Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV- De Tovenaarsleerling

 

Geert Wilders en zijn Partij voor de Vrijheid vormen geen gevaar voor de rechtsstaat. Wilders heeft wel van alles gezegd, maar uiteindelijk nog niets gedaan.

Dat heeft de gewezen VVD-leider Frits Bolkestein gezegd na afloop van de presentatie van een boek over Geert Wilders van politicoloog Meindert Fennema, getiteld De Tovenaarsleerling.

Onlangs bracht hoogleraar Meindert Fennema een boek over Wilders uit, ‘De Tovenaarsleerling’. Hierin meldt Fennema, ook zonder al te veel feitelijke onderbouwing, dat verschillende vrouwelijke journalisten, partijmedewerkers en Kamerleden van andere partijen er een lief ding voor over zouden hebben om een nachtje met Wilders door te brengen. 

In het boek van politicoloog Fennema wordt Wilders neergezet als de beste leerling van Frits Bolkestein, die begin jaren negentig het gebrek aan integratie van allochtonen aan de kaak durfde te stellen. 

 

Meindert Fennema heeft de voorlopige biografie van Geert Wilders op schrift gesteld. ‘Geert Wilders. De Tovenaarsleerling’ is het eerste biografische boek over het Kamerlid.

Meindert Fennema is een zeer bekwame wetenschapper en een dapper burger. Hij durfde het in de jaren tachtig van de vorige eeuw op te nemen voor de vrijheid van meningsuiting van Hans Janmaat.

Propaganda
Wilders heeft niet meegewerkt met Fennema. Onbegrijpelijk? Nee, hij is een nog actief politiek leider. En Fennema zou niet bereid zijn om politieke propaganda te bedrijven voor Wilders.

Toch heeft Fennema geprobeerd om met de beschikbare informatie een verhelderend boek te schrijven over Wilders. Wel lopen fictie en non-fictie door elkaar heen. Zo probeert de auteur hier en daar een imaginair interview te maken met Wilders. Hij kruipt letterlijk in de geest van Wilders om vanuit diens perspectief naar de zaken te gaan kijken.  

Hoogleraar verzint delen Wilders-biografie

AD 23.11.2011 AD 23.11.2011 Meindert Fennema, hoogleraar politieke theorie van etnische verhoudingen heeft delen van zijn biografie over Geert Wilders verzonnen. Fennema zou dit hebben toegegeven.

Een prachtig boek zonder haat over Wilders 

Elsevier 17.09.2010 Een definitieve biografie kan eigenlijk pas worden geschreven als iemand dood is. De dood brengt letterlijk alle draadjes van het leven bijeen. Dan verschijnt het leven van iemand als een afgerond geheel.

september 18, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , ,

5 reacties

 1. Zo zie ik het ook wel

  Reactie door Meindert Fennema | september 26, 2010

 2. […] Geert Wilders PVV- De Tovenaarsleerling 0.000000 0.000000 […]

  Pingback door Geert Wilders minister in kabinet Rutte 1 ??? « Debat in de Digitale Hofstad | maart 6, 2011

 3. […] zijn opstapfunctie als tovenaarsleerling van Frits Bolkestein VVD, komt Geert Wilders uiteindelijk met zijn eigen politieke partij de PVV in […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 8 – Vrijspraak « Debat in de Digitale Hofstad | juni 24, 2011

 4. […] Zie ook: Geert Wilders PVV- De Tovenaarsleerling – deel1 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV- De Tovenaarsleerling – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | september 1, 2011

 5. […] zijn opstapfunctie bij de VVD  als tovenaarsleerling van Frits Bolkestein VVD, komt Geert Wilders uiteindelijk met zijn eigen politieke partij de PVV in […]

  Pingback door Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen « Debat in de Digitale Hofstad | maart 28, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: