Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Onvrede bij de VVD, CDA en PvdA – Minderheidskabinet versus Meerderheidskabinet

Meer of Minder, dat is de vraag !!

Volgens Doekle Terpstra oud-vakbondsvoorman van het CNV moet informateur Ruud Lubbers ‘conform de opdracht van de koningin’ de mogelijkheden onderzoeken voor een meerderheidscoalitie. De beste optie daarvoor is in zijn ogen een ‘Oranjecoalitie’, ofwel een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA.

De oud-vakbondsman heeft de afgelopen jaren vaker stelling genomen tegen de politiek van PVV-leider Geert Wilders. Na de verkiezingen van 9 juni heeft Terpstra zelfs duidelijk gemaakt ‘af te haken’ als zijn partij met de PVV in een kabinet gaat zitten. Zo publiceerde hij een manifest  ‘Bouwen en benoemen’,  waarin hij opriep tot een redelijk gesprek over problemen met de multiculturele samenleving. Vorig jaar riep de CDA’er nog zijn eigen partij op duidelijker stelling te nemen tegen politiek die bevolkingsgroepen uitsluit. Dat heeft Terpstra, tegenwoordig voorzitter van de HBO-Raad, zondag gezegd vanaf zijn vakantieadres.

Weisglas VVD benadrukte dat hij vindt dat informateur Ruud Lubbers eerst nog de andere mogelijkheden voor een meerderheidskabinet moet onderzoeken. Weislglas is blij dat de PVV geen onderdeel gaat uitmaken van een coalitie. ‘Daar zou ik echt hele grote bezwaren tegen hebben. Ik vind dat een liberale partij als de mijne, de VVD, niet hoort samen te werken met een partij die stelselmatig hele bevolkingsgroepen discrimineert.’

Weisglas is wel enthousiast over een minderheidskabinet, aangezien de Kamer dan meer te zeggen heeft. Maar het feit dat er vooraf al afspraken zijn gemaakt met de PVV doet het voordeel van zo’n constructie teniet, stelt Weisglas. „Het CDA en de VVD hebben zich met huid en haar aan de PVV verkocht en dat betreur ik zeer”, zegt Weisglas. Hij zei dat gisteravond in het radioprogramma Met het Oog op Morgen. Minderheidskabinet ja of nee?

Andere tegenstanders, tegen samenwerking met de PVV in een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de partij van Geert Wilders, zijn de vooraanstaande CDA’ers  voormalig ministers Bert de Vries (Sociale Zaken), Hans van den Broek (Buitenlandse Zaken), oud-senator Tineke Lodders, Arie Oostlander voormalig Europarlementariër en de voorzitter van het wetenschappelijk instituut van het CDA.

Na de mislukte onderhandelingen over een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks heeft PvdA-leider Job Cohen echter gesprekken over een middenkabinet afgewezen. De beste optie daarvoor is volgens de CDA-kopstukken een ,,Oranjecoalitie”, ofwel een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA. “Het wordt tijd dat de PvdA eens inbindt en verantwoordelijkheid neemt”, aldus de CDA’er.

CDA

Syp Wynia over CDA’ ers tegen Wilders
‘Socioloog Anton Zijderveld heeft zijn lidmaatschap van het CDA opgezegd. De emeritus hoogleraar vindt dat de partij te weinig afstand neemt van het populisme en de ‘islamofobie’ van Geert Wilders en hij is niet alleen.’

Bekijk hier de hele videoblog ‘Ideoloog’ Zijderveld is nieuwe Doekle van Syp Wynia

Lees meer…

  Rechts kabinet: ‘goede gesprekken, snel duidelijkheid

  Lubbers: PVV, VVD en CDA moeten praten over regeren

  Wilders hoopt op rechts kabinet, eventueel gedoogsteun

  ‘Links verzet binnen CDA tegen PVV is eigenbelang’

”Andere selectie Kamerleden”

Telegraaf 07.08.2010 De selectie van de Kamerleden voor het CDA moet anders. Dat zegt Jeroen van Velzen, voorzitter van de jongerenafdeling CDJA, zaterdag in de Volkskrant.

Behendig strateeg van een machtspartij

Trouw 06.07.2010 Ondanks een dramatisch verlies blijft het CDA aanwezig in het centrum van de macht. En wie krijgt daarvan de schuld? Job Cohen. Wie dat voor elkaar krijgt, levert een buitengewoon knappe prestatie.

Vooral het CDA heeft niets te zoeken in zo’n ’bijzonder’ kabinet

Trouw 05.08.2010 De begripsverwarring die de afgelopen dagen ontstond in Den Haag is tekenend voor de politieke situatie. Volgens de een is er een bijzonder minderheidskabinet in de maak, terwijl de ander spreekt over een bijzonder meerderheidskabinet.

Gelderse CDA-ers zien ’gefaseerde zelfmoord’

Trouw 06.08.2010 CDA’ers in de Achterhoek en De Liemers reageren sterk verdeeld op de mogelijke deelname van hun partij aan een regering met de VVD, die gedoogsteun krijgt van de PVV. De meningen lopen ver uiteen in deze traditionele bolwerken van het CDA.

PvdA-prominent: Zorgen om het CDA in rechts kabinet

Elsevier 02.08.2010 Han Noten, de fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer, maakt zich ernstige zorgen om het CDA. ‘Het CDA gooit…

Bijna alle CDA’ers hebben moeite met de PVV

Parool 02.08.2010 HILVERSUM – Negentig procent van de CDA-achterban heeft ‘redelijk wat tot veel’ problemen met de opvattingen van de PVV. Dat bleek maandag uit een onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel onder 450 leden van de christendemocratische partij. 

CDA’ers hebben moeite met PVV

Metro 02.08.2010 Problemen voor het Christen Democratisch Appèl. De partij zit momenteel met de VVD en de PVV om tafel om een kabinet te smeden, maar de eigen achterban is allerminst blij met deze ontwikkelingen. Zo zou negentig procent ‘redelijk wat tot veel’ problemen hebben met de opvattingen van de PVV

Bijna alle CDA’ers hikken tegen opvattingen PVV aan

Telegraaf 02.08.2010 Negentig procent van de CDA-achterban heeft ‘redelijk wat tot veel’ problemen met de opvattingen van de PVV. Dat bleek maandag uit een onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel onder 450 leden van de christendemocratische partij.. 

Bijna alle CDA’ers hebben moeite met de PVV

De Pers 02.08.2010 Negentig procent van de CDA-achterban heeft ‘redelijk wat tot veel’ problemen met de opvattingen van de PVV. Dat bleek maandag uit een onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel onder 450 leden van de christendemocratische partij.

Twintig CDA’ers keren partij rug toe

Telegraaf 02.08.2010 Ongeveer vijftien tot twintig CDA’ers hebben het afgelopen weekend bij het partijkantoor gemeld dat zij hun lidmaatschap willen opzeggen, nu het CDA gaat onderhandelen met de PVV en de VVD. Tegelijk hebben zich vijf nieuwe leden aangemeld.

‘CDA in ontbinding’

Telegraaf 02.08.2010   CDA-prominent Willem Aantjes stelt dat het CDA in ontbinding is. Dat zei hij op BNR Nieuwsradio. Het CDA zet de steun van kiezers in het noorden op het spel door in een coalitie te stappen die steunt op de PVV, aldus Aantjes.

Meeste CDA’ers lusten PVV niet 

02.08.2010 (Novum) – Negentig procent van de CDA-leden heeft ‘redelijk wat tot veel’ problemen met de opvattingen van de PVV. Toch steunt een meerderheid het minderheidskabinet dat in de maak is, blijkt uit een peiling die EenVandaag maandag hield onder 450 leden van het CDA. 

De eerste voorkeur van de CDA’ers (41 procent) gaat echter uit naar een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA. Op de tweede plaats staat met zeventien procent het minderheidskabinet waaraan nu wordt gewerkt. Met dertien procent is een coalitie van VVD, PvdA, CDA en D66 het minst populair van de voorgelegde opties.

‘Minderheidskabinet met PVV steun is onverstandig’

AD 01.08.2010  DEN HAAG -CDA-prominent Doekle Terpstra vindt het niet verstandig als zijn partij en de VVD een minderheidskabinet gaan vormen met gedoogsteun van de PVV. Volgens de oud-vakbondsvoorman van het CNV moet informateur Ruud Lubbers ,,conform de …

CDA’er Doekle Terpstra tegen minderheidskabinet met steun PVV

Elsevier 01.08.2010 CDA-prominent Doekle Terpstra vindt het niet verstandig als zijn partij en de VVD een minderheidskabinet gaan vormen met gedoogsteun van de PVV. Volgens de oud-vakbondsvoorman van het CNV moet informateur Ruud Lubbers ‘conform de opdracht van de koningin’ de mogelijkheden onderzoeken voor een meerderheidscoalitie. De beste optie daarvoor is in zijn ogen nu een ‘Oranjecoalitie’, ofwel een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA.

Verzet prominente CDA’ers tegen samenwerking PVV

NRC 01.08.2010 Meerdere CDA-prominenten verzetten zich tegen samenwerking met de PVV in een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de partij van Geert Wilders. De CDA’ers vinden dat de PVV te veel invloed krijgt.

Zie ook: Verbazing over novum in staatsrecht

Zie ook: Weinig vreugde bij CDA-achterban

‘Minderheidskabinet niet slim’

Telegraaf  01.08.2010 CDA-prominent Doekle Terpstra vindt het niet verstandig als zijn partij en de VVD een minderheidskabinet gaan vormen met gedoogsteun van de PVV.

CDA’er Terpstra: meerderheidskabinet met PvdA

VK 01.08.2010 CDA-prominent Doekle Terpstra vindt het niet verstandig als zijn partij en de VVD een minderheidskabinet gaan vormen met gedoogsteun van de PVV.

·  Vraagtekens bij CDA-achterban over minderheidskabinet

·  Twijfel bij CDA-achterban over minderheidskabinet

·  CDA-Jeugd niet enthousiast over rechts kabinet

CDA’er Terpstra: meerderheidskabinet met PvdA

Parool 01.08.2010 CDA-prominent Doekle Terpstra vindt het niet verstandig als zijn partij en de VVD een minderheidskabinet gaan vormen met gedoogsteun van de PVV. Volgens de oud-vakbondsvoorman van het CNV moet informateur Ruud Lubbers “conform de opdracht van de koningin” de mogelijkheden onderzoeken voor een meerderheidscoalitie.

Twijfels over minderheidskabinet
Telegraaf 31.07.2010 Dat VVD, PVV en CDA de onderhandelingen willen beginnen over een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV, betekent nog niet dat het een gelopen race is. Niet alleen andere politieke partijen zijn ontevreden, ook waarnemend partijvoorzitter Henk Bleker van het CDA zei zaterdag dat eerst „twijfels en vraagtekens” binnen zijn partij moeten worden weggenomen.

Weinig vreugde bij CDA-achterban
Telegraaf 31.07.2010 CDA-prominenten in de regio’s staan niet te juichen bij het nieuws dat het CDA gaat onderhandelen met de VVD en de PVV over een minderheidskabinet. Maar volgens sommigen heeft de partij weinig keus.

CDA

 Moslims CDA willen niet met PVV

DePers 30.07.2010 Verschillende islamitische gemeenteraadsleden van het CDA vinden dat een regeringssamenwerking met de PVV niet door de beugel kan.

Islamitische CDA’ers willen niet dat hun partij in een regering met de PVV gaat zitten. Ondervraagde gemeenteraadsleden vinden de PVV-standpunten en uitspraken van Wilders onverenigbaar met het gedachtegoed van het Christen Democratisch Appèl. Ook vragen ze zich af hoe zuiver het water is dat Wilders bij de wijn wil doen.

VVD. 

Er is maar één factor die een kabinet-Rutte echt kan bedreigen:…

De morele leegte van de VVD

Onbegrijpelijk dat de VVD met de PVV in zee gaat, meent Thomas…

Rutte niet beschikbaar voor andere kabinetten – Video 

VK 02.08.2010 VVD-leider Mark Rutte is niet meer beschikbaar om te praten over andere kabinetten dan het minderheidskabinet dat hij met gedoogsteun van de PVV met het CDA wil gaan vormen. Rutte zegt dat maandag.

Rutte gooit deur dicht: Andere opties ‘onbespreekbaar’

Elsevier 02.08.2010 Linkse politieke partijen kunnen klagen wat ze willen, maar zij hebben hun kansen verspeeld. Dat vindt VVD-leider Mark Rutte, die deze…

Uitspraak Rutte ‘volstrekte onzin’

Metro 02.08.2010 PvdA-leider Job Cohen noemt het “volstrekte onzin” dat hij de ‘matchmaker’ van het minderheidskabinet VVD en CDA zou zijn. Cohen reageerde daarmee op VVD-leider Mark Rutte, die Cohen de “matchmaker van rechts” en de “vroedvrouw van het minderheidskabinet” had genoemd.  

Cohen noemt analyse Rutte ‘volstrekte onzin’

Metro 02.2010 PvdA-leider Job Cohen noemt het ,,volstrekte onzin” dat hij de ‘matchmaker’ van het minderheidskabinet VVD en CDA zou zijn. Cohen reageerde daarmee op VVD-leider Mark Rutte, die Cohen de ,,matchmaker van rechts” en de ,,vroedvrouw van het minderheidskabinet” had genoemd.

Rutte niet beschikbaar voor andere kabinetten

Metro 02.08.2010 VVD-leider Mark Rutte is ,,niet meer beschikbaar” om te praten over andere kabinetten dan het minderheidskabinet dat hij met gedoogsteun van de PVV met het CDA wil gaan vormen. ,,Cohen blokkeerde een kabinet van VVD, PvdA en CDA en wilde ook geen paars-plus. Hij is de matchmaker van rechts. Dan moet hij nu geen krokodillentranen huilen”, aldus Rutte in De Telegraaf. ,,Hij vroeg ons expliciet te gaan onderhandelen over rechts en nu dat lukt, is hij boos”, zegt Rutte. ,,In feite is Cohen de vroedvrouw van het minderheidskabinet.”

‘Andere opties onbespreekbaar’

Telegraaf 02.08.2010 „Ik ben niet meer beschikbaar voor andere varianten”, stelde VVD-leider Mark Rutte gisteren desgevraagd. Hiermee gooit Rutte de deur keihard in het slot voor PvdA, GroenLinks en D66.

Weisglas: Rutte moet kritiek op Wilders uitspreken

VK 01.08.2010 VVD-prominent Frans Weisglas vindt dat er vanuit zijn partij te weinig bezwaren klinken tegen de ‘verwerpelijke opvattingen’ van PVV-leider Geert Wilders. Dat zei hij zaterdagavond in het radioprogramma Met het oog op morgen.

Weisglas: VVD verkoopt huid en haar aan PVV

Parool 01.08.2010  AMSTERDAM – VVD-prominent en oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas is opgelucht dat de VVD niet met de PVV in een coalitie zitting lijkt te nemen. “Ik vind dat een liberale partij als de mijne niet hoort samen te werken met een partij die …

VVD verkoopt huid en haar aan discriminerende PVV’

Elsevier 01.08.2010 VVD-prominent en oud-kamervoorzitter Frans Weisglas is opgelucht dat de VVD niet met de PVV in een coalitie lijkt te komen. ‘Ik vind dat een liberale partij als de mijne niet hoort samen te werken met een partij die stelselmatig hele bevolkingsgroepen discrimineert.’

‘VVD verkoopt huid en haar aan PVV’

Telegraaf 01.08.2010 VVD-prominent Weisglas: „Ik vind dat een liberale partij niet hoort samen te werken met een partij als de PVV.”

Weisglas: te weinig bezwaren VVD tegen PVV 

AD 01.08.2010 VVD-prominent Frans Weisglas vindt dat er vanuit zijn partij te weinig bezwaren klinken tegen de ‘verwerpelijke opvattingen’ van PVV-leider Geert Wilders. Dat zei hij gisteravond in het radioprogramma Met het oog op morgen. 

PvdA.

Cohen: eerst meerderheidskabinet onderzoeken

NRC 31.07.2010 Den Haag, 31 juli. PvdA-leider Job Cohen vindt dat er nu eerst gekeken moet worden naar andere meerderheidskabinetten, vóór wordt gekozen voor een instabiel minderheidskabinet. Dat zei Cohen in een reactie op de plannen van VVD, PVV en CDA om een minderheidskabinet te vormen met gedoogsteun van de PVV.

Cohen pleit voor meerderheidskabinet

VK 31.07.2010 DEN HAAG – PvdA-leider Job Cohen vindt dat er nu eerst gekeken moet worden naar andere meerderheidskabinetten, vóór wordt gekozen voor een instabiel minderheidskabinet.

Cohen: eerst meerderheidskabinet

Telegraaf 30.07.2010  PvdA-leider Job Cohen vindt dat er nu eerst gekeken moet worden naar andere meerderheidskabinetten, vóór wordt gekozen voor een instabiel minderheidskabinet. Dat zei Cohen in een reactie op de plannen van VVD, PVV en CDA om een minderheidskabinet te vormen met gedoogsteun van de PVV.

Cohen: Eerst meerderheidsvarianten onderzoeken

Elsevier 30.07.2010 PvdA-leider Job Cohen vindt dat er nu eerst gekeken moet worden naar andere meerderheidskabinetten, voordat er wordt gekozen voor…

Cohen: eerst meerderheidskabinet onderzoeken

AD 30.07.2010  DEN HAAG – PvdA-leider Job Cohen vindt dat er nu eerst gekeken moet worden naar andere meerderheidskabinetten, vóór wordt gekozen voor een instabiel minderheidskabinet. Dat zei Cohen in een reactie op de plannen van VVD, PVV en CDA …

Achtergrond.

Negen punten waarop VVD en CDA het kunnen vinden

NRC 02.08.2010 Het zal snel blijken of een minderheidskabinet-Rutte I met hulp van de PVV mogelijk is. Tijd om te inventariseren op welke punten de VVD en het CDA het in grote lijnen eens zijn.

NieuwsCohen: coalitie CDA, VVD en PVV onjuiste optie

ChristenUnie waarschuwt: PVV-coalitie leidt tot geweld

Elsevier 02.08.2010 ChristenUnie-senator Egbert Schuurman vindt het verschrikkelijk dat CDA en VVD met de PVV om de tafel zitten. Hij voorziet enorme maatschappelijke…

PVV van Wilders krijgt onacceptabel veel ruimte van CDA en VVD

Trouw 02.08.2010 Vijf dagen informele onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV hebben een schat aan informatie opgeleverd. Duidelijk is nu dat PVV-leider Wilders zijn anti-islamstandpunten niet wil nuanceren.

Formatie VVD-CDA onder vuur

Trouw 02.08.2010 Als VVD en CDA later deze week beginnen te bouwen aan hun minderheidskabinet dat gedoogsteun moet krijgen van de PVV, gebeurt dat onder een lawine van kritiek uit alle hoeken van politiek Den Haag. Die scepsis gaat zowel over de formatieprocedure van informateur Ruud Lubbers, als over het principe dat VVD en CDA de PVV in zo’n machtige positie manoeuvreren.  

‘Media hielpen Wilders in zadel’ 

VK 02.08.2010 De media hebben Geert Wilders geholpen bij de recente verkiezingswinst door, al jarenlang, veel aandacht te besteden aan de PVV-leider en zijn uitspraken. Dat stelt  De Nieuwsmonitor – een wetenschappelijk bureau dat geregeld berichtgeving analyseert. Deze bekeek de aandacht voor Wilders in de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw en De Telegraaf. Volgens de onderzoekers heeft Wilders sinds zijn vertrek uit de VVD de mediapodia voor het uitzoeken: de PVV-voorman wordt sinds 2004 gemiddeld in honderd artikelen per maand besproken. 

Koele berekening lijkt te winnen

DePers 02.08.2010  Dé vraag van deze formatie komt nu op scherp te staan: wat doen de gevestigde partijen met Geert Wilders, buitensluiten of inkapselen? Koele berekening lijkt te winnen. Steeds wordt Geert Wilders weer onderschat. Hij zou zijn eigen graf graven toen hij uit de VVD stapte. Hij zou in 2006 maar een paar zetels halen. 

Zie:

Oranjecoalitie is beste optie’

Henk en Ingrid krijgen het zwaar

Blog:

Weisglas betreurt laffe gedrag Mark Rutte

Krapuul.nl

Weisglas: VVD verkoopt huid en haar aan PVV

Quasi Mundo

Ja ja na al het verwijten is er nu ineens veel wat het CDA, PVV en VVD bindt

Braun I oder Coffeeshopkabinett

augustus 1, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 reacties

 1. […] ook: Onvrede bij de VVD, CDA en PvdA – Minderheidskabinet versus Meerderheidskabinet – deel […]

  Pingback door Onvrede bij de VVD, CDA en PvdA – Minderheidskabinet versus Meerderheidskabinet – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 10, 2010

 2. […] Onvrede bij de VVD, CDA en PvdA – Minderheidskabinet versus Meerderheidskabinet – deel 1 […]

  Pingback door Onvrede bij de VVD, CDA en PvdA – Minderheidskabinet versus Meerderheidskabinet – deel 3 « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 25, 2010

 3. Turkse infiltratie in het CDA: Turkse CDA-kandidaat C. Coruz was circa 13 jaar lang bestuurslid was van de fascistische organisatie S.O.T.A. die zelfs Hitler-aanhangers uitnodigde: de Grijze Wolven, Turkse bewonderaars van Hitler. Een bestuurslid van de S.O.T.A. met nog meer Turken drong door in de TK-fractie van het CDA. Veel turken die zelfs anti- Christelijk zijn, zijn nu invloedrijke personen geworden binnen CDA. Nihat Ulusoy uit Schiedam, Ahmet Taskan van CDA Utrecht, Alaattin Erdal, deelraadslid van Charlois in Rotterdam: Deze Turkse CDA leden zijn anti-Westers en pro-islamitisch. Islamitische Stichting Nederland (ISN), die het merendeel van de Turkse moskeeën in ons land beheert, Diyanet die namens Turkse overheid moskeen bouwt, Islamitische organisaties die de rechten van de Christenen in Turkije ontkennen zijn nu representatief binnen CDA. Schokkend dat de petitie organisatoren opgestoken zijn door dit soort gevaarlijke elementen die onder leiding van de externe mogendheden opereren. Toenemende invloed van islamieten in CDA is nu voelbaar. Na PVDA en D66 is nu CDA aan de beurt: N. Albayrak van PVDA, rechterhand van J. Cohen en Cohen wilt geen immigratiestop voor de kansloze miljoenen Moslims, Fatma Koser Kaya aan de top van D66 en Petchold is hard tegen de immigratiestop…Voor de verkiezingen zijn er 1.500 Turkse politici uit Europa op uitnodiging en kosten van de Turkse regering een conferentie in Istanbul hebben bijgewoond. Boodschap aan hen : niet te integreren in het land waar ze wonen, maar juist politiek actiever te worden, in actie komen waar nodig is! Deze politici hebben de mogelijkheid in Nederland (of een ander Europees land) politiek actief te zijn op basis van hun nationaliteit van dat land. Daarnaast zullen zij ook de Turkse nationaliteit hebben. Ze bemoeien zich overal mee en als er iets niet in hun straatje past dan komt de hele colonne in opstand.
  Het is allang bekend dat de Turken Groot-turkije op hun netvlies hebben. Nu wilt Turkije eenmaal de grenzen van Europa oversteken, verder niks!. Het gaat om een politieke doel! Voor de Turken is EU lidmaatschappij een middel voor de heilige massa immigratie naar zwakke Europa en dit is niet anders dan, toen ze aan de grenzen van het grote Byzantijnse rijk (grootste Europese rijk van 1000 jaar geleden, vergelijkbaar met huidige EU) stonden. Toen moesten ze ook afwachten, middels ging hun immigratie gewoon door. Even later is het rijk verzwakt, in het oosten van klein Azië (huidige Armenië en Koerdistan) ontstonden nomaden enclaves, Christelijke bevolking nam sterk af, toen de Turken grens bij de Van Meer konden oversteken, vielen niet alleen de Turken binnen, ook miljoenen Moslims van hele regio. Als gevolg, complete Islamitische volksverhuizing en verval van hele Christelijke beschaving tot de poorten van Wenen…Nu hetzelfde verhaal: Grote vijand van de Christenen organiseert hier zijn infiltranten en onderdrukt gelijktijdig de christenen van Turkije. Eerst sturen islamitische landen miljoenen mensen het land uit omdat ze niet in staat zijn hen een behoorlijk bestaan te bieden en vervolgens proberen ze er een vijfde colonne van te maken. Kijk om u heen, overal, in ieder moslimgestuurde land worden christelijke mensen verjaard, vermoord en getreiterd. Met name in het Midden-Oosten, in landen als Libanon, Turkije, Syrie en Egypte lijden christenen, worden zij vervolgd, geterroriseerd en verjaagd. Waar is onze petitie groep gebleven? Hoor jij iets over de brutale vervolging van de christenen?

  Je hoort nu niks van deze splintergroep over de executies van de Iranese vrouwen. Hoor jij iets van de CDA Turken over bv, schending van de mensenrechten: discriminatie etniciteit en religie van niet-moslims, christenen, joden, atheïsten, vrouwenonderdrukking, uithuwelijken van zeer jonge kinderen, polygamie – doodstraf op afvalligheid van het geloof, bloedwraak, het uitoefenen of gedogen van radicalisering, extremisme. CNV en FNV vrouwen hebben nog steeds hun heilige hoofddoek brigades, terwijl miljoenen vrouwen dit vlagje willen weggooien voor hun vrijheid…Deze brigades zijn de vakbonden van Moslims geworden. Je hoort nu niks van deze brigades over de geweld tegen de Iranese vrouwen. Hoofddoek brigades hebben hun ziel aan de Duivelse krachten verkocht. Ramadan etentjes, allerlei bekende bekering tactieken hebben deze vrouwen totaal blind gemaakt. Pakistaanse Moslims in een grote nood: waar zijn al die olierijke Moslims gebleven? Waar zijn al die Islamitische landen gebleven? Krijgen deze arme Moslims hulp van een Islamitische land of van een olierijke baron die met de miljarden speelt? Hun ,,kaffers´´ die een ramadan etentje niet mogen, hebben nu 16 miljoen verzamelt!

  Iraanse vrouwen tot dood veroordeeld door steniging zegt niks bij de Hoofddoek vakbonden!!!.

  Reactie door WCT | september 2, 2010

 4. […] Onvrede bij de VVD, CDA en PvdA – Minderheidskabinet versus Meerderheidskabinet – deel 1 0.000000 0.000000 […]

  Pingback door De PvdA mobiliseert Nederland in strijd tegen het Rechtse Kabinet Rutte 1 « Debat in de Digitale Hofstad | september 10, 2010

 5. […] Onvrede bij de VVD, CDA en PvdA – Minderheidskabinet versus Meerderheidskabinet – deel 1 […]

  Pingback door Nieuwe CDA-leider – En de winnaar is Ruth Peetoom « Debat in de Digitale Hofstad | april 3, 2011

 6. […] Onvrede bij de VVD, CDA en PvdA – Minderheidskabinet versus Meerderheidskabinet – deel 1 […]

  Pingback door CDA nog steeds in de steigers ……… « Debat in de Digitale Hofstad | juni 8, 2011

 7. […] Onvrede bij de VVD, CDA en PvdA – Minderheidskabinet versus Meerderheidskabinet — deel 1 0.000000 0.000000 Vind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. […]

  Pingback door CDA nog steeds in de steigers !!!! – deel 2 « Debat in de Digitale Hofstad | september 8, 2011

 8. […] Onvrede bij de VVD, CDA en PvdA – Minderheidskabinet versus Meerderheidskabinet […]

  Pingback door Ruud Lubbers CDA – Terugblik op de kabinetsformatie 2010 « Debat in de Digitale Hofstad | september 12, 2011


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: