Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV weer in de strijd tegen de Islam

En daar gaat hij weer…………….

De Rechtzaak is nauwelijks rond of daar gaat Geert Wilders PVV weer in de strijd.

In de Koran staan volgens Wilders meer anti-joodse passages dan in het boek van Adolf Hitler. Ook zou het islamitische heilige boek geen ruimte laten voor andere inzichten. Daarmee zou de islam dezelfde principes volgen als het fascisme en het communisme.

In het interview geeft Wilders aan dat hij de vergelijking kan maken omdat hij ook delen van Mein Kampf heeft gelezen. “Bij ons is Mein Kampf verboden. Als mijn vrienden aan de linkerkant consistent zouden zijn in hun beleid, zou ook de Koran moeten worden verboden.”

Der Spiegel wijst erop dat de Bijbel ook tot geweld oproept en geeft als voorbeeld een citaat van Jezus. “Breng me nu die vijanden hier die mij niet als koning wilden, en steek hen voor mijn ogen neer.” Wilders stelt echter dat het er in het Nieuwe Testament gematigder aan toe gaat.

Een cruciaal verschil is volgens hem ook dat moslims de Koran veel stricter opvatten dan christenen de Bijbel. Daarom zou een vergelijking niet opgaan.

Het proces tegen Wilders was mede gebaseerd op de uitspraak dat de Koran net zo erg zou zijn als ‘Mein Kampf’. Geert Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz betoogde echter dat niet vaststaat dat Wilders juist is geciteerd.

Echter hoe staat het dan met een Bijbelverbod ?

Zie ook:

Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 5

Overeenkomst Geert Wilders PVV versus Adolf Hitler NSB ?

Geert blijft lekker liegen

De Pers 08.11.2010  Gedoger Geert begeeft zich op het pad der buitenlandse politiek. In een interview in Der Spiegel beweert hij dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel ‘bang’ is voor de opkomst in haar land van een partij als de PVV.

Wilders vindt Koran erger dan Mein Kampf 

AD 07.11.2010 De Koran is erger dan Mein Kampf als het om aanzetten tot haat en geweld gaat. Dat betoogt PVV-leider Geert Wilders in een interview met het invloedrijke Duitse weekblad Der Spiegel.

In de Koran staan volgens Wilders meer anti-joodse passages dan in het boek ‘Mein Kampf’ van Adolf Hitler. Ook zou het islamitische heilige boek geen ruimte laten voor andere inzichten. Daarmee zou de islam dezelfde principes volgen als het fascime en het communisme.

Wilders vindt Koran erger dan Mein Kampf  

Trouw 07.11.2010  De Koran is erger dan Mein Kampf als het om aanzetten tot haat en geweld gaat. Dat betoogt PVV-leider Geert Wilders in een interview met het Duitse weekblad Der Spiegel.  

Frank Ankersmit las het boek van Thilo Sarrazin, dat in Duitsland het integratiedebat deed exploderen. De kracht ligt volgens de historicus in de manier waarop Sarrazin reeksen verontrustende cijfers, doorgaans in losse rapportjes verpakt, binnen een groter geheel plaatst.

Thilo Sarrazin bezondigde zich aan de veronderstelling dat moslims een ’gen’ zouden hebben dat succesvolle integratie in ontwikkelde westerse samenlevingen in de weg staat. De dwaasheid daarvan blijkt al uit het historische gegeven van de hoogontwikkelde moslimbeschavingen in een tijd toen we hier nog in berenvelletjes rondliepen en het kunnen berekenen van de datum van Pasen een absoluut toppunt was van westerse wetenschap.

Het feit dat hij anderzijds een soortgelijk gen aanwees dat verantwoordelijk zou zijn voor het bovengemiddelde intelligentieniveau van de Joden maakte de zaak er niet echt beter op. Het heeft weinig gescheeld of Sarrazins boek was door deze, zeker in Duitsland onvergeeflijke, bêtise uit het publieke debat geweerd.

De schrik om het hart

06.11.2010 Sarrazins boek bewerkstelligde in Duitsland een omslag in het publieke debat over immigratie en integratie. Zo verklaarde bondskanselier Angela Merkel recentelijk de multiculturele samenleving tot een totale mislukking.

 

„Merkel hat Angst”, aldus Wilders in het Duitse blad. Ook in Duitsland is de afgelopen tijd het islamdebat opgelaaid. Merkel uitte ongeveer een maand geleden haar afkeer van de politiek van de PVV-leider. Ze zei „dat het niet onze stijl is religies in zijn geheel te verwerpen”. Ook heeft ze gezegd een kabinet in Nederland met gedoogsteun van de PVV te betreuren.

Wilders stelt dat Merkel vervolgens heeft geprobeerd zijn politiek te kopiëren door de multiculturele samenleving als mislukt te bestempelen.

Der Niederländer Geert Wilders verdammt den Islam als “gewalttätige Ideologie”, jetzt setzt er auf Hilfe aus den Nachbarländern. Europa müsse aufstehen, sagt er im SPIEGEL-Interview – und kritisiert die Bundeskanzlerin für ihre Politik: “Merkel hat Angst.”

Wilders hofft auf europäische Unterstützer

Der Spiegel 06.11.2010 Das Lob war damals nicht willkommen. Als Geert Wilders im Oktober erklärte, Bundeskanzlerin Angela Merkel habe “die Führung auf dem Gebiet der Islam-Kritik” übernommen, war diese wenig begeistert. Nun hat sich Wilders Ton gegenüber der Kanzlerin deutlich geändert.

Im Interview mit dem SPIEGEL orakelt er: “Merkel hat Angst.” Eine “charismatische Persönlichkeit ohne rechtsextremen Hintergrund” könne in Deutschland inzwischen mit 20 Prozent der Stimmen rechnen, prognostiziert der niederländische Islam-Kritiker.

Zie ook: Befangenheitsantrag gegen Richter: Prozess gegen Wilders geplatzt en ook: Islam en ook: Koran

Wilders: Merkel is bang 

AD 07.11.2010 ,,Angela Merkel hat Angst,” zegt PVV-leider Geert Wilders in een interview met het Duitse blad Der Spiegel dat maandag uitkomt. Volgens hem is Merkel bang dat in haar land ook een partij als de zijne opstaat en uit die angst probeert ze nu zijn politiek te kopiëren.

Wilders: Merkel is bang

NRC 07.11.2010 De Duitse bondskanselier Angela Merkel is bang. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders gezegd in een interview met het Duitse blad Der Spiegel dat morgen uitkomt. Volgens hem is Merkel bang dat in haar land ook een partij als de zijne opstaat en uit die angst probeert ze nu zijn politiek te kopiëren.

Wilders: Merkel is bang

Telegraaf 07.11.2010 Het nieuwe kabinet heeft nog niet de harten van een meerderheid van de bevolking gewonnen in de eerste drie weken dat het er zit. Ruim 40 procent van alle Nederlanders vindt dat het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV het (vrij) goed doet. Bijna een kwart noemt de prestaties (vrij) slecht en ongeveer een derde is neutraal.

Wilders noemt Duitse bondskanselier Merkel bang

Elsevier 07.11.2010 De Duitse bondskanselier Angela Merkel is bang. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders gezegd in een interview met het Duitse blad Der Spiegel dat maandag uitkomt. Volgens hem is Merkel bang dat in haar land ook een partij als de zijne opstaat en uit die angst probeert ze nu zijn politiek te kopiëren.  ‘Merkel hat Angst,’ aldus Wilders in het Duitse blad. Ook in Duitsland is de afgelopen tijd het islamdebat opgelaaid.

Blog: Merkel hat Angst !: Volgens Geert Wilders

Bijna zeventig mensen – het merendeel  Marokkaans-Nederlandse mannen – verzamelden zich zaterdagavond in de Openbare Bibliotheek in Rotterdam,  waar het Netwerk Vrijzinnige Marokkaanse Nederlanders (NVMN) een eerste debatavond had georganiseerd.

Er waren critici in de zaal die waarschuwden voor een te eenzijdige oriëntatie op Nederland. Sinds Geert Wilders speculeert over het ontnemen van de Nederlandse nationaliteit aan Marokkaanse criminelen, zien sommigen hun Marokkaanse paspoort als een soort garantiebewijs, zei een deelneemster. ‘Als ik geen Marokkaans paspoort meer zou hebben en Wilders komt aan de macht en Nederland neemt mijn Nederlandse pas in, wie ben ik dan nog?’

Zie ook:

Zie verder ook:

http://estb.msn.com/i/D7/734D145C717D9D1863B6EF329CF.jpg

“Als Wilders de Koran wil verbieden en daarnaast zegt dat overspelige vrouwen volgens de islam gestenigd kunnen worden, moet hij er wel bij vertellen dat deze vorm van doodstraf niet in de Koran voorkomt, maar in de Bijbel”.

Koran en Bijbel lijken meer op elkaar dan je denkt

07.11.2010 Het woord stenigen komt 24 keer voor in de Bijbel en 5 keer in de Koran. Het woord oorlog komt 84 keer voor in de Bijbel en 6 keer in de Koran. Deze vergelijkingen kun je zelf maken op de website bijbelenkoran.nl. De filosofe Marlies ter Borg maakte voor deze website het onderdeel ‘Koran en de Bijbel in verhalen’. Wat haar daarbij vooral opviel, waren de overeenkomsten tussen beide boeken. Zo komen Abraham (“de eerste moslim”), Maria en Jezus ook in de Koran voor. Wie zelf in het Nederlands én het Arabisch de Koran wil lezen kan terecht op de site www.bijbelenkoran.nl.

Bronnen: www.hetkanWel.nl, www.bijbelenkoran.nl

Kijk ook: Vergelijking Koran en Bijbel (video)

Zie ook:

Welke tsunami van islamisering?

Op Nieuwemoskee.nl is Wilders ook welkom

november 9, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 reacties

 1. […] Geert Wilders PVV weer in de strijd tegen de Islam […]

  Pingback door Geert Wilders PVV in tabel met Adolf Hitler « Debat in de Digitale Hofstad | april 26, 2011

 2. […] Geert Wilders PVV weer in de strijd tegen de Islam […]

  Pingback door Geert Wilders PVV zit in fase 2 van het fascisme « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012

 3. […] Geert Wilders PVV weer in de strijd tegen de Islam […]

  Pingback door Geert Wilders PVV versus anti-islamfilm Innocence of Muslims Islam « Debat in de Digitale Hofstad | september 16, 2012

 4. […] Geert Wilders PVV weer in de strijd tegen de Islam […]

  Pingback door Geert Wilders PVV en de anti-de-islamisering van Nederland « Debat in de Digitale Hofstad | november 9, 2012

 5. […] Geert Wilders PVV weer in de strijd tegen de Islam […]

  Pingback door Geert Wilders PVV versus de Paus – Islamisering versus Secularisering – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 23, 2013


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: