Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Wederom Draaikonterij van de PVV – toewijzing sociale huurwoning

Al eerder bleek dat ook Geert Wilders van de PVV de Draaikontenpolitiek aangrijpt om stemmers te winnen.

Om notabene later vervolgens te draaikonten met speerpunten, om zo te pogen een plekje in kabinet te krijgen !! De troostprijs werd uiteindelijk gedoogsteun aan het nieuwe kabinet.

Zie: Van Geert Wilders PVV, Breekpunten en Kiezersbedrog

Deze keer heeft de PVV-fractie op het laatste moment haar steun ingetrokken voor een motie waarin werd voorgesteld om de strengere Europese regels voor de toewijzing van sociale huurwoningen niet in te voeren.

De regels schrijven voor dat 90 procent van de huishoudens met een hoger jaarinkomen dan 33.000 euro in 2011 niet meer in aanmerking komt voor een socialehuurwoning. De huidige inkomenseis ligt aanzienlijk lager.

Aanvankelijk leek het erop dat de minister ’in strijd met zijn geweten’ opnieuw moest gaan onderhandelen, want de PVV verzette zich tot gisteravond namelijk tegen invoering van de regels. Vlak voor de stemming in de Tweede Kamer draaide de partij bij. Steun van de PvdA, GroenLinks, de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren was daarom niet voldoende.

„PVV’er Eric Lucassen wilde de motie zelfs als eerste indienen”, foeterde SP-kamerlid Sadet Karabulut kort na de stemming. „Maandenlang hebben ze gezegd ’handen af van de sociale huisvesting’ en spraken ze over Henk en Ingrid. En nu schikken ze zich weer naar de coalitie.” SP-Kamerlid Sadet Karabulut maakt zich zorgen dat veel gezinnen met een inkomen van boven de 33.000 euro nu hun woning worden uitgezet en in de problemen komen omdat ze een hypotheek voor een nieuwe woning niet kunnen rondkrijgen.

De SP, die de motie indiende, is woedend. ‘De PVV laat nu ook de huurders barsten.’ SP-leider Roemer zag het donderdag gebeuren en wist: goeie, ouwe coalitiedwang. Eerder deze week concludeerde hij al dat het ‘minderheidskabinet’ van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV in werkelijkheid ‘een gewoon meerderheidskabinet, maar dan zonder PVV-ministers’ was. Roemer: ‘Dit was de bevestiging.’

Sociale huur fors duurder

Telegraaf 17.03.2014 Sociale huurwoningen in Utrecht en Amsterdam zijn voor nieuwe huurders het afgelopen jaar gemiddeld ruim 100 euro duurder geworden.

Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs de corporaties en uit recentes cijfers van Aedes, de vereniging van woningcorporaties.

‘Socialehuurwoning in steden te duur voor laagste inkomens’›

NRC 17.03.2014 Socialehuurwoningen in Amsterdam en Utrecht zijn vorig jaar voor nieuwe huurders gemiddeld honderd euro duurder geworden. Datschrijft de Volkskrant vanochtend op basis van een rondgang langs woningcorporaties. De woningen worden volgens de krant steeds vaker onbetaalbaar voor de laagste inkomens.

Het aantal mensen die hun huis uit zijn gezet, is vorig jaar met acht procent toegenomen tot bijna zevenduizend, blijkt uit cijfers van vereniging van woningcorporaties Aedes. In bijna negen van de tien gevallen is een huurschuld de reden van de huisuitzetting.

In dure woningmarktgebieden zoals Amsterdam en Utrecht, maar ook in Den Bosch en Haarlem, wordt de huur vaak opgetrokken tot net onder de socialehuurgrens van 699 euro als een nieuwe huurder in de woning trekt. Bij zittende huurders kan slechts een lichte huurverhoging worden toegepast, terwijl bij nieuwe huurders de huur in een keer omhoog gaat naar het maximum.

Lees meer;

2013 Het is geen alles of niets kwestie ›

2013 ‘Woningcorporaties kunnen meer bezuinigen op eigen organisatie’ ›

2013 Huurders voelen zich door corporaties verraden ›

2013 Huurders en corporaties even geen vrienden meer ›

2013 Akkoord tussen Blok en Aedes: corporaties accepteren verhuurdersheffing ›

SP opent aanval op PVV

10.11.2010  NU  – De PVV heeft op sociaal-economisch terrein vrijwel alle verkiezingsbeloftes ingeleverd tijdens de formatie. Dat zegt SP-leider Emile Roemer in een interview met NU.nl.

 Bekijk video

“Ze hebben er alleen voor gezorgd dat de ww en het ontslagrecht niet verslechterd worden en dat er geïnvesteerd wordt in de ouderenzorg. Voor de rest wordt het complete programma van de VVD uitgevoerd.”

Volgens Roemer laten de ontwikkelingen van de laatste maanden de ware agenda van de PVV van Geert Wilders zien.

PVV deed op twee hoofdpunten concessies  

Trouw 01.11.2010 De PVV heeft in korte tijd twee maal steun aan het kabinet-Rutte gegeven op punten uit het regeerakkoord waar deze partij inhoudelijk beslist niet achter staat.

Vorige week raakte PVV-Kamerlid Eric Lucassen in verwarring doordat een partijstandpunt over de sociale volkshuisvesting plots met 180 graden werd omgegooid, zodat minister Donner van binnenlandse zaken niet in de problemen komt. De Partij voor de Vrijheid wil namelijk niet dat sociale huurwoningen alleen voor de allerlaagste inkomens beschikbaar zijn, terwijl de Europese Unie dat wel wil. „We moeten Brussel de oren wassen”, zei Lucassen tijdens het debat nog stoer.

PVV maakt volgens oppositie megadraai

Trouw 29.10.2010 De Europese regels voor de toewijzing van sociale huurwoningen worden op 1 januari gewoon ingevoerd. De PVV was aanvankelijk tegen, maar steunde een motie van de SP niet.

Wat nou minderheidskabinet

VK 29.10.2010 VK ACHTERGROND Politiek DEN HAAG – De PVV’er Lucassen had net zijn handtekening gezet onder een SP-motie over de woningmarkt, toen zijn voorman Wilders kort voor de stemming zijn hoofd schudde. Wég steun PVV, motie gesneefd, precies zoals CDA-minister Donner wilde.

‘PVV laat huurders barsten’

VK 29.10.2010 De PVV-fractie heeft op het laatste moment haar steun ingetrokken voor een motie waarin werd voorgesteld om de strengere Europese regels voor de toewijzing van sociale huurwoningen niet in te voeren. De SP, die de motie indiende, is woedend. ‘De PVV laat nu ook de huurders barsten.’

oktober 30, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 reacties

 1. […] Zie ook: Wederom Draaikonterij van de PVV – toewijzing sociale huurwoning […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – draaien, draaien altijd maar draaien « Debat in de Digitale Hofstad | november 29, 2010

 2. […] Wilders kondigde ooit een frisse wind aan, waarbij er weer ‘hoop is voor de Henk en Ingrid in Nederland. Na de 2e kamerverkiezingen in 2010 werd het echter wederom Draaikonterij van de PVV. […]

  Pingback door Geert Wilderts PVV- Het scheefwonen van Henk en Ingrid « Debat in de Digitale Hofstad | januari 18, 2011

 3. […] zie ook: Wederom Draaikonterij van de PVV – toewijzing sociale huurwoning […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – weer in de draaimolen « Debat in de Digitale Hofstad | september 13, 2011

 4. […] Wederom Draaikonterij van de PVV – toewijzing sociale huurwoning […]

  Pingback door Het Scheefwonen van Henk en Ingrid in Den Haag wordt aangepakt. | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | oktober 5, 2011

 5. […] Wederom Draaikonterij van de PVV – toewijzing sociale huurwoning […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – weer in de draaimolen – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | april 6, 2012

 6. […] Wilders kondigde ooit een frisse wind aan, waarbij er weer ‘hoop is voor de Henk en Ingrid in Nederland. Na de 2e kamerverkiezingen in 2010 werd het echter wederom Draaikonterij van de PVV. […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Het scheefwonen van Henk en Ingrid – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | februari 10, 2013

 7. […] en ook: Wederom Draaikonterij van de PVV – toewijzing sociale huurwoning […]

  Pingback door Haagse SP maakt zich ook zorgen om het Scheefwonen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 14, 2013

 8. […] en ook: Wederom Draaikonterij van de PVV – toewijzing sociale huurwoning […]

  Pingback door Huursverhoging | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ | maart 14, 2013

 9. […] Wederom Draaikonterij van de PVV – toewijzing sociale huurwoning […]

  Pingback door Huurverhoging – deel 2 | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ | januari 23, 2015

 10. […] en ook: Wederom Draaikonterij van de PVV – toewijzing sociale huurwoning […]

  Pingback door Het lot van de Scheefhuurders | Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ | april 1, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: