Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Keppeltjesdag – Kunt u het nog volgen Geert Wilders van de PVV ???

Terwijl Hoofddoeken worden verboden, voert Ahmed Marcouch  Keppeltjesdag in !! 

Wat te denken van Tulbanddag, Hoeden en Pettendag, Klomp-op-mijn-kop-dag en zo weet ik er nog wel meer !!! 

Wie raakt hier de weg kwijt ??

Een van de initiatieven is het op touw zetten van solidariteitsacties. Op keppeltjesdag zouden Amsterdammers allemaal een keppeltje kunnen dragen. Marcouch zei vanmorgen nog te twijfelen over een landelijke actiedag. ”Het is vooral iets voor grote steden, waar mensen uit diverse bevolkingsgroepen moeten laten zien dat zij verdraagzaam met elkaar om willen gaan.”

De plannen maken deel uit van een gecombineerd actieplan tegen homogeweld en antisemitisme in Amsterdam. Het idee is inmiddels ingediend in de gemeenteraad van Amsterdam.

Marcouch, die inmiddels ook Kamerlid is voor de PvdA, wil hiermee discriminatie tegen joden en homo’s te lijf gaan. Marcouch riep vorige week op om een lokjood in te zetten om het toenemende antisemitisme een halt toe te roepen. Zondag luidde rabbijn Lody van de Kamp de noodklok over antisemitisme. Hij werd in een programma van de Joodse Omroep gevolgd met een verborgen camera toen een groepje Marokkaans-Nederlandse jongens hem een Hitlergroet gaf.  

Keppeltjesdag en homopleinen  

Telegraaf 24.06.2010 Het Amsterdamse PvdA-raadslid Ahmed Marcouch wil een jaarlijkse keppeltjesdag en speciale homopleinen.

Amsterdamse PvdA wil homoplein en keppeltjesdag

Elsevier 24.06.2010 Om het groeiende antisemitisme en homogeweld in Amsterdam tegen te gaan, heeft PvdA-raadslid en Kamerlid Ahmed Marcouch een…

Actieplan Marcouch: keppeldag & homoplein

Parool 24.06.2010 AMSTERDAM – Ahmed Marcouch, gemeenteraadslid en PvdA-Kamerlid, lanceert een gecombineerd actieplan tegen homogeweld en antisemitisme. Een van de opvallendste voorstellen: een jaarlijkse keppeltjesdag.

Zie ook:

‘Ontkerkelijking leidt tot antisemitisme’

Spits 03.02.2011 Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) reageerde gisteren op PVV-Kamerlid Van Klaveren, die de islam aanwees als belangrijkste oorzaak van het antisemitisme. “De Koran leert dat Joden vervloekt zijn en betitelt hen als zwijnen en apen”, aldus de PVV’er. Nee, oordeelde Donner, de ontkerkelijking van de Nederlandse samenleving is de oorzaak. “Meer algemeen gaat het om een bedenkelijke ontwikkeling tegen religie.”    LEES VERDER…

Rabbijn in gesprek met Hiltergroet-jeugd  

Telegraaf 13.09.2010 AMSTERDAM –  Rabbijn Lody van de Kamp wil binnenkort in gesprek treden met de Marokkaanse jongeren van wie hij in juni een Hitlergroet kreeg. 

Gerelateerde artikelen; 

’Hard ingrijpen tegen antisemiet’
Rabbijn Lody van de Kamp en Tweede… 

Hitlergroet voor rabbijn
Een groepje jongeren in Amsterdam…

Roze kerkdienst Amsterdam succesvol einde Gay Pride

AD 08.08.2010 AMSTERDAM – ,,Wij blijven hardnekkig klanken van homofobie horen, zelfs in ons Mokum”, zei predikante Hantie Kotzé in de speciale ‘roze kerkdienst’, als slotviering van de Gay Pride in Amsterdam. De dienst met onder meer zang, gebed en …

Roze kerkdienst in Amsterdam succesvol

Parool 08.08.2010 AMSTERDAM – ”Wij blijven hardnekkig klanken van homofobie horen, zelfs in ons Mokum”, zei predikante Hantie Kotzé zondagmiddag in de speciale ‘roze kerkdienst’, als slotviering van de Gay Pride in Amsterdam. De dienst met onder meer …

Roze keppeltjes op Gay Pride

Telegraaf 06.08.2010 Naast een christelijke en moslimboot vaart er dit weekend voor het eerst ook een joodse boot mee tijdens de Gay Pride in Amsterdam. De opvarenden dragen allemaal een roze keppeltje.

Nu ook roze keppeltjes op Pride

VK 06.08.2010 Tijdens de botenparade van de Gay Pride zaterdag vaart voor het eerst een boot met joodse homo’s mee. Ze dragen roze keppeltjes.

Gevoel van naderend onheil groeit bij Joden

Trouw 26.07.2010 Antisemitisme is overal, niet alleen onder jongeren. Ook de media meten met twee maten als het om Joden gaat.

Herkenbaar Jood zijn in Amsterdam is weer een probleem

Parool 28.06.2010 Joël Serphos (19) draagt geen keppel meer op straat. Ook zijn davidster ligt thuis in de kast. Afgelopen week ontving hij tijdens een Joods evenement een tas met logo. Weer op straat draaide hij het logo naar binnen. ”Puur vanwege mijn veiligheid.” Joël kent veel mensen die zich niet meer herkenbaar als Jood op straat vertonen.

Noodklok over antisemitisme

Telegraaf  26.06.2010  Joodse belangenorganisaties luiden de noodklok over het sterk groeiende antisemitisme in ons land. Joden zijn doodsbang in Amsterdam.

Herkenbaar Jood zijn in Amsterdam is weer een probleem

Parool 26.06.2010  Joël Serphos (19) draagt geen keppel meer op straat. Ook zijn davidster ligt thuis in de kast. Afgelopen week ontving hij tijdens een Joods evenement een tas met logo. Weer op straat draaide hij het logo naar binnen. ”Puur vanwege mijn …

 

Antisemitisme als provocatie

Trouw 26.06.2010  Ik was een week in Jeruzalem. Daar kunnen onze Marokkaanse pleinprinsjes hun hart ophalen. Overal keppeltjes, hoeden en pijes. Overal Joden om te treiteren.

Joden Amsterdam: Cohen deed niets tegen antisemitisme

Elsevier 26.06.2010  De frustratie onder Nederlandse joden is groot. Volgens hen weigeren overheid en politie op te treden tegen het groeiende antisemitisme in het land. Ook de …

Minister twijfelt over lok-Joden

Parool 25.06.2010  DEN HAAG – Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) tempert het enthousiasme over de mogelijkheid politieagenten met een keppeltje in te zetten tegen belagers van Joden.
Het mag wel, zo zei de minister in de Tweede Kamer. Maar hij zei dat dit …

Lees ook: ‘Lokagent tegen antisemitisme is mogelijk’ (24-06-10)

Lees ook: Actieplan Marcouch: keppeldag & homoplein (24-06-10)

Minister: inzetten ‘lokjood’ is optie

NRC 25.06.2010 Volgens Minister Hirsch Ballin moet het OM per geval bekijken of het nodig is om agenten met een joods keppeltje in te zetten.

Beperkte inzet van ‘lokjoden’ mogelijk

Telegraaf 24.06.2010  De inzet van agenten met een joodse keppel tegen antisemitisme behoort tot de mogelijkheden, maar zal niet op grote schaal worden toegepast. Dat zei minister Hirsch Ballin donderdag. 

Gerelateerde artikelen;  

Kamer debatteert over antisemitisme
De Tweede Kamer houdt een…

SGP bezorgd over antisemitisme
SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij…

’Hard ingrijpen tegen antisemiet’
Rabbijn Lody van de Kamp en Tweede..

‘Inzet van lokjoden een optie’

Trouw 24.06.2010 Waarnemend burgemeester van Amsterdam Lodewijk Asscher, zelf joods, laat via zijn woordvoerder weten de inzet van ‘onorthodoxe middelen’ niet te schuwen.

Hirsch Ballin: Lokagent tegen antisemitisme is mogelijk

AD 24.06.2010 DEN HAAG – De inzet van agenten met een joodse keppel tegen antisemitisme behoort tot de mogelijkheden, maar zal niet op grote schaal worden toegepast. Het Openbaar Ministerie moet per geval bekijken of het nodig is lokagenten in te zetten. De …

Lees ook: Hitlergroet en antisemitisch gescheld voor ‘lokjoden’ 

Lees ook: Politie ziet wel iets in ‘lokjoden’ 

Lees ook: PvdA’er Marcouch pleit voor ‘lokjoden’ 

‘Lokagent tegen antisemitisme is mogelijk’

Parool 24.06.2010 DEN HAAG – De inzet van agenten met een joodse keppel tegen antisemitisme behoort tot de mogelijkheden, maar zal niet op grote schaal worden toegepast. Het Openbaar Ministerie moet per geval bekijken of het nodig is lokagenten in te zetten. De …

Lees ook: Actieplan Marcouch: keppeldag & homoplein (24-06-10)

Lees ook: Marcouch wil ‘lok-Joden’ inzetten tegen antisemitisme (17-06-10)

 

Hirsch Ballin: ‘lokjood’ in beperkte mate inzetten

VK 24.06.2010 DEN HAAG  – Minister Hirsch Ballin (CDA) van Justitie staat open voor het inzetten van zogenoemde ‘lokjoden’ in de strijd tegen antisemitisme. Tegelijkertijd zal Justitie het middel niet op grote schaal toepassen. Het Openbaar Ministerie moet per geval bekijken of het nodig is undercoveragenten met een keppel in te zetten. 

CIDI steunt voorstel over ‘lokjoden’

VK 24.06.2010 AMSTERDAM – Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) steunt het voorstel van PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch om in Amsterdam ‘lokjoden’ in te zetten tegen toenemend antisemitisch geweld. ‘Dat kan een van de mogelijkheden zijn om de daders op heterdaad te betrappen’, vindt het CIDI. 

Zie ook: 

Van Hoofddoekjes, Burka’s en kruizen

Geert Wilders PVV – (Kop)VoddenTaks alsnog in Nederland ????

De achterban van de PVV versus de Kopvodden

Het Hoofddoek in Hoogezand-Sappemeer

Ook Nebahat Albayrak protesteert tegen hoofdoekverbod van Geert Wilders PVV

Jos Baijens Leraar Sint Joriscollege in Eindhoven draagt hoofddoek

Gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010 – In Den Haag met Hoofddoek stemmen

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Geen Kopvodden in Den Haag en Almere ???

Geert Wilders PVV – (Kop)VoddenTaks alsnog in Nederland ???? deel 2

Geert Wilders met zijn Kopvoddentaks – deel 3

Van Kopvodden-Tax en Dokter Doorzons Haarblonderings Elixer-Tax – deel 2

Van Kopvodden-Tax en Dokter Doorzons Haarblonderings Elixer-Tax

 

BLOG: 

A Yamulke Day & A Gay Square…NOU breekt m’n klomp!

Myrtus

… we have a problem

peschfamily blog

Het Amsterdamse PvdA-raadslid Ahmed Marcouch wil een jaarlijkse 

Quasi Mundo

Geniaal die Marcouch

Krapuul.nl  

Keppeltjesdag, lokjoden en homopleinen, wat is er mis met dit land?

… we have a problem

peschfamily blog  

Lokjoden? What’s next?

juni 25, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , ,

8 reacties

 1. Shalom,
  Ik hoop dat er niet te lang gewacht wordt om daadwerkelijk iets te onernemen tegen het anti semitisme.
  Ik denk niet dat er een groep in de wreld is, waar door de eeuwen heen zoveel haat is geuit. En, dat tegen Gods volk waar we zoveel aan te danken hebben.
  Ikzelf ben woonachtig in Israel en heb in het dagelijks leven en op mijn werk veel met Joden te maken. En waarom wordt er gezegd dat de Joden zelf te weini aangifte doen.Net als voor de WO11. We mogen NOOIT meer afwachten en aan de kant blijven staan.

  Reactie door Chana Kelman | juni 26, 2010

 2. […] Zie ook: Keppeltjesdag – Kunt u het nog volgen Geert Wilders van de PVV ???  […]

  Pingback door Moeten bedreigde Joden Nederland verlaten ? « Debat in de Digitale Hofstad | december 10, 2010

 3. […] Keppeltjesdag – Kunt u het nog volgen Geert Wilders van de PVV ???  […]

  Pingback door Jeanine Hennis-Plasschaert VVD – 2e kamerdebat Hoofddoekverbod Stadhuis « Debat in de Digitale Hofstad | maart 16, 2011

 4. […] Keppeltjesdag – Kunt u het nog volgen Geert Wilders van de PVV ???  […]

  Pingback door Weer gedonder in de Amsterdamse gemeenteraad « Debat in de Digitale Hofstad | maart 18, 2011

 5. […] Keppeltjesdag – Kunt u het nog volgen Geert Wilders van de PVV ???  […]

  Pingback door Het hoofddoekverbod ook in Den Haag ? | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | maart 20, 2011

 6. […] te denken van de beperkingen van de vrijheid van onderwijs. En hoe zit het met de aanpak van het antisemitisme? En wat dan met die discussie over de verstoring van de zondagsrust […]

  Pingback door De dreiging der Kruistochten in de 21e eeuw « Debat in de Digitale Hofstad | augustus 6, 2011

 7. […] zie ook: Keppeltjesdag – Kunt u het nog volgen Geert Wilders van de PVV ??? […]

  Pingback door De strijd tegen het antisemitisme en discriminatie ook in Den Haag | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | februari 7, 2015

 8. […] zie ook: Keppeltjesdag – Kunt u het nog volgen Geert Wilders van de PVV ??? […]

  Pingback door De strijd tegen het antisemitisme en discriminatie « Debat in de Digitale Hofstad | februari 9, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: