreeg geen diploma. Dat zegt de ‘klokkenluider’ die de ontuchtzaak uit 2001 aan het licht bracht. ‘De meerderheid van de instructeurs was integer, maar er liepen dertig rotzakken rond. Dat schrijft de Volkskrant vandaag.

Zie ook:

Zaak-Lucassen: ‘Meisjes werden doorgegeven’

VK 13.11.2010 Binnenland DEN HAAG – Jarenlang heeft Jan den Boer (60) zijn mond gehouden. De klokkenluider van de ‘Ermelose ontuchtzaak’ gaf nooit interviews over de …

Meisjes op kazerne doorgegeven als poppen

Telegraaf 13.11.2010 Op de kazerne waar PVV’er Eric Lucassen werkte toen hij zich schuldig maakte aan ontucht, was het misbruik geen geheim. Dat zegt de ‘klokkenluider’ van de ontuchtzaak uit 2001/2002. 

Verklaring kost slechts 30 euro

De pers 13.11.2010 Voor een bedrag van 30 euro en 5 cent had de Partij voor de Vrijheid (PVV) kunnen weten dat Tweede-Kamerlid Eric Lucassen een strafblad heeft. Dat zijn de kosten voor een ’bewijs van goed gedrag’.

PVV-leider Wilders verweerde zich deze week na het gedoe rond het Kamerlid door te zeggen dat zijn partij geen geld heeft om dure bureaus in te schakelen om de achtergronden van de kandidaat-leden te onderzoeken. Op de website van het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent het Gedrag (COVOG) vermeldt men echter slechts het bedrag van 30,05 euro om een dergelijke verklaring aan te vragen.

‘PVV had Lucassen voor 30,05 euro door kunnen lichten’

AD 13.11.2010 ROTTERDAM – Voor 30,05 euro had de PVV kunnen weten dat Kamerlid Eric Lucassen een strafblad heeft. Dat schrijft Trouw. Dat zijn namelijk de kosten van een verklaring van goed gedrag, die wordt uitgegeven door het Covog.

Voor 30,05 euro had de PVV het kunnen weten

Telegraaf 13.11.2010 Voor 30,05 euro had de PVV kunnen weten dat Kamerlid Eric Lucassen een strafblad heeft. Dat zijn namelijk de kosten van een verklaring van goed gedrag, die wordt uitgegeven door het Covog.

Ontuchtzaak PVV’er is proef voor coalitie

NRC 12.11.2010 Het wegens ontucht veroordeelde Kamerlid Lucassen bracht Wilders’ PVV gisteren verder in verlegenheid en daarmee de coalitie. Wat zijn de opties? 

En zie ook de rol van de Media in deze kwestie.

NRC 12.11.2010 Onthullingen over de PVV worden vooral gedaan in programma’s van WNL en PowNed.

Stukken ontuchtzaak Lucassen kwijt

Telegraaf 12.11.2010 Een lid van het gerechtshof in Arnhem is kopieën van het arrest en enkele processtukken van de ontuchtzaak rond het huidige PVV-Kamerlid Eric Lucassen kwijtgeraakt. De raadsheer had de stukken mee naar huis genomen en is ze onderweg verloren. Degene die de stukken op straat vond, heeft ze aan het tv-programma RTL Boulevard gegeven, dat er vrijdagavond melding van maakte.

Lid hof raakt dagvaarding in ontuchtzaak Lucassen kwijt 

AD 12.11.2010 ARNHEM – Een lid van het gerechtshof in Arnhem is een kopie van het arrest in de ontuchtzaak van PVV-Kamerlid Eric Lucassen en enkele processtukken, waaronder de dagvaarding, kwijtgeraakt. Het hof is van plan de aangeefsters in de zaak …

Lid hof raakt processtukken zaak Lucassen kwijt

NU 12.11.2010 ARNHEM – Een lid van het gerechtshof in Arnhem is kopieën van het arrest en enkele processtukken van de ontuchtzaak rond het huidige PVV-Kamerlid Eric Lucassen kwijtgeraakt.

Zie ook:

12/11/2010 Waarschijnlijk vrijdag geen uitsluitsel over PVV’er Lucassen
12/11/2010 Nog geen duidelijkheid over PVV’er Lucassen
11/11/2010 ‘PVV’er Lucassen veroordeeld wegens ontucht’
11/11/2010 Meer beschuldigingen voor PVV’er Lucassen

Lid hof raakt processtukken zaak Lucassen kwijt

Trouw 12.11.2010 Een lid van het gerechtshof in Arnhem is een kopie van het arrest in de ontuchtzaak van PVV-Kamerlid Eric Lucassen en enkele processtukken, waaronder de dagvaarding, kwijtgeraakt. Dat meldt het gerechtshof vrijdagavond. Het hof is van plan de aangeefsters in de zaak persoonlijk excuses aan te bieden.

AIVD: Wilders zelf verantwoordelijk voor screening

NRC 12.11.2010 PVV-Kamerlid Eric Lucassen blijkt veroordeeld voor ontucht. Maar de AIVD heeft geen behoefte aan het screenen van politici, zegt de inlichtingen- en veiligheidsdienst tegen nrc.nl. PVV-leider Geert Wilders hecht groot belang aan het screenen van kandidaten. “Maar we hebben geen geld om dat met dure bureaus allemaal te begeleiden”, zei de politicus tegen de NOS.

Terwijl notabene Op de website van het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent het Gedrag (COVOG) staat vermeld dat er slechts een bedrag van 30,05 euro wordt gevraagd om een dergelijke verklaring aan te vragen !!!!

Gisteravond diepte RTL Nieuws nog een vonnis van de rechtbank op: het Kamerlid is als onderofficier veroordeeld voor ontucht met onderschikte soldaten. Een geregistreerd feit dat nu pas bekend wordt. Wij vroegen ons af: kan Wilders voortaan de AIVD inschakelen? “Oei”, zegt AIVD-woordvoerder Sander van Dam. Dat soort verzoeken zijn niet gebruikelijk. “Wij willen niet alle kandidatenlijsten naslaan”, benadrukt hij.

Gesprekken

NRC 12.11.2010 Geert Wilders heeft inmiddels één ‘indringend’ gesprek met Kamerlid Eric Lucassen achter de rug, maar het is een ‘ernstige zaak’ en daarom heeft hij nog enkele gesprekken nodig. Een beetje personeelsmanager zou zulke gesprekken vóór iemands aanstelling houden, maar al doende leert men. Het lijken me geen gemakkelijke gesprekken. Wat moet je zo iemand vragen? „Is het waar dat jij tegen je buren gezegd hebt: ik ga in je brievenbus pissen?” of „Heb je over iemand urine uitgegooid?” Lees verder »

Premier Rutte: Geen zorgen over kwestie-Lucassen

Elsevier 12.11.2010 Minister-president Mark Rutte (VVD) maakt zich geen zorgen over de ophef rond PVV-Kamerlid Eric Lucassen, die in 2002 bij de landmacht is veroordeeld voor ontucht met twee ondergeschikten. Dat heeft Mark Rutte vrijdag gezegd na afloop van de wekelijkse ministerraad.

Zie ook:

Rutte oordeelt niet over PVV-affaire

Trouw 12.11.2010 De affaire rondom PVV-Kamerlid Eric Lucassen is een zaak van de PVV, vindt premier Mark Rutte (VVD). Hij wilde er vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie geen oordeel over geven.

Rutte vertrouwt op goede oplossing Wilders

AD 12.11.2010 DEN HAAG – Premier Mark Rutte heeft er ‘alle vertrouwen in’ dat PVV-leider Geert Wilders met een goede oplossing komt in de kwestie rond het PVV-Tweede Kamerlid Eric Lucassen, die in 2002 als sergeant en instructeur bij de landmacht is …

Rutte heeft vertrouwen in Wilders

NU 12.11.2010 Premier Mark Rutte benadrukt vertrouwen te hebben in de leiderschapskwaliteiten van PVV-leider Geert Wilders.

Rutte vindt Lucassen zaak PVV

De Pers 12.11.2010 Premier Rutte houdt zicht buiten de ophef die is ontstaan rond het PVV-kamerlid Lucassen. Het gaat om een interne kwestie voor de PVV. Rutte zei dat vrijdag na afloop van de ministerraad. 

Rutte vertrouwt op oplossing Wilders

Metro 12.11.2010 Premier Mark Rutte heeft er ,,alle vertrouwen in” dat PVV-leider Geert Wilders met een goede oplossing komt in de kwestie rond het PVV-Tweede Kamerlid Eric Lucassen, die in 2002 als sergeant en instructeur bij de landmacht is veroordeeld voor ontucht met twee ondergeschikten

Rutte vertrouwt op oplossing Wilders 

Telegraaf 12.11.2010 DEN HAAG –  Premier Mark Rutte heeft er ?alle vertrouwen in? dat PVV-leider Geert Wilders met een goede oplossing komt in de kwestie rond het PVV-Tweede Kamerlid Eric Lucassen, die in 2002 als sergeant en instructeur bij de landmacht is veroordeeld voor ontucht met twee ondergeschikten.

Rutte vertrouwt op oplossing Wilders

Trouw 12.11.2010 Premier Mark Rutte heeft er ,,alle vertrouwen in” dat PVV-leider Geert Wilders met een goede oplossing komt in de kwestie rond het PVV-Tweede Kamerlid Eric Lucassen, die in 2002 als sergeant en instructeur bij de landmacht is veroordeeld voor ontucht met twee ondergeschikten.

‘Zet Lucassen fractie en Kamer uit’

VK 12.11.2010 Uit een peiling van radioprogramma Stand.nl blijkt dat een ruime meerderheid van de deelnemers vindt dat Lucassen zijn zetel moet opgeven. 83 procent van de bijna tweeduizend stemmers vindt dat de in opspraak geraakte PVV-er zijn zetel moet inleveren. 84 procent van meer dan 500 deelnemers aan een peiling van vk.nl wil dat Wilders Lucassen uit de PVV zet. Wilders zit  Wilders zit in een lastig parket….

‘Lucassen moet uit de PVV worden gezet’

AD 12.11.2010 ROTTERDAM – Vijfentachtig procent van de lezers van het AD vindt dat Geert Wilders, Eric Lucassen uit de partij moet zetten.

PVV-leider Geert Wilders zwijgt over lot Eric Lucassen

Elsevier 12.11.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft nog meer tijd nodig om een besluit te nemen over de positie van zijn in opspraak geraakte fractiegenoot Eric Lucassen. Premier Mark Rutte wilde vrijdag niet inhoudelijk ingaan op de kwestie. Wel zei hij dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Wilders met een goede oplossing komt.

Zie ook:

Wilders weet het nog niet

Spits 12.11.2010 Het ziet er niet goed uit voor Eric Lucassen. Het PVV-kamerlid raakte gisteren in opspraak toen bleek dat de beste vent tijdens zijn diensttijd in 2002 ontucht heeft gepleegd met een aantal ondergeschikten. Geert Wilders heeft nog even tijd nodig om een besluit te nemen over de positie van Lucassen.–> LEES VERDER…

Wilders: besluit Lucassen kan nog even duren 

VK 12.11.2010  Binnenland DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders denkt nog wel even nodig te hebben om een besluit te nemen over PVV-Tweede Kamerlid Eric Lucassen, die in …  

Wilders denkt nog na over besluit Lucassen

Metro 12.11.2010 DEN HAAG (ANP) – PVV-leider Geert Wilders denkt nog wel even nodig te hebben om een besluit te nemen over zijn fractiegenoot Eric Lucassen. In RTL Nieuws vrijdag zei hij dat hij druk bezig is om gesprekken te voeren en feiten te verzamelen. ,,Dat kan nog even duren”, aldus de PVV-leider.

Wilders denkt na over Lucassen

De Pers 12.11.2010 PVV-leider Geert Wilders denkt nog wel even nodig te hebben om een besluit te nemen over zijn fractiegenoot Eric Lucassen. In RTL Nieuws vrijdag zei hij dat hij druk bezig is om gesprekken te voeren en feiten te verzamelen.

Wilders denkt nog na over besluit Lucassen

Parool 12.11.2010 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders denkt nog wel even nodig te hebben om een besluit te nemen over zijn fractiegenoot Eric Lucassen. In RTL Nieuws vrijdag zei hij dat hij druk bezig is om gesprekken te voeren en feiten te verzamelen. ”Dat kan …

 Wilders denkt na over Lucassen

Telegraaf 12.11.2010 PVV-leider Geert Wilders denkt nog wel even nodig te hebben om een besluit te nemen over zijn fractiegenoot Eric Lucassen. In RTL Nieuws vrijdag zei hij dat hij druk bezig is om gesprekken te voeren en feiten te verzamelen. ?Dat kan nog even duren?, aldus de PVV-leider.

Toekomst Lucassen onzeker

Telegraaf 12.11.2010 De toekomst van Tweede Kamerlid Eric Lucassen in de PVV-fractie is onduidelijk. Partijleider Geert Wilders voert indringende gesprekken met hem, nadat bekend is geworden dat Lucassen in 2002 als toenmalig sergeant en instructeur bij de landmacht veroordeeld is voor ontucht met twee vrouwelijke ondergeschikten. Donderdagnacht zei Wilders na urenlang beraad dat hij nog nadenkt of en zo ja welke consequenties dit moet hebben.

Wilders denkt nog na over besluit Lucassen

Trouw 12.11.2010 PVV-leider Geert Wilders denkt nog wel even nodig te hebben om een besluit te nemen over zijn fractiegenoot Eric Lucassen. In RTL Nieuws vrijdag zei hij dat hij druk bezig is om gesprekken te voeren en feiten te verzamelen. ,,Dat kan nog even duren”, aldus de PVV-leider.

PVV-onrust mogelijk ook probleem voor kabinet

Parool 12.11.2010 De toekomst van Tweede Kamerlid Eric Lucassen in de PVV-fractie is onduidelijk. Partijleider Geert Wilders voert indringende gesprekken met hem nadat bekend is geworden dat Lucassen in 2002 als toenmalig sergeant en instructeur bij de landmacht veroordeeld is voor ontucht met twee vrouwelijke ondergeschikten. Donderdagnacht zei Wilders na urenlang beraad dat hij nog nadenkt of en zo ja welke consequenties dit moet hebben. 

Wilders beslist over lot PVV-Kamerlid Lucassen

Elsevier 12.11.2010 De positie van Eric Lucassen als Kamerlid voor de PVV lijkt onhoudbaar te zijn geworden, al is hij niet van plan zelf op te stappen. Partijleider Geert Wilders denkt nog na over de consequenties van het feit dat Lucassen in 2002 veroordeeld is wegens ontucht.

Geert Wilders is er nog niet uit

Telegraaf 12.11.2010 PVV-leider Geert Wilders denkt nog wel even nodig te hebben om een besluit te nemen over zijn fractiegenoot Eric Lucassen.

Wilders: nog geen besluit over positie Lucassen  

VK 12.11.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft nog geen besluit genomen over de positie van fractiegenoot Eric Lucassen, die de afgelopen dagen in …

Nog geen duidelijkheid over PVV’er Lucassen

Parool 12.11.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft nog geen besluit genomen over de positie van fractiegenoot Eric Lucassen, die de afgelopen dagen in opspraak is geraakt. Wilders heeft ”indringende gesprekken” met hem gevoerd en er zullen nog meerdere gesprekken volgen. Dat zei Wilders in de nacht van donderdag op vrijdag nadat hij urenlang in de PVV-vleugel in het gebouw van de Tweede Kamer had overlegd. 

Lot PVV’er Lucassen nog niet bekend

12.11.2010 (Novum) – PVV-leider Geert Wilders heeft nog niet bekendgemaakt wat er met zijn partijgenoot Eric Lucassen gebeurt. De afgelopen dagen werd Lucassen met meerdere incidenten in verband gebracht. Donderdag werd bekend dat hij als sergeant is veroordeeld voor ontucht met twee ondergeschikten. Hij zou ook buren hebben bedreigd.  

Wilders in lastig parket door affaire-Lucassen

VK 12.11.2010 AMSTERDAM – De affaires rond Kamerlid Eric Lucassen hebben de PVV in een lastig parket gebracht. Zelfs Geert Wilders, die normaal gesproken toch …

Lucassen mishandelde wietverkoper

Telegraaf 12.11.2010 Het in opspraak geraakte PVV-Kamerlid Eric Lucassen (36) zou een aantal jaar geleden een medewerker van een coffeeshop in Haarlem hebben mishandeld, omdat deze ‘verkeerd naar zijn vriendin keek.’

Lucassen in ontuchtzaak ‘Spermelo’

Telegraaf 12.11.2010 Het was een geruchtmakende ontuchtzaak, die zich afspeelde bij het Schoolbataljon in Ermelo in 2002. Tien militairen, waaronder PVV-Kamerlid Eric Lucassen, zo bleek gisteren, raakten in opspraak om misbruik van minderjarige meisjes. De straffen waren relatief mild: enkele weken cel en een boete van een paar honderd euro. 

Kamerlid PVV pleegde ontucht als sergeant

Trouw 12.11.2010 Gisteren bleek dat Lucassen in 2002 als sergeant bij de Koninklijke Landmacht is veroordeeld tot twee weken militaire detentie wegens ontucht met twee vrouwelijke soldates in opleiding .

Wilders beraadt zich nog in Kamergebouw

Metro 11.11.2010 DEN HAAG (ANP) – Het is nog altijd niet bekend hoe PVV-leider Geert Wilders reageert op de onthulling dat zijn fractiegenoot Eric Lucassen in 2002 is veroordeeld voor ontucht. Wilders is donderdagavond rond middernacht nog in de zwaarbeveiligde PVV-vleugel in het gebouw van de Tweede Kamer.

Wilders beraadt zich nog in Kamergebouw

NU 11.11.2010 Het is nog altijd niet bekend hoe PVV-leider Geert Wilders reageert op de onthulling dat zijn fractiegenoot Eric Lucassen in 2002 is veroordeeld voor ontucht. Wilders is donderdagavond rond middernacht nog in de zwaarbeveiligde PVV-vleugel in het gebouw van de Tweede Kamer. Hij overlegt er met medewerkers, loopt af en toe – en meestal bellend – de gang op of gaat een andere kamer in. Of Lucassen er ook nog is, is niet te zien. 

Wilders beraadt zich nog in Kamergebouw

De Pers 11.11.2010 Het is nog altijd niet bekend hoe PVV-leider Geert Wilders reageert op de onthulling dat zijn fractiegenoot Eric Lucassen in 2002 is veroordeeld voor ontucht. Wilders is donderdagavond rond middernacht nog in de zwaarbeveiligde PVV-vleugel in het gebouw van de Tweede Kamer. 

Beerput PVV’er groter dan gedacht

Spits 11.11.2010 PVV-kamerlid Eric Lucassen heeft mogelijk meer op zijn kerfstok dan gisteren bekend werd. In het televisieprogramma Uitgesproken WNL werd het profiel van Lucassen geschetst als buurtterrorist, maar weblog Dagelijkse Standaard ontdekte dat er mogelijk nog meer uit de beerput zal komen. LEES VERDER…

Lucassen opnieuw in opspraak

De Pers 11.11.2010  Tweede Kamerlid Eric Lucassen van de PVV is donderdag opnieuw in opspraak geraakt. RTL Nieuws meldde dat hij in 2002 als sergeant bij de Koninklijke Landmacht is veroordeeld wegens ontucht met twee vrouwelijke ondergeschikten.

Lucassen veroordeeld voor ontucht met ondergeschikten

Elsevier 11.11.2010 PVV-Kamerlid Eric Lucassen is in 2002 veroordeeld tot een week militaire detentie omdat hij seks heeft gehad met twee ondergeschikten. Lucassen was destijds instructeur bij een militaire instantie. Lucassen werd door de rechtbank van Arnhem veroordeeld tot twee weken detentie, in hoger beroep kreeg hij een week.

Hij heeft toen hij sergeant bij de landmacht en instructeur bij het Schoolbataljon in Ermelo was, seks gehad met twee vrouwelijke soldaten in opleiding. Dat meldt RTL Nieuws, dat de uitspraak van de rechter (pdf) in bezit heeft.

Zie ook:

‘PVV’er Lucassen veroordeeld voor ontucht’ 

NRC 11.11.2010 NIEUWS – PVV-Kamerlid Eric Lucassen is opnieuw in opspraak geraakt. RTL Nieuws meldde dat hij in 2002 als sergeant en instructeur bij de Koninklijke Landmacht is veroordeeld wegens ontucht met twee vrouwelijke ondergeschikten in opleiding.

Bij dit artikel

‘PVV’er Lucassen veroordeeld voor ontucht’  

AD 11.11.2010 DEN HAAG – PVV-Kamerlid Eric Lucassen is in 2002 veroordeeld voor ontucht. Het Kamerlid, dat al zwaar onder vuur lag, was eerder sergeant bij de landmacht en instructeur bij het Schoolbataljon in Ermelo en zou daar seksuele handelingen hebben …

PVV’er pleegde ook ontucht

Telegraaf 11.11.2010 PVV-Kamerlid Eric Lucassen, die gisteren in het nieuws kwam omdat hij jarenlang zijn buren zou hebben geterroriseerd, blijkt in 2002 te zijn veroordeeld wegens ontucht.

‘PVV’er Lucassen veroordeeld voor ontucht’

Trouw 11.11.2010 PVV-Kamerlid Eric Lucassen is in 2002 veroordeeld voor ontucht. Het Kamerlid, dat al zwaar onder vuur lag, was eerder sergeant bij de landmacht en instructeur bij het Schoolbataljon in Ermelo en zou daar seksuele handelingen hebben verricht met twee soldates in opleiding, meldt RTL Nieuws, dat de uitspraak van de militaire strafkamer in Arnhem in bezit heeft.

PVV-Kamerlid Lucassen veroordeeld voor ontucht  

VK 11.11.2010  AMSTERDAM – PVV-Tweede Kamerlid Eric Lucassen is in 2002 veroordeeld voor ontucht.

PVV’er pleegde ook nog ontucht

Spits 11.11.2010 PVV’er Eric Lucassen terroriseerde niet alleen de buurt en zijn lokale coffeshop. In 2002 is hij ook veroordeeld, toen hij in de hoedanigheid van sergeant en instructeur van de Koninklijke Luchtmacht ontucht pleegde met twee ondergeschikten in opleiding. Dat maakte het RTL Nieuws vandaag openbaar. LEES VERDER…

Lees ook:
Beerput PVV’er groter dan gedacht
PVV’er bedreigde buurtbewoners

PVV’er Lucassen opnieuw in opspraak

Metro 11.11.2010 Tweede Kamerlid Eric Lucassen van de PVV is donderdag opnieuw in opspraak geraakt. RTL Nieuws meldde dat hij in 2002 als sergeant bij de Koninklijke Landmacht is veroordeeld wegens ontucht met twee vrouwelijke ondergeschikten in opleiding tot een week militaire detentie.

PVV’er Lucassen opnieuw in opspraak

Parool 11.11.2010 DEN HAAG – Tweede Kamerlid Eric Lucassen van de PVV is donderdag opnieuw in opspraak geraakt. RTL Nieuws meldde dat hij in 2002 als sergeant en instructeur bij de Koninklijke Landmacht is veroordeeld wegens ontucht met twee vrouwelijke …

Hondenbezitters: Kamerlid PVV bedreigde ons

NRC 11.11.2010 Eric Lucassen, Tweede Kamerlid voor de PVV, heeft tussen 2006 en 2009 zijn buurtgenoten in Haarlem bedreigd en geïntimideerd. Dat zeggen bewoners van de Haarlemse Badelochstraat. Met name hondenbezitters moesten het afgelopen jaren ontgelden. Wat gebeurde er?

 Column: Wilders gaat op onderzoek uit

De Pers 11.11.2010 Buurtbewoners hadden gezegd dat PVV-Kamerlid Lucassen hen jarenlang heeft bedreigd en geïntimideerd, Wilders beloofde de zaak tot op de bodem uit te zoeken, en gistermiddag al kwamen drie bewaakte limousines op snelheid Haarlem ingereden.

Wilders gaat affaire-Lucassen uitzoeken

AD 10.11.2010 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders gaat beschuldigingen over bedreigingen en intimidaties door PVV-Tweede Kamerlid Eric Lucassen de komende dagen ,,tot op de bodem uitzoeken”. Wilders stelt dat in reactie op uitlatingen van vroegere buren van …

 
‘PVV-Kamerlid terroriseerde buurt’

AD 10.11.2010   HILVERSUM – PVV-Kamerlid Eric Lucassen was jarenlang de schrik van zijn buren. Lucassen, woordvoerder voor Wonen en Wijken, zou zijn buren in de Badelochstraat in Haarlem-Noord herhaaldelijk hebben bedreigd en uitgescholden.

Opnieuw PVV’er in opspraak

Trouw 10.11.2010 Opnieuw is een PVV-Kamerlid in opspraak geraakt wegens geweld en bedreiging. Eric Lucassen zou in zijn woonplaats Haarlem buurtgenoten hebben bedreigd en geïntimideerd. Dat beweert de website Crimesite.nl. 

Aangiften tegen PVV’er Lucassen om bedreigingen

VK 10.11.2010  Binnenland AMSTERDAM – PVV-Kamerlid Eric Lucassen (35) heeft buurtgenoten bedreigd en geïntimideerd in zijn voormalige woonplaats Haarlem. Dat hebben …

PVV gaat affaire rond Kamerlid Lucassen onderzoeken

Elsevier 10.11.2010 Het PVV-Kamerlid Eric Lucassen zou jarenlang zijn buurtgenoten hebben bedreigd en geïntimideerd. Verschillende buren zouden tussen 2006 en 2009 aangifte tegen Lucassen hebben gedaan.

Wilders gaat affaire-Lucassen uitzoeken

NU 10.11.2010 PVV-leider Geert Wilders gaat beschuldigingen over bedreigingen en intimidaties door PVV-Tweede Kamerlid Eric Lucassen de komende dagen ”tot op de bodem uitzoeken”.  

Wilders gaat affaire-Lucassen uitzoeken

De pers 10.11.2010 PVV-leider Geert Wilders gaat beschuldigingen over bedreigingen en intimidaties door PVV-Tweede Kamerlid Eric Lucassen de komende dagen ,,tot op de bodem uitzoeken”. Wilders stelt dat in reactie op uitlatingen van vroegere buren van Lucassen die voor crimesite.nl en in het televisieprogramma Uitgesproken van Wakker Nederland beweerden dat Lucassen hen jarenlang had bedreigd en

Zie ook:

‘PVV-Kamerlid intimideerde buurt’

NU 10.11.2010 Tweede Kamerlid Eric Lucassen (PVV) heeft zijn buurtgenoten in een wijk in Haarlem drie jaar lang bedreigd en geïntimideerd. Hij zou daarom meermalen door de politie zijn afgevoerd, meldt website Crimesite.nl. Lucassen ontkent. 

PVV’er bedreigde buurtbewoners

Metro 10.11.2010 PVV-Kamerlid Eric Lucassen is in opspraak gekomen, omdat er tussen 2006 en 2009 meerdere malen aangifte tegen hem is gedaan van bedreiging. Hij heeft ook in de politiecel gezeten. Woonachtig in de Badelochstraat in Haarlem-Noord, zou Lucassen destijds medebuurtbewoners hebben getergd, omdat ze in de straat hun honden uitlieten, hun auto’s parkeerden en hun kinderen lieten spelen. Dat meldt Crimesite (mirror) vandaag.  

‘PVV-Kamerlid terroriseerde buren’  

Telegraaf 10.11.2010 PVV-Kamerlid Eric Lucassen, woordvoerder voor Wonen en Wijken, heeft volgens zijn buren jarenlaren zijn eigen buurt in Haarlem geterroriseerd. Dat zeggen zijn buren woensdagavond in een reportage van Uitgesproken WNL op Nederland 2 en op Crimesite.nl. Zij beweren dat Lucassen hen in de periode 2006-2009 heeft bedreigd en uitgescholden.  

Blog:                      

Gaat Geert naar het volk luisteren?

Krapuul.nl

PVV-Gangster soll gehen

 All About Geert Wilders

PVV ondervindt geen hinder van Lucassen, SP voorbij PvdA volgens De Hond

bigsister netwerk

De kiezer vindt dat PVV-leider Geert Wilders Lucassen eruit moet zetten

Eric Lucassen blijkt lief onschuldig mannetje

Krapuul.nl

PVV niet alleen onfatsoenlijk maar ook laks en dom

Krapuul.nl 

Lucassen affaire breekt Wilders goed op

bigsister netwerk 

Meisjes van 17 tot 20 jaar werden als speelbal doorgegeven

Quasi Mundo

Geert Wilders is er nog niet helemaal uit wat te doen met Lucassen

Opnieuw PVV’er in opspraak vanwege gewelddadig gedrag

Krapuul.nl

november 11, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 reacties

 1. […] ook: PVV versus De partij van de Vrijheid van geweld – deel […]

  Pingback door Eric Lucassen PVV versus De partij van de Vrijheid van geweld – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 16, 2010

 2. […] PVV versus De partij van de Vrijheid van geweld – deel 1 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – en de volgende is James Sharpe « Debat in de Digitale Hofstad | november 17, 2010

 3. […] PVV versus De partij van de Vrijheid van geweld […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun « Debat in de Digitale Hofstad | november 19, 2010

 4. […] PVV versus De partij van de Vrijheid van geweld […]

  Pingback door Marcial Hernandez PVV – Was het een klap of een Kopstoot ? « Debat in de Digitale Hofstad | november 21, 2010

 5. […] PVV versus De partij van de Vrijheid van geweld – deel 1  […]

  Pingback door Eric Lucassen PVV versus De partij van de Vrijheid van geweld – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | november 27, 2010

 6. […] en: PVV versus De partij van de Vrijheid van geweld […]

  Pingback door Hero Brinkman PVV – Een zuipschuit maar zeker geen drankorgel « Debat in de Digitale Hofstad | maart 31, 2011

 7. […] PVV versus De partij van de Vrijheid van geweld – deel 1 […]

  Pingback door Machiel de Graaf PVV in opspraak « Debat in de Digitale Hofstad | mei 14, 2011

 8. […] PVV versus De partij van de Vrijheid van geweld – deel 1 […]

  Pingback door Haags Raadslid Machiel de Graaf in Opspraak | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | mei 14, 2011

 9. […] de mensheid tegen de Islamisering met gevaar voor zijn eigen leven. De partij die zelf geen geweld schuwt wordt nogal eens […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 8 – Vrijspraak « Debat in de Digitale Hofstad | juni 24, 2011

 10. […] PVV versus De partij van de Vrijheid van geweld – deel 1 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV en de Zuipschuiten « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 19, 2011

 11. […] de mensheid tegen de Islamisering met gevaar voor zijn eigen leven. De partij die zelf geen geweld schuwt wordt nogal eens […]

  Pingback door Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen « Debat in de Digitale Hofstad | maart 28, 2012

 12. […] de mensheid tegen de Islamisering met gevaar voor zijn eigen leven. De partij die zelf geen geweld schuwt wordt nogal […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Rechtzaak van de eeuw – afwijzing cassatie definitief « Debat in de Digitale Hofstad | januari 27, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: