Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Eerste ronde Herman Tjeenk Willink – Kabinet Rutte 1

En hij gaat verder waar Uri Rosenthal was blijven hangen.

Breed kabinet kan als Rutte Torentje weggeeft aan Cohen

WRR: parlement moet meer optreden

Oude en nieuwe informateur reflecteren Video VK

Oude en nieuwe informateur reflecteren (video) VK

Fractieleiders op bezoek bij nieuwe informateur (video) VK

Pechtold: VVD en CDA moeten om tafel met PVV  Video AD

Fractieleiders op bezoek bij nieuwe informateur Video AD

Informateur beraadt zich

Telegraaf 28.06.2010 DEN HAAG –  Informateur Herman Tjeenk Willink beraadt zich na zijn gesprekken maandag met zijn voorganger Uri Rosenthal en de fractievoorzitters van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks op de te zetten volgende stappen. Zijn woordvoerder heeft dat maandag laten weten. In de gesprekken met Tjeenk Willink hebben zijn gesprekspartners hun standpunten verhelderd.

Informateur beraadt zich op volgende stappen

Parool 28.06.2010 DEN HAAG – Informateur Herman Tjeenk Willink beraadt zich na zijn gesprekken maandag met zijn voorganger Uri Rosenthal en de fractievoorzitters van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks op de te zetten volgende stappen. Zijn woordvoerder heeft dat …

Informateur beraadt zich op volgende stappen

Trouw 28.06.2010 DEN HAAG (ANP) – Informateur Herman Tjeenk Willink beraadt zich na zijn gesprekken maandag met zijn voorganger Uri Rosenthal en de fractievoorzitters van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks op de te zetten volgende stappen. Zijn woordvoerder heeft dat maandag laten weten.

Fractievoorzitters koesteren voorkeur

Trouw 28.06.2010 VVD-leider Mark Rutte heeft maandag bij de nieuwe informateur Herman Tjeenk Willink zijn voorkeur voor een coalitie van VVD, PvdA en CDA herhaald. PvdA-fractievoorzitter Job Cohen blijft bij zijn plannen voor paars-plus.

 

‘Verhagen moet blokkade uitleggen’

Telegraaf 28.06.2010 DEN HAAG –  CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen moet uitleggen waarom hij weigert met de PVV te onderhandelen en daarmee een rechts kabinet blokkeert. Dat zei GroenLinks-leider Femke Halsema maandag na haar gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink.

Halsema: Verhagen moet blokkeren PVV uitleggen

VK 28.06.2010 DEN HAAG – CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen moet uitleggen waarom hij weigert met de PVV te onderhandelen en daarmee een rechts kabinet blokkeert. Dat zei GroenLinks-leider Femke Halsema maandag na haar gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink

D66, GroenLinks en PVV eisen opheldering Verhagen

Elsevier 28.06.2010 CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen moet uitleggen waarom hij weigert met de PVV te onderhandelen en daarmee een rechts kabinet…

Pechtold: VVD en CDA moeten eerst met PVV praten

Elsevier 28.06.2010 D66-leider Alexander Pechtold vindt dat de VVD en het CDA opnieuw moeten proberen met de PVV te onderhandelen …

. Mark Rutte: Geen blokkade kabinet Paars-plus

. Nieuwe informateur Tjeenk Willink ontvangt partijleiders

Pechtold: Onderzoek rechts kabinet 

Telegraaf 29.06.2010 DEN HAAG –  D66-leider Alexander Pechtold vindt dat de VVD en het CDA toch met de PVV moeten gaan onderhandelen over een mogelijke coalitie.

De optie van een rechts kabinet is door de „dubbelrol” die het CDA volgens Pechtold speelt nooit onderzocht. „Ik snap het chagrijn en de frustratie bij Wilders”, zei Pechtold na afloop van zijn gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink.

Pechtold: VVD en CDA moeten om tafel met PVV

AD 28.06.2010 DEN HAAG – D66-leider Alexander Pechtold vindt dat de VVD en het CDA toch met de PVV moeten gaan onderhandelen over een mogelijke coalitie.

Pechtold: VVD en CDA moeten om tafel met PVV

VK 28.06.2010 D66-leider Alexander Pechtold vindt dat de VVD en het CDA toch met de PVV moeten gaan onderhandelen over een mogelijke coalitie.’Ik snap het chagrijn en de frustratie bij Wilders’,zei Pechtold na afloop van het onderhoud.

Pechtold lost Verhagen af
Telegraaf 28.06.2010  DEN HAAG –  D66-leider Alexander Pechtold heeft CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen maandagmiddag afgelost aan de tafel van informateur Herman Tjeenk Willink.

Cohen houdt vast aan paars-plus

VK 28.06.2010 PvdA-leider Job Cohen wil nog steeds een paars-pluskabinet van VVD,…  

Cohen blijft bij paars-plus
Telegraaf 28.06.2010  DEN HAAG –  PvdA-leider Job Cohen ziet nog altijd niks in een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA. Hij blijft zijn voorkeur van paars-plus (VVD, PvdA, D66, GroenLinks) houden. Dat heeft hij maandag ook aan informateur Herman Tjeenk Willink laten weten, zei hij na afloop van hun gesprek.  

Verhagen bij Tjeenk Willink
Telegraaf 28.06.2010  DEN HAAG –  CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen is maandagmiddag aangekomen bij de Eerste Kamer voor zijn gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink.  

Tjeenk Willink ontvangt fractievoorzitters

NRC 28.06.2010  Den Haag, 28 juni. Informateur Herman Tjeenk Willink is vandaag begonnen met zijn poging de moeizame informatie op gang te brengen. Hij ontving gedurende de dag de fractieleiders van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks.

Nieuwe informateur Tjeenk Willink ontvangt partijleiders

Elsevier 28.06.2010 nformateur Herman Tjeenk Willink begint maandagochtend aan zijn eerste gesprekken in het kader van de kabinetsformatie. De vicepresident van de Raad van State zal verder gaan waar zijn voorganger Uri Rosenthal is gebleven.

Beatrix durft ruimte niet te nemen

VK 28.06.2010 DEN HAAG – Een ongeschreven regel in het staatsrecht is dat na een verkiezingsuitslag de koningin meer ruimte krijgt naarmate de adviezen verder uiteenlopen. Zij zal als gangmaker en procesbewaker van de kabinetsformatie toch een stap moeten zetten.

De adviezen lopen nu uiteen: drie partijen willen dat een paarsplus-coalitie wordt onderzocht, de grootste partij, de VVD, wil dat over het nationale middenkabinet als eerste wordt onderhandeld. Het CDA laat het over aan de anderen.

Oude en nieuwe informateur reflecteren Video 

VK 28.06.2010 Voormalig informateur Uri Rosenthal en zijn opvolger Herman Tjeenk Willink hebben maandag samen ‘gereflecteerd’ op de periode dat Rosenthal de informatie leidde. Rosenthal zei dat maandagochtend na zijn gesprek met zijn opvolger. Hij noemde het een ‘goed gesprek’.

Goed gesprek oude en nieuwe informateur

Telegraaf 28.06.2010 Voormalig informateur Uri Rosenthal en zijn opvolger Herman Tjeenk Willink hebben maandag samen „gereflecteerd” op de periode dat Rosenthal de informatie leidde. Rosenthal zei dat maandagochtend na zijn gesprek met zijn opvolger. Hij noemde het een „goed gesprek”.

SP’er Roemer wil ook met informateur praten

Parool 28.06.2010 DEN HAAG – SP-leider Emile Roemer wil ook een gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink. Hij heeft hem maandag per brief om een onderhoud gevraagd. Roemer wil dat de informateur een ontmoeting regelt tussen de partijleiders van de PvdA, CDA, …

Roemer wil ook met informateur praten

Telegraaf 28.06.2010 DEN HAAG –  SP-leider Emile Roemer wil ook een gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink. Hij heeft hem maandag per brief om een onderhoud gevraagd. Roemer wil dat de informateur een ontmoeting regelt tussen PvdA, CDA, GroenLinks en SP om de mogelijkheden voor een „centrumlinks” kabinet te onderzoeken.

Rutte: geen blokkades

Telegraaf 28.06.2010 DEN HAAG –  Voor VVD-leider Mark Rutte liggen er geen blokkades op een mogelijk volgende coalitie. „Mijn voorkeur ligt bij een kabinet van CDA, VVD en PvdA. Maar noch bij rechts, noch bij een middenkabinet en noch bij paars liggen bij mij blokkades”, zei Rutte maandag na zijn gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink.

Rutte: Geen blokkades op mogelijke coalitie

AD 28.06.2010 DEN HAAG – Voor VVD-leider Mark Rutte liggen er geen blokkades op een mogelijk volgende coalitie. ,,Mijn voorkeur ligt bij een kabinet van CDA, VVD en PvdA. Maar noch bij rechts, noch bij een middenkabinet en noch bij paars liggen bij mij .

Mark Rutte: Geen blokkade kabinet Paars-plus

Elsevier 28.06.2010 Voor VVD-leider Mark Rutte liggen er geen blokkades op een mogelijk volgende coalitie. ‘Mijn voorkeur ligt bij een kabinet van CDA, VVD en PvdA. Maar noch…

Rutte: geen blokkades

Telegraaf 28.06.2010 VVD-leider Mark Rutte is maandagochtend bij de Senaat aangekomen voor zijn gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink. „Dit is een tussenstap, ingebouwd door het staatshoofd, om verlengd te consulteren”, zei Rutte.

Rutte herhaalt voorkeur bij nieuwe informateur

Trouw 28.06.2010 (Novum) – VVD-leider Mark Rutte heeft maandag bij de nieuwe informateur Herman Tjeenk Willink zijn voorkeur voor een coalitie van VVD, PvdA en CDA herhaald. Hij benadrukte na afloop van het gesprek met de vicevoorzitter van de Raad van State dat aangezien een rechtse coalitie niet lukt, hij het liefst met de PvdA en CDA wil onderhandelen.

Rutte blijft bij coalitie VVD, PvdA en CDA

Trouw 28.06.2010  Rutte benadrukte tijdens het gesprek met de nieuwe informateur Herman Tjeenk Willink dat hij het liefst met de PvdA en CDA wil onderhandelen. Fractievoorzitter Job Cohen van de PvdA heeft al herhaaldelijk aangegeven niets voor een dergelijke coalitie te voelen.

Rutte houdt alle opties open

VK 28.06.2010 Voor VVD-leider Mark Rutte zijn alle opties nog steeds open. ‘Mijn voorkeur ligt bij een kabinet van CDA, VVD en PvdA. Maar noch bij rechts, noch bij een middenkabinet..

·    Beatrix durft ruimte niet te nemen

·    Oude en nieuwe informateur reflecteren

Ex-informateur bezoekt informateur

Telegraaf  28.06.2010 Uri Rosenthal is maandag aangekomen bij de Senaat waar hij een gesprek zal hebben met zijn opvolger Willink. Bij binnenkomst zei de VVD’er dat hij zich laat bijpraten door de huidige informateur.

Tjeenk Willink aan de slag

Telegraaf 28.06.2010 DEN HAAG –  Informateur Herman Tjeenk Willink begint maandagochtend aan zijn eerste gesprekken in het kader van de kabinetsformatie. De vicepresident van de Raad van State zal verder gaan waar zijn voorganger Uri Rosenthal is gebleven.

Blog: 

Ja @MaximeVerhagen Leg dat eens even uit

Krapuul.nl

Pechtold (D66) en Halsema (GroenLinks) spelen CDA ‘Zwarte Piet’ toe

http://www.sp.nl/nieuws/tribune/200802/emile_roemer_denhaag.jpg

zeernuttig nieuws  

Eerste ronde Herman Tjeenk Willink – Kabinet Rutte 1

Debat in de Digitale Hofstad » Eerste ronde Herman Tjeenk Willink – Kabinet Rutte 1  

Tijd voor de Republiek der Nederlanden? Beatrix gaat haar eigen gang

juni 28, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 reacties

 1. Geachte redactie,
  Met verbazingheb ik gelezen dat de heer Roemer (SP) het nodig vindt een brief te sturen naar de informateur Tjeenk Willink, waarin hij hem vraagt voor een onderhoud over de vormatie.Argument: met 15 zetels heeft hij recht op zo’n onderhoud. Als dit als argument geldt dan vraag ik mij af waarom de heer Wilders (24 zetels=1,5 miljoen kiezers) niet wordt uitgenodigd. Waar blijft het democratisch bestel indien de heer Roemer wel uitgenodigd zou worden? Hoe wordt met de uitslagen van de kiezers door politici gehannest?
  We zijn in Nederland verworden tot tot de dictatuur van de arrogantie van de politici.
  Met vriendelijke groet,
  T. Ikonomou
  Apeldoorn

  Reactie door T. Ikonomou | juni 28, 2010

 2. […] Eerste ronde Herman Tjeenk Willink – Kabinet Rutte 1 […]

  Pingback door Haagse politiek – Kabinet Rutte 1 is een stapje dichterbij « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 28, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: