Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – Demonstratie 30.10.2010 Amsterdam

Zie ook:

Pro-Wildersdemonstratie Amsterdam 30.10.2010

Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 5

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – In Almere demonstratie tegen PVV

AFA – georganiseerd verzet tegen Wilders 

Ramen EDL bus ingegooid  – Video

In beeld: De demonstratie vóór Wilders

In beeld: De tegendemonstratie bij de Dokwerker in Amsterdam

Demonstranten en tegenbetogers in Amsterdam – foto’s

Bekijk ook hier en hier foto’s.

Tien aanhoudingen rond EDL-demonstratie – Video

Demonstranten in Amsterdam  –  vorige | Foto’s | volgende

Alle arrestanten rond Wilders-protest vrij

De Pers 01.11.2010 De politie heeft alle mensen die zaterdag bij de pro-Wilders-demonstratie in Amsterdam werden aangehouden op vrije voeten gesteld. De arrestanten zijn in de loop van zondag heengezonden, liet een politiewoordvoerder maandag weten.

Alle arrestanten rond Wilders-protest vrij

Telegraaf 01.11.2010 De politie heeft alle mensen die zaterdag bij de pro-Wilders-demonstratie in Amsterdam werden aangehouden op vrije voeten gesteld. De arrestanten zijn in de loop van zondag heengezonden, liet een politiewoordvoerder maandag weten.

Veertien arrestanten nog vast na demonstratie

VK 31.10.2010 AMSTERDAM – Veertien van de 34 personen die zaterdag werden opgepakt rond een pro-Geert Wilders-demonstratie in Amsterdam, zitten zondag nog …

Veertien nog vast na demonstratie

Telegraaf 31.10.2010 Veertien van de 34 personen die zaterdag werden opgepakt rond een pro-Geert Wilders-demonstratie in Amsterdam, zitten zondag nog vast. De anderen mochten zaterdag al naar huis. Dat heeft de politie laten weten.

Veertien arrestanten nog vast na demonstratie
parool 31.10.2010 AMSTERDAM – Veertien van de 34 personen die zaterdag werden opgepakt rond een pro-Geert Wilders-demonstratie in Amsterdam, zitten zondag nog vast. De anderen mochten zaterdag al naar huis. Dat heeft de politie laten weten.
De personen die nog …

34 aanhoudingen rond demonstraties 

Telegraaf 30.10.2010 VIDEO De politie heeft zaterdag in Amsterdam in totaal 34 mensen aangehouden bij een demonstratie voor Geert Wilders. Dat heeft de politie zaterdagavond gemeld. In de stad werden ook tegenbetogingen gehouden.

Politie arresteert 34 mensen bij demonstraties

30.10.2010 De politie heeft zaterdag bij de demonstraties tegen en voor Geert Wilders in Amsterdam 34 mensen opgepakt. Vijf mensen die werden gearresteerd zijn Engelsen, meldt de politie, die stelt dat de demonstraties beheerst en gecontroleerd zijn verlopen.

34 arrestaties bij pro-Wilders demonstratie in Amsterdam

NRC 30.10.2010 Amsterdam Enkele demonstranten van de English Defence League (EDL) hebben vanmiddag op een afgezet terrein in het Westelijk Havengebied in Amsterdam hun steun betuigd aan Geert Wilders. Een grote politiemacht was op de been om te voorkomen dat verschillende groepen met elkaar slaags zouden raken.

Wilders-demonstraties: 34 mensen aangehouden  

AD 30.10.2010 AMSTERDAM – De politie heeft zaterdag in Amsterdam in totaal 34 mensen aangehouden bij een demonstratie voor Geert Wilders. In de stad werden ook tegenbetogingen gehouden.  

Ruim dertig arrestaties bij demonstraties 

Trouw 30.10.2010 Een demonstratie voor Geert Wilders in Amsterdam is zaterdag niet uitgelopen op de veldslag waarvoor sommigen vreesden. De politie pakte een stuk of tien tegendemonstranten op, onder wie Ajax-hooligans. 

Betogingen Amsterdam verlopen rustig

VK 30.10.2010 AMSTERDAM – Een kleine groep demonstranten van de extremistische English Defence League heeft zaterdagmiddag in Amsterdam steun betuigd aan Geert …

Betogingen Amsterdam verlopen rustig

Parool 30.10.2010 AMSTERDAM – Een demonstratie voor Geert Wilders in Amsterdam is zaterdag niet uitgelopen op de veldslag waarvoor sommigen vreesden. De politie pakte 34 mensen op, onder wie enkele Ajax-hooligans. Mede dankzij de mobiele eenheid (ME), die massaal …

Wilders-aanklager Rabbae: Strijd tegen fascisme begint

Elsevier 30.10.2010  Mohammed Rabbae roept anti-Wildersdemonstranten op om in actie te komen. ‘De strijd tegen het fascisme is vandaag begonnen.’

Rabbae doet zijn uitspraken tijdens een tegendemonstratie tegen de EDL, de European Defence League die protesteert om PVV-leider Geert Wilders een hart onder de riem te steken. De tegendemonstratie heeft plaats op het Jonas Daniël Meijerplein, waar het beeld van de Dokwerker staat. Rabbae roept de vakbonden op om in actie te komenZie ook:

Rabbae: Strijd tegen fascisme is begonnen

AD 30.10.2010  AMSTERDAM – ,,De strijd tegen het fascisme is vandaag begonnen.” Dat zei Mohammed Rabbae, voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen, op de betoging bij de Dokwerker in Amsterdam. De politie heeft bij het metrostation Isolatorweg tien …

Rabbae: de strijd tegen fascisme is begonnen

Parool 30.10.2010 AMSTERDAM – ”De strijd tegen het fascisme is vandaag begonnen.” Dat zei Mohammed Rabbae, voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen zaterdag op de betoging bij de Dokwerker in Amsterdam. Ook vroeg Rabbae, oud-Kamerlid voor GroenLinks, zich …

Gemoedelijke sfeer rond Dokwerker

Telegraaf 30.10.2010 De demonstratie van het Platform tegen Vreemdelingenhaat zaterdagmiddag op het Jonas Daniël Meijerplein in Amsterdam verloopt in een gemoedelijke sfeer. Rondom het beeld van de Dokwerker hadden zich groepjes van verschillend pluimage verzameld om te demonstreren tegen de aanwezigheid van leden van de English Defence League in de hoofdstad.

Strijd tegen fascisme begonnen

Telegraaf 30.10.2010 De strijd tegen het fascisme is vandaag begonnen.? Dat zei Mohammed Rabbae, voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen, zaterdag op de betoging bij de Dokwerker in Amsterdam. Ook vroeg Rabbae, oud-Kamerlid voor GroenLinks, zich af ?waar de vakbonden blijven?. 

Enkele arrestaties bij pro-Wildersdemonstratie, ME paraat

Elsevier 30.10.2010 Tientallen ME-voertuigen, motoragenten en politieagenten staan paraat om de demonstratie van de European Freedom Initiative (EFI) in goede banen te leiden. Ajaxhooligans zijn ook naar de demonstratie afgereisd en zijn op confrontatie uit. 34 mensen zijn gearresteerd voor geweldpleging of het niet hebben van een legitimatiebewijs.

‘Wij dulden geen fascisten in onze stad,’ zegt een van de vertegenwoordigers van de Ajaxsupportersclub AFCA.

De ruiten van het busje van de EDL werden door tegendemonstranten ingegooid, meldt AT5.

Politie arresteert Ajax-supporters

Telegraaf 30.10.2010 De politie heeft in de omgeving van het metrostation Isolatorweg in Amsterdam zaterdagmiddag ten minste drie mensen aangehouden. Het gaat om Ajax-supporters die op weg waren naar de demonstratie van de English Defence League in het Westelijk Havengebied. 

Politie sluit metrostation af

Telegraaf 30.10.2010 Een kleine groep demonstranten van de extremistische English Defence League heeft zaterdagmiddag zijn steun betuigd aan Geert Wilders. Op een afgezet terrein in het Westelijk Havengebied verzamelden zich de EDL-aanhangers onder toeziend van een grote politiemacht. Agenten zijn in grote getalen aanwezig om te voorkomen dat de betogers slaags raken met tegen-betogers. 

Weinig demonstranten in Amsterdam

Telegraaf 30.10.2010 In de Amsterdamse Generatorstraat zijn de eerste demonstranten van de English Defence League (EDL) gearriveerd. Ze zijn herkenbaar aan T-shirts en spandoeken. Ook lopen er – rond kwart voor twee – ongeveer vijftien andere actievoerders rond. Verder is er vooral veel politie en pers aanwezig op het terrein dat door de gemeente is aangewezen als officiële locatie voor de EDL-demonstratie.  

ME paraat in Westelijk Havengebied

Telegraaf 30.10.2010 In het Westelijk Havengebied in Amsterdam staat zaterdag de mobiele eenheid paraat rondom het metrostation waar zaterdagmiddag de demonstratie van English Defense League gaat plaatsvinden. Er staan tientallen ME-voertuigen, motoragenten en politiemensen.

Aarzelend begin van EDL-demonstratie Amsterdam

30.10.2010 AMSTERDAM – Een kleine groep demonstranten van de extremistische English Defence League heeft zijn steun betuigd aan Geert Wilders. Op een afgezet terrein in het Westelijk Havengebied verzamelden zich de EDL-aanhangers onder toeziend van een …

Eerste EDL-betogers gearriveerd  

AD 30.10.2010 AMSTERDAM – In de Amsterdamse Generatorstraat zijn de eerste demonstranten van de English Defence League (EDL) gearriveerd. Ze zijn herkenbaar aan T-shirts en spandoeken.

A’dam maakt zich op voor demonstraties

Telegraaf 30.10.2010 Amsterdam maakt zich zaterdag op voor demonstraties in de stad. In het Westelijk Havengebied demonstreert een extreemrechtse groepering. De Amsterdamse politie zet extra agenten in om deze demonstranten uit de buurt te houden van een protest tegen vreemdelingenhaat in de binnenstad.

Ajax-supporters dulden EDL niet in hun stad

AD 29.10.2010 AMSTERDAM – De extreemrechtse English Defence League (EDL) is morgen wat Ajax-supporters betreft niet welkom in Amsterdam. De website AFCA.nl roept Ajax-aanhangers op om morgen naar de demonstratie in de Generatorstraat te komen, ‘omdat wij geen (gewelddadig) racisme en fascisme in onze stad tolereren’.

Op de homepage van de site voor Ajax-supporters staat een foto van een EDL-demonstratie met een rood kruis daar doorheen en daarboven de tekst ‘Niet in onze stad!’.

De schrijvers van de oproep stellen geen geweld tegen de politie te willen gebruiken en de EDL niet te dulden in Amsterdam.

Supporters van Ajax: wij dulden geen fascisme in onze stad

VK 29.10.2010 AMSTERDAM – Een van de twee officiële supportersclubs van voetbalclub Ajax roept aanhangers op vanmiddag te protesteren tegen de …

Geerts Engelse ‘vrienden’

VK 29.10.2010 VK ACHTERGROND Binnenland Begin maart van dit jaar, bij de Houses of Parliament. Geert Wilders is in Londen sinds hij – na een eerder verbod van de Britse regering – …

’Demonstratie wordt treffen hooligans’

Trouw 29.10.2010  De demonstratie van extreem-rechtse groepen zaterdag in Amsterdam heeft meer het karakter van een treffen tussen hooligans dan van een ideologische betoging. Door het aanhaken van op rellen beluste voetbalsupporters kan de demonstratie uitlopen op een matpartij van Engelse met Nederlandse hooligans.

Amsterdam zet zich schrap voor demonstraties

Parool 29.10.2010 AMSTERDAM – De stad Amsterdam herbergt zaterdag maar liefst drie demonstraties. De Amsterdamse politie zet verdeeld over de stad veel extra agenten in om de extreemrechtse demonstranten in het Westelijk Havengebied ver uit de buurt te houden van …

Pro-Wildersdemonstranten overwegen kort geding

Elsevier 28.10.2010 De betoging van de English Defence League (EDL) mag van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) niet op het Museumplein plaatshebben, maar wordt verbannen naar het Westelijk Havengebied.

De demonstranten overwegen een kort geding aan te spannen. Dat meldt RTV Noord-Holland. Op de plek die de demonstranten toegewezen krijgen, bij de Generatorstraat in het Westelijk Havengebied, kan de politie de betogers beter in de gaten houden.

Zie ook:

Rare mix van Britse anti-islamactivisten

Trouw 28.10.2010 De English Defence League (EDL), die zaterdag wil demonstreren in Amsterdam, is een vreemde coalitie: hooligans, verbannen leden van neonazi-organisaties, homorechtenactivisten, maar ook een heel klein clubje joden en christenen.

A’dam: betoging pro-Wilders niet op Museumplein

NRC 28.10.2010 De demonstratie ter ondersteuning van PVV-leider Geert Wilders, die aanstaande zaterdag gehouden wordt door de English Defence League (EDL), mag niet plaatsvinden op het Museumplein in Amsterdam.  

Precieze locatie pro-Wilders-protest bekend

VK 28.10.2010 AMSTERDAM – De pro-Geert Wilders-demonstratie van zaterdag in Amsterdam mag plaatsvinden in de Generatorstraat, ter hoogte van de laatste halte …

Precieze locatie pro-Wilders-protest bekend

Parool 28.10.2010 AMSTERDAM – De pro-Geert Wilders-demonstratie van zaterdag in Amsterdam mag plaatsvinden in de Generatorstraat, ter hoogte van de laatste halte van metrolijn 50. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt. Woensdag werd al duidelijk dat de …

Locatie pro-Wilders-protest bekend

Telegraaf 28.10.2010 De pro-Geert Wilders-demonstratie van zaterdag in Amsterdam mag plaatsvinden in de Generatorstraat, ter hoogte van de laatste halte van metrolijn 50. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt. Woensdag werd al duidelijk dat de betoging alleen door kan gaan in het Westelijk Havengebied, ver van het centrum van de stad. De precieze locatie was toen nog echter onbekend.

Demonstratie zaterdag in Amsterdam verplaatst uit angst voor rellen

AD 27.10.2010  AMSTERDAM – De extreemrechtse English Defence League (EDL) moet de demonstratie zaterdag verplaatsen van het Museumplein naar het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam woensdag laten weten.

Pro-Wilders betoging verplaatst 

Telegraaf 27.10.2010 De Amsterdamse burgemeester Van der Laan heeft de pro-Wilders-demonstratie van aanstaande zaterdag verplaatst naar het Westelijk Havengebied. 

Extreemrechtse Engelsen mogen niet demonstreren op Museumplein

VK 27.10.2010 AMSTERDAM – EDL wil met de betoging zijn steun betuigen aan Geert Wilders. Enkele linkse organisaties als de Anti Fascistische Actie (AFA) kondigden aan om ook naar het Museumplein te gaan om de demonstratie van de EDL te verstoren. De extreemrechtse English Defence League (EDL) moet de demonstratie zaterdag verplaatsen van het Museumplein naar het Westelijk …  

Pro-Wilders-demonstratie in Amsterdam verplaatst

27.10.2010 Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam wil niet dat de extreemrechtse English Defence League (EDL) zaterdag demonstreert op het Museumplein. Hij heeft daarom woensdag het Westelijk Havengebied als demonstratieplek aangewezen.

De EDL gaat de straat op om PVV-leider Geert Wilders een hart onder de riem te steken in aanloop naar de uitspraak in zijn strafproces. Die wordt op 5 november verwacht. 

 

Kans op verbod protesten rond PVV

Parool 25.10.2010 De gemeente onderzoekt of demonstraties voor en tegen PVV-voorman Geert Wilders verboden moeten worden vanwege het risico op verstoring van de openbare orde. Op het Museumplein staan zaterdag twee demonstraties gepland.

De extreem rechtse English Defence League (EDL) wil Wilders een hart onder de riem steken. Andere clubs, zoals de Anti Fascistische Actie (AFA) Nederland en de Amsterdamse Anti Fascisten, willen ook naar het Museumplein komen. Onder de kop ‘Stop de EDL, hou de nazi’s van de straat‘ roepen de Amsterdamse Anti Fascisten op hun site demonstranten uit het hele land op naar Amsterdam te komen.

Toch mogelijk verbod op demonstraties rond PVV

AD 25.10.2010 ROTTERDAM – Er komt mogelijk toch een verbod op demonstraties voor en tegen PVV-voorman Geert Wilders op zaterdag 30 oktober in Amsterdam. De gemeente onderzoekt momenteel of ze tot deze actie moet overgaan vanwege het risico op verstoring van …

 

Amsterdam wil verbod op demonstraties rond Wilders

Elsevier 25.10.2010 De gemeente Amsterdam onderzoekt of protesten voor en tegen PVV-leider Geert Wilders kunnen worden verboden. Er zou kans zijn op verstoring van de openbare orde, omdat extreemlinkse groeperingen de confrontatie willen zoeken met een Britse pro-Wilders-groep.  

De Brits-nationalistische actiegroep English Defence League organiseert zaterdag een demonstratie op het Museumplein ter ondersteuning van Geert Wilders. Maar de links-radicale Antifa!-Amsterdam en de AntiFascistische Aktie hebben aangekondigd in actie te komen tegen dit, volgens hen, ‘racistisch tuig’.

De groep zegt een paar duizend aanhangers te hebben en is door velen omschreven als ‘extreemrechts’. Zo zouden sommige EDL-leden bij een demonstratie hebben geroepen: ‘We haten moslims!’

Zie ook:

‘Demonstraties PVV verbieden’

Telegraaf 25.10.2010 De gemeente Amsterdam wil nagaan of de zaterdag geplande demonstraties voor en tegen Geert Wilders verboden moeten worden.

Zie ook:

Blog:

Vandaag rumoerig dagje in Amsterdam

Wilders-Vandalen rücken an

All About Geert Wilders

Amsterdamse middenstand heeft slechte dag

Body woman vrouwzijn

oktober 31, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 reacties

 1. […] Geert Wilders PVV – Demonstratie 30.10.2010 Amsterdam […]

  Pingback door Anti-Wilders demonstratie in Nederland « Debat in de Digitale Hofstad | februari 28, 2011

 2. […] Geert Wilders PVV – Demonstratie 30.10.2010 Amsterdam […]

  Pingback door Links en Rechts op de vuist in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 18, 2011

 3. […] Geert Wilders PVV – Demonstratie 30.10.2010 Amsterdam […]

  Pingback door Links en Rechts flink op de vuist in Den Haag « Debat in de Digitale Hofstad | juni 18, 2011

 4. […] Geert Wilders PVV – Demonstratie 30.10.2010 Amsterdam […]

  Pingback door Geert Wilders PVV zit in fase 2 van het fascisme « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: