Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Machtsgreep binnen de PvdA-gelederen Amsterdam ?

Jongeren zouden zijn opgehitst.

Hen werd verteld dat Ahmed Marcouch een homo is die heult met de autochtone Nederlanders en pro-Israël is. Dat meldt de Volkskrant zaterdag op basis van ingewijden in de Marokkaanse gemeenschap in Nieuw-West.

Baâdoud won de verkiezing in december vorig jaar van Ahmed Marcouch, die was voorgedragen als lijsttrekker. Dat zeggen ingewijden in de Marokkaanse gemeenschap in Nieuw-West.

De beschuldigingen aan het adres van Baâdoud zijn deels al eerder naar buiten gebracht via geruchten waar ook toen reeds grote vraagtekens bij werden geplaatst. En anderen, zoals de goed ingevoerde blogger en boekenschrijver Carel Brendel, wijzen erop dat voorbij wordt gegaan aan aanwijzingen die juist een ander beeld oproepen.

Voor de PvdA is Marcouch inmiddels meer dan alleen een kandidaatleider van een Amsterdamse afdeling die het niet heeft gehaald. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart kwam hij dankzij voorkeursstemmen in de Amsterdams raad. Maar inmiddels is Marcouch lid van de Tweede Kamer.

Hij stond vijftiende op de verkiezingslijst van de PvdA, een plek waarmee hij als hoogste nieuwkomer ook bij tegenvallende verkiezingsuitslagen nog zeker zou zijn geweest van een plek in de Kamerfractie.

Onrust over een prominent lid van de fractie zal PvdA-fractieleider Job Cohen niet bepaald gelegen komen. Cohen moet de komende week met de VVD, GroenLinks en D66 onderhandelen over een nieuwe Paars-Plus-kabinet en kan onzekerheid rond zijn fractie dan missen als kiespijn.

Een PvdA-commissie onder leiding van de voormalige Amsterdamse PvdA-leider Walter Etty doet onderzoek naar de ongeregeldheden. Hij komt deze maand met zijn bevindingen.

In een persverklaring van het bestuur van PvdA Nieuw-West probeert de partij de chaos tijdens de verkiezing van een nieuwe politiek leider te relativeren. Persbericht  PvdA-Nieuw-West-onderzoek-Etty-Graumans-def.pdf  

PvdA A’dam wil andere procedure

Telegraaf 24.06.2010  AMSTERDAM –  De PvdA in Amsterdam wil dat de leden van de partij in de deelraden voortaan hun lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen rechtstreeks kiezen. Ook moeten de regels voor de kandidaatstelling veranderen. Dat stelt de partij donderdag naar aanleiding van een onderzoek naar de gang van zaken rond de lijsttrekkersprocedure in stadsdeel Nieuw-West.

Harde kritiek op Ploumen om rol Nieuw-West

Parool 23.06.2010  AMSTERDAM – PvdA-partijvoorzitter Lilianne Ploumen heeft onverstandig gehandeld tijdens de strijd tussen Ahmed Marcouch en Achmed Baâdoud om het lijsttrekkerschap in Nieuw-West. Dit schrijft een interne partijcommissie, bestaande uit oud-wethouder Walter Etty en oud-raadslid Anne Graumans in een woensdag verschenen rapport.

Zware kritiek op Ploumen in zaak ‘Marcouch’

Trouw 23.06.2010 PvdA-voorzitster Lilianne Ploumen heeft vorig jaar de hand proberen te lichten met reglementen teneinde de favoriete kandidaat van haarzelf, Ahmed Marcouch, tot enige lijsttrekkerkandidaat in Amsterdam Nieuw-West benoemd te krijgen.

‘Veel mis bij PvdA, maar geen coup tegen Marcouch’

Elsevier 23.06.2010 Met de conclusies van een ‘volstrekt onafhankelijk’ onderzoek in de hand verwerpt de PvdA Nieuw-West in Amsterdam alle aantijgingen over een coup tegen Ahmed Marcouch in december 2009. En eigenlijk is er helemaal niets misgegaan, concludeert het afdelingsbestuur. In het onderzoek zelf staat echter toch een aantal harde conclusies.

Weer vragen rond ‘Val van Marcouch’

Trouw 19.06.2010  Er dreigt opnieuw ophef rond Ahmed Marcouch, de man die in december werd verslagen als leider van de PvdA-afdeling Amsterdam Nieuw-West en sinds deze week deel uitmaakt van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer.

‘Val Marcouch zorgvuldig voorbereid’

AD 19.06.2010  AMSTERDAM – Het kamp van Achmed Baâdoud bereidde de val van Ahmed Marcouch als leider van de PvdA-afdeling Amsterdam Nieuw-West zorgvuldig voor. Jongeren zouden zijn opgehitst. Hen werd verteld dat Marcouch een homo is die heult met de …

Lees ook: PvdA’er Marcouch pleit voor ‘lokjoden’ 

‘Marokkaanse PvdA-coup bracht Marcouch ten val’

Elsevier 19.06.2010 De val van Ahmed Marcouch als politiek leider van de Amsterdamse PvdA-afdeling Nieuw-West, eind vorig jaar, is zorgvuldig voorbereid door…

‘Val Marcouch zorgvuldig voorbereid’

Trouw 19.06.2010 Achmed Baâdoud heeft Ahmed Marcouch als leider van de PvdA-afdeling Amsterdam Nieuw-West onder meer met intimidatie en het gericht ronselen van nieuwe leden verslagen.

‘Val Marcouch was machtsgreep’

VK 19.06.2010 De val van Ahmed Marcouch als politiek leider van de Amsterdamse PvdA-afdeling Nieuw-West, eind vorig jaar, is…

 ‘Val Marcouch zorgvuldig voorbereid’

19.06.20210  (Novum) – Het kamp van Achmed Baâdoud bereidde de val van Ahmed Marcouch als leider van de PvdA-afdeling Amsterdam Nieuw-West zorgvuldig voor. Voorafgaand aan de lijsttrekkersverkiezing van de PvdA voor Amsterdam Nieuw-West werden nieuwe leden geronseld om Baâdoud te steunen. Ook werden leden geïntimideerd.

Zie ook: 

Gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010 – Nieuws uit Amsterdam

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Ahmed Marcouch PvdA doet toch mee in Amsterdam

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Nog steeds gedonder bij de PvdA Amsterdam

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Grote teleurstelling kandidatenlijst PvdA Amsterdam

Gemeenteraadsverkiezingen 2010 – Gedonder in de Amsterdams PvdA-tent

Blog:

De PVDA een democratische ingeving? Wat zou de Grote Voorman daar wel niet van denken?

Aahn

juni 19, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

5 reacties

 1. […] Machtsgreep binnen de PvdA-gelederen Amsterdam ? […]

  Pingback door PvdA partijvernieuwing – Over wat van Waarde is « Debat in de Digitale Hofstad | februari 17, 2013

 2. […] Machtsgreep binnen de PvdA-gelederen Amsterdam ? […]

  Pingback door Het gedonder bij de PvdA gaat gewoon verder « Debat in de Digitale Hofstad | september 21, 2013

 3. […] Machtsgreep binnen de PvdA-gelederen Amsterdam ? […]

  Pingback door Debat in de Digitale Hofstad | september 21, 2013

 4. […] Machtsgreep binnen de PvdA-gelederen Amsterdam ? […]

  Pingback door Gedonder bij de PvdA gaat gewoon verder !!!! « Debat in de Digitale Hofstad | september 21, 2013

 5. […] Machtsgreep binnen de PvdA-gelederen Amsterdam ? […]

  Pingback door JSF-gedonder bij de PvdA gaat gewoon verder !!!! « Debat in de Digitale Hofstad | september 21, 2013


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: