Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Tussenstand kabinet Rutte 1 – Pvda niet met CDA en VVD sluit Paarsplus uit

We lijken wel weer helemaal terug bij af.  

Zie ook: Vijfde verkenning Kabinet Rutte 1 – Geen Paars en geen coalitie VVD, CDA en PvdA 

Wat zijn de overige mogelijkheden ???? 

VVD-PVDA-CDA: 82 zetels (PvdA-leider Job Cohen zegt niet bereid te zijn hierover te praten)

PVDA-CDA-SP-GROENLINKS: 76 zetels (*)

VVD-CDA-D66-GROENLINKS-CHRISTENUNIE: 77 zetels

,,De bal ligt bij het CDA. Die partij moet duidelijk maken wat ze wil.”, aldus Emile Roemer SP  

(*) Zal de VVD eigenlijk nog wel in beeld blijven ???

Het gaat toch wel een beetje erg ingewikkeld worden toch wel een beetje erg veel    !!!!

 

Mogelijke coalities 

Telegraaf 22.06.2010 Er zijn nog enkele combinaties mogelijk voor een nieuw kabinet.

Mogelijke coalities op een rij

AD 22.06.2010 DEN HAAG – Nadat gesprekken over een rechts kabinet en Paars-plus zijn gestrand, zijn er nog enkele combinaties mogelijk om een nieuw kabinet te vormen. Ook kunnen eerdere afgewezen varianten weer boven water komen.

 Reacties:

Roemer: links is aan de beurt 

AD 22.06.2010 DEN HAAG – SP-leider Emile Roemer vindt dat het vizier nu gericht moet worden op een links kabinet. Een uitnodiging van informateur Uri Rosenthal om daarover te komen praten, lijkt hem voor de hand te liggen.

Roemer: links is aan de beurt

RTVWEST 22.06.2010 –  DEN HAAG (ANP) – SP-leider Emile Roemer vindt dat het vizier nu gericht moet worden op een links kabinet. Een uitnodiging van informateur Uri Rosenthal om daarover te komen praten, lijkt hem voor de hand te liggen.

Dat zei Roemer dinsdag in een reactie op het stopzetten van overleg over Paars-plus, met VVD, PvdA, GroenLinks en D66. Een middenkabinet met VVD, PvdA en CDA lijkt ook niet aan de orde, nu de PvdA heeft aangegeven daarover niet te willen onderhandelen.

Daarom is nu de beurt aan een coalitie met PvdA, SP, GroenLinks en CDA, denkt Roemer. ,,De bal ligt bij het CDA. Die partij moet duidelijk maken wat ze wil.”

Wilders: We zijn voor ramp behoed, nu rechts kabinet

Elsevier 22.06.2010 PVV-leider Geert Wilders hoopt dat hij snel weer om de formatietafel zit met Mark Rutte (VVD), nu het formeren van een Paars-pluskabinet is mislukt. De …

Verhagen wacht vraag informateur af

VK 22.06.2010  DEN HAAG – CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen wilde dinsdag nog niet reageren op de mislukte poging om een Paars-pluskabinet te vormen. Nadat hij in de Tweede Kamer vragen over de situatie in de Gazastrook had beantwoord, zei hij tegen journalisten nog niet op de hoogte te zijn van de jongste ontwikkelingen in het formatieproces.

Wilders blij met klappen Paars-plus-onderhandelingen

VK 22.06.2010  DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders is blij dat een Paars-pluskabinet van de baan is. Dat is volgens hem goed voor Nederland. ‘We worden voor een ramp behoed’, zei Wilders dinsdag. ‘Het is een zonnige dag letterlijk en figuurlijk, dat die ellende niet doorgaat.’

Verhagen reageert later
Telegraaf 22.06.2010  DEN HAAG –  CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen wilde dinsdag nog niet reageren op de mislukte poging om een Paars-pluskabinet te vormen. Nadat hij in de Tweede Kamer vragen over de situatie in de Gazastrook had beantwoord, zei hij tegen journalisten nog niet op de hoogte te zijn van de jongste ontwikkelingen in het formatieproces.

‘Nederland behoed voor ramp’  

Telegraaf 22.06.2010 PVV-leider Geert Wilders is blij dat een Paars-pluskabinet van de baan is. „We worden behoed voor een ramp. Het is een zonnige dag gebleven.

Rutte: Geen Paars Plus * Cohen: Geen middenkabinet

Impasse in Den Haag

Telegraaf 22.06.2010 De formatie van een nieuw kabinet zit muurvast. Mark Rutte liet weten niet te willen onderhandelen over een Paars Plus-coalitie. Job Cohen liet vervolgens weten nog steeds niet te willen praten over een middenkabinet met VVD en CDA.

juni 22, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 reacties

  1. […] Tussenstand kabinet Rutte 1 – Pvda niet met CDA en VVD sluit Paarsplus uit […]

    Pingback door Haagse politiek – Kabinet Rutte1 is een stapje dichterbij. « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 26, 2010

  2. […] Tussenstand kabinet Rutte 1 – Pvda niet met CDA en VVD sluit Paarsplus uit […]

    Pingback door Haagse politiek – Kabinet Rutte 1 is een stapje dichterbij « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 26, 2010

  3. […] Tussenstand kabinet Rutte 1 – Pvda niet met CDA en VVD sluit Paarsplus uit […]

    Pingback door De lakmoesproef voor een nieuwe regeringscoalitie in 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | april 27, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: