Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Achtste verkenning Kabinet Rutte 1 – Middenkabinet VVD, PvdA en CDA

Vorige week had Mark Rutte zijn voorkeur reeds voor een degelijke ‘middencoalitie’ aangegeven.

Dit nadat nadat de besprekingen over een rechts kabinet met PVV en CDA waren vastgelopen. Die middencoalitie zou volgens Rutte eventueel aangevuld kunnen worden met D66.  

“Als D66 en GL worden toegevoegd valt er te praten”, aldus Job Cohen de PvdA-leider. Hij liet in Den Haag weten dat hij tegen een kabinet van slechts VVD, PvdA en CDA blijft.

Mark Rutte wilde nog niet verder ingaan op de variant van een vijfpartijenkabinet die PvdA-leider Job Cohen heeft geopperd. Hij zei wel dat hij ,,openstaat voor modaliteiten” rond de coalitie van zijn voorkeur, die van VVD, PvdA en CDA. Vorige week gaf hij al aan dat D66 daar bij zou komen, om de PvdA ,,comfort” te bieden.

Femke Halsema GroenLinks vindt het „ontijdig” om nu al te praten over een Nationaal kabinet van vijf partijen. Eerst moet serieus gekeken worden naar ‘normale’ meerderheidskabinetten over links of rechts.

Eerdere formatiebesprekingen NRC

‘Breed middenkabinet niet realiseerbaar na negatieve reacties’

Cohen torpedeert eigen plan

Telegraaf 23.06.2010 PvdA-fractievoorzitter Job Cohen verwacht niet dat een breed middenkabinet van vijf partijen, VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks, nog een kans maakt.

 

Cohen: breed middenkabinet niet realiseerbaar

AD 23.06.2010 DEN HAAG – PvdA-fractievoorzitter Job Cohen verwacht niet dat een breed middenkabinet van vijf partijen, VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks, nog een kans maakt . Na negatieve reacties van D66 en GroenLinks zei Cohen bij monde van een ..

Lees ook: Rutte ziet weinig in plan Cohen 

Lees ook: Verhagen lonkt naar regeringsdeelname                                 

Lees ook: Rosenthal onderzoekt combinatie VVD, CDA en PvdA 

‘Poldercoalitie’ Job Cohen slecht ontvangen

Elsevier 23.06.2010 Het plan van PvdA-leider Job Cohen om een coalitie te vormen met VVD, CDA, PvdA, GroenLinks en D66 krijgt weinig…  

Rosenthal onderzoekt combinatie VVD, CDA en PvdA

AD 23.06.2010 DEN HAAG – Uri Rosenthal praat vandaag met de fractievoorzitters van VVD, CDA en PvdA. De informateur bekijkt de mogelijkheden van een zogenoemd middenkabinet bestaande uit deze drie partijen.  

·   Lees ook: Cohen wil niet praten over VVD-PvdA-CDA   

·   Lees ook: Informateur bekijkt kans op middenkabinet 

·   Lees ook: CDA wacht op stappen van anderen 

Maxime Verhagen: Het wordt tijd voor inhoud

Elsevier 23.06.2010 CDA-fractieleider Maxime Verhagen wil met verschillende partijen gaan praten om te kijken of ze samen een regering kunnen vormen. Welke partijen dat zijn, wil hij…  

Rutte staat open voor meer partijen  

Trouw 23.06.2010 (Novum) – VVD-leider Mark Rutte wil nog steeds praten met de PvdA en het CDA, maar staat open voor de mogelijkheid dat een of meer andere partijen aanschuiven. Dat bleek woensdag na afloop van een gesprek tussen Rutte en informateur Uri Rosenthal. 

 

PvdA-leider Cohen wil kabinet met vijf partijen   

NRC 23.06.2010 NIEUWS – Job Cohen wil een vijfpartijenkabinet van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks. Dat heeft hij tegen informateur Uri Rosenthal gezegd.

Bij dit artikel · Achtergrond – Eenheidsregering, anti-PvdA-coalitie of zakenkabinet?

Rutte wil nog steeds met PvdA en CDA   

Trouw 23.06.2010 DEN HAAG (ANP) – VVD-leider Mark Rutte heeft nog steeds een voorkeur voor een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA. Dat zei hij na zijn gesprek bij informateur Uri Rosenthal.

PvdA-leider Job Cohen wil kabinet met vijf partijen

Elsevier 23.06.2010 PvdA-leider Job Cohen wil een vijfpartijenkabinet van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks. Zo’n brede coalitie zou volgens Cohen de meeste… 

Rutte wil nog steeds met PvdA en CDA

Parool 23.06.2010  DEN HAAG – VVD-leider Mark Rutte heeft nog steeds een voorkeur voor een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA. Dat zei hij na zijn gesprek bij informateur Uri Rosenthal.
Rutte wilde niet ingaan op de variant van een vijfpartijenkabinet die …  

 ·  Lees ook: Cohen wil breed vijfpartijenkabinet (23-06-10)

Verhagen wil nu wel praten over coalitie

VK 23.06.2010 DEN HAAG – CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen wil met verschillende partijen rond de tafel om te bekijken of ze elkaar inhoudelijk kunnen vinden om een regering te vormen. Het landsbelang is een van de redenen voor zijn oproep, bleek woensdag na afloop van zijn bezoek aan informateur Uri Rosenthal. Verhagen: ‘Niet in kringetjes blijven draaien’ ‘Als je kijkt naar de gigantische sociaal-economische uitdagingen en naar de politieke versplintering, dan is het noodzakelijk om rust aan tafel krijgen.  

Cohen wil kabinet van VVD, CDA, PvdA, D66 en GroenLinks

VK 23.06.2010  PvdA-leider Cohen heeft een kabinet voor ogen met zo’n beetje alle partijen die rond het politieke midden zijn gecentreerd. Hij wil een kabinet met VVD, CDA, PvdA,…  

Cohen koerst op kabinet van vijf partijen

Trouw 23.06.2010  In een mum van tijd zijn de drie meest voor de hand liggende meerderheidscoalities gestrand. Het proces van uitsluiten is zo snel gegaan dat er na slechts anderhalve week nog weinig realistische opties op tafel liggen.Meer over de formatie

Formatie: op inhoud nog niets afgeblazen  Trouw 23.06.2010   In een mum van tijd zijn de drie meest voor de hand liggende meerderheidscoalities gestrand. Het proces van uitsluiten is zo snel gegaan dat er na slechts anderhalve week nog weinig realistische opties op tafel liggen. Vandaag ontvangt informateur Rosenthal om de beurt de fractievoorzitters van VVD, PvdA en CDA, maar Cohen heeft al laten weten dat hij geen kabinet wil met VVD, CDA en zijn PvdA. Verhagen wil rust in formatieTrouw 23.06.2010   (Novum) – CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen vindt het tijd voor inhoudelijke onderhandelingen over de vorming van een nieuw kabinet. Dat heeft Verhagen woensdag gezegd na afloop van een gesprek met informateur Uri Rosenthal.  Informateur onderzoekt coalitie VVD, PvdA en CDATrouw 23.06.2010   (Novum) – Nadat twee opties zijn afgeschoten bekijkt informateur Uri Rosenthal dinsdag of het mogelijk is een kabinet te smeden tussen VVD, PvdA en CDA. PvdA-leider Job Cohen heeft dinsdag echter al herhaald dat hij niets ziet in zo’n kabinet.

Formatie: op inhoud nog niets afgeblazen

GroenLinks en D66 blijven hopen op Paars-plus

Rutte wijst paars-pluskabinet van de hand

 

Cohen wil breed vijfpartijenkabinet

Parool 23.06.2010 DEN HAAG – PvdA-leider Job Cohen wil een vijfpartijenkabinet van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks. Zo’n brede coalitie zou volgens Cohen de meeste balans geven die nodig is om besluiten te nemen over noodzakelijke hervormingen en investeringen. …   

·   Lees ook: Rosenthal verkent kabinet VVD, CDA en PvdA (23-06-10)

·  Lees ook: Informateur bekijkt kans op middenkabinet (22-06-10)  

Plan van Cohen valt slecht

Telegraaf 23.06.2010  Het idee van Job Cohen om een breed middenkabinet te vormen van vijf partijen is met weinig enthousiasme ontvangen.   Zie ook:

• Cohen wil vijf partijen in coalitie

• Informateur bekijkt middenkabinet

Cohen wil vijf partijen in coalitie

Telegraaf  23.06.2010 DEN HAAG –  Job Cohen heeft bij de informateur zijn voorkeur uitgesproken voor een coalitie van VVD, PvdA, CDA, D66 en Groenlinks. Hij liet in Den Haag weten dat hij tegen een kabinet van VVD, PvdA en CDA blijft. “Als D66 en GL worden toegevoegd valt er te praten”, aldus de PvdA-leider. 

Cohen wil breed vijfpartijenkabinet

RTVWEST 23.06.2010 – DEN HAAG (ANP) – PvdA-leider Job Cohen wil een vijfpartijenkabinet van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks. Zo’n brede coalitie zou volgens Cohen de meeste balans geven die nodig is om besluiten te nemen over noodzakelijke hervormingen en investeringen.

Cohen wil coalitie met vijf partijen

23.06.2010 (Novum) – PvdA-leider Job Cohen is bereid om met de VVD en het CDA te gaan praten over de vorming van een kabinet, maar alleen als D66 en GroenLinks ook meedoen. Dat heeft Cohen woensdag gezegd na afloop van een gesprek met informateur Uri Rosenthal.

Rutte wil nog steeds met PvdA en CDA

RTVWEST 23.06.2010  -VVD-leider Mark Rutte heeft nog steeds een voorkeur voor een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA. Dat zei hij na zijn gesprek bij informateur Uri Rosenthal.

Verhagen wil rust in formatie

23.06.2010 (Novum) – CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen vindt het tijd voor inhoudelijke onderhandelingen over de vorming van een nieuw kabinet. Dat heeft Verhagen woensdag gezegd na afloop van een gesprek met informateur Uri Rosenthal.  

Rosenthal verkent midddenkabinet

Telegraaf  23.06.2010 DEN HAAG –  Uri Rosenthal praat woensdag met de fractievoorzitters van VVD, CDA en PvdA. De informateur bekijkt de mogelijkheden van een zogenoemd middenkabinet bestaande uit deze drie partijen. 

Informateur onderzoekt coalitie VVD, PvdA en CDA

23.06.2010  (Novum) – Nadat twee opties zijn afgeschoten bekijkt informateur Uri Rosenthal dinsdag of het mogelijk is een kabinet te smeden tussen VVD, PvdA en CDA. PvdA-leider Job Cohen heeft dinsdag echter al herhaald dat hij niets ziet in zo’n kabinet. 

Informateur bekijkt mogelijkheden coalitie VVD, PvdA en CDA

Nu verkenning middenkabinet

Telegraaf 22.06.2010  Informateur Uri Rosenthal gaat kijken welke mogelijkheden er zijn om een middenkabinet te vormen met VVD, PvdA en CDA.

Zie ook:

• Paars-Plus van de baan

• Informateur praat koningin bij

• Mogelijke coalities op een rij

Rosenthal bekijkt nu coalitie VVD, PvdA en CDA 

NRC 22.06.2010  NIEUWS – Informateur Uri Rosenthal gaat onderzoeken of het mogelijk is om een kabinet te vormen van VVD, PvdA en CDA. Morgen heeft hij de fractievoorzitters uitgenodigd voor een gesprek.

Informateur bekijkt kans op middenkabinet

Wilders ziet nieuwe kans voor PVV 

AD 22.06.2010 DEN HAAG – Informateur Uri Rosenthal gaat kijken welke mogelijkheden er zijn om een kabinet te vormen van VVD, PvdA en CDA, een zogenoemd middenkabinet. Voor woensdagochtend heeft hij achtereenvolgens de fractieleiders Maxime Verhagen (CDA), Job …

Informateur bekijkt kans op middenkabinet

Parool 22.06.2010 DEN HAAG – Informateur Uri Rosenthal gaat kijken welke mogelijkheden er zijn om een kabinet te vormen van VVD, PvdA en CDA, een zogenoemd middenkabinet. Voor woensdagochtend heeft hij achtereenvolgens de fractieleiders Maxime Verhagen (CDA), Job …

Lees ook: Rutte: Geen onderhandelingen over Paars-plus (22-06-10)

Rosenthal bekijkt PvdA, VVD en CDA

VK 22.06.2010 Informateur Uri Rosenthal gaat kijken welke mogelijkheden er zijn om een kabinet te vormen van VVD, PvdA en CDA, een zogenoemd middenkabinet. Voor woensdagochtend…

·   Onderhandelingen Paars-plus mislukt

Rosenthal gaat kabinet VVD, PvdA, CDA onderzoeken

Elsevier 22.06.2010 Na het mislukken van het formeren van een Paars-pluskabinet, gaat informateur Uri Rosenthal nu de mogelijkheden onderzoeken voor een…

Cohen wil niet onderhandelen met CDA en VVD

Elsevier  22.06.2010 Nu een kabinet Paars-plus van de baan is, leek een coalitie met VVD, CDA en PvdA een voor de hand liggende optie. PvdA-leider Job Cohen heeft echter opnieuw…

CDA wacht op anderen

Telegraaf 22.06.2010  CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen wacht af wat informateur Uri Rosenthal gaat doen nu de gesprekken over Paars-plus zijn mislukt. Als Rosenthal opnieuw een rechts kabinet van VVD, PVV en CDA wil verkennen, moeten VVD-leider Mark Rutte en zijn PVV-collega Geert Wilders wel eerst duidelijk maken hoe zij hun onderlinge verschillen denken te overbruggen voordat Verhagen eventueel aanschuift.

CDA wacht op stappen van anderen

Parool 22.06.2010 DEN HAAG – CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen wacht af wat informateur Uri Rosenthal gaat doen nu de gesprekken over Paars-plus zijn mislukt. Als Rosenthal opnieuw een rechts kabinet van VVD, PVV en CDA wil verkennen, moeten VVD-leider Mark …

Informateur praat met VVD, PvdA en CDA

22.06.2010 (Novum) – Informateur Uri Rosenthal gaat woensdag praten met VVD-leider Mark Rutte, PvdA-leider Job Cohen en CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen over de mogelijkheden om een coalitie tussen hun partijen te smeden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten.

Blog: 

juni 22, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 reacties

  1. […] Achtste verkenning Kabinet Rutte 1 – Middenkabinet VVD, PvdA en CDA […]

    Pingback door Haagse politiek – Kabinet Rutte1 is een stapje dichterbij. « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 26, 2010

  2. […] Achtste verkenning Kabinet Rutte 1 – Middenkabinet VVD, PvdA en CDA […]

    Pingback door Haagse politiek – Kabinet Rutte 1 is een stapje dichterbij « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 26, 2010

  3. […] Achtste verkenning Kabinet Rutte 1 – Middenkabinet VVD, PvdA en CDA […]

    Pingback door De lakmoesproef voor een nieuwe regeringscoalitie in 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | april 27, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: