Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Derde verkenning formatie kabinet Rutte 1 – VVD, PVV en CDA – en hoe nu verder ??

Derde verkenning – en hoe nu verder ?? 

Verhagen CDA zei woensdag na afloop van een meer dan twee uur durend onderhoud met informateur Uri Rosenthal dat hij nog geen ja kan zeggen tegen gesprekken omdat hij nog geen duidelijkheid heeft gekregen over hoe VVD en PVV de onderlinge verschillen denken op te lossen. CDA-leider Maxime Verhagen volhardt in zijn weigering om met VVD-leider Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders aan tafel te gaan om te onderhandelen over een coalitie.

Rutte en Verhagen zaten woensdag een groot deel van de middag in de Tweede Kamer, bij het afscheid van vertrekkende collega’s. Rosenthal sprak in de tussentijd met Verhagen, maar die wil nog altijd niet aanschuiven.

PVV-leider Geert Wilders zei dat hij een sms’je had gehad van Rosenthal over diens gesprek met Verhagen en hem nu eerst gaat bellen.

Ondertussen kreeg informateur Uri Rosenthal van financieel-economisch deskundigen de boodschap haast te maken. Het CDA kondigde aan deelname aan een eventueel kabinet voor het laatste woord voor te leggen aan het partijcongres.  

Dominee Gremdaat: een goed gesprek – Video

VK 16.06.2010 Mark Rutte en Geert Wilders hadden dinsdag een ‘goed gesprek’ met de informateur. Een inhoudsloze mededeling, aldus dominee Gremdaat, maar aan de manier waarop de woorden werden uitgesproken, merkte je hoe het gesprek eigenlijk was.

Kabinetsformatie zit op slot

AD 16.06.2010 DEN HAAG – De formatie van een nieuw kabinet dreigt een kleine week na de verkiezingen al in een impasse te komen. CDA-leider Maxime Verhagen volhardt in zijn weigering om met VVD-leider Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders aan tafel te gaan …

Vorming rechts kabinet zit vast

VK 16.06.2010 De vorming van een rechts kabinet lijkt vastgelopen op de weigering van PVV-leider Wilders en CDA-leider Verhagen om verder te praten. Verhagen wil in dit stadium…

·     Verhagen: ‘Nog geen ja tegen gesprekken’

·     Formatie gaat zeer moeizaam

·     Voor Rutte en Wilders is informateur nu aan zet

·     Verhagen: ‘Nog geen ja tegen gesprekken’

·     Het spel met Geert Wilders

·     ‘Verzet binnen CDA tegen coalitie met PVV groeit’ 

·     CDA-congres moet beslissen over meeregeren

·     De Jager: maatregelen tegen verdere tekorten

·     Rosenthal laat zich bijpraten over economie

 Verhagen donderdagochtend naar Rosenthal

AD 16.06.2010 DEN HAAG – CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen praat donderdag verder met informateur Uri Rosenthal. PVV-leider Geert Wilders en Mark Rutte (VVD) schuiven later op de dag, zonder Verhagen, aan bij Rosenthal. Dat meldde het bureau van de …

Formatie vordert niet

Telegraaf 16.06.2010 DEN HAAG –  De formatie van een nieuw kabinet dreigt een kleine week na de verkiezingen al in een impasse te komen.

Verhagen nog niet bereid tot gesprekken…

Telegraaf 16.06.2010   CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen is nog niet bereid om gesprekken te beginnen met de VVD en de PVV over een eventueel kabinet.

…Rutte en Wilders wachten op informateur

Telegraaf 16.06.2010  VVD-leider Mark Rutte wacht vervolgstappen van informateur Uri Rosenthal af, nu CDA-leider Maxime Verhagen heeft aangegeven dat hij nog niet wil onderhandelen. 

Verhagen: eerst PVV en VVD

Telegraaf 16.06.2010 CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen vindt dat praten over een coalitie met de VVD en de PVV voor hem alleen zin heeft als er een begin van overeenstemming is tussen VVD-leider Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders. „Aanschuiven heeft alleen zin als er een begin van overeenstemming is tussen de VVD en de PVV. Anders is het volstrekte tijdverspilling”, zei Verhagen woensdag voordat hij in gesprek ging met informateur Uri Rosenthal. 

‘CDA-achterban moet beslissen over PVV’

Telegraaf 16.06.2010 CDA-gedeputeerde Theo Rietkerk (Overijssel) wil dat uiteindelijk de achterban tijdens een partijcongres het laatste woord heeft of het CDA in een kabinet moet stappen met de PVV.

Verhagen zoekt VVD en PVV nog niet op 

AD 16.06.2010 DEN HAAG – CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen is nog niet bereid om gesprekken te beginnen met de VVD en de PVV over een eventueel kabinet. Verhagen zei na afloop van een meer dan twee uur durend onderhoud met informateur Uri Rosenthal dat .

CDA besluit in congres over deelname coalitie

AD16.06.2010 DEN HAAG – Het CDA zal een congres houden waar definitief ja of nee wordt gezegd tegen deelname aan een coalitie. Dat heeft waarnemend partijvoorzitter Henk Bleker gemeld na overleg binnen het dagelijks bestuur van de partij en met …  

PVV bezorgt CDA nu al koppijn

Trouw 16.06.2010 Onrust in het CDA. Een mogelijke coalitie met de PVV ligt niet goed bij de achterban. „Die snakt ernaar dat de partijtop uitspreekt: Wij doen het niet.” Het CDA en de PVV in één regering? Partijprominenten en lokale CDA’ers gruwen van die gedachte. Toch is een coalitie met de partij van Geert Wilders nog steeds een optie. Het CDA sluit geen enkele democratische partij uit, dus ook de PVV niet. Daar komt bij dat nieuwbakken fractievoorzitter Maxime Verhagen heeft aangegeven dat hij best wil aanschuiven aan de formatietafel, als VVD en PVV er samen uit zijn.

CDA houdt congres over regeren met PVV

Elsevier 16.06.2010 Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) is in gesprek met informateur Uri Rosenthal om de toestand van de…

CDA wil nog niet praten met VVD en PVV 

NRC 16.06.2010 NIEUWS – VVD en PVV zijn het niet eens over aanpak crisis, etnische registratie en invoering hoofddoekbelasting, zegt Maxime Verhagen.

Bij dit artikel

Rechtse coalitie uit zicht na noodrem CDA

Parool 16.06.2010 DEN HAAG – De komst van een rechtse coalitie van VVD, PVV en CDA is zeer onwaarschijnlijk geworden. CDA-leden krijgen het recht een dergelijke coalitie te blokkeren. Zij staan buitengewoon kritisch tegenover samenwerking met de PVV. Het is voor …

Wat als VVD en PVV het eens worden?

Trouw 16.06.2010 Het CDA wil dat de VVD en PVV het eerst eens worden over omstreden PVV-wensen als een belasting op hoofddoekjes en een etnische registratie van iedereen, voordat ze bij de twee aan tafel aanschuift. Maar als de VVD en de PVV het daarover eens worden, wat treft het CDA dan voor immigratie- en integratiebeleid aan?

CDA: nog geen ja tegen gesprekken

Trouw 16.06.2010 De formatie van een nieuw kabinet dreigt een kleine week na de verkiezingen al in een impasse te komen.

De Jager: tekorten niet verder laten oplopen (video) VK 16.06.2010

De Jager bij Rosenthal

Telegraaf 16.06.2010 Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager is woensdagochtend aangeschoven bij informateur Uri Rosenthal om de toestand van de overheidsfinanciën en de situatie op de financiële markten te bespreken.  

‘Nederland moet flink hervormen’

Telegraaf 16.06.2010 Een nieuwe Nederlandse regering moet met concrete maatregelen komen om vanaf 2011 het overheidstekort weer terug te dringen. Met het oog op de vergrijzing moet er vooral sterk op de uitgaven aan de zorg en pensioenen worden gelet. Daarnaast moeten het ontslagrecht en de huizenmarkt op de schop en dient de kilometerheffing te worden ingevoerd.

Rosenthal bijgepraat over economie

Telegraaf 16.06.2010 Informateur Uri Rosenthal laat zich woensdag bijpraten door specialisten op financieel-economisch gebied. Even na half tien meldde directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau zich in Den Haag voor zijn gesprek met Rosenthal.Later maken ook demissionair minister Jan Kees de Jager van Financiën en president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank hun opwachting.

CDA: congres over coalitie

Telegraaf 16.06.2010 Het CDA zal een congres houden waar definitief ja of nee wordt gezegd tegen deelname aan een coalitie. • 584 reacties

‘Snel stevige maatregelen’

Telegraaf 16.06.2010 President Wellink (DNB) wil zo snel mogelijk ‘stevige maatregelen’ voor de economie.  

Gerelateerde artikelen; 

Rosenthal bijgepraat over economie
Informateur Uri Rosenthal laat… 

Goed gesprek Wilders en Rutte
VVD-leider Mark Rutte en zijn PVV-collega… 

Financiële experts uitgenodigd
Informateur Uri Rosenthal heeft… 

‘Praten zonder CDA weinig zinvol’
Voor PVV-leider Geert Wilders heeft het…

Wilders: Verha-gen wees eerlijk
PVV-leider Geert Wilders vindt dat… 

Rutte weer bij informateur
VVD-leider Mark Rutte vindt het… 

Willink: 2011 geen verloren jaar
Vicepresident Herman Tjeenk… 

Informateur praat verder met VVD en PVV
Informateur Uri Rosenthal…

Kiesraad: VVD echt de grootste
De nieuwe zetelverdeling in…

Rutte: met PVV valt te praten
VVD-leider Mark Rutte ziet… 

Blog: 

Ping pong bij formatie is weer begonnen

PLUSPOST

Regeringscoalitie van VVD, PvdA en CDA ?

Debat in de Digitale Hofstad » Regeringscoalitie van VVD, PvdA en CDA ?

Welke coalitie wordt het? En wie wordt de nieuwe premier van ons land?

@MaximeVerhagen wijst kopvoddentax af. Maar hoe denken ze bij CDA en VVD over Wilders’ War Against Islam?

Er is hartstikke veel leuks te bepraten met CDA, VVD en PVV

Krapuul.nl

Ping pong bij formatie is weer begonnen

PLUSPOST

Tweede verkenning formatie kabinet Rutte I; VVD, PVV en CDA

Debat in de Digitale Hofstad » Regeringscoalitie van VVD, PvdA en CDA ?

Rutte: „Mit der PVV kann man sprechen“

All About Geert Wilders

Welke coalitie wordt het? En wie wordt de nieuwe premier van ons land?

Hilfiger reads the news

Wilders & Rutte: “Gutes Gespräch”

All About Geert Wilders » Wilders & Rutte: “Gutes Gespräch” 

Er is hartstikke veel leuks te bepraten met CDA, VVD en PVV

juni 16, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 reacties

 1. […] Derde verkenning formatie kabinet Rutte 1 – VVD, PVV en CDA – en hoe nu verder ?? […]

  Pingback door Haagse politiek – Kabinet Rutte1 is een stapje dichterbij. « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 26, 2010

 2. […] Derde verkenning formatie kabinet Rutte 1 – VVD, PVV en CDA – en hoe nu verder ?? […]

  Pingback door Haagse politiek – Kabinet Rutte 1 is een stapje dichterbij « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 26, 2010

 3. Ik heb in het begin reeds aangegeven(twee aangetekende brieven verstuurd naar de tweede kamer )om aan te geven dat de p.v.v in de het nieuwe kabinet moet worden vertegenwoordigd
  al die miljoenen mensen hebben niet voor niets gestemd op deze partij er moet een nieuw beleid en een frisse wind komen en het nieuwe kabinet.Een pvv stemmer een van de vele
  K.Slagter Kempstraat 6 6443VH Brunssum.Ondernemer.

  Reactie door K.Slagter | juli 22, 2010

 4. Nochmaals mijn reactie
  De gekozen PVV moet in het nieuwe kabinet komen
  dat is het stembereik van miljoenen Nederlanders
  Als dit geen doorgang vindt zullen veel stemmers de andere partijen verlaten en de kant van de pvv innemen.

  Reactie door K.Slagter | juli 22, 2010

 5. Het CDA is niet een klein kind die zijn zin niet krijgt en maar blijft doorzeuren dat de christerlijke zo goed zijn
  in houden de moslim,s de hand boven het hoofd(gehersenspoelde kop vanaf de geboorte)vergeten even dat alle gelovigen door hun worden beschouwd als heidenen,die gestenigd moeten worden
  dat is dan het moslimgeloof,ik sta daarom ook pal achter Wilders die wil verhinderen dat deze allahhonden hier de baas worden Ik ben het 10-00 % eens met de PVV Rotzooi maken in Nederland terug naar hun eigen oerwoud,waar zij naar hartelust de onreine vrouwen en dieren kunnen onderdrukken
  Mijn wens is dus ook gooi die idiote christen eruit en zoek een ander partij degene die natuurlijk niet te veel problemen maken dat is natuurlijk Uw keus.Ik hoop van harte
  dat Uw partij het grootste deel van onze regering zal uitmaken in de nabije toekomst.
  Ik groet de PVV en den Heer Wilders oprecht met hun doorzettingvermogen Klaas.

  Reactie door K.Slagter | september 1, 2010

 6. Met veel interesse de kronkelingen van CDA gevolgt mijn mening is dan ook dat de leden van de partij vreselijke angst
  hebben voor de Partij van de Vrijheid en de toekomstideaal
  van deze leden daar zij zelf de waarheid achter de ellebogen houden en niet de moed hebben de mensen recht in de ogen te kijken hun meningen en gekonkel moet afgelopen zijn maar ik vrees in de toekomst dat zij op ieder voorstel hun commentaar zullen hebben tenminste als het de moslims betreft,ik ben het eens met Wilders overlast veroorzaken terug naar eigen land hoofddoeken en boerka verbod afdwingen geen enkele nmoskee meer bouwen,overbodige kerken in Nederland afbreken,geen geld meer aan verspillen de sprookjes over de machtige god hebben wij eeuwenlang moeten slikken als de waarheid maar gelukkig is dat voor vele mensen nu een fabeltje.Voorbeeld mijn moeder is 102 jaar geworden in alle gezondheid zij geloofde niet in de kerk met zijn mooie verhalen toch heeft zij een prachtig leven gehad zonder die flauwe kul.Mijn ondervinding is dat alle oorlogen voortvloeien uit het geloof,zodat de mensen elkaar kunnen martelen en op een verschrikkelijke manier kunnen afmaken onder het motto(GOT MIT UNS)Hitler
  Israel Palestina.Servie oorlog met zijn consentratiekampen
  etc.Afrika met zijn Hottentots en Tottenhots of iets dergelijks .En zo zijn noch tich voorbeelden
  Dat was mijn reactie K.Slagter Kempstraat 6 Brunssum.
  Groeten Klaas.Lid van de PVV.

  Reactie door K.Slagter | oktober 6, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: