Debat in de Digitale Hofstad

Stemmen uit de Haagse Wijken

Regeringscoalitie van VVD, PvdA en CDA ?

Coalitie van VVD, PvdA en CDA !

De rituele dans van het Coalitiespel ?

De onderzoekers onderzochten bij dertig mogelijke coalities in hoeverre de partijen op dezelfde lijn zitten wat betreft onder meer hypotheekrenteaftrek, de AOW-leeftijd en belasting. Ook werd gekeken naar de zetelverdeling en het belang dat de partijen aan hun wensen en breekpunten hechten.

Een regeringscoalitie van VVD, PvdA en CDA ligt dan het meest voor de hand, concludeerden de onderzoekers. Een coalitie van VVD, CDA en PVV wordt lastig omdat de standpunten van deze partijen op verscheidene gebieden te ver uiteen liggen.   

Onderzoekers voorspellen coalitie VVD, PvdA, CDA

Telegraaf 15.06.2010 Uitgaande van de verkiezings-programma’s ligt het het meest voor de hand dat er een kabinet komt met VVD, PvdA en CDA. Alle andere coalities zijn minder waarschijnlijk.

‘Coalitie VVD, PvdA, CDA meest voor de hand’

15.06.2010  GRONINGEN (ANP) – Uitgaande van de verkiezingsprogramma’s ligt het het meest voor de hand dat er een kabinet komt met VVD, PvdA en CDA. Alle andere coalities, waaronder die van VVD, CDA en PVV, zijn minder waarschijnlijk. Dat blijkt uit onderzoek door wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en onderzoeksbureau Decide.

‘Coalitie VVD, PvdA, CDA meest waarschijnlijk’

Volkskrant 15.06.2010 Uitgaande van de verkiezingsprogramma’s ligt het het meest voor de hand dat er een kabinet komt met VVD, PvdA en CDA.

Alle andere coalities, waaronder die van VVD, CDA en PVV, zijn minder waarschijnlijk. Dat blijkt uit onderzoek door wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en onderzoeksbureau Decide.

juni 15, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , ,

5 reacties

 1. […] Regeringscoalitie van VVD, PvdA en CDA ? […]

  Pingback door Derde verkenning kabinetsformatie – en hoe nu verder ?? « Debat in de Digitale Hofstad | juni 16, 2010

 2. […] Zie ook: Regeringscoalitie van VVD, PvdA en CDA ? […]

  Pingback door Vijfde verkenning Kabinet Rutte I –Geen Paars en geen coalitie VVD, CDA en PvdA « Debat in de Digitale Hofstad | juni 18, 2010

 3. […] Regeringscoalitie van VVD, PvdA en CDA ? […]

  Pingback door Negende verkenning kabinet Rutte 1 – Smal Middenkabinet VVD, CDA, D66 en Groenlinks ? « Debat in de Digitale Hofstad | juni 23, 2010

 4. […] Regeringscoalitie van VVD, PvdA en CDA ? […]

  Pingback door Haagse politiek – Kabinet Rutte1 is een stapje dichterbij. « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 26, 2010

 5. […] Regeringscoalitie van VVD, PvdA en CDA ? […]

  Pingback door Haagse politiek – Kabinet Rutte 1 is een stapje dichterbij « Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen | juni 26, 2010


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: