Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Vierde verkenning kabinet Rutte 1 – rechtse coalitie VVD, PVV en CDA van de baan

De stekker werd uit het rechtse stopcontact getrokken.

Na een laatste ronde heeft Maxime Verhagen definitief de stekker uit een rechtse coalitie getrokken.

 

Mijn conclusie is dat een parlementair meerderheidskabinet van VVD, PVV en CDA niet mogelijk is.” lichtte Rosenthal zijn mislukte pogingen toe om tot gesprekken te komen tussen VVD, PVV en CDA over de vorming van een kabinet.

“Ze hebben hun vrienden van de PvdA van stal gehaald”, foeterde PVV-voorman Geert Wilders donderdag voorafgaand aan de beëdiging van de nieuwe Tweede Kamerleden.

Wilders vindt het ,,erg teleurstellend” dat de vorming van een centrumrechts kabinet lijkt te mislukken. Eerder op de dag stelde PVV-leider Geert Wilders al dat het CDA de stekker uit een rechtse coalitie had getrokken. 

Als het CDA wel had willen aanschuiven, hadden de drie partijen het volgens Rutte snel eens kunnen worden. “Maar het CDA wil niet onderhandelen. Daar heb ik me bij neer te leggen”, zei Rutte. Een rechtse coalitie zou volgens Rutte ‘het beste voor het land’ zijn geweest, gezien de verkiezingsuitslag. Hij noemde het ‘jammer’ dat de gesprekken hierover op niets zijn uitgelopen.

Je kan een Kabinet formeren dat perfect geolied is en geruisloos zal gaan lopen. Echter dit biedt geen garantie voor de toekomst. Vorm je daarentegen een Kabinet dat kraakt en piept aan alle kanten, dan levert dit meer perspectief. Want een oud en oer-Hollands spreekwoord zegt “Krakende wagens  lopen rijden ……. het langst” !!!

Er zijn nog twee opties voor een meerderheidskabinet. VVD, PvdA en CDA kunnen samen een brede coalitie vormen, maar de VVD kan ook met PvdA, D66 en GroenLinks een kabinet vormen, het zogenoemde Paars plus.

CDA trekt de stekker er uit  Video

Verhagen weigert te onderhandelen  Video

Bekijk hier de beelden van het informele gesprek van Wilders, Rutte en Verhagen

Sluiten andere partijen Geert Wilders buiten?

Informateur Rosenthal praat verder met vijf partijen

Elsevier 17.06.2010  Informateur Uri Rosenthal zet vrijdag de formatie voort met gesprekken met vijf fractievoorzitters. Hij praat dan met Job Cohen (PvdA), Maxime Verhagen…

Informateur praat verder met vijf partijen

AD 17.06.2010  DEN HAAG – Er komt geen kabinet van VVD, PVV en CDA. Informateur Uri Rosenthal ziet geen mogelijkheden om de drie partijen aan tafel te krijgen om te onderhandelen over een nieuw regeerakkoord.

Vrijdag gesprek met vijf partijen

Telegraaf 17.06.2010 Informateur Uri Rosenthal zal vrijdag spreken met vijf fractievoorzitters. Hij gaat om Cohen (PvdA), Verhagen (CDA), Pechtold (D66), Halsema (GroenLinks) en Rutte (VVD).

Rosenthal praat verder met vijf partijen

VK 17.06.2010  Informateur Uri Rosenthal zet vrijdag de formatie voort met gesprekken met vijf fractievoorzitters. Hij praat dan met Job Cohen (PvdA), Maxime Verhagen (CDA), Alexander…

·    Rosenthal: coalitie VVD, PVV en CDA niet haalbaar

·   Paars-plus niet vanzelfsprekend

Rosenthal praat verder met vijf partijen

Parool 17.06.2010 DEN HAAG – Informateur Uri Rosenthal zet vrijdag de formatie voort met gesprekken met vijf fractievoorzitters. Hij praat dan met Job Cohen (PvdA), Maxime Verhagen (CDA), Alexander Pechtold (D66), Femke Halsema (GroenLinks) en Mark Rutte (VVD).

Het blijft gissen wat Rutte werkelijk wil  

Trouw 17.06.2010 Even lijken het de beste vrienden. Meteen nadat ze gistermiddag de eed respectievelijk de belofte aflegden en daarmee (weer) lid zijn van de Tweede Kamer, vliegen de fractievoorzitters van VVD, PVV en CDA op elkaar af. 

Geen kabinet met VVD, PVV en CDA  

NRC 17.06.2010 – Het is informateur Rosenthal niet gelukt een rechtse coalitie te smeden. CDA wilde niet aan tafel zolang VVD en PVV het niet eerst onderling eens werden.

Bij dit artikel:

Rosenthal: Kabinet VVD-PVV-CDA komt er niet

Elsevier 17.06.2010  Informateur Uri Rosenthal geeft zijn poging om een kabinet met de grootste partij, VVD, en de grootste winnaar, PVV, te formeren op. Voor een…

Informateur weer naar Koningin na mislukte gesprekken

Elsevier 17.06.2010 Terwijl informateur Uri Rosenthal terug is naar koningin Beatrix, hebben VVD-leider Mark Rutte, CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen …

ChristenUnie protesteert met kruisje tijdens beëdiging 14:03 30
Mark Rutte: CDA wil niet onderhandelen    

Geert Wilders: CDA blokkeert een rechts kabinet

Elsevier 17.06.2010 De informatie voor een rechts kabinet zit volledig op slot. Het CDA wil nog altijd niet aanschuiven bij VVD en PVV en PVV-leider Geert Wilders…

Rechts kabinet van de baan

17.06.20210 DEN HAAG (ANP) – Er komt geen kabinet van VVD, PVV en CDA. Informateur Uri Rosenthal ziet geen mogelijkheden om de drie partijen aan tafel te krijgen om te onderhandelen over een nieuw regeerakkoord.

‘Kabinet met VVD en PVV niet haalbaar’

Trouw 17.06.2010 Het CDA wilde dat VVD en PVV eerst zouden onderhandelen, de PVV wilde alleen met drie partijen tegelijk onderhandelen.

Rechts kabinet van de baan

Parool 17.06.2010 DEN HAAG – Er komt geen kabinet van VVD, PVV en CDA. Informateur Uri Rosenthal ziet geen mogelijkheden om de drie partijen aan tafel te krijgen om te onderhandelen over een nieuw regeerakkoord.

 

‘Het CDA wil niet deelnemen’ * ‘Ze trekken de stekker eruit’

Rechts kabinet uit zicht

Telegraaf  17.06.2010 De kans op een regering van VVD, PVV en CDA lijkt verkeken. Mark Rutte en Geert Wilders zien geen kans meer op een rechts kabinet nu CDA-voorman Maxime Verhagen weigert te praten met de partijen.

‘Ik trek stekker er helemaal niet uit’

Telegraaf 17.06.2010 CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen ontkent dat hij de stekker uit de formatie van een rechtse coalitie heeft getrokken. „We trekken helemaal geen stekker er uit.”

Geen kabinet VVD en PVV

Telegraaf 17.06.2010 Er komt geen kabinet met VVD en PVV. Dat zei informateur Uri Rosenthal in een toelichting op de mislukte poging om tot gesprekken te komen tussen VVD, PVV en CDA.

Verhagen: Foute stropdas Wilders

Telegraaf 17.06.2010 VIDEO Na de mislukte coalitiepoging hadden de drie hoofdrolspelers Mark Rutte, Geert Wilders en Maxime Verhagen donderdagmiddag nog een bijzonder onderonsje in de Tweede Kamer.  

Rechtse coalitie van de baan

17.06.2010  (Novum) – Een rechtse coalitie van VVD, PVV en CDA is van de baan. VVD-leider Mark Rutte legt zich erbij neer dat het CDA hierover niet wil onderhandelen. Dat heeft Rutte donderdag gezegd na een gesprek met informateur Uri Rosenthal.

Wilders: CDA haalt PvdA van stal

17.06.2010 DEN HAAG (ANP) – Door de weigering van het CDA om samen met PVV en VVD te praten over een coalitie helpt die partij de PvdA aan tafel bij de informateur.  

Verhagen kort  bij informateur

Telegraaf 17.06.2010 CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen heeft tijdens kort overleg met de informateur weer bevestigd dat de VVD en PVV het eerst eens moeten worden over belangrijke punten. 

Gerelateerde artikelen: 

‘Leden CDA en VVD nu met PvdA’

Rosenthal bij koningin

Ook Pechtold wacht op Rosenthal

Verhagen: trek stekker er helemaal niet uit

Rutte: CDA wil niet onderhandelen

Rutte bij informateur 
Wilders: CDA blokkeert rechts kabinet
Wilders bij informateur
 

BLOG: 

Ziet u het nog de regeerbaarheid van Nederland?

PLUSPOST

Breaking-News: Wilders nicht in der Regierung

All About Geert Wilders

Breaking-News: Wilders nicht in der Regierung

Meine Güte  

Niemand wil met rotjochie Wilders spelen

Her CDA zeurt en Rosenthal is slap

Hilfiger reads the news

Wilders: “CDA blokkeert rechts kabinet”

Sargasso 

Geert Wilders en Mark Rutte willen wel met het CDA, maar het CDA zeurt…en Rosenthal is slap

Hilfiger reads the news  

Snoeks en Ten Napel

Freelance journalist Johan Koning blogt » Snoeks en Ten Napel

Niemand wil met rotjochie Wilders spelen

Krapuul.nl

CDA kan nooit met Wilders regeren (zonder kiezersbedrog te plegen)

PLUSPOST ›  

CDA-prominenten hebben de boodschap van de kiezers compleet niet begrepen

juni 17, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , ,

6 reacties

 1. In Nederland te hebben gewoond ben ik in zekere mate bekend met politiek Nederland. Het is een kwestie van lang volhouden en doen alsof. Het kan er bij mij niet in dat CDA, de grote verliezer, nog ambities koestert om coalitiepartner te worden. Het volk heeft duidelijk nee gezegd tegen CDA. De CDA-partij heeft gedurende jaren voor onenigheid gezorgd tussen Nederland en Aruba. Het was zo ongelooflijk dat de CDA, met behulp van Nederlandse spionnen in Aruba, hebben gezorgd voor het verlies van de MEP-partij in Aruba tijdens de laatste verkiezingen. En wat zien we nu. Ook de CDA wordt gewipt. Boontje komt om zijn loontje.
  Regeerders als Bijleveld, Balkenende hebben ervoor gezorgd voor het onderzoeken van Arubaanse regeerders terwijl de dat een taak is van Arubaanse instituten, zoals, het OM, Raad van Advies enz. Je moet je eens voorstellen dat De Arubaanse Regering een commissie vormt om de Bouwfraude grondig te onderzoeken, eveneens de talrijke corrupties gepleegd bij de Nederlandse Banken, enz.enz. Dat kan toch niet? Paars Plus, dat moet lukken. Nilo Croes, Aruba

  Reactie door Marcolino Croes | juni 18, 2010

 2. Het CDA kan best met de PVDA regeren. In de PvdA heeft onverkort Rooms Katholiek Nederland de grootste invloed door een grote organisatie als Cordaid maar ook bijvoorbeeld Pax Christi. Hele en halve communisten doen het sinds de tachtiger jaren ook goed in de PVDA. CDA en PVDA sluiten ook wat hun multiculturele opvattingen betreft nauw bij elkaar aan. Alle wat grotere linkse partijen, CU, D66, GL en SP, kunnen zo bij CDA en PVDA aanschuiven. Een forse meerderheid. Het CDA heeft nu in ieder geval al duidelijk gemaakt waar haar belangen liggen. De vraag is alleen of het CDA dat voldoende weet te maskeren. Zo ja, en daar zal zeker de term landsbelang bij vallen, dan gaat het CDA met links waaronder zeker CU regeren.

  Reactie door E. Erikes | juni 18, 2010

 3. […] voor niets kwam de PVV niet in het college van Den Haag en Almere. En ook in de Regering blijkt geen plek voor hem. Hoezo Hoogmoed […]

  Pingback door Geert Wilders PVV – Hoogmoed kwam voor de val. « Debat in de Digitale Hofstad | juni 19, 2010

 4. […] Vierde verkenning kabinet Rutte 1 – rechtse coalitie VVD, PVV en CDA van de baan […]

  Pingback door Haagse politiek – Kabinet Rutte1 is een stapje dichterbij. « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 26, 2010

 5. […] Vierde verkenning kabinet Rutte 1 – rechtse coalitie VVD, PVV en CDA van de baan […]

  Pingback door Haagse politiek – Kabinet Rutte 1 is een stapje dichterbij « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 26, 2010

 6. […] Vierde verkenning kabinet Rutte 1 – rechtse coalitie VVD, PVV en CDA van de baan […]

  Pingback door De lakmoesproef voor een nieuwe regeringscoalitie in 2012 « Debat in de Digitale Hofstad | april 27, 2012


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: