Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Hero Brinkman van de PVV slaat weer door

Eerder al was er stront aan de knikker en flink gedonder in de tent.

Het was even stilletjes in de fractiekamer van de PVV. Echter wederom komt een van de drankorgels met de losse handjes uit de kast. Het is altijd wel wat met die PVVérs !!!

Zie ook:

De losse handjes van Hero Brinkman PVV

2e kamerverkiezingen 2011 – nieuwe partij PvdAA (PVV Hero Brinkman) 

Ja, Ja, Hero Brinkman, een dwarsligger binnen de partij, werkt nog steeds aan een voorstel om de PVV te democratiseren. Ook wil hij dat er een jongerenafdeling komt.

Zie ook:

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 3

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent ! – deel 2

Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent !!!!! – deel 1

“Je moet als partij altijd proberen écht verantwoordelijkheid te nemen, met bewindspersonen. Dat is wel zo eerlijk.” Brinkman gaat daarmee in tegen zijn politiek leider Geert Wilders.

” Brinkman noemt het ‘evident’ dat Wilders van het begin af aan aanstuurde op een minderheidskabinet, omdat hij op die manier de leiding van de PVV strak in handen houdt. “Er komen geen PVV-mensen in een kabinet, die hij natuurlijk niet aan een touwtje kan houden.”

Brinkman gaat met zijn uitlatingen opnieuw in tegen Wilders. Eerder deed hij dat door een roep om meer democratisering binnen de partij en met zijn pleidooi voor een jongerenbeweging van de PVV. In het interview kondigt Brinkman aan dat hij weer voluit aan de slag gaat met democratisering van de PVV.

„Ik wil niet dat de PVV daarmee naar het kerkhof gedragen wordt”, zegt PVV-Kamerlid Brinkman over een eventuele aanslag op Wilders. „Ik vind het leven van Geert belangrijk, maar ook het voortbestaan van de PVV.”

Hij geeft dan ook toe vóór de verkiezingen serieus te hebben overwogen een eigen partij te beginnen, als Geert Wilders negatief had gereageerd op zijn democratiseringsplannen. “En dan had hij een groot probleem gehad.’ Over de bijna negentienduizend voorkeursstemmen die hij bij de Tweede Kamerverkiezingen kreeg, zegt Brinkman: ‘De meest overtuigde PVV-stemmers hebben op mij gestemd, en niet op Geert.”

Dat alles en nog veel meer zegt PVV-Kamerlid Hero Brinkman deze week in een interview  met Vrij Nederland.

De Roon is geen groot communicator. Brinkman is in zijn partij omstreden door zijn democratiseringsinitiatief en daarbuiten door zijn snoeiharde uitspraken.
 
Nota
Brinkman komt binnenkort met een nota om zo veel mogelijk steun van fractiegenoten te krijgen voor zijn idee de PVV te democratiseren. Fractiesecretaris Martin Bosma is daar fel tegen. Brinkman zegt deze week in Vrij Nederland dat hij ‘geen flauw idee’ heeft op hoeveel steun hij kan rekenen. Hij weet wel dat fractievoorzitter Geert Wilders ‘geen rare fratsen’ wil.

Affaire-Lucassen wijst op noodzaak PVV te democratiseren

Trouw 17.11.2010 Ook mensen die in een verleden zijn veroordeeld voor lichte of iets zwaardere overtredingen hebben recht zich als lid van de Tweede Kamer te laten verkiezen. De wet is hierover duidelijk: zo lang het actief of passief kiesrecht niet is afgenomen, kan niemand dat recht ontzeggen.

PVV praat over democratisering partij 

Trouw 09.11.2010 De PVV-fractie buigt zich volgende week over de vraag of de partij wordt opengesteld voor leden, zoals gebruikelijk is bij politieke partijen. 

PVV praat volgende week over democratisering partij

VK 09.11.2010 De PVV-fractie buigt zich volgende week over de vraag of de partij wordt opengesteld voor leden, zoals gebruikelijk is bij politieke partijen. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders dinsdagmiddag gezegd in de wandelgangen van de Tweede Kamer.

Hero Brinkman heeft opnieuw kritiek op Wilders

AD 03.11.2010 DEN HAAG – PVV-Kamerlid Hero Brinkman vindt het ‘onhandig’ dat Wilders niet als volwaardige coalitiepartner tot het kabinet is toegetreden, maar alleen over gedoogsteun heeft gesproken.

Opnieuw kritiek Brinkman: PVV had in regering gemoeten

Elsevier 03.11.2010  PVV-Kamerlid Hero Brinkman vindt dat zijn partij volwaardig deel had moeten uitmaken van de regering, en niet slechts gedoogpartner had moeten zijn. Als Wilders wél had ingezet op meeregeren had de partij volgens Brinkman meer uit de onderhandelingen kunnen halen.

Zie ook:

Brinkman: Wilders wil macht behouden

NRC 03.11.2010 De PVV ontloopt zijn verantwoordelijkheid door niet in het kabinet Rutte plaats te nemen. PVV- leider Geert Wilders heeft bewust gekozen voor het gedogen van de combinatie VVD en CDA, omdat hij de macht in zijn partij niet uit handen wil geven. 

Brinkman zoekt confrontatie met Wilders  

Trouw 03.11.2010 “Je moet als partij altijd proberen écht verantwoordelijkheid te nemen, met bewindspersonen. Dat is wel zo eerlijk,” zegt Brinkman.  

‘Door met democratisering’  

Telegraaf 03.11.2010 Hero Brinkman van de PVV heeft een nota geschreven met voorstellen voor democratisering van de partij.  

Hero Brinkman uit weer kritiek op Wilders

VK 03.11.2010 Binnenland DEN HAAG – PVV-Kamerlid Hero Brinkman vindt het ‘onhandig’ dat Wilders niet als volwaardige coalitiepartner tot het kabinet is toegetreden, maar …  

Hero Brinkman uit weer kritiek op Wilders  

03.11.2010  PVV-Kamerlid Hero Brinkman vindt het ‘onhandig’ dat Wilders niet als volwaardige coalitiepartner tot het kabinet is toegetreden, maar alleen over gedoogsteun heeft gesproken. “Je moet als partij altijd proberen écht verantwoordelijkheid te nemen, met bewindspersonen. Dat is wel zo eerlijk”, zegt Brinkman in een interview met het weekblad Vrij Nederland.

november 4, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

13 reacties

 1. […] Hero Brinkman van de PVV slaat weer door  […]

  Pingback door Van Gedoogsteun, Minderheidskabinet en Gatenkaas. « Debat in de Digitale Hofstad | november 18, 2010

 2. […] Hero Brinkman van de PVV slaat weer door  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Partijdemocratie, agressieve en sjoemelende kamerleden – versus Gedoogsteun « Debat in de Digitale Hofstad | november 19, 2010

 3. […] Hero Brinkman van de PVV slaat weer door  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | december 10, 2010

 4. […] Hero Brinkman van de PVV slaat weer door  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 27, 2011

 5. […] en: Hero Brinkman van de PVV slaat weer door […]

  Pingback door Hero Brinkman PVV – Een zuipschuit maar zeker geen drankorgel « Debat in de Digitale Hofstad | maart 31, 2011

 6. […] Hero Brinkman van de PVV slaat weer door  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 6 « Debat in de Digitale Hofstad | december 12, 2011

 7. […] Hero Brinkman van de PVV slaat weer door  […]

  Pingback door Explosiegevaar in de fractiekamer van de Haagse PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 20, 2011

 8. […] Hero Brinkman van de PVV slaat weer door  […]

  Pingback door Gedonder bij de PVV in Den Haag « Debat in de Digitale Hofstad | december 20, 2011

 9. […] Hero Brinkman van de PVV slaat weer door  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | april 8, 2012

 10. […] Hero Brinkman van de PVV slaat weer door  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 8, 2012

 11. […] Hero Brinkman van de PVV slaat weer door  […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 9 « Debat in de Digitale Hofstad | juni 30, 2012

 12. […] Hero Brinkman van de PVV slaat weer door […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 12 « Debat in de Digitale Hofstad | december 14, 2013

 13. […] Hero Brinkman van de PVV slaat weer door […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent – deel 13 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 8, 2014


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: