Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Onderhandelingen Kabinet Rutte 1 – 22.09.2010 VVD-CDA-PVV

‘Dit is Nederland. We nemen veel tijd een regering te formeren, maar die zal stabiel zijn.’

Dat zei VVD-leider Mark Rutte woensdag in het Engels tegen de Noorse tv voor aanvang van de gesprekken om te komen tot een nieuw kabinet. 

Op het Binnenhof in Den Haag werd Rutte opgewacht door een Noorse verslaggeefster die bijvoorbeeld wilde weten hoe lang de formatie nog gaat duren. ‘Zo snel mogelijk’, bracht hij uit. ‘De sfeer is goed en we vertrouwen elkaar.’

Rutte zit al een tijdje met informateur Ivo Opstelten om de tafel. Ze praten samen met CDA’er Maxime Verhagen en PVV-leider Geert Wilders over een kabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV.

‘Nederland krijgt stabiele regering’

Telegraaf 22.09.2010 „Dit is Nederland. We nemen veel tijd een regering te formeren, maar die zal stabiel zijn.” Dat zei VVD-leider Mark Rutte woensdag in het Engels tegen de Noorse tv voor aanvang van de gesprekken om te komen tot een nieuw kabinet. 

Rutte: Nederland krijgt stabiele regering  

Parool 22.09.2010 Op het Binnenhof in Den Haag werd Rutte opgewacht door een Noorse verslaggeefster die bijvoorbeeld wilde weten hoe lang de formatie nog gaat duren. ‘Zo snel mogelijk’, bracht hij uit. ‘De sfeer is goed en we vertrouwen elkaar.’ 

Mark Rutte belooft: De komende regering wordt stabiel

Elsevier 22.09.2010  Beoogd VVD-premier Mark Rutte zegt toe dat de op handen zijnde regering van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV stabiel zal zijn. Volgens Rutte is de sfeer bij de onderhandelingen goed en hebben de onderhandelaars vertrouwen in elkaar.

Bezuinigingen opmaat voor Rutte I

Trouw 22.09.2010 De Jager stelde dat een volgend kabinet de 3 miljard in mindering kan brengen op de eigen bezuinigingsplannen. VVD, CDA en PVV willen, onder leiding van beoogd premier Mark Rutte, 18 miljard bezuinigen. Om de overheidsfinanciën helemaal gezond te maken moet er in de jaren na 2015 ook nog eens 11 miljard gesneden worden.

september 22, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: