Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Geert Wilders PVV genomineerd met de Sacharovprijs

Geert Wilders vereert met de schoonheidsprijs.

„Het is een schande dat iemand in een Europees land wordt vervolgd omdat hij een grondrecht zoals de vrijheid van meningsuiting verdedigt”, aldus Madlener, doelend op het proces tegen Wilders over onder meer zijn omstreden anti-islamitische film Fitna.

Wilders afgevallen voor vrijheidsprijs

Telegraaf 23.09.2010 STRAATSBURG –  Geert Wilders is afgevallen als kandidaat voor de Sacharovprijs, een prijs van het Europees Parlement voor mensen die opkomen voor de vrijheid van meningsuiting. Europarlementariër Barry Madlener (PVV) had zijn partijleider in juli voorgedragen. Volgens Madlener is Wilders een voorvechter van de vrijheid van meningsuiting, ook gezien het strafproces over onder meer zijn anti-islamitische film Fitna.

PVV: Wilders verdient vrijheidsprijs

VK 07.07.2010 STRAATSBURG – Europarlementariër Barry Madlener (PVV) heeft zijn partijleider Geert Wilders voorgedragen voor de Sacharovprijs, een prijs van het Europees Parlement voor mensen die opkomen voor de vrijheid van meningsuiting.

‘Vrijheidsprijs voor Wilders’

Telegraaf 07.07.2010 Barry Madlener heeft zijn partijleider Wilders voorgedragen voor de Sacharovprijs voor hen die opkomen voor de vrijheid van meningsuiting.  

Achtergrond;

De hoofdkenmerken van het fundamentalisme: je belegerd voelen door moderne ontwikkelingen en in reactie daarop je eigen identiteit bevestigen met een beroep op een geïdealiseerd (’geheiligd’) verleden, vinden we ook terug in het partijprogramma van de PVV.

Geert Wilders voelt zich bedreigd door de multiculturele samenleving. Gealarmeerd schrijft hij in het voorwoord van zijn politieke programma: ’Wijk na wijk, straat na straat, school na school wordt geïslamiseerd.’ Hij is erg overtuigd van zijn visie, met weinig bereidheid tot een echte dialoog. Hij idealiseert de Nederlandse Gouden Eeuw: ’Eeuwen wapperde onze vlag over alle zeeën en was de driekleur het symbool van vrijheid.

Maar dat is lang geleden.’ Wat de honderdduizenden geketende slaven die onder die driekleur over de zeeën werden gesleept van die vrijheid zullen hebben gedacht, blijft onvermeld.

Hoe paradoxaal: Wilders is een fundamentalist

Trouw 03.08.2010 Het ziet ernaar uit dat voor het eerst in de geschiedenis in ons land een fundamentalistische partij grote invloed krijgt op het regeringsbeleid. Dat is niet meer alleen iets van verre, zongeblakerde landen vol baardmannen en boerka’s.

Zie ook:

Geert Wilders laat zich ”suggestief en misleidend” uit over de Koran – deel 2

Geert Wilders PVV – Crime of the Century – deel 4

Film ‘Islam Rising: Geert Wilders PVV ’Warning to the West’

Geert Wilders PVV – The return of Fitna – deel 2

Geert Wilders PVV – FITNA en het Uur der waarheid

BLOG:

 Actie Madlener om Wilders te nomineren voor Sacharovprijs valt in slechte aarde

zeernuttig nieuws  

Wie zei dat PVV’er Barry Madlener geen gevoel voor humor heeft?

juli 7, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

2 reacties

  1. Vrijheidsprijs??? telkens ie z’n mond opentrekt gaat het over nieuwe wetten, extra verboden en zaken die hij wil afschaffen!

    Reactie door david | juli 8, 2010

  2. […] Wilders achter de schermen bezig om internationaal aan de slag te gaan denk hierbij aan: I.F.A., Sacharovprijs, Demonstratie Ground Zero 11.09.2010, “bevrijd u van de islam”  […]

    Pingback door Onderhandelingen 03.09.2010 Kabinet Rutte 1 – terug bij af VVD + ? + ? = ? « Debat in de Digitale Hofstad | september 4, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: