Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

PvdA versus Paus Benedictus XVI versus PVV

Wat hebben Bruinhemden en ongelovigen gemeen !!!   PVV ???

Niet alleen de PvdA maar zelfs de paus bemoeit zich met de PVV-aanhang.

Het hoofdstedelijke PvdA-gemeenteraadslid en oud-rechterhand van Wouter Bos, Geke van Velzen, stelde in een raadsvergadering dat het ‘kabinet Bruin 1’ er nu aan komt.

Raadslid Maurice Limmen (CDA) reageerde furieus “Wat wilt u hiermee zeggen”, repliceerde hij. “Iedereen weet dat bruin verwijst naar fascisme en de nazi’s.” Van Velzen reageerde door te stellen dat de term al in de media werd gebruikt. Gevoelsmatig had ze het idee dat het wel een correcte beschrijving was.

De term ‘bruin’ is een rechtstreekse verwijzing naar de Tweede Wereldoorlog. Toen werden NSB’ers en nazi’s bruinhemden genoemd.

Paus Benedictus XVI heeft tijdens zijn bezoek aan het Verenigd Koninkrijk atheïsme gelinkt aan nazisme. In zijn speech in Edinburgh waarschuwde de heilige vader dat “het uitsluiten van God en van godsdienst en de daaraan verbonden deugden” tot vreselijk dingen leiden.

Als voorbeeld gaf hij de nazi’s en omschreef hij Adolf Hitler als de verpersoonlijking van “atheistic evil”.

PvdA.

Amsterdams PvdA-raadslid spreekt over bruin kabinet

Parool 17.09.2010 AMSTERDAM – Het leek een onbeduidend voorval donderdag in de Amsterdamse gemeenteraad. PvdA-raadslid Geke van Velzen noemde het ophanden zijnde kabinet van VVD, CDA en steun van de PVV Bruin I. Vanmorgen vond ze zichzelf terug in het oog van een mediastorm.

Die storm was aangewakkerd door de Telegraaf en de website van Elsevier, die haar afbeeldde tegen een wand van hakenkruisen.

Rutte laconiek over ‘bruin kabinet’  

Telegraaf 17.09.2010 VVD-fractieleider Mark Rutte reageerde vrijdag laconiek op uitspraken van PvdA-raadslid Geke van Velzen van de Amsterdamse gemeenteraad. Zij heeft het aankomend kabinet als „bruin” betiteld. „Laat maar lekker gaan. Het is niet mijn soort humor”, zei hij vlak voordat hij het overleg hervatte met CDA en PVV.

Paus

Paus prijst Britse strijd tegen nazi’s

Telegraaf 19.09.2010 BIRMINGHAM –  Paus Benedictus XVI heeft zondag tijdens een mis in de open lucht bij het Engelse Birmingham de verbeten Britse strijd tegen de duivelse ideologie van de nazi’s geprezen. De uit het Duitse Beieren afkomstige paus herinnerde ook aan de luchtslag om Engeland, waarbij het Britse Rijk na de ineenstorting van onder meer Frankrijk in de zomer van 1940 vrijwel alleen kwam te staan.

Vaticaan blundert rond Hitlerjeugd paus

Parool 17.09.2010 In een poging Israëlische kritiek op Benedictus XVI onschadelijk te maken, heeft zijn woordvoerder ongewild de schijnwerpers gezet op het verleden van de paus bij de Hitlerjeugd.

Pater Frederico Lombardi, hoofd van de persafdeling van het Vaticaan, beweerde gisteren eerst dat de paus ‘nooit, nooit, nooit’ bij de Hitlerjeugd had gezeten, maar moest die opmerking later op de dag terugnemen.

Zie ook:

Gezocht: een adequate benaming voor nieuw kabinet

Elsevier 14.10.2010 Nu het kabinet-Rutte/Verhagen vandaag op het bordes staat, komt een nationaal gezelschapsspel tot zijn hoogtepunt: hoe noemen we dit kabinet? Sinds ‘Paars’ (1994-2002) is er grote behoefte om een kabinet een kleur mee te geven.

Grijs 1

De website GeenStijl doopte het kabinet-Balkenende/Bos/Rouvoet Grijs 1. Gezien de niksigheid van dat mislukte kabinet geen slechte vondst.

Bruin
Toen deze zomer een minderheidskabinet van VVD en CDA met steun van Wilders’ PVV meer dan een rechtse fata morgana bleek, was het prominente PvdA-Kamerlid Frans Timmermans er als de kippen bij

september 17, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 reacties

  1. […] hebben al heel wat lieden zich schuldig gemaakt aan fout woordgebruik. Het woord Bruinhemd lijkt de laatste tijd tamelijk gevoelig te […]

    Pingback door Onderhandelingen kabinet Rutte 1 – Ivo Opstelten 05.10.2010 VVD-CDA-VVD zijn klaar « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 6, 2010

  2. […] hebben al heel wat lieden zich schuldig gemaakt aan fout woordgebruik. Het woord Bruinhemd lijkt de laatste tijd tamelijk gevoelig te […]

    Pingback door Onderhandelingen kabinet Rutte 1 – Ivo Opstelten 05.10.2010 VVD-CDA-PVV zijn klaar « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 12, 2010

  3. […] PvdA versus Paus Benedictus XVI versus PVV […]

    Pingback door Jack Biskop CDA – Wat is de Overeenkomst tussen PVV en NSB ? « Debat in de Digitale Hofstad | november 27, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: