Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3

En de Rechtzaak gaat op 4 oktober weer verder.

De rechtbank in Amsterdam hervat het proces op 4 oktober. Daarna zijn er zittingsdagen op 6, 8, 12, 15 en 19 oktober. Op 4 november staat de uitspraak gepland.

Rechtszaak Wilders van start in Amsterdam  Foto’s

Moszkowicz wraakt rechtbank  –  Video

Geen nieuwe rechters voor Wilders  –  Video

Rechtzaak  All About Geert Wilders

Proces Wilders   Parool  

Proces Wilders   NRC

Proces-Wilders  –  VK

Wilders voor de rechter – foto’s

proces 15.10.2010 – Video

Volgende week komt Wilders’ advocaat nog aan het woord. De rechtbank doet naar verwachting op 5 november uitspraak.

‘Wilders ondermijnt rechtspraak’

Telegraaf 15.10.2010 PvdA-leider Job Cohen vindt dat PVV-leider Geert Wilders ‘een bom’ legt onder de onafhankelijke rechtspraak in Nederland.

Cohen: Wilders legt bom onder rechtspraak

15.10.2010 PvdA-leider Job Cohen vindt dat Geert Wilders een ‘bom onder de rechtspraak’ legt door te stellen dat de rechter niet onafhankelijk is als hij niet wordt vrijgesproken. Volgens Cohen is het juist Wilders die met deze uitspraak de onafhankelijkheid van de rechter aantast.

Geert Wilders: ik ben ontzettend blij

Telegraaf 15.10.2010 Geert Wilders is „ontzettend blij” dat het OM vrijdag tot de conclusie is gekomen dat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd met zijn uitspraken. De PVV-leider wees erop dat het al de tweede keer is dat het OM dit zegt.  

Advocaat benadeelde partijen teleurgesteld

Telegraaf 15.10.2010 Michiel Pestman, advocaat van benadeelde partijen in de zaak-Wilders: „Ik had een eis tot vrijspraak wel verwacht, maar ben toch teleurgesteld over hoe het allemaal is gegaan. Het was een gênant.

‘Vrijspraak op alle punten’  

Telegraaf 15.10.2010 Geert Wilders moet volgens het OM worden vrijgesproken van groepsbelediging en aanzetten tot haat en tot discriminatie wegens godsdienst en ras.

OM wil vrijspraak Wilders

15.10.2010 PVV-leider Geert Wilders moet worden vrijgesproken op alle onderdelen van de aanklacht. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag betoogd tijdens het proces tegen Wilders voor de rechtbank in Amsterdam.

OM wil vrijspraak vergelijking

Telegraaf 15.10.2010 Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag in de rechtzaak tegen Geert wilders op alle punten vrijspraak gevraagd. Eeder had het OM de rechtbank in Amsterdam al gevraagd Geert Wilders vrij te spreken van aanzetten tot haat met een citaat waarin de Koran wordt vergeleken met Mein Kampf. Volgens de officieren van justitie Birgit van Roessel en Paul Velleman heeft Wilders de tekst van schrijfster Oriana Fallaci niet tot de zijne gemaakt.

OM trekt conclusie over Wilders

Telegraaf 15.10.2010 Geert Wilders krijgt vrijdag te horen of het Openbaar Ministerie (OM) wil dat hij wordt gestraft voor haatzaaien en aanzetten tot discriminatie of dat hij moet worden vrijgesproken. De officieren van justitie maken naar verwachting aan het einde van de middag hun eis bekend.

OM: Wilders zette niet aan tot discriminatie

15.10.2010 Het OM vindt dat Geert Wilders zich niet schuldig heeft gemaakt aan het aanzetten tot discriminatie van moslims. Justitie eist vrijspraak op dit onderdeel van de aanklacht, bleek vrijdagmiddag tijdens het proces tegen Wilders voor de rechtbank in Amsterdam.

Proces tegen Wilders hervat

15.10.2010 Het proces tegen PVV-leider Geert Wilders is vrijdagochtend hervat voor de rechtbank in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie komt met het tweede deel van de eis, op het onderdeel aanzetten tot haat en discriminatie.

De reputatie van Nederland? So what!

Trouw 13.10.2010 Schaadt Geert Wilders met zijn anti-islamuitlatingen de naam van Nederland – en de export? Dat lijkt nogal mee te vallen. Schaadt Geert Wilders met zijn anti-islamuitlatingen de naam van Nederland – en de export? Landen met rechtse regeringen, zoals Oostenrijk, hebben weinig last gehad van reputatieschade. Voor Denemarken bleef de schade van de Mohammed-cartoons beperkt.

Strafeis tegen Wilders valt vrijdag

Telegraaf 12.10.2010  Het Openbaar Ministerie (OM) komt vrijdag met een strafeis tegen PVV-voorman Geert Wilders. Het betoog dat aan de uiteindelijke eis voorafgaat, is dinsdag begonnen en wordt in verband met de lengte ervan vrijdag voortgezet en afgesloten.

Beledigen van moslims moet niet strafbaar zijn

Elsevier 12.10.2010 Door het beledigen van moslims te bestraffen, lijkt het of gelovigen meer mogen zeggen dan niet-gelovigen. Rechter moet beledigen toestaan, zolang niet wordt aangezet tot geweld

OM: Wilders niet schuldig aan groepsbelediging

NRC 12.10.2010 Het Openbaar Ministerie vindt dat PVV-leider Geert Wilders moet worden vrijgesproken van groepsbelediging. Dat heeft officier van justitie Paul Velleman vandaag gezegd tijdens het requisitoir van het Openbaar Ministerie in de strafzaak tegen Geert Wilders.

OM eist vrijspraak Wilders om groepsbelediging

VK12.10.2010  UPDATE AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie wil dat PVV-leider Geert Wilders wordt vrijgesproken voor zijn vergelijking tussen de Koran en Mein Kampf,

OM: Vrijspraak Wilders groepsbelediging

Trouw 12.10.2010 Het Openbaar Ministerie wil dat PVV-leider Geert Wilders wordt vrijgesproken van groepsbelediging. Hij heeft kritiek geuit op de islam, maar daarmee nog geen moslims beledigd, vindt het OM.

OM wil vrijspraak groepsbelediging Wilders

Parool 12.10.2010 AMSTERDAM – Een eerste kleine overwinning in zijn rechtszaak heeft PVV-leider Geert Wilders inmiddels in zijn zak: Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag vrijspraak gevraagd voor groepsbelediging van moslims en allochtonen. Toch waarschuwt …

Geert Wilders vrijgesproken van groepsbelediging

Elsevier 12.10.2010 Geert Wilders moet worden vrijgesproken van groepsbelediging van moslims en allochtonen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat dinsdag in de rechtbank in Amsterdam geëist.

OM: claims tegen Wilders moeten worden afgewezen

NRC 12.10.2010 De schadeclaims van partijen die zich hebben gevoegd in de strafzaak tegen Geert Wilders moeten worden afgewezen. Dat heeft het Openbaar Ministerie vanmorgen gesteld tijdens het requisitoir in de zaak.

OM wil vrijspraak voor groepsbeleding Wilders 

AD 12.10.2010 Geert Wilders moet vrijgesproken worden van groepsbelediging van moslims en allochtonen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat gezegd voor de rechtbank in Amsterdam. Het OM komt vrijdag met de uiteindelijke conclusie van een strafeis of eis tot vrijspraak.

OM wil vrijspraak Wilders voor groepsbelediging

12.10.2010 Het Openbaar Ministerie wil dat PVV-leider Geert Wilders wordt vrijgesproken van groepsbelediging. Hij heeft kritiek geuit op de islam, maar daarmee nog geen moslims beledigd, vindt het OM.

OM: aangevers niet-ontvankelijk

Telegraaf 12.10.2010  De personen die vinden dat ze schade hebben geleden door uitspraken van Geert Wilders en in de strafzaak schadevergoeding eisen, moeten volgens het Openbaar Ministerie (OM) niet-ontvankelijk worden verklaard.

Stemming uitgesteld voor Wilders

Telegraaf 12.10.2010 De Tweede Kamer heeft dinsdag opnieuw stemmingen een dag uitgesteld omdat vrijwel de hele PVV-fractie in de Amsterdamse rechtbank aanwezig is bij de rechtszaak tegen fractievoorzitter Geert Wilders. Alleen de SP en D66 waren tegen uitstel en wilden dinsdag gewoon stemmen.

Imam Fawaz daagt Wilders voor rechter

AD 12.10.2010 PVV-leider Geert Wilders moet volgende week ook voor de rechter in Den Haag verschijnen. Imam Fawaz Jneid eist 55.000 euro van Wilders, omdat de politicus een fragment van een interview met Fawaz in Netwerk gebruikt heeft in zijn anti-koranfilm Fitna.

Wilders voor rechter gedaagd door imam Fawaz

NRC 12.10.2010 PVV-leider Geert Wilders moet volgende week ook voor de rechter in Den Haag verschijnen. Imam Fawaz Jneid eist 55.000 euro van de politicus, omdat hij een fragment van een interview met Fawaz in Netwerk gebruikt heeft in zijn anti-Koranfilm Fitna.

Wilders voor rechter gedaagd door imam Fawaz

Elsevier 12.10.2010 De radicale imam Imam Fawaz Jneid eist 55.000 euro van PVV-leider Geert Wilders, omdat Wilders in zijn anti-koranfilm Fitna een fragment heeft gebruikt van een interview met Fawaz in Netwerk.

Imam Fawaz eist 55.000 euro van Wilders

VK 12.10.20.10 DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders moet volgende week ook voor de rechter in Den Haag verschijnen. Imam Fawaz Jneid eist 55.000 euro van …

Wilders opnieuw gedagvaard

Telegraaf 12.10.2010 PVV-leider Geert Wilders is opnieuw gedagvaard. Imam Fawaz eist 55.000 euro schadevergoeding vanwege de film Fitna.

Omstreden imam eist vijftig mille van Wilders

12.10.2010 Geert Wilders wordt opnieuw voor de rechter gedaagd. De omstreden imam Fawaz Jneid eist een schadevergoeding van 55 duizend euro. De PVV-leider heeft volgens de imam inbreuk gemaakt op zijn portretrecht en zou hem in zijn film Fitna als ‘boegbeeld van het extremisme in Nederland’ hebben opgevoerd. De zaak dient volgende week.

‘Vrijspraak Wilders voor groepsbelediging’

Telegraaf 12.10.2010 Geert Wilders moet vrijgesproken worden van groepsbelediging van moslims en allochtonen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat dinsdag gezegd voor de rechtbank in Amsterdam. Het OM komt vrijdag met de uiteindelijke conclusie van een strafeis of eis tot vrijspraak.

OM: geen schadevergoeding in proces-Wilders

12.10.2010 PVV-leider Geert Wilders hoeft geen schadevergoeding te betalen aan de benadeelde partijen die zich bij de rechtbank hebben gemeld. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag betoogd voor de rechtbank in Amsterdam.

Drie benadeelde partijen eisen elk het symbolische bedrag van een euro schadevergoeding. Ze zeggen schade te hebben ondervonden van de uitspraken van Wilders. Zo zou door het optreden van Wilders het toekomstperspectief van moslims in Nederland zijn ‘verduisterd’.

OM formuleert strafeis tegen Wilders

Telegraaf 12.10.2010 Het Openbaar Ministerie (OM) begint dinsdag bij de rechtbank in Amsterdam met het formuleren en onderbouwen van de strafeis tegen Geert Wilders. De betrokken aanklagers Birgit van Roessel en Paul Velleman weten niet zeker of dat wel allemaal in één dag lukt, want ze hebben ongeveer 8,5 uur nodig. Mogelijk moeten ze hun verhaal onderbreken en vrijdag afmaken.

‘Wildersproces leidt tot gewelddadige confrontaties’

Elsevier 12.10.2010 Het strafrechtelijke proces tegen Geert Wilders (PVV) kan de sluimerende spanningen tussen de miljoen moslims en de 1,4 miljoen PVV-stemmers in Nederland op korte termijn tot een kookpunt brengen. Dat schrijft Ayaan Hirsi Ali dinsdag in een opinieartikel in The Wall Street Journal. ‘Nederland heeft in het verleden al kennisgemaakt met islamitisch geweld en het zou goed kunnen dat er nieuwe gewelddadige confrontaties komen,’ aldus Hirsi Ali.

Zie ook:

Hirsi Ali waarschuwt voor oplaaiend geweld 

AD 12.10.2010 Critici van de islam worden monddood gemaakt door het proces tegen Geert Wilders. Dat schrijft Ayaan Hirsi Ali vandaag in haar column in de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Ze is bang voor oplaaiend geweld in Nederland

Geert gooi Bram eruit

VK 11.10.2010 Er zal weinig anders opzitten dan Wilders vrij te spreken. Ook in Nederland wordt een proces gevoerd dat door de verdachte wordt beschouwd als een politiek proces. Ook die verdachte beroept zich op zijn zwijgrecht.

Laat ik voorop stellen dat het proces tegen Geert Wilders mij voorkomt als een heilloze onderneming, waaruit niets moois kan bloeien. Wordt hij veroordeeld, dan zal dat niemand van mening doen veranderen. Mensen die voor Wilders zijn, blijven voor Wilders. Mensen die tegen Wilders zijn, blijven tegen Wilders. 

‘Proces Wilders legt spanningen bloot’

Trouw 11.10.2010 De spanningen tussen de 1 miljoen moslims in Nederland en de 1,4 miljoen PVV-stemmers kan door het proces tegen Geert Wilders een kookpunt bereiken. Dat schrijft Ayaan Hirsi Ali in The Wall Street Journal.

‘Aanscherping aanklacht Wilders’

Telegraaf 08.10.2010 Advocaat Ties Prakken wil dat het Openbaar Ministerie in Amsterdam de aanklacht tegen Geert Wilders in het momenteel lopende strafproces aanscherpt. Volgens Prakken, die een aantal aangevers tegen Wilders bijstaat, heeft het OM ?de meest aanstootgevende, de meest strafbare? uitlatingen van Wilders buiten de tenlastelegging gehouden. 

Advocaat aanklagers wil aanscherping aanklacht Wilders

Elsevier 08.10.2010 Advocaat Ties Prakken, die de aanklagers in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders bijstaat, vindt dat het Openbaar Ministerie ‘de meest aanstootgevende, belastende’ uitlatingen van Wilders buiten de tenlastelegging hebben gehouden.

Haat zaaien

Parool 07.10.2010   3 oktober, is het precies zeven jaar geleden dat de bedreigingen tegen Wilders begonnen. In de krant van die dag stond: ‘Kamerlid met dood bedreigd,’ met als onderkop: ‘VVD’er Wilders slikt kritiek op de islam niet in.’ Het bericht begon met de doodsbedreigingen die Wilders had gekregen naar aanleiding van zijn politieke opvattingen. Zo had hij in de Tweede Kamer gezegd dat moskeeën waarin haat werd gezaaid, gesloten moesten worden. 

‘Justitie is lui in zaak tegen Wilders’

AD 07.10.2010 Het Openbaar Ministerie is te laks in de rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders. Dat stelt Ties Prakken, de advocaat van een aantal mensen die aangifte heeft gedaan tegen Wilders.

‘Justitie is lui in zaak tegen Wilders’

Trouw 07.10.2010 – Het Openbaar Ministerie is te laks in de rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders. Dat stelt Ties Prakken, de advocaat van een aantal mensen die aangifte heeft gedaan tegen Wilders. 

“De man die naar zijn zeggen altijd op de bres staat voor de vrijheid van meningsuiting, maar zich in een proces tegen hem op zijn zwijgrecht beroept. Alles kan en mag natuurlijk, maar het voelt even ongerijmd als een praktiserend prostituee die verkondigt dat ze de reïncarnatie van majoor Bosshardt is.”

Volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries beroept niet zomaar iedere verdachte zich op zijn zwijgrecht. “Het is mij in de loop der jaren wel opgevallen dat het een aparte categorie is die zich hier doorgaans op beroept. Meestal zijn het verdachten voor wie de bewijslast er minder florissant uit ziet…”

‘Wilders moet zich vaker beroepen op zwijgrecht’

Telegraaf 07.10.2010 Peter R. de Vries laat weten er geen problemen mee te hebben als Geert Wilders zich op zijn zwijgrecht beroept. “Het zou een zegen voor het land zijn als hij dat in de toekomst vaker doet.”

Buren boos op racende chauffeurs van Geert Wilders

Elsevier 07.10.2010 De chauffeurs van Geert Wilders halen zich de woede op de hals van de buren van de PVV-politicus. Ze zouden vaak met hoge…

Zie ook:

Haagse buurt boos op jakkerende chauffeurs Wilders

AD 07.10.2010 DEN HAAG – De buren van PVV-leider Geert Wilders hebben het gehad met de chauffeurs van de politicus. Tot hun grote ergernis jakkeren ze met hoge snelheid door de straten van de Haagse villawijk waar Wilders woont.  

Ergernis om Wilders-colonne

Telegraaf 07.10.2010 De buren van Geert Wilders ergeren zich groen en geel aan de chauffeurs van de PVV-politicus. Zij jagen hun zwaarbeveiligde auto?s met hoge snelheid door een Haagse villawijk.  

Kijkers boos op NOS om Fitna

Telegraaf 07.10.2010 De beslissing van de NOS om Geert Wilders’ film Fitna niet in zijn geheel uit te zenden op het digitale kanaal Journaal24 heeft voor woede gezorgd bij veel tv-kijkers.

 

‘Kamerdebat niet opzij voor Wilders-zaak’

Telegraaf  07.10.2010 SP-fractievoorzitter Emile Roemer wil niet dat de Tweede Kamer komende dinsdag opnieuw de zogenoemde stemmingen uitstelt wegens een nieuwe dag in het Wilders-proces.

 

Ayaan Hirsi Ali: Wilders is niet het probleem

AD 06.10.2010  ROTTERDAM – “Geert Wilders is niet het probleem en hem vervolgen is niet goed, omdat je dan geen stem geeft aan de irritatie die leeft onder heel veel Nederlanders over de elite.” Dat zegt Ayaan Hirsi Ali in het AD over het proces tegen de …

Drie euro schadevergoeding geëist van Wilders

AD 06.10.2010  AMSTERDAM – De drie benadeelde partijen in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders eisen ieder één euro schadevergoeding. Dat bleek tijdens het proces in Amsterdam.

Deskundigen achter Wilders

Telegraaf 06.10.2010 De drie deskundigen die bij de onderzoeksrechter zijn gehoord in de zaak-Wilders, scharen zich vrijwel geheel achter de uitlatingen van de PVV-leider.

Het Ezelproces tegen politicus Geert Wilders

Elsevier 06.10.2010 Geert zweeg. De rechter was diep teleurgesteld. De rechters hadden zich voorbereid op een leuke en harde discussie met Geert. Wat in de media kan, kunnen wij ook, dachten de rechters. Geert mag de discussie niet uit de weg gaan, opperde de rechter.

Is een strafgeding tegenwoordig een debatcentrum? Of is het een proces om de waarheid te kunnen vaststellen?

Islamdeskundigen steunen Wilders in zijn rechtszaak

Elsevier 06.10.2010 De drie islamdeskundigen die PVV-leider Geert Wilders en zijn advocaat Bram Moszkowicz hebben gevraagd te getuigen, ondersteunen… Wilders had eigenlijk achttien getuigen willen oproepen, waaronder Elsevier-blogger en rechtsgeleerde Afshin Ellian en Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh. De rechtbank stond alleen een getuigenis van Jansen, Admiraal en Sultan toe.

Zie ook:

 

Islamdeskundigen ondersteunen Wilders

Trouw 06.10.2010 De drie deskundigen die op verzoek van de verdediging zijn gehoord in het proces tegen Geert Wilders, geven de PVV-leider in grote lijnen gelijk met zijn kritiek op de islam.

Hoogleraren: veroordeling Wilders onwaarschijnlijk

Telegraaf 06.10.20  De hoogleraren Henny Sackers en Theo de Roos vinden het onwaarschijnlijk dat Geert Wilders wordt veroordeeld voor groepsbelediging en haatzaaien. 

Deskundigen eens met stellingen Wilders

Parool 06.10.2010 De drie deskundigen die in de zaak tegen Geert Wilders bij de onderzoeksrechter zijn gehoord, scharen zich vrijwel geheel achter de uitlatingen waarvoor de PVV-leider momenteel wordt vervolgd. De arabisten Hans Jansen en Simon Admiraal en de Syrisch-Amerikaanse psychiater Wafa Sultan waren de enige drie deskundigen die in opdracht van de rechtbank zijn gehoord. Wilders had om achttien getuigen en deskundigen gevraagd.

‘Veroordeling Wilders onwaarschijnlijk’

Parool 06.10.2010 De hoogleraren Henny Sackers en Theo de Roos vinden het onwaarschijnlijk dat Geert Wilders wordt veroordeeld voor groepsbelediging en haatzaaien. Dat bleek woensdag uit hun verklaringen, die de rechtbank in Amsterdam voorlas.

‘Wilders waarschijnlijk niet veroordeeld’

VK 06.10.2010 De hoogleraren Henny Sackers en Theo de Roos vinden het onwaarschijnlijk dat Geert Wilders wordt veroordeeld voor groepsbelediging en haatzaaien. Dat bleek woensdag uit hun verklaringen, die de rechtbank in Amsterdam voorlas.

Zitting Wilders begint gespannen

Trouw 06.10.2010 De tweede zittingsdag in de zaak-Wilders, is woensdag in een gespannen sfeer begonnen. Opnieuw was het rechtbankvoorzitter Jan Moors die de verdediging tegen de haren instreek, nu door te zeggen dat hij het zich kon voorstellen dat een van de mensen die aangifte tegen Wilders deden, de film Fitna niet wilde zien. Deze vrouw verliet de rechtszaal.  

Wilders opnieuw aanvaring met rechter

Parool 06.10.2010 De tweede zittingsdag in de zaak-Wilders, is woensdag in een gespannen sfeer begonnen. Opnieuw was het rechtbankvoorzitter Jan Moors die de verdediging tegen de haren instreek, nu door te zeggen dat hij het zich kon voorstellen dat een van de mensen die aangifte tegen Wilders deden, de film Fitna niet wilde zien. De vrouw verliet de rechtszaal. 

Weer ophef om Moors

Telegraaf 06.10.2010 De tweede zittingsdag in de zaak-Wilders, is woensdag in een gespannen sfeer begonnen. Opnieuw was het rechtbankvoorzitter Jan Moors die de verdediging tegen de haren instreek met een uitspraak met betrekking tot de film Fitna.

OM formuleert dinsdag eis tegen Wilders

VK 06.10.2010 Binnenland AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie (OM) begint dinsdag aan het requisitoir tegen Geert Wilders, waarbij het aan het eind zijn eis zal …

OM formuleert dinsdag eis tegen Wilders

Parool 06.10.2010 AMSTERDAM – Het luistert allemaal heel nauw, wat er wordt gezegd in de rechtszaal waar Geert Wilders sinds maandag terechtstaat. Werd dinsdag nog de wens om nieuwe rechters van Wilders en zijn advocaat Bram Moszkowicz afgewezen, woensdag had …

Proces Wilders hervat

Telegraaf 06.10.2010 De rechtbank in Amsterdam heeft het proces tegen PVV-leider Geert Wilders woensdag hervat. Nadat de zitting om negen uur van start ging, werd de film Fitna van Wilders vertoond.

Legpuzzel

NRC 05.10.2010 Zwijgrecht: het werd bijna altijd in praktijk gebracht door maffiose types. Was de omstreden opmerking van de Amsterdamse rechter Moors tegen Wilders een ‘eigen doelpunt’, zoals veel deskundigen menen? Moors vond dat Wilders ook in de rechtszaal de discussie uit de weg leek te gaan door zich op zijn zwijgrecht te beroepen.

Wilders vindt het ‘allemaal niks’

AD 05.10.2010 AMSTERDAM – ,,Ik sta morgen voor een rechter die ik weinig hoogacht, maar ik heb me erbij neer te leggen.” Dat zei Geert Wilders van de PVV over zijn vergeefse poging om de rechtbank te wraken in het proces tegen hem. Wilders noemde de …

Moszkowicz: Teleurstellend

Telegraaf 05.10.2010 De uitspraak van de wrakingskamer in de zaak-Wilders is een teleurstelling, vindt advocaat Bram Moszkowicz.

Moszkowicz vindt uitspraak teleurstellend

Parool 05.10.2010 AMSTERDAM – De uitspraak van de wrakingskamer in de zaak-Wilders is een teleurstelling, vindt advocaat Bram Moszkowicz. Hij zei dinsdag dat er goede redenen waren de rechtbank te wraken en dat het een ”smet” op het proces is dat de rechters …

Hirsch Ballin betrokken bij vervolging Wilders

Elsevier 05.10.2010 Demissionair minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) is in een vroeg stadium betrokken geweest bij de afweging om PVV-leider Geert Wilders…

Zie ook:

Hirsch Ballin betrokken bij vervolging Wilders

Telegraaf 05.10.2010 Demissionair minister Hirsch Ballin (Justitie) is in een vroeg stadium hoogstpersoonlijk betrokken geweest bij de afweging om Geert Wilders strafrechtelijk te vervolgen.

Rechtszaak Wilders: Wrakingsverzoek niet ingewilligd

Elsevier 05.10.2010 De rechtszaak tegen Geert Wilders gaat vanaf woensdagochtend negen uur gewoon door. De rechters hebben de schijn van partijdigheid niet gewekt, het wrakingsverzoek van advocaat Bram Moszkowicz wordt niet ingewilligd.

Lees ook het Elsevier-commentaar: Rechter zaak-Wilders faalt in politiek moeras en de weblog van Afshin Ellian: Een partijdige rechter én hoogleraar Buruma

Wrakingsverzoek Wilders afgewezen

NRC 05.10.2010 De rechters in het proces tegen Geert Wilders worden niet vervangen. Dat heeft een wrakingskamer van de Amsterdamse rechtbank besloten. Het proces gaat morgenochtend verder.

Wrakingsverzoek Wilders afgewezen

Trouw 05.10.2010 De rechters in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders kunnen gewoon aanblijven. Dat heeft de zogeheten wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam dinsdagmiddag bepaald.

Wrakingsverzoek Wilders afgewezen

Telegraaf 05.10.2010 AMSTERDAM –  De wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam heeft dinsdag het wrakingsverzoek in het proces tegen Geert Wilders afgewezen. Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz deed het verzoek maandag op de eerste dag van het proces tegen de PVV-leider.

Gerelateerde artikelen: 

Zitting Wilders stilgelegd

‘Commentaar rechtbank schandelijk’
‘Wilders wil proces over formatie heen tillen’

Moszkowicz wraakt rechtbank

‘Goede zet van Moszkowicz’

Geert Wilders: Ik zwijg

Rechters in proces-Wilders mogen blijven

05.10.2010 De rechters in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders kunnen gewoon aanblijven. Dat heeft de zogeheten wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam dinsdagmiddag bepaald.

Volgens de wrakingskamer is er geen bewijs dat de rechtbank de schijn van partijdigheid heeft, zoals Wilders en zijn advocaat Bram Moszkowicz hadden betoogd. Wel heeft rechter Jan Moors zijn woorden ‘ongelukkig’ gekozen.

Zie ook:

Fitna toch op tv dankzij proces

Moszkowicz: teleurstellende uitspraak

Tweede Kamer stemt op verzoek PVV pas donderdag

Wilders krijgt geen andere rechters

328.000 kijkers zien proces Wilders

Wildersproces loopt nu al uit de rails

AD 04.10.2010  AMSTERDAM – De eerste dag van het strafproces tegen Geert Wilders stond in het teken van verrassingen en onverwachte wendingen. Wilders gaf te kennen dat hij zich wenst te beroepen op zijn zwijgrecht en dus geen vragen van zijn rechters zal …

‘Geert Wilders wil tijd rekken’

Telegraaf 04.10.2010 De ware reden om de rechtbank te wraken, is dat Geert Wilders tijd wil rekken om zo het strafproces over de kabinetsformatie heen te tillen. Dat sterke vermoeden heeft hoogleraar Straf- en Procesrecht Ybo Buruma. „Niet chique, maar ik begrijp het wel”, zegt de professor.

Mr. Moszkowicz wraakt rechtbank in proces tegen PVV-leider

Zitting Wilders stilgelegd

Telegraaf 04.10.2010 Mr. Bram Moszkowicz, advocaat van Geert Wilders, heeft een verzoek tot wraking van de rechtbank ingediend. De wrakingskamer heeft het proces stilgelegd.

‘Commentaar rechtbank schandelijk’

Telegraaf 04.10.2010 Geert Wilders heeft het laatste woord gekregen tijdens de behandeling van het wrakingsverzoek. Hij zegt het commentaar van de rechtbank over hem ‘ongepast, ongehoord, schandelijk’ te vinden.

·  Zie ook: Wilders: rechters zijn bevooroordeeld

Wilders: commentaar rechter schandelijk

Trouw 04.10.2010„Ongepast, ongehoord, schandelijk.” Aldus kwalificeerde Geert Wilders maandag de opmerkingen die rechtbankvoorzitter Jan Moors zich eerder op de dag permitteerde over het feit dat Wilders zich in het proces tegen hem wenst te beroepen op zijn zwijgrecht.  

Moszkowicz zwijgt tegen Nieuwsuur

Telegraaf 04.10.2010 Terwijl Mr. Moszkowicz uitleg aan de pers gaf over de voortgang van het proces, wilde hij niet verder praten toen hij een microfoon van Nieuwsuur ontdekte… “Met jullie praat ik niet!”

Zie ook: Moszkowicz praat weer met Nieuwsuur

Proces-Wilders gaat dinsdag verder

04.10.2010 Het proces tegen PVV-leider Geert Wilders is geschorst tot dinsdag 14.00 uur. Dan wordt duidelijk of de drie rechters wel of niet worden vervangen, zoals Wilders en zijn advocaat Bram Moszkowicz willen.

Dinsdag uitspraak over wraking zaak-Wilders

Parool 04.10.2010 AMSTERDAM – Dinsdagmiddag om 14.00 uur blijkt of de rechtbank in de zaak-Wilders wordt gewraakt. De wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam neemt tot dat moment bedenktijd, bleek maandagmiddag. Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz wraakte de …

Advocaat Geert Wilders wraakt rechtbank

Elsevier 04.10.2010  De rechter in het proces tegen Geert Wilders heeft de schijn van partijdigheid gewekt door te beweren dat de PVV-leider de discussie uit de weg gaat. Dat zegt Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz.

Zie ook: Wilders beroept zich op zwijgrecht

Moszkowicz wraakt rechtbank in proces-Wilders

NRC 04.10.2010 Namens zijn cliënt Geert Wilders heeft advocaat Bram Moszkowicz een wrakingsverzoek ingediend. Hij wil dat de rechtbank wordt vervangen.

Moszkowicz wraakt rechtbank

Telegraaf 04.10.2010 Mr. Bram Moszkowicz, de advocaat van Geert Wilders, heeft een verzoek ingediend tot wraking van de rechtbank in Amsterdam, in de rechtszaak tegen de PVV-leider. Volgens Moszkwicz en Wilders heeft de rechtbank de schijn van partijdigheid gewekt.

Zie ook:

Moszkowicz wil andere rechters in zaak-Wilders

PVV wil dinsdag uitstel stemmingen Tweede Kamer

Wie is wie in het Wildersproces?

Moszkowicz praat niet met Nieuwsuur

‘Goede zet van Moszkowicz’

Telegraaf 04.10.2010 De zet van mr. Bram Moszkowicz om Geert Wilders te adviseren zich te beroepen op zijn zwijgrecht, verstevigt Wilders’ positie in het strafproces. Dat zegt hoogleraar Straf- en Procesrecht prof. Y. Buruma.

‘Fitna’ vertoond in rechtszaal

Telegraaf 04.10.2010 De rechtbank zal in het kader van het strafproces tegen Geert Wilders maandag zijn anti-islamfilm Fitna in de rechtszaal bekijken. Fitna werd in maart 2008 op internet gepubliceerd.

Tien PVV’ers bij rechtszaak Wilders

Telegraaf 04.10.2010 Tien Tweede Kamerleden van de PVV zijn maandag naar Amsterdam afgereisd om de rechtszaak tegen hun leider Geert Wilders bij te wonen.

Wilders beroept zich op zwijgrecht, legt verklaring af

Elsevier 04.10.2010 PVV-leider Geert Wilders, die vanaf vandaag terecht staat bij de rechtbank in Amsterdam, beroept zich op zijn zwijgrecht. Wel zal hij een korte verklaring voorlezen. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt hem ervan dat hij moslims heeft beledigd door de Koran met Mein Kampf te vergelijken.

Zie ook:

Geert Wilders: Ik zwijg

Telegraaf 04.10.2010 De rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders is gestart bij de rechtbank in Amsterdam. Wilders gaat zich tijdens de zittingsdagen beroepen op zijn zwijgrecht, zo maakte zijn advocaat Bram Moszkowicz bekend aan het begin van de zitting.

Wilders heeft slechts twee minuten het woord gevoerd om dat uit te leggen. “Alles is gezegd wat er te zeggen valt. Ik neem geen woord terug.” Zijn uitspraken zijn volgens Wilders niets dan de waarheid. “Al heb ik niet alles gezegd wat er aan mij toegeschreven is.”  

PVV wil uitstelstemmingen

Telegraaf 04.10.2010 De PVV wil dat dinsdagmiddag de stemmingen in de Tweede Kamer worden uitgesteld.  

Wraking succesvol: zaak opnieuw  

Telegraaf 04.10.2010 AMSTERDAM –  Als de wrakingskamer van de rechtbank Amsterdam het verzoek tot wraking toewijst, loopt het strafproces tegen Geert Wilders mogelijk maanden vertraging op. Er moeten dan drie nieuwe rechters worden gevonden, die het dossier moeten lezen. Ook zullen er nieuwe zittingsdagen moeten worden gepland. De zaak wordt in dat geval vanaf het begin opnieuw behandeld, meldde een woordvoerster van de rechtbank maandag. 

‘Wilders wil proces over formatie heen…

Telegraaf 04.2010 De ware reden om de rechtbank te wraken, is dat Geert Wilders tijd wil rekken om zo het strafproces over de kabinetsformatie heen te tillen. Dat sterke vermoeden heeft hoogleraar Straf- en Procesrecht Ybo Buruma.  

PVV wil uitstel stemmingen in Tweede Kamer

Parool 04.10.2010 DEN HAAG – De PVV wil dat dinsdagmiddag de stemmingen in de Tweede Kamer worden uitgesteld. Dat is maandag bekendgemaakt.

PVV wil stemmingen uitstellen

04.10.2010 De PVV wil dat de stemmingen in de Tweede Kamer dinsdagmiddag worden uitgesteld. De fractie van Geert Wilders heeft hiertoe bij voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet (PvdA) een verzoek ingediend, zo maakte haar woordvoerder maandag bekend.

Indien een meerderheid van de Kamer dinsdag met dit verzoek instemt, wordt er waarschijnlijk op donderdag gestemd. 

Proces tegen Wilders begonnen

VK 04.10.2010 PVV-leider Geert Wilders staat vanaf maandag terecht bij de rechtbank in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt hem ervan dat hij moslims heeft beledigd door de Koran met Mein Kampf te vergelijken.

·  Europees hof biedt anti-Wilderskamp hoop

·  Wilders ziet op tegen proces van maandag

·  Vier vragen over het Wilders-proces

Ook zou Wilders met uitspraken in onder meer de Volkskrant hebben aangezet tot haat en discriminatie. Zo heeft hij gezegd dat de ‘tsunami van de islamisering’ in Nederland gestopt moet worden en noemde hij de Koran het ‘het Mein Kampf’ van de islam. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de PVV-leider ervan dat hij moslims heeft beledigd en heeft aangezet tot haat en discriminatie. De rechtbank heeft vijf zittingsdagen uitgetrokken voor de zaak

’Mijn handen jeuken’

Trouw 03.10.2010 Na enige jaren publicitair in de luwte te hebben verkeerd, staat Bram Moszkowicz weer vol in de schijnwerpers. Maandag begint de rechtszaak tegen Geert Wilders, en Moszkowicz is zijn advocaat. Feitelijk is het een strafdossier zoals hij er al honderden heeft gedaan. „Maar dit is een zeer principiële zaak op een onontgonnen gebied.”

Wilders heeft geen zin in ‘politiek proces’

“Vreselijke dag maandag”

Telegraaf 03.10.2010  PVV-leider Geert Wilders ziet op tegen de verdere behandeling van de strafzaak tegen hem, die maandag voortgezet wordt. „Vreselijke dag morgen: begin inhoudelijke zitting politiek proces”, liet hij zondag weten via Twitter.

Wilders ziet op tegen zijn proces

Trouw 03.10.2010 PVV-leider Geert Wilders ziet op tegen de verdere behandeling van de strafzaak tegen hem, die maandag voortgezet wordt. „Vreselijke dag morgen: begin inhoudelijke zitting politiek proces”, liet hij zondag weten via Twitter.

Wilders ziet erg op tegen rechtszaak

AD 03.10.2010  AMSTERDAM – PVV-leider Geert Wilders ziet erg op tegen de rechtszaak die maandag tegen hem van start gaat.

Wilders ziet op tegen proces van maandag

VK 03.10.2010 PVV-leider Geert Wilders ziet erg op tegen de rechtszaak die maandag tegen hem van start gaat. ‘Vreselijke dag…

’Strafzaak tegen Wilders wordt triest’

Trouw 03.10.2010 Het proces tegen Geert Wilders is een ’zeer principiële zaak op een onontgonnen gebied’. Dat de PVV-leider strafrechtelijk wordt vervolgd op verdenking van het aanzetten tot haat en discriminatie, alsmede belediging van moslims, is ’absurd’.

Wilders: meningsuiting kiezers staat terecht

Trouw 03.10.2010 PVV-leider Geert Wilders ziet erg op tegen de rechtszaak die maandag tegen hem van start gaat. “Vreselijke dag morgen: begin inhoudelijke zitting politiek proces”, twitterde de 47-jarige politicus zondagmiddag. “Met mij staat de vrijheid van meningsuiting van minstens anderhalf miljoen mensen terecht.” Hij verwijst hiermee naar de kiezers die in juni op de PVV stemden. 

Wilders: meningsuiting kiezers staat terecht

03.10.2010 PVV-leider Geert Wilders ziet erg op tegen de rechtszaak die maandag tegen hem van start gaat. “Vreselijke dag morgen: begin inhoudelijke zitting politiek proces”, twitterde de 47-jarige politicus zondagmiddag. “Met mij staat de vrijheid van meningsuiting van minstens anderhalf miljoen mensen terecht.” Hij verwijst hiermee naar de kiezers die in juni op de PVV stemden.

Vonnis Wilders 2 dagen later

Telegraaf 01.10.2010  De rechtbank in Amsterdam doet in de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders twee dagen later uitspraak dan oorspronkelijk gepland. Het vonnis zal volgens de nieuwe planning gewezen worden op 4 november

Wilders distantieert zich van steunactie

Trouw 13.09.2010 PVV-leider Geert Wilders neemt afstand van een website waar t-shirts worden verkocht om geld voor hem in te zamelen. De website blijkt ook een shirt te verkopen met de afbeelding van Theo van Gogh. Via de website worden t-shirts verkocht met de afbeelding van Wilders en de tekst ‘Support Geert!’. Hij heeft de link verwijderd

Wilders haalt link naar Van Gogh-shirts weg

Parool13.09.2010 DEN HAAG – Geert Wilders heeft op zijn website de link verwijderd naar een webshop die T-shirts aanbiedt met de beeltenis van de vermoorde cineast Theo van Gogh daarop. Dat heeft de PVV-voorman maandag bekendgemaakt. Op de site van de organisatie … 

Woede om Wilders-shirt  

Telegraaf 13.09.2010  Aanhangers van Geert Wilders gebruiken de afbeelding van de vermoorde Theo van Gogh voor de campagne ter promotie van de PVV-voorman.

Zie ook: Pro-Wildersdemonstratie Amsterdam 30.10.2010

Een Amerikaanse webshop – rechtstreeks te bereiken via een link op geertwilders.nl, verkoopt voor 16,40 dollar T-shirts met een afbeelding van Theo van Gogh, begeleid met de tekst: ‘If I told you the truth about Islam they’d have to kill me’. De opbrengst van de verkoop van deze en andere T-shirts zou naar de verdediging van Geert Wilders gaan in het proces dat het Openbaar Ministerie tegen hem voert. 

Familie Van Gogh woedend over Wilders-shirts

AD 13.09.2010 ROTTERDAM – Aanhangers van Geert Wilders gebruiken de afbeelding van de vermoorde Theo van Gogh voor de campagne ter promotie van de PVV-voorman.

Wilders ‘hele maand’ oktober zoet met proces 

AD 09.09.2010 PVV-leider Geert Wilders is officieel opgeroepen om als verdachte te verschijnen bij de verdere behandeling van de strafzaak tegen hem. De rechtbank in Amsterdam zet het proces vanaf 4 oktober voort.

Wilders hele maand oktober voor de rechtbank

Elsevier 09.09.2010 PVV-leider Geert Wilders is donderdag officieel opgeroepen om als verdachte bij de verdere behandeling van de strafzaak tegen hem aanwezig te zijn. De rechtbank in Amsterdam zet het proces vanaf 4 oktober voort. De uitspraak staat gepland op 2 november.

Zie ook:

Strafzaak mét Wilders in oktober

VK 09.09.2010 PVV-leider Geert Wilders is donderdag officieel opgeroepen om als verdachte te verschijnen bij de verdere behandeling van de strafzaak tegen hem. De rechtbank in Amsterdam zet het proces vanaf 4 oktober voort.

·  Wilders voelt zich ‘strijdbaar’ 

·  Drie deskundigen zijn genoeg, vindt de rechter

Zes dagen ter zitting opgeroepen

Wilders baalt van duur van proces

Telegraaf 09.09.2010 „Het is vreselijk dat ik de hele maand oktober voor de rechtbank sta”, zei Geert Wilders nadat hij donderdag de oproeping van verdachte in ontvangst had genomen. Volgens de PVV-leider gunt de rechtbank in Amsterdam hem ook geen ‘eerlijk proces’.

Wilders opgeroepen als haatzaaiverdachte

09.09.2010 – PVV-leider Geert Wilders is donderdag officieel opgeroepen voor de inhoudelijke behandeling van het strafproces tegen hem. Dat heeft zijn woordvoerder gezegd. 

Achtergrond: 

Wilders roept op tot christenjurken-tax

04.10.2010 In de Tweede Kamer heeft Geert Wilders (PVV) zich in kritische bewoordingen over christenen uitgelaten. Hij wees er op dat zij een boek hebben waarin hun ‘fascistische God’ oproept mensen van andere godsdiensten uit te moorden en hun steden te vernietigen. Om zijn betoog kracht bij te zetten haalde hij een heel aantal ‘fascistische haatteksten’ uit de Bijbel aan:

Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 2

Geert Wilders PVV – laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 1

Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2

The Geert Wilders International Freedom Alliance

Geert Wilders PVV – Werpt het juk van u af “bevrijd u van de islam”

Geert Wilders en de PVV – Nieuw Rechts Radicaal of Ridicuul ? 

Geert Wilders PVV – Crime of the Century – deel 5

Geert Wilders PVV – Crime of the Century – deel 4

Geert Wilders PVV – Crime of the Century ? deel 3

Geert Wilders PVV – The return of Fitna – deel 2

Geert Wilders PVV – The return of Fitna

Geert Wilders – Don Quichot in strijd tegen de Torentjes

Blog: 

Wilders wederom aangeklaagd door imam vanwege schending portretrecht in Fitna

zeernuttig 

Geert Wilders voor rechter in civiele procedure vanwege Fitna filmpje

Body woman vrouwzijn 

Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3

Geert Wilders hoeft niets te betalen voor uitspraken
bigsister netwerk
 
OM leest een dag lang voor waarom ze vrijspraak eisen voor Wilders
Krapuul.nl
 
Wat weegt zwaarder? De vrijheid van meningsuiting of het niet mogen beledigen?

Wilders komt gewoon weer voor rechter Moors

Body woman vrouwzijn 

Wilders-Prozess: Befangenheits-Antrag abgelehnt!

All About Geert Wilders » GrünLinke bekommt wegen “Braun I” Ärger 

Wrakingsverzoek Wilders afgewezen. Rechtszaak gaat morgenochtend 9.00 van start

september 9, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , ,

16 reacties

 1. […] Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 […]

  Pingback door Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 16, 2010

 2. […] Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 […]

  Pingback door Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 23, 2010

 3. […] Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! « Debat in de Digitale Hofstad | februari 4, 2011

 4. […] laat zich nogal eens beledigend uit als een “reïncarnatie” van Adolf Hitler zeggen ze. En daarom noemen ze Geert Wilders […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 8 – Vrijspraak « Debat in de Digitale Hofstad | juni 24, 2011

 5. […] Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV zit in fase 2 van het fascisme « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012

 6. […] laat zich nogal eens beledigend uit als een “reïncarnatie” van Adolf  Hitler zeggen ze. En daarom noemen ze Geert Wilders […]

  Pingback door Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen « Debat in de Digitale Hofstad | maart 28, 2012

 7. […] Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Rechtzaak van de eeuw – afwijzing cassatie definitief « Debat in de Digitale Hofstad | januari 27, 2014

 8. […] Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV rommelt met Euro’s van het haatzaaiproces « Debat in de Digitale Hofstad | december 27, 2014

 9. […] Zie ook: Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 […]

  Pingback door Rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder minder – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 26, 2015

 10. […] zie ook: Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder Marokkanen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 10, 2016

 11. […] zie ook: Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 26, 2017

 12. […] zie ook: Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 9 « Debat in de Digitale Hofstad | november 9, 2017

 13. […] zie ook: Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 17, 2018

 14. […] zie ook: Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Haatzaaiend op weg naar 21.03.2018 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 17, 2018

 15. […] zie ook: Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 […]

  Pingback door Haagse Islam Democraten doen aangifte tegen Geert Wilders PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 17, 2018

 16. […] zie ook: Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 […]

  Pingback door Haagse Islam Democraten doen aangifte tegen Haatzaaier Geert Wilders PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 17, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: