Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2

Amerika herdenkt aanslagen 11 september  Video

NU 11.09.2014 Duizenden Amerikanen hebben donderdag in New York en Washington de bijna drieduizend slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001 herdacht. Video – President Barack Obama, zijn vrouw Michelle en vicepresident Joe Biden namen voor het Witte Huis een minuuut stilte in acht.

Dertien jaar geleden lieten terroristen van al-Qaeda twee vliegtuigen tegen het World Trade Center in New York vliegen. Een derde vliegtuig stortte neer op het ministerie van Defensie in Washington.

Nieuw World Trade Center New York open

Trouw 04.11.2014 Iets meer dan 13 jaar na de aanslagen van 11 september op het World Trade Center in New York is het nieuwe World Trade Center vandaag in gebruik genomen. De bouw van de 104 verdiepingen tellende, 3,8 miljard dollar kostende Freedom Tower duurde 8 jaar.

De eerste medewerkers van uitgeverij Condé Nast arriveerden vandaag op hun nieuwe werkplek in de wolkenkrabber die met zijn 541 meter het hoogste gebouw is in de Verenigde Staten. Het gebouw is het middelpunt van het complex waar ooit de Twin Towers stonden, voordat terroristen zich met passagiersvliegtuigen in de gebouwen boorden.

Verder:

Jaap en Alleman werpen zich ook in de strijd en er bestaat geen geheime instructie.

Zie: Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010deel 1

CDA-prominent Jaap de Hoop Scheffer waarschuwt voor de Nederlandse belangen als PVV-leider Geert Wilders op 11 september in New York gaat speechen tegen de bouw van een moskee vlakbij Ground Zero. De oud-minister van Buitenlandse Zaken en voormalig secretaris-generaal van de NAVO doet dit dinsdag in een interview met NRC Handelsblad.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent het bestaan van een  instructie aan diplomaten over regeringsdeelname Geert Wilders PVV, aldus NRC Handelsblad.

Maar men wil bevestigen noch ontkennen dat een document op de site van NRC Handelsblad met vragen en antwoorden over de deelname van Wilders aan de kabinetsformatie inderdaad een interne mededeling is.

Instructie

De PVV’er trekt zich niets aan van de instructie die het ministerie Buitenlandse Zaken zou hebben gestuurd naar Nederlandse ambassades. Wilders heeft inmiddels zijn ticket gekocht, zo zegt hij in een gesprek met het ANP: “Belangrijke speech, niemand houdt me tegen. Geen moskee op Ground Zero!”.

Speech Wilders: wat is er mis met dualisme? – ‘Kijkt Wilders een keer over de dijken, is het weer niet goed. De waarschuwing van andere partijen is hypocriet’. Lees het volledige Elsevier-commentaar.

“Het zou wat ons betreft van een uiterst slechte smaak getuigen als iemand met Wilders’ reputatie uitgerekend 11 september in New York komt spreken om zijn boodschap van intolerantie en haat verder te verspreiden”, zegt Oren Segal, directeur onderzoek van de Anti-Defamation League tegen NRC Handelsblad.

En zelfs Barack Obama bemoeit zich ermee. Barack Obama steunt moskee bij Ground Zero – Video. Obama sprak tijdens een iftar op het Witte Huis waar moslims met hem een maaltijd nuttigden tijdens de vastenmaand, de ramadan.

De inzet van de discussie is het Cordoba Huis, het islamitisch centrum in New York, dat twee straten van Ground Zero vandaan moet verrijzen. Vlak bij de plek waar op 11 september 2001 twee vliegtuigen zich in de Twin Towers boorden. Aanslagen, gepleegd door moslimextremisten, waarbij bijna 3.000 doden vielen. Onder wie christenen, moslims, joden, atheïsten, Amerikanen, niet-Amerikanen.

Bij een opiniepeiling in opdracht van de Amerikaanse nieuwszender CNN sprak 68 procent van de ondervraagden zich uit tegen het geplande islamitische gebedshuis, 29 procent was voor. Volgens CNN groeit het verzet tegen de moskee. Obama en de moskee: (onverwachte) reacties

Moslims ‘moeten’ een moskee bouwen nabij Ground Zero in New York. Moslims ‘moeten overal bouwen’, net zoals christenen en joden hun gebedshuizen bouwen, zodat gelovigen kunnen bidden. Dat heeft Hamasleider Mahmoud al-Zahar maandag gezegd.

Barack Obama steunt moskee bij Ground Zero –  Video

Al die bangmakerij. Zouden de heren wel eens bedenken dat hoe harder je waarschuwt, hoe minder effect dat heeft? Hoe meer iedereen tegen Wilders zei dat hij niet naar New York moest gaan, hoe harder hij riep dat hij wél zou gaan. Ik denk aan mijn puberzoon. Als ik tegen hem zeg dat hij iets niet moet doen, want dat er dan iets ergs gaat gebeuren, dan is de kans enorm groot dat hij het juist wél doet. Om mij te jennen en om te kijken wat er werkelijk gebeurt. Geen aandacht aan besteden, zei mijn moeder altijd. En dat is nog altijd het beste.
Van Agt: Niet praten met PVV, wel met Hamas –Elsevier 17.08.2010

Ik verheug me nu al op de boze oude CDA-coryfee die zich morgen uit de leunstoel hijst om de wereld te vertellen hoe het zit. Want het lijkt wel een gecoördineerde actie tussen sommige kranten en oude politici. Het is leuk als oude mensen een mening hebben. Maar ze moeten niet zo betweterig zijn.

Gisteren was daar Dries van Agt met een waarschuwend betoog in de Volkskrant.

En ook Minster BUZA Maxime Verhagen houdt Geert in de peiling: Verhagen houdt Wilders in de gaten – Video

En ook vindt de Britse oud-premier Tony Blair: methoden Wilders verkeerd – audio.

Link – Lees de volledige toespraak van Wilders

 Demonstraties tegen Wilders foto’s

In Beeld: Protest tegen Wilders – Foto’s

Voorstanders van moskee betogen in New York Video

 vorige | foto’s | volgende  Toespraak Wilders in New York

Lees de volledige toespraak van Wilders

Speech Wilders maakt in Nederland weinig los

NRC 12.09.2010 De toespraak van Wilders, gisteren bij Ground Zero in New York, heeft weinig reacties losgemaakt in Nederland. De meeste politici en maatschappelijke leiders wilden weinig woorden vuil maken aan de speech die van te voren druk bediscussieerd werd.

Een ouderwets goede pr-stunt

Trouw 13.09.2010 De Wilders watchers zaten klaar voor het vuurwerk maar het liep met een sisser af. De toespraak van de PVV-leider was ’coalitie-proof’. Intussen stond hij er wel. Op die dag, op die plek. „Hij geniet hiervan; de aandacht, de nervositeit van andere politici.”

Het was een prachtige speech van Geert Wilders

Elsevier 13.09.2010 Ervoor kraaide D66-Kamerlid Alexander Pechtold al dat Mark Rutte Geert Wilders ter verantwoording moest roepen wegens zijn speech in Amerika. Welke speech? En waarom ter verantwoording roepen? Wist Pechtold meer dan wij over de inhoud van deze nog uit te spreken speech?

Toespraak Wilders hindert formatie niet

AD 13.09.2010 DEN HAAG – Niets lijkt een herstart van de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA over een rechts minderheidskabinet nog in de weg te staan. Een vooraf gevreesde toespraak van PVV-leider Geert Wilders zaterdag over de bouw van een omstreden …

‘Wilders milder dan anders’

Telegraaf 12.09.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft zich zaterdag in zijn toespraak in New York ingehouden. „De speech was milder dan de toespraken die van we van Wilders kennen in binnen- en buitenland.”

Geert Wilders waarschuwt voor ‘New Mecca’

12.09.2010 “New York mag nooit veranderen in New Mecca”. Dat zei Geert Wilders in de toespraak die hij hield tijdens de demonstratie tegen het islamitisch centrum vlakbij Ground Zero. Wilders prees de vrijheid van Amerika en waarschuwde voor oprichter van het centrum, Feisal Abdul Rauf, die volgens hem absoluut geen gematigde moslim is.

‘Islamitsch centrum bij Ground Zero verraad aan slachtoffers’

 

’Voorkomen dat New York het nieuwe Mekka wordt’

AD 11.09.2010 NEW YORK – PVV-leider Geert Wilders heeft vanmiddag in New York honderden demonstranten zijn steun betuigd aan hun strijd tegen de bouw van een omstreden islamitisch centrum nabij Ground Zero, waar in 2001 door terreuraanslagen het World Trade …

PVV-leider benadrukt intolerantie islam in NY

Wilders: No mosque here

Telegraaf 11.09.2010 “New York, gefundeerd op Nederlandse tolerantie, moet nooit een Mekka worden”, zei Geert Wilders zaterdag in New York.

 

Wilders steunt protest tegen ‘moskee’ Ground Zero

NRC 11.09.2010 NIEUWS – PVV-leider Geert Wilders heeft in zijn toespraak op de demonstratie tegen de bouw van een islamitisch centrum nabij Ground Zero in New York vooral zijn steun betuigd aan de demonstranten.

Bij dit artikel

Wilders: No mosque here Speech

Telegraaf 11.09.2010 New York –  “New York, gefundeerd op Nederlandse tolerantie, moet nooit een Mekka worden”, zei Geert Wilders zaterdagavond in New York.

Milde toespraak Wilders in New York: Geen moskee hier!

Elsevier 11.09.2010 Amerika noch het Westen verdienden de terroristische aanslagen van 11 september 2001. Net zo goed verdient New York…

Zie ook:

Wilders: moskee verraad aan doden 9/11

Trouw 11.09.2010 Een islamitisch centrum bij Ground Zero is verraad aan de slachtoffers van de terreuraanvallen op het World Trade Center. Dat zei PVV-leider Geert Wilders zaterdag in New York duidelijk tijdens een demonstratie op de hoek van de straat waar het centrum zou moeten komen.

Wilders vindt dat er een lijn getrokken moet worden

 

VK 11.09.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdag in New York honderden demonstranten zijn steun betuigd aan hun strijd tegen de bouw van een omstreden islamitisch centrum…

Wilders: we moeten een lijn trekken

Parool 11.09.2010 NEW YORK – Er moet een lijn getrokken worden. Een islamitisch centrum nabij Ground Zero in New York is dan ook uit den boze. Dat maakte PVV-leider Geert Wilders zaterdagmiddag (lokale tijd) in New York duidelijk tijdens een demonstratie op de …

Wilders betuigt vooral steun aan New Yorkers

Trouw 11.09.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdag in New York honderden demonstranten zijn steun betuigd aan hun strijd tegen de bouw van een omstreden islamitisch centrum nabij Ground Zero, waar in 2001 door terreuraanslagen het World Trade Center werd verwoest.

Wilders: we moeten een lijn trekken

Trouw 11.09.2010 Er moet een lijn getrokken worden. Een islamitisch centrum nabij Ground Zero in New York is dan ook uit den boze. Dat maakte PVV-leider Geert Wilders zaterdagmiddag (lokale tijd) in New York duidelijk tijdens een demonstratie op de hoek van de straat waar het centrum zou moeten komen.

Wilders: moskee verraad aan doden 9/11

Trouw 11.09.2010 Een islamitisch centrum bij Ground Zero is verraad aan de slachtoffers van de terreuraanvallen op het World Trade Center. Dat zei PVV-leider Geert Wilders zaterdag in New York duidelijk tijdens een demonstratie op de hoek van de straat waar het centrum zou moeten komen.

Geert Wilders waarschuwt voor ‘New Mecca’

Trouw 11.09.2010 “New York mag nooit veranderen in New Mecca”. Dat zei Geert Wilders in de toespraak die hij hield tijdens de demonstratie tegen het islamitisch centrum vlakbij Ground Zero. Wilders prees de vrijheid van Amerika en waarschuwde voor oprichter van het centrum, Feisal Abdul Rauf, die volgens hem absoluut geen gematigde moslim is.

Wilders betuigt vooral steun aan New Yorkers

Parool 11.09.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdag in New York honderden demonstranten zijn steun betuigd aan hun strijd tegen de bouw van een omstreden islamitisch centrum nabij Ground Zero, waar in 2001 door terreuraanslagen het World Trade Center werd verwoest.

Voorstanders moskee betogen
Telegraaf 11.09.2010  Honderden mensen hebben vrijdagavond (lokale tijd) in New York een betoging gehouden om de bouw van een moskee nabij Ground Zero te ondersteunen. Velen van hen droegen een brandend kaarsje.

Meningen verdeeld over Wilders

Telegraaf 11.09.2010  Dat Geert Wilders zaterdag in New York spreekt, vindt 20 procent van de Nederlanders positief. De overige 80 procent is negatief (39 procent) of neutraal (41 procent) over Wilders’ aanwezigheid op Ground Zero.

Verhagen: Wilders sprak op persoonlijke titel

VK 11.09.2010 Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) wijst er zaterdagavond op dat PVV-leider Geert Wilders op persoonlijke titel heeft gesproken in New York over de bouw van een omstreden islamitisch centrum.

Verhagen: Wilders sprak op persoonlijke titel

Trouw 11.09.2010 Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) wijst er zaterdagavond op dat PVV-leider Geert Wilders op persoonlijke titel heeft gesproken in New York over de bouw van een omstreden islamitisch centrum.

Verhagen: Wilders sprak op persoonlijke titel

Parool 11.09.2010 DEN HAAG – Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) wijst er zaterdagavond op dat PVV-leider Geert Wilders op persoonlijke titel heeft gesproken in New York over de bouw van een omstreden islamitisch centrum.

Pechtold: Rutte moet reageren op Wilders

VK 11.09.2010 VVD-leider en ‘kandidaat-premier’ Mark Rutte moet ‘na vier jaar lang wegkijken’ Geert Wilders dit weekeinde ‘maar eens een proeve van repliek geven’ als de PVV-leider een speech heeft gegeven op Ground Zero in New York. Die oproep aan Rutte doet D66-leider Alexander Pechtold zaterdag in NRC Handelsblad.

Pechtold: Rutte mag niet zwijgen na toespraak Wilders

Elsevier 11.09.2010 Premier in spe Mark Rutte (VVD) moet PVV-leider Geert Wilders na diens speech op Ground Zero in New York ‘maar eens een proeve van repliek geven’.Dat schrijft D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold zaterdag in een opinieartikel in NRC Handelsblad.

Rutte aan de ravioli

Telegraaf 11.09.2010 VVD-leider Mark Rutte heeft nog geen reactie gegeven op de speech van Geert Wilders in New York. Hij zat nog ‘aan de ravioli met vrienden’.

‘Wilders sprak op persoonlijke titel’

Telegraaf 11.09.2010 Minister Maxime Verhagen wijst er op dat PVV-leider Geert Wilders op persoonlijke titel heeft gesproken in New York.

‘Kans op knetter-rechts neemt toe’

Telegraaf 11.09.2010 Linkse politici tonen zich weinig onder de indruk van de speech van Wilders.

Alexander Pechtold wil dat VVD-leider stopt met “wegkijken”

‘Rutte moet reageren op Wilders’

Telegraaf 11.09.2010 VVD-leider en ‘kandidaat-premier’ Mark Rutte moet „na vier jaar lang wegkijken” Geert Wilders „maar eens een proeve van repliek geven” als de PVV-leider een speech heeft gegeven op Ground Zero in New York, vindt D66-leider Pechtold.

Veel politie bij demonstratie met Wilders

VK 11.09.2010 Op de hoek van de straat waar in New York een omstreden islamitisch centrum moet komen, zijn de voorbereidingen in volle gang voor de demonstratie tegen de bouw ervan. PVV-leider Geert Wilders zal er zaterdagmiddag (lokale tijd) een toespraak houden.

Veel politie bij protest NY met Wilders

Telegraaf 11.09.2010 De demonstratie tegen de bouw van een omstreden islamitisch centrum in New York is zaterdagmiddag (lokale tijd) begonnen. Een van de tien sprekers is PVV-leider Geert Wilders.

Demonstratie tegen ‘WTC-moskee’ begonnen

11.09.2010 In New York is de demonstratie begonnen tegen een islamitisch centrum nabij Ground Zero. Hier zal ook Geert Wilders spreken. Enkele straten verderop is een demonstratie gaande van voorstanders van het centrum. Onduidelijk is nog hoe laat Wilders precies het woord krijgt.

Wilders betuigt vooral steun aan New Yorkers

Parool 11.09.2010 NEW YORK – PVV-leider Geert Wilders heeft zaterdag in New York honderden demonstranten zijn steun betuigd aan hun strijd tegen de bouw van een omstreden islamitisch centrum nabij Ground Zero, waar in 2001 door terreuraanslagen het World Trade …

Extreemlinks demonstreert tegen toespraak Geert Wilders

Elsevier 11.09.2010 Een aantal organisaties, waaronder de extreemlinkse Internationale Socialisten, houdt vandaag in grote Nederlandse steden betogingen tegen de toespraak in New York van PVV-politicus Geert Wilders. Er wordt gedemonstreerd in Amsterdam, Groningen, Utrecht, Rotterdam en voor het Tweede Kamergebouw in Den Haag.

Tientallen protesteren tegen Wilders

Parool 11.09.2010 DEN HAAG – Honderd tot honderdvijftig mensen hebben zaterdagmiddag op het Plein in Den Haag gedemonstreerd tegen Wilders. Een groep organisaties, waaronder de Internationale Socialisten, hield op ‘9/11’ in diverse steden protestacties.

 

Klein protest tegen Wilders

VK 11.09.2010 Honderd tot honderdvijftig mensen hebben zaterdagmiddag op het Plein in Den Haag gedemonstreerd tegen Wilders. Een groep organisaties, waaronder de Internationale Socialisten, hield op ‘9/11’ in diverse steden protestacties.

Tientallen protesteren tegen Wilders

Demonstraties tegen Wilders foto’s

Telegraaf 11.09.2010  Honderd tot honderdvijftig mensen hebben zaterdagmiddag op het Plein in Den Haag gedemonstreerd tegen Wilders. Een groep organisaties, waaronder de Internationale Socialisten, hield op ‘9/11’ in diverse steden protestacties.

Wilders ageert tegen bouw moskee

Telegraaf 11.09.2010 Geert Wilders doet zaterdag in New York mee aan een demonstratie tegen de plannen een islamitisch centrum met een moskee te bouwen in de buurt van Ground Zero. De PVV-leider zal er een toespraak houden.

Protest tegen Wilders in Amsterdam
Telegraaf 11.09.2010  Op de Dappermarkt in Amsterdam is zaterdag geprotesteerd tegen Geert Wilders. Een handjevol demonstranten sprak het winkelende publiek aan met borden in de hand met daarop de tekst ‘Zeg nee tegen de PVV’.

Demonstratie tegen Wilders trekt 150 mensen

11.09.2010 Ruim 150 demonstranten hebben zaterdagmiddag in Den Haag geprotesteerd tegen Geert Wilders. De demonstranten kwamen op het Plein bijeen om hun boodschap ‘wij willen geen uitsluiting’ uit te dragen.

‘Wilders moet in Den Haag zijn’

Telegraaf 11.09.2010 Geert Wilders moet in Den Haag zijn en niet in New York, vindt Ayaan Hirsi Ali. „Als ik Wilders was, zou ik nu onderhandelen en niet naar New York gaan.”

Wilders demonstreert tegen moskee in New York video, audio

DenHaagVanDaag 11.09.2010 PVV-leider Wilders zal vanavond rond negen uur Nederlandse tijd beginnen met zijn toespraak tegen de bouw van een islamitisch centrum nabij Ground Zero in New York. Geert Wilders doet mee aan een protestbijeenkomst van Stop Islamization Of America.

“Als ik Geert Wilders was, zou ik aan de onderhandelingstafel zitten en niet naar New York gaan,” zei ze vrijdag in het actualiteitenprogramma EenVandaag.

De New Yorkers zelf liggen overigens niet wakker van de komst van de Nederlandse politicus. Wilders aanwezigheid wordt volledig overvleugeld door het nieuws over dominee Jones komst naar New York om met een imam te praten.

Hirsi Ali: ‘Wilders moet in Den Haag zijn’

11.09.2010 Ex-VVD-politica Ayaan Hirsi Ali vindt dat PVV-leider Geert Wilders in Den Haag en niet in New York moet zijn. “Als ik Geert Wilders was, zou ik aan de onderhandelingstafel zitten en niet naar New York gaan,” zei ze vrijdag in het actualiteitenprogramma EenVandaag.

Blair: methoden Wilders verkeerd

10.09.2010 Geert Wilders heeft een punt, maar kiest voor de verkeerde methodes om zijn gelijk te halen. Dat zegt de Britse oud-premier Tony Blair in een gesprek met correspondent Arjen van der Horst.

video Blair: Methoden Wilders verkeerd

video Blair: methoden Wilders verkeerd

Rutte: Geen zorgen over Ground Zero-toespraak Wilders

Elsevier 09.09.2010 De veelbesproken speech van Geert Wilders op Ground Zero komende zaterdag houdt VVD-leider Mark Rutte niet erg bezig. Hij vreest geen problemen voor een rechts kabinet: ‘We moeten er een beetje ontspannen mee omgaan.’ De VVD-leider maakt zich geen zorgen over de speech die Wilders gaat houden bij Ground Zero in New York. De VVD-leider eet op het moment van de toespraak zaterdagavond bij vrienden in Rotterdam en zal geen televisie kijken.

Geen zorgen Rutte om Wilders bij Ground Zero

Parool 09.09.2010 DEN HAAG – VVD-leider Mark Rutte maakt zich geen zorgen over de speech die PVV-leider Geert Wilders zaterdag gaat houden bij Ground Zero in New York. Rutte eet op het moment van de speech zaterdagavond bij vrienden in Rotterdam en zal geen …

Rutte: geen zorgen om speech Wilders

VK 09.09.2010 VVD-leider Mark Rutte maakt zich geen zorgen over de speech die PVV-leider Geert Wilders zaterdag gaat houden bij Ground Zero in New York.

Rutte: Geen zorgen om Wilders op Ground Zero

AD 09.09.2010 DEN HAAG – VVD-leider Mark Rutte maakt zich geen zorgen over de speech die PVV-leider Geert Wilders zaterdag gaat houden bij Ground Zero in New York. Rutte eet op het moment van de speech bij vrienden in Rotterdam en zal geen televisie kijken.

Rutte niet bang voor speech

Telegraaf 09.09.2010 VVD-leider Mark Rutte zegt dat hij zich geen zorgen maakt over de speech die PVV-leider Geert Wilders zaterdag gaat houden bij Ground Zero in New York. Wilders zal daar protesteren tegen de bouw van een islamitisch centrum op enkele straten van Ground Zero, waar op 11 september 2001 bijna 3000 mensen omkwamen toen twee vliegtuigen bij een terroristische aanslag in het WTC vlogen.

Verhagen houdt speech Wilders in de gaten

VK 09.09.2010 CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen zal zich in zijn functie als demissionair minister van Buitenlandse Zaken…

Verhagen houdt speech Wilders in de gaten

09.09.2010 CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen houdt zaterdag scherp in de gaten wat PVV-leider Geert Wilders zegt in zijn toespraak bij Ground Zero in New York.

Demonstratie tegen Wilders

Den Haag FM 07.09.2010 De actiegroep “Wij willen geen uitsluiting” gaat op 11 september in Den Haag demonstreren tegen de denkbeelden van Geert Wilders. Die dag houdt de PVV-leider zijn omstreden toespraak in New York tegen de geplande bouw van een islamitisch centrum bij Ground Zero.

De actievoerders vinden dat politici meer stelling moeten nemen tegen Wilders en zijn standpunten over de islam en massa-immigratie. De demonstratie wordt zaterdag 11 september gehouden bij de Tweede Kamer.

Demonstratie tegen Wilders op 11 september

RTVWEST 06.09.2010  DEN HAAG – Op de dag dat Geert Wilders zijn omstreden toespraak houdt in New York, is er in Den Haag een demonstratie aangekondigd tegen ‘het politieke denken en handelen van Geert Wilders en de PVV, en de krachteloze wijze waarop de andere politieke partijen hier mee omgaan’.

De actiegroep ‘Wij willen geen uitsluiting’ roept politici op om meer tegengas te geven tegen de ideeën van Wilders. De spookbeelden over islamisering en massa-immigratie zouden ontkracht moeten worden.

De demonstratie is zaterdag 11 september voor het gebouw van de Tweede Kamer. Wilders spreekt die dag op Ground Zero in New York een rede uit tegen de vestiging van een islamitisch centrum.

New York kent Geert Wilders niet

Metro 12.08.2010 Den Haag maakt zich druk over de toespraak die Geert Wilders op 11 september in New York wil geven tegen de bouw van een mega-moskee nabij Ground Zero. De PVV-leider zou er de Nederlandse belangen mee kunnen schaden. Is die vrees terecht? Nee, meent Amerika-correspondent Michiel Vos: “Wilders zal hier preken voor eigen parochie en vooral voor veel Nederlandse verslaggevers.

De suikertante van Geert Wilders

Metro 12.08.2010 We hebben nog geen kabinet, maar wel alvast ruzie. “Ik zeg wat ik wil. Wen er maar aan.” Geert Wilders gaat speechen in New York, zeer tegen de zin van het CDA in. Wilders is er op uitnodiging van de organisatie Stop Islamization Of America (SIOA).

 

Joodse lobbyclub: Wilders, blijf weg

VK 12.08.2010  De joodse organisatie Anti-Defamation League (ADL) hoopt dat PVV-leider Geert Wilders afziet van zijn voornemen om op 11 september in New York te demonstreren tegen de bouw van een moskee nabij Ground Zero. Dat vindt de directeur onderzoek van het instituut Oren Segal.

Joodse actiegroep VS hoopt dat Wilders thuisblijft

NRC 12.08.2010 Een invloedrijke tegenstander van de New Yorkse moskee hoopt dat Geert Wilders zijn toespraak afzegt.

Tegenstander Ground Zero-moskee baalt van komst Wilders

Elsevier 12.08.2010 Een van de felste tegenstanders van de moskee bij Ground Zero in New York hoopt dat Geert Wilders zijn trip naar…

Zie ook:

Joodse actiegroep VS hoopt dat Wilders thuisblijft

NU 12.08.2010 Een van de invloedrijkste tegenstanders van het islamitisch centrum bij Ground Zero hoopt dat Geert Wilders afziet van zijn toespraak op 11 september in New York.

Joodse lobbyclub hoopt dat Geert Wilders wegblijft

AD 12.08.2010 NEW YORK – De joodse organisatie Anti-Defamation League (ADL) hoopt dat PVV-leider Geert Wilders afziet van zijn voornemen om op 11 september in New York te demonstreren tegen de bouw van een moskee nabij Ground Zero. Dat vindt de directeur …

D66 en GroenLinks: Buitenlandse Zaken bagatelliseert PVV

NRC 11.08.2010 Het ministerie van Buitenlandse Zaken bagatelliseert de rol van de PVV bij de kabinetsformatie in het interne advies dat vorige week aan de diplomatieke posten is verstrekt. Dat vinden D66 en GroenLinks.

Bloomberg: Het maakt niet uit wat Wilders zegt

AD 11.08.2010 NEW YORK – Burgemeester Michael Bloomberg van de stad New York hoopt dat Geert Wilders tijdens zijn bezoek aan New York veel geld uitgeeft. Dat zei hij in de marge van een persconferentie op het stadhuis van New York.

Geert Wilders: Buitenlandse Zaken zoekt het maar uit!

Elsevier 11.08.2010 Het maakt PVV-leider Geert Wilders weinig uit wat het ministerie van Buitenlandse Zaken tegen zijn diplomaten zegt over de rol van de PVV …

VVD en CDA eens over 16 miljard euro aan bezuinigingen

‘Ik denk niet dat ze er wakker van liggen dat Wilders op 11 september de protesten tegen dat islamitische centrum komt steunen’

Laat maar brullen

NU 11.08.2010 Alles is altijd groter in Amerika. Misschien een wereldmacht in crisis, maar bouwen kunnen ze nog steeds. Een islamitisch centrum van 15 verdiepingen, hell yeah, daar kan geen moskee in Nederland tegenop. Door Peter Wierenga.

Burgemeester New York hoopt op gulle Wilders

Elsevier 11.08.2010  Terwijl in Nederland het ministerie van Buitenlandse Zaken en tegenstanders van Geert Wilders zich heel erg druk maken over de New York-reis van de PVV-leider, spreekt de burgemeester van die stad relativerende woorden: ‘Ik hoop dat Wilders veel geld uitgeeft tijdens zijn bezoek.’ Dat zei burgemeester Michael Bloomberg van New York tijdens een persconferentie.

Zie ook:

‘Hoop dat Wilders veel uitgeeft’

Telegraaf 11.08.2010  Volgens burgemeester Michael Bloomberg van de stad New York maakt het niet uit wat Geert Wilders zegt tijdens zijn bezoek aan de stad. „Iedereen mag hier zeggen wat hij wil. Of ik het ermee eens ben, maakt niet uit. Het gaat om vrijheden waar we voor gevochten hebben”, zei de burgemeester tijdens een persconferentie op het stadhuis van New York.

Bloomberg: ik hoop dat Wilders veel geld uitgeeft

NRC 11.08.2010 Burgemeester Michael Bloomberg van New York hoopt dat PVV-leider Geert Wilders tijdens zijn bezoek aan New York veel geld uitgeeft. Dat zei hij in de marge van een persconferentie op het stadhuis van New York.

Wilders heeft ‘goed gevoel’ over NY-trip

AD 11.08.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft een ‘goed gevoel’ over zijn voorgenomen trip naar New York, waar hij op de plek van de Twin Towers wil spreken tegen de komst van een moskee in de directe omgeving. Hij heeft inmiddels een ticket naar de stad gekocht.

Wilders heeft ‘goed gevoel’ over NY
Telegraaf 11.08.2010 PVV-leider Geert Wilders heeft een ‘goed gevoel’ over zijn voorgenomen trip naar New York, waar hij op de plek van de Twin Towers wil spreken tegen de komst van een moskee in de directe omgeving. Hij heeft inmiddels een ticket naar de stad gekocht, zo liet hij weten aan het ANP.

Wilders: Goed gevoel over reis naar NY

Spits 11.08.2010 PVV-voorman Geert Wilders heeft “een goed gevoel” over zijn reis naar New York volgende maand. Wilders gaat op 11 september aanstaande meedoen aan een demonstratie tegen de bouw van een Islamitisch centrum vlakbij Ground Zero.

Lees ook:
‘NL subsidieert moskee Ground Zero’
Wilders bij moskeeprotest GZ
‘Wilders op Ground Zero riskant’
Verhagen waarschuwt Wilders
De Hoop Scheffer vreest speech Wilders

Kamer wil uitleg over ambassades en PVV

AD 10.08.2010  DEN HAAG – Nederlandse ambassades in het buitenland hebben geen instructies of een opdracht gekregen om uitleg te geven over de kabinetsformatie en de rol van de PVV daarin. Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken …

‘Uitleg over ambassades en PVV’

DePers 10.08.2010 Nederlandse ambassades in het buitenland hebben geen instructies of een opdracht gekregen om uitleg te geven over de kabinetsformatie en de rol van de PVV daarin. Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. Hij wilde bevestigen noch ontkennen dat een document op de site van NRC Handelsblad met die strekking inderdaad een interne mededeling is. GroenLinks en D66 willen niettemin duidelijkheid over de kwestie.

Kamer wil uitleg over ambassades en PVV

Metro 10.08.2010  Nederlandse ambassades in het buitenland hebben geen instructies of een opdracht gekregen om uitleg te geven over de kabinetsformatie en de rol van de PVV daarin. GroenLinks en D66 willen niettemin duidelijkheid over de kwestie.

Buitenlandse Zaken: geen instructie over PVV

AD 10.08.2010 Nederlandse ambassades in het buitenland hebben geen instructies of een opdracht gekregen om uitleg te geven over de kabinetsformatie en de rol van de PVV daarin. Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij wilde bevestigen noch ontkennen dat een document op de site van NRC Handelsblad met die strekking inderdaad een interne mededeling is.

De Hoop Scheffer vreest effect speech Wilders

Metro 10.08.2010 CDA-prominent Jaap de Hoop Scheffer waarschuwt voor de Nederlandse belangen als PVV-leider Geert Wilders op 11 september in New York gaat speechen tegen de bouw van een moskee vlakbij Ground Zero. De oud-minister van Buitenlandse Zaken en voormalig secretaris-generaal van de NAVO doet dit dinsdag in een interview met NRC Handelsblad.

De Hoop Scheffer vreest effect speech Wilders

AD 10.08.2010 CDA-prominent Jaap de Hoop Scheffer waarschuwt voor de Nederlandse belangen als PVV-leider Geert Wilders op 11 september in New York gaat speechen tegen de bouw van een moskee vlakbij Ground Zero. De oud-minister van Buitenlandse Zaken en voormalig secretaris-generaal van de NAVO doet dit in een interview met NRC Handelsblad.

Vrees om effect speech Wilders

Telegraaf 10.08.2010 Jaap de Hoop Scheffer waarschuwt voor ‘onze belangen’ als Geert Wilders gaat speechen tegen de Ground Zero-moskee.

De Hoop Scheffer raadt Wilders toespraak af

NRC 10.08.2010 Zelf is Jaap de Hoop Scheffer ook geen voorstander van de bouw van een moskee bij Ground Zero in New York. Hij zou het „strikt persoonlijk” eens zijn met degenen die uit piëteit met de slachtoffers zeggen: je moet daar geen moskee bouwen, zo zegt hij vandaag in een gesprek met NRC Handelsblad.

Advies over PVV voor diplomaten

NRC 10.08.2010 Wat moeten Nederlandse diplomaten in het buitenland zeggen over de PVV en Geert Wilders? Buitenlandse Zaken weet raad. Buitenlandse Zaken, aangevoerd door CDA-fractieleider Verhagen, formuleerde afgelopen week vragen en antwoorden.

Nederlandse diplomaten krijgen instructies over Wilders

NU 10.08.2010 Nederlandse diplomaten in het buitenland hebben deze week instructies gekregen over wat zij moeten zeggen op vragen over Geert Wilders en de PVV. NRC Handelsblad heeft de instructies dinsdag gepubliceerd.

De Hoop Scheffer vreest speech Wilders

SPITS 10.08.2010 CDA-prominent Jaap de Hoop Scheffer waarschuwt voor de Nederlandse belangen als PVV-leider Geert Wilders op 11 september in New York gaat speechen tegen de bouw van een moskee vlakbij Ground Zero. De oud-minister van Buitenlandse Zaken en voormalig secretaris-generaal van de NAVO zegt dit in een interview met NRC Handelsblad.

De Hoop Scheffer vreest effect speech Wilders

Parool 10.08.2010 DEN HAAG – CDA-prominent Jaap de Hoop Scheffer waarschuwt voor de Nederlandse belangen als PVV-leider Geert Wilders op 11 september in New York gaat speechen tegen de bouw van een moskee vlakbij Ground Zero. De oud-minister van Buitenlandse …

BuZa: geen instructie over PVV
Telegraaf 10.08.2010 Nederlandse ambassades in het buitenland hebben geen instructies of een opdracht gekregen om uitleg te geven over de kabinetsformatie en de rol van de PVV daarin. Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. Hij wilde bevestigen noch ontkennen dat een document op de site van NRC Handelsblad met die strekking inderdaad een interne mededeling is.

‘Diplomaten krijgen instructies over Wilders’

VK 10.08.2010  Nederlandse diplomaten in het buitenland hebben afgelopen week instructies ontvangen met mogelijke antwoorden op vragen over Wilders en de PVV. Dat bericht NRC Handelsblad dinsdagmiddag. Het dagblad zegt te beschikken over een interne memo van het ministerie van Buitenlandse Zaken waarin mogelijke vragen en antwoorden staan geformuleerd.

Diplomaten krijgen uitleg over Wilders

Trouw 10.08.2010 Nederlandse diplomaten in het buitenland hebben deze week instructies gekregen over wat zij moeten zeggen op vragen over Geert Wilders en de PVV.

‘Instructies diplomaten over regeringsdeelname PVV’

Elsevier 10.08.2010 Nederlandse diplomaten in het buitenland hebben instructies gekregen hoe te reageren als er vragen komen over de deelname van de PVV van Geert Wilders aan het minderheidskabinet van CDA en VVD. Dat schrijft tenminste NRC Handelsblad.

Zie ook:

De Hoop Scheffer: speech Wilders schaadt Nederland

VK 10.08.2010 CDA-prominent Jaap de Hoop Scheffer waarschuwt voor de Nederlandse belangen als PVV-leider Geert Wilders op 11 september in New York gaat speechen tegen de bouw van een moskee vlakbij Ground Zero.

De Hoop Scheffer maant Wilders tot voorzichtigheid

10.08.2010  (Novum) – PVV-leider Geert Wilders moet op zijn woorden letten als hij op 11 september in New York een toespraak houdt. Dat zegt voormalig CDA-leider en voormalig chef van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer dinsdag in NRC Handelsblad.

Zie ook:

 Imam Rauf: alle opties bekijken Video

De imam overweegt andere lokatie  – Video

Schaakcentrum op moskee-locatie

Telefoon 16.09.2010 FIDE-voorzitter Iljoemzjinov wil een schaakcentrum neerzetten op de omstreden moskee-locatie nabij Ground Zero.

Nieuw bod voor islamitisch centrum New York

AD 16.09.2010 MOSKOU – De Russische voorzitter van de Wereld Schaak Federatie (FIDE) heeft vandaag een bod van 10 miljoen dollar (7,6 miljoen euro) gedaan op het terrein in New York waar de bouw van een omstreden islamitisch centrum staat gepland. Kirsan …

Nieuw bod voor islamitisch centrum New York

Telegraaf 16.09.2010 MOSKOU –  De Russische voorzitter van de Wereld Schaak Federatie (FIDE) heeft donderdag een bod van 10 miljoen dollar (7,6 miljoen euro) gedaan op het terrein in New York waar de bouw van een omstreden islamitisch centrum staat gepland. Kirsan Iljoemzjinov wil op de locatie nabij Ground Zero een internationaal schaakcentrum neerzetten, berichtte het Russische persbureau RIA Novosti.

‘Extremisten hebben debat Ground Zero-moskee gekaapt’

Elsevier 13.09.2010 Imam Feisal Abdul Rauf is van plan de crisis rondom de bouw van het islamitische centrum vlakbij Ground Zero in New York te beëindigen. Hij vindt dat radicalen het debat over de moskee die hij wil bouwen, hebben gekaapt ‘voor hun eigen politieke agenda’. De imam sprak vandaag op een persconferentie van denktank Council on Foreign Relations in New York. Hij overweegt zijn plan voor het centrum met daarin een gebedsruimte, te verplaatsen of op te schorten. ‘Alles ligt op tafel in een poging de crisis te beëindigen.’

‘Alle opties moskee Ground Zero op tafel’

Trouw 13.09.2010 Feisal Abdul Rauf had niet verwacht dat het islamitische centrum, dat harmonie tussen religies moet bevorderen, zoveel tegenstand zou krijgen. Volgens hem hebben radicalen het debat gekaapt voor hun eigen politieke agenda.

Imam Rauf: Alle opties op tafel

Telegraaf 13.09.2010 De imam achter de omstreden plannen voor een islamitische centrum nabij Ground Zero in New York zegt dat hij alle opties over het project bekijkt, inclusief verplaatsen en opschorten. „Alles ligt op tafel in een poging de crisis te beëindigen”, verklaarde imam Feisal Abdul Rauf maandag op een persconferentie van denktank Council on Foreign Relations in New York.

Donald Trump wil grond Ground Zeromoskee kopen

Elsevier 10.09.2010 Vastgoedmagnaat Donald Trump heeft aangeboden de grond nabij Ground Zero waar een moskee gebouwd wordt, te kopen. De New Yorkse miljardair wil op deze manier de bouw van de omstreden moskee voorkomen. De zakenman eist ook dat er in de toekomst, geen gemeenschapscentra worden gebouwd in de buurt van Ground Zero.

Trump mengt zich in rel moskee New York

Trouw 10.09.2010 De Amerikaanse zakenman Donald Trump heeft een bod gedaan op het terrein in New York waar een omstreden islamitisch centrum zal verrijzen. Hij werd weggehoond.

Trump biedt op terrein moskee bij Ground Zero

Telegraaf 10.09.2010 NEW YORK –  De Amerikaanse vastgoedmagnaat Donald Trump heeft zich gemengd in de discussie over het islamitisch centrum in de omgeving van Ground Zero in New York. Hij wil het bouwterrein voor het omstreden complex met een moskee kopen van de huidige eigenaren, zo meldden media in de Verenigde Staten.

‘Verplaatsen moskee New York risicovol’

AD 09.09.2010 De initiatiefnemers voor de bouw van een islamitisch centrum in de buurt van Ground Zero in New York sluiten een verplaatsing van de locatie niet uit. Ze waarschuwen er wel voor dat een dergelijk besluit koren op de molen van extremisten zou zijn

De imam zegt iets terug

NRC 08.07.2010 Feisal Abdul Rauf, de imam achter het islamitisch centrum nabij Ground Zero, geeft vier dagen voor 9/11 dan toch zijn kijk op de controverse die al twee maanden gaande is. In die periode reisde hij voor het State Department door de wereld, schrijft hij vandaag in The New York Times, ,,speaking about cooperation among people from different religions”. Dat gesprek werd binnenslands ook nogal heftig gevoerd, naar aanleiding van het initiatief van de imam zelf, volgens zijn stuk volgde hij het aandachtig, maar zich uitspreken vond hij dus niet nodig. Het resultaat: hier, hier, hier.

Zijn hele stuk is hier te lezen.

Verzet tegen islamcentrum exemplarisch voor Amerikaans waardendebat

NRC 03.09.2010  De discussie tussen voor- en tegenstanders van een islamitisch cultureel centrum in de buurt van Ground Zero in New York is net zo Amerikaans als Halloween, Super Bowl of vuurwerk op Onafhankelijkheidsdag.

Dat schrijft Frans Timmermans, Kamerlid voor de PvdA, in dit opiniestuk. Het heeft volgens hem te maken met de spanning tussen de vrijheid die je voor jezelf claimt en de vrijheid die een ander moet worden gegund. “Thomas Jefferson was daarvan een sprekend voorbeeld. Niemand heeft mooiere teksten over individuele vrijheid geschreven dan  hij. Maar zijn eigen vrijheid en welvaart steunde wel op de slaven die zijn landgoed draaiende hielden.”

De discussie over wat ‘echte Amerikanen’ zijn, is zo oud als het land zelf, betoogt Timmermans. “Lange tijd gold dat alleen witte protestanten uit Noord-West Europa echte Amerikanen waren. Iedere keer als er een nieuwe grote groep migranten het land binnenkwam, waren er zorgen over de teloorgang van ‘Amerikaanse waarden’. Vanaf de zeventiende eeuw werden op die basis aan groepen mensen rechten onthouden die voor anderen vanzelfsprekend waren. En bijna altijd wisten de nieuwkomers uiteindelijk dezelfde rechten te verwerven, al ging dat met heel veel strijd gepaard.”

Brandstichting in moskee Tennessee

Parool 03.09.2010 WASHINGTON – Een brand die afgelopen weekeinde een moskee in aanbouw in de Amerikaanse plaats Murfreesboro (Tennessee) in de as legde, blijkt te zijn aangestoken. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse opsporingsdienst ATF vrijdag (lokale tijd) gezegd tegen Amerikaanse media.. In de VS woedt momenteel een hoogoplopende discussie over de plannen om een moskee te bouwen in New York. De bouwlocatie ligt vlakbij Ground Zero, de plek waar tot de terreuraanslagen van 11 september 2001 het World Trade Center stond.

Brandstichting in moskee Tennessee

AD 03.09.2010 WASHINGTON – Een brand die afgelopen weekeinde een moskee in aanbouw in de Amerikaanse plaats Murfreesboro (Tennessee) in de as legde, blijkt te zijn aangestoken. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse opsporingsdienst ATF vrijdag (lokale …

We gotta stop those muslims

Elsevier 27.08.2010 Onaangename berichten over de omgang met moslims in dit grote land – hier, hier en hier. De verleiding is groot ze in de context van de enorme aandacht voor de controverse over het islamitisch centrum nabij Ground Zero te plaatsen. Dat is natuurlijk moeilijk met zekerheid te zeggen. Maar onderstaande video – met dank aan dit blog – lijkt me veelzeggend genoeg.

Bloomberg: moskee New York teken van vrijheid

25.08.2010 De burgemeester van New York, Michael Bloomberg, zei dinsdag dat het niet toestaan van een moskee in de buurt van de plek waar de aanslagen van 11 september 2001 plaatsvonden ‘onze toewijding om terreur met vrijheid te bestrijden aantast’. Bloomberg deed zijn uitspraken tijdens een diner ter gelegenheid van de iftar, de maaltijd die moslims nuttigen nadat ze tijdens de ramadan de hele dag hebben gevast.

Megamoskee Ground Zero is geen moskee

Trouw 24.08.2010  De ophef over het islamitische centrum op Manhattan is niet terecht. Het wordt een uniek cultureel instituut.

De discussie over de zogenaamde megamoskee die vlakbij Ground Zero zal verrijzen, houdt de gemoederen overal in de wereld bezig.

New Yorkers protesteren bij geplande moskee

AD 23.08.2010 Ongeveer vijfhonderd tegenstanders van de plannen om een islamitisch centrum nabij Ground Zero in Manhattan te bouwen hebben zondag geprotesteerd in New York. Iets verderop betoogden ongeveer tweehonderd voorstanders van het centrum met onder anderen een gebedsruimte. Dat berichten Amerikaanse media.

·         Lees ook: Hamas: moskee Ground Zero moet worden gebouwd

·         Lees ook: Obama nuanceert uitspraak over moskee 

·         Lees ook: Barack Obama steunt moskee bij Ground Zero

Demonstraties voor en tegen moskee Ground Zero

Elsevier 22.08.2010 Zondagmiddag zal bij de plek waar in 2001 het World Trade Center werd aangevallen een grote demonstratie plaatshebben tegen de bouw van een moskee in de buurt.

Volgens de organisatie zullen brandweerlieden, familieleden van de slachtoffers van de terroristische aanval en buurtbewoners aan de demonstratie deelnemen.

Dat melden diverse Amerikaanse media. De demonstratie had om 11.00 uur lokale tijd (17.00 in Nederland) plaats. Zo’n 300 mensen liepen mee. Tegelijkertijd protesteerden naar schatting 200 mensen voor de moskee. De politie had moeite om beide groepen uit de buurt van elkaar te houden.

De organiserende groep van de demonstratie tegen het islamitische centrum, de ‘Coalition to Honor Ground Zero’ wil tegelijkertijd demonstreren tegen alle ‘jihad of shariamoskeeën’ in Amerika.

Zie ook: Kritiek Obama vanwege moskee

Goddelijke hand achter Ground Zeromoskee?

VK20.08.2010 Bedriegen is een kunst -Daisy Khan ontving van de Nederlandse regering 1 miljoen dollar voor het internationale project WISE, Women’s Islamic Initiative in Spirituality and Equality.

Khan wil samen met andere moslimvrouwen de waarheid van de islam verspreiden en die waarheid heeft, volgens haar, al veertien eeuwen lang tot positieve sociale veranderingen geïnspireerd.

En ook Rima Fakih Miss USA tegen moskee:

Ik sta volledige achter de uitspraken van president Barack Obama over de grondwettelijke vrijheid van godsdienst,’ aldus Miss USA Rima Fakih. Maar, voegt ze eraan toe, de initiatiefnemers moeten rekening houden met degenen die op 11 september 2001 familie en vrienden verloren bij de aanslagen op het World Trade Center. ‘De moskee zou niet zo dicht bij Ground Zero moeten komen.

Islamitische Miss USA tegen Ground Zero-moskee

Elsevier 21.08.2010 Miss USA Rima Fakih heeft zich uitgesproken tegen de geplande bouw van een moskee nabij Ground Zero in New York. Fakih, zelf praktiserend moslima, is van mening dat de initiatiefnemers rekening moeten houden met de gevoelens van New Yorkers.

Miss USA: verplaats moskee

Telegraaf 21.08.2010 Miss USA, Rima Fakih, heeft in een interview laten weten dat zij het een goed idee vindt als de omstreden moskee vlakbij Ground Zero in NY ergens anders wordt gehuisvest. Rima Fakih is een dochter van Libanese immigranten en woont in Queens, New York. Ze is een praktiserende moslima en houdt zich ook aan de ramadan.

Barack Obama steunt moskee bij Ground Zero –  Video

Ground Zero blijft pijn doen

De Pers 18.08.2010 De discussie over de moskee die eigenlijk geen moskee is, wordt schriller. Het geplande islamitische gebedshuis vlak bij Ground Zero in New York raakt een open zenuw in de Amerikaanse samenleving.

Imam ‘Ground Zero Moskee’ hielp FBI

Spits 18.08.2010 De imam achter de moskee nabij ‘Ground Zero’ heeft in het verleden de FBI geholpen bij het bestrijden van terreur. Daarover schrijft het populaire blog The Huffington Post. In maart 2003 werd de imam Feisal Abdul Rauf opgeroepen een lezing te houden in een politiebureau op Manhattan. Daar zei hij dat de “islam en extremisme niet samen gaan volgens de meeste moslims.”

Moslims feesten op 11 september (316)

Spits 18.08.2010 Feestelijkheden die het einde van de vastenmaand Ramadan markeren, kunnen dit jaar worden misbruikt om moslims in een kwaad daglicht te stellen. Islamieten worden er mogelijk van beschuldigd dat zij de aanslagen op 11 september 2001 vieren. Daarvoor waarschuwen moslimorganisaties.

Obama: politiek onhandig bij Ground Zeromoskee

Elsevier 17.08.2010 Het conflict over de mogelijke bouw van een moskee in de onmiddellijke nabijheid van Ground Zero, Verdieping Nul, in New York waar tot aan de morgen van 11 september 2001 de Twin Towers stonden, begint een steeds grimmiger karakter te krijgen.

Hamas: moskee Ground Zero moet worden gebouwd

AD 16.08.2010 GAZA – Moslims ‘moeten’ een moskee bouwen nabij Ground Zero in New York. Moslims ‘moeten overal bouwen’, net zoals christenen en joden hun gebedshuizen bouwen, zodat gelovigen kunnen bidden. Dat heeft Hamasleider Mahmoud al-Zahar maandag gezegd.

Hamas blij met moskee Ground Zero

Spits 16.08.2010 Terreurorganisatie Hamas juicht de constructie van een moskee op steenworp afstand van Ground Zero toe. Dat heeft leider Mahmoud al-Zahar vandaag gezegd, meldt persbureau AFP. Hoe meer moskeeën er gebouwd worden, hoe beter, stelt de moslimextremist.

Lees ook
Obama nuanceert uitspraken
Obama steunt moskee Ground Zero
Subsidiereis imam Ground Zero
Wilders: Goed gevoel over reis

Obama kan het niet goed doen

Trouw 16.08.2010 Het was onontkoombaar: ook president Obama moest zich mengen in de controverse over de bouw van een islamitisch centrum in de buurt van ’Ground Zero’.

Vrijdagavond, tijdens een diner op het Witte Huis ter gelegenheid van het begin van de islamitische vastenmaand Ramadan, zei hij dat moslims overal in Amerika een moskee moeten kunnen bouwen, zo lang dat maar volgens de plaatselijke regels is, ook op de zuidpunt van Manhattan.

Ook moslim mag op Manhattan zijn geloof belijden

Trouw 14.08.2010 De bouw van een moskee nabij de ruïnes van het World Trade Center in New York zorgt voor controverse. Burgemeester Bloomberg verdedigt de plannen.

Obama nuanceert uitspraak over moskee

AD 14.08.2010 WASHINGTON – De Amerikaanse president Barack Obama is zaterdag deels teruggekomen op zijn uitspraak over de omstreden plannen voor de bouw van een moskee in hartje New York.

Obama nuanceert uitspraak over moskee

NU 14.08.2010 De Amerikaanse president Barack Obama is zaterdag deels teruggekomen op zijn uitspraak over de omstreden plannen voor de bouw van een moskee in hartje New York. ‘Ik had het niet over wijsheid van besluit’

Obama nuanceert uitspraak

DePers 14.08.2010  De Amerikaanse president Barack Obama is zaterdag deels teruggekomen op zijn uitspraak over de omstreden plannen voor de bouw van een moskee in hartje New York.

Obama nuanceert uitspraak over moskee

VK 14.08.2010 De Amerikaanse president Barack Obama is zaterdag deels teruggekomen op zijn uitspraak over de omstreden plannen voor de bouw van een moskee in hartje New York.

Obama nuanceert Moskee-uitspraken

Spits 14.08.2010 De Amerikaanse president Barack Obama is deels teruggekomen op zijn uitspraak over de omstreden plannen voor de bouw van een moskee in hartje New York.

Uit peilingen blijkt dat veel Amerikanen tegen de geplande bouw van het islamitische centrum in Manhattan zijn.

Barack Obama steunt moskee bij Ground Zero

AD 14.08.2010 WASHINGTON – De Amerikaanse president Barack Obama steunt het uiterst omstreden plan voor een moskee in de buurt van Ground Zero, de plek in New York die op 11 september 2001 werd verwoest door radicaalislamitische aanslagen.

Barack Obama steunt moskee 

DePers 14.08.2010  De Amerikaanse president Barack Obama steunt het uiterst omstreden plan voor een moskee in de buurt van Ground Zero.

Obama steunt bouw islamitisch centrum

NRC 14.08.2010 De Amerikaanse president Obama heeft zijn steun uitgesproken voor de bouw van een omstreden islamitisch centrum in de buurt van de plaats van de aanslagen op het World Trade Center op 11 september 2001. Volgens de president moet het belang van de vrijheid van godsdienst „onwankelbaar” zijn.

Obama steunt bouw moskee bij Ground Zero

Elsevier 14.08.2010 De Amerikaanse president Barack Obama vindt dat in zijn land niet mag worden getornd aan de godsdienstvrijheid. Hij steunt daarom het zeer ostreden plan voor een moskee een paar straten van Ground Zero, de plek in New York die op 11 september 2001 werd verwoest door radicaalislamitische aanslagen.

Bij een opiniepeiling in opdracht van de Amerikaanse nieuwszender CNN sprak 68 procent van de ondervraagden zich uit tegen het geplande islamitische gebedshuis, 29 procent was voor. Volgens CNN groeit het verzet tegen de moskee. Obama en de moskee: (onverwachte) reacties

Obama sprak tijdens een iftar op het Witte Huis waar moslims met hem een maaltijd nuttigden tijdens de vastenmaand, de ramadan.

Zie ook:

Obama steunt moskee bij Ground Zero

Parool 14.08.2010 WASHINGTON – De Amerikaanse president Barack Obama steunt het uiterst omstreden plan voor een moskee in de buurt van Ground Zero, de plek in New York die op 11 september 2001 werd verwoest door radicaalislamitische aanslagen.

Obama steunt moskee bij Ground Zero

Spits 14.08.2010 De Amerikaanse president Barack Obama steunt het uiterst omstreden plan voor een moskee in de buurt van Ground Zero, de plek in New York die op 11 september 2001 werd verwoest door radicaalislamitische aanslagen.

Barack Obama steunt moskee bij Ground Zero

VK 14.08.2010 De Amerikaanse president Barack Obama steunt het uiterst omstreden plan voor een moskee in de buurt van Ground Zero, de plek in New York die op 11 september 2001 werd verwoest door radicaalislamitische aanslagen.

Moskee Ground Zero: het Westen is zo laf

Elsevier 13.08.2010 Het Westen heeft geen morele of principiële ankerpunten meer. De islamitische tegenstander tart het Westen, om in de nabijheid van wat hun eigen geloofsgenoten hebben aangericht een moskee neer te zetten. Een moskee? Was dat niet de plek geweest in Hamburg waar de zelfmoordenaars van elf september bijeen kwamen?

Commentaar Moskee in New York

NRC 13.08.2010 Wat juridisch is toegestaan, is daarmee maatschappelijk nog niet altijd wenselijk. Het zou een centrum van verbroedering en integratie moeten worden, maar het dreigt een brandpunt voor oplaaiende tegenstellingen te zijn.

Het Cordoba Huis, het islamitisch centrum in New York dat twee straten van Ground Zero vandaan moet verrijzen. Vlak bij de plek waar op 11 september 2001 twee vliegtuigen zich in de Twin Towers boorden. Aanslagen, gepleegd door moslimextremisten, waarbij bijna 3.000 doden vielen. Onder wie christenen, moslims, joden, atheïsten, Amerikanen, niet-Amerikanen.

Amerikanen willen moskee niet

Spits 12.08.2010 Een meerderheid van de Amerikanen is tegen de constructie van een moskee op steenworp afstand van Ground Zero in New York, waar op 11 september 2001 duizenden mensen door islamitische terreur omkwamen. 68 procent is tegen de plannen en slechts 29 procent is voor, blijkt uit een opiniepeiling van nieuwszender CNN.

‘Homobar naast islamitisch centrum WTC’

DePers 10.08.2010 Een Amerikaanse tv-presentator heeft aangekondigd een homobar te willen openen naast het geplande islamitische centrum nabij Ground Zero in New York. Dat meldden Amerikaanse media dinsdag.

Homobar naast Ground Zero-moskee

Spits 10.08.2010 Een Amerikaanse tv-presentator heeft aangekondigd een homobar te willen openen naast het geplande islamitische centrum bij Ground Zero in New York. “Als een Amerikaan vind ik dat zij het volste recht hebben een moskee te bouwen. Ze hebben de grond immers gekocht en ze houden zich aan de wet. Daarom heb ik als een teken van goede wil besloten hetzelfde te doen”, aldus Greg Gutfeld.

Homobar naast islamitisch centrum New York

AD 10.08.2010 Een Amerikaanse tv-presentator heeft aangekondigd een homobar te willen openen naast het geplande islamitische centrum nabij Ground Zero in New York.

Homobar naast islamitisch centrum New York

Parool 10.08.2010 NEW YORK – Een Amerikaanse tv-presentator heeft aangekondigd een homobar te willen openen naast het geplande islamitische centrum nabij Ground Zero in New York. Dat meldden Amerikaanse media dinsdag.

Homobar naast islamitisch centrum New York

Trouw 10.08.2010 Een Amerikaanse tv-presentator heeft aangekondigd een homobar te willen openen naast het geplande islamitische centrum nabij Ground Zero in New York. Dat meldden Amerikaanse media dinsdag.

‘Gaybar naast WTC-moskee’

Telegraaf  10.08.2010  Een presentator van Fox News wil een homobar openen naast de geplande moskee nabij Ground Zero in New York.  Greg Gutfeld, , Amerikaanse nieuwszender Fox News, is van plan om als het dertien etages tellende islamitische centrum daadwerkelijk in de buurt van Ground Zero komt te staan, er een gaybar naast te bouwen. Hij wil daarmee ‘de dialoog aangaan’.

En dit:

Terroristen gijzelen ons nog steeds

VK 06.09.2010 Wantrouwen heeft zich als een virus verspreid, meent Nazmiye.  Het mooiste boek dat het trauma van de aanslagen op de World Trade Centre behandelt, is de roman Extreem luid & Ongelooflijk dichtbij van Jonathan Safran Foer. Wat de roman zo mooi maakt is dat er een ongelooflijke kwetsbaarheid en zachtheid in schuilt over verlies. Het is de geschiedenis van een 9- jarige jongen die zijn vader heeft verloren bij de aanslagen. Daaromheen spelen de levensverhalen van zijn moeder, oma en opa die ook te maken hebben met verlies en de angst om te leven.

En ook nog:

Geert Wilders zegt NEE tegen verbranding Koran 11.09.2010

Welliswaar wilde Geert Wilders de koran eerst nog verbieden, echter verbranden gaat hem zelfs wat te ver.

De organisatie in Gainesville (Florida) beschouwt de islam als geloof van de duivel. De groepering nodigt op internet christenen uit voor de Internationale Verbrand Een Koran Dag, van 18.00 tot 21.00 uur bij het Evangelische kerkgebouw van het zogenoemde Dove World Outreach Center.

Koran-verbrand-dag: wereldwijde onrust  – Video

Amerikaanse pastoor wil ‘koran-verbrand-dag’  –  Video

Wilders: Koranverbranding slecht plan

AD 08.09.2010 DEN HAAG – Ook PVV-leider Geert Wilders keert zich tegen het voornemen van een Amerikaanse predikant om zaterdag, 11 september, korans te verbranden. ”Slecht plan!”, liet hij desgevraagd weten via een sms.

Wilders tegen koranverbranding

Parool 08.09.2010 Ook PVV-leider Geert Wilders keert zich tegen het voornemen van een Amerikaanse predikant om zaterdag, 11 september, korans te verbranden. ”Slecht plan!”, liet hij woensdag desgevraagd weten via een sms.

Europese Unie en Geert Wilders tegen Koranverbranding

Elsevier 08.09.2010 Het plan van een Amerikaanse predikant om een stapel Korans, het heilige boek voor moslims, te verbranden, kan op veel kritiek rekenen. Na Hillary Clinton en Davis Patraeus hebben ook EU-buitenlandchef Catherine Ashton, PVV-leider Geert Wilders, actrice Angelina Jolie en het Vaticaan zich tegen het voornemen uitgesproken.

Zie ook:

 Wilders tegen koranverbranding

Telegraaf  08.09.2010 Ook PVV-leider Geert Wilders keert zich tegen het voornemen van een Amerikaanse predikant om zaterdag, 11 september, korans te verbranden. „Slecht plan!”, liet hij woensdag desgevraagd weten via een sms.

Wereld laakt geplande koranverbranding

08.09.2010 WASHINGTON – Wereldwijd is zeer kritisch en met grote bezorgdheid gereageerd op de plannen van een predikant in de Amerikaanse staat Florida om op zaterdag 11 september massaal korans te verbranden.
Volgens de Centrale Raad van de Joden in …

Geestelijke heeft recht op Koranverbranding

08.09.2010  (Novum/AP) – Als hij zijn plannen om de Koran te verbranden doorzet, zal de Amerikaanse dominee Terry Jones van het Dove World Outreach Center in Gainsville, in de Amerikaanse staat Californië, ongetwijfeld veel mensen beledigen. Toch maakt het eerste amendement van de Amerikaanse grondwet, waarin de vrijheid van meningsuiting wordt beschermd, het hem mogelijk zijn plan door te zetten.

De plannen van Jones zijn door het Wite Huis, de hoogste Amerikaanse bevelhebber in Afghanistan, het Vaticaan, islamitische groeperingen en veteranen veroordeeld. Jones laat zich echter niet afhouden van zijn plannen. Hij zei dat hij op een dramatische manier wil benadrukken dat hij van mening is dat de Koran boosaardig is, omdat het geweld en radicalisme voorstaat.

Minister VS bezorgd om ‘anti-islamwaanzin’

Trouw 08.09.2010 De Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder sprak met religieuze leiders over de toenemende anti-islamitische sentimenten in de aanloop naar de herdenking van de terreuraanslagen in New York.

EU en Vaticaan veroordelen koranverbranding

VK 08.09.2010 Hoe krijgt de radicale dominee van een kleine kerk in zomaar een Amerikaanse stad de aandacht van de burgemeester, de ministers van Justitie en Buitenlandse Zaken, een hoge generaal in Afghanistan, het Vaticaan, zijn collega-dominees, Angelina Joli etc.

Vaticaan laakt koranverbranding

Parool 08.09.2010 VATICAANSTAD – Het verbranden van korans, zoals voorgenomen in een stad in Florida, zou ”een schandalige en ernstige daad” zijn. Dat heeft het Vaticaan woensdag in een verklaring laten weten.

Witte Huis veroordeelt plan verbranden korans

NRC 08.09.2010 Het plan van een kleine evangelische kerk uit Florida om op 11 september korans te verbranden is „idioot en gevaarlijk”. Dat heeft de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder gezegd.

Protest tegen verbranden koran in VS zwelt aan

AD 08.09.2010 Meer en meer Amerikaanse politici laten zich kritisch uit over het plan van een predikant van een kleine protestantse kerk in Florida om zaterdag, op 11 september, korans te verbranden. Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton mengde zich ook in de discussie.

Witte Huis tegen Koranverbranding

08.09.2010 (Novum/AP) – Het Witte Huis en de Amerikaanse commandant in Afghanistan hebben dinsdag gewaarschuwd dat het voornemen van een Amerikaanse dominee om zaterdag exemplaren van de Koran te verbranden de levens van Amerikaanse militairen in het buitenland in gevaar kan brengen.

Minister VS tegen verbranden korans:

“Idioot en gevaarlijk”

Telegraaf 08.09.2010 VIDEO Het plan van de predikant van een kleine protestantse kerk in Florida om zaterdag, op 11 september, korans te verbranden, is „idioot en gevaarlijk”. Dat zei de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder dinsdag (lokale tijd) na afloop van een overleg met religieuze leiders in Washington.

Islamitische voorman waarschuwt VS 

Telegraaf 08.09.2010 Een leider van de Egyptische Moslim Broederschap heeft woensdag gewaarschuwd dat een koranverbranding zoals gepland in Florida de haat tegen de Verenigde Staten zal aanwakkeren. Essam al-Errian van het bestuur van de broederschap zei dat het hier gaat om een barbaarse daad die doet denken aan de Spaanse Inquisitie.

Witte Huis waarschuwt tegen Koranverbranding

AD 07.09.2010 WASHINGTON – Het Witte Huis en de Amerikaanse commandant in Afghanistan hebben dinsdag gewaarschuwd dat het voornemen van een Amerikaanse dominee om zaterdag exemplaren van de Koran te verbranden de levens van Amerikaanse militairen in het …

Witte Huis waarschuwt tegen Koranverbranding

07.09.2010 Het Witte Huis en de Amerikaanse commandant in Afghanistan hebben dinsdag gewaarschuwd dat het voornemen van een Amerikaanse dominee om zaterdag exemplaren van de Koran te verbranden de levens van Amerikaanse militairen in het buitenland in gevaar kan brengen.

Iran waarschuwt tegen verbranding Koran op 9/11

AD 07.09.2010 Iran heeft gewaarschuwd voor het in brand steken van de Koran op 11 september, bij de herdenking van de aanslagen in 2001. Een Amerikaanse kerkgenootschap in Gainesville (Florida) heeft die verbranding aangekonidgd . Die daad zal oncontroleerbare reacties uitlokken in de moslimwereld, zo zei een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

Predikant zet koranverbranding door

VK 07.09.2010 De predikant van een kleine protestantse kerk in Florida zet zijn plan door om deze week een koran te verbranden. Dat zei pastor Terry Jones dinsdag.

Afghanen: blijf af van de Koran

VK 06.09.2010 Ongeveer vijfhonderd Afghanen hebben maandag in de Afghaanse hoofdstad Kabul gedemonstreerd tegen het voornemen van een Amerikaanse kerk om op 11 september exemplaren van de Koran te verbranden. Betogers riepen op president Barack Obama te doden en scandeerden leuzen als ‘Dood aan Amerika’ en ‘Leve de islam’.

Het Dove World Outreach Center in Gainesville (Florida) had eerder plannen bekendgemaakt de Koran te verbranden ter herdenking van de terroristische aanslagen in de VS, negen jaar geleden, maar kreeg geen toestemming in het openbaar een vuur te maken.

Kerk negeert verbod verbranden koran

Telegraaf 20.08.2010 De Dove World Outreach Center in Gainesville in de Amerikaanse staat Florida blijft bij zijn voornemen op eigen grond op 11 september korans te verbranden.

‘Korans zullen branden’

Spits 20.08.2010 De kerk uit Gainesville (Florida) die van plan is om op 11 september Korans te verbranden, negeert een verbod van de gemeente. Dat meldt nieuwszender Fox News vandaag.

Het gemeentebestuur heeft de actie verboden omdat het in het openbaar in brand steken van boeken niet is toegestaan, omdat het vuur kan overslaan. “De stad Gainesville geeft geen vergunning, maar wij zullen gewoon Korans verbranden”, reageert de kerkleiding. Zij wil namelijk de aanslagen herdenken die moslimextremisten op 11 september 2001 pleegden.

‘Zionisten laten Korans branden’ (329)

Spits 13.08.2010 Zionisten zitten achter de verbrand-de-Koran-dag die een predikant in de Amerikaanse staat Florida organiseert 11 september aanstaande. Dat heeft de baas van de Iraanse Organisatie voor Islamitische Cultuur en Relaties gezegd in een interview met staatspersbureau IRNA.

“Deze oproep tot een verbrand-de-Koran-dag is de Zionistische manier om illegale rechten te bewerkstelligen voor de illegitieme Zionistische minderheid in de wereld”, aldus Mehdi Mostafavi.

Moslims VS bezorgd over Suikerfeest op 9/11

VK 13.08.2010 Moslims in de VS zijn bezorgd omdat dit jaar op 11 september het Suikerfeest wordt gevierd. Zij hebben de politie daarom om extra waakzaamheid gevraagd. Dit heeft de Amerikaanse moslimorganisatie MPAC vrijdag gezegd.

Amerikaanse kerk wil korans verbranden

AD 31.07.2010 WASHINGTON – Een christelijke groepering in de Verenigde Staten wil op 11 september publiekelijk korans verbranden, precies negen jaar na de radicaalislamitische aanslagen op de VS. De aankondiging van de onafhankelijke kerk leidde al tot …

Kerk plant koranverbranding

DePers 31.07.2010  Een christelijke groepering in de Verenigde Staten wil op 11 september publiekelijk korans verbranden, precies negen jaar na de radicaalislamitische aanslagen op de VS.

Amerikaanse kerk wil korans verbranden

VK 31.07.2010 Een christelijke groepering in de Verenigde Staten wil op 11 september publiekelijk korans verbranden, precies negen jaar na de radicaalislamitische aanslagen op de VS. De aankondiging van de onafhankelijke kerk leidde al tot protesten van moslims en andere christenen.

Herdenking versus Bezinning:

Negen jaar na 11 september

Metro 10.09.2010 Twee jongens. “Zoekt u iets?”

Is rijke westerling even fout als terrorist?

Trouw 10.09.2010 Vielen er veel doden bij de aanslagen op 11 september 2001, of relatief weinig? De beoordeling hangt af van de denkwijze die gevolgd wordt: als kwade opzet er niet meer toe doet, wordt het aantal doden gemakkelijk gerelativeerd.

De val van de onbekende

Trouw 10.09.2010 Morgen, de elfde september, zal opnieuw de aanslag op de Twin Towers, het WTC in New York, herdacht worden en in de Nederlandse media zal dan vaak de naam van een omstreden Nederlands politicus opduiken. Maar hier hoeft dat nog niet, hier kunnen we terugkijken op de gebeurtenis zelf, en dan vooral stilstaan bij de slachtoffers – dat is toch de zin van herdenken.

Herdenking 11 september in teken van controverse

10.09.2010 De herdenking van de aanslagen van 11 september 2001 in New York en Washington is naar verwachting de herdenking met de grootste politieke lading. Er zijn plannen voor de bouw van een islamitisch centrum in de buurt van Ground Zero, de plek waar ooit de Twin Towers stonden, en bovendien heeft de Amerikaanse dominee Terry Jones het plan opgevat om op 11 september korans te gaan verbranden.

Not Amused:

Twin Towers-advertentie leidt tot Amerikaanse woede

Elsevier 09.09.2010 De Franse krant Courrier International trekt een advertentie terug waarin wordt verwezen naar de terroristische aanvallen op 11 september 2001. De reclame zorgde voor veel woede in Amerika. De advertentie laat de Twin Towers in New York zien, die minder hoog zijn dan ze oorspronkelijk waren. Boven de twee torens vliegen twee vliegtuigen. Onder de foto staat de tekst ‘leer anticiperen’. De advertentiecampagne leidde tot woedende reacties in Amerika. Komende zaterdag is de herdenking van de aanslagen die negen jaar geleden plaatshadden.

De advertentie prijst het nieuwe formaat van het Franse dagblad aan. De campagne is bedacht door een de Franse afdeling van het New Yorkse reclamebureau Saatchi & Saatchi. De krant is na de ophef bereid om de advertentie terug te trekken. Vorig jaar was er ook ophef over eenzelfde soort reclame. Daarin beweerde WNF dat bij de tsunami veel meer doden vielen dan bij de aanslagen op de Twin Towers. Een foto van tientallen vliegtuigen die op Manhattan afvliegen moest die boodschap ondersteunen.

Ophef over reclame met Twin Towers

VK 09.09.2010 Een Franse uitgever zal een mediacampagne voor een van haar titels stopzetten als het de gevoelens van Amerikanen kwetst. Dat zei de inhoudelijk directeur van het bedrijf, Philippe Thureau-Dangin, vrijdag tegen Postmedia Nieuws.

Franse krant: Twin Towers hadden korter moeten zijn

AD 09.09.2010 Commotie in de Verenigde Staten om een Franse advertentie die de draak steekt met de terroristische aanslagen van 11 september 2001. “Smakeloos”, vinden de Amerikanen.

Ophef om 9/11-advertentie van Franse krant

Telegraaf 09.09.2010 In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over een advertentie van een Franse krant, die de spot drijft met de terroristische aanslagen op het World Trade Center in 2001.

Herdenking 9/11 – 11.09.2010

“Opnieuw ontmoeten we elkaar om de dag te herdenken die we 9/11 hebben genoemd. We zijn teruggekeerd naar deze gewijde plek om onze harten samen te voegen, evenals de namen van diegenen van wie we hielden en die we verloren,” zei hij. “Geen andere publieke tragedie heeft onze stad zo diep getroffen. Geen andere plek is zo gevuld met ons mededogen, onze liefde en onze solidariteit.”

Zo’n omslag was 9/11 ook weer niet

Trouw 11.09.2010 James Kennedy – In mijn herinnering was zaterdag 8 september 2001 de gelukkigste dag van mijn leven. Ik had net een sollicitatiegesprek achter de rug bij de Vrije Universiteit in Amsterdam en was teruggevlogen naar huis in Amerika, waar ik genoot van mijn familie, baan en studenten.

Kunstenaar eert slachtoffers 11 september Video 

New York herdenkt 11 september Video

In beeld: Herdenking 9/11 – Foto’s

Ground Zero, negen jaar later foto’s

 

Herdenking 9/11 omgeven met ophef

Parool 11.09.2010 De aanloop naar de herdenking van de aanslagen van 11 september wordt dit jaar bepaald door onrust en geweld. Een dominee wilde korans verbranden, met protesten tot gevolg. In Nederland wordt met  spanning uitgekeken naar het optreden van Geert Wilders.

Indrukwekkende speech Michelle

Telegraaf 11.09.2010 VIDEO First lady Michelle Obama en voormalig first lady Laura Bush hebben de slachtoffers van United Flight 93 herdacht.

Obama: Amerika zal haar vrijheden altijd verdedigen

Elsevier 11.09.2010 Door heel de Verenigde Staten zijn in plechtige bijeenkomsten de terroristische aanslagen van 11 september 2001 herdacht. De Amerikaanse president Barack Obama zei in een toespraak dat Amerika haar waarden en vrijheden ‘altijd zal verdedigen en levend houden’

Obama: VS niet in oorlog met islam

AD 11.09.2010 WASHINGTON – President Barack Obama van de Verenigde Staten heeft benadrukt dat zijn land niet in oorlog is en zal zijn met de islam. ‘Het was al-Qaeda dat ons aanviel, een zielige groep mannen die geloof verkeerd aanwenden’, zei Obama vanmiddag bij het Amerikaanse ministerie van Defensie in Washington.

Obama: VS niet in oorlog met islam

Trouw 11.09.2010 President Barack Obama van de Verenigde Staten heeft benadrukt dat zijn land niet in oorlog is en zal zijn met de islam. „Het was al-Qaeda dat ons aanviel, een zielige groep mannen die geloof verkeerd aanwenden”, zei Obama zaterdag bij het Amerikaanse ministerie van Defensie in Washington. Hij sprak ter gelegenheid van de negende herdenking van de aanslagen in New York en Washington.

Obama: VS niet in oorlog met islam

Parool 11.09.2010 WASHINGTON – President Barack Obama van de Verenigde Staten heeft benadrukt dat zijn land niet in oorlog is en zal zijn met de islam. ”Het was al-Qaeda dat ons aanviel, een zielige groep mannen die geloof verkeerd aanwenden”, zei Obama …

‘VS niet in oorlog met islam’

VK 11.09.2010 Door heel New York werden zaterdag klokken geluid en werd een moment..

Obama roept op tot tolerantie

Parool 11.09.2010 De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag in Washington de Amerikanen opgeroepen tot religieuze tolerantie. ”Wij moeten er zeker van zijn dat wij ons niet onderling tegen elkaar keren. Wij zijn één natie onder God, en we mogen die God verschillende namen geven, maar we zijn één natie”, aldus Obama.

‘VS zijn niet in oorlog met islam’

Telegraaf 11.09.2010  President Barack Obama heeft benadrukt dat zijn land niet in oorlog is en zal zijn met de islam.

Aanslagen New York herdacht

11.09.2010 Door heel New York werden zaterdag klokken geluid en werd een moment stilte gehouden op het tijdstip dat terroristen precies negen jaar geleden met een vliegtuig het World Trade Center invlogen. Het eerste vliegtuig trof de noordelijke toren in 2001 om 14.46 uur Nederlandse tijd.

Achtergrond:

Interessante websites over 11 september

9/11: nooit eerder vertoonde beelden!  Video

Nieuwe beelden 9/11

Telegraaf 07.09.2010 VIDEO Negen jaar na de aanslagen op het World Trade Center in New York zijn nog nooit eerder vertoonde beelden van de ramp vrijgegeven.

Nieuwe nog niet eerder vertoonde beelden van 9/11 – Video

Nieuwe beelden 9/11 doen vragen rijzen

AD 07.09.2010  NEW YORK – Zaterdag is de negende herdenking van de terroristische aanslagen van 9/11. Juist in de week van die herdenking zijn er nieuwe beelden opgedoken over de aanval op de WTC-torens. Op de al die jaren geheim gebleven beelden is onder meer …

Zie ook:

Nieuwe toren WTC over drie jaar klaar

Trouw 08.09.2010 Inclusief de antenne op het dak wordt de toren 1776 voet (538 meter) hoog. Een symbolische hoogte, omdat in het jaar 1776 de Amerikaanse onafhankelijksheidsverklaring werd getekend.

‘Nieuwe WTC-toren klaar in 2013’

AD 08.09.2010 NEW YORK – De centrale toren van het nieuwe WTC-complex in New York op de plek waar in 2001 de Twin Towers instortten, is klaar in 2013. Dat hebben overheidsfunctionarissen en ontwikkelaars gezegd op een bijeenkomst over de toekomst van de …

Blog:

Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010

Debat in de Digitale Hofstad » Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010

Een overwinning voor het vrije woord of een schoffering van de nabestaanden? Megamoskee op Ground Zero

Buitenlandse Zaken maakt handleiding PVV voor diplomaten

augustus 10, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

24 reacties

 1. […] Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Geen gedonder in de tent deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 25, 2010

 2. […] bezig om internationaal aan de slag te gaan denk hierbij aan: I.F.A., Sacharovprijs, Demonstratie Ground Zero 11.09.2010, “bevrijd u van de islam”  […]

  Pingback door Onderhandelingen 03.09.2010 Kabinet Rutte 1 – terug bij af VVD + ? + ? = ? « Debat in de Digitale Hofstad | september 4, 2010

 3. […] Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | september 9, 2010

 4. […] Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 4 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 16, 2010

 5. […] Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 5 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 23, 2010

 6. […] Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! « Debat in de Digitale Hofstad | februari 4, 2011

 7. […] Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – De geest van Allah is uit de fles « Debat in de Digitale Hofstad | februari 28, 2011

 8. […] heeft kennelijk nogal wat losgemaakt in Nederland. Echter ook in het Buitenland: Berlijn, Tel Aviv, New York, USA  etc.  En zelfs Griekenland en Turkije moesten het […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – vervolg rechtzaak van de eeuw ! deel 8 – Vrijspraak « Debat in de Digitale Hofstad | juni 24, 2011

 9. […] Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Commotie rondom MVRVD ontwerp ’9/11 Torens’ in Seoul « Kunst in de Wijk | december 12, 2011

 10. […] Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV zit in fase 2 van het fascisme « Debat in de Digitale Hofstad | januari 8, 2012

 11. […] heeft kennelijk nogal wat losgemaakt in Nederland. Echter ook in het Buitenland: Berlijn, Tel Aviv, New York, USA  etc.  En zelfs Griekenland en Turkije moesten het […]

  Pingback door Rechtzaak van de eeuw Geert Wilders PVV ! – Verzoek cassatie afgewezen « Debat in de Digitale Hofstad | maart 28, 2012

 12. […] Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV versus anti-islamfilm Innocence of Muslims Islam « Debat in de Digitale Hofstad | september 16, 2012

 13. […] Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Rechtzaak van de eeuw – afwijzing cassatie definitief « Debat in de Digitale Hofstad | januari 27, 2014

 14. […] Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV rommelt met Euro’s van het haatzaaiproces « Debat in de Digitale Hofstad | december 27, 2014

 15. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder minder – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | november 26, 2015

 16. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door 11.09.2001 – 11.09.2016 15 jaar na de aanslag WTC Ground Zero NY « Debat in de Digitale Hofstad | september 11, 2016

 17. […] Zie ook: Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door 15 jaar na de aanslag WTC Ground Zero NY 11.09.2001 – 11.09.2016 « Debat in de Digitale Hofstad | september 12, 2016

 18. […] zie ook: Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder Marokkanen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | december 10, 2016

 19. […] zie ook: Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 7 « Debat in de Digitale Hofstad | oktober 26, 2017

 20. […] zie ook: Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 9 « Debat in de Digitale Hofstad | november 9, 2017

 21. […] zie ook: Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Uitspraak rechtzaak Geert Wilders PVV – Minder, minder, minder – deel 8 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 17, 2018

 22. […] zie ook: Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Geert Wilders PVV Haatzaaiend op weg naar 21.03.2018 « Debat in de Digitale Hofstad | maart 17, 2018

 23. […] zie ook: Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Haagse Islam Democraten doen aangifte tegen Geert Wilders PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 17, 2018

 24. […] zie ook: Geert Wilders PVV – demonstratie Ground Zero 11.09.2010 – deel 2 […]

  Pingback door Haagse Islam Democraten doen aangifte tegen Haatzaaier Geert Wilders PVV | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 17, 2018


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: